Skoči na vsebino

Kaj sem se v življenju resnično naučil/a, spoznal/a, ozavestil/a

sin

Recommended Posts

Jaz sem tudi to verjela, ampak se nekako ne počutim razočarana zdaj, ko sem ugotovila, da pač ni vedno tako.

Morda zato, ker vseeno nisem zares tega pričakovala?

Ali pa, ker pač morda katere stvari ne morejo veljati za čisto vse primere.

Mislim skratka, da če nekaj v 9 primerih od 10ih dela, da je to vseeno kar dober procent. :)

Good for you. Sama očitno pretiravam, še najbolj pa v idealizmu, ko pa se to skrije in pa vsi ostali, pa je tahuda ura.. Ne vem, rada bi verjela, da sem s prav posebnim razlogom takšna.. Tudi jaz sem mislila, da ne pričakujem, da sem nad tem, pa