Skoči na vsebino

Hišni ljubljenčki

Tamburin

Recommended Posts

Uh, Contesa! :sori: x;)x

Dostojanstven in lep pes, postaven, samo imam rajsi..... mehkejse sorte tipov zivali...

Itak pa sem 'macji tip', ce pa ze psi, pa majhni, ali 'majhni po naravi'...

Danes sem videla hcerko svoje mucke - kaj je luskana ratala!!!!!!! :2src: :2src: :2src:

Oranzkasta, zelo srckana.... Pa skoz prede in ful je mehka, oh... muckice... :2src: xsrcx

Imajo pa beagla tudi - ima lepe oci, frendica mi nic ne zameri, ko pravim, da je podoben mlajsemu sinu (po oceh)...

Joj, saj res, moram odpreti temo, se dobro, da sem se psomnila x!x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Najboljsa hisna zival je macek. Saj ko mi moj zjutraj zazeha v obraz se vstanem v sekundi. Ima zelo mocan zadah... :xx!: Pa zdaj pozimi, ce me slucajno zebe v roke, jih dam samo pod njega.. je bolj topel kot vsak radiator :palec:

.. in ni zahrbten tako kot zenske.. veselo valentitnovo se 1x :xx!:

Mi imamo pa enga psa, mešančka, kuštrastga, 16 let starega. Je sicer že čisto betežen, samo kar čakamo, da bo po naravni poti "odšel". Imam še činčilo, samčka. Lušten ko hudiček, nagajiv glih en tolko. Če ga spustiš, gre najprej vse kable precvikat. Noro! x:Dx Od nedavna imamo pa še mešanko med nemškim in škotskim ovčarjem, ki so se je misnli lastniki "losat", pa ji veterinar ni hotel dat injekcije. Tako smo jo po posredovanju brata prevzeli mi, in glej si ga no - po dveh dneh ima mlade! Nihče ni vedel, da je breja (mogoče edino tisti veterinar), zaradi spremembe okolja in šoka je povrgla 10 mladičev (na 13. januarja - res nesrečno za njih), a najbrž prezgodaj. Preživeli so trije. So pa zdaj kreprki in radovedni. Pa radi se crkljajo in igrajo. x:Dx x:Dx x:Dx
Beatus, qui venit in nomine Domini!

Danes poginil naš papagaj - nimfa Jaka. Star 20 let.

Jokali smo se vsi, jaz pa še z grozno slabo vestjo, ker je zadnji dan življenja preživel v kletki. Jutri bomo imeli pogreb. Resnično.

Čeprav je tukaj smrt nastopila kot olajšanje zanj - imel je tumor in samo z enim očesom in še na tistega preostalega ni več dobro videl nam je bil do zadnjega vdan. Neverjetno..kako se je carljal in iskal toploto...

No...mir mu.

Čez kakšnih 14 dni pa dobimo....čaw čaweka.. x:)x -ravno prav kosmatega x^x

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Lep doberman tam zgoraj, všeč mi je !

Jaz sem dolgo časa iskala in sem včeraj v pasjem hotelu v Dramljah dobila psa in kar odpeljala domov. Pasma : ne vem, bomo videli kaj bo izpadlo, le da je psiček- Medo. Moj bodoči ni nič navdušen, ker je pes jokal celo noč.

Ha, cela zmešnjava, nisem imela povodca, ne posode, še hrane ne, vse smo uredili včeraj ta čas ko se mi je podelal na hodniku, star je dva meseca. x:Dx

LP!

• 2 weeks later...
Smrk....jz bi tud mackona..... :V: Mi je ful fajn, ko me je fantov macek ovohaval, pa nima vec sprednjega sekalca in mu jezik "uide" ven....in me je obenem lizal, ker hud filing! :2src: Al pa ce mu njegove bonboncke prneses, da jih je iz tvoje dlani, vse polize ko ni vec..... :P :D Edino skoda, da mu ne pase, da ga bozam vedno, ko se spomnem.... x:Dx

What you resist, persists.

