Michelle 21. januar 2010 Prijavi Deli 21. januar 2010 Mitra, prav.To je le forum in povemo svoja mnenja.Jaz kar pike dobim, če slučajno opazim kakšno čudno (dvoumno) izjavo o živalih.Najprej zato, ker sem totalno navezana na mojega psa (in na prejšnega), dejansko je družinski član in raje jaz ne jem, kot da je on lačen.Potem pa zato, ker sem imela to grozno izkušnjo glede ubijanja mladičkov na kmetijah (pa tudi zelo slabi pogoji). Nekaj časa sem pomagala zavetišču (danes samo še finančno) in poznam zgodbe. Pogovori s Polono so mi pustili obupen pečat... nisem mogla verjeti, kakšni ljudje obstajajo, kaj delajo...Mi gre kar na jok, ko pišem. Potem sem dobila nekoč Jadrankine mačke, ki so bile poškodovane (manjkala so jim očesa, repi, tačke...). Grozno. Ne moreš verjet. Zraven pa gledam na zadovoljenga psa, ki leži na hrbtu z tacami v luftu, zasede večino kavča in uživa.... pravi balzam za oči. Jaz sem za sterilizacijo. Se strinjam z Ruby, pasemske pse bi bilo treba prodajati... In se strinjam z Alenom, pes je luksuz. Hranit psa z ostanki se ne sme. Tako kot greš k zdravniku ti, mora iti tudi on k veterinarju.Pač... če tega človek ne zmore...potem... žal Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 21. januar 2010 Prijavi Deli 21. januar 2010 http://i719.photobucket.com/albums/ww193/garyg_2009/bighugs.gif Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja:) 21. januar 2010 Prijavi Deli 21. januar 2010 Mitra, upam vsaj, da je tvoja psica pregledana pri veterinarju, ima slikane kolke in komolce in narejen vsaj še pregled srca. Ne se hecat in producirat bolne mladiče. Bernski planšarji imajo že tako in tako najkrajšo življensko dobo med pasmami In psica za dozoret ne potrebuje legel mladičev. To so stare vraže, kot je recimo tista, da psom raste kost v glavi in da se jim bo zmešalo... Vzrejni pregledi in zdravstveni testi niso samo zaradi lepšega... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 Pasji sinovi s 50. mednarodne razstave psov, Ljubljana, vceraj in danes,mogoce kdo prepozna svojega. (ali pa sorodne poteze obraza tasce/tasta ) Those high society Punce, men se zdi da ste čist preveč zapele za tale Mitrin izraz 'znebit'.. Je dala povod, da lahko spet ponovimo že stokrat povedano temo o mučenju živali, nevestnih lastnikih, potrebni sterilizaciji... Pa ne me zdaj napadat, ker se itak z vsem tem popolnoma strinjam, sam ne strinjam se s tem, da je zdaj Mitra tlele grešni kozel Jaz niti slučajno nisem tko razumela. Pa kolikor sem videla iz drugih postov, nima niti slučajno do svojih živali takega odnosa, kot ji ga hočete zdaj dat. Jaz tud napišem na forum, da sem mačku zagrozila, da ga bom oddala pa dala posvojit. Pa včasih tko pizdim čez njega, ker je ena tečna zverina včasih.. Pa ne bo nihče rekel, da sem nevestna lastnica in da ga ne maram, a ne? (sicer pa, tud če, zverina trenutno leži na mojih kolenih in prede in pravi, da .. ga niti ne zanima kok ga ne maram, dokler se lahko na mojih kolenih greje x:o)x ) ja, čisto res so se zapeli na nekoliko neroden izraz. Mitra, mislim, da se ni potrebno nikomur opravičevati ali pojasnjevati......videla sem tvojo psičko in vem, da živi v pasjem raju...prav gotovo bi ji bili fouš vsi mestni škrici, ki so v zimskem času primorani nositi čevlje. Čudi pa me, da nikogar niso zmotile krokodilove slike , pa pri tem ne mislim na umetniško vrednost - krokodil je res pretanjen mojster fotografije , ampak vsebina! Trpljenje teh živali, ki morajo ure in ure stati pri miru, da jih lastniki lepotičijo , navijajo dlako in vse samo zato, da bi se čim bolj približali nekim estetskim standardom, ki so si ga izmislili ljudje ....bebavo.....Sprašujem se, kaj groznega se je lastnikom teh živali zgodilo, da na tak način dvigujejo svoj ego. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 takle pa naša lepotička uživa v svoji sobi Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 ja, čisto res so se zapeli na nekoliko neroden izraz. Mitra, mislim, da se ni potrebno nikomur opravičevati ali pojasnjevati......videla sem tvojo psičko in vem, da živi v pasjem raju...prav gotovo bi ji bili fouš vsi mestni škrici, ki so v zimskem času primorani nositi čevlje. xrolleyesx xrolleyesx Glede na to, da sem jaz govorila, naj ti povem, da moj pes nima biti fouš nikomur. Po moje tudi je bolje in bolj uravnoteženo kot večina Slovencev. Kljub temu, da ga sol tako moti (mimogrede, ne moti ga samo v Ljubljani...ne solijo samo v Ljubljani ). Noben ji ni rekel, da se mora opravičevati....obupen izraz je bil. Je pa res malo smešno, da se še vedno verjame v neumnosti (kolikokrat mora biti psica breja, preden se stelirizira). Kužki so zelo luškani, poskušaj še na pesjanar forumu. O prostoru pa sploh ne bi. Krokodilove slike se mi v Safariju ne odprejo. Če gre za neke nališpane in oblečene se, NE ODOBRAVAM. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 Trpljenje teh živali, ki morajo ure in ure stati pri miru, da jih lastniki lepotičijo , navijajo dlako in vse samo zato, da bi se čim bolj približali nekim estetskim standardom, ki so si ga izmislili ljudje ....bebavo.....Sprašujem se, kaj groznega se je lastnikom teh živali zgodilo, da na tak način dvigujejo svoj ego.Poglej kdaj v oči psu, ki na pasjih razstavah uživa. Ali pa po tvoje kar vsi trpijo? Meni so recimo pasje razstave brezvezne, so pa ljudje in psi, ki tam še kako uživajo. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 Sterilizacija živali?Zakaj? Zaradi ljudi, ki pustijo, da pes hodi okoli brez nadzora in nimajo pač zavarovanega prostora za psa. Tudi jaz bi kastrirala kmeta, ki je ubil kar nekaj mladičkov... takšni ogabneži pač ne bi smeli dvigati slovenske natalitete. Žal pa jo. Bo sin isti? Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 Mitra, prav.To je le forum in povemo svoja mnenja Jaz sem za sterilizacijo. Se strinjam z Ruby, pasemske pse bi bilo treba prodajati... In se strinjam z Alenom, pes je luksuz. Hranit psa z ostanki se ne sme. Tako kot greš k zdravniku ti, mora iti tudi on k veterinarju.Pač... če tega človek ne zmore...potem... žal Sterilizacija živali?Zakaj?jaz sem za če bi sterilizirali tudi ljudi. poglejte kdo ima (tudi v Sloveniji) največ otrok. Tisti, ki že za enga ne morejo dovolj dobro materialno in čustveno poskrbet. Ko bom minister za živalstvo, bom predlagal tako restriktivni zakon za posedovanje domačih živali, da se bo kr mešalo.Inšpekcija bo mogla pogledat kakšno je gmotno materialno stanje posvojitelja, pa psihoteste, mnenje sosedov, šele potem bo senat 30 veterinarjev ekologov, psihologov, Hanžka, Freeja in Lučke Bogataj z 2/3 večino vseh glasovov ZA, prisotnih torej absolutno kvalificirano večino določil ali je kdo primeren za žival ali ne. Pol leta nazaj, je naš pes zbolel, jasno, takoj sem šibala z njim k veterinarju. Ta me je po hitrem pregledu vprašal , koliko denarja sem pripravljena zanj zapravit ...me je osupnil in spravil v jok.....po mojem zagotovilu, da naj opravi vse potrebno, ne glede na končni račun , je naredil dodatne preiskave, predpisal dieto in zdravila. Kuža je bil v enem tednu zdrav...AMPAK... ......pomislila sem na vse tiste ljudi, ki enostavno ne zmorejo plačati 400 evrov za svoje ljubljence.....IN TO NE POMENI , da jih nimajo radi, neskončno radi......vsak od nas je že videl ljudi, predvsem starejše, ki so jim živali edina preostala svetla točka v življenju in v kakšno grozno stisko pridejo, če jim žival zboli. Ni luksuz imeti žival, luksuz je imeti srčno kulturo in vsaj malo čustvene inteligence! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 No, sej zato pa je tako, kot je. 400 evrov je ogromno, se strinjam. Če bi bila zmožna plačati, bi pač jemala od svojih ust, mogoče celo kaj prodala, vzela kredit, se zmenila z veterinarjem za obroke... karkoli bi bilo potrebno.Za mojo mrcinco pač vse. Ljubezen že, čustvena inteligenca, v redu. Prisotna mora biti pa tudi racionalnost. Hranjenje psa z ostanki, pa da pes nima toplega prostora... to pač tako ne gre. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 Ni luksuz imeti žival, luksuz je imeti srčno kulturo in vsaj malo čustvene inteligence! :palec: To dvoje je v sedanji družbi resnično luksuz.In redkost. Dobil sem vtis da nekateri v tej temi menijo da ima psa ali katerokoli drugo domačo žival le in edino tisti ki si lahko privošči drage veterinarske storitve, vključno s sterilizacijo in kastracijo.Če ne zmoreš... ...ne zmoreš kaj?Misel ni bila dokončana, torej ne vem KAJ oz. ČESA moram biti sposoben da bi po mnenju tistega(tiste) ki je to napisal(a) smel imeti domačo žival. Torej kaj?Biti materialno dobro situiran?Nisem.Ampak vseeno imam psa, ni kastriran.Pa ni še nikoli v svojem dvanajstletnem življenju zaplodil niti enega nezaželenega mladiča.Je pa hranjen kot je treba, je zdrav in redno cepljen.Imel sem psico, briardko, deset let.Ni bila sterilizirana.In ni bilo niti ene nezaželene brejosti, niti zaželene, da bo jasno.Pri desetih letih je zbolela za rakom.Po veterinarjevem nasvetu smo jo dali uspavati z injekcijo, alternativa je bila dolgotrajno zdravljenje, meseci muk z zelo vprašljivim rezultatom, vse povezano z ogromnimi stroški.Obsojajte me zato če hočete. Mislite - tisti ki trdite da je imeti domačo žival luksuz - da prav vsi ki si lahko privoščijo in zmorejo tudi zares skrbijo za svoje "ljubljence" tako kot je treba?Da je krutost in nehumanost domena edino tistih ki ne zmorejo?Da se mučenje živali dogaja edino na kmetih? O sterilizaciji in kastraciji smo že razpravljali, mislim da je bil povod Nosorogov pes, katerega je dobil kastriranega iz zavetišča.Če že razumem kastracijo in sterilizacijo potepuških psov in mačk, ne morem in nočem razumet da se to dela živalim kar tako, zato da imaš potem mir.In če kdo trdi da je to humano, potem naj resno razmisli o svojem videnju humanosti in o tem ali je sam primeren da bi imel domačo žival. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 Eh. Meni so te pogovori že kar malo idiotski.Zame je pes član družine in si zasluži tisto (ali vsaj približek), kar mu bo omogočalo dobro in zdravo življenje.Če si pa ne moreš privoščiti cepljenja in teh osnovnih zadev, pa ne ogrožaš samo psa, ampak tudi druge. Sterilizacija pa kot sem že rekla... kadar se pes potepa, sem sigurno za. Če ne bi vedela za toliko primerov ubijanja in dajanja pred vrata zavetišč, potem ne bi bila tako prepričana v to. Ko sem bila majhna izvedela, da jih je sosed utapljal v Savi, ker jih niso mogli oddati. No, sej... če se vam v vsem primerih zdi, da je bolje, da ima psica mladičke in potem še enkrat mladičke...kakorkoli... potem je to zelo ozko. Potem bi vas z veseljem peljala na ekskurzijo in predavanje lastnice zavetišča. Pač niste za to... v redu. Tudi jaz nisem za to, da se kar vsakega psa kastrira. Ni šans. Če si zelo odgovoren lastnik, potem sploh ni treba. Najbolj butasto je pa poslušat, da ko se psica goni, da jo bo slej ko prej prišel nekdo napumpat.No, če si odgovoren lastnik potem je ne bo. Pika. Sem za to, da ima pes svojo svobodo in prostor za tekanje. Tudi moj ima. Ga imam pa pač na očeh. Noben ni rekel, da se mučenje živali dogaja samo na kmetih. Pač smo o tem govorili. Pa prav noben ni rekel, da tisti, ki si lahko finančno privoščijo ljubljenčke, pa vedno dobro skrbijo zanje.Fak, kakšna vprašanja so to. Tudi moj pes je imel raka in je na operacijski mizi umrl. Eno leto sem ga prebolevala in eno leto nisem imela drugega psa. Bil je pač pes, ki je bil z mano celo otroštvo, skos ob meni, največji car in najlepši spomin na otroštvo. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 No, se čisto strinjam s strelko.Ona je pač na lepši način povedala... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 Pa ok ...dajte rajši ša kakšno slikco prilepit OK, imaš prav... Ni sicer od mojih, mislim pa da paše k trenutni debati... http://www4.slikomat.com/09/0122/hbo-5a4bac.jpg Alef, ti pa z onim baubauceronom valjda da nimaš problemov, sej ga ne morš nikamor pustit k je tak velik, pa dobermansko popadljiv pes...bi ti ga lovci hitr za trofejo naredli. Baje ga je en dan ko mi je malo izginil z oči ko sem ga peljal ven, en videl, pa so jagri potem cel mesec govorili da se medved potika tam okoli... Ne, ni nobenih problemov.Le ne pustim mu da bi prosto tekal okrog.Pa velikost ni noben problem, napadalen ni, ljudi ima rad, le ko nekoga prvič vidi je malce nezaupljiv. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 trisome Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 kaj pa kej podgance, a jih kdo ima , a kdo ve kako in kaj z njimi, ne da se mi googlat pa druge forume brat. Jaz ti lahko zrihtam edino tiste navadne, samo so pa domače, z dežele... Nič ne računam, čisto zastonj... Samo ujet jih moraš pa sam... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 Špičmoh? to je pa kaj? a izvirna slovenska jed iz glodalcev? Špičmohi rečejo v nekaterih delih Slovenije(Gorenjske?) krompirjevim svaljkom... Nekaj podobnega kot njoki, samo so bolj špičasti, od tod ime. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 evo, kot ponavadi- konstruktivna debata Jaz pa se podpišem pod Michelline poste, se čisto strinjam z njo.Sem tudi jaz bolestno občutljiva na ene zadeve. Tule pa en izmed mojih luksuznih mačkov Oba brez jajc. http://i421.photobucket.com/albums/pp299/Ruby1972/Obama1.jpg In oba na praskalniku: http://i421.photobucket.com/albums/pp299/Ruby1972/VincekinBamo3.jpg Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest razlika 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 evo, kot ponavadi- konstruktivna debata Jaz pa se podpišem pod Michelline poste, se čisto strinjam z njo.Sem tudi jaz bolestno občutljiva na ene zadeve. Tule pa en izmed mojih luksuznih mačkov Oba brez jajc. In oba na praskalniku: http://i421.photobucket.com/albums/pp299/Ruby1972/VincekinBamo3.jpg UUU. Mačke. Ja. Ta fotka je pa ooooo Nisem nikol pomislila, da bi spletla z vrvi praskalno plezalski držnik za rože. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 O Rubka, kako sta lepa. Jaz sem pa Charlija pustila ... tam. Mu bo lepše. Srce se mi trga. Ti že veš Mysti Ke hudo, razumem tebe in mi je hudo, za Charlička nisem v skrbeh. Čeprav te gotovo pogreša, vem, da mu je dobro tam, da se imata rada. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest razlika 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 kako? Kdo je Charli in kam je sel!? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja:) 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 Draga Andreja Ti si ali študirana v smer veterine, ali pa asistiraš na neki anbulanti.Drugo, sigurno ne živiš na vasi. Nisem vet. in živim na vasi. Je pa res, da se z živalmi ukvarjam že od kar vem zase in se jih učim razumeti. Odnos do živih bitij ni pogojen s tem kje kdo živi in to niti ni izgovor. Sprejeti odgovornost do bitja, ki pride na svet po naši odločitvi je stvar etike in morale. Zaslužijo si naše spoštovanje in trud. Kaj imajo pa razstave tu zraven? Tile mački zgoraj imajo pa nadstandard Charli... srečno! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 kako? Kdo je Charli in kam je sel!? Charliček je en najlepših maine coonov pod soncem, jaz sem njegova botrica Nikamor ni šel, ostal je v svojem domu. Drugi so šli. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 Špičmohi rečejo v nekaterih delih Slovenije(Gorenjske?) krompirjevim svaljkom... Nekaj podobnega kot njoki, samo so bolj špičasti, od tod ime.No, to prvič slišim...svaljki se mi zdi, da so svaljki....špičmoh je pa simpatična poljska miška z bolj dolgim gobčkom. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 V sredi je Čarliček Tu je bil še mičken, 4 mesece star http://i421.photobucket.com/albums/pp299/Ruby1972/21070908.jpg Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.