svilarna 16. julij 2012 Prijavi Deli 16. julij 2012 Živjo! Včeraj je bil moj prvi dan v novi poletni službi-kelnarjenje (bila sem na nekajurnem uvajanju). Kot vsak prvi dan v novi službi sem tudi tokrat dobila enormno število informacij (prvič opravljam tako delo). Največji izziv mi predstavljalo skodelice in kozarci, ki jih je res ogromno, vsak pa ima prav poseben namen. Da preidem na moje specifično vprašanje. Kratka kava oziroma espresso (saj je to ena in ista stvar, ane?) se postreže v najmanjši skodelici? Potem pa je tu dolga kava-moje vprašanje je, ali se jo postreže v isti skodelici kot kavo z mlekom, ali v isti kot kratko kavo? Veliko ljudi namreč pride v lokal in reče: eno kavico prosim. To pomeni dolgo kavo in mede me, ker ne vem katero skodelico uporabiti. Verjamem da se bom že naslednjič navadila vsega, ampak trenutno sem doma in razmišlajam o tem in me živcira, da o teh stavreh nisem prepričana. Delo kelnarice je veliko zahtevnejše kot sem si predstavljala! Sploh če v lokalu delaš sam! Zahvaljujem se vam za odgovore in nasvete Lep ponedeljek vsem Svilarna Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 16. julij 2012 Prijavi Deli 16. julij 2012 Hej. To sem na hitro našla: http://www.unicaf.si/novice/strokovni.htm Za vina, sokove in ostale pijače res hitro najdeš, v kakšne kozarce kaj sodi, za kavo pa bolj kot ne samo ponudba različnih skodelic. Meni osebno je ljubše, ponavadi vzamem podaljšano kavo, če jo dobim v srednje veliki skodelici. Nekaterim je pa glih obratno najljubše, če jo dobijo v čisto majčkeni. V najmanjši skodelici dobim ponavadi t.i. macchiato. Enkrat sem se na počivališču v Lukovici pogovarjala s kelnarco, da imajo to najraje Primorci, Italijani. Medtem ko na našem koncu je skoraj nismo naročali... Po moje se za kavo lahko zaneseš tudi na svoj občutek, pa če še malo bolj s trudom in prijaznostjo postrežeš, bo kava še trikrat bolj dobra. Pa simpatično je, če dobiš na spenjeno mleko kakšnega čokoladnega srčka, rožico, recimo iz "sladkega greha". Edino pri vinu, pivu sem pa, vsaj jaz, občutljiva. Sem že dobila rdeče vino v kakšnem malem za belo... Pa ne moti me, če dobim radensko, oro, nalito iz litrske flaše, samo potem naj bo res sveža. Pravilno se streže dva deci flaške, da res vidiš, da jo sam odpreš... Itd itd... Ti samo bodi pozorna in se poskušaj vživeti v to, kako si želi biti gost postrežen, pa boš na konju. 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.