kyllah 22. maj 2009 Prijavi Deli 22. maj 2009 Rončo se je znebil klopov. Pupe so jedle purana za juho in laufale. my life is perfect, za nih... rabim vrt... se je pokazala blabla bla možnost bla bla...da mi to uspeeee Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 22. maj 2009 Prijavi Deli 22. maj 2009 sodelavka mi je aprila prinesa lonček paglavcev z besedami, da je ful luštn gledat kako se spreminjajo v žabice. Seveda sem padla not, jim zrihtala en velik steklen kozarec, jim kuhala solato in jim pridno menjavala vodo... in potem naenkrat so jim zrasle zadnje nogice... in potem je bil počasi as, da jih spustim naza v naravo, ker nisem bla sigurna, kdaj točno bi jih morala začet hranit z mesom, pa da mi ne bi keri krepnil, sem jih raje "rešila"... še dandanes nehote pogledam na pult pri oknu, kjer je bila posoda z malimi paglavčki... no drugo leto se podviga vzgoje dvoživk lotim bolj profesionalno - nabava akvaterarija in vseh pripomočkov in imela jih bom do končnega razvoja... grem pobrskat za fotkicami... Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ABCfree 26. maj 2009 Prijavi Deli 26. maj 2009 To ti je zvestoba! http://milko.si/index.php?option=com_conte...1&Itemid=99 Milko pa legenda! Citiraj Darling,stand by me Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 26. maj 2009 Prijavi Deli 26. maj 2009 mih, ...naročila sem mladiča iz zavetišča Vitovlje. v pon rezervacija. tuta Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ABCfree 26. maj 2009 Prijavi Deli 26. maj 2009 Men je všeč ta Janez.Taki mali kužki so prisrčni....takoj se ti vtisnejo v spomin. Kolk psov pa boš mela?A ni težko za tolk psov skrbet?Otrok misliš met tud tolk?Sej,če jih maš 5 se lahko avtomatsko upokojiš,država ti pa jamči nek pildek Sam ne psov,da ne bo pomote. Citiraj Darling,stand by me Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja:) 30. maj 2009 Prijavi Deli 30. maj 2009 Lisbona, ti je ratalo kaj izvedet? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 31. maj 2009 Prijavi Deli 31. maj 2009 Moji fantje:-temno rjav Mr.President Obama (maine coon) -čnobeli moj ljubček Kraljevič http://i421.photobucket.com/albums/pp299/Ruby1972/Fratelli1.jpg Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 31. maj 2009 Prijavi Deli 31. maj 2009 Lisbona, ti je ratalo kaj izvedet? ja, sem šla v akcijo in klicarla na okol. to ne moreš verjeti, v naši občini brezplačno sterelizirajo samo 5 mačk, letno. :xx!: :xx!: baje ni denarja..kaoo..lani so jih še 15 /letno, letos pa samo 5!!!! nekak mi je uspelo prepričati gospo iz društva za pomoč živalim, da me je dala na seznam...mamico bomo sterilizirali v avgustu, zdaj še dva meseca doji...potem se bomo pa točno dogovorili kdaj in kje.za mladičke pa ni posluha. upam, da mi jih bo vseeno uspelo oddati, ker drugače najbrž ne bodo preživeli zime.. kolk so simpatični in zanimivi... http://www4.slikomat.com/09/0531/zuw-Slika0.jpghttp://www4.slikomat.com/09/0531/l1d-Slika0.jpg Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja:) 31. maj 2009 Prijavi Deli 31. maj 2009 ja, sem šla v akcijo in klicarla na okol. to ne moreš verjeti, v naši občini brezplačno sterelizirajo samo 5 mačk, letno. :xx!: :xx!: baje ni denarja..kaoo..lani so jih še 15 /letno, letos pa samo 5!!!! nekak mi je uspelo prepričati gospo iz društva za pomoč živalim, da me je dala na seznam...mamico bomo sterilizirali v avgustu, zdaj še dva meseca doji...potem se bomo pa točno dogovorili kdaj in kje.za mladičke pa ni posluha. upam, da mi jih bo vseeno uspelo oddati, ker drugače najbrž ne bodo preživeli zime.. kolk so simpatični in zanimivi... Če kaj pomaga, lahko oddam oglas na dveh pasjih forumih - pesjanar. si in mojpes.net ter na društveni strani KD Obala?