What you can't be with, won't let you be.

Pa se tu - bila pri heleni, dobila skene na cd-ju... xrolleyesx... (*zakaj vsakic tole nalozim, vi, ki ste 'gor' ta hip, stekate, a kasneje bo pa to casovno nekako iz konteksta... skratka...):

Mimi 'v elementu'...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

xsrcx :palec:

Takega si tudi predstavljam, saj vedno ga ljubece omenjas in vse (pa par fotk sem tudi ze videla)... x:Xx

Mimi je tudi dbest. Skoz prede (se vedno).

Pa se - 'dobra sorta'... x;)x - vse mickice so bile in so dbest, se zdaj imam stik z nekaterimi, z nekaterimi pa samo po mailih oz. mi posljejo fotke in kdaj kaj napisejo. Kako da fajn in to, ker sem jih prav vzgajala..

Joj, mi je bilo kar zal jo dat sterilizirat, a je ze ona tako trpela in vse, da je bilo nujno.

A vseeno - tedaj so mi skoraj narobe hodile, a potem, zadnjo rundo, ko smo se odlocili, sem to v polnosti hotela doziveti se zadnje tele mladicke...

Kaj smo vse imeli!!!

Samo enega, pa crnega... recimo... Ali enega crnobelega, dva tigrcka siva, enega pa popolnoma oranznega...

Ena pa je bila tudi enkrat sama, pa cisto shekasta, kot hijena, cisto posebna, totalen mix...

ja, ja, muckice... :2src: :2src: xcivx xcivx x:Xx x:Xx

Ceprav zadnje case se pa totalno stekam s psi, neverjetno, kako si zapomnijo vse, pa ce te ne vidi ne vem koliko casa, leta :eek:, pa si te zapomni...

Enkrat je Bibi na trgu naredila totalno 'sceno', da so se kar ljudje ustavljali in rekli, kako je to ganljivo, ko je do zvonika skakala na trznici, pa do neba, pa cisto se ji je utrgalo, pa se nismo videli vec let! :eek: xsrcx

Smo ziveli eno obdobje v isti bajti, pa me je lastnica prosila, ce jo vozim zjutraj na sprehode, ko je nekaj casa delala samo zjutraj... pa sva vzpostavili kontakt... Pa obozevala je Nezho (naso tedanjo mucko)... Kaj je delala!! xDDx x:o)x

Pod naslanjacem (4 cm ali 5 prostora spodaj) je za Nezo lazila spodaj, da je bila kot v risanki, cisto sploscena, Neza jo je malo skloftala, Bibi pa cisto navdusena.. x:px - a je ni s kremplji ali kaj takega, v bistvu sta bili totalni frendici...

Ampak.. zakaj to govorim... Ko smo se odselili (precej na hitro, ker sem se ufurala, da ne bom ene noci vec prespala tam - in ce je tako, da gre zares, znam jaz carat), je potem baje Bibi letela do dol, notri v stanovanje, vse prevohala, mrzlicno, begala iz sobe v sobo... potem pa se je ulegla v dnevni na tla in ful na glas in baje totalno pretresljivo ornk zalajala, v bistvu zajkokala... Je rekla frendica (lastnica), da se ji je kar srce trgalo...

No, in potem smo se cez kakih 5 let (ali celo vec!!) srecali na trgu... In je cisto okoli padla. Jaz pa tudi, samo mi je bilo nerodno, ko je taksno zganjala. :8):

Picasso

Ja, vceraj sem prisla k Heleni in imajo lastniki psa... je zelo prijazen, a je na vrvici, revez... kao zna bit morda tudi malo zivcen vcasih... pa velik pes - ne da bi me bilo strah, a vseeno imam morda nekaksen respekt...

