nataly 28. november 2002 Prijavi Deli 28. november 2002 Prav gotovo poznate dobre, res dobre recepte za peciva. Vaša najljubša recimo. natalija Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 28. november 2002 Avtor Prijavi Deli 28. november 2002 No, čas je že takšen in povpraševanje tudi(že mali sosedov sin me je vprašal ali pri nas nič več ne pečemo;)) tako, da vam lahko "posredujem" enega svojih najljubših..ali pa dva.. Jabolčni kolač (kalorično:)) Testo:10 dkg margarine, Vse sestavine zmešaš, daš v pekač, 7 dkg ostre moke spečeš do polovice in potem 7 dkg sladkorja dodaj kremo 2 rumenjaka15 dkg mletih orehov. Krema: 2 dl mlaka daj kuhat, vmes pa 2,5 dl mleka pripravi(po točno tem vrstnem2 žlice ostre moke redu)v drugi posodi;rumenjake, 1 žlica sladkorja sladkor,vanili, moko in 0,5 dl 1 vanilin sladkor mleka. Zmešaš in ko mleko zavre3 rumenjaki dodaš. Kuhaš dokler se ne strdi in nato namažeš po testu.Pečeš daljeJabolka:1kg jabolk obeliš, naribaš, dodaš sok 1/2 limone in 5 dkg sladkorja v prahu. Jabolka dušiš. Nato namažeš po kremi.Za konec še narediš sneg iz 5 beljakov, dodaj malo sladkorja, namažeš preko jabolk in daš v pečico, da se sneg zapeče. Mogoče zgleda malo komplicirano. Vendar ni. In zelo, zelo dobro...Priporočam da dozo sladkorja zmanjšate. Vsaj jaz jo. Ker mi je sicer presladko:) natalija Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 12. december 2002 Prijavi Deli 12. december 2002 Njam, njam, Nataly ! Kaj pa to: 3 jajca penasto vmešamo s 100 g sladkorja (je že zmanjšana količina)rahlo vmešamo 300 g moke (z žlico)pol ostre in pol gladke+ 1 pecilni. Vmešamo v maso približno pol dcl mleka in pol dcl olja, dodamo 100 grozin in 100g orehov grobo narezanih in damo v pekač srnin hrbet ali pa v ozki model za potico. Pečemo 15 min 180 stop. C in še 15 min na 200 stop. C. Ko ga zvrnemo iz pekača lahko natopimo z rumom razredčen z vodo in sladkorjem in tudi oblijemo s čokolado-po želji. LP! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 30. april 2004 Prijavi Deli 30. april 2004 http://www.lunin.net/forum/index.php?act=S...=11&t=838&st=0& Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Mmmmm... tale palačinka bo nekaj posebnega! (Foto "pokowc") Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Še malo, pa bo. (Foto "pokowc") Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Zdaj pa HOOOP! (Foto "pokowc") Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Ku-ku! (Foto "pokowc") Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Ups! (Foto "pokowc") Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Tale bo z dodatki. (Foto "pokowc") Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trudi 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 HUDOOOOOOOOOoo Jest bi tud čapalinke Citiraj http://members.aol.com/dcreelma/imagesite/animated/otherstuff/madhack.gif Trudi -- Car Dvora http://smile.smilies.nl/923.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 JOJTSA, pa si reS objavla, hahahah, bemu, jao a veš kolo časa smo treniral,da smo ujeli skupni ritem in ritem objektiva, hoh..se je splačalo, kaj Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 a je poko vse pomljaskal? Bi prišel še ti, pa bi kaj zate pustil! Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
beba 26. avgust 2004 Prijavi Deli 26. avgust 2004 Tamara! Ful kul! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
