Skoči na vsebino

Ljubosumje

InnocencE

Recommended Posts

Opažam pri sebi zadnje čase... V enem trenutku se mi zdi, kot da si vse domišljam in razmišljam pozitivno, v naslednjem trenutku pa razmišljam čist negativno in pomislim na najbolj slabe strani veze, pa jih še napihnem, da je še huje. Navzven se vidi kot potrtost, brez volje za karkoli, nikol pa ne obremenjujem s tem okolice, se raje umaknem v svoj svet, nikol ne obremenjujem s tem njega, ker se mi bi zdelo sebično na tak način svobodo odvzemat, ker tud jaz nebi marala tega, pa še neumno bi se počutila. Vse se mi pa zdi da izvira iz preteklih negativnih izkušenj, pa ne s fanti, mogoče 5%, drugo je pa strah, da bi šel stran, da mi nebi bil zvest, da me nebi stalno poveličeval edini človek, na katerega sem se sploh lahk zanesla kadarkoli. In se mi to rpej nikol ni dogajalo, ampak prej so mi vse stvari šle gladko, nič mi ni spodletelo, sedaj se je pa situacija obrnila in pol se zanašam sam na njega, pa sam mislim na to, kaj bi blo če bi še to spodletelo. Hkrati je pa to veza, ki mi je sam prinesla nekaj, kar sem pogrešala, sam to niti slučajno ni dobro. Dobro je pa to, da se je pripravljen žrtvovat in me naučit stvari, za katere si niti slučajn ni še noben časa vzel, npr. kuhat, avto popravljat, pa še marsikaj. Hkrati pa kažem vso to negotovost navzven in v emn ne vidi isto osebo kot na začetku, namreč samozavestno to pa pol ne gre skupaj s tem, kar hočem slišat. Ker pomagajo mi sam določene skrajnosti in to je, da bi me koval v zvezde, poljubljal tla pred nogami x:Dx (kar pa si itak ne zaslužim, ap tud to da se bi svet vrtel sam okol mene ni mogoče), pomaga divjanje z avtom (tega tud nočem, ker bi ogrožala druge), pa npr. tek oz. kakršenkoli šport do skrajnosti, dokler dol ne padem, pa kakršenkoli adrenalinski šport, al pa da me kdo pretepe, pa tud hm kak ful ekstremen seks bi tud pomagal. A ma kdo mogoče predlog kako se lahko na mal bolj zdrav način znebim vsega tega? Poskušam s tem, da opravim vse stvari, ki jih imam sproti, poskušam se ukvarjat z vsem mogočim, sam še vseeno se mi zdi, da premal naredim, da ni dost dobro, da bi mogla bit boljša (pol je že itak tega toliko preveč, da kaka stvar res ne more bit ravno popolna...). Lahko bi tud vprašala, kako popravit svojo samopodobo, ker za to je itak krivo sam to...
Deli na socialnih omrežjih

Na žalost Mačky si boš morala sama pomagat, jaz sem tudi v fazi da zmanjšam ljubosumnost. Vse tisto kar si naštela, glede občutkov in negotovosti, mi je dobro poznano. Moraš pa vedet, tako kot je Oona povedala, ljubosumni so lahko tudi tisti, ki to sami počnejo. Ker če ne zaupaš sebi, kako boš zaupal drugim. Vsaka zveza je riskantna. Sprejmi to kot dejstvo.
Ja sam ka mali pao s lipe

Na to, da bi nekaj večno trajalo niti ne računam. Že itak ge zarad razlike v letih za neprimerno vezo. To, da sem si ga izbrala hkrati za partnerja in nekaj kar nadomesti starše, pa to še ful sebično hočem sam zase sploh ni fajn. Hkrati pa puščam svobodo, ker vem, da je tako najbolj prav. Iz ene skrajnosti v drugo. Kolegica je rekla (še dobr da je sedela na stolu, ko bi po tleh padla, ni mgoča verjet) , da si lahko najdem boljšega, ampak ko je videla sliko, sam jaz vidim še pa kaj drugega kot sam zunanjost. Drugih sploh ne pogledam, al pa sam tako na skrivaj, vse kar bi se lahko zgodilo bi bilo v tem smislu igra- umik, in to sam zarad tega, ker bi me blo npr. strah, da ni mogoče, da bi mi druga veza pomenila toliko, da bi sploh trajala, pa hkrati tud ne morem zarad naklonjenosti do nekoga drugega, kar že traja precej časa, že tako dolgo, da se mi že čudno zdi, pa hočem to ohranit. Hkrati pa vem, da se bo enkrat končalo...

