Skoči na vsebino

Oboje - to, od česar bežiš in to, po čem hrepeniš - je v tebi!

mayan

Recommended Posts

Hekate, saj Norca sem omenila v zvezi s tem, kaj si želimo in česa se bojimo, tako da lahko v tem smislu svobodno razpravljamo v tej temi. Da pa boš mogoče v povezavi z Norcem lažje razmislila, kako je to povezano s tvojo osebnostjo in tvojimi hotenji, ti povem, da je karta Norca primerljiva s pomladanskim enakonočjem. Z nič stopinj in znamenjem Ovna, ki pomeni rojstvo in kipenje življenja po koncu zime. Značajsko je podoben strelcu.

Karta Norca ne pomeni norca dobesedno, ampak je nekdo, ki se veselo in neobremenjeno odpravi na pot, k novim začetkom, k novemu življenju. Ne obremenjuje se več, kaj potrebuje in kaj mora načrtovati za to. Samo gre. Pobaše culico in ne izgublja časa s pakiranjem in pripravo stvari. Ne, da je to vedno prav, vendar so trenutki, ko moraš storiti ravno to. Pustiti prtljago in oditi brez nje. Pomeni spontanost, pogum, pomeni, da nehamo iskati izgovore, čakati na pravi čas. pomeni, da zaupamo in si upamo, gremo naprej, no torej nazaj k sebi. Pomeni, da zgrabimo za čopek Kairosa, boga srečnega trenutka x;)x

Skopirano z neta: Kairos je bog srečnega trenutka, ki se pojavi samo enkrat v življenju in da človeku priložnost, da ga "ulovi za čopek". Tisti, ki mu to uspe, je srečnež, ki se mu izpolnijo želje. Kairos se neslišno in hitro giblje med ljudmi in jim s tem daje priložnost, da ga ulovijo. S samo svojo pojavo Kairos opozarja na budnost, previdnost in pogum. Kajti tisti, ki se ne soočajo s težavami, ki so plahi in se bojijo življenja, ki se bojijo delovanja in sprememb, ga ne morejo uloviti. Izzivalen in razkuštran čopek omogoča človeku, da ga ujame, vendar je edino od človeka samega odvisno, ali bo v danem trenutku aktiven. Vsakdo se mora sam odločiti.

Deli na socialnih omrežjih

Meni se zdi pač malo čudno živeti "tu in zdaj" in vzroke za to kar je "tu in zdaj" iskati v "prejšnjih življenjih".

Je pa seveda zelo praktično, če so vzroki vse kar je v tvojem življenju lahko narobe nekje v prejšnjih življenjih - imaš odličen izgovor, da nisi sam kriv za to kar se ti dogaja.

Po moji logiki pa je seveda vse kar je krivo za to, da je "tu in zdaj" tak kot je, tudi "tu in zdaj". Ni preteklost nič kriva - preteklost na mene ne more nič več vpljivati - ker je ni več, je mimo. Kar pa lahko vpljiva name, je moje trenutno mnenje o preteklosti ( and believe it or not - to mnenje lahko tu in zdaj spremenim - kadarkoli).

Ostalo o individualnih aurah in energijah, ki se "popajo" in osnovah je pa tvoj osebni pogled na te stvari - sicer očitno misliš da so vsi, ki imajo mogoče kak drug pogled na to zaostali, zablojeni in "še ne tako daleč" - obstaja pa tudi ne tako mala možnost, da se s tem mnenjem hudo motiš http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif

Vzrokov ni smiselno iskat, vzroki lahko sami pridejo nasproti, ko se človek ozavešča...V budizmu obstaja izraz "samskare"...in če jo je Buda uporabljal potem obstaja razlog za to...in kakor je meni znano, so vsi veliki duhovni učitelji govorili podobno...Torej, če so se oni motili, ki so naredili celo zemeljsko šolo potem nimam nič proti, če se še jaz...

A mi lahko poveš zakaj potem SLO plačuje kredite iz preteklosti, kar seveda vpliva na davke in vse ostalo, če preteklost ne more vplivati na človeka...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/whistling.gif

Nizka plača, visoki davki, prispevki, trošarine zaradi pufov države...malo težko govoriti, da preteklost ne vpliva na človeka...vsaj za moje pojme...Budisti bi temu rekli kao nacionalna karma oz. karma naroda...

Vsak, ki se je kdaj srečal s pripopanimi entitetami, dušo umrlih, implantanti, ipd...se bo resno vprašal ali je možno, da včasih njegove misli ali čustva niso njegove, zlasti če bo pri tem izgubil tudi nadzor nad fizičnim telesom in bo samo po pripovedovanju drugih zvedel kaj je delal al pa če bo samo pasivni opazovalec dogajanja brez možnosti vplivanja na telo..Za moje pojme ni noben zaostal, zablojen, itd....če bi se zemeljsko izrazil bi rekel, da tak človek še ni ozavestil določene stvari ali pa da se nahaja v nižjih razredih šole...

Zlasti zanimivi so mi implantanti...zelo jebena zadevca, ki matra večino zdravilcev, saj sploh ne reagirajo na večino energijskih prijemov, ki so kao v modi...jih je pa večino povezana prav z obdobjem Atlantide...Kakšni so pa lahko primeri v praksi in kako to vpliva na človečka pa ne bom nakladal...lahko pa povem, da je še bolj sci-fi in kao "spooky" kot tisto kar se je omenjalo v temi sanje...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

:palec: obema (sem vama dal pluse); Iknee in Bojante

Tudi z drugim odstavkom se strinjam - vsaj v toliko, da rezultati raziskav ne bodo enaki če raziskujemo vedenje bitja izolirano ali v njegovi okolici. pri bitju človek pa obstaja seveda možnost, da človek svojo okolico lahko večinoma spreminja. Lahko se preseli iz podeželja v mesto ali obratno, v drugo državo, iz hribov na morje, lahko pusti službo in gre v samostan, zamenja vero, partnerja.....karkoli (kar seveda ne prekine interakcije med "zunajim in notranjim", spremeni pa "rezultate" - tako kakšne raziskave kot seveda doživljanja tistega, ki spremeni - okolje (ali karkoli).

(...)

Moj sklep: svoj svet lahko spreminjaš kadarkoli in po mili volji - saj imaš svobodno voljo (s tem da spreminjaš način svojega razmišljanja spremeniš svoje nazore, svoje dojemanje in s tem tudi svojo realnost). precej težje je pa spremeniti svet ki je sestavljen iz vseh realnosti vseh bitij ki v in na tem svetu živijo, ker imajo vsa bitja enako svobodno voljo.

To je moja razlaga „svobodnje volje“ - lahko spremenimo kar lahko spremenimo in se prilagodimo temu, česar ne moremo spremeniti - v vsakem trenutku.

Govorila sva o interakciji med zunanjim in notranjim, pri živalih in pri človeku, in teza, ki sem jo podal je, da "če razpotegnemo skozi čas, neke razlike med notranjim in zunanjim NI".

Praviš "pri bitju človek pa obstaja seveda možnost, da človek svojo okolico lahko večinoma spreminja". Tudi žival do določene mere spreminja svojo okolico, in tudi žival lahko preselimo v določeno okolje, na drugi kontinent in podobno. Ali bo preživela ali ne.. je odvisno od marsičesa. Podobno z rastlino. Koruzo na primer naj bi uvozili iz amerike. Človek ravno tako, je prilagojen na okolje, v katerem živi. Fizična struktura, in s tem tudi mentalna, je različna. Med človekom, ki živi v džungli, v puščavi, v našem sredozemlskem podnebju, ali pa med tibetanci v himalaji. Obstaja zelo vidna razlika v konstrukciji, in tudi način življenja je prilagojen okolju. V mrzlih pokrajnah so ljudje manj aktivni od tistih, ki živijo v tropskih predelih. Vse bolj počasi, manj živahno, bolj preudarno. Tudi telo se prilagodi na določen tip podnebja. Ali veš/veste na primer, da če greš na potovanje/obisk v tujo državo, v drugačno podnebje, na primer v afganistan, da telo dnevno izgubi 10/DESET litrov vode!!!!!! In da morajo tisti tam tudi po določenem času piti veliko vode in imajo posebne metode kako to ublažiti. Že s tem, da stopiš iz letala, prvi, drugi dan, telo izgublja vodo!! Zakaj?!?! Zelo pomembno. Verjetno zaradi tega, ker telo diha skozi kožo, vdihava zrak in vodo (vlaga), in ker je tam drugačno podnebje, se mora telo klimitazirati, mora se URAVNOVESITI z okoljem, z podnebjem, z vlago v zraku in vsem ostalem. In ta proces uravnovešanja je zelo težaveh in zahteven, tako za telo kot za um... Pozimi zunaj -10 stopinj, znotraj v hiši 22 stopinj; odpreš na stežaj okna in balkonska vrata v dnevni sobi: opiši proces, ki se dogaja - to intenzivno pretakanje zraka. Podobno se zgodi s telesom (in kasneje umom), če se preseli v drugo podnebje. (Poveži to sedaj z (domnevnim) zviševanjem frekvence na tem planetu..)

