Skoči na vsebino

Hišni ljubljenčki

Tamburin

Recommended Posts

Hehe x:Dx sam tele mačje budilke so pa neverjetne - nikakor jih ne moreš izklopit x:px če se odloči da moraš vstat ker je lačen/lačna te nič ne reši x;)x

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Deli na socialnih omrežjih

http://www.shrani.si/f/3m/10X/zDdcsvB/06082008026.jpg

Tole jen moj pesjan, ko strašno "trpi", ko je zunaj sam x:Ix x:o)x

Prava sreča, da se ne sliši kako na veliko vzdihuje... v trenutku dobiš takooooooooooo hudo slabo vest... pol me pa še spomni, da imam še nekaj tako trpečih in vzdihujočih duš pri hiši... xrolleyesx x:Dx x:o)x

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

Običajno, ko pišem v tej temi, pišem o lepih, prijetnih stvareh.

Tokrat žal ne morem.

Zgodilo se je danes dopoldan, na mojem dvorišču, pred mojimi in Robidinimi očmi.

Sosedov muc, osem let je bil star, je kot vsak dan, tako je bil navajen, prišel na obisk, vedno mu je kdo od naju dal kaj hrane.

Pa so ga, točno pred mojimi vrati, napadli štirje lovski psi, last nekega jagra iz vasi, ki tudi vzreja lovske pse večih pasem, ali z dovoljenjem ali ne, tega ne vem.

Bil jim je lahek plen, počasen, šepal je, napadli so ga že enkrat prej, vendar jim je takrat ušel.

Tokrat ni imel te sreče.

Štirje psi, trije fox terierji in ena jazbečarka so zgrabili ubogega muca in ga vlačili po dvorišču.

Ko sem prišel do njih je bil muc že mrtev, psi so zbežali in vlekli ubogo žival za sabo.

Ni bilo nobene krvi, reveža so očitno zadušili.

Takrat, tisti trenutek, sem bil pripravljen ubijati.

Pse, njihovega lastnika, kogarkoli.

Eno je ko o krutosti bereš, gledaš na tv, povsem drugo je ko to vidiš na lastne oči.

Ti psi so problem za celo vas.

Lastnik jih spusti iz pesjakov, potem prosto divjajo po vasi, po bližnjem gozdu, preganjajo domače živali - prav istemu sosedu od katerega je bil ubiti muc sta pred časom izginila dva mlada mucka.

Menda(nepreverjeno) je bilo podanih že kar nekaj prijav proti njemu, brez kakšnega opaznega rezultata.

Menda(tudi nepreverjeno) se zelo dobro razume z lokalno policijo, tako da nobena prijava ne bride dlje kot do njih.

Rabim nasvet - kam se obrnit, kje najti ušesa ki bodo slišala in pamet ki bo ukrepala?

Ali bo res treba stvari uredit po svetopisemsko - oko za oko, zob za zob?

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

:cry:

sori .. nimam pametnega nasveta .. društva proti mučenju, še ena prijava več na policiji, pač še ti probaš, tudi če so drugi že ..

o groza .. :sori:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

:cry:

sori .. nimam pametnega nasveta .. društva proti mučenju, še ena prijava več na policiji, pač še ti probaš, tudi če so drugi že ..

o groza .. :sori:

.

:sori: x:((x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

«Dejstvo, da je človek sposoben ločiti dobro od zlega, dokazuje njegovo intelektualno superiornost nad vsemi ostalimi bitji. Toda dejstvo, da lahko povzroča zlo, dokazuje človekovo inferiornost v primerjavi z vsemi ostalimi bitji, ki tega ne zmorejo.«

Mark Twain

Prijave bodo šle, kamorkoli in kjerkoli je možno.

In če se bo to nadaljevalo, sem odločen spravit mu za vrat vse kar mi zakon omogoča.

Možakar vzreja pse pasem beagle, foxterier in jazbečar.

Menda(tudi nepreverjeno) na črno.

Se da to kje preverit?

Da če že podajam prijave, naj imajo osnovo, ne kar "na pamet"

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

Alef na tej povezavi je nekaj koristnih informacij in povezav - če ti bo kaj pršlo prav...