Če se ti zdi v redu povej pa se napiše. Res je, da se veliko živali oddaja, ampak na več koncih imaš objavljeno več je verjetnosti, da bo opazil pravi. Pa plakate naredit in jih malček polepit po oglasnih deskah in v salomonca pa na bolho in podarimo.siVeliko ljudi kliče, ko se objavi v Slovenaskih novicah... Samo ne vem, če se mora oglas plačati. Sama preko njih še nisem oddajala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 31. maj 2009 Prijavi Deli 31. maj 2009 Če kaj pomaga, lahko oddam oglas na dveh pasjih forumih - pesjanar. si in mojpes.net ter na društveni strani KD Obala?Če se ti zdi v redu povej pa se napiše. Res je, da se veliko živali oddaja, ampak na več koncih imaš objavljeno več je verjetnosti, da bo opazil pravi. Pa plakate naredit in jih malček polepit po oglasnih deskah in v salomonca pa na bolho in podarimo.siVeliko ljudi kliče, ko se objavi v Slovenaskih novicah... Samo ne vem, če se mora oglas plačati. Sama preko njih še nisem oddajala. Andreja, hvala za ponujeno pomoč. ja, se mi zdi v redu. te bom kontaktirala, ko bo oddaja mogoča.zdaj morajo biti še kakšna dva meseca z mamico.10.6. bodo stari 1 mesec. slovenske novice imajo najbrž brezplačne oglase.vsaj za rubriko "podarim", naj bi bilo brzplačno.....sicer pa mi ni problem odšteti nekaj evrov za oglas. mogoče nama z skupnimi močmi uspe, da jih rešimo pred mrzlo zimooo. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja:) 31. maj 2009 Prijavi Deli 31. maj 2009 Oglas komot oddaš prej in napišeš kdaj lahko grejo v nov dom in pod kakšnimi pogoji. Ti povem iz izkušenj, da je boljše prej začet in razširit glas, ker živali je ogromno in dobrih posvojiteljev malo Tudi posvojitvena pogodba ni slaba ideja. Določena društva imajo taka splošna javno objavljena in na razpolago za take primere. sem imela kako mačko tudi pol leta in več preden se je našel primerni posvoitelj. Včasih pa smo novi dom našli v samo tednu ali dveh. Če so resni bodo brez problema počakali, če pa spadajo med tiste, ki cepetajo namestu v stilu "zdaj jo hočem" pa se jim je bolje izognit. Samo ne pošiljat verižnih pisem, ker te bo narod klical še po več let. :xx!: Tu je primer posvojitvene pogodbe: http://dzzz.si/index.php/posvojitvene-pogodbe.html Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 31. maj 2009 Prijavi Deli 31. maj 2009 Zavetišče Vitovlje... dva rotweilerja... prečudovita en črn kuža velik, podoben črnemu nemškemu ovčarju... malo preglasenleglo pupyjev..en mini kuža...en šetlandski ovčardva zlata labradorca ... ron in jaz na morju oz. ko je moj pes še bil mlad eno leto, in je vlekeeel... za povodec, to zato ker pač ni rodovniški, baje ali pa jaz en louser biu. (to prej) Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 31. maj 2009 Prijavi Deli 31. maj 2009 Im taking my baby away. Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 31. maj 2009 Prijavi Deli 31. maj 2009 Mojga rončota zvabila v avto....zdaj sva v stanovanju... vsi trije, končno en ta prau. čeprav se je oklical (oz samooklical) za mojronji prdonji... to zato ker je star in mu ni mar kaj si kdo misli o njem. Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 31. maj 2009 Prijavi Deli 31. maj 2009 ok trdonji... bolš... se morava tuširat... btw zdaj pa je hoteu bruhnit kupček, pa.. ni... Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 31. maj 2009 Prijavi Deli 31. maj 2009 operacija opet uspela sem mu dala hrano v kopalničko, zdaj pa noče niti povohat krožnika (verjetno se je nažbokal)...lala v glvem, zdaj ga ne menjam za nobenega drugega. v V?? zavetišču... še 2 mini mucki in ena velika... v kletkah... Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 1. junij 2009 Prijavi Deli 1. junij 2009 in je vlekeeel... za povodec, to zato ker pač ni rodovniški, baje ali pa jaz en louser biu. (to prej)Kje si pa to slišala?Vsakega psa se da naučiti hoditi ob nogi. Samo nekateri so bolj učljivi drugi manj (kot ljudje ane). Nabolj enostavno bo, če pobaraš koga z iskušnjami, oziroma kakšnega pasjega trenerja, da te nauči kako se tej stvari streže. Sicer ti lahko tudi jaz preko OS malo pomagam, vendar je lažje osebno. Govorim iz iskušenj. Naučila sem briarda in beaucerona. Na tečaju sem videla tudi manj učljive pse, ki so se lepo navadili hoditi ob nogi, brez vlečenja povodca. nekaj napotkov pri vzgoji psa Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 1. junij 2009 Prijavi Deli 1. junij 2009 Oglas komot oddaš prej in napišeš kdaj lahko grejo v nov dom in pod kakšnimi pogoji. Ti povem iz izkušenj, da je boljše prej začet in razširit glas, ker živali je ogromno in dobrih posvojiteljev malo Tudi posvojitvena pogodba ni slaba ideja. Določena društva imajo taka splošna javno objavljena in na razpolago za take primere. sem imela kako mačko tudi pol leta in več preden se je našel primerni posvoitelj. Včasih pa smo novi dom našli v samo tednu ali dveh. Če so resni bodo brez problema počakali, če pa spadajo med tiste, ki cepetajo namestu v stilu "zdaj jo hočem" pa se jim je bolje izognit. Samo ne pošiljat verižnih pisem, ker te bo narod klical še po več let. :xx!: Tu je primer posvojitvene pogodbe: http://dzzz.si/index.php/posvojitvene-pogodbe.html saj imaš prav, oglas je treba prej oddati, ne pa zadnjo minuto... bi mi ga pomagala sestaviti? bom jutri še malo pofotkala mladiče in se ti potem javim na os, če lahko? glede te posvojitvene pogodbe sem pa malo skeptična..kaj pa vem??ne bi rada ful komplicirala...no, se bom še odločila... x!x hvala za 1x. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja:) 1. junij 2009 Prijavi Deli 1. junij 2009 Kar se pogodbe tiče, je ponavadi tako, da se tisti s figo v žepu v časih premislijo, ni pa nujno. To je čisto tvoja odločitev Ok, se bereva po OS. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 5. junij 2009 Prijavi Deli 5. junij 2009 Kje si pa to slišala?Vsakega psa se da naučiti hoditi ob nogi. Samo nekateri so bolj učljivi drugi manj (kot ljudje ane). Nabolj enostavno bo, če pobaraš koga z iskušnjami, oziroma kakšnega pasjega trenerja, da te nauči kako se tej stvari streže. Sicer ti lahko tudi jaz preko OS malo pomagam, vendar je lažje osebno. Govorim iz iskušenj. Naučila sem briarda in beaucerona. Na tečaju sem videla tudi manj učljive pse, ki so se lepo navadili hoditi ob nogi, brez vlečenja povodca. nekaj napotkov pri vzgoji psa Hvala če zmoreš mi pomagat s tem huskyjem. Ko sem ga dobila sem bila neizkušena, on je zdaj starejši psiček. Dajva sporočat kaj sva naredili iz tega kužka, ki si zasluži vse. Mi lahko poveš na forumu, ker nikoli ne veš..... kaj vse je na netu.....Upam, da me štekš, če bi bila v koži moje puppyja.... 