Skoči na vsebino

Ljubosumje

InnocencE

Recommended Posts

jst sem že velikokrat mislu, da sem jo spoznal, pa sem jo potem doživel še bolj kvalitetno

:palec: misel dneva

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Deli na socialnih omrežjih

• 3 weeks later...
Človek ni ljubosumen, kadar ljubi, marveč takrat, kadar bi rad bil ljubljen!!

Zabica

Bravo! Končno ena pametna.

Moja izkušnja je taka, da kadar nekoga res ljubim, me ne mori kje je, s kom je,...

Zaupam 100%. Ko pride do ljubosumja, je nekaj že mal narobe.

Manj smo ljubosumni bolj ljubimo torej

Za moje pojme, ja. Čeprav je lahko odsotnost ljubosumja tudi popolna odsotnost zanimanja za drugega človeka. Vsak zna ločiti pri sebi ali ni ljubosumen zato, ker ga nekdo ne zanima toliko, da bi ga skrbelo s kom je in kje je, ali pa zaradi tega, ker je zadoščeno njegovi potrebi po tem, da ljubi in je kot tak izpolnjen ter mu zaradi tega ni treba vezati nekoga nase in ga obremenjevati.

Mal težko je tole razložiti. x;)x

Če ima nekdo napumpan ego in si misli da je "oh in ah in naj, naj" itak nima zakaj biti ljubosumen x;)x ker je trdno prepričan(a) da nima konkurence

Po mojih izkušnjah so bile najbolj ljubosumne tiste z malo samozavesti, ki so se počutile ogrožene od vsake z vitko postavo ali večjimi joški xrolleyesx

In ko sem jim pomagal prebroditi težavo s samozavestjo so me (praviloma) zamenjale :xx!: in dejanje hitro obžalovale xrolleyesx ampak Lassie mora imeti 4 tačke :vragec:

x!x Vsakršno ljubosumje je strup za zvezo x!x

Jaz moji xsrcx popolnoma zaupam, zato pa toliko manj zaupam raznim mojim "frendom", ki komaj čakajo da je sama zunaj in stegujejo roke po njej in pljuvajo po meni :xx!:

Očitno se ne zavedajo da vse izvem že zjutraj xrolleyesx pač niso vajeni iskrenosti in odkritosti :o|o:

In potem se isti "frendi" sprašujejo zakaj ne hodim več na žure v Lj xrolleyesx

Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.

Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.

Nejc Zaplotnik

Jaz moji xsrcx popolnoma zaupam, zato pa toliko manj zaupam raznim mojim "frendom", ki komaj čakajo da je sama zunaj in stegujejo roke po njej in pljuvajo po meni :xx!:

Očitno se ne zavedajo da vse izvem že zjutraj xrolleyesx pač niso vajeni iskrenosti in odkritosti :o|o:

In potem se isti "frendi" sprašujejo zakaj ne hodim več na žure v Lj xrolleyesx

veš... pomoje je pa tole nekej najbolšga kr se ti loh zgodi... sej napisu si k en bebec, sam med vrsticam, pa čes en cajt, k se bo mal ispilil use skup... :palec: :palec: :palec:

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

veš... pomoje je pa tole nekej najbolšga kr se ti loh zgodi...

To da je moja xsrcx nekaj njaboljšega kar se mi je zgodilo itak vem x:)x

Zakompleksanih in frustriranih tipov (in žensk tudi) pa tudi nimam prvič poln kufer xrolleyesx če poslušam kaj modeli govorijo o meni bi ene dve leti bil non stop brez hlač x:px če kakšna bejba pobegne od njih (in njihovih predolgih in predrznih rok) k meni niti ne pomislijo da ji NI do sexa, ampak da hoče sex z menoj xrolleyesx če se pa stisne k meni je pa po defoltu "radodajka" (ampak se ji je glih on zameril, pa mu ne da x:Dx )

Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.

Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.

Nejc Zaplotnik

hmmm... tudi moj partner je ZELO ljubosumen,saj grdo gleda že če grem ven v malo bol poznih urah s koligicami kaj šele če bi vedel da sem šla pač s kolegi, pa čeprav se ne dogaja nič razen prijeten pogovor v družbi prijateljev... tudi jaz ne razumem sicer pa sem tudi jaz dokaj ljubosumna oseba ampak ko gledam njega kakšen je včasih pomislim če sem res tudi jaz takšna. Čeprav jaz zase ne vem če bi ravno lahko rekla da je to ljubosumje iz moje strani, ampak bolj skrb(zaskrbljenost) ker vsi vemo kakšni so moški ki ga imajo par deci v riti. že itak na splošno razmišljajo 99% s taspodno glavo ko so pa pijani so pa itak popolni kar se tega tiče
Boys are Łike toys

Ljubosumje je popolnoma odveč.

