oona 26. avgust 2004 Prijavi Deli 26. avgust 2004 Aja... to ni za sem. Citiraj Dum spiro, spero. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 26. avgust 2004 Prijavi Deli 26. avgust 2004 Zakaj ne? Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 26. avgust 2004 Prijavi Deli 26. avgust 2004 Je, kar povej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 26. avgust 2004 Prijavi Deli 26. avgust 2004 A je kej narobe? Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
oona 26. avgust 2004 Prijavi Deli 26. avgust 2004 Je, kar povej Pregrehe, a ne. Pol pa vidim, da so recepti tukaj. Citiraj Dum spiro, spero. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 27. avgust 2004 Prijavi Deli 27. avgust 2004 sladke pregrehe recimo žlica evrokrema na palačinki in pol to melješ spiješ zraven še mal mleka, in ževčiš uživaško kako minuto, in probaš ne požret temveč zam grizljaš in ližeš po ustih.. to je sladka pregreha... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 27. avgust 2004 Prijavi Deli 27. avgust 2004 Cool El Nino, ponavadi vsi goltamo na veliko, takole po tvoje se pa uživa . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
žaža 27. avgust 2004 Prijavi Deli 27. avgust 2004 ...sladke pregrehe...uf, kok jih je takih fajnih... Citiraj Če hočeš biti srečen....BODI! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dolci12 27. avgust 2004 Prijavi Deli 27. avgust 2004 Evo en recept za hitro, enostavno in skoraj zdravo sladico.:v skledo razbiješ - štiri jajca in temu dodaš 10 dkg rjavega sladkorja 2 vanilijina sladkorja žličko sode bikarbone ali 1 pecilni prašek 20 dkg mletih orehov cca 20 dkg zmletih ovsenih kosmičev (zmelješ jih v mlinčku za kavo). Vse skupaj fino premešaš, streseš na pekač (peki papir) in pečeš pri 150 stopinjah cca 3o min. Če hočeš, lahko daš cele kosmiče, vendar so mleti boljši. Za izrazitejše sladokusce priporočam čokoladni preliv s katerokoli čokolado.Zrežeš na 3X3 in shraniš v hladilniku. Pri nas ponavadi ni potrebno , ker ga zmahamo še preden utegnem odpret vrata hladilnika. Pa dober gušt.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 30. avgust 2004 Prijavi Deli 30. avgust 2004 JZ PA PROV BI ENO SADNO-ČOKOLADNO TORTICO... KOMI ČAKAM SOBOTO... Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
č.v.e.k.a 15. september 2004 Prijavi Deli 15. september 2004 panakota Citiraj http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 5. september 2005 Prijavi Deli 5. september 2005 Evo, en zelooo lahek recept, ki sem ga zadnjic uporabila in je bilo res slastno ( takoj je slo, se dobro, da sem takoj po peki poskusila koscek, ker potem ni vec nic zame ostalo ) Jabolčna Pita Sestavine za testo350 g moke0,5 zavitka pecilnega praška1 zavitek vanilijevega sladkorja120 g sladkorja v prahu150 g margarine ali masla ( dala sem jogurtovega, pa manj, kot pise )2 rumenjaka4 žlice kisle smetane Nadev : jabolka ( kolicina po zelji )80 g sladkorja ( jaz sem dala precej manj kot pise)1 žlica drobtinščepec cimeta Moko in pecilni prašek presejemo na delovno površino. Dodamo margarino ali maslo, sladkor, vanilijev sladkor, rumenjaka in kislo smetano ter zamesimo testo. Testo naj malo počiva na hladnem. Medtem naredimo jabolčni nadev. Jabolka naribamo, dodamo sladkor, cimet ter drobtine. Testo razdelimo na dva dela in razvaljamo. V pekač položimo prvo plast, nadevamo z jabolčnim nadevom ter pokrijemo z drugo plastjo. Pečemo pri 180 stopinjah približno 50 - 60 minut. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 6. september 2005 Prijavi Deli 6. september 2005 Evo neki enostavnga in dobrga: orehovi kolački testo:60 dkg mokepecilni35 dkg masla (ali margarine)30 dkg sladkorja10 dkg mletih orehov3 rumenjakež1,5 dl smetane (kisle ali sladke, lahko tudi mleko) nadev:2 beljaka15 dkg sladkorja v prahu10 dkg orehov priprava:V moko nadrobimo maslo, dodamo pecilni, sladkor, orehe rumenjake in smetano ali mleko. Zamesimo testo ter zvaljamo za nožev rob debelo. Izrežemo kroge, položimo na pekač in na vsakega položimo kupček nadeva (nadev: beljake stepemo s sladkorjem; ko se spenijo dodamo še orehe.). Pečemo pri 200°C. Citiraj živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 6. september 2005 Prijavi Deli 6. september 2005 P.S. Dobre (in uporabne) recepte najdete tudi na: http://www.kulinarika.net ali pa na: http://recepti.najportal.com/ Pa lep pozdrav in dober tek!!! Citiraj živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 Pri peki slaščic in tudi drugače ne uporabljam jajc... Tukaj sta dva recepta - od mojih najljubših : Čokoladni kukiji (ameriški) 15 dag masla (malo segrej v mikrovalovni)7 dag sladkorja1 pecilni prašek2 dcl mleka25 dag moke1 tablica čokoladekokoscimetzmleti klinčkilseseklani orehi2 veliki žlici kakava Maslo malce segrejemo in vanj zamešamo sladkor in mleko. V drugo posodo pa damo: moko, pecilni in na koščke ( z nožem ) narezano čokolado. Vanjo zlijemo mleko+sladkor+maslo.Vse skupaj mešamo tako dolgo, dokler ne dobimo goste mase. Če je masa premokra dodamo še moko.Vzamemo pekač in nanj položimo peki papir, nato z majhno žličko delamo nanj majhne kepice. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pečemo 13 minut. Pečeni piškotki so še vedno mehki, ko jih vzamemo iz pekača, kar pa ne pomeni da še niso pečeni. Kasneje ko se ohladijo postanejo trdi. Sadna pita 100 g sladkorja300 g moke500 g različnega sadja ( odvisno od letnega časa, kombinacije: breskve+banane, višnje, jabolka, marelice...)1/2 kozarca mlekaščepec soli130 g maslapecilni prašek (za rahlejše testo) Moko, maslo, mleko sladkor in sol zmešamo. Vzamemo okrogel model za pite in damo nanj testo, prej namažemo z maslom ali oljem.(če imamo silikonski model ne namažemo z ničemer) Orehe poparimo z mlekom, dodamo malo sladkorja. Namežemo testo. Zatem narežemo sadje in obložimo v krogih, začnemo v sredini. Pečemo 40 min na 170 st. Po 30 min lahko zmanjšaš temperaturo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 31. oktober 2005 Prijavi Deli 31. oktober 2005 Še en recept.... Mandljeve rezine 500 g moke200g sladkorja 100 g grenkega sladkorja v prahu150 g izluščenih mandljevcimet v prahu30 g masla Pečico vključimo in jo naravnamo na 160st. Mandeljne stresemo na pekač, jih v pečici 8 min pražimo in nato olupimo. V skledi zmešamo moko , sladkor, malo cimeta, kakav, cele mandeljne!.Sestavine zmešamo, dodamo malo vode in ugnetemo voljno testo, ki naj 1 uro počiva. Testo še enkrat pregnetemo in ga oblikujemo v hlebček, dolg približno 15 cm, ki ga damo v pomaščen pekač in postavimo za 15 min v pečico.Pečico segrejemo na 180 st. Pekač postavimo za 15 min v pečico.Nato vzamemo pecivo iz pečice, ga narežemo na približno 1 cm široke rezine in jih damo še za 15 min v pečico. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
//mirage 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 Ali kdo ve kakšen je recept za bebi piškotke? Citiraj http://shrani.si/f/n/lZ/46ldb8qZ/byrdpixelbyfruitkait-d4l.png Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 ne, vem pa, da so izvrstni za pomakat v čokoladni fondi Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 1. maj 2007 Prijavi Deli 1. maj 2007 Tukaj so recepti za 50 poslastic iz držav EU. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nejc-N 4. maj 2007 Prijavi Deli 4. maj 2007 mljac mljac.. una mandeljnova packarija pa je žbljak žbljakPa tut sadna pita je v glavnem sam za čebele, vinske mušice in oostale žužke men tud tele kukiji bol pašejo ko pa tisa packarija iz mandlov (fuj mandli) pa sanda pita se mi tud ne dopade, tele kukije bo pa treba sprobat pa še za nataly če kej bere, v prvem receptu si napisala da jabolka OBELIŠ, ka to pomen? pa dušit je treba jabolka tud? kok bi to dušil da bi najbolš blo? nimam izkušenj z dušenjem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 12. maj 2007 Avtor Prijavi Deli 12. maj 2007 Štajerka kaj češ.. Nejc-N obeliti - olupiti Fajn recept je tole, samo malo kaloričen... Tule bom dala čisto preprost recept za ful dobro rolado. Original recept je takšen: 6 jajc6 žlic orehov1 pecilni prašek1 vanilin sladkor6 žlic sladkorja Kisla smetana za namaz - 2 dcl bo dovolj Ločiš jajca - narediš trden sneg.V rumenjake zmešaš orehe, pecilni, vanili, sladkor in na koncu dodaš sneg.. Vliješ na pek papir(vsaj jaz), vržeš v pečico spečeš nekje na 200 stopinjah deset minut ali kakšno minutko več, vzameš vennavlažiš krpo jo potrosiš s kristalnim sladkorjem(da se ne odlušči vrhnja plast testa), odstraniš papir, zviješ rolado. Čez par minutk odviješ in premažeš s kislo smetano. In imaš božansko rolado. Ne presladko, dovolj sočno.. Jaz sem si recept malo prilagodila.Namesto 6 žlic vsega in 6 jajc, dam vse po 4. Je dovolj visoka in še vedno dovolj dobra..mogoče ne tako sladka..definitivno pa sočna Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.