free 30. julij 2003 Prijavi Deli 30. julij 2003 vsak 4 otrok ima prekomerno tezo. no ja se nekaj o vodi::: na japonskem je bilo nekoc eno najlepsih morij (pricajo zapisi),potem so zaceli z industrijo, umazali morje, ka umetno cisili in unicili vso zivljenje v njem. razlicni pridelovalci (recimo gojitelji lalg, etc..) so gojili svoj pridelek ob tamkajsnjih ecicah, kanalih, etc...in vedno so imeli polno industrijskih odplak, ki so se vsedale na dno recice, kanala, oz. prostora kjer sopridelovali, ki so jih morali odstranjevati fizicno in je zahtevalo precej dodatnega dela.nekateri bolj odprti so zaceli uporabljati mikroorganzme (bakterije, etc..), ki so ocistile, razgradileodplake in imeli so manj dela, pridelek pa je bil vedno boljsi in boljsi.del teh mikroorganizmov se je zacel izlivati tudi v reke, morje... in zaradi pozitivnega ucinka mikroorganizmovna morsko floro se je tam ponovno zacelo zivljenje.zaradi poljsega pridelka so zaceli zadevo uporabljati tudi drugi pridelovalci, tako da se je flora obnavljalavedno bolj. temu primerno je vest sledil a tudi v svetu.primer: na svedskem (helsinborg - sedez GOH generations of health) so imeli probleme z odplakami, kanalizacija, etc..sedaj so zadevo menda uredili samo z mikroorganizmi, ki unicijo neprijeten vonj, etc.. ob tem je zanimivo, da so zaceli uporabljati in proizvajati tudi izdelek, ki je primeren za clovesko crevesno floro;saj je le te naravno stanje, primerno okolje pribl. - 200. (primer: hamburger ima + 650 kar jasno kaze da je v tem smislu toksicen!) (torej bolj ko je hrana, voda toksicna vec ima +, ko pa ima - je antioksidantska).Crevesje je menda najblj zakompliciran organ v nasem telesu, kejr se menda celo nahaja 80% obrambnih telesc nasega telesa!!) Crevesna flora zelo vpliva tudi na nas imunski sistem, in ce je le ta porusena imamo vecjo moznost, da zbolimo).v sloveniji je sedaj podjetje, ki prodaja tudi dodatek prehrani, ki se imenuje 'vitabiosa'.Po sandovalovih sokovih (dehidrirani sokovi - popolnoma naravna zivila, brez kakrsnihkoli dodatkov), ki sem jih ze omenjal v forumu goh slovenija, sem imel izkusnje, da se moje blato po 5 dneh ni vec lepilo na stene wc-ja. kar je eden prvih znakov, da je nase telo toksicno, drugi pa da ima vonj. po pripovedi prijatelja, ki sedaj preizkusa vitabioso pa so ucinki se bolj presenetljivinamrec pravi, da po nekaj dnevni uporabi celo je njegovo blato izgubilo vonj! Torej predvidevam, da se bo tehnologija, proces, ali kakorkoli recemo razvil do te mere, da bomo (kar ze) z njo cistili tudi vodo!Hkrati to ne bo velik ekonomski strosek, kakor morda izgradnja cistilnih naprav, etc... temvec naravna pot, ki jo je vedno uporabljala narava!! (nekoc so mikroorganizme tretirali kot bacile, bakterije, ki jih je potrebno uniciti). Vec o tem je pisal mislim, da v zadnji stevilki aure - g. Iztok Ostan.izseki clanka PROBIOTIKI IN PREBIOTIKIMaj 2003, za AURO št. 166, Iztok Ostan v sodelovanju z Alberto Ostan in Boženo Ambrozius Drobno življenje, ki poraja življenje Živimo v »morju« mikroorganizmov. Vse okoli nas so. Samo na naši dlani in hrbtu roke je 6 milijard drobnih bitij – toliko kot je ljudi na Zemlji. V prebavnem traktu in črevesju jih je še več, saj je njihova skupna teža kar 1,5 kg. Tam so še posebno pomembni. Nekateri mikroorganizmi proizvajajo strupe, povzročajo bolezni in smrt, drugi pa ustvarjajo snovi, ki so bistvene za dobro zdravje in življenje. Glavna, za življenje bistvena snov, ki jo proizvajajo dobri mikroorganizmi, so antioksidanti. Življenje na Zemlji je nastalo v antioksidantski (reduktivni) vodi, ki je nastajala pod vplivom vulkanskega delovanja, nenehnih neviht in močnega ultravijoličnega sevanja. A sčasoma so vulkani ugašali, nastala je atmosfera in živi organizmi so si morali sami ustvarjati antioksidantsko okolje (v glavnem s fotosintezo). Tu imajo izjemno pomembno vlogo prav mikroorganizmi, ki