11 letnika? Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja:) 6. junij 2009 Prijavi Deli 6. junij 2009 Meni se zdi, da tu ne bo pomagalo nič kar ti bomo napisali, ker če bi bila dosledna bi psa že zdavnaj naučila, da ne vleče. Ko pes povleče se ustaviš in greš naprej šele, ko sprosti povodec sam od sebe. Drgug varianta: ko potegne zamenjaš smer za 180° in greš naprej. Ko spet potegne se spet obrneš in tako dalje...Ko naredi par korakov s sproščenim povodcem pa ga pohvališ in se poigraš ali daš kak biškotek, da psu sploh poveš da je naredil nekaj kar je tudi tebi všeč. Pes namreč vleče, ker misli da bo tako prej prišel na cilj. Če mu pokažeš, da to ni tako in da je lepše za oba če ne vleče in se davi na ovratnici, ne bo vleku. Sipel ko pasul, bi rekli nekateri... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 7. junij 2009 Prijavi Deli 7. junij 2009 Hvala če zmoreš mi pomagat s tem huskyjem. Ko sem ga dobila sem bila neizkušena, on je zdaj starejši psiček. Dajva sporočat kaj sva naredili iz tega kužka, ki si zasluži vse. Mi lahko poveš na forumu, ker nikoli ne veš..... kaj vse je na netu.....Upam, da me štekš, če bi bila v koži moje puppyja.... 11 letnika? Najprej naj ti povem, da pri vzgoji ne razmišljaj po "človeško". Tukaj naredimo največ napak. Mogoče bi bilo dobro da bi vzela kakšno knjigo o šolanju psov...vsaj osnove.. Pri mlajšem psu je seveda vse lažje. Kot tudi pri otroku ne moremo vedno vse doseči na "lep" način. Včasih je potrebna tudi ostra beseda, oziroma ostra poteza. Pes mora vedeti da mislimo resno. Že po naših besedah čuti da se gre zares, oziroma da omahujemo. Pes tudi zelo dobro sliši, tako da ni treba da smo pri poveljih glasni. Vedno si je traba tudi vzeti čas za igro, kajti pes prepozna samo belo-črno varianto. Ne razlikuje srednje poti. Se pravi, če je nekaj naredil dobro, ga je treba maksimalno močno pohvaliti in dobro je da ga tudi nagradimo s kakšim prigrizkom, če je ješč ali pa da se malo poigraš z njim-po otročje in mu govoriš: OOOO SUPER, PRIDEN SI BIL...IN OH IN SPLOH... . Tako napravi, da bo ves srečen ko bo nekaj naredil tako kot ti želiš. Če je kaj naredil narobe ga pač ne pohvali-nagradi. S tem bo jasna meja med tistim trenutkom ko mu je lepo in tistim ko mu ni lepo. Za to, da ne bo vlekel, je najbolje da ga naučiš povelja "poleg" , kajti s tem boš "ubila" dve muhi na en mah. To da bo hodil čim bližje tebi in da ne bo vlekel. Vzemi povodec-krajši in ne "flexi". Mora spoznati "mejo", do kje lahko potegne. Vsakič ko te bo ubogal ga pohvali in mu daj prigrizek. Povodec primi z desno roko (roko daj v zanko), psa približaj levi nogi. Tudi pri tem boš potrebovala kar nekaj potrpežljivosti. Vsakič ko boš z njim zadovoljna-saj veš, sledi pohvala ( po plečih ga potrepljaš z levo roko in ga pohvališ, v levem žepu imaš tudi priboljške in mu enega daš. Priboljški naj bojo majhni in slastni). Jasno je da ti bo takoj potegnil. Ker imaš povodec trdno v desni roki, ga vedno ko bo potegnil s povodcem na kratko in odločno potegni-cukni. Ko bo prenehal vleči, ga zopet pohvali. Zavedaj se, da bo to potrebno ponavljati in ponavljati da se bo zapomnil. V glavnem-tu je tvoje potrpljenje na preiskušnji. Na enak način lahko naučiš psa vsega kar želiš. Pohvala in priboljšek, tako da točno ve kdaj mu je lepo. Za začetek bo vsak dan 5 minut čisto dovolj. Če psa dobro poznaš