Ma, ful je prisel k meni, se podrgnil, prijazen, takoj se je za bozanje nastavil in vse... z njim sva tudi vzpostavila stik, pa ceprav sem bila samo kake 3x ali 4x na obisku. Hecno...

Ker so me pa vcasih pa psi ze znali tudi napasti. 3, kolikor se spomnim, sami dzazni - en ogromen ovcar ali kaj, ko sem bila majhna, se ne spomnim pasme dobro, tedaj se mi je zdel se bolj ogromen, pa se ga sploh nisem bala, se celo rekla sem, glej mami, ko se mi smejcka x:)x, pa je kar skocil name in me prevrnil... potem pa nekoc pitbul (ornk, me je razpraskal po nogah in mi totalno raztrgal do nezavesti nogavice, tisto je bilo kar ornk scena... uh... - pa nekoc ena gluha dobermanka, me je savsnila, da sem v stotinki sekunde kao videla vnaprej svojo razmesarjeno roko, pa je nekako skoraj istocasno z ugrizom nekako ji naredilo klik, pa se je umaknila, tako da sem imela samo totalno sest(ali koliko)kratno plavico - od zob, kot bi me udaril z lesenim ali celo kamnitim primezem ali kaj takega...

Tako sunkovito me je zagrabila, sploh nisem imela casa reagirat... no, saj, panike ni bilo, je bilo vse OK.

Zato imam potem malo respekta.

Kot tudi do konjev, ki so mi nad lepi, a priznam, da se jih skoraj malo bojim.

Moj ded je umrl, ker ga je prevrnil in nato poteptal njegov najljubsi konj.

Picasso

Ja pismu, si kar dobra, moram priznat, po treh takih bližnjih srečanjih tak prisrčen odnos do psov.

Mene je pa strah kure, me moj dragi vedno zeza. Sej vem, full smešno, kure take agresivne živali x:Dx x:Dx x:Dx . Sem bila stara kake 4 leta in sem bila pri sosedih od stare mame, pa sem dajala kuram skozi mrežo dolgo travo. No ker nisem bila pozorna, so pohrustale vso travico in me je ena s kljunom v prst. Nič strašnega, nobenih poškodb, ostal mi je full strah.

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Mene je pa strah kure

:eek: Neverjetno, mene tudi!!! xDDx

To smo pisali nekje - v Strahovih, se mi zdi (golobi, vesce, netopirji, kure) - vse kar je letecega in NEARTIKULIRANEGA (meni zbuja nek bedast 'strah')...

Enkrat me je teta dolocila (mene!!), ko sem bila majhna, naj grem po kuro (ki je bila za zakol, samo se mi zdi, da mi nekako niso tega povedali, nekako nedolocni so bili, tako da kao ni bili cisto ziher, samo jaz sem vedela...). :sori: :V:

Ful sem se je bala (itak!!), ker je opletala in vse, glasno kokodakala, prestrasena, ker je reva prav tako cutila...

Potem sem jo z groznim strahom nekako prijela, objela - ampak tako nekako stran od sebe...

Sla ven, do potoka (namesto tja proti dvoriscu v drugo smer) in spustila kuro. x:o)x x:Dx

Kao - naj raje zbezi... :8):

Picasso

golobi, vesce, netopirji, kure

ja, točno vse tole :OO!:... enkrat sem bila v Benetkah in šetkam tam in kar nalepem okol mene vse polno golobov... sem se počutila kot v filmu Ptiči... prav panika me je zagrabla, ker je vse frfotalo okol mene in toooooliko jih je bilo... brrrrrr... še zdaj imam kar kurjo polt (haha, kurjo polt - polt od kure), če pomislim ...

