Skoči na vsebino

Ali je soja dejansko zdrava za prehrano?


kajster

Recommended Posts

Ali je soja dejanskozdrava za prehrana?

 

Hygienekompetenz in Edelstahl gemäß IFS& HACCP Richtlinie

 

www.mohn-gmbh.com

 

Komentar:

 

Ali je soja zdrava za prehrano ali ne, lahko zagotovim kotraziskovalec in avtor raziskave:"Biotronika nova veda", da je naravnavzgojena in genetsko ne spremenjena soja, zelo zdrava in zdravilna hrana z vsemdognanji tistih znanstvenih skupin, ki trdijo, da je soja zdrava zaradi mnogo zdravilnihprednosti pred drugo hrano!

 

Soja ima zelo dobro in zdravilno energijo, seveda pa se ne smez njo pretiravati, enako kot z vsakem zdravilom!

 

Konrad Ajster

 

  • Lajkam 1
  • Buuuu 1
kajster
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Koliko je soja zdrava, nam pove tudi dejstvo, da so jo indijanci uživali samo enkrat letno.

Drugače pa je bilo že veliko napisanega o škodljivosti soje.

 

 

 

Spet še eden post, ki samo kaže na neizobraženost in nazadnjaštvo . Sojo so v Ameriki začeli gojiti komaj v drugi polovici osemnajstega stoletja, tako da tvoji indijanski komentarji izpadejo bolj kot slaba smešnica, ki jih ni treba jemati preveč resno.http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif Na kitajskem pa sojo uživajo in predelujejo že najmanj 5000 let in tam velja za simbol blagostanja in bogastva ter sreče. Njam http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/tongue.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

 

Ne mislim tratit časa za butaste teorije zarote. Kaj trdiš da so že pred 5000 leti se zarotili, da bodo izvedli masovni genocid. Očitno jim to zelo slabo uspeva. Tudi zaradi soje. Jaz jo bom papal tebi jo ni treba, smo pač svobodni svet. Če pač verjameš vsakemu egocentričnemu klovnu, kar ti pove je to tudi tvoja težava. Raven revščine v svetu pada, vsako leto se podaljša življenjska doba Zemljanov ... da malo se zresni. Zaradi mene ti ni treba uživati ne kromširja ne bučk ne riža ne koruze in jej samo slamo. Kdo ti brani.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kaj je Gold, a smo še živi? Kako da še tipkam, če je nad mano izveden sojacid. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif Si kar oreng pomešal pojme. Tudi če vzameš navadno solato in jo pošpricaš s strupom bo postala strupena. Enako velja za sojo. Če je soja bio in naravna je zdrava. Če pa je GSO in špricana z strupi pa več ni. Vprašaj folk, ki živi na Okinavi in je eden najbolj zdravih in dolgoživih narodov na svetu.

 

Ta klovn, ki naklada o masovnem sojacidu pa sploh ni vreden resne debate, saj prej škoduje stvari kakor koristi. A si proti GSO? A si tak kakor tisti bebec, ki naklada neumnosti? Malo se zresni.

 

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Folk lahko samo sanja o bio soji. Tisto malo, ki se je pridela, verjemi, da ne pride do navadnega potrošnika.

Ne gre se samo za neke teorije, neodvisne raziskave povejo več, kot plačani strokovnjaki ameriških gigantov. Pa ne zameri, če sem besedo *ameriških* napisal z malo, saj si velike začetnice pač ne zaslužijo.

Saj bi še kaj pisal o soji, pa se mi enostavno ne da ubadati s temi stvarmi, vsak ima sam možnost raziskovanja, tudi meni ni bilo vse servirano na pladnju.

Besede bio in eko, pa v resnici vsak dan bolj izgubljajo na svojem pomenu .Razen domačemu vrtu ali njivi, pač ne verjamem nobenemu trgovcu.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Moje mnenje (poudarjam, da samo mnenje):

 

Sojo uživam zmerno, ne dosti več kot druge stročnice. Vsako pretiravanje je lahko nezdravo. Včasih sem jo užival več.

Sojo uživam izključno tisto ki je ekološko pridelana ter ima na ovitku znak, ki govori o ekološki torej nadzirani pridelavi.

Ali je znakom o ekološki pridelavi zaupati ali ne, menim da v večini da. Zakaj:

Če je izključna naloga nekega podjetja ki eko certifikate podeljuje in tako preverja izdelke ali so res iz ekoloških sestavin, si verjetno ne bo dovolilo, da bi prišlo na slab glas, saj bi s tem izgubilo celotno verodostojnost in zaupanje ljudi, kar bi za takšno podjetje preprosto pomenilo propad, saj je temelji na zaupanju. Namreč če bi podelilo ekološki certifikat izdelku, ki to ni, bi pomenilo, da je njeno celotno delo povsem nesmiselno.

