Brezo 29. junij 2012 Prijavi Deli 29. junij 2012 meditacija - Znanstvena metoda vzpostavljanja stika z dušo in zlivanja z njo. Tudi proces prevajanja duhovnih energij, ki jih pošilja Duhovna hierarhija... antahkarana - Energijski kanal, ki predstavlja most med fizičnimi možgani in dušo. Razvijamo ga z meditacijo in služenjem.Duhovna hierarhija (Belo bratstvo, Razsvetljeni um) - Božje kraljestvo, Duhovno kraljestvo ali Kraljestvo duš, ki ga sestavljajo Mojstri in posvečenci vseh stopenj. Njen namen je uresničiti Božji načrt. Je planetarni center ljubezni in modrosti. ezoterika - Filozofija o procesu duhovnega razvoja človeškega in nižjih kraljestvih narave. Znanost, ki obsega modrost vseh dob človeške zgodovine. Je sistematična in obširna znanost o nastanku in delovanju vesolja in človekovem mestu v njem. Opisuje sile in vplive, ki so v ozadju pojavnega sveta. Je tudi proces zavedanja in postopnega obvladovanja duhovnih energij.Meditacija ni samo sedenje in premišljevanje. Lahko je delaven človek v večjem meditativnem stanju kot nekdo, ki sedi in se koncentrira. Meditacija je vzpostavljanje svetlobnega kanala med dušo in fizičnimi možgani. Bolj ko ima tega človek vzpostavljen bolj dobiva telepatske "vtise" o planu evolucije in še marsikaj drugega. Plan evolucija ki vključuje vsa kraljestva in med katerimi se nahaja tudi človeško. Ko se vzpostavlja svetlobni most kozmični eter (eterska substanca) priteka navzdol in počasi nadomešča materialni eter. Trije permanentni atomi materije se zamenjajo s kozmičnimi. To se z drugimi besedami lahko reče tudi da se kao fizično telo poduhovi. Tako telo nima več substanc iz materije, ampak je samo iz svetlobe. Lahko pa se svetloba toliko zniža, da se dobi vtis, da je telo sestavljeno iz materije. Človek na taki stopnji zavesti to sam regulira, taki človečki kot smo mi pa ne in smo podležni zakonom ki veljajo v materiji...Kar ti govoriš o duši je samo materialni (nižji) vidik...permanentni atomi - trije atomi materije (fizični, astralni in mentalni) okrog katerih se oblikujejo telesa za novo inkarnacijo. Permanentni atomi obdržijo vibracijsko stopnjo človeka ob njegovi smrti in tako zagotavljajo, da se dosežena stopnja duhovnega razvoja prenese v naslednje življenje. Kdor hoče vsaj malo razumet kaj je duša, kako komunicira, kakšna moč je to, ipd. mora poznati stvari, ki spadajo pod pojem "ezoterika". To ne pomeni, da se mora sedaj človek to nujno učiti, lahko se je že naučil v prejšnjem lifeu in mora to samo malo ozavestiti. Slej ko prej mora vsako bitje iti skozi take in podobne procese, ker to je učna snov, ki jo je treba dati čez in ni omejena samo na naš majhen planetek. Veljajo podobna pravila kot v šoli, najprej se je treba naučiti majhen slovarček besed, ki se najbolj pogosto uporabljajo in v kakšnem pomenu lahko nastopajo. Ena beseda ima lahko več pomenov odvisno od besed zraven. In če še beseda meditacija ni čisto razumljiva, kaj to dejansko pomeni, kaj je potem šele z ostalimi, ki jih kakšen zahodnjak prvič sliši...Podal sem par stvari iz slovarčka in če se jih poveže med sabo dobi vse nek smisel. Koliko pa kakšen človek razume je pa odvisno od njegove duhovne stopnje in prehojene poti. Po domače povedano koliko razredov v šoli je do sedaj naredil. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mario 30. junij 2012 Prijavi Deli 30. junij 2012 meditacija - Znanstvena metoda vzpostavljanja stika z dušo in zlivanja z njo. ...... Pa ne ga lomit no. Misliš da je kdo še tako naiven, da to bere? Jaz sem samo prve tri besede prebral in sem videl, da se gre za neko existencialno nevrozo (da se ne baviš slučajno z meditacijo in se imaš za znanstvenika . Ma kakih *znanstvena* . Zakaj ne napišeš: Meditacija je metoda... boš izpadel bolj verodostojen, verjemi mi Citiraj Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi. Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rudi.rudi. 2. julij 2012 Avtor Prijavi Deli 2. julij 2012 Mario:Jaz sem istega mišljenja ,kot ti. Znanstvena metoda ?Ne vem če obstaja kakšen znanstvenik,ki obvlada te stvari in jih uvršča med znanstvene teme.Tu ne smeš biti znanstvenik ampak starostna Zemeljska duša ,ki ima prebliske izživetih življenj.Ko sem bil še otrok sem materi rekel,da sem jaz že nekoč živel,da se tega spomnim,pa mi je rekla,"bodi tiho,da se ti ne bodo ljudje smejali."Skozi celo življenje sem se ukvarjal z nadnaravnimi silami ,kamor spadajo črno bela magija,vplivi na materijo,moč uma na svoje telo ali drugo telo. Zaradi tega ni treba biti študiran znanstvenik in se ravnati po nekih skrivnostnih doktrinah,katere zavajajo mlade ljudi.Belo črno magijo sem jaz imel v mislih oziroma sem se z njo ukvarjal,ko še nisi nikjer slišal za te stvari.Za zdravljenje na dotik sem uporabljal nano robote še pred njihovim odkritjem ,pač sem jih imenoval drugače.;toda bil sem presenečen, da so jih iznašli,čeprav so na umetni osnovi in morda drugega tipa..