Sedaj:

Moj sklep: svoj svet lahko spreminjaš kadarkoli in po mili volji - saj imaš svobodno voljo (s tem da spreminjaš način svojega razmišljanja spremeniš svoje nazore, svoje dojemanje in s tem tudi svojo realnost). precej težje je pa spremeniti svet ki je sestavljen iz vseh realnosti vseh bitij ki v in na tem svetu živijo, ker imajo vsa bitja enako svobodno voljo.

To je moja razlaga „svobodnje volje“ - lahko spremenimo kar lahko spremenimo in se prilagodimo temu, česar ne moremo spremeniti - v vsakem trenutku.

Intermezzo: ČEZ ČAS, ja. Se bo ta notranja sprememba, če se je res zgodila, udejanila v okolju. ČEZ ČAS, ni 1:1 preslikava. V kolikor si seveda resnično spremenil svoje notranje nazore in ostalo, in se nisi le hipnotiziral (to je navrgel dodatno plast iluzije oz. neke pravljice, ki se lepo sliši in vidi) v spremembo.

Sedaj - dve reči, prva, dopolnjujem tvojo izjavo: od kje pa pride ta "svobodna volja", od kje izvira? V vsakem določenem trenutku imamo določeno število misli na svoji glavi. Teh misli je OMEJENO. Se sprehodim skozi svojo hišo danes, in opazim določene reči, nekatere so mi všeč, nekatere me motijo. Grem skozi hišo neki drugi dan (mine na primer več mesecev), opazim druge reči, vseč mi je nekaj kar sem prej spregledal, in moti me nekaj, kar pred tem sploh opazil nisem, ali pa mi je bilo celo všeč. Od kje torej izvira to POLJE zavedanja? Od česa je odvisno? Kaj vpliva nanj?

Jezus v Tomaževem evangeliju pravi (17): "Dal vam bom nekaj, kar ni videlo nobeno oko, in ni slišalo nobeno uho, in česar se nobena roka ni dotaknila, in kar se ni nikoli posvetilo človeškemu umu.[/b]". Kar se ni nikoli posvetilo človeškemu umu!!!!, kar človeku dosedaj še ni prišlo na um!!! Določene reči pridejo na um, določene ne.. Zakaj? Kako to?

Drugič: od reči, ki pridejo na um, so lahko nekatere reči, ki so usklajene v "voljo Boga" in so lahko reči, ki niso usklajene z "Božjo voljo". So reči, ki so ukslajene s človekovo višjo naravo, in so reči, ki so usklajene s človekovo nižjo naravo: sebičnost, egoizem, pohlep, "najprej se jaz nahranim (do (pre)sitega), potem, če bo še kaj ostalo, tudi vsi ostali",...

"precej težje je pa spremeniti svet ki je sestavljen iz vseh realnosti vseh bitij ki v in na tem svetu živijo, ker imajo vsa bitja enako svobodno voljo." Mislim (ne jemlji osebno), pa zakaj bi moral spreminjati svet vseh ostalih bitij? Te orgožajo? Jemljejo svobodo? Življenjski prostor? Ti odžirajo zrak? Sončno svetlobo in toploto? Od kje ta (dokaj nasilna - tak sem dobil občutek) potreba po spreminjanju sveta? Od višje ali nižje človeške narave? (Ljudje imamo razum, in naša dolžnost je, da RAZLIKUJEMO med tem kar je dobro in med tem, kar ni dobro; in se učimo na svojih napakah.) Moramo tako kot materialisti, imeti življenje preskrbljeno za 50 let vnaprej? Nas mora že danes skrbeti, kakšno pokojnino bomo imeli čez 30 let? Si je smiselno delati načrte za 30 let vnaprej? Podrobne načrte? In računati, koliko pokojnine bo prišlo iz dodatnega pokonjinskega načrta (vsak mesec sproti)?! Isto je s spreminjanjem sveta. Počisti najprej pred svojim pragom - počisti, to kar imaš pred očmi, kar srečuješ vsakdanje - najprej naredi to, in potem se ti bodo postopoma odpirala vrata naprej. Naredi to, kar lahko v trenutku spremeniš, in pusti tisto ter si ne delaj pretiranih skrbi s tem, kar je izven tvojega dosega (kar praviš tudi sam).

Vse spreminjanje sveta se mi zdi, da gre v smeri, da najprej spremenimo svojo notranjost. V svoji notranjosti naredimo mir in se odločimo kaj bi radi in kakšna ja naša smer. V svoji notranjosti uredimo vse spore in imamo generalno smer (iz dveh naredimo eno, tomažev evangelij, npr.). Potem to naredimo v svoji sobi, kjer spimo. Potem v stanovanju. Potem v hiši. Nato dvorišče. Sledi vas. Mesto. Država. Kontinent. Planet. Med temi fazami lahko minejo stoletja ali tisočletja. Bistveno pa je, da ŠIRIMO svoj "bivalni prostor", širimo svoje področje, v katerem se počutimo DOMAČE, ki nam je pisan na kožo. Postopoma, evolucijsko, ali kot nekako pravijo v zenu: (a) narediš eno stvar do konca, in ko je ta končana, ( (B) malo počitka mogoče) in ponoviš (a). "Naši" protestniki pa niso niti v notrajnosti enotni (to jim niti ni v polju zavedanja - kar je veliko hujša tragedija), niso enotni v svoji sobi, stanovanju, hiši. In potem bi oni radi naredili svet ENO, radi bi ga naredili celovitega, brez delitev; kako za vraga, če nimajo pošlihtano niti "pred domačim pragom".

Verjetno hočem reči naslednje: smiselno za človeka bi bilo, da svojo voljo najprej uskladi z voljo Boga/Vesolja (za kar je potrebna meditacija in duhovnost) in ne z nižjo voljo družbe, ega, nekih zblojenih pravil; ter da se hkrati zaveda, da če je takšna Božja volja, če je takšen generalni tok reke, potem zagotovo ni sam, ni izoliran v svojih razmišljanjih, in ima določeno PODPORO (četudi ta ni direktno iz okolice v kateri fizično živi).

Tako kot val v oceanu ni izoliran, ampak je del CELOTE. Zato tudi impulzi po novem, boljšem svetu niso v človeku osamljeni in čisto nekaj novega, ampak so del splošnega dogajanja (v času kali-juge to pomeni, da so nasproti družbi, egu, nižji naravi, nasproti množicam; ampak tudi če je za resnično spremembo le 1 promil od 7milijard ljudi, to še vedno nanese 700 tisoč ljudi... kar pomeni, da nismo sami v tej zblojeni družbi... A bo dovolj ali ne, kako se bo izteklo, bomo pa "videli" (in občutili).)

človek, zbudi se..

"Velika Pot je lahka, vendar imajo ljudje raje stranske poti." Tao Te Ching, 53

brezo zaradi takih kot si ti se svet ne bo nikoli izboljšal verjamem da delaš kar pač delaš s srcem ampak vi delate dobesedno ljudi nore.

ljudje ne morejo slediti toku tega življenja pol jim pa vi še začnete omenjati prejšna....

glih mi imamo privilegi ker pozabimo kaj smo delali v prejšnih življenjih zato da, zdaj lahko začnemo znova in popravimo napake prejšnih življenj. popraviti je treba napake tega življenja da spremenimo nekaj za naslednje, pa da se ne ukvarjamo z naslednjim ker se itak ne bomo spomnili pač je treba živeti tukaj in zdaj. torej je treba vzroke iskati tukaj in zdaj. se popolnoma strinjam z Igmú-jem.

kaj te briga prejšno življenje, nič ti ne more pomagadi v sedanjosti. dej joj kaj vse mešate in vi filozofirate kar neki.... full ratam jezna k slišim take stvari, veliko mojih prijateljic je čist odtrganih zaradi tega. poglek že z včerajšnjim dnem ne moreš danes nič, preteklost je preteklost.ti lahko tok energije spremeniš samo ZDAJ.....IN NE VČERAJ IN NE JUTRI, IN NE V PREJŠNJEM ŽIVLJENJU.