<{POST_SNAPBACK}>Na to, da bi nekaj večno trajalo niti ne računam. Že itak ge zarad razlike v letih za neprimerno vezo. To, da sem si ga izbrala hkrati za partnerja in nekaj kar nadomesti starše, pa to še ful sebično hočem sam zase sploh ni fajn. Hkrati pa puščam svobodo, ker vem, da je tako najbolj prav. Iz ene skrajnosti v drugo. Kolegica je rekla (še dobr da je sedela na stolu, ko bi po tleh padla, ni mgoča verjet) , da si lahko najdem boljšega, ampak ko je videla sliko, sam jaz vidim še pa kaj drugega kot sam zunanjost. Drugih sploh ne pogledam, al pa sam tako na skrivaj, vse kar bi se lahko zgodilo bi bilo v tem smislu igra- umik, in to sam zarad tega, ker bi me blo npr. strah, da ni mogoče, da bi mi druga veza pomenila toliko, da bi sploh trajala, pa hkrati tud ne morem zarad naklonjenosti do nekoga drugega, kar že traja precej časa, že tako dolgo, da se mi že čudno zdi, pa hočem to ohranit. Hkrati pa vem, da se bo enkrat končalo...

No glede tega imam čisto vest. Do nje sem bil in sem lojalen in zvest, nikoli pa ne bom 100% vedel ali je bila in je zvesta in lojalna do mene. Kako bo v prihodnosti?Tudi za sebe ne morem 100% garantirat, kar se tiče daljne prihodnosti, nikoli se ne ve kaj te lahko doleti v bodočnosti. Vendar do zdaj vem, bil sem in sem zvest in upam da bom tudi v prihodnje.

Pretirano ljubosumje je bil zmeraj rezultat tega, ker je oseba sama takšna do drugih in ne zaupa drugim, zaradi svojih packarij, ali pa je ljubosumje rezultat travme in neprijetne izkušnje iz preteklih zvez, kar pomeni nezaupanje do vsega.

Jaz sem zaradi neprijetnih izkušenj. Ne zaupam kar takoj... :V:

Povej Mačky, zakaj si ti ljubosumna? Zakaj sumničava?Vprašaj se? Analiziraj se?

Ja sam ka mali pao s lipe

jz pa mislim da je ljubosumnost pomankanje samozavesti. misliš si da nisi dovolj dober in da bo zato pratner našel drugo, oz. da so druge boljše od tebe in da bo to spoznal in odšel. in če si tako nesiguren... bo partner res odšel.
spet se mi je na bolš poslabšal

Bobnar :palec:

je res. mogoče ne znajo drugače, Aiwa je zgoraj nekaj pisala.... če bi se v kakšnem pogledu jaz slučajno prištevala med tovrstne osebke, bi gotovo iskala vzrok v tem kar je napisala.

ta hujša varianta ima včasih vzrok tudi v tem da človek nima obcutka za čustva drugih, da mu ni mar, in ga je treba preprosto poslat v tri p.m.

torej kar sejemo to bomo zeli in podobne variacije.

:xmas:

ljubosumje...

ma jst ne vem kaj pravzaprav je LJUBOSUMJE.. to pomen da bi tist k hočeš da te ma rad imel rad eno/enga drugega v tem stilu kot bi si ti želela da bi imel tebe?

Vem pa kaj je nezaupanje, oh ja.. sem jst tud nezaupljiva, in znam mučit in sponašat in na plan prnašat najstarejše stvari, ko bi se men zdel da me hoče en mal okol vogala..

ampak krivi ste si djedi sami, kaj pa vam je treba lagat bedarije in pol ko se vas na laži dobi, ko trdite da je 100% resnica, pol se vam pa ne verjame več nč. Torej ne verjamem da je noč, razen če zavese odgrnem. In tko bo zmeraj in do mojega konca. Pa nis razočaran! x:Dx :vragec:

Ker če pa mene kej jezi pr ljudeh je pa to laž.. ni važn kolk vlka in zakaj..