Daša je od malega nora na živali... in s psi je 'gor zrasla'... pa je šla enkrat domov iz šole (drugi razred) in je sosedov pes preskočil ograjo in jo ugriznil naravnost v trebuh... še zdaj ima brazgotino. Ko sem prišla domov in vidim to sceno, vsi čisto vznemirjeni in to, je Daša med jokom rekla: ' Mami, kuža ni nič kriv.' In je hotla, da ga gre tja potolažit, ker da je sigurno prestrašen. So pa tega psa malo pred tem nekaj policaji testirali, če bi bil primeren zanje, ker ga je lastnik želel dat policiji in je bil čisto razdražen ...

Jaz pa imam tudi en rešpekt pred psi, čeprav smo cela familija pesjanarji... neka ženska ima v sosednjem bloku pet psov, ki jih vozi spuščene okoli in se obnašajo kot krdelo in je ne šmirglajo.. in enkrat sem bila z najino psičko na travniku in vidim od daleč ta trop psov, kako tečejo proti nama, taki razpenjeni pogledi, zobe ven... ma, prav grozno... kar stala sem tam in nisem vedela, ali naj jo vzamem v naročje in bodo mene raztrgali ali kaj naj naredim... itak pa so, še predno sem se česa domislila, pridivjali do naju, zgrabili mojega psa za trebušček (en pa mene za hlačnico) ... mislila, sem, da jo bodo raztrgali, tako divji so bili... sploh ne vem kako sem jo uspela rešit, tekla sem z njo v naročju v avto in direkt k očetu (veterinar), takoj operacija... in smo jo rešili... naša kužica ima še vedno totalen strah pred njimi in z Dašo prav paziva, da se kje ne srečamo... meni pa je tudi nekaj tega ostalo... ne, da bi se kar povprek bala psov... v bistvu imam povprek rada pse... samo z neznanimi spuščenimi psi nisem čisto na 'ti'...

Tole o spuščenih psih pa tudi meni ni všeč. Moti me, da če se nekdo odloči za psa posiljuje okolico z njim. Naj ga ima zase, naj mu on nudi vso nego in ljubezen, kot želi, ne pa da ima potem npr. cela vas tistega psa - da je odvezan in hodi naokoli. Nekateri imajo slabe izkušnje s psi in jih je groza že samo če kakšnega zagledajo, a potem naj bojo ceol dan notri, če takle pes okoli sam šeta? Pa tudi nikoli ne moreš 1000% garantirati za psa, da ne bo nikogar ugriznil Tudi jaz za svojega ne vem, kako bi se vsak trenutek obnašal, če bi bil cel dan spuščen, čeprav je Prijaznost d.o.o. .
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Vsi imate bolj poskočne živalce, pri nas pa domujejo ribice. Še posebej važne sta 2 članici akvarija, ki se imenujeta Miranda in Jolanda. Miranda je izredno sramežljiva in se vedno skriva nekje v korenini, ko imamo pa obiske je pa ni na spregled, prav hecna tale naša riba x:Dx

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Heee, cosma, zdaj si me spomnila na moje ribice, ki sem jih imela (v otroštvu) zunaj v enem majhnem ribniku z lokvanji!

Ena je bila velika (cca. 15 ali več cm), druge pa tiste ta male "akvarijske"... Ko sem prišla blizu, so se vse skrile pod liste od lokvanjev. Hecna pa je bila tista ta velika, ki je dala samo glavo pod lokvanj in je mislila, da je skrita! x:Dx x:o)x

Tole o spuščenih psih pa tudi meni ni všeč. Moti me, da če se nekdo odloči za psa posiljuje okolico z njim..
to je pa kr res..tisti,ki imajo psa doma, pa vrt za njega..pa celo sosede zram..naj se nekak preventivno sporazumejo,da ne bo postalo glasno howkanje˝moteče za ostale zraven, ki morda še spijo, počivajo, se učijo... Da se zaradi psa izgubi odnos, frendshipa sosedov..

Ko sem tam rekla, da je imela dvakrat samo po enega mladicka in enkrat je bil en crn...

Tukaj sta, oba... x:Xx

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...