ustvarjajo antioksidantsko okolje ter za rastline in živali primerna hraniva. Če jih v okolju ni dovolj, rastline hirajo, zemlja se spreminja v puščavo, živali obolevajo. Čovek pa jih že tisočletja uporablja tudi za pripravo kislega mleka, fermentiranih pijač in druge fermentirane hrane. Probiotiki Probiotiki so tisti mikroorganizmi, ki s svojim delovanjem v črevesju ugodno vplivajo na gostitelja. Niso vsi dobri mikroorganizmi tudi probiotiki. Le nekateri med njimi uspejo brez škode preiti skozi želodec. Želodec ima namreč tudi funkcijo “razkuževalne komore” . V njem so sokovi zelo kisli (pH 1,5) in pomorijo večino mikrobov, med njimi tudi mnoge koristne. A nekateri, zlasti iz skupine Laktobacilov in Bifidus varno preidejo skozi želodec in se naselijo zlasti v debelem črevesu. Tam ustvarijo zelo antioksidatsko okolje (ORP –200), ki je primerno za razvoj drugih dobrih mikroorganizmov ter za človeške celice. Dobra črevesna flora ustvarja encime. S pomočjo njih se hrana laže prebavlja, pa tudi absorbira. Absorbcija železa, kalcija in drugih mineralov je odvisna od teh encimov. Probiotiki ustvarjajo hormone, vitamine, spodbujajo imunski sistem. Z antioksidanti nevtralizirajo strupe, vežejo nase kancerogene snovi in jih tudi razgrajujejo. Zavirajo pa tudi razvoj patogenih bakterij, ki predkancerogene snovi pretvarjajo v kancerogene ter tvorijo mnoge druge strupe. Brez dobre črevesne flore ni zdravja. Uravnoteženje črevesne flore sodobnega človeka Uživanje probiotičnih živil je bilo že v preteklosti zelo pomemben dejavnik zdravega in dolgega življenja. Dr. Ilija Ilič Mečnikov, Nobelov nagrajenec in oče imunologije, je že v začetku 20. stoletja ugotavljal, da je dolgoživost in čilost nekaterih vzhodnoevropskih in azijskih ljudstev treba pripisati uživanju kislega mleka, kumisa in kefirja. V črevesni flori bi morali imeti 85% dobrih bakterij in le 15% patogenih mikrobov . Z leti se tudi pri ljudeh, ki živijo zdravo, zmanjšuje obseg dobre črevesne flore (J. Rice) ; pa tudi črevesna stena izgublja sposobnost absorbcije hraniv. Zato potrebujemo krepkejšo in ustrezno prehranjeno črevesno floro, ki nadomešča to oslabelost (L.A. Brandt) . Skodelica kislega mleka ali kefirja dnevno je mnogim zdravo živečim ljudstvom pomagala krepiti črevesno floro tudi v visoki starosti, s tem pa tudi mladostnost organizma.Črevesna flora sodobnih ljudi pa je osiromašena. Večinoma jo tvorijo patogeni organizmi, po nekaterih podatkih naj bi bilo dobrih mikroorganizmov le od 10 do 20% . V takih pogojih je praktično nemogoče, da bi z jogurtom na dan, kolikor ga priporočajo proizvajalci, uravnovesili črevesno floro. ''Kako prepoznamo neravnotežje v črevesni flori''''Izbira učinkovitih prebiotikov''''etc... Probiotiki na osnovi EM Kratica EM (Eficient Microorganisms) pomeni “učinkoviti mikroorganizmi” in v svetu označuje tehnologijo, ki jo je leta 1982 odkril japonski profesor hortikulture, dr. Teruo Higa. Sprva je sledil toku sodobnega, kemiziranega kmetijstva, a ker je bil alergičen na umetna škropiva in gnojiva, je usmeril pozornost na mikroorganizme, ki ne povzročajo nobenega negativnega stranskega učinka in jih ljudje že tisočletja uporabljajo za fermentiranje hrane in pijače. ----- Po dolgotrajnem neuspešnem delu je končno odkril način združevanja različnih vrst dobrih bakterij, ki predstavljajo pravo revolucijo v kmetijstvu, vodnem gospodarstvu, varovanju okolja in krepitvi človekovega zdravja. Sedaj uporablja EM v praksi že 116 dežel (marec 2003). Njegova uporaba pa se hitro širi. Na 3. svetovnem forumu o vodi (marec 2003), ki so se ga udeležili predstavniki 160 dežel, je bila posebna sekcija posvečena izključno teoriji in praktični aplikaciji EM .