primer ki si ga navedel recimo mrzle noge. to samo recimo pomeni da se človek ni nič naučil v prejšnem in napako ponavlja v zdejšnjem in vzrok je tukaj in zdaj.zakaj bi vzrok iskal v prejšnih življenjih če imaš vse servirano zdaj.pojdi v prejšnja življenja ampak boš nehal slediti sedanjosti in nakoncu boš verjetno umru isto kot si v prejšnem življenju in v naslednjem boš spet ponavljal isto napako.zato pa je vam vse tako težko in zakomplicirano. ker ne veste kaj je pomembno v tem trenutku. eni živijo za prihodnost eni živijo v preteklosti skoraj nihče pa v sedanjosti. vsi ki hodite v službe živite za stara leta a se kdo sploh vpraša a bom sposoben na stara leta sploh še kaj delati ker sem že zdaj izčrpan.

drugače pa karta norec je zelo visoka karta norec je zelo razvito bitje ampak ga navadnji ljudje razumejo kot norca ker se ne sklada z logiko današnega časa.....

norec je tisti ki odpusti vsem četudi se mu zlažejo desetkrat. desetkrat ga lahko speljemo na led pa bo še vedno prišel k vam. pa ne zato ker je neumen ampak zato ker ve kaj je živeti v trenutku, nič ga ne more spraviti v slabo voljo ker on uživa trenutek in se radosti že naslednjega.ve da se vse okoli njega spreminja ampak on še vedno stopa z lahkoto naprej, ker ima tako nedolžno in čisto dušo kot otrok.vse razume zato mu ni treba skrbeti za nič. norec in buda sta isto.norec je samo norec v ljudeh ki ga ne razumejo zato ima tudi ta karta tako ime. ker če vas družba vidi, da ste veseli čeprav vam kdo umre, da poplesavate in pojete četudi vzunaj dežuje, vas bodo imeli za nekoga ki mu manka kakšen kolešček

Mayita, se ne strinjam v celoti s teboj. Karma je izraz zakona o vzroku in posledici. Po tem zakonu

ne more biti ne misli, ne dejanja ne dogodka, ne da bi sledila neka posledica. Tudi zaradi takšnih,

kot je Brezo se bo svet izboljšal. Zakaj? Ker se vedno več ljudi zave zakona vzroka in posledice.

Je en dober star rek.."Kar staši grešijo, otroci trpijo"..Dandanes je vibracijska raven tako visoka,

da je hitrost procesov bistveno večja.

tule je en fajn video, če koga zanima..

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

A mi lahko poveš zakaj potem SLO plačuje kredite iz preteklosti, kar seveda vpliva na davke in vse ostalo, če preteklost ne more vplivati na človeka...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/whistling.gif

Nizka plača, visoki davki, prispevki, trošarine zaradi pufov države...malo težko govoriti, da preteklost ne vpliva na človeka...vsaj za moje pojme...Budisti bi temu rekli kao nacionalna karma oz. karma naroda...

Jaz bi temu rekel zgrešena politika. V demokraciji je vsak državljan sovolilec političnega vodstva in s tem soodgovoren.

Seveda pa se vsak ki se mu je tej "nacionalni karmi" izogne, s tem da se preseli n.pr. v nemčijo, ali enostavno ne dela za nizko plačo....

Jaz n.pr. ne živim v državi v kateri sem rojen, niti v državi katere državljan sem (ali sem s tem zdaj prevzel "nacionalno karmo" države v kateri živim ali celo naroda ki živi v državi, v kateri živim?).

Mayita, se ne strinjam v celoti s teboj. Karma je izraz zakona o vzroku in posledici. Po tem zakonu

ne more biti ne misli, ne dejanja ne dogodka, ne da bi sledila neka posledica. Tudi zaradi takšnih,

kot je Brezo se bo svet izboljšal. Zakaj? Ker se vedno več ljudi zave zakona vzroka in posledice.

Je en dober star rek.."Kar staši grešijo, otroci trpijo"..Dandanes je vibracijska raven tako visoka,

Zakon o vzroku in posledici se mi zdi le na prvi pogled "sklepčen". Če pa malo bolj premislim pa lahko s tem zakonom vsako posledico pripeljem do samega izhodišča. Prvotni vzrok, da jaz zdaj kot posledico pišem ta post je v zadnji konzekvenci potemtakem veliki pok (ali karkoli pač imamo za začetek vsega kar je...)

Meni se zdi pač malo čudno živeti "tu in zdaj" in vzroke za to kar je "tu in zdaj" iskati v "prejšnjih življenjih".

Je pa seveda zelo praktično, če so vzroki vse kar je v tvojem življenju lahko narobe nekje v prejšnjih življenjih - imaš odličen izgovor, da nisi sam kriv za to kar se ti dogaja.

Po moji logiki pa je seveda vse kar je krivo za to, da je "tu in zdaj" tak kot je, tudi "tu in zdaj". Ni preteklost nič kriva - preteklost na mene ne more nič več vpljivati - ker je ni več, je mimo. Kar pa lahko vpljiva name, je moje trenutno mnenje o preteklosti ( and believe it or not - to mnenje lahko tu in zdaj spremenim - kadarkoli).

Lahko rečemo tako kot praviš, da "preteklost na mene ne more nič več vpljivati", po drugi strani pa obstajata: vzrok in posledica; posadiš drevo, skrbiš zanj, drevo zraste in obrodi. Vzrok - posledica.

Ali preteklost je ali ni več je vprašanje. Eckhart Tolle in podobni: "vse kar obstaja je sedanji trenutek" in ostalo na ta način, hkrati pa razložijo, da ta "sedanji trenutek" ni to kar se zgodi na površini, ni en trenutek za trenutkom, tk, tk, tk,.. ampak je ta sedanji vtenutek v resnici Sedanji Trenutek, torej Večni in Vseprisotni ZDAJ. Kar ne pomeni, da preteklost in prihodnost ne obstajata, ampak pomeni to, da obstajata v SEDANJEM TRENUTKU. Sta VEČNO ŽIVI. Res pa je, da se zavemo tega le toliko kot je.. potrebno; v naše polje zavedanja sem pa tja vstopijo določeni izseki iz tega polja, celota pa ne, ker bi bilo preveč. To, da je jablana letos obrodila sadove, je nek dokaz te žive preteklosti - jablana v sebi nosi vsa prejšnja stanja.

Res pa je, da preteklost ne obstaja kot nekaj, kar se je ZGODILO NEKOČ V PRETEKLOSTI. Kajti ta "nekoč v preteklosti" ne obstaja. Kajti takrat, ko se je ta "nekoč v preteklosti zgodil", takrat je bila ta preteklost sedanjost, bila je sedanji trenutek. In še bolj pomembno, ko razlagam o tej zgodbi, ki se je zgodila "nekoč v preteklosti", to zgodbo razlagam v sedanjem trenutku, in če sem dober pripovedovalec zgodb, bom to zgodbo, ki se je zgodila "nekoč v preteklosti" uspel poslušalcem pričarati na ta način, da je bodo začutili kot sedanji trenutek, ker se bodo uživeli v zgodbo, jo bodo občutili na bitju srca, na občutkih v telesu - torej ta "nekoč v preteklosti" ni tam nekje zadaj, ampak je v tem trenutku.

Če to razumemo, potem je lahko razumeti tudi naslednje:

Vzrokov ni smiselno iskat, vzroki lahko sami pridejo nasproti, ko se človek ozavešča...V budizmu obstaja izraz "samskare"...

:palec: Vzrokov ni smiselno iskati in se pretirano poglabljati in razčiščevati vse povprek, ker - kot sem danes že omenil - vse kar rabimo in s čimer se moramo ukvarjati v določenem dnevu, nam bo prišlo na pot. Če je kakšna samskara, kakšna nerazčiščena reč v preteklosti (ali če imam namen razrešiti določeno družbeno karmo na ta način, da jo prevzamem nase in podoživim v svojem življenju), potem bi bo določen dan prišla neka oseba na pot in mi zagrenila življenje - to je, postavila ogledalo; zato, da se bom primoran ukvarjati s to osebo, in še bolj pomembno, v VZROKI in splošnimi vzorci, ki tičijo v ozadju. In to imam ta dan ali naslednjih nekaj dni za premlevati, za refleksirati, za raziskati,... Ne rabim se ukvarjati z nevem kakšnimi prejšnjimi življenji, če imam pa v tem trenutku določen pereč problem, ki mi določene zablode odseva in prinaša na plano, prinaša v vidno polje. In če imam nekaj v vidnem polju, je moja dolžnost in odgovornost, da se s tem SO-OČI-M.

Vzroki za nastalo situacijo so zagotovo v "preteklosti", nekaj, kar se je zgodilo pred tem trenutkom, pred točno določenim dnevom, na primer današnjim, 30. septembrom 2012, in uro, 21.30, ampak takrat ko se je to zgodilo je bila sedanjost (zato kot že rečeno, ni preteklost mišljeno kot nekaj mrtvega in otopelega, ampak kot nekaj živega); in če se zvečer umirim in refleksiram določen dogodek v tem dnevu ki mi je povzročil težave, in mi pred oči skačejo določene podobe in povezave, ki so se zgodile v predhodnjih dnevih/tednih/letih(/preteklih življenjih - karkoli že pride na um - spontano), so te podobe/dogodki živi - jih podoživljam, moje telo jih občuti in nanje REAGIRA.

