alef 13. oktober 2007 Prijavi Deli 13. oktober 2007 Tud jst mam enga ljubljenčka. Ime mu je Edo. Živiva v isti sobi že kr nekaj časa in skupaj sva prestala kr nekaj težkih preizkušenj; sestra ga je hotela s časopisom ubit, mati ga je hotela posesati... Edo pa ni samo lep, ampak je tudi zelo koristen; odkar živiva skupi je vse komarje polovil Edo je namreč pajek je črne barve, in je zdaj velik že okoli dva centimetra in pol! :wOOt: Pazi da preveč ne zrase... Lahko še tebe pospravi... Samo... ...da ni tistih dva in pol centimetra posledica kakšnih gradov(x°...itd ) Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Naja01 13. oktober 2007 Prijavi Deli 13. oktober 2007 Dovolj jasen je, ja... Samo je kot za marsikaj premalo sredstev in ljudi da bi se tudi izvajal tako kot je treba.Ali pa se državi stvar zdi premalo pomembna da bi podpirala izvajanje tega zakona.Ampak zakon sam ni dovolj.Zakon se da kršiti, najti luknje v njem in se izogniti sankcijam.Beri v eni temi - ne vem več v katerem forumu - o mladem mucku ki so ga neki kočevski mulci uporabili za žogo in ga zbrcali do smrti.Razen nekaj člankov v časopisih se ni zgodilo nič... Tu mimo nas gre ena pomembnejših poti na morje in vsako leto ko je turistična sezona se najde mnogo odvrženih "odvečnih" hišnih ljubljenčkov.Nekateri imajo srečo in jih posvojijo dobri ljudje, drugi pa... http://www.cosgan.de/images/smilie/traurig/d030.gif Zakon sam ni dovolj, tudi sankcije ne, osveščanje je bolj potrebno.In tega je še vedno premalo... http://www.cosgan.de/images/smilie/traurig/g025.gif alef, ja, saj imaš prav, sam zakon ni dovolj, samo osveščanje pa tudi ne. Saj veš, da večini dol visi za vse te "nepotrebne cucke in mačke" ... zato je potrebno tudi ukrepati - se pravi, podati prijave v primeru, ko veš kaj se kje dogaja, ne si pa zatiskati oči. Za odvržene živali, katerih lastnik je neznan, pa seveda to ni mogoče (kot je bilo tudi v primeru tistega ubogega kočevskega mucka). Vsem ne moremo pomagati, če pa že eni živali, je pa to ogromno. Naamar Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kalipto 13. oktober 2007 Prijavi Deli 13. oktober 2007 aia no jas imam doma ptuča, hrčka in ribice kaj pa potem to pomeni???poleg tega imam rada živali saj živim na kmetiji.. Ali so te živali tudi neke vrste hišni ljubljenči?? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
>lejla< 13. oktober 2007 Prijavi Deli 13. oktober 2007 Hellow folk! dobra tema_pohvala uredništvu! Tudi jaz imam hišna ljubljenčka. To sta 7 let stara Jessyka in 5 mesecev stara Lola. Sta mati in hči pasme pit bull. sta zelo predani in ubogljivi pridni psički. Sam folk si napačno predstavlja to ime te pasme in vse mečejo v isti koš zato so pa po večeni krivi mediji in napačne razlage. Ti lahko morilca narediš iz pudlja, če seveda tako želiš. Jaz pravim tako kakor boš ti psa vzgojil takšnega boš imel. pes je ogledalo človeka, tudi otrok je ogledalo staršev! Kar se Janezek nauči v mladosti to Janezek zna v starosti. To isto velja za ljubljenčke. najprej moraš sebe poznati in vedeti kakšen karakter ti ustreza šele nato izbiraš kaj in kako naprej. jaz sem zelo zadovoljna s to pasmo, in tudi rada bi jim oprala njihovo ime. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 13. oktober 2007 Prijavi Deli 13. oktober 2007 Od majkice mačkon fasal raka Mat pa čist zaljubljena v mačke......to ne bo dobro. No, bomo vidl, bil operiran, mogoč pa se celo zliže.