Moja povezava

In še v zvezi s psarnami:

(6. PSARNA

34.člen Strokovnega pravilnika Kinološke zveze Slovenije)

Vsak opravilno sposoben vzreditelj ima pravico zaprositi KZS za registracijo in zaščito psarne pri FCI. Vzreditelj lahko registrira in zaščiti na svoje ime izključno eno psarno.

Priporoča se, da je ime psarne slovenskega izvora in dolgo največ 20 črk - vključno s presledki.

Zaščita in delovanje psarne sta veljavni, dokler psarna ne preneha z delom.

Seznam psarn, ki jih je registrirala FCI v tekočem letu, se objavi letno v glasilu KZS.

35.člen

Šele po priznanju psarne ima vzreditelj pravico mladičem iz svoje vzreje dodati tudi naziv psarne, vendar pa mora vsakega mladiča v vseh svojih leglih poimenovati drugače. Ime psarne se ne more dopisati tistim mladičem, ki so bili poleženi predno je psarno priznala FCI.

36.člen

Pri zaščiti in registraciji psarne morajo biti izpolnjeni naslednji pogoji:

1. vzreditelj, ki želi psarno preko KZS registrirati pri FCi, mora imeti stalno bivališče v Republiki Sloveniji,

2. vzreditelj lahko izključno uporablja le ime svoje psarne,

3. ena oseba je lahko lastnik le ene psarne,

4. psarno se lahko odstopi ali prenese na drugo osebo le z odstopno izjavo in ponovno registracijo pri FCI,

5. po smrti lastnika psarne je psarna zaščitena še 10 let, potem pa je naziv psarne mogoče prenesti na drugo osebo, ob ponovni registraciji pri FCi, razen v primeru, ko se psarno lahko takoj prenese na dediča po zakonu o dedovanju z obvestilom FCI o prenosu,

6. lastnik psarne je lahko tudi pravna oseba; zanjo veljajo isti pogoji, razen 5.točke.

Višino pristojbine za zaščito in registracijo psarne se določi v veljavnem ceniku KZS in se plača ob prošnji za registracijo.

Imena psarne ni dovoljeno spreminjati, kakor tudi pred imenom ni dovoljeno uporabljati nobenih predlogov oziroma dodatnih imen, če niso sestavni del prijavljenega naziva.

Ime psarne je edinstveno in se uporablja izključno tako, kot je registrirano in zaščiteno pri FCI.

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Prijava na VURS je že oddana, hvala Mački za link.

Na policijo, mislim našo lokalno dvomim da jo bom dal.

Obstaja namreč močan sum o povezavi lastnika teh psov z lokalnimi šerifi, oz. policaji - kadar ima novo leglo se jih da pogosto videt pri njem, veliko policajev tu je namreč lovcev - in se vse prijave nekje "zataknejo", oz. ni nobene reakcije - tako po pripovedovanju ostalih vaščanov.

Bom pa, takoj ko spet vidim kašnega od njegovih psov prostega, brez nadzora, podal prijavo na številko 080 1200

Enega od mojih mačkov - Poldeta - že od sinoči ni na spregled.

Sicer to ni nič neobičajnega zanj, vendar po dogodku kot je bil včeraj, skrb ostaja.

No lepo... :vragec:

Zgodba se razvija, lastnik psov zdaj širi govorice da so psi pač našli mačka mrtvega, da je bila to mrhovina ne pa živ maček ko so ga zgrabili.

Žal sva oba, Robida in jaz videla da je bil muc še živ ko so ga napadli.

Zakon je jasen - pes ki ugrizne človeka ali drugo žival se šteje za nevarnega psa.

In kot tak mora biti tudi pod posebnim nadzorom, po potrebi tudi vpisan v register, poslan na posebno šolanje ali v primeru če povzroči posebno hudo poškodbo, tudi usmrčen.

Poklical tudi na policijo - na 113 in na 080 1200 in dobil povsod približno enak odgovor - da to ni kaznivo dejanje, da bi moral poklicat takoj itd.

Prav, pa bom, vsakič ko vidim kakšnega psa brez nadzora.