In to je potem duhovna praksa, ki je ŽIVA, ki je prepletena z vsakdanjim življenjem, in ne nekaj, kar te odnese v neke sfere in je od vsakdanjosti popolnoma L-OČE-NA. In tudi napredki bodo temu primerni, bodo vidni tudi v vsakdanjosti in ne le v trenutkih, ko se spravim k meditaciji.

ljudje ne morejo slediti toku tega življenja pol jim pa vi še začnete omenjati prejšna....

glih mi imamo privilegi ker pozabimo kaj smo delali v prejšnih življenjih zato da, zdaj lahko začnemo znova in popravimo napake prejšnih življenj. popraviti je treba napake tega življenja da spremenimo nekaj za naslednje, pa da se ne ukvarjamo z naslednjim ker se itak ne bomo spomnili pač je treba živeti tukaj in zdaj. torej je treba vzroke iskati tukaj in zdaj. se popolnoma strinjam z Igmú-jem.

kaj te briga prejšno življenje, nič ti ne more pomagadi v sedanjosti. dej joj kaj vse mešate in vi filozofirate kar neki.... full ratam jezna k slišim take stvari, veliko mojih prijateljic je čist odtrganih zaradi tega. poglek že z včerajšnjim dnem ne moreš danes nič, preteklost je preteklost.ti lahko tok energije spremeniš samo ZDAJ.....IN NE VČERAJ IN NE JUTRI, IN NE V PREJŠNJEM ŽIVLJENJU.

Nekako o tem sem razlagal. (pa saj tudi Brezo pravi podobno) --- . Hočem malo razširiti še to žensko zblojenost: zakaj jih je toliko zblojenih? Verjetno zaradi tega, ker je v duhovnosti preveč ženske in premalo moške energije: zakoreninjenosti, iniciative, odločnosti, stabilnosti. In se strinjam, izredno nevarno je, da se nestabilen človek, nesiguren, plašen, ki težko shaja vsak dan, ki ne najde mesta v svetu, poleg tega pa misli le na lepe oblekse, potovanja, moškega, hišo, družino in psa, in kako lepo bomo živeli (posvetno življenje) in kako bodo otroci lepo rasli in kako bodo vsi z menoj zadovoljni, ki so nesigurni v sedanjosti, prezirajo preteklost, bojijo se prihodnosti, imajo splošno nezaupanje v preteklost in.... namesto, namesto da bi se ukvarjali s tem, kako to očistiti in dobiti več zaupanja v življenje - ker duhovnost naj bi bila tudi razvijanje VOLJE in VERE/ZAUPANJA (v Življenje/Boga) - takšni se potem ukvarjajo z ezoteriko, koliko je nivojev resničnosti in žarkov, kaj kateri vsebuje, kako so med seboj povezani, kaj se je dogajalo v času atlantide, študirajo astrologijo in gledajo položaje planetov vse z namenom, da bodo zagotovi v prihodnosti,... in ja, imaš prav, medtem pa jim njihovo življenje polzi iz rok. In tako so lahko polni TEORIJ, ki pa ima malo ali nič oz. ne znajo to spraviti v prakso in v vsakodnevno življenje - in se niti trudijo ne za to.

človek, zbudi se..

"Velika Pot je lahka, vendar imajo ljudje raje stranske poti." Tao Te Ching, 53

ja se strinjam s tabo.

ampak brezo je rekel da vzroki niso tako pomembni kot samo reševanje.oboje je isto pomembno. ampak vzrokov za današnje napake ne iščeš v preteklih življenjih.ker se pol večina folku zmeša.kaj ti bo pomagalo vedeti da si bil v prejšnem življenju.

pravim da je vse že v našem dnk-ju tukaj in zdaj nosimo vse z nami.in ko smo iskreni sami s sabo lahko spremenimo dnka drugače ga ne moremo.

najbolj neumna mi je ta ko so ljudje ampak preveč preveč debeli in pol so še njihovi otroci pol pa rečejo to imam-a v genih in je konec debate.gene se da spremeniti v sekundi.tko da glej spuščanje v prejšna življenja nima nobenega pomena za duše zdaj ker enostavno niso pripravljenje kajti naša zavest je tako na nizki ravni da o tem govoriti je samo egoizem in razkazovanje.

poglej en mali val vode lahko osveži človeka če dobi cunami nase pa je lahko pogubno če ne ve kaj narediti ko se sreča z cunamijem. in to kar brezo in mnogi delajo dajejo pol polne informacije ki jih polovično niti sami ne poznajo, samo zato da so več, da mislijo kako pametni so.ja so mnogo bolj pametni kot drugi samo kako koristijo to pamet je pa spet druga.

nimam nič proti brezotu ampak on je tukaj zdaj zato govorim o njem. ne poznam ga ampak vtis moj je pač tak lahko je čisto napačen.verjamem da lahko pomaga ljudem ki vejo manj kot on ,vsak najde kar išče tako ali drugače.niti slučajno ga ne vidim kot slabo osebo kot sem rekla jaz vedno povem kar mi je na duši.

Nekako o tem sem razlagal. (pa saj tudi Brezo pravi podobno) --- . Hočem malo razširiti še to žensko zblojenost: zakaj jih je toliko zblojenih? Verjetno zaradi tega, ker je v duhovnosti preveč ženske in premalo moške energije: zakoreninjenosti, iniciative, odločnosti, stabilnosti. In se strinjam, izredno nevarno je, da se nestabilen človek, nesiguren, plašen, ki težko shaja vsak dan, ki ne najde mesta v svetu, poleg tega pa misli le na lepe oblekse, potovanja, moškega, hišo, družino in psa, in kako lepo bomo živeli (posvetno življenje) in kako bodo otroci lepo rasli in kako bodo vsi z menoj zadovoljni, ki so nesigurni v sedanjosti, prezirajo preteklost, bojijo se prihodnosti, imajo splošno nezaupanje v preteklost in.... namesto, namesto da bi se ukvarjali s tem, kako to očistiti in dobiti več zaupanja v življenje - ker duhovnost naj bi bila tudi razvijanje VOLJE in VERE/ZAUPANJA (v Življenje/Boga) - takšni se potem ukvarjajo z ezoteriko, koliko je nivojev resničnosti in žarkov, kaj kateri vsebuje, kako so med seboj povezani, kaj se je dogajalo v času atlantide, študirajo astrologijo in gledajo položaje planetov vse z namenom, da bodo zagotovi v prihodnosti,... in ja, imaš prav, medtem pa jim njihovo življenje polzi iz rok. In tako so lahko polni TEORIJ, ki pa ima malo ali nič oz. ne znajo to spraviti v prakso in v vsakodnevno življenje - in se niti trudijo ne za to.

ne, zato ker si ženske ne zaupajo in mislijo da so moški duhovno močnejši. po drugi ker niso lene, moški se je skozi stoletja polenil in se mu ne da spreminjat oziroma misli da se mu ni treba. zato ženske iščejo rešitev da bi pomagale svojim moškim in potlej še sebi.ker je krščanstvo ubilo vse mogočne ženske in postavile župnike kot najmodrejše. ženska ima v sebi veliko veliko več intuicije kot moški.oziroma se lažje povežejo. ampak tudi današnja družba čepraav se ne zdi tako, daje ženske zelo dol.težko najdeš skupino veselih žensk in da ni vmes ljubosumja in da so iskrene prijateljice. moškim je to lahko, moški bodo vedno držali skupaj, ženske pa se bodo raje pobile za isto budalo kot stopile skupaj in rekle k... ga gleda jaz ga ne rabim.in to je del kulture. kakšne so zdaj vrednosti ženske da so lepe da imajo dva balona na prsih druga dva na trtici, da je sex bomba.zakaj so take ker jih moški tako hočejo.še vedno prevladuje moška energija in ne ženska. zakaj je prostitucija.ker se moški ne morejo kontrorilati in ker današnja družba to podpira na vsakem koraku.ja res je da ženske se da lažje sprogramirati in zato je pač svet tak kakršen je.

drugače pa čas govoriti v času se skoraj ne da, ga je treba pač razumeti to pa pride z zavestjo.v eni dimenziji je ena sekunda dolga sekundo v drugi je lahko dolga tisoćinko v drugi pa uro v tretji dan.treba je pač vedeti kako čas uporabljati.kako pa si pol razložite da se vam v sanjah zgodi lahko celo leto v eni sekundi?

