Skoči na vsebino

Sladke pregrehe


nataly

Recommended Posts

sladke pregrehe :D recimo žlica evrokrema na palačinki :D in pol to melješ spiješ zraven še mal mleka, in ževčiš uživaško kako minuto, in probaš ne požret temveč zam grizljaš in ližeš po ustih.. :D to je sladka pregreha...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Evo en recept za hitro, enostavno in skoraj zdravo sladico.:

v skledo razbiješ - štiri jajca in temu dodaš

10 dkg rjavega sladkorja

2 vanilijina sladkorja

žličko sode bikarbone ali 1 pecilni prašek

20 dkg mletih orehov

cca 20 dkg zmletih ovsenih kosmičev (zmelješ jih v mlinčku za kavo).

 

Vse skupaj fino premešaš, streseš na pekač (peki papir) in pečeš pri 150 stopinjah cca 3o min.

 

Če hočeš, lahko daš cele kosmiče, vendar so mleti boljši. Za izrazitejše sladokusce priporočam čokoladni preliv s katerokoli čokolado.

Zrežeš na 3X3 in shraniš v hladilniku. Pri nas ponavadi ni potrebno , ker ga zmahamo še preden utegnem odpret vrata hladilnika. Pa dober gušt....

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 weeks later...
  • 11 months later...

Evo, en zelooo lahek recept, ki sem ga zadnjic uporabila in je bilo res slastno ( takoj je slo, se dobro, da sem takoj po peki poskusila koscek, ker potem ni vec nic zame ostalo x:Ix :eek: x8Dx )

 

Jabolčna Pita

Sestavine za testo

350 g moke

0,5 zavitka pecilnega praška

1 zavitek vanilijevega sladkorja

120 g sladkorja v prahu

150 g margarine ali masla ( dala sem jogurtovega, pa manj, kot pise x;)x )

2 rumenjaka

4 žlice kisle smetane

 

Nadev :

jabolka ( kolicina po zelji )

80 g sladkorja ( jaz sem dala precej manj kot pise)

1 žlica drobtin

ščepec cimeta

 

 

Moko in pecilni prašek presejemo na delovno površino. Dodamo margarino ali maslo, sladkor, vanilijev sladkor, rumenjaka in kislo smetano ter zamesimo testo. Testo naj malo počiva na hladnem.

 

Medtem naredimo jabolčni nadev. Jabolka naribamo, dodamo sladkor, cimet ter drobtine. Testo razdelimo na dva dela in razvaljamo. V pekač položimo prvo plast, nadevamo z jabolčnim nadevom ter pokrijemo z drugo plastjo. Pečemo pri 180 stopinjah približno 50 - 60 minut.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Evo neki enostavnga in dobrga: orehovi kolački

 

testo:

60 dkg moke

pecilni

35 dkg masla (ali margarine)

30 dkg sladkorja

10 dkg mletih orehov

3 rumenjakež1,5 dl smetane (kisle ali sladke, lahko tudi mleko)

 

nadev:

2 beljaka

15 dkg sladkorja v prahu

10 dkg orehov

 

priprava:

V moko nadrobimo maslo, dodamo pecilni, sladkor, orehe rumenjake in smetano ali mleko. Zamesimo testo ter zvaljamo za nožev rob debelo. Izrežemo kroge, položimo na pekač in na vsakega položimo kupček nadeva (nadev: beljake stepemo s sladkorjem; ko se spenijo dodamo še orehe.). Pečemo pri 200°C.

živi in pusti živeti
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 month later...

Pri peki slaščic in tudi drugače ne uporabljam jajc...

 

Tukaj sta dva recepta - od mojih najljubših :

 

Čokoladni kukiji

(ameriški)

 

15 dag masla (malo segrej v mikrovalovni)

7 dag sladkorja

1 pecilni prašek

2 dcl mleka

25 dag moke

1 tablica čokolade

kokos

cimet

zmleti klinčkil

seseklani orehi

2 veliki žlici kakava

 

 

Maslo malce segrejemo in vanj zamešamo sladkor in mleko. V drugo posodo pa damo: moko, pecilni in na koščke ( z nožem ) narezano čokolado. Vanjo zlijemo mleko+sladkor+maslo.