Ali kljub temu lahko prihaja do neprimernosti: seveda, kjerkoli so ljudje, so verjetno tudi goljufije, sprenevedanja in laži.

Najbolj zdravo je še vedno tisto, kar pridelamo sami, s svojimi semeni, s svojo roko, na svoji zemlji.

 

lp

 

ja, še to bi dodal: Glede na to da sem bral zelo nasprotujoče si študije o tem ali je soja škodljiva ali ne, si dejansko nisem na jasnem ali je ali ni. Zato jo uživam v zmernih količinah, kot tudi drugo hrano (razen eko fairtrade kakava x:px )

  • Lajkam 2
  • Buuuu 1

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Trgovci se dobro zavedajo, da je nadzor nad eko in bio živili porazen. Izdelkov je zelo veliko, nadzor in preverjanje pa drago stane.

Certifikat je eno, realnost pa je nekaj drugega.

Primerov, kot je na primer sojino mleko, s katerim so hranili dojenčke, in so imeli vsakodnevne krče in polno alergij, je zelo veliko. Ko so prenehali hranjenje s temi izdelki, so težave preprosto izginile.

Papir prenese marsikatero vprašljivo tezo, telo pa potem pokaže neko realnost.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nad domačimi bio in eko proizvodi se izvaja zelo strog nadzor..ker ga plačujejo pridelovalci sami..

 

Kar je pa uvoženo iz tujine, je nadzor precej slabši..če sploh je

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kdor želi certifikat ga mora drago plačati! Bi si ti kot podjetje želel ustvariti slabo ime? Torej če neko podjetje kot je recimo ŠPAR certifikat drago plača, ga verjetnone bo, če bo podjetje, ki certifikat podeljuje na slabem glasu, temveč ga bo rajši drago plačal podjetju, ki zares stoji za merodajnim preverjanjem - je logično sklepati. Seveda pa ne trdim, da niso možne goljufije. Prav tako si neko trgovsko podjetje vseeno težje dovoli prodajati dražje eko izdelke, če pa ti niso zares eko, saj jih lahko kdo toži (čeprav jim zaradi tega ne bi bilo kaj dosti hudega).

 

A imaš kakšno povezavo na dogodek, ki ga omenjaš? So dojenčki uživali eko sojo in če da, kateri certifikat so imeli izdelki?

Strinjam papir marsikaj prenese.

 

Trgovci se dobro zavedajo, da je nadzor nad eko in bio živili porazen. Izdelkov je zelo veliko, nadzor in preverjanje pa drago stane.

Certifikat je eno, realnost pa je nekaj drugega.

Primerov, kot je na primer sojino mleko, s katerim so hranili dojenčke, in so imeli vsakodnevne krče in polno alergij, je zelo veliko. Ko so prenehali hranjenje s temi izdelki, so težave preprosto izginile.

Papir prenese marsikatero vprašljivo tezo, telo pa potem pokaže neko realnost.

 

Jaz se na tujino ne spoznam kaj dosti, toda po moje so v avstriji in nemčiji še bolj ali enako strogi kot pri nas. (ugibam).

Ugibam oz. sklepam pa tako zato, ker je avstrija vodilna država z eko izdelki v EU in kolikor sem slišal, je tam nadzor strog.

 

Je pa tako posloševanje morda nesmiselno in zavajajoče! Zakaj: Ker ni preveč smiselno govoriti o posamezni državi, temveč je morda bolj smiselno govoriti o posameznem certifikatu oz. organizaciji, ki pa eventuleno deluje v celotni EU ali širše; ali pa gre za nadzor in certifikate, ki veljajo predvsem znotraj posameznik članic EU.

Beri stran 4, če se ti da: http://www.itr.si/uploads/rs/2b/rs2bWUqSxlPig3SptTQQ-A/Priporocila-ZeJN-2011_ITR.pdf

 

Naj povem, da sem bil z inšpektorjem osebno na pregledu eko kmetije 2x in dejansko videl kako zadeve potekajo. Potekajo resno in precej dosledno, oz. vsaj takrat so, ko sem bil jaz zraven.

 

Kar je pa uvoženo iz tujine, je nadzor precej slabši..če sploh je

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Primeri dojenčkov so se dogajali pri nas, javno se pa o tem ni pisalo in ja, sojino mleko je bilo bio. Sam poznam nekaj primerov, dojenčki so bili stari do enega leta.