kar danes doživljamo so posledice preteklosti in kar bomo danes naredili je momembno za prihodnost,zato je sedanjost najbolj pomebmna in realna.vsaka misel vsak korak in vsaka odločitev bo posledica v prihodnosti.ljudje pravijo ah jutri bo bolje zakaj ne rečejo že zdaj je bolje, ne morejo ker ja so zavedeni in se predajajo čustvom.kaj če te jutri ne bo na svetu in te tvoj otrok ne bo videl kako se smejiš. ampak te bo videl samo kako si bil celo življenje zagrenjen in vse prelagal na jutri. za novo leto bom pa nehal kaditi ? ne razumem tega zakaj ne boreš nehati že ta trenutek.ne ker se raje poslušamo čustva.čustva so samo iluzija čutil.

poglej

Mayita..če želiš zavestno kreirati svojo sedanjost, svoj tukaj zdaj, in s tem posledično tudi prihodnost,

je največkrat potrebno obdelat kaj od prej..tudi iz prejšnjih lajfov. Da je vse karma, je to en res fajn

izgovor, da se pač prepustiš pa kar bo, pa bo..Zdaj..na kakšni ravnI je naša zavest, je odgovornost vsakega

posameznika zase. Če so elektromagnetna valovanja našega srca res tolikokrat močnejša kot valovanja

možganov, potem je že skrajni čas, da začnemo delovat skozi srce?.Delovati skozi srcve pa pomeni delovati iz jubezni, sočutja, itd....

Vsevprek se govori o potrebnem dvigu zavesti, seveda, saj smo sebe, Zemljo, kolektivno zavest,

sami prignali do tu,kjer smo zdaj.

Da pa je spomin na prejšnja življenja prikrit, je pa ravo zato, da se folku ne zmeša. Da se obdeluje

lekcije, ki smo si jih kot duša zadali, da se jih naučimo. Zato se rodimo v točno takšne družine, kjer

so pogoji za učenje optimalni. Na vsakemu posebej je, pač svobodna volja, se tega zavedaš, iščeš

in ozaveščaš.

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

Mayita..če želiš zavestno kreirati svojo sedanjost, svoj tukaj zdaj, in s tem posledično tudi prihodnost,

je največkrat potrebno obdelat kaj od prej..tudi iz prejšnjih lajfov. Da je vse karma, je to en res fajn

izgovor, da se pač prepustiš pa kar bo, pa bo..Zdaj..na kakšni ravnI je naša zavest, je odgovornost vsakega

posameznika zase. Če so elektromagnetna valovanja našega srca res tolikokrat močnejša kot valovanja

možganov, potem je že skrajni čas, da začnemo delovat skozi srce?.Delovati skozi srcve pa pomeni delovati iz jubezni, sočutja, itd....

Vsevprek se govori o potrebnem dvigu zavesti, seveda, saj smo sebe, Zemljo, kolektivno zavest,

Da pa je spomin na prejšnja življenja prikrit, je pa ravo zato, da se folku ne zmeša. Da se obdeluje

lekcije, ki smo si jih kot duša zadali, da se jih naučimo. Zato se rodimo v točno takšne družine, kjer

so pogoji za učenje optimalni. Na vsakemu posebej je, pač svobodna volja, se tega zavedaš, iščeš

in ozaveščaš.

poglej te razumem,ampak da bi bili srečni v tem, ne jih ne rabimo.

poglej se napiješ greš vozit avto se zaletiš ubiješ dva človeka.ti je žal si rečeš ne razumem kako se mi je to zgodilo, saj se mi ni še nikoli.kaj ti ta misel pove?vedno je vse prvič, nikoli se ne morejo zgoditi isti dogotki dvakrat.vzorci ja, se ponavljajo ampak zato ker si ne priznaš svojih napak ampak jih obešaš na druge.ne spomnim se a si ti napisala, da te je bilo vedno strah se voziti po klancu ko si bila majhna, poglej če je to posledica prejšnega življenja bi morala poslušati svoj instinkt, instinkt ti je rekel da ne zaupaš osebi ki vozi in se bojiš za svoje življenje, pazi, že kot otrok, si imela močan instinkt in upam da si ga razvijala naprej. pa recimo da nisi premagala tega strahu in si šla knekemu mediju ali tistemu ki se ukvarja z prejšnimi življenji in ti reče. ja bojiš se zato ker si v prejšnem življenju doživela nesrečo. ti to verjameš njemu in zgodba se konča. in svojo intuicijo ne upoštevaš in se ponesrečiš recimo tri leta kasneje in bodo potlej ljudje rekli samo to da ti je bilo usojeno, saj si cel življenje imela strah pred klanci.Če bi poslušala svojo intuicijo se verjetno ne bi niti več bala in niti ne umrla.in kaj te čaka v naslednjem isti strah na svet boš privekala z istim strahom. Upam da me razumeš kaj ti hočem povedati.

resno ne rabiš vedeti kaj si bil v prejšnem življenju ker ga ne moreš primerjati z današnjim. verjetno v prejšnem niso imeli niti avtov. x;)x

poglej ljudje bi morali delovati skozi popek se spet povezati z svarmi okoli sebe tako bo postali eno z drugim in pol ne bi bilo sovraštva saj bi bili vsi eno. srce nima nič z duhovno rastjo je samo organ kot vsi organi ljudje bi se morali ukvarjati z dušo in z ničemer drugim.

Po klancu dol se boji voziti Hekate..nepoznan strah..

Poglej..sem brala..ena gospa je šla zaradi težav z bolečinami v vratu na hipnozo..Zdravniki so po vseh pregledih

bili prepričani, da z njenim vratom ni nič narobe..šla na hipnozo..v enem izmed prejšnjihživljenj je po krivem obsodila

tri ljudi , zato so jih obglavili. Tako, da hipnotizer ni bil nič presenečen, ko je izvedel, da se je ženska smrtno ponesrečila

v prometni nesreči jo je vetrobransko steklo obglavilo..

Kot je nekdo že gor nekje napisal..ljudje se moramo naučiti ZAUPANJA..Poslušati sebe, svoj instinkt, svoje

"srce". Naučiti se delovati v skladu s samim seboj, z vsem..

Po klancu dol se boji voziti Hekate..nepoznan strah..

Poglej..sem brala..ena gospa je šla zaradi težav z bolečinami v vratu na hipnozo..Zdravniki so po vseh pregledih

bili prepričani, da z njenim vratom ni nič narobe..šla na hipnozo..v enem izmed prejšnjihživljenj je po krivem obsodila

tri ljudi , zato so jih obglavili. Tako, da hipnotizer ni bil nič presenečen, ko je izvedel, da se je ženska smrtno ponesrečila

v prometni nesreči jo je vetrobransko steklo obglavilo..

Kot je nekdo že gor nekje napisal..ljudje se moramo naučiti ZAUPANJA..Poslušati sebe, svoj instinkt, svoje

"srce". Naučiti se delovati v skladu s samim seboj, z vsem..

točno to kar sem ti napisala, če bi pa ona usmerila pozornost da bi se znebila vzroka za bolečine verjetno ne bi umrla v prometni nesreči, ki jo je oblgavilo.mislim sem sigurna ker bi bila pol drugje v tistem trenutku ko se je nesreča zgodila.

vzrok je vedno pomemben če hočemo razumeti in uvedeti.

da ti razložim, bom pač sklepala verjetno je ženska kljub svoji bolečini vstraja na istem delovnem mestu isti življenski slog in ravno to jo je pripeljalo v to nseerečo. če bi pa ona poiskala vzrok in ne samo zdravilo ki je samo trenutno in bi raje spremenila življenje, se ta nesreča ne bi zgodila.

ljudje moramo zaupati samo sebi ker smo unikatni,nihče nas ne razume bolje od nas samih.torej kaj ji je pomagalo vedeti kaj se je zgodilo v prejšnem življenju?

brezo zaradi takih kot si ti se svet ne bo nikoli izboljšal verjamem da delaš kar pač delaš s srcem ampak vi delate dobesedno ljudi nore.

primer ki si ga navedel recimo mrzle noge. to samo recimo pomeni da se človek ni nič naučil v prejšnem in napako ponavlja v zdejšnjem in vzrok je tukaj in zdaj.zakaj bi vzrok iskal v prejšnih življenjih če imaš vse servirano zdaj.pojdi v prejšnja življenja ampak boš nehal slediti sedanjosti in nakoncu boš verjetno umru isto kot si v prejšnem življenju in v naslednjem boš spet ponavljal isto napako..........

Svet se bo izboljšal, vprašanje je samo kdaj...mogoče čez par let, stoletij, tisočletij ali milijon letih...Spet si falila bistvo...Jaz v praksi najprej vprašam, če človek verjame v reinkarnacijo, potem pa bajke prilagodim njegovi miselnosti...kar pa tukaj bluzim so pa itak bajke iz moje perspektive in nobenemu ni treba čisto nič verjet. Če pa človek zve kaj novega ali dobi kakšen nov košček sestavljenke pa tudi v redu...Za moje pojme so mediji in reklame največji krivec, da se ljudem meša...