----- EM je posebna kombinacija dobrih vrst mikroorganizmov. Revolucionarno in obenem zelo preprosto odkritje dr. Higa se nanaša na tri lasnosti vedenja mikroorganizmov (T.Higa) : 1) učinek (so)delovanja dobrih mikroorganizmov je bistveno večji, če so primerno kombinirani, v pravem medsebojnem razmerju (to velja tudi za slabe);2) večina mikroorganizmov se obnaša oportunistično in sledijo vedenju manjšine dominantnih mikroorganizmov,3) tudi slabi mikroorganizmi delujejo revitalizacijsko (dobro), če v okolju prevladujejo dobri mikroorganizmi. Na osnovi tega odkritja je dr. Higa izbral izmed dobrih miokroorganizmov nekatere vrste dominatnih ter jih primerno kombiniral. S tem je potenciral njihovo dobro učinkovanje. Med dominantnimi dobrimi organizmi so najpomembnejše fotosintetične bakterije, ki so zelo močni producenti antioksidantov. Ko jih vključi v okolje, se aktivirajo še šibkejši dobri organizmi in celo slabi organizmi spremenijo svoje delovanje v pozitivno smer. Moč tako organizirane vojske dobrih mikroorganizmov je osupljiva. Rastline in živali so bolj zdrave, pridelki obilnejši, odpadne vode polne strupov, ki so se zdeli nerazgradljivi, postajajo povsem čiste in celo pitne… Svetovno znan je primer japonskega morja Seto (Seto Inland Sea), ki je bilo zaradi industrializacije mrtvo, po tretiranju z EM, ki se je začelo leta 1997, pa v njem že gojijo prehransko povsem neoporečne školjke (EcoPure, št. 45) .Probiotik, ki temelji na EM tehnologiji in ga producirajo na Danskem (Bioza) je prav tisti, ki ga je uporabil uvodoma omenjeni bolni veterinar V. Baastrup. Prodajajo ga pod imenom Vita Bioza (glej www.biosa.de). Njegova prodaja se hitro širi zlasti po Skandinaviji in Nemčiji. Pripravljajo prodajo tudi v druge dežele, tudi v Slovenijo, kjer drobnoprodaje še ni. Vita bioza je fermentiran zeliščni napitek, ki vsebuje 7 vrst dobrih, prehransko priznanih bakterij. Ne vsebuje konzervansov. Negativnih stranskih učinkov ni. Obstajajo pa številni medicinsko preverjeni primeri pozitivnih učinkov na zdravje, ki dajejo upanje, da je ta nova pot k prastarim zdravilnim močem dobrih mikroorganizmov lahko tudi splošno učinkovita. Prve izkušnje slovenskih uporabnikov so obetavne. ...te izseki clanka so drugi del clanka o crevesni flori. copyright by mag. Iztok Ostanvec je v auri, kmalu pa bo drugi del tudi na strani http://gohslovenia.cjb.netna podstrani liteatura. za info. sem dosegljiv preko maila ali OS (klikni na stranski napis free). Torej pitna voda, mikroorganizmi, zdravje, ekologija... gremo v tej smeri!? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 22. avgust 2003 Prijavi Deli 22. avgust 2003 ZAGOTAVLJANJE ZDRAVSTVENE USTREZNOSTI PITNE VODE V SLOVENIJI Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 23. december 2005 Prijavi Deli 23. december 2005 Pitna voda v Sloveniji vse manj živa Še do nedavnega sem izjavljal, da voda v Sloveniji po svoji »živosti« ni tako slaba. V primerjavi z ZDA, kjer je usteklenicena voda imela ORP okrog 300 mV, nekatere klorirane pitne vode pa preko 600 mV, je v Sloveniji dr. Barbic nameril vrednosti, ki so bile vecinoma med 100 mV in 200 mV (tudi pri izvirnih vodah). Tako je bilo še v letu 2002. Zadnje meritve vzorcev vode, ki ste jih prinesli prof. dr. Barbicu (predavanje v novembru ali decembru 2005), pa kažejo vse drugacno sliko. Povprecje ORP 18 vzorcev iz vodovoda v Ljubljani in okolici je bilo v tem mesecu 344 mV, povprecje 7 vzorcev iz slovenske Istre pa 280 mV. Tudi izvirne vode (4 vzorci 327 mV) so slabše kot pred leti. Ali se tudi po tem kazalcu približujemo ZDA, kjer se je v letih od 1940 do 1980 povecala letna emisija toksicnih snovi v vodne vire za 500 krat ? dr. Iztok Ostan (govori o zivosti vode. Voda ki ima ORP + = mrtva voda ali neziva voda; voda ki ima ORP - = ziva voda!! (P.Flanagan: http://WetterWater.net/report.html ) Povezava: BOLJ MOKRA VODA: http://www.wetterwater.net/index.html(izumitelj Dr. Patrick Flanagan, ki je izumil tudi Zivo vodo (FHES): Nase izkusnje ob uporabi FHES (zive vode) Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.