žaža 26. avgust 2004 Prijavi Deli 26. avgust 2004 TAMARA COOL SLIKCE... SI ME SPOMNILA, KO SMO SE PRI NAMA Z LUBIJEM SNEMAL, KO SMO PEKLI PALAČINKE....KOK JE TO ENEGA SMEHA...SPLOH, ČE JE ŠE MAL AKROBACIJE ZRAVEN... Citiraj Če hočeš biti srečen....BODI! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 26. avgust 2004 Prijavi Deli 26. avgust 2004 Wow Tamara, kdaj spet pečeš palačinke? Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 26. avgust 2004 Prijavi Deli 26. avgust 2004 Coccinelle, kadarkoli si jih kdo zaželi! Vedno jih pečem v dveh ponvah hkrati, na dveh plinih - da gre hitreje. Se moram še navadit metat v zrak dve palačinki hkrati. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 26. avgust 2004 Prijavi Deli 26. avgust 2004 Tamara, a se kdaj zgodi, da katera na stropu obstane Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 26. avgust 2004 Avtor Prijavi Deli 26. avgust 2004 Faca Tale je bila prav gotovo sladka pregreha Jaz jih po novem obtežim še s kislo smetano. Tako fajn redilno in to Pri nas sicer ni nevarnosti, da bi druge dodatke zraven dobile, ker jih ne mečem - preventiva je le preventiva Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 26. avgust 2004 Prijavi Deli 26. avgust 2004 Tamara, a se kdaj zgodi, da katera na stropu obstane Na stropu glih ne, v kakem pomivalnem koritu tam vizavi štedilnika pa ja. Se pa spomnim, kako sem se učila metat palačinke. Ko sem hodila v osn. šolo, sva s sošolko pri njeji doma (v kuhinji) pekle palačinke. Njen mlajši brat je bil v dnevni sobi in čakal, da jih bo jedel... Vsako palačinko, ki je padla na tla, smo spekle do konca in jo odnesle njenemu bratu... Tako je on pojedel vse palačinke, me dve pa nobene! Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 26. avgust 2004 Avtor Prijavi Deli 26. avgust 2004 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 26. avgust 2004 Prijavi Deli 26. avgust 2004 Še malo, pa bo. (Foto "pokowc")Pr moj duš, da je res Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 26. avgust 2004 Prijavi Deli 26. avgust 2004 Prav gotovo poznate dobre, res dobre recepte za peciva. Vaša najljubša recimo. natalijaNi lih pecivo, ampak obozujem Creme brulee Je pa kaloricna bomba <span style='color:blue'>CREME BRULEE (recept Joel-a Robuchon-a, enega najbolj slavnih francoskih kuharskih mojstrov) Sestavine za 8 oseb:7 rumenjakov3 stroke vanilije150 g sladkorja2 dl mleka7 dl smetane (sladke, tekoce)posip (cassonade - droben rjavi sladkor, zelo dobro sega nadomesti z vanilij sladkorjem) Vanilij stroke po dolgem prerezemo, izpraskamo semena in jih damo v skledo. Dodamo rumenjake, zmesamo z metlico (rocno), dodamo sladkor in mesamo tako dolgo, da mesanica postane svetlejsa, vendar ne penasta. Dodamo mleko, dobro premesamo. Dodamo se smetano. Mesanico precedimo skozi zelo fino cedilo, da izlocimo vecje delce vanilije. Pustimo stati 1 uro. Porazdelimo v 8 posodic za creme brulee - pomembno je, da kreme ni vec kot 1.5 cm v visino. Posodice damo v pecico, ogreto na 70°C za 25-30 min. Krema mora postati cvrsta, vendar se tresoca. Ohladimo v hladilniku. Povrsino na tanko posipamo s posipom in karameliziramo v pecici na grill-u (prej segrejte grill, vendar pustite vratca pecice odprta, da se pecica ne segreje - tudi med karameliziranjem) cca 20 sekund. Ko se posip pricne topiti, vzamite posodice iz pecice. Servirajte v posodicah, v katerih ste kremo pripravli. Servirate lahko takoj, ko vzamete iz pecice (pazite, da si ne opecete ustnic s karameliziranim sladkorjem!!!) ali pa predhodno se ohladite v hladilniku. </span> Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.