Če ni opravičeno razdira vezo.

Če je upravičeno je prepozno.

AMEN

ja sam če ga ni pa ČIST NIČ pol je ja tudi malo čudno. čisto čisto malo ga že mora biti. ampak res čist malo

Boys are Łike toys

ja sam če ga ni pa ČIST NIČ pol je ja tudi malo čudno. čisto čisto malo ga že mora biti. ampak res čist malo

Ni res. To je bolano, da mora biti ljubosumje prisotno v zvezi. Ljubosumje je odsotnost ljubezni, torej strah pred tem, da ostanemo sami. A glej jo ironijo: sami smo itak že.

Possible—but highly unlikely.

hmmm... tudi moj partner je ZELO ljubosumen,saj grdo gleda že če grem ven v malo bol poznih urah s koligicami kaj šele če bi vedel da sem šla pač s kolegi, pa čeprav se ne dogaja nič razen prijeten pogovor v družbi prijateljev... tudi jaz ne razumem sicer pa sem tudi jaz dokaj ljubosumna oseba ampak ko gledam njega kakšen je včasih pomislim če sem res tudi jaz takšna. Čeprav jaz zase ne vem če bi ravno lahko rekla da je to ljubosumje iz moje strani, ampak bolj skrb(zaskrbljenost) ker vsi vemo kakšni so moški ki ga imajo par deci v riti. že itak na splošno razmišljajo 99% s taspodno glavo ko so pa pijani so pa itak popolni kar se tega tiče

:xx!: že po defoltu tkole razmišljat........bedasto

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Malo ljubosumja malo zla, nič ljubosumja nič zla.

Malo ljubosumja = malo manj ljubezni

Nič ljubosumja = čista ljubezen

AMEN

jaz pa se ne strinjam s sistim, da mal ljubosumja je OK.... se mi zdi, da NIC ga ni dobr...

sam po 2. strani sem mela pa tipa, ki ni bil nc ljubosumen, vse mi je pustil... nc ga ni motl... pa se mi zdi da sem kar podzavestno ga 'silila' v to, nekak.... sem mislila da me ma premal rad, me je pa mel v bistvu prevec, pa vse (=mene) prenasal, revez.

in res je vecX tko, da je ravno oni, ki je bolj ljubosumen oz. s tem nenehno tezhi, manj vreden zaupanja oz. prej (pre)vara.

ste ze povedal v bistvu vse: to je strah pred izgubo, pomanjkanje samozavesti in tako dalje. je pa tudi zhelja po nadzorovanju (ko gre za posesivnost).

recimo jaz se nimam za ljubosumno, se mi zdi, da sploh nisem, pa vendar mi jo kar ocitajo. :o|o:

priznam pa zgolj nekako tezhnjo po nadzorovanju, jaz pa pravim temu, da sem sam rpakticna, nekako.

recimo vse moram jaz vodit... tezko kej prepustim...

medtem ko jaz nekaj pocnem, ze komandiram, kaj naj bi oni drugi, ces, kok prakticno.

v resnici pa sam ne pustim (al kaj), da bi oni svoj cas po svoje porabljal. x:o)x

tko nekak.

nisem pa tko ljubosumna.. da bi ne vem kaksne rpedstave mela.. nekak, zaupam.. pa tud velik razumem... tezje nekak neiskrenost prenesem.. drugac pa mislim, da se da vse zment. sam da se kdo ne pocut prevec nategnjenega. no pa smo tako se pri egu, ki je tud mocen fact pr ljubosumju...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

no jaz bi rekla, da pac razmislja ocitno o tem...

onemu drugemu pa niti na misel ne pride...

tako ima ta prvi to v glavi... morda ni (se) pri tem, da hoce ze prav varat....

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Kdor se odloči za prevaro ga morda partnerjevo ljubosumje podpira v dejanju.

Kaj pravite na to?

možno :8): scene in pizdarije so itak, al nardiš kj al pa ne x;)x pa tud se navlčaš slej kot prej tega, tud partner k ti skoz teži in te ob živce spravlja nekak neha bit privlačen.....in se lohk zgodi ja, da te zamika kšno nežno, vedno dobrovoljno bije x:px

Bora

Kaj pravite na to?

To je samo izgovor. Prelaganje krivde oziroma odgovornosti na drugega. Igranje žrtve ali žrtviranje. Ljubosumnež se je sam odločil za ljubosumje in ta, ki vara, se je za to dejanje odločil sam. Ker in en in drugi bi se lahko odločila drugače in izbrala drugačno vedenje.

Drugi je kakršen je. Odzivi na njegova dejanja so pa naša izbira. Vedno.

xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

To je samo izgovor. Prelaganje krivde oziroma odgovornosti na drugega. Igranje žrtve ali žrtviranje. Ljubosumnež se je sam odločil za ljubosumje in ta, ki vara, se je za to dejanje odločil sam. Ker in en in drugi bi se lahko odločila drugače in izbrala drugačno vedenje.