(Nano roboti ,poslani v človekovo telo po poti dotika,z namenom, da uničijo oziroma odstranijo razbolele rakave tvore ; med drugim tudi zdravijo mutantske celice in jih vzpostavljajo v prvinsko stanje.) Naj bo dovolj;nadaljevanje sledi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 2. julij 2012 Prijavi Deli 2. julij 2012 Malo razlage. Tisto je iz ezoteričnega slovarčka. To se pravi, da je treba gledati iz ptičje perspektive in malo širše. Beseda "znanstveno" je pač najbolj razumljiva in smiselna beseda v našem besednem razumevanju in izražanju. Če vzamem primer zdravljenja z energijo...tapravi zdravilec (na nivoju visokih posvečencev al pa polnopravni član duhovne hierarhije) zna prečekirat živo bitje, na podlagi tega zmanjša določene žarke, določene pa poveča...To pomeni da določene energije (frekvence, barve) zmanjša- odstrani, določene pa poveča- pritegne...A ni to podobno znanstvenikom, ki se igrajo s kemikalijami v laboratoriju al pa kakšnim inženirjem pri kakšnih jedrskih reaktorjih, ipd...Treba je najti neko ravnovesje, pravo mešanico, preveč ali premalo enega ali drugega lahko namreč povzroči škodo. Nepravilna mešanica pri hitro vnetljivih kemikalijah in lahko se zgodi marsikaj. Podobno je pa pri igranju z energijami. Tak primer je tudi meditacija al pa dvigovanje kundalinija. Če so čakre v nepravilnem ravnovesju al pa se jim dovede več energije kot lahko prenesejo se skurijo meridiani in sledi remont na psihiatriji. To so realni primeri iz naše psihiatrije (nepravilen dvig kundalinija). Pri meditaciji je pa podobno. Preko antahkarane fizični možgani, živčevje in celo fizično telo dobi energijo duše. in če se ta energija ne uporabi v pravilen namen lahko povzroči razdražljivost, živčnost, ipd. To je zelo pogost pojav pri tistih, ki meditirajo. Torej je treba to energijo pravilno razporediti, da ne povzroča škode, da je nekako v mejah normale. Ali človek to naredi zavedno ali nezavedno je pač drugo vprašanje. Za moje pojme je to cela znanost, ker je treba imeti zelo veliko znanja in sposobnosti...oceniti in vedeti kaj nekdo lahko prenese in kaj ne, ipd. Omejil sem se samo na človeka. Kaj pa ko se dela z energijami, ki vplivajo tudi na naravo in ostala živa bitja. In sedaj me zanima kako bi se temu reklo še kako drugače, da bi se ohranilo bistvo povedanega. S katero besedo bi se lahko še nadomestilo pojem "duhovna znanost" al pa delo z kozmičnimi energijami, silami... Mi je pa zanimivo, da ima recimo english vocabulary malo drugačno razlago pri nekaterih pojmih...recimo faith (vera) kot SSKJ...al pa "mind", to bi lahko prevedli kot um, razum, zavest, duh...pojem "consciousness" bi pa tudi prevedli podobno...Pri njih sta pa to dobesedno dva različna pojma...Skratka poanta je, da za nekatere izraze ni ustreznih izrazov v našem jeziku in je treba poiskati najbolj smiselne in logične, da se ne izgubi glavni smisel (point)...http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. julij 2012 Prijavi Deli 2. julij 2012 ...oceniti in vedeti kaj nekdo lahko prenese in kaj ne, ipd. Omejil sem se samo na človeka. ..... a to misliš, da ti pol 's sekico' počekiraš (kot se rad pohvališ) pa mal pošnofaš po folku, ki te za to niso pooblastili?! Popizdim na takšnole! .... Ni čudn, da je vse zblojeno, če se ima vsak za nekakšnega mesijo in terapevta in lohk šari po drugih!! .... :xx!: Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 3. julij 2012 Prijavi Deli 3. julij 2012 .. a to misliš, da ti pol 's sekico' počekiraš (kot se rad pohvališ) pa mal pošnofaš po folku, ki te za to niso pooblastili?! Popizdim na takšnole! .... Ni čudn, da je vse zblojeno, če se ima vsak za nekakšnega mesijo in terapevta in lohk šari po drugih!! .... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif Kako si pa prišla do takega zaključka... Predpostavljam, da ima kakšna polna luna prste vmes... Takega čekiranja midva s sekico zaenkrat nisva sposobna...tisto kar imam jaz za čekiranje in kar se gre večina terapevtov so dječje igre v primerjavi s tem kar je bilo mišljeno zgoraj...to je cela znanost o energijah in ne vem kaj še vse...daleč nad razumevanjem povprečnega človečka (vključno z mano in mojimi vješticami)...na kratko povedano sem šele prišel v razred OŠ kjer se uči ta učna snov...Zato sem pa izvedel svojo razvojno stopnjo, da ne bi padal na taka slepila in se delal preveč pametnega kako visoko sem, je kao prizemljitev za moj ego... In NE šnofam po folku brez dovoljenja...čeprav lahko senzibilen človek zazna določena čustva, to za moje pojme ni čekiranje, je samo zaznavanje vibracij iz okolja...Podobno kot da bi se ti pogovarjala s kolegicami na kavici in bi avtomatsko zagledala njihovo auro in določene probleme...brez, da bi ti hotela...A je to šnofanje brez dovoljenja al bi mogoče to videla z razlogom... Poznam tudi take primere od kolegic. Bolj je vprašanje kaj se potem naredi s temi informacijami, povedati kaj ali ne...Kaj pa če človek fizično ne da dovoljenja, ga pa da na astralu. Al pa če pokojnik zaprosi za pomoč v sanjah, svojci pa rečejo ne... Sem naletel tudi na take zadevce, čeprav je bilo to bolj med rođaki in znanci. Ampak dovolj, da se pameten človek začne spraševat do kje lahko posega in kje ni priporočljivo...zato pa obstaja kao višje vodstvo, če človek res ne ve kako odreagirat...ampak pustmo to na miru... Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. julij 2012 Prijavi Deli 3. julij 2012 Oprosti če sem te po krivem obdolžila (in tvoje vještice), ampak to so delikatne zadeve, pa večkrat sem opazla kej takega, fulkrat v bistvu.To boste vi najbolj vedeli, kaj počnete in kako. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 3. julij 2012 Prijavi Deli 3. julij 2012 Oprosti če sem te po krivem obdolžila (in tvoje vještice), ampak to so delikatne zadeve, pa večkrat sem opazla kej takega, fulkrat v bistvu.To boste vi najbolj vedeli, kaj počnete in kako. Ni panike... Ponavadi je tako da tisti, ki se začne igrati z malo višjimi silami hitro začuti učinke karme, če krši svobodno voljo drugega...Najprej dobi parkrat s kladivom po prstih, potem kakšnih par cigel v glavo, če pa še to ni dovolj pa začnejo še mal skale padat...In če človek preživi, bo začel zelo pazit kam bo naslednjič tačke molil al bo pa začel nositi zaščitno opremo in ostala varovala, če ne bo glih bil prepričan... Vsak človek je kdaj padel na takih in podobnih testih. Pomembno je, da se nauči lekcije še preden se začne igrati z zares hudimi silami. Poseg brez dovoljenja se šteje kot manipulacija, vsiljevanje svoje miselnosti, vzorcev, itd (črna magija)...Na začetku je zakon karme še popustljiv...ko pa človek napreduje je pa čedalje manj milosti in popustov...obstaja razlika ali se nekdo igra s pasjo bombico, petardo ali bombo...Tudi bombo se namreč lahko uporabi v konstruktivne namene, da se poruši dotrajano stavbo in se zgradi boljšo... Obstajajo pa tudi nekatere izjeme in triki, ki jih uporabljajo višje razvita bitja. Recimo, če med spanjem vtisnejo kakšno idejo ali rešitev problema in jo človek to zazna kot svojo, ampak to so učne lekcije višjih razredov... Jap, to so zelo delikantne zadeve......to so čiste začetne osnove, ki se jih mora naučiti človek kateremu se razotkrijejo malo bolj okultne zadevce...Tudi tapravi duhovni učitelji najprej zelo preverijo svojega učenca preden mu razotkrijejo kakšne bolj globoke skrivnosti... 2 1 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rudi.rudi. 3. julij 2012 Avtor Prijavi Deli 3. julij 2012 Brezo;Tapravi duhovni učitelj; prav zanima me,prosim ne mi naštevat tiste,ki so celo življenje živeli spadenani z darili naivnega folka z hrano in udobjem in živijo v svoji lastni laži, vsemogočnega vedca. Začetne osnove; ali veš ,kaj so začetne osnove.To kar pišeš so le zablodene , opredalčkane teorije na stopnji nekega izmišljenega vedeževalstva,ki niso niti malo realistični,so le plod nekoga ,ki bi rad ustvaril novo vedo o onostranstvu. Te stvari niso znanost,te stvari dobiš z svojim rojstvom,( ali pa ne).Nespoznavanje svojih občutkov se širi kot rak,manj ti je bilo dano pri rojstvu bolj si rakast ,ko se poskušaš ukvarjati z temi stvarmi in to rakavost povečuješ z sprejemanjem vseh teh teorij, tvojih duhovnih učiteljev. Se slišimo po dopustu; 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 3. julij 2012 Prijavi Deli 3. julij 2012 E rudi boš moral še malo druge teme prebrat...pa malo puzzle skupaj zložit, da boš razumel kaj so tapravi duhovni učitelji. Oni ne živijo na račun drugih, se ghlih ne razotkrivajo širši javnosti, ampak večinoma delujejo iz ozadja, imajo določene siddhije, itd...Se pa lahko kateri izmed njih tudi izpostavi javnosti, ima svoj ašram, razloži kakšne skrite svete spise, razotkrije malo več okultnih stvari, ipd...In ne delujejo vsi na fizičnem nivoju oz. v fizičnem telesu... Jap, te blodnje, teorije in ne vem kaj še vse so pa šele uvod v tapravo ezoteriko... Rekel bom samo, da naj vsak človek verjame tisto kar hoče, to je samo moj zablodeli pogled. Ne mislim nobenega prepričevat, da je res tako, mogoče se pa motim...Meni so te bajke marsikaj razložile in odprle nova obzorja, za ostale pa ne vem...In kot pravijo tapravi duhovni učitelji- ne mi verjet ničesar kar govorim, ampak zaupajte tistim razlagam in stvarem, ki jih potrjujejo vaše izkušnje...oziroma nekaj v tem smislu...http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 5. julij 2012 Prijavi Deli 5. julij 2012 Še malo gluposti in budalavštin iz zgoraj omenjene knjigice "Ezoterika za telebane- poglavje duša- crnogorsko prvo izdanje"...za take tupaste crnogorce kot sem jaz, katerim je angleščina totalka nerazumljiva razen besedice money...kao zaključek zgornjih nebuloz oz. bistvene osnove... Duša, Posrednik ili Srednji Princip Dva su pogleda ili točke gledišta sa kojih se m shvatiti priroda duše: jedan je aspekt duše u vez četvrtim carstvom prirode tj. ljudskim, a onaj drugi vezan je sa podljudskim carstvima prirode, koji refleksije triju viših carstva. Treba imati na umu, da je duša materije, anima mundi osjetljivi faktor u samoj supstanciji. To je sposobnost responsivnosti materije u čitavom svemiru i ona urođena mogučnost u svim formama od atoma do sunčanog sustava; koja izražava, nepobitnu inteligentnu aktivnost, koju svi posjeduju. Može se nazvati atraktivnom energijom koherencijom, osjetljivošču, vitalnošču i svjesnošču, ali mi je najjasniji izraz, da je duša "kvalitet", koga manifestira; svaka forma. To je ono nešto suptilno, koje razlikuje jedan elemenat od drugog ili jedan mineral od drugoga. To