In če se bo takšna ignoranca nadaljevala, bom vključil tudi medije.

kako ni kaznivo dejanje, bemti :vragec:

držim pesti, da se Polde prikaže

pa držim pesti, da ti uspe tole kam premaknit :sori: bemti barabe, no :sori:

pa s kamero hodit okol in snemat, če ma to kaj smisla ...

mah mam na FB že nekaj časa Mačjo hišo in vsake tolk kliknem na njihove linke z mucki za oddajo .. so zgodbice zraven kje/kako so jih našli ..

ne razumem folka, res ne razumem .. kaj ti mora delat/ne delat v glavi, da to počneš/dovoliš počet/mirno gledaš .... :sori: žalostno ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

kako ni kaznivo dejanje, bemti :vragec:

Če so psi prosto spuščeni je to samo prekršek.

To da so ubili mačka je kaznivo dejanje - poškodovanje tuje stvari x!x :vragec: - vendar bi moral prijaviti lastnik oz. skrbnik mačka, to je sosed.

Jaz ne morem prijaviti kaznivega dejanja, ker to, da je bil maček ubit na mojem dvorišču je pa spet samo prekršek - motenje posesti x!x :eek:

Za našo zakonodajo je žival torej samo stvar, lastnina.

In če vidim, če sem priča kaznivemu dejanju, ga ne morem prijaviti kot takega, pa čeprav je bilo storjeno na mojem dvorišču, ker ni bilo storjeno nad mano ali nad mojo lastnino!

Tako razlaga policija.

Sem pa po parih minutah pogovora s policajem prek telefona ugotovil da vicev o butastih policajih res ni.

Vse je res... :xx!: :vragec:

Ma j****ti pravno državo v glavo pa še kam!

Nekaterim bi bilo treba glave pregledat, pa opravilno sposobnost preverit.

Brez skrbi, bom premaknil.

Res se zelo redko spravim kaj premikat, ko se pa, se tudi premakne.

In to tako da se sliši.

Rabim nasvet - kam se obrnit, kje najti ušesa ki bodo slišala in pamet ki bo ukrepala?

Ali bo res treba stvari uredit po svetopisemsko - oko za oko, zob za zob?

oko za oko lih ne... k se je fajn zavedat, da psi pravzaprav niso nc krivi!!! poleg nezadovoljivih poskusov pr organih, je ena moznost se ta k si jo napisal: mediji! :palec: 24.ur, svet na kanalu A, preverjeno, zgodbe v cajtngah,... drugac se pa z "biki pogovarja po bikovsko"... :sori: ce je lastnik psov povezan s skifi lovci... mu to se vseen ne preprecuje prihoda v bolnco... zapor... :inocent: cloveka ni tezk naredit "norega"... x:o)x

Ma j****ti pravno državo v glavo pa še kam!

Nekaterim bi bilo treba glave pregledat, pa opravilno sposobnost preverit.

Brez skrbi, bom premaknil.

Res se zelo redko spravim kaj premikat, ko se pa, se tudi premakne.

In to tako da se sliši.

v tej ljubi pravni drzavi... so clo tk usrani, da priznajo da lastorocen podpis ni verodostojen (je ponarejen), a sodba je vseen veljavna! pa se cuda skrajno smesnih nesmislov, ki jih lahk vsak v svoj prid obraca... in zdr katerih bi si lahk clovk na momente kr strik na vrat navezal... no, sj si ga je ze... :vragec: pregled sposobnosti neb nc pomagal, ce majo oprane mozgane! se dobr, da pol tle vsj vest nastopi... pa nemirn spanec... al pa uspavala, droge... kj js vem... tud tole kr sta z Robido dozivela je... :xx!: :vragec: :sori: nobenga tapravga posluha, nobenga razumevanja,... z a l o s t n o !

Alef te drzim za besedo... da se premakne!!! :palec: in upam, da te med premikanjem ne mine ta zagon... tk, da cimvec notranje moci, vztrajnosti in poguma! :2src: glede mucka sm pa sigurna, da je na boljsem, kt je bil prej... xsrcx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

oko za oko lih ne... k se je fajn zavedat, da psi pravzaprav niso nc krivi!!! se pa z "biki pogovarja po bikovsko"... :sori: ce je lastnik psov povezan s skifi lovci... mu to se vseen ne preprecuje prihoda v bolnco... zapor... :inocent: cloveka ni tezk naredit "norega"... x:o)x

Saj je bil s "svetopisemskim" mišljen lastnik, ne psi.

