Skoči na vsebino

Ljubosumje

InnocencE

Recommended Posts

Načeloma nisem ljubosumen, mogoče čisto malo včasih....toliko koliko je po mojem mnenju v vezi celo zdravo. Ne delam pa scen, izpadov.....ko sem mogoče malo ljubosumen to vem le jaz x;)x Sicer pa rabim svobodno dihati........in to se vsaj trudim pustiti tudi partnerju x^x....hm....malo manj pa on meni :xx!: x:Dx. Sicer pa tudi jaz verjamem, da je ljubosumnost zelo povezana z negotovostjo vase.......in to se nam verjetno občasno zgodi vsem. In ko je že omenila duša, da se sprašuje...jaz se ne....ljubosumje zagotovo ne prepreči varanja. x;)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Deli na socialnih omrežjih

duša, se čisto strinjam s tabo. če nimamo radi sebe, tudi drugih ne moremo imeti. in ljubosumje definitivno ni izraz ljubezni. sama sem škorpijonka, ampak očitno netipična, ker s tem nikoli v življenju nisem imela problemov. ne moremo vplivati na druge in njihove odločitve o tem ali in koliko nas bodo imeli radi (še bolj kot ne moremo, je pravzaprav pravilno to, da nimamo pravice. vsak se zase odloča sam). in bolj kot sprejemamo sebe take kakršni smo (in to vsak trenutek, ne pa "duhovna" varianta na temo, kakšni naj bi bili- nekoč), lažje ljubimo sebe in druge in dovolimo življenju, da teče s svojim tokom. lažje tudi razpoznamo, kdaj delovati in kdaj pustiti, da se nekaj samo zgodi. in ful drži, da s tem postajamo tudi strpnejši in bolj razumevajoči.

dobrodošla duša :palec:

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

< Ljubosumnost je pomanjkanje spoštovanja do ljubljene osebe. >

< Ljubosumje je šibkost majhnega duha;

zaupanje je vrlina velikega duha. >

Slišati je kar lepo, častno, pošteno in ful dobro, drži pa ne.

Reklo bi se lahko, da bi torej bila - če bi to držalo - ljubosumnost temeljna lastnost, po kateri bi koga ocenjevali.

Pa ni. Poznam kar nekaj ljudi, ki jim pomanjkanja spoštovanja ne morem očitati, šibkosti duha pa tudi ne - ljubosumni so pa kot le kaj.

Stvar je v Škorpijonu, kot je na nek način ugotovila contesa. Natančneje - v Plutonu, ki je seveda vladar Škorpijona.

Plutonu, ki pravi "Ne morem si kaj. Takšen sem." In v Plutonu, ki je skrajno posestniški. Plutonu, ki ne ljubi do take mere, da njegov partner postane NJEGOV, ampak do take mere, da pričakuje, da bo njegov partner postal ISTO Z NJIM. Eno!

Ali ljubosumnež trpi ali ne, je tudi dilema. Odvisno od Plutona, kakšen je. Nekateri ne, nekateri pa zelo - a si kljub vsemu ne morejo pomagati. Takšni pač so.

Obtoževati ih torej nemorale, nizkosti, pomanjkanja takta ali česar koli že, je precej plehko.

Žal. In ne da bi komu hotel kaj slabega.

Lep pozdrav!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...