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 13. oktober 2007 Prijavi Deli 13. oktober 2007 alef, ja, saj imaš prav, sam zakon ni dovolj, samo osveščanje pa tudi ne. Saj veš, da večini dol visi za vse te "nepotrebne cucke in mačke" ... zato je potrebno tudi ukrepati - se pravi, podati prijave v primeru, ko veš kaj se kje dogaja, ne si pa zatiskati oči. Za odvržene živali, katerih lastnik je neznan, pa seveda to ni mogoče (kot je bilo tudi v primeru tistega ubogega kočevskega mucka). Vsem ne moremo pomagati, če pa že eni živali, je pa to ogromno. Naamar Ukrepati, ja... Žal se kljub prijavam premalokrat ukrepa.Kdo lahko ukrepa?Policija.Razne inšpekcije in pa društva lahko samo posredujejo prijavo, direktno ukrepat ne morejo.Konkretno v kočevskem primeru - komentar ob prijavi dogodka je bil - pa saj so bili samo otroci, mačkov je pa že tako preveč... Kdo bo potem ukrepal če še tisti ki bi morali, tako razmišljajo? Hellow folk! dobra tema_pohvala uredništvu! Tudi jaz imam hišna ljubljenčka. To sta 7 let stara Jessyka in 5 mesecev stara Lola. Sta mati in hči pasme pit bull. sta zelo predani in ubogljivi pridni psički. Sam folk si napačno predstavlja to ime te pasme in vse mečejo v isti koš zato so pa po večeni krivi mediji in napačne razlage. Ti lahko morilca narediš iz pudlja, če seveda tako želiš. Jaz pravim tako kakor boš ti psa vzgojil takšnega boš imel. pes je ogledalo človeka, tudi otrok je ogledalo staršev! Kar se Janezek nauči v mladosti to Janezek zna v starosti. To isto velja za ljubljenčke. najprej moraš sebe poznati in vedeti kakšen karakter ti ustreza šele nato izbiraš kaj in kako naprej. jaz sem zelo zadovoljna s to pasmo, in tudi rada bi jim oprala njihovo ime. Dobrodošla! Bi se strinjal s tabo v vsem kar si napisala... Ni nevarnih pasem, so samo nevarni lastniki... Ki iz nevednosti ali namenoma psa vzgojijo tako da je nevaren drugim ljudem, nemalokrat pa tudi njim samim... Daj kakšno slikco gor od tvojih dveh... ma ni prevelik, samo mal je čudn ker je vse bolj kosmat... kt da ga zebe gradov? enkrat sm pa res mislu, da sta dva Edota Ti samo pazi da te ne ugrizne... Da ne boš potem Spiderman... http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/o030.gif Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 13. oktober 2007 Prijavi Deli 13. oktober 2007 Od majkice mačkon fasal raka Mat pa čist zaljubljena v mačke......to ne bo dobro. No, bomo vidl, bil operiran, mogoč pa se celo zliže.... Držim pesti za Bonka. Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 13. oktober 2007 Prijavi Deli 13. oktober 2007 Zdej so mu odstranl rakasto tkivo......Sn reku majki, da je vseen že 15 let star in da je rekla, da bo tako smrt v kar spodobni starosti znala sprejet........mi je odgovorila, da muci tud 20 in več živijo Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Naja01 13. oktober 2007 Prijavi Deli 13. oktober 2007 Ukrepati, ja... Žal se kljub prijavam premalokrat ukrepa.Kdo lahko ukrepa?Policija.Razne inšpekcije in pa društva lahko samo posredujejo prijavo, direktno ukrepat ne morejo.Konkretno v kočevskem primeru - komentar ob prijavi dogodka je bil - pa saj so bili samo otroci, mačkov je pa že tako preveč... Kdo bo potem ukrepal če še tisti ki bi morali, tako razmišljajo? alef, policija ukrepa, inšpekcije ravno tako. Žal ne vedno (kao zaradi pomanjkanja dokazov), ukrepajo pa. Jaz sem prijavila že precej ljudi, od bližnjih sorodnikov, sosedov, ... in do sedaj je še vedno zaleglo. Pogostokrat se pa ljudje ustrašijo že samo tega, če jim zagroziš s prijavo (pač v kaslc vržeš anonimno opozorilo ali grozilno pismo, po želji . In ni noben problem koga prijaviti, saj so prijave anonimne, če ne veš kam se obrniti, se pozanimaj ... (to ne leti na nikogar osebno, ampak nasplošno, da ne bo spet hude krvi )In če bi vsi razmišljali tako, ah, kaj čem prijaviti, saj tako nihče ne bo ukrepal, potem pa res nihče ne bo. Mick, tvoja majka ima prav, muci lahko živijo do 20 let in več Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 13. oktober 2007 Prijavi Deli 13. oktober 2007 Mick, tvoja majka ima prav, muci lahko živijo do 20 let in več Ma ja, saj vem, sam k njej muc umre ji je k da bi ji ljub človek umrl. Pa ne da ljudi nima rada, muce ima tolk fejst rada.....Tak da.....upam, da bo tud ta doživu 20 in več... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Naja01 13. oktober 2007 Prijavi Deli 13. oktober 2007 Ma ja, saj vem, sam k njej muc umre ji je k da bi ji ljub človek umrl. Pa ne da ljudi nima rada, muce ima tolk fejst rada.....Tak da.....upam, da bo tud ta doživu 20 in več... Jo razumem, tudi jaz tako čutim, kadar mi umre živalca. Pa sej živalce so kot mali človečki v kožuščku . In držim pesti, da bo imela tvoja mami muca še dolgooo dolgooo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 13. oktober 2007 Prijavi Deli 13. oktober 2007 alef, policija ukrepa, inšpekcije ravno tako. Žal ne vedno (kao zaradi pomanjkanja dokazov), ukrepajo pa. Jaz sem prijavila že precej ljudi, od bližnjih sorodnikov, sosedov, ... in do sedaj je še vedno zaleglo. Pogostokrat se pa ljudje ustrašijo že samo tega, če jim zagroziš s prijavo (pač v kaslc vržeš anonimno opozorilo ali grozilno pismo, po želji . In ni noben problem koga prijaviti, saj so prijave anonimne, če ne veš kam se obrniti, se pozanimaj ... (to ne leti na nikogar osebno, ampak nasplošno, da ne bo spet hude krvi )In če bi vsi razmišljali tako, ah, kaj čem prijaviti, saj tako nihče ne bo ukrepal, potem pa res nihče ne bo.Mick, tvoja majka ima prav, muci lahko živijo do 20 let in več Saj ne pišem o tem ali prijaviti ali ne.Ampak o tem da se mnogokrat kljub prijavi ne zgodi nič.Žal. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ScorpioGirl 14. oktober 2007 Prijavi Deli 14. oktober 2007 vau ma tole bo čist preveč fency zanj.. včeraj sem mu naredila škatlo z luknjo pa mu ni všeč, tko da očitno hoče zmrzovat in met razgled.. bom kar čist navaden lavor uporabla aja, pa itak je I. obljubil, da bo vratca v garažo namontiral, tko da bo lahko tam.. to je men tud znano ... se potrudiš pa ful lepo naštimaš mačku za spat ... spi pa v navadni škatli al pa na kakšni polici Mick, za mucka Citiraj How will we ever knowif we never try ...P.M. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 15. oktober 2007 Prijavi Deli 15. oktober 2007 to je men tud znano ... se potrudiš pa ful lepo naštimaš mačku za spat ... spi pa v navadni škatli al pa na kakšni polici Mick, za mucka hmm.. sem samo odstranla pokrov od WCja in je čist navdušen zdaj tko da očitno je res fora v razgledu. Drugač je pa zverinca spet invalid.. šepa spet, očitno neki blazince poškodoval, samo ni nič videt.. bom počakala dva dni kako bo zgledal, preden ga k veterinarju vlečem.. mi pa spi zdaj na kolenih v pisarni, sem ga komaj mal umirila in mu razložila, da ne bo šel ven danes Mick, držim pesti za mačkona Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 15. oktober 2007 Prijavi Deli 15. oktober 2007 Jo razumem, tudi jaz tako čutim, kadar mi umre živalca. Pa sej živalce so kot mali človečki v kožuščku . In držim pesti, da bo imela tvoja mami muca še dolgooo dolgooo Thx Naja01 , scorpiobejba , alianca Tak medo razvajen pa mal bojazljiv je, sicer pa zlo prijetn in nežn. Sedaj že sili ven, k mora sicer mirovat, pa ne sme ven. Čist bel, pa velik, k človeku zaupa pa tud cartljiv do nesvesti......Drug, njegov prijatelj, pa je črn in mlajši....fajn zgledata skup, črnobela kombinacija Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest bigbubbler 15. oktober 2007 Prijavi Deli 15. oktober 2007 še nekaj slikic mojega "vegeterijančka" beny-a http://i188.photobucket.com/albums/z105/bigbubbler/paprika2.jpg http://i188.photobucket.com/albums/z105/bigbubbler/paprika3.jpg Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Naja01 16. oktober 2007 Prijavi Deli 16. oktober 2007 Thx Naja01 , scorpiobejba , alianca Tak medo razvajen pa mal bojazljiv je, sicer pa zlo prijetn in nežn. Sedaj že sili ven, k mora sicer mirovat, pa ne sme ven. Čist bel, pa velik, k človeku zaupa pa tud cartljiv do nesvesti......Drug, njegov prijatelj, pa je črn in mlajši....fajn zgledata skup, črnobela kombinacija Mick, dej kako slikco, no bigbubbler, krasen mačkonček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 16. oktober 2007 Prijavi Deli 16. oktober 2007 Jaz imam pa po novem enega sivega muca namesto črnega... Tamali črnuh je zvrnil nase lopatko za pepel... Razen tega da je zdaj siv se mu ni zgodilo nič... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Mačona 18. oktober 2007 Prijavi Deli 18. oktober 2007 http://shrani.si/f/2T/ts/1IB0A3gj/muc.jpg Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 18. oktober 2007 Prijavi Deli 18. oktober 2007 lepotec...ni kaj Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Naja01 18. oktober 2007 Prijavi Deli 18. oktober 2007 Tale Mačonin je pa podoben mojemu Mišku, samo nosek ima bolj črn Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 18. oktober 2007 Prijavi Deli 18. oktober 2007 Greva s Tristanom spet k veterinarju.. že en teden šepa in nič boljš ne zgleda.. sem opazila zadnjič eno zanimivo stvar.. lahko ga imam cel dan v avtu in se okrog prevažava pa ne bo skor nič kosmato okol.. če ga pa k veterinarju peljem, tistih 500 metrov v vsako smer, je pa polno dlake vsepovsod.. stres totalen.. sem predlagala zadnjič veterinarju, da bi morali nudit obiske na domu...pa mi je razložil, da je zanje bolj varno in zdravo, če se živalce vsaj malo bojijo, je rekel, predstavljaj si dobermana na svojem ozemlju pa da mu poskušam po rani šarit.. hja.. ma prav.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Naja01 18. oktober 2007 Prijavi Deli 18. oktober 2007 Marsikatero živalco je strah celo ubil, to je pa pozabil povedati. Upam, da revček kmalu neha šepati. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 19. oktober 2007 Prijavi Deli 19. oktober 2007 pa mi je razložil, da je zanje bolj varno in zdravo, če se živalce vsaj malo bojijo, je rekel, predstavljaj si dobermana na svojem ozemlju pa da mu poskušam po rani šarit.. hja.. ma prav.. Marsikatero živalco je strah celo ubil, to je pa pozabil povedati. Upam, da revček kmalu neha šepati. Neki čuden veterinar... Doberman ki bi ga ugriznil na domu, bi ga tudi v ambulanti, verjetno... Če bi se to zgodilo, pomeni samo to da je tak pes slabo vzgojen in preveč dominanten.Veterinar ki je prišel mojega Tedija na dom cepit proti steklini je imel čisto drugačno mnenje o tem.Pa je tudi Tedi taka bolj "huda" pasma, beauceron, in je v obrambi svojega teritorija še hujši od dobermana.Vse je v tem kakšen status ima pes doma, ali je zaradi slabe ali napačne vzgoje prevzel vodstvo "tropa", se pravi družine v kateri živi.Ali pa zaupa in se podredi lastniku v taki meri da bo dovolil in prenesel tudi "šarjenje po rani", ker bo vedel da mu želijo pomagati.Vse je stvar odnosa lastnika in psa, ne pa tega kakšne pasme je.Mi gredo zmeraj mal lasje pokonci ko preberem ali slišim kakšno tako "strokovno" izjavo... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 19. oktober 2007 Prijavi Deli 19. oktober 2007 ja zanimivo naprotno mnenje.. pa v bistvu, če dobro premislim, je res. Tristan tud, se sicer boji ful, ampak šavsnil bo pa vseeno, ko mu bo vet po rani šaril, pa naj bo doma la pa v ambulanti.. sva približno rešila problem. imel ugriz med prstki, zagnojeno že.. dobil pomirjevalo pa je po 20 min še vedno gledal ko čuk. pol so mi ga odnesli not (mi ni blo čisto nič všeč, nasploh mi odnos tegale včerajšnjega vet-a ni bil kul. ponavadi me spustijo zraven, da ga mirim..)v glavnem, sem dobila čez pol urce nazaj zaspančka s povito taco. pa prepričali so me, da mu bom lahko antibiotik v kapljicah dajala.. po dveh urah se je čisto zbudil, v tisti uri, ko me pol ni blo doma, si je uspel povoj dol spravit, sva mu s fantom še enega dala in zalepila okrog in okrog, pa je potegnil dol skupaj z vso dlako na selotejpu, tko da je zdaj brez. Zjutraj sem ga mučila z antibiotiki in ni kul, ker ga moram dejansko ful zagrabit in še tko je pol ven spljuval..pa pol bežal pred mano bom šla zamenjat za tablete in ne mislim še enkrat plaevat, kaj so pa tko pametni v glavnem zdaj je ves tečen tle v pisarni z mano, ker ga pač 2 dni ne bom ven spustila, da se mu zaceli to, če že povoja nima gor... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.