Skoči na vsebino

Sladke pregrehe


nataly

Recommended Posts

No, čas je že takšen in povpraševanje tudi(že mali sosedov sin me je vprašal ali pri nas nič več ne pečemo;)) tako, da vam lahko "posredujem" enega svojih najljubših..ali pa dva..

 

Jabolčni kolač (kalorično:))

 

Testo:

10 dkg margarine, Vse sestavine zmešaš, daš v pekač,

7 dkg ostre moke spečeš do polovice in potem

7 dkg sladkorja dodaj kremo

2 rumenjaka

15 dkg mletih orehov.

 

Krema: 2 dl mlaka daj kuhat, vmes pa

2,5 dl mleka pripravi(po točno tem vrstnem

2 žlice ostre moke redu)v drugi posodi;rumenjake,

1 žlica sladkorja sladkor,vanili, moko in 0,5 dl

1 vanilin sladkor mleka. Zmešaš in ko mleko zavre

3 rumenjaki dodaš. Kuhaš dokler se ne strdi in

nato namažeš po testu.Pečeš dalje

Jabolka:

1kg jabolk obeliš, naribaš, dodaš sok 1/2 limone in 5 dkg sladkorja v prahu.

Jabolka dušiš.

Nato namažeš po kremi.

Za konec še narediš sneg iz 5 beljakov, dodaj malo sladkorja, namažeš preko jabolk in daš v pečico, da se sneg zapeče.

 

Mogoče zgleda malo komplicirano. Vendar ni. In zelo, zelo dobro...

Priporočam da dozo sladkorja zmanjšate. Vsaj jaz jo. Ker mi je sicer presladko:)

 

 

natalija

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

Njam, njam, Nataly !

 

Kaj pa to:

 

3 jajca penasto vmešamo s 100 g sladkorja (je že zmanjšana količina)

rahlo vmešamo

300 g moke (z žlico)pol ostre in pol gladke

+ 1 pecilni.

 

Vmešamo v maso približno pol dcl mleka in pol dcl olja, dodamo 100 g

rozin in 100g orehov grobo narezanih in damo v pekač srnin hrbet ali pa v ozki model za potico. Pečemo 15 min 180 stop. C in še 15 min na 200 stop. C.

 

Ko ga zvrnemo iz pekača lahko natopimo z rumom razredčen z vodo in sladkorjem in tudi oblijemo s čokolado-po želji.

 

LP!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 year later...
  • 3 months later...

JOJTSA, pa si reS objavla, hahahah, bemu, jao a veš kolo časa smo treniral,da smo ujeli skupni ritem in ritem objektiva, hoh..se je splačalo, kaj x:o)x :palec:

xokx

.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Faca :palec: :palec:

Tale je bila prav gotovo sladka pregreha x:Dx

 

Jaz jih po novem obtežim še s kislo smetano. Tako fajn redilno in to :palec: Pri nas sicer ni nevarnosti, da bi druge dodatke zraven dobile, ker jih ne mečem - preventiva je le preventiva

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tamara, a se kdaj zgodi, da katera na stropu obstane xDDx  x;)x

x:Dx x:Dx Na stropu glih ne, v kakem pomivalnem koritu tam vizavi štedilnika pa ja. x;)x

 

Se pa spomnim, kako sem se učila metat palačinke. x:Dx x:Ix x:Dx

Ko sem hodila v osn. šolo, sva s sošolko pri njeji doma (v kuhinji) pekle palačinke. Njen mlajši brat je bil v dnevni sobi in čakal, da jih bo jedel...

Vsako palačinko, ki je padla na tla, smo spekle do konca in jo odnesle njenemu bratu... x:Ix :8): Tako je on pojedel vse palačinke, me dve pa nobene! :vio:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Prav gotovo poznate dobre, res dobre recepte za peciva. Vaša najljubša recimo.

 

natalija

Ni lih pecivo, ampak obozujem Creme brulee :yumy: :yumy: :yumy: :yumy:

Je pa kaloricna bomba x;)x

 

<span style='color:blue'>CREME BRULEE

(recept Joel-a Robuchon-a, enega najbolj slavnih francoskih kuharskih mojstrov)

 

Sestavine za 8 oseb:

7 rumenjakov

3 stroke vanilije

150 g sladkorja

2 dl mleka

7 dl smetane (sladke, tekoce)

posip (cassonade - droben rjavi sladkor, zelo dobro sega nadomesti z vanilij sladkorjem)

 

Vanilij stroke po dolgem prerezemo, izpraskamo semena in jih damo v skledo. Dodamo rumenjake, zmesamo z metlico (rocno), dodamo sladkor in mesamo tako dolgo, da mesanica postane svetlejsa, vendar ne penasta. Dodamo mleko, dobro premesamo. Dodamo se smetano. Mesanico precedimo skozi zelo fino cedilo, da izlocimo vecje delce vanilije. Pustimo stati 1 uro.

 

Porazdelimo v 8 posodic za creme brulee - pomembno je, da kreme ni vec kot 1.5 cm v visino. Posodice damo v pecico, ogreto na 70°C za 25-30 min. Krema mora postati cvrsta, vendar se tresoca. Ohladimo v hladilniku.

 

Povrsino na tanko posipamo s posipom in karameliziramo v pecici na grill-u (prej segrejte grill, vendar pustite vratca pecice odprta, da se pecica ne segreje - tudi med karameliziranjem) cca 20 sekund. Ko se posip pricne topiti, vzamite posodice iz pecice.

 

Servirajte v posodicah, v katerih ste kremo pripravli. Servirate lahko takoj, ko vzamete iz pecice (pazite, da si ne opecete ustnic s karameliziranim sladkorjem!!!) ali pa predhodno se ohladite v hladilniku. </span>

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...