je bitna i neopipljiva priroda forme, koja u biljnom carstvu određuje ili cvjetaču, brest ili vodeni krstovnik. To je vrsta energije koja odlikuje različite vrste životinjskog carstva i posebno čovjeka jednog od drugogo izgledom, prirodom i karakterom. Znanstvenici su klasificirali, proučavali i analizirali forme. Dali su imena elementima, mineralima, formama biljnog života i različitim vrstama životinja. Proučavana je struktura formi i povijesti njihovog procesa evolucije, te postignute dedukcije i zaključci, ali rješenje problema samog života izmiče i najmudrijima i problem če ostati neriješen sve dok se ne shvati "potka života" ili vitalnost tijela koja postoji u svakoj formi i povezuje svaki dio forme sa svakim drugim dijelom. Definicija duše može se smatrati nešto lakšom nego definicija duha, zbog činjenice što su mnogi ljudi več imali iskustva o iluminaciji, razvoju, duhovnom uzdizanju i blaženstvu, što ih je uvjerilo da postoji stanje svijesti daliko iznad normalnog, koga mogu dostiči. To je shvačeno i eksperimentirano i obuhvača onu psihičku ekspanziju, koju su mistici svih epoha objavljivali i na koje je aludirao sv. Pavao kada je govorio da je "dostigao treče nebo" i čuo stvari koje nisu dozvoljene ljudskom biču izustiti. Kada na ovim nivoima sluh i vid stvaraju iskustva koja se mogu registrirati, tada imamo okultistu i mistika zajedno. 1. Duša, makrokozmička i mikrokozmička, univerzalna i ljudska je onaj bitak koji se rada kada se aspekti duha i materije spajaju. a) Prema tome, duša nije ni duh ni materija, več manifestacija njihovog odnosa. Duša je posrednik izmedu ovog dualiteta; ona je srednji princip, veza izmedu Boga i Njegove forme. c) Duša je drugi naziv za Kristov princip bilo u prirodi ili u čovjeku. 2. Duša je atraktivna sila manifestiranog svemira i (kada djeluje) drži sve forme zajedno, tako da se životBoga može manifestirati ili izraziti preko nje. a) Prema tome duša je konstruktivni izraz forme, atraktivna sila u svakoj formi svemira, planeta, carstva prirode i čovjeka (koja integrira u sebi sve aspekte), koja oživljava formu i omogučava njen razvoj i rast, tako da postaje sve pogodnije boravište života u njoj. Ona potice sva Božja stvorenja na pum evolucije preko pojedinih carstava prirode do konačnog cilja i sjajnog završetka. Duša je evolutivna sila i na ovo je mislio sv. Pavao kada je rekao: "Krist u nama, nada slave". 3. Duša se manifestira različito u pojedinim carstvima prirode, ali je njena funkcija uvijek ista bez obzira da lidjeluje na atom supstancije i utječe na očuvanje njegovog identiteta, forme i aktivnosti ili na formu u jednom od tri carstva prirode držeči je zajedno, izražavajuči karakteristike, podržavajuči njen instiktivni život i težeči kao cjelina prema nečem višem i boljem. a) Prema tome, duša je ono što daje odredene karakteristike i manifestacije različitih formi. b)Duša utječe na materiju, forsirajuči da preuzme odredene oblike, da odgovori na odredene vibracije i da izgradi one specifične forme, koje mi prepoznajemo na fizičkom planu kao minerale, biljke, životinje i ljude, kao i neke druge forme za inicijate. 4. Kvaliteti, vibracije, boje i karakteristike u svim carstvima prirode predstavljaju karakteristike duše, jer su to latentne snage u bilo kojoj formi, koje se nastoje izraziti i demonstrirati potencijalitet. U njihovoj sveukupnosti, na kraju perioda evolucje, otkrit če pravu prirodu Božanskog života i svijet duše, one Super-Duše, koja otkriva karakter Boga. a) Preko ovih kvaliteta i karakteristika, duša se manifestira kao svjesna reakcija na materiju, jer se kvaliteti manifestiraju preko uzajamnog odnosa i djelovanja suprotnih parova duha i materije. Ovo je osnova svijesti. Duša je svjesni faktor u svim formama, izvor svjesnosti koju sve forme imaju u sebi i reaktivnosti na ambijent, koju manifestiraju forme u svakom carstvu prirode. c) Duša se može definirati i kao onaj značajan aspekt u svakoj formi (postignut spajanjem duha i materije), koji osječa, izražava svjesnost, privlači i odbija, potvrduje ili negira reakcije i drži sve forme u stalnoj vibratorskoj aktivnosti. d)Duša je biče koje prima utiske kao rezultanta spajanja Oca-Duha i Majke-Materije. Duša je ta koja na primjer u biljnom carstvu reagira na sunčane zrake i razvija pupoljke. U životinjskom carstvu ona osigurava osječaj ljubavi prema gospodaru, lov plijena i slijed instinktivnog života. U čovjeku duša osigurava svjesnost njegovog ambijenta i grupe i omogučava da živi svoj život u tri svijeta svoje normalne evolucije, kao posmatrač, kao onaj koji prima utiske i kao sudionik. Ona ga potice da konačno otkrije da je duša u njemu dualitet i da jedan dio reagira na Božansku-Dušu. Večina danas ne djeluje potpuno niti čisto instiktivno, niti čisto Božanski, več djeluje kao ljudska duša. 5. Duša Univerzuma izražava sposobnost diferenciacije ili bolje rečeno (radi ograničenja forme, preko koje se duša izražava) sposobnost prepoznavanja različitih vibracija i stupnjeva razvoja. Prema tome duša prirode u Univerzumu manifestira se preko više stupnjeva svijesti, prolazeči kroz medustupnjeve, od kojih se glavni mogu klasificirati