Vse skupaj mešamo tako dolgo, dokler ne dobimo goste mase. Če je masa premokra dodamo še moko.

Vzamemo pekač in nanj položimo peki papir, nato z majhno žličko delamo nanj majhne kepice.

 

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pečemo 13 minut.

 

Pečeni piškotki so še vedno mehki, ko jih vzamemo iz pekača, kar pa ne pomeni da še niso pečeni. Kasneje ko se ohladijo postanejo trdi.

 

 

Sadna pita

 

100 g sladkorja

300 g moke

500 g različnega sadja ( odvisno od letnega časa, kombinacije: breskve+banane, višnje, jabolka, marelice...)

1/2 kozarca mleka

ščepec soli

130 g masla

pecilni prašek (za rahlejše testo)

 

Moko, maslo, mleko sladkor in sol zmešamo. Vzamemo okrogel model za pite in damo nanj testo, prej namažemo z maslom ali oljem.(če imamo silikonski model ne namažemo z ničemer) Orehe poparimo z mlekom, dodamo malo sladkorja. Namežemo testo.

Zatem narežemo sadje in obložimo v krogih, začnemo v sredini.

 

Pečemo 40 min na 170 st. Po 30 min lahko zmanjšaš temperaturo.

 

 

xDDx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Še en recept....

 

Mandljeve rezine

 

500 g moke

200g sladkorja

100 g grenkega sladkorja v prahu

150 g izluščenih mandljev

cimet v prahu

30 g masla

 

Pečico vključimo in jo naravnamo na 160st. Mandeljne stresemo na pekač, jih v pečici 8 min pražimo in nato olupimo. V skledi zmešamo moko , sladkor, malo cimeta, kakav, cele mandeljne!.

Sestavine zmešamo, dodamo malo vode in ugnetemo voljno testo, ki naj 1 uro počiva. Testo še enkrat pregnetemo in ga oblikujemo v hlebček, dolg približno 15 cm, ki ga damo v pomaščen pekač in postavimo za 15 min v pečico.

Pečico segrejemo na 180 st. Pekač postavimo za 15 min v pečico.

Nato vzamemo pecivo iz pečice, ga narežemo na približno 1 cm široke rezine in jih damo še za 15 min v pečico.

 

x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 10 months later...
  • 7 months later...
:2src: :2src: :2src: :2src: :2src: :2src: mljac mljac.. una mandeljnova packarija pa je žbljak žbljak

Pa tut sadna pita je v glavnem sam za čebele, vinske mušice in oostale žužke

 

men tud tele kukiji bol pašejo ko pa tisa packarija iz mandlov (fuj mandli) pa sanda pita se mi tud ne dopade, tele kukije bo pa treba sprobat

 

 

pa še za nataly če kej bere, v prvem receptu si napisala da jabolka OBELIŠ, ka to pomen? :eek:

pa dušit je treba jabolka tud? kok bi to dušil da bi najbolš blo? nimam izkušenj z dušenjem :P

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x8Dx Štajerka kaj češ.. Nejc-N obeliti - olupiti

 

Fajn recept je tole, samo malo kaloričen...

 

Tule bom dala čisto preprost recept za ful dobro rolado.

 

Original recept je takšen:

 

6 jajc

6 žlic orehov

1 pecilni prašek

1 vanilin sladkor

6 žlic sladkorja

 

Kisla smetana za namaz - 2 dcl bo dovolj

 

Ločiš jajca - narediš trden sneg.

V rumenjake zmešaš orehe, pecilni, vanili, sladkor in na koncu dodaš sneg..

 

Vliješ na pek papir(vsaj jaz), vržeš v pečico spečeš nekje na 200 stopinjah deset minut ali kakšno minutko več, vzameš ven

navlažiš krpo jo potrosiš s kristalnim sladkorjem(da se ne odlušči vrhnja plast testa), odstraniš papir, zviješ rolado.

 

Čez par minutk odviješ in premažeš s kislo smetano.

 

In imaš božansko rolado. Ne presladko, dovolj sočno..

 

Jaz sem si recept malo prilagodila.

Namesto 6 žlic vsega in 6 jajc, dam vse po 4.

 

Je dovolj visoka in še vedno dovolj dobra..mogoče ne tako sladka..definitivno pa sočna :2src:

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...