Drugi je kakršen je. Odzivi na njegova dejanja so pa naša izbira. Vedno.

xsrcx

ja.....sam sj veš kok je v praksi....smo dostkrat prešibki, se nam ne da....pač po liniji najmanjšega odpora.......in to je ponavadi ravno prelaganje krivde :sori: ti si kriv/a.....za to ker si ti tko, sem jaz tko.....itd........bedasto :xx!: vse sorte bedarij nas učijo od mejhnga, sam res pomembnih zadev pa ne :o|o:

Bora

Kaj pravite na to?

Se strinjam. :palec: Če je že kdo ljubosumen, se mu tako ljubosumje potrdi. Kaj ni to tisti zakon privlačnosti? x:Dx Če je nekdo skozi ljubosumen, se bo njegovo ljubosumje potrdilo. x:o)x

Possible—but highly unlikely.

ja.....sam sj veš kok je v praksi....smo dostkrat prešibki, se nam ne da....pač po liniji najmanjšega odpora.......in to je ponavadi ravno prelaganje krivde :sori: ti si kriv/a.....za to ker si ti tko, sem jaz tko.....itd........bedasto :xx!: vse sorte bedarij nas učijo od mejhnga, sam res pomembnih zadev pa ne :o|o:

Ja, res je, na žalost.

Lažje je obdolžit drugega, kt sprejet odgovornost nase.

Sej bi še sprejel odgovornost a ne, če je s tem ne bi še za posledice, to pa nobenmu ne diši glih.

x:Dx

Ja, res je, na žalost.

Lažje je obdolžit drugega, kt sprejet odgovornost nase.

Sej bi še sprejel odgovornost a ne, če je s tem ne bi še za posledice, to pa nobenmu ne diši glih.

x:Dx

:palec: jp.....

in k smo lih v temi.... x:Dx :inocent:

moj recimo je po defoltu blazno ljubosumen tip....kar se je kr hitro začelo kazat :o|o: sam sm pa od štarta postavla stvari na svoje mesto....nč ono, k si na začetku vs hapjen in frišno zaljubljen in nor :2src: in prpravljen vse sorte požret, sam da pač ne odženeš ljubija in da te bo ja še naprej mel rad, da boš pa po njegovem okusu vsaj tolk cajta da ga prvežeš nekak, pol bo pa že ropotalo, k bo zadeva bolj ziher x:Dx nema :vragec: in se je čist lepo naglihov, pa ni blo treba nč drastičnega....sam lepo sm mu pov4edla (eneparkrt je blo treba sicer ) da se js tko enostavno ne grem in da če ne more preko tega, če ne more normalno živet brez teh izbruhov pol žal midva skp ne morma bit, ker se boma pobila x:)x inskoz pogovore in to se je zadeva čist lepo rešla, tko kt vsaka druga :palec: tko da tud ljubosumja se da rešit, s pravilnim pristopom seveda x:)x iz obeh strani....

Bora

:palec: jp.....

in k smo lih v temi.... x:Dx :inocent:

moj recimo je po defoltu blazno ljubosumen tip....kar se je kr hitro začelo kazat :o|o: sam sm pa od štarta postavla stvari na svoje mesto....nč ono, k si na začetku vs hapjen in frišno zaljubljen in nor :2src: in prpravljen vse sorte požret, sam da pač ne odženeš ljubija in da te bo ja še naprej mel rad, da boš pa po njegovem okusu vsaj tolk cajta da ga prvežeš nekak, pol bo pa že ropotalo, k bo zadeva bolj ziher x:Dx nema :vragec: in se je čist lepo naglihov, pa ni blo treba nč drastičnega....sam lepo sm mu pov4edla (eneparkrt je blo treba sicer ) da se js tko enostavno ne grem in da če ne more preko tega, če ne more normalno živet brez teh izbruhov pol žal midva skp ne morma bit, ker se boma pobila x:)x inskoz pogovore in to se je zadeva čist lepo rešla, tko kt vsaka druga :palec: tko da tud ljubosumja se da rešit, s pravilnim pristopom seveda x:)x iz obeh strani....

:palec: :palec: :palec:

:....nč ono, k si na začetku vs hapjen in frišno zaljubljen in nor :2src: in prpravljen vse sorte požret, sam da pač ne odženeš ljubija in da te bo ja še naprej mel rad, da boš pa po njegovem okusu vsaj tolk cajta da ga prvežeš nekak, pol bo pa že ropotalo, k bo zadeva bolj ziher..

x:Dx haha, sej tocn to sem mislila. :palec: xyesx

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...