kako slijedi: a)Svijest ili stanje svjesnosti u samoj materiji, zbog činjenice da je Majka-Materija bila oplodena od strane Oca-Duha, čime su duh i materija bili spojeni. Ovaj tip svijesti odnosi se na atom, molekulu i stanicu od kojih su sve forme konstruirane. Na taj način proizvedene su forme sunčanog sustava, planeta i svega onoga što se nalazi na i u planeti. Inteligentna osjetljiva svijest, ona koja se izražava u mineralnom i biljnom carstvu. ona odreduje kvalitet, oblik i boju biljnih i mineralnih formi i njihovu specifičnu prirodu. c) Životinjska svijest, svijest duše u svim formama životinjskog carstva, koja izražava njihovu različitost, vrstu i prirodu. d) Ljudska svijest ili samosvijest, kojoj je postepeno težio razvoj života, forme i svjesti prva tri carstva. Ljudska svijest odnosi se na individualnu svijest i u ranijim stupnjevima je više instinktivna (životinjska) nego Božanska, zbog dominacije životinjskih instinkta i tendencija. Postepeno ona postaje više ljudska, niti čisto životinjska niti čisto Božanska, več fluktuirajuči izmedu ova dva stupnja, stvarajuči od ljudskog carstva veliko bojno polje izmedu suprotnih parova, nezadrživog pritiska duha i primamljivosti materije ili majke prirode, kao i izmedu onoga zvanog niže ja i Duhovnog čovjeka. e) Svijest grupe je svijest cjelokupnosti do koje čovjek dolazi putem razvoja, prije svega svoje individualne svijesti, sinteze života njegove životinjske, emotivne i mentalne prirode, plus iskre Božanstva, koja boravi u njegovoj formi. Stiže se tako do svjesnosti grupe, grupe sljedbenika koja radi pod vodstvom istog Učitelja, koji za njega predstavlja Hijerarhiju. Hijerarhija se može definirati kao ukupnost onih sinova ljudi, koji nisu više koncentrirani rja individualnu samosvijest, več su realizirali šim svijest planetarnog grupnog života. Do eve realizacije stiže se postepeno kroz stupnjeve, počev od manje grupe sljedbenika na kušnji, do kompletne grupe svijesti života u kome sve forme postoje, odnosno svijesti Planetarnog Logosa, onog "Duha pred Prijestoljem", koja se manifestira preko planetarne forme, kao što se čovjek manifestira preko svoje forme u ljudskom carstvu. Duša se može smatrati kao ujedinjena osjetljivost i relativna svjesnost onoga što se nalazi u svim formama planeta i sunčanog sustava. Ovaj sustav predstavlja cjelokupnost svih formi, organskih ili anorganskih, kako ih materijalisti razlikuju. Duša, iako obuhvača u sebi jednu sintetičku jedinku, ograničena je u svom izražaju prirodom i kvalitetom forme u kojoj se nalazi, radi čega postoje forme koje su visoko responsivne i ekspresivne duši i druge, koje su radi svoje gustoče i kvalitete atoma od kojih se sastoje, nesposobne reagirati na više aspekte duše, jer su podesne samo prihvačati niže vibracije, tonove ili boje. Samo se beskonačno malo prepoznaje, a beskonačno veliko pretpostavlja, ali ovo če ostati samo kao pojam, sve dok svijest ljudi ne postane inkluzivna isto toliko koliko je ekskluzivna. Ovaj koncept bit če shvačen kada se uspostavi kontakt sa drugim aspektom i kad čovjek shvati prirodu duše. Treba imati na umu, da kao što se osnovna trostruka manifestacija izražava simbolički u čovjeku kao kvantitet energije (fizička energija), nervni sistem i masa fizičkog tijela, tako se isto duša izražava trostruko, kao viša korispodencija nižeg. To je prije svega ono, što se može nazvati Duhovna Volja, onaj dio Univerzalne Volje, koju može pojedina duša izraziti i koja je prikladna omogučiti duhovnom čovjeku da kooperira na planu sa Velikim Životom u kome ima svoje biče. Drugi kvalitet duše je Duhovna Ljubav, kvalitet grupne svijesti, inkluzivnosti, posredovanja, atrakcije i unifikacije. Ovo je glavna karakteristika duše, jer samo duša ima ovaj dinamički faktor. Duh ili Monade je prvenstveno izraz Volje; sa ljubavlju i Inteligencijom kao sekundarnim principima, dok se ličnost uglavnom odlikuje Inteligencijom, a duša sadrži izvanredan kvalitet Ljubavi, koji izražava i kao Mudrost, kada Inteligencija ličnosti biva stopljena sa Ljubavlju duše. Slijedeča Tabela može izraziti jasnije ovu misao: MONADE VOLJA____________ CILJ I Aspekt: Volja koja omogučava Monadi učestvovati u univerzalnom planu. II Aspekt: Ljubav, energija koja pritiče u dušu i čini od Njeono što Ona je. III Aspekt: Inteligencija, koja se prenosi preko Duše imanifestira preko ličnosti. DUŠA LJUBAV METODA I Aspekt: Volja, u latentnom neaktivnom stanju, koja se izražava preko uma ličnosti i preko centra Kundalini, koji kada se ispravno aktivira omogučava zadnje inicijacije u Svijesti Monade. II Aspekt: Ljubav, dominantna sila života duše. Posjedovanjem ovog tipa energije, duša se povezuje sa svim dušama. Preko emotivnog tijela može biti u kontaktu sa svim životinjskim ili podljudskim dušama, preko njenog djelovanja na svom planu stupa u kontakt sa meditirajučim dušama svih ljudi, a preko principa Buddhi sa dmgim aspektom Monade. III Aspekt: Spoznaja, dovodi se u kontakt sa inteligencijom svih stanica trostrukog mehanizma tijela.Brižljivom studijom gornje Tabele, postaje jasno na koji način duša djeluje kao posrednik izmedu Monade i ličnosti. Ličnost krije u