Mi je pa tisto o "prihodu v bolnico" zelo všeč... :vragec: :palec:

Alef te drzim za besedo... da se premakne!!! :palec: in upam, da te med premikanjem ne mine ta zagon... tk, da cimvec notranje moci, vztrajnosti in poguma! :2src: glede mucka sm pa sigurna, da je na boljsem, kt je bil prej... xsrcx

Ne, zagon me ne bo minil, še posebej zdaj ne ko oni k***c širi laži da so psi mačka našli mrtvega.

Ker mene je res zelo težko pripravit da se grem izpostavljat takole.

Če pa že pride do tega grem pa do konca.

Je pa muc zagotovo zdaj na boljšem... xsrcx

V vsem tem pa le ena dobra novica - moj Polde je sinoči prišel domov, moker, lačen, vendar živ, zdrav in cel... xsrcx :onfire:

Ne, zagon me ne bo minil, še posebej zdaj ne ko oni k***c širi laži da so psi mačka našli mrtvega.

super glede zagona...:palec: aja, tk je blo misljeno glede svetopisemskega... sm kr dobesedno vzela... x:Dx "fajn", da ti je ideja vsec... :vragec: xsrcx ker oddelek ti disi? psihiatrija, infekcijski, travmatoloski..., ce rabs kaksn nacin... kr pisi na os... x:o)x prej je edin fajn premislt, ce si se pripravljen spustit na tak nivo... pa kj tocn bi ti konkretno od tega mel... mack je itk pokasiral svoje... :sori: zivali pa majo drugac svoje "zakone"... in se temu primerno med sabo "menijo"... sicer poznam zlo mal primerov, kjer se psi in macke razumejo... drugac pa psi... poseb lovski... niso mrhovinarji!!!!!! ne cefrajo in grizejo mrtvega plena kr tk iz dolgcasa... tk, da lahk un lastnik neha trobit take lazi! ce jih pa ze, pa mora dt pse na pregled, ce so s cim okuzeni... pisuka n... :vragec:

me veseli za Poldeta xsrcx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

"fajn", da ti je ideja vsec... :vragec: xsrcx ker oddelek ti disi? psihiatrija, infekcijski, travmatoloski...,

x:Dx

Travmatološki bi bil najprimernejši, pa tudi psihiatrija bi bila lahko v igri... :inocent:

Upam da do tega ne pride... xwizardx

Če se bo pa treba branit, dedec je menda precej zamerljive in maščevalne sorte... :vio:

Pa, tudi penzionist ima še kakšen trik na zalogi.

Ne, bom raje po zakonu, dokler bo potrebno.

Tukaj maš lahko še en hakelc. Tako mačke kot psi morajo biti pod nadzorom... S čim se mi strinjamo ali ne je postranska zadeva. Kar seveda ni olajševalna okolica za napad a zna bit, da bo kazen za žival, ki ni pod kontrolo fasal tudi sosed, lastnik mačka. To pišem glih zato, če ima res neke veze in bodo hoteli nagajat.

Si mogoče pri prijavi na VURS pripisal, da hočeš da te obveščajo? Če ne, jih vsake toliko malo opomni na to. Naj vidijo, da ti ni vseeno in zahtevaš delo in povratne informacije iz njihove strani. Pse pa probaj slikat, ko so brez nadzora na javni površini pa zapiši si kdaj je to bilo. Ko prijaviš na policijo zahtevaj ime tistega, ki mu boš podal prijavo.

Če ne bo nobenega efekta in boš poklical medije, bodo imeli kaj za povedat in pokazat, čeprav tega ne moreš uporabiti kot dokaz (če se ne motim). Poseben status imajo samo službeni psi (med njimi tudi reševalni), lovski pa samo med lovopustom v lovišču, kar pa ni vas.

Pa na steklino ne pozabit. Pri nas je še vedno nevarnost za steklino in pred kratkim je prišlo tudi do bližnjega srečanja z lisico, ki se ni bala psa (Bela Krajna)... Se ni za hecat in živali, sploh take, ki niso cepljene proti steklini ni za spuščat prosto po prešernu... Tako da tukaj, če imata mačka zunaj, upam da je cepljen.

Kar se kontrole nad živalmi tiče se pa kar zaostruje izgleda. Vsaj trend v državi je takšen. Pazite nase in na svoje živali in po pameti...

PS: Ko ni več teorija ampak praksa je čisto drugo, ne? :unsure:

• 2 weeks later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...