 

Koliko pa je verjeti Nemcem, pa je zopet vprašanje za sebe, saj za izdelavo bio konopljinega olja, kupujejo semena pri Kitajcih. ( to tudi pove marsikaj )

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Folk lahko samo sanja o bio soji. Tisto malo, ki se je pridela, verjemi, da ne pride do navadnega potrošnika.

Ne gre se samo za neke teorije, neodvisne raziskave povejo več, kot plačani strokovnjaki ameriških gigantov. Pa ne zameri, če sem besedo *ameriških* napisal z malo, saj si velike začetnice pač ne zaslužijo.

Saj bi še kaj pisal o soji, pa se mi enostavno ne da ubadati s temi stvarmi, vsak ima sam možnost raziskovanja, tudi meni ni bilo vse servirano na pladnju.

Besede bio in eko, pa v resnici vsak dan bolj izgubljajo na svojem pomenu .Razen domačemu vrtu ali njivi, pač ne verjamem nobenemu trgovcu.

 

bravo.

in hlevski gnoj od kmeta, ki je krmil krave z gensko spremenjeno koruzo iz brazilije x:)x

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Trgovci se dobro zavedajo, da je nadzor nad eko in bio živili porazen. Izdelkov je zelo veliko, nadzor in preverjanje pa drago stane.

Certifikat je eno, realnost pa je nekaj drugega.

 

Me zanima od kje ti ta informacija x?x ker jaz se velik pogovarjam z ljudmi, ki so osebno v tem, pa je zgodba precej drugačna in standardi so zelo zahtevni.

 

Primerov, kot je na primer sojino mleko, s katerim so hranili dojenčke, in so imeli vsakodnevne krče in polno alergij, je zelo veliko. Ko so prenehali hranjenje s temi izdelki, so težave preprosto izginile.

Papir prenese marsikatero vprašljivo tezo, telo pa potem pokaže neko realnost.

 

Za dojenčka je najbolj primerno materino mleko v primeru da ni materinega mleka se uporabijo nadomestna mleka in seveda se pojavljajo krči in alergije lahko tud na kravje ali katerokoli drugo mleko ne samo sojino. Nobeno mleko ni tako popolno kot materino.

 

Kar se tiče soje v prehrani, se vedno zelo omenjajo sojini izdelki, tofu, mleko itd spregleda pa se najslabša verzija soje, uporabljene v vsakodnevni prehrani , ki se dodaja v čokolade, kruh, sladkarije, razne paštete, omake, salame....kot; sojina moka, hidrolizirani ali teksturirani rastlinski proteini, proteinski koncentrat, rastlinsko olje, rastlinski steroli ali emulgator lecitin.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem tudi jaz že zasledila, da naj ne bi bila tako zdrava, kot je znano.

Težko kaj rečem, nimam nekega mnenja.

Sama jem, kar mi paše, poznavanje sestavin oz. 'učinkovanje' pri meni največkrat predvsem potrdi že preizkušeno; ne gledam, katere sestavine ima ena jed, da bi to šele potem uživala. Meni to paše, potem pa pogosto 'za nazaj' ugotovim, da je zdravilno za to in to, kar meni recimo ravno primanjkuje.

Stročnic ne uživam veliko, no, v bistvu nekako po obdobjih (včasih pojem veliko fižola v enem obdobju, recimo letos poleti sem velikokrat jedla stročji fižol, pozimi pa kar pogosto jem joto).

Soje sem včasih veliko uporabljala, smo vse delali iz nje, kar je možnega, uporabljala sem jo pogosto tudi namesto riža in recimo kuhala sojote, namesto rižot.

Zdaj pa je že leta ne furam, z izjemo tofuja, ki ga imam zelo rada in ga jem recimo ene 2x mesečno, vsaj.

Tako da bi komot preživela brez soje, je pa čisto kul, da je.

No hočem rečt, da name ne more ne vem kako vplivati (na moje zdravje), tudi če bi imela kaj 'škodjivega'.

 

razne paštete, omake

saj res, no to pa tudi uživam, predvsem sojino omako, paštet pa tako ali tako ne maram, si pa vsake toliko vseeno kupim šitake pašteto v DM (recimo da jih pojem kakih 3 do največ 5 letno).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zdaj pa je že leta ne furam, z izjemo tofuja, ki ga imam zelo rada in ga jem recimo ene 2x mesečno, vsaj.