sebi, kao što skrinja krije dragulj, onu točku Svjetla duše, koju nazivamo svjetlo u glavi. Ovo se nalazi u mozgu, a otkriva se i koristi samo kada se najviši aspekt ličnosti um, razvije i djeluje. Tada se postiže spajanje ličnosti sa dušom i duša tada djeluje preko niže prirode čovjeka. Duša skriva u sebi, "kao dragulj u lotosu", onu sposobnost dinamičke energije, koja je manifestiram atribut Monade: Volju. Kada duša razvije sve svoje sposobnosti i obuhvati u svojoj svijesti sve ono što je označeno kao "bezbroj formi koje Biče može poprimiti"; tada je moguče postiči više stanje i život duše zamjenjuje se životom Monade. Ovo uključuje sposobnost znanja, ljubavi i učestvovanja u razvoju života, koja ima moč da obuhvati u svom radijusu svijesti ne samo svijest života i svijest Logosa naše Planete, več i sve živote i svijesti unutar našeg sunčanog sustava. Shvačanje ove svijesti moguče je samo čovjeku koji je spoznao dušu. Danas je velika potreba za ekspertima koji se bave životom duše i potreba za grupama ljudi i žena spremnim da poduzimaju velike eksperimente i duhovne skokove i tirne dodaju svoja svjedočanstva istini, objavljenoj od strane mistika i okultista svih epoha. vir...Studija o duši ili o bijeloj magiji...http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kochi 5. julij 2012 Prijavi Deli 5. julij 2012 You Are free to Think. You Are free to Reason The Lies are Out There. The Truth is Within You I Think Therefore "I am" - Rene Decartes Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 6. julij 2012 Prijavi Deli 6. julij 2012 You Are free to Think. You Are free to Reason The Lies are Out There. The Truth is Within You I Think Therefore "I am" - Rene Decartes če bi bilo to res dovoljeno bi bilo super..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 7. julij 2012 Prijavi Deli 7. julij 2012 Duše so plod naših teles brez teles ne bi obstajale,naredilo jih je telo in bolj inteligentno in izpopolnjeno je to telo, bolj so razvite,zato je vprašanje o nekih naših sejalcev resnice o posmrtnosti le plod njihove fantazije,katera pa je človeku dana, da z njo izfilozofira vse, kar se mu lahko meša po glavi. Duša sama ni nič,svojo moč začne sejati, ko je v možganih človeka in če možgani dopuščajo, da se aktivirajo možganske rezerve, ki so vedno korak pred trenutno razvitimi možgani človeka, ki trenutno hodi po Zemlji.Na Zemlji so bila že bitja novodobnih oblik že pred milij.let, ali pa še več, in njihove sledi ne moremo odkriti,ker jih je skrila zgodovina in lahko se zgodi ,da so se ohranile duše teh bitji z visoko napeto inteligenco in so se nekatere ohranile do današnjih dni preko inkarnacij v telesih.Te duše ne morejo doseči sprostitev svojega znanja v telesu še vedno kosmatega človeka,ga bodo pa v kasnejši dobi evolucijskih sprememb. Pomen ohranjenih zgodovinskih duš je to,da, če je vaša duša sposobna razviti novo teorijo,ne pa samo pripisati fantazijske teorije nekih iluzijsko zapletenih ljudi,kateri imajo svoje duše nastale pred komaj sto leti in zaradi lagodnega življenja trosijo neumnosti.V svojem zlo slabem razumevanju si na žalost čist izgubljen . Ne ustvari telo duše, ampak duša telo. Res pa je, da duša v bivanju v telesu lahko napreduje. Čeprav vidm, da stvari zlo težko razumeš, ker si obseden s tem, da moraš razvit svojo novo teorijo , ker ti to daje občutek vrednosti in godi tvojemu napuhu , ti bom podal razlago o odnosu med telesom in dušo "Telo samo, kakršno je, kot mrtva materija ne bi moglo ničesar videti niti slišati, vohati in okusiti, če ne bi imelo žive duše v sebi. Telo je torej le zasilno orodje duše, seveda zgrajeno in urejeno tako, da ga duša lahko uporablja za zunanji svet. S pomočjo telesa torej lahko navzven gleda, posluša in občuti zoprno in prijetno. Lahko se premika z enega kraja na drugega in z rokami opravlja mnogovrstna dela. Telesne ude usmerjata razum srca in njegova volja; kajti telo samo nima niti razuma niti volje, razen če duša zaradi svojih posvetnih in čutnih skomin sama preide v meseno in se v svojem mesu tako zelo izgubi, da v njem izgubi zavest svojega duhovnega jaza. Tedaj postane seveda tudi ves njen razum z voljo vred povsem mesen. V tem primeru pa je duša toliko kot mrtva in se ji zdi noro, če sliši kaj o čisti duhovni samostojnosti in duhovnem življenju po telesni smrti. Toda celo takšna mesena duša po nadvse bolečem odpadu telesa v resnici ne umre, ampak živi naprej v svetu duhov; toda njeno življenje je potem prav tako borno kakor njeno spoznanje in samozavest v povsem duhovni sferi. No, takšna duša potem onstran seveda živi le tako kot v nekoliko svetlejših sanjah. Pogosto ne ve, da je že kdaj živela v katerem drugem svetu, ampak živi in ravna v skladu s svojo privajeno čutnostjo. In ko jo svetlejši duhovi, ki se ji razodenejo, opozorijo in jo poučijo, da je zdaj v drugem in duhovnem svetu, tega ne verjame ter zasmehuje in žali tiste, ki so ji povedali resnico. Zelo veliko časa je potrebno, preden takšna posvetna in pomesenjena duša onstran doseže jasnejše spoznanje. Ko pa postaja čedalje svetlejša, se ji vrača tudi spomin po stopnji njene posvetlitve in potem lahko vidi, sliši in čuti vse, kar se dogaja na zemlji, nad zemljo in v zemlji. Če pa duša že na tem svetu po duhovnem prerojenju postane popolna in s tem že tu zrela, ter jasno zaznava povsem duhovne in nebeške stvari, začne tudi pravilno in stvarno gledati na celotno materialno stvarstvo v sebi in ve za vse, kar se dogaja celo v luni in soncu, kaj so zvezde in čemu so bile ustvarjene ter kaj vse je na njih in v njih. Ko pa je takšna popolna duša odrešena svojega težkega telesa, je njeno gledanje povsem podobno Bogu in potem lahko – če to hoče – vse vidi, vse sliši, vse ve in vse čuti." Upam, da ti bo to pomagalo priti do mal jasnejšega spoznanja Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 11. julij 2012 Prijavi Deli 11. julij 2012 se strinjam duša oblikuje telo... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. julij 2012 Prijavi Deli 12. julij 2012 o, danes pa nič poučevanja o dušah? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 13. julij 2012 Prijavi Deli 13. julij 2012 o, danes pa nič poučevanja o dušah?kaj pa te zanima? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 13. julij 2012 Prijavi Deli 13. julij 2012 kaj pa ti veš?neki Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 13. julij 2012 Prijavi Deli 13. julij 2012 k'r neki, al še neki?neki Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 13. julij 2012 Prijavi Deli 13. julij 2012 no, fajn, da vsaj nekija Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 14. julij 2012 Prijavi Deli 14. julij 2012 vem to, da ni da duša sam enkrat sprejme telo (rojstvo) in ga enkrat zapusti (smrt). je neskončen cikel rojstev in smrti, ki se konča šele, če se popolnoma preda Bogu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rudi.rudi. 14. julij 2012 Avtor Prijavi Deli 14. julij 2012 (popravljeno) emanuel;piše Ne ustvari telo duše, ampak duša telo. Res pa je, da duša v bivanju v telesu lahko napreduje. Čeprav vidm, da stvari zlo težko razumeš, ker si obseden s tem, da moraš razvit svojo novo teorijo , ker ti to daje občutek vrednosti in godi tvojemu napuhu , ti bom podal razlago o odnosu med telesom in dušo odg;Prvo, kar je; je to, da bog nima popolnoma nič pri teh dušah,ker je boga ustvaril in poveličal človek ,ne pa obratno, in dokler imaš v svojem pisanju pomešane miselnosti verskega značaja se jaz z teboj ne morem pogovarjati,kajti tudi moja teorija ne more biti tebi usvojljiva, ker imaš pač pomešane nerealne misli z malo realnih. Drugo;Človeško telo je tipske narave, kot vsa druga telesa živih bitjev in vsako tipsko telo je rojeno z osnovno nagonsko preživetveno dušo,katera je v bistvu v kompletu telesa.Lahko preživi tudi prez oplemenitene duše.(oplemenitena duša pride pozneje in se poveže oziroma zlije z tipsko dušo nekje pri otroku starem okoli eno leto,oziroma, ko začne otrok z direktnim pogledom v mamičinih očeh iskati svojo identiteto zavedanja.Osnovna prirojena duša; je nagonska duša za preživetje; otrok se prime z rokami za materino roko, da ne pade,čeprav leži v posteljici; smeji se nagonsko (njegov smeh ni v pravem trenutku,kot bi mater želela,ampak je nagonski, ustvari ga zato, da je prikupen in zadovoljen; Jok je nagonski in ga ustvari zato,da ne bo lačen,osamljen in znak, da mu nekaj ne paše. Tretje; oplemenitena duša je tista,ki lahko samo v telesu ustvarja svojo nadgradnjo in obenem upravlja z telesom po svojih zmožnostih.Zlije in veže se z osnovno dušo tako, kot se vežeta alkohol in voda in to v pravem trenutku, ko je voda zaenkrat še samo voda,pozneje je prepozno,ker se tudi osnovna preživetvena duša nadgrajuje in v zrelih letih ne dobi občutka ponovljivosti. Popravljeno 14. julij 2012 -> rudi.rudi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 14. julij 2012 Prijavi Deli 14. julij 2012 emanuel;piše Ne ustvari telo duše, ampak duša telo. Res pa je, da duša v bivanju v telesu lahko napreduje. Čeprav vidm, da stvari zlo težko razumeš, ker si obseden s tem, da moraš razvit svojo novo teorijo , ker ti to daje občutek vrednosti in godi tvojemu napuhu , ti bom podal razlago o odnosu med telesom in dušo odg;Prvo, kar je; je to, da bog nima popolnoma nič pri teh dušah,ker je boga ustvaril in poveličal človek ,ne pa obratno, in dokler imaš v svojem pisanju pomešane miselnosti verskega značaja se jaz z teboj ne morem pogovarjati,kajti tudi moja teorija ne more biti tebi usvojljiva, ker imaš pač pomešane nerealne misli z malo realnih. Drugo;Človeško telo je tipske narave, kot vsa druga telesa živih bitjev in vsako tipsko telo je rojeno z osnovno nagonsko preživetveno dušo,katera je v bistvu v kompletu telesa.Lahko preživi tudi prez oplemenitene duše.