Kdo je pa rekel, da smo v prejšnjih lifeih delal samo napake...včasih se človek spomni tudi znanja, dobrih stvari, lastnosti, lekcij, ki se jih je začel učiti in smeri v kateri je začel hodit in bi bilo priporočljivo še naprej...

Za moje pojme je gledanje v preteklost isto kot gledanje v prihodnost...če dam primer časovne premice, je samo vprašanje katera smer človeka bolj zanima, privlači ali mu pride nasproti...levo- preteklost ali desno- prihodnost...

tako kot so možne vizije iz preteklosti, so možne tudi vizije prihodnosti...Na višji stopnji zavesti obstajajo sedanjost, preteklost in prihodnost skupaj- istočasno...torej človek lahko živi 100% v sedanjosti in ima vseeno vizije preteklosti in prihodnosti oz. ga to privlači...ali se pa šeta v vseh časih istočasno, če kje tega sposoben...

Če se ne motim se malo igraš s šloganjem. Torej sledi logično vprašanje kaj imaš toliko proti preteklosti, če se v bistvu sama igraš s prihodnostjo...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/whistling.gif

Primer, ki sem ga dal ima bolj malo veze z učenjem ali lekcijo ampak travmo, ki nastane, če človek umre v mukah, grozotah ali na krut način...Če dam banalen primer, nek moški posili žensko, ji počasi reže dele udov, žile, dokler ne umre v bolečinah. v naslednjem lifeu bo taka ženska čutila odpor do nekaterih moških, se bo izogibala spolnosti ali pa bo pri tem dobila neprijeten občutek...In kaj naj bi bila v tem primeru lekcija. Odpuščanje...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/whistling.gif Za moje pojme sta lekcija in travma dva različna pojma...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

...ampak brezo je rekel da vzroki niso tako pomembni kot samo reševanje.oboje je isto pomembno. ampak vzrokov za današnje napake ne iščeš v preteklih življenjih.ker se pol večina folku zmeša.kaj ti bo pomagalo vedeti da si bil v prejšnem življenju....

Zgrešila si bistvo...valjda, da je oboje pomembno, ampak ker se človek ne zaveda vzrokov tudi ne more kaj preveč razreševat oz. delat v tej smeri razen, če je sposoben pridobivat informacije iz podzavesti...Zato se v zavestnem stanju ne posveča direktno vzrokom, ampak se do njih pride po ovinkih...eden izmed takih ovinkov je recimo delanje na sebi (dober karakter) in dobra dela (karma joga)...zato pa sem omenil, da se vzroke v večini primerov povozi nezavedno...

A mi lahko poveš katera metoda je danes najbolj zanesljiva, da se zve kaj je bil človek v prejšnjem lifeu...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Nobena. Hipnotična regresija in podobne metode pač niso 100% zanesljive...so pa te metode še zmeraj koristne, ker lahko nakažejo v kateri smeri je koristno gledat, informacije lahko služijo kot namigi...Najbolje je, če se človeku odvrti filmček, ampak to se zgodi zelo zelo redko in še takrat z nekim namenom. To je najbolj zanesljiv način vsaj za moje pojme...

Zakaj se v šoli uči zgodovina...zakaj toliko morijo o raznih imperijih, kolonializmu, prvi, drugi svetovni vojni, holokavstu, socializmu, itd...da se človek nekaj nauči iz preteklih dogodkov...prav tako je pa s preteklimi lifei...ni toliko pomembno kaj je človek bil, ampak kaj ga je sral, kaj je naredil koristnega, katere lekcije spet ponavlja, katere travme ga ovirajo pri cilju, ipd...Te stvari se v najboljših primerih ponavadi zve le po delčkih. Zelo redko, da bi človek zvedel kar vse naenkrat...Tako kot nekatere ljudi pritegne zgodovina ali kakšen drug predmet, prav tako nekatere ljudi pritegne tematika o prejšnjih lifeih...koliko bo kdo bil "obseden" s tem je pa drugo vprašanje...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

"precej težje je pa spremeniti svet ki je sestavljen iz vseh realnosti vseh bitij ki v in na tem svetu živijo, ker imajo vsa bitja enako svobodno voljo." Mislim (ne jemlji osebno), pa zakaj bi moral spreminjati svet vseh ostalih bitij? Te orgožajo? Jemljejo svobodo? Življenjski prostor? Ti odžirajo zrak? Sončno svetlobo in toploto? Od kje ta (dokaj nasilna - tak sem dobil občutek) potreba po spreminjanju sveta? Od višje ali nižje človeške narave? (Ljudje imamo razum, in naša dolžnost je, da RAZLIKUJEMO med tem kar je dobro in med tem, kar ni dobro; in se učimo na svojih napakah.) Moramo tako kot materialisti, imeti življenje preskrbljeno za 50 let vnaprej? Nas mora že danes skrbeti, kakšno pokojnino bomo imeli čez 30 let? Si je smiselno delati načrte za 30 let vnaprej? Podrobne načrte? In računati, koliko pokojnine bo prišlo iz dodatnega pokonjinskega načrta (vsak mesec sproti)?! Isto je s spreminjanjem sveta. Počisti najprej pred svojim pragom - počisti, to kar imaš pred očmi, kar srečuješ vsakdanje - najprej naredi to, in potem se ti bodo postopoma odpirala vrata naprej. Naredi to, kar lahko v trenutku spremeniš, in pusti tisto ter si ne delaj pretiranih skrbi s tem, kar je izven tvojega dosega (kar praviš tudi sam).

Meni še na kraj pameti ne pride, da bi skušal spreminjati kak drug svet razen svojega. In to kar ti zdaj meni praviš je točno to kar jaz že ves čas pravim, ker pač večina tu govori o "spološnih resnicah", takih in drugačnih, o stavreh "ki bi jih morali ljudje... (se naučiti, videti, spoznati...)".

Če vsako bitje poskrbi za to, da vlada na kvadratnem metru na katerem stoji harmonija, je cel svet harmoničen.

Tvoja vprašanja si torej naslovil na povsem napačen naslov.

Mene zanima zdaj - ne včeraj in ne jutri. Včeraj je mimo (in zdaj v meni v kolikor so pretekli dogodki osnovali moja trenutne mnenja o vsem kar je) in bodočnost je popolnoma nedeterminirana.

Verjetno hočem reči naslednje: smiselno za človeka bi bilo, da svojo voljo najprej uskladi z voljo Boga/Vesolja (za kar je potrebna meditacija in duhovnost) in ne z nižjo voljo družbe, ega, nekih zblojenih pravil; ter da se hkrati zaveda, da če je takšna Božja volja, če je takšen generalni tok reke, potem zagotovo ni sam, ni izoliran v svojih razmišljanjih, in ima določeno PODPORO (četudi ta ni direktno iz okolice v kateri fizično živi).

Tako kot val v oceanu ni izoliran, ampak je del CELOTE. Zato tudi impulzi po novem, boljšem svetu niso v človeku osamljeni in čisto nekaj novega, ampak so del splošnega dogajanja (v času kali-juge to pomeni, da so nasproti družbi, egu, nižji naravi, nasproti množicam; ampak tudi če je za resnično spremembo le 1 promil od 7milijard ljudi, to še vedno nanese 700 tisoč ljudi... kar pomeni, da nismo sami v tej zblojeni družbi... A bo dovolj ali ne, kako se bo izteklo, bomo pa "videli" (in občutili).)

Evo, tudi ti očitno veš, "kaj bi bilo smiselno za človeka" - vsakega? Kaj je "potrebno", česa bi se moral "zavedati? Čeprav smo vsi del celote imamo vsi različne misli, različne potrebe, različne strahove, različne življenske filozofije, različne poti, različne pristope, različne bogove in različne svetove....strinjam se pa s tem da bomo videli kaj bo, ko bo.

Lahko rečemo tako kot praviš, da "preteklost na mene ne more nič več vpljivati", po drugi strani pa obstajata: vzrok in posledica; posadiš drevo, skrbiš zanj, drevo zraste in obrodi. Vzrok - posledica.

Ali preteklost je ali ni več je vprašanje. Eckhart Tolle in podobni: "vse kar obstaja je sedanji trenutek" in ostalo na ta način, hkrati pa razložijo, da ta "sedanji trenutek" ni to kar se zgodi na površini, ni en trenutek za trenutkom, tk, tk, tk,.. ampak je ta sedanji vtenutek v resnici Sedanji Trenutek, torej Večni in Vseprisotni ZDAJ. Kar ne pomeni, da preteklost in prihodnost ne obstajata, ampak pomeni to, da obstajata v SEDANJEM TRENUTKU. Sta VEČNO ŽIVI. Res pa je, da se zavemo tega le toliko kot je.. potrebno; v naše polje zavedanja sem pa tja vstopijo določeni izseki iz tega polja, celota pa ne, ker bi bilo preveč. To, da je jablana letos obrodila sadove, je nek dokaz te žive preteklosti - jablana v sebi nosi vsa prejšnja stanja.