Mushi

xscratchx :rolleyes: Prav bi mi prišel smile v obliki angelčka! x:Dx :vragec:

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

<{POST_SNAPBACK}>:vragec:

angelchki so brez ONE-ga x:Dx  x:Dx  x:Dx

666 zlomkou....tralala

Eh, ti nič ne razumeš! x:Dx x;)x

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

Ja, pa bi se res strinjal s tem, da so škorpijoni bolj podvrženi k temu. No, v moji praksi je to kot pozitivane pa bolezen. Bolj v smislu : te ne dam... n. pr.!!!!! xsrcx

je pa to domena škorpijonov. se ve.

<{POST_SNAPBACK}>jz pa mislim da je ljubosumnost pomankanje samozavesti. misliš si da nisi dovolj dober in da bo zato pratner našel drugo, oz. da so druge boljše od tebe in da bo to spoznal in odšel. in če si tako nesiguren... bo partner res odšel.

...TOLE JE CITAT IZ PSIHOLOŠKE INSTANT LITERATURE.....

PSIHOLOGIJA JE NAJMLAJŠA OD VSEH ZNANOSTI ....... x;)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Pozdravljeni lunovci xDDx

za ljubosumnost bi rekli, da je v vseh nas kancek nekaj malega. Seveda okoliscine in odnos clovek do cloveka, partner do partnerja je pa cisto nekaj drugega. Menim, da jevsak ljubosumen, ce sam sebi ne verjame, da je z cisto vestjo prisel v neko vezo ali pa zacel vezo z njo/njim brez koristoljubnosti ali pa celo neke namere. V vezi je vedno kompromisa tako na eni kot na drugi strani, oba morata biti realna glede tega kaj sta zelela eden od drugega ko sta se spoznala in se odlocila da bosta skupaj. Ce ti ta partner/ica ze od zacetka daje obcutek zaupanja, osebne svobode in iskrenosti potem je samoumevno, da si to gradita naprej in ce so temelji za tako vezo v zacetku "zdravi" ni nobene moznosti v "tezko" ljubosumnost ali celo prevaro. Menim, da je to odvisno od cloveka samega in se strinjam z mennjem, da je ljubezen lepa ce sta oba partnerja tudi osebno svobodna in ljubezen med njima ne postane posesiven element, kateri zdaj enega zdaj drugega pritiska ob tla. Moje lastno misljenje glede tvojega pisanja je tako, da se sama analiziras od kdaj si zacela tako razmisljati, da pretehtas vajino zivljenje od trenutka ko si se zacela s partnerjem druziti in kaj je tisto in kateri trenutek je tisti kateri ti da obcutek nelagodja in ti misli bezijo k obliki ljubosumnosti. Na teh analizirajocih trenutkih bodi iskrena do sebe in odgovor bos nasla v sebi. Zelim ti vse dobro in upam, da bos nasla kmalu odgovor, verjemi vase. :palec:

Popravljeno -> galaksija

vsi vemo za pravila igre vesoljnega programa

...ljubosumje, jeza, nevoščljivost, zavist....vse to je orodje ega zato da trpimo, da se papcamo sami sebe, da o tem razmišljamo in, da na ta način zorimo........

...samo od nas samih in nivoja našega jaza je odvisno, koliko še dopuščamo sami sebi te blokade.......

Če se imata dva rada resnično v tisti pravi navezi, drug drugemu privoščita prav vse, kar je nekomu v ugodje in prijetno, ker ve, da je partnerju prijetno, je prijetno tudi njemu, ker je partner zadovoljen......v tem je popolna svoboda in ego nima kaj početi...a na žalost statistično takih zvez ni niti 5%.......vse ostalo je nek kompromis, ki pa tudi ustvarja pogoje, da se nezaupanje tudi tu in tam pojavi in pogoji se odprejo, po kapljicah in kompromisih..........

Sam sem imel tako izkušnjo, dolgoletni prijatelj mi prevzel žensko, a prav nikoli nisem bil ljubosumen naj, je bil pač boljši v nečem, kar je mene preglasilo....je že prav, da se je tako zgodilo in prav, da sem tudi sam na tej izkušnji nekaj pridobil.....

...skratka moje mnenje je, da je ljubosumje samo strah pred izgubo nekoga, s katerim si v kakršnikoli zvezi, zaradi pomanjkanje svoje samozavesti in ob misli, da nisi popoln............če je zaupanje resnično obojestransko, ljubosunost nima dela.........

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...