hitro vidiš kdaj ima dovolj. Ponavljaj pa vsak dan, če se da vsaj približno ob istem času, da se navadi kdaj se bo "učil". To kar boš delala z njim ne počni na domačem vrtu. Umakni se kam kjer je mir, da ne bodo motnje iz okolja, venda vedno ga uči tam. Včasih ponovi isto tudi na sprehodu, vendar ga ne maltretiraj s temi vajami kar naprej, ker boš dosegla ravno nasprotno. Kot pri otrocih je pri psih isto KAR SE JANEZEK NAUČI TO JANEZEK ZNA. Mogoče se bo komu zdelo to neumno, vendar tisti ki ima otroke in psa bo to zelo dobro vedel. Pa uspešno. To je samo malenkost, kar vprašaj, če bi želela od mene še kaj več. Na ta način sem moja dva bučmana učila, s tem da sva z briardko uspešno naredili izpit iz poslušnosti. Tu imaš kar nekaj zanimivih idej http://www.kavalir.si/index.html.Vsi pa moramo vedeti, da ravna s psom vsak po svoje. Že zato ker smo mi vsak po svoje posebni, ravno tako je pes vsak po svoje drugačen. Potrebno se je vživeti v karakter našega najboljšega prijatelja in potem ravnati v skladu s tem vedenjem. Na ta način nam bo vse uspevalo v obojestransko veselje in zadovoljstvo. Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja:) 7. junij 2009 Prijavi Deli 7. junij 2009 Vaja poleg je dosti bolj usmerjena kot hoja na sproščenem povodcu... Primerna je predvsem za ožje del v mestu, hoja ob cesti in tako dalje. Da pes hodi celo življenje na poleg zato ker mora je malo pretirano. Pol se pa vidi ko ljudje govoruijo psu po 100x poleg na sprehodu, pes hodi nekaj metrov na poleg, pol pa ne zmore več koncentracije in potegne. Ali kaj drugega. Psi se razlikujejo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 7. junij 2009 Prijavi Deli 7. junij 2009 Vaja poleg je dosti bolj usmerjena kot hoja na sproščenem povodcu... Primerna je predvsem za ožje del v mestu, hoja ob cesti in tako dalje. Da pes hodi celo življenje na poleg zato ker mora je malo pretirano. Pol se pa vidi ko ljudje govoruijo psu po 100x poleg na sprehodu, pes hodi nekaj metrov na poleg, pol pa ne zmore več koncentracije in potegne. Ali kaj drugega. Psi se razlikujejo.Svetujem ti da še enkrat dobro prebereš moj post in ostalo in malo razmisliš. Tu je potem razlika med vzgojenimi in socializiranimi psi (ne šolanimi) in ostalimi. Šolani psi so poglavje zase, da se razumemo. Mimogrede, koliko psov si pa že vzgojila in socializirala? Pa še to, razlika je če imaš majhnega psa ali velikega. Majhnega psa lahko tudi s svojo močjo obvladaš če pride do kakšne "težave", velikega pa lahko samo z ukazi, seveda če je vzgojen (poslušen) in socializiran. Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 7. junij 2009 Prijavi Deli 7. junij 2009 Hvala če zmoreš mi pomagat s tem huskyjem. Ko sem ga dobila sem bila neizkušena, on je zdaj starejši psiček. 11 letnika? Da se starega psa ne da naučit novih štosov je čisto navaden predsodek... Jaz sem živ dokaz da je to možno... Andreja, menda je ja vsakomur jasno da pes ne bo povsod hodil na poleg.Obstajajo tudi zakonski predpisi kje mora biti na povodcu, kje je lahko brez, kje se lahko uporabi raztegljiv povodec.In tam kjer mora biti na povodcu, je zaželjeno da zna hodit na poleg, da je naučen da takrat ne potegne.In ukaz "poleg" ni uporaben samo kadar je na povodcu, ukaz psu pomeni da se mora postaviti ob tvojo levo nogo tudi kadar ni pripet.Npr. ko na sprehodu kjer je pes prost, srečaš skupino ljudi... ...itd. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.