Skoči na vsebino

Ljubosumje

InnocencE

Recommended Posts

Mhm x;)x ...okidoki x:Dx

Ma pismo, ko berem naše pogovore na takih in podobnih temah se mi zazdi......da bi moral biti kar sam.........vedno x^x....v bistvu pa nikoli nisem.....sam.....mogoče pa je zdaj čas za to.....kaj pa vem :o|o:

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Deli na socialnih omrežjih

Guest SaTurNina
ja sej jst bi bla tud raj kdaj čist sama.. tko..da bi mela samo frenda..samo ne rata..pa če se ubijem.tud ...ne iz mojga vidika ampak od drugih vidik k gledajo name je večkrat čist drugačn. Jst bi raj mela distanco, ljudje pa siljo vame. xrolleyesx ..mensezdi da je prosec zbliževanja z nekom bolj počasn..ampak vame se pa folk kr zaletava..tko..navrat na nos..bi to.. mene to tok odbija. xrolleyesx

Ejej Bobnar :sori: ......no, tokrat se pa strinjam s teboj x:)x .........zato tudi tega ne počnem......ali si pa ti dobil občutek da počnem ? Ampak to velja tudi za mojega partnerja........torej.......se morajo sklepati kompromisi......čisto jasna stvar. x^x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

kolikor se je meni dogajalo v življenju, mi je ljubosumje še vedno povzročalo težave, nepotrebne prepire.

zato se navadno poskušam distancirati ali ustvariti razdaljo s tistim, ki v odnosu do mene izraža ljubosumje. enostavno prenaporen mi je takšen odnos.

zakaj je kdo ljubosumen in zakaj nekdo ni, pa ve vsak zase in pri sebi.

drugih soditi ne bi bilo fer, vsakdo od nas ve le zase, kaj ga žene ali ne žene v določene reakcije in odzive

P. S. le kaj je hotel umetnik s tem povedat

ljubosumni so le tisti ljudje,ki niso prepričani sami vase,nimajo samozavesti in največji užitek je nekomu piti kri ,da se sami avtomatično dvigajo nad teboj -da so boljši kot ti.to res nima nič z ljubeznijo.

mene res srcno zanima, kaj si msilite o ljubosumju? kaj vam predstavlaj, njegove dobre in slabe lastnosti?.... sploh ima dobre in slabe lastnosti... kaj to sploh je?

me muero de amoe...

Pozdravljena

Pred časom smo se - pisana druščina dobivali na "Odprtih petkovih večerih". Tudi o ljubosumju je padla tema, na katero smo debatirali kar nekaj tednov. Ugotovili smo, da je ljubosumje - Strah pred izgubo - to pa je tudi nezaupanje vase!

Vojko

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!

Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629

Na žalost ni tako enostavno s čustvi, da bi si človek poskusil razumsko nekaj dopovedati in bi potem čutil drugače. Jaz sem tudi mnenja, da je strah pred izgubo, ta pa ponavadi izvira iz slabega mnenja o sebi..
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

se popolnoma strinjam.ampak še vedno trdim,da to ni dokončna stvar.čez noč to ne gre,da se pomagati,samo če je volja.to je stvar razuma,čustva pa lahko tudi kontroliramo.kjer je volja,tam je pot.

zakaj si dovoliš?če veš,da je to izzivanje-ignoriraj!!ljubosumje-nezdrav odnos.to je nezaupanje vedno se lahko vprašaš"kaj imam od tega,da sem ljubosumen?mi dene dobro?me zadovoljuje?mi ugaja?"naj ti odgovor pove v kateri predal daš to čustvo -odprtega ali zaprtega.še vedno se sprašujem"ali je ljubosumje preprečilo varanje????"saj ljubezen in skrb do partnerja lahko pleteš na dosti več ,bolj toplih načinov.ljubosumje je razdiralno čustvo.

p.s.grešnik greh vidi.(samo ne bi to posplošila,je pa v večini primerov tako) sem res čisti začetnik,pa vas šele zdaj vse skupaj lepo pozdravljam in VAM ŽELIM VSE DOBRO MED BOŽIČNIMI PRAZNIKI IN SREČNO V NOVEM LETU 2004!!!!!!!!!! x;)x

Človek ni ljubosumen, kadar ljubi, marveč takrat,

kadar bi rad bil ljubljen.

Ruski

Spet zelo zelo resničen rek, izgleda kot besedna igra, pa je sama resnica v njem. x:)x

zakaj si dovoliš?če veš,da je to izzivanje-ignoriraj!!ljubosumje-nezdrav odnos.to je nezaupanje vedno se lahko vprašaš"kaj imam od tega,da sem ljubosumen?mi dene dobro?me zadovoljuje?mi ugaja?"naj ti odgovor pove v kateri predal daš to čustvo -odprtega ali zaprtega.še vedno se sprašujem"ali je ljubosumje preprečilo varanje????"saj ljubezen in skrb do partnerja lahko pleteš na dosti več ,bolj toplih        načinov.ljubosumje je razdiralno čustvo.                                                         

p.s.grešnik greh vidi.(samo ne bi to posplošila,je pa v večini primerov tako)                                                                                                                                                                                                                      sem res čisti začetnik,pa vas šele zdaj vse skupaj lepo pozdravljam in VAM ŽELIM VSE DOBRO MED BOŽIČNIMI PRAZNIKI IN SREČNO V NOVEM LETU 2004!!!!!!!!!! x;)x

Pozdravljena Dusa

in dobrodošla :wub: . Zanimivo razmišljaš, samo tako ti vidiš zadeve, ki predvidevam nimaš težav z ljubosumjem, človek ki je ljubosumen pa ima težave, zato informacije nekoliko izkrivi - drugače vidi vse okoli sebe v povezavi s strahom pred izgubo, pred tem, da ni dovolj dober za partnerja.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...