(oplemenitena duša pride pozneje in se poveže oziroma zlije z tipsko dušo nekje pri otroku starem okoli eno leto,oziroma, ko začne otrok z direktnim pogledom v mamičinih očeh iskati svojo identiteto zavedanja.Osnovna prirojena duša; je nagonska duša za preživetje; otrok se prime z rokami za materino roko, da ne pade,čeprav leži v posteljici; smeji se nagonsko (njegov smeh ni v pravem trenutku,kot bi mater želela,ampak je nagonski, ustvari ga zato, da je prikupen in zadovoljen; Jok je nagonski in ga ustvari zato,da ne bo lačen,osamljen in znak, da mu nekaj ne paše. Tretje; oplemenitena duša je tista,ki lahko samo v telesu ustvarja svojo nadgradnjo in obenem upravlja z telesom po svojih zmožnostih.Zlije in veže se z osnovno dušo tako, kot se vežeta alkohol in voda in to v pravem trenutku, ko je voda zaenkrat še samo voda,pozneje je prepozno,ker se tudi osnovna preživetvena duša nadgrajuje in v zrelih letih ne dobi občutka ponovljivosti. jojo jojo jojo, samo v eni stvari se strinjam in to da bog nima nič pri tem drugače pa otrok se začne zavedati že v maminem trebuhu in ne šele pri enem letu.pri enem letu pa lahko že zaigra bolečino in jok.prej pa ja deluje z instinktom in če otroka pustimo rasti in mu samo kažemo pot lahko duša čista če mu pa mi projeciramo kaj nam ugaja pa rata duša z nalepkami..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 15. julij 2012 Prijavi Deli 15. julij 2012 odg;Prvo, kar je; je to, da bog nima popolnoma nič pri teh dušah,ker je boga ustvaril in poveličal človek ,ne pa obratno, in dokler imaš v svojem pisanju pomešane miselnosti verskega značaja se jaz z teboj ne morem pogovarjati,kajti tudi moja teorija ne more biti tebi usvojljiva, ker imaš pač pomešane nerealne misli z malo realnih. Drugo;Človeško telo je tipske narave, kot vsa druga telesa živih bitjev in vsako tipsko telo je rojeno z osnovno nagonsko preživetveno dušo,katera je v bistvu v kompletu telesa.Lahko preživi tudi prez oplemenitene duše.(oplemenitena duša pride pozneje in se poveže oziroma zlije z tipsko dušo nekje pri otroku starem okoli eno leto,oziroma, ko začne otrok z direktnim pogledom v mamičinih očeh iskati svojo identiteto zavedanja.Osnovna prirojena duša; je nagonska duša za preživetje; otrok se prime z rokami za materino roko, da ne pade,čeprav leži v posteljici; smeji se nagonsko (njegov smeh ni v pravem trenutku,kot bi mater želela,ampak je nagonski, ustvari ga zato, da je prikupen in zadovoljen; Jok je nagonski in ga ustvari zato,da ne bo lačen,osamljen in znak, da mu nekaj ne paše. Tretje; oplemenitena duša je tista,ki lahko samo v telesu ustvarja svojo nadgradnjo in obenem upravlja z telesom po svojih zmožnostih.Zlije in veže se z osnovno dušo tako, kot se vežeta alkohol in voda in to v pravem trenutku, ko je voda zaenkrat še samo voda,pozneje je prepozno,ker se tudi osnovna preživetvena duša nadgrajuje in v zrelih letih ne dobi občutka ponovljivosti. A to, da je boga ustvaril in poveličal človek ,ne pa obratno, so te naučil že v osnovni šoli Ti morm povedat, da je na materialistčni filozofiji utemeljena marksistična teorija napačna Telesu odvzem dušo, pa boš videl, kolk bo to telo še čutilo in kolk bo živo. In kdaj bodo kemiki odkril, kateri kemični element v človekovem telesu je živ, in daje človeku življenje? Človeško telo je iz mrtve materije, v tej materiji ni nič živega. vse življenje je iz Boga, in ni življenja izven Boga. Praviš, da imam v svojem pisanju pomešane miselnosti verskega značaja in se z mano ne moreš pogovarjati, ker imam pač pomešane nerealne misli z malo realnih. In kaj je za tebe realno, da je stvarsvo nastalo samo od sebe, čist slučajno Kakšno bi se teb zdelo prepričanje človeka, ki na primer vidi veliko novo in čudovito zgradbo, pa bi bil zato, ker ne bi poznal arhitekta, ki je to zgradbo ustvaril, prepričan, da je ta zgradba nastala slučajno? da so pač eni slučajno nametal material, pa so slučajno eni delavci prišli in kar slučajno nekaj delat začel in je potem sevede čist slučajno nastala velika super stavba. In za takega človeka bi bilo njegovo nepoznavanje arhitekta dokaz, da stavba arhitekta nima. Vejetno bi bilo mnenje večine ljudi, da tako prepričanje ni realno. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rudi.rudi. 17. julij 2012 Avtor Prijavi Deli 17. julij 2012 mayita; piše jojo jojo jojo, samo v eni stvari se strinjam in to da bog nima nič pri tem drugače pa otrok se začne zavedati že v maminem trebuhu in ne šele pri enem letu pa lahko že zaigra bolečino in jok.prej pa ja deluje z instinktom in če otroka pustimo rasti in mu samo kažemo pot lahko duša čista če mu pa mi projeciramo kaj nam ugaja pa rata duša z nalepkami..... odg;Ne bom se pregovarjal ,kdo ima prav,ti ali jaz.Zavedanje v trebuhu ?- to je le preživetveni nagon in še daleč od tega, da tam otrok začne z svojim zavedanjem.Zavedanje duše nastopi z spominom, na sam začetek svojega zavedanja oziroma, ko se spomniš svojega otroštva.Vprašam te ali se spomniš ,ko si bila še v trebuhu,- verjetno ne; verjetno se spomniš le do tja nazaj, ko si bila stara pet ali šest let ?Nalepke so vodilo za usmerjanje otrokovega značajskega razvoja,z tem ni nič narobe.emanuel;piše. vse življenje je iz Boga, in ni življenja izven Boga. odg;Če bi ti malo več vedel o stvarstvu razen o tem verskem,bi me ne spraševal,kaj jaz menim.Ja res je da ni stvarstvo postalo iz nič ampak je življenje nastalo od neustavljive kemije,katera na osnovi sonca vode in materije začne kaliti žive organizme in jih preko evolucije spreminja v fenomen, živih skrivnostnih teles.Vse ostalo pa je iluzija vključno z tvojo versko.(pa brez zamere.) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.