Tako da bi komot preživela brez soje, je pa čisto kul, da je.

No hočem rečt, da name ne more ne vem kako vplivati (na moje zdravje), tudi če bi imela kaj 'škodjivega'.

 

saj res, no to pa tudi uživam, predvsem sojino omako, paštet pa tako ali tako ne maram, si pa vsake toliko vseeno kupim šitake pašteto v DM (recimo da jih pojem kakih 3 do največ 5 letno).

 

 

Nekak podobno kot ti, imam rada tofu in ga še najbolj prebavim, tako da od soje občasno uporabljam tofu in naravno fermentirano, brez ojačevalcev okusa, sojino omako.

Pašteta iz DM-a šitake, kolikor vem je bio pridelave in ima tud podrobno napisane sestavine, če je notri soja je pa tud biološke pridelave, bolj problem so klasične mesne paštetke.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, tud jaz (samo res kvalitetne sojine omake in ne preveč goste, recimo včasih sem kupovala Tamari -ne vem če je še za dobit, je nisem opazila že dolgo, pa tudi Shoyu in take, res dobre).

Sicer pa praviloma ne uživam konzervirane hrane niti raznih sladkarij, pijač in tega, tako da ni bojazni, da bi užila vse te številne nezdrave E-je in vse to.

 

p.s. Od kruha pa imam najraje rženega, (pravega) črnega, ajdovega ipd., sojinega ne kupujem.

Tiste ploščice, ki jih imam rada (ki jim pravim hostije ali stiropor xDDx), pa morda znajo imet kak pikrič soje.

Kosmičev ne uživam, razen ovsenih ali rženih.

Teh raznih mislijev tud ne (imam raje navadne ovsene kosmiče, samo z vodo in medom ali pa če naredim juhe ali polpete).

 

Včasih smo ful popili sojinega mleka pa raznih teh 'jogurtov' oz. pudingov sojinih, pa smo kar šizili, moram rečt, vendar zdaj že dolgo tega ne furam in če spet probam, mi ne paše preveč.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz pa obožujem E-je...najbolj priljubljeni so mi Euri (money)...višja ko je cifra bolj blagodejno vpliva na psihično počutje...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

 

Kot bi rekli psihiatri, vse je samo v glavi...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Teh raznih mislijev tud ne (imam raje navadne ovsene kosmiče, samo z vodo in medom ali pa če naredim juhe ali polpete).

 

E podobno ovseni kosmiči z medom x:px le da jaz dodam še lan in obvezno rozine, včasih pa še surovi kakav in imam svoj čokoladni musli. x:)x

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz pa obožujem E-je...najbolj priljubljeni so mi Euri (money)...višja ko je cifra bolj blagodejno vpliva na psihično počutje...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

 

Kot bi rekli psihiatri, vse je samo v glavi...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

 

 

No, saj, psihija3 hodijo k moji ses3 psihologinji na zdravljenje, ona pa nazaj k njim, in začarani krog je sklenjeeeen x;)x

 

Hja, Vseskupaj pa na naš račun obubožanih davkoplačevalcev :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: , da le še povečujejo Krizo http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_angry.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_angry.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_angry.gif

 

Vakumsko prazne buče :o|o:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 4 weeks later...

Se en clanek o soji:

 

http://wearechange.si/soja-skodljiva-antihrana-ki-vas-ucinkovito-postara/

 

Jaz sem jo jedla nekaj casa, sedaj pa ne vec... Po kaksnem letu malo mocnejsega uzivanja soje sem gotovila, da sm se dobrsen del dneva ravno po soji pocutila bolj zaspano (nic se mi ni dalo delat) + da ne omenjam, da sem krepko pridobila na tezi :vragec: ... pa se ni mi bila vec tako vsec kot na zacetku, v bistvu mi sploh ni vec pasala...

Takrat je soja sla ven iz mojega jedilnika... Zdaj, po tolikem casu pa berem, da soja sploh ni tako zdrava kot so to sveto trdili se par let nazaj.

V mojem primeru se je izkazalo, da soja ni ravno dobra hrana za telo, tako da tem neodvisnim studijam zelo verjamem.

http://shrani.si/f/n/lZ/46ldb8qZ/byrdpixelbyfruitkait-d4l.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, no, to je lahko bilo tudi zato, ker soja potrebuje nekoliko več žolča za prebavo, in se potem tudi zaradi tega počutimo bolj utrujene/zaspane, dokler se ne prebavi naprej .

 

Ni pa tud nujno , ker je odvisno kako + z čim se jo je, itd .

 

Lp + #

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...