Kot sem že na post viyole odgovoril mi koncept vzroka in posledice ne paše preveč, ker je tudi vzrok posledica nekega prejšnjega vzroka, ta spet posledica prejšnjega in konec koncev je sam nastanek vsega kar je prvi vzrok za vse posledice. Je pa res da vsaka akcija izzove reakcijo.

Jablana pa sicer nosi marsikaj, zaradi mene tudi vsa prejšnja stanja - ampak vse kar nosi nosi prav zdaj in to s tem kar si potem napisal potrdiš

Res pa je, da preteklost ne obstaja kot nekaj, kar se je ZGODILO NEKOČ V PRETEKLOSTI. Kajti ta "nekoč v preteklosti" ne obstaja. Kajti takrat, ko se je ta "nekoč v preteklosti zgodil", takrat je bila ta preteklost sedanjost, bila je sedanji trenutek. In še bolj pomembno, ko razlagam o tej zgodbi, ki se je zgodila "nekoč v preteklosti", to zgodbo razlagam v sedanjem trenutku, in če sem dober pripovedovalec zgodb, bom to zgodbo, ki se je zgodila "nekoč v preteklosti" uspel poslušalcem pričarati na ta način, da je bodo začutili kot sedanji trenutek, ker se bodo uživeli v zgodbo, jo bodo občutili na bitju srca, na občutkih v telesu - torej ta "nekoč v preteklosti" ni tam nekje zadaj, ampak je v tem trenutku.

:palec: Vzrokov ni smiselno iskati in se pretirano poglabljati in razčiščevati vse povprek, ker - kot sem danes že omenil - vse kar rabimo in s čimer se moramo ukvarjati v določenem dnevu, nam bo prišlo na pot. Če je kakšna samskara, kakšna nerazčiščena reč v preteklosti (ali če imam namen razrešiti določeno družbeno karmo na ta način, da jo prevzamem nase in podoživim v svojem življenju), potem bi bo določen dan prišla neka oseba na pot in mi zagrenila življenje - to je, postavila ogledalo; zato, da se bom primoran ukvarjati s to osebo, in še bolj pomembno, v VZROKI in splošnimi vzorci, ki tičijo v ozadju. In to imam ta dan ali naslednjih nekaj dni za premlevati, za refleksirati, za raziskati,... Ne rabim se ukvarjati z nevem kakšnimi prejšnjimi življenji, če imam pa v tem trenutku določen pereč problem, ki mi določene zablode odseva in prinaša na plano, prinaša v vidno polje. In če imam nekaj v vidnem polju, je moja dolžnost in odgovornost, da se s tem SO-OČI-M.

Vzroki za nastalo situacijo so zagotovo v "preteklosti", nekaj, kar se je zgodilo pred tem trenutkom, pred točno določenim dnevom, na primer današnjim, 30. septembrom 2012, in uro, 21.30, ampak takrat ko se je to zgodilo je bila sedanjost (zato kot že rečeno, ni preteklost mišljeno kot nekaj mrtvega in otopelega, ampak kot nekaj živega); in če se zvečer umirim in refleksiram določen dogodek v tem dnevu ki mi je povzročil težave, in mi pred oči skačejo določene podobe in povezave, ki so se zgodile v predhodnjih dnevih/tednih/letih(/preteklih življenjih - karkoli že pride na um - spontano), so te podobe/dogodki živi - jih podoživljam, moje telo jih občuti in nanje REAGIRA.

In to je potem duhovna praksa, ki je ŽIVA, ki je prepletena z vsakdanjim življenjem, in ne nekaj, kar te odnese v neke sfere in je od vsakdanjosti popolnoma L-OČE-NA. In tudi napredki bodo temu primerni, bodo vidni tudi v vsakdanjosti in ne le v trenutkih, ko se spravim k meditaciji.

Jaz sicer pravim, da je sedanja situacija plod mojih sedanjih prepričanj (se mi pa zdi da to zadevo gledava podobno). Strinjam se pa seveda s tem da ni treba raziskovati prejšnjih življenj (in niti "bližnje preteklosti") - kar je po mojem prepričanju sevda čisto logično, če je vse kar zdaj je odvisno le od tega kar sem zdaj (pač od mojih trenutnih mnenj in prepričanj) ni nobenih "vzrokov" za to v preteklosti (ampak so "vzroki" - če jih že kdo mora iskati - zdaj - čeprav so moja trenutna prepričanja lahko nastala v kakem "prejšnjem zdaj", so zdaj še vedno tu - sicer ne bi imela več vpljiva na moje doživljanje).

O tem kaj je iluzija in kaj realnost bi pa verjetno lahko kako novo temo odprli. Moja teza je da ima vsak svojo iluzijo za katero trdi da je realnost. Kaka absolutna realnost je pa iluzija xDDx

in ozaveščaš.

:palec:

Iz enega včerajšnjega filma: "People think that they should be happy all the time".

Velja razmisliti o tej priučenosti. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif Je neke vrste "duhovna" prisila. Pomaga... se to spomnit. Se spomnit v enem kotičku srca, DA NI TREBA (....karkoli). Če dovolimo, da ni po naše, če opustimo nadzor, takrat se zares odpremo in lahko začutimo stik s seboj.. x8Dx

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

Svet se bo izboljšal, vprašanje je samo kdaj...mogoče čez par let, stoletij, tisočletij ali milijon letih...Spet si falila bistvo...Jaz v praksi najprej vprašam, če človek verjame v reinkarnacijo, potem pa bajke prilagodim njegovi miselnosti...kar pa tukaj bluzim so pa itak bajke iz moje perspektive in nobenemu ni treba čisto nič verjet. Če pa človek zve kaj novega ali dobi kakšen nov košček sestavljenke pa tudi v redu...Za moje pojme so mediji in reklame največji krivec, da se ljudem meša...

Kdo je pa rekel, da smo v prejšnjih lifeih delal samo napake...včasih se človek spomni tudi znanja, dobrih stvari, lastnosti, lekcij, ki se jih je začel učiti in smeri v kateri je začel hodit in bi bilo priporočljivo še naprej...

Za moje pojme je gledanje v preteklost isto kot gledanje v prihodnost...če dam primer časovne premice, je samo vprašanje katera smer človeka bolj zanima, privlači ali mu pride nasproti...levo- preteklost ali desno- prihodnost...

tako kot so možne vizije iz preteklosti, so možne tudi vizije prihodnosti...Na višji stopnji zavesti obstajajo sedanjost, preteklost in prihodnost skupaj- istočasno...torej človek lahko živi 100% v sedanjosti in ima vseeno vizije preteklosti in prihodnosti oz. ga to privlači...ali se pa šeta v vseh časih istočasno, če kje tega sposoben...

Če se ne motim se malo igraš s šloganjem. Torej sledi logično vprašanje kaj imaš toliko proti preteklosti, če se v bistvu sama igraš s prihodnostjo...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/whistling.gif

Primer, ki sem ga dal ima bolj malo veze z učenjem ali lekcijo ampak travmo, ki nastane, če človek umre v mukah, grozotah ali na krut način...Če dam banalen primer, nek moški posili žensko, ji počasi reže dele udov, žile, dokler ne umre v bolečinah. v naslednjem lifeu bo taka ženska čutila odpor do nekaterih moških, se bo izogibala spolnosti ali pa bo pri tem dobila neprijeten občutek...In kaj naj bi bila v tem primeru lekcija. Odpuščanje...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/whistling.gif Za moje pojme sta lekcija in travma dva različna pojma...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Zgrešila si bistvo...valjda, da je oboje pomembno, ampak ker se človek ne zaveda vzrokov tudi ne more kaj preveč razreševat oz. delat v tej smeri razen, če je sposoben pridobivat informacije iz podzavesti...Zato se v zavestnem stanju ne posveča direktno vzrokom, ampak se do njih pride po ovinkih...eden izmed takih ovinkov je recimo delanje na sebi (dober karakter) in dobra dela (karma joga)...zato pa sem omenil, da se vzroke v večini primerov povozi nezavedno...

A mi lahko poveš katera metoda je danes najbolj zanesljiva, da se zve kaj je bil človek v prejšnjem lifeu...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Nobena. Hipnotična regresija in podobne metode pač niso 100% zanesljive...so pa te metode še zmeraj koristne, ker lahko nakažejo v kateri smeri je koristno gledat, informacije lahko služijo kot namigi...Najbolje je, če se človeku odvrti filmček, ampak to se zgodi zelo zelo redko in še takrat z nekim namenom. To je najbolj zanesljiv način vsaj za moje pojme...

Zakaj se v šoli uči zgodovina...zakaj toliko morijo o raznih imperijih, kolonializmu, prvi, drugi svetovni vojni, holokavstu, socializmu, itd...da se človek nekaj nauči iz preteklih dogodkov...prav tako je pa s preteklimi lifei...ni toliko pomembno kaj je človek bil, ampak kaj ga je sral, kaj je naredil koristnega, katere lekcije spet ponavlja, katere travme ga ovirajo pri cilju, ipd...Te stvari se v najboljših primerih ponavadi zve le po delčkih. Zelo redko, da bi človek zvedel kar vse naenkrat...Tako kot nekatere ljudi pritegne zgodovina ali kakšen drug predmet, prav tako nekatere ljudi pritegne tematika o prejšnjih lifeih...koliko bo kdo bil "obseden" s tem je pa drugo vprašanje...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

nimam nič proti preteklosti ampak nesmiselnemu igranju z stvarmi ki jim ljudje niso dorasli.

poglej ja meni preteklost pri branju kart pomaga razumeti zakaj je oseba v dreku k pride k meni in na podlagi tega kar vidim danes ji povem kam jo vodi prihodnost in če se oseba danes spremeni se ji bo tista napoved spremenila. življenje zdaj tukaj si ga kreiramo zdaj in tukaj . ne rabimo posegati v prejšna življenja, enostavno ne rabimo iti tako daleč.

zakaj si ne bi raje ogledali tega življenja kje ga serje kaj dela narobe?

glej kaj se dogaja zdaj ljudje umirajo v takih mukah kot si jih opisal, zakaj zaradi zgodovine, vse te vojne so zaradi zgodovine in ne mi reči da se ljudje učijo iz zgodovine ker svet je samo še na slabšem kot je bil.

ljudem je treba tukaj in zdaj odpreti zavest. predstavljaj si kakšen bo ta svet ko bodo te duše ki so danes umrle v mukah prišle ponovno na svet.

En primer..za darilo sem dobila Ogorevčevo Karmično diagnostiko..Prebrala, zame takrat nič posebnega..

Pride čas, ko sem jo želela prebrati še enkrat..je nisem našla nikjer. Sposodila sem se jo v knjižnici..

že v samem začetku branja mi je bilo slabo..khmm..ker navadno berem v postelji, me je knjiga tako motila,

da sem jo po enem času nesla ven..Če bi mi kdo to rekel, bi mu ne verjela, najbrž bi mislila,da je odbit..

Tako..nekaj zadev je prišlo na vrsto za ozavestit..zdaj se je moja knjiga sama pokazala..

nimam nič proti preteklosti ampak nesmiselnemu igranju z stvarmi ki jim ljudje niso dorasli.

poglej ja meni preteklost pri branju kart pomaga razumeti zakaj je oseba v dreku k pride k meni in na podlagi tega kar vidim danes ji povem kam jo vodi prihodnost in če se oseba danes spremeni se ji bo tista napoved spremenila. življenje zdaj tukaj si ga kreiramo zdaj in tukaj . ne rabimo posegati v prejšna življenja, enostavno ne rabimo iti tako daleč..........

To je podobno kot sem jaz nabluzio gor...samo malo drugače povedano...če človek danes nekaj spremeni, s tem podzavestno vpliva tudi na delčke vzrokov iz preteklosti...A ni to tudi neke vrste poseg v prejšnje life...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/whistling.gif

Fora je samo v tem ali nekdo posega v preteklost zavestno ali podzavestno...in večina jih posega podzavestno (vključno z mano)...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Nekaj sem pozabil omeniti...s kartami se ne da ugotoviti tistega kar sem omenjal zgoraj (prilepljene dušice, ipd)...z elementi jasnovidnosti ja, samo s simboliko kart ne...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Druga fora je pa v tem, da si večina ljudi v takih primerih ne zna sama pomagat in tudi vprašanje kaj bi morala v takih primerih oseba razrešiti pri sebi. Nekateri si poiščejo pomoč, drugi pa sami poizkusijo različne prijeme in nekaterim od njih celo uspe razrešiti zadevce...

Če dam primer iz Marjanove šole...neka predavateljica je imela pripopano dušo od očeta, ki je glih malo pred predavanjem umrl. Na njega so bili pa pripopani še ostali člani...skratka cela veriga sorodnikov...Bila je sključena (kao kriva hrbtenica), čutila je neko dodatno težo na sebi, bolelo jo je grlo, komaj je govorila...jaz sem čutil samo neke težke energije in nisem točno vedel o čem se gre...Pride Marjan, malo prečekira, jo vodi skozi proces in stvari so se začele dogajat...Po kakšne pol urce (pavza) je lahko spet normalno govorila, drža telesa se je popravila...Ne vem točno kaj je čaral na astralu, ji je pa predal neko sporočilo, ki ga je telepatsko dobil...šele po tistem so se določene zadeve lahko razrešile...Tako da včasih ni vse odvisno samo od osebe same, ampak od vseh vpletenih. Oseba lahko poštima samo svoj delček ne more pa od drugih. Ker se pa v podobnih zadevah ala družinskih ne more vse razrešiti, se mora še malo "pogajat" z ostalimi kao člani ali pa dobiti nekega posrednika 8lahko je tudi nefizično bitje), da se doseže nek kompromis in so vsi zadovoljni...metaforično povedano...razreševanje družinske karme ne poteka isto kot pri individulani. Podobno ja, ne pa enako...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Nekaj sem pozabil omeniti...s kartami se ne da ugotoviti tistega kar sem omenjal zgoraj (prilepljene dušice, ipd)...z elementi jasnovidnosti ja, samo s simboliko kart ne...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Druga fora je pa v tem, da si večina ljudi v takih primerih ne zna sama pomagat in tudi vprašanje kaj bi morala v takih primerih oseba razrešiti pri sebi. Nekateri si poiščejo pomoč, drugi pa sami poizkusijo različne prijeme in nekaterim od njih celo uspe razrešiti zadevce...

Če dam primer iz Marjanove šole...neka predavateljica je imela pripopano dušo od očeta, ki je glih malo pred predavanjem umrl. Na njega so bili pa pripopani še ostali člani...skratka cela veriga sorodnikov...Bila je sključena (kao kriva hrbtenica), čutila je neko dodatno težo na sebi, bolelo jo je grlo, komaj je govorila...jaz sem čutil samo neke težke energije in nisem točno vedel o čem se gre...Pride Marjan, malo prečekira, jo vodi skozi proces in stvari so se začele dogajat...Po kakšne pol urce (pavza) je lahko spet normalno govorila, drža telesa se je popravila...Ne vem točno kaj je čaral na astralu, ji je pa predal neko sporočilo, ki ga je telepatsko dobil...šele po tistem so se določene zadeve lahko razrešile...Tako da včasih ni vse odvisno samo od osebe same, ampak od vseh vpletenih. Oseba lahko poštima samo svoj delček ne more pa od drugih. Ker se pa v podobnih zadevah ala družinskih ne more vse razrešiti, se mora še malo "pogajat" z ostalimi kao člani ali pa dobiti nekega posrednika 8lahko je tudi nefizično bitje), da se doseže nek kompromis in so vsi zadovoljni...metaforično povedano...razreševanje družinske karme ne poteka isto kot pri individulani. Podobno ja, ne pa enako...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

No , po mojem mnenju, je potrebno tudi družinske karme razreševati interdividualno, torej dušo vsakega člana družine posebej popeljati naprej po Duhovni Poti , da se ne parazitira na naših soljudeh in tako rešiti oba ubožca : parazitiranega človeka in parazitskega duha/dušo .

Lp + #

To je podobno kot sem jaz nabluzio gor...samo malo drugače povedano...če človek danes nekaj spremeni, s tem podzavestno vpliva tudi na delčke vzrokov iz preteklosti...A ni to tudi neke vrste poseg v prejšnje life...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/whistling.gif

Fora je samo v tem ali nekdo posega v preteklost zavestno ali podzavestno...in večina jih posega podzavestno (vključno z mano)...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

ja sej zato ne rabiš,hoditi nazaj... v prejšna življenja....

nekdo k se s tem ukvarja je rekel prijatelju da sta bila v enem izmed prejšnih življen s partnerico brat in sestra, verjemi ni jima pomagalo zdaj se ne moreta nikakor več ujeti pa sta prej skupaj živela srečno saj dvajset let če ne več.take in drugačne zgodbe ki nimajo blage veze zdaj....

ena je tudi rezanje vezi tudi en lari fari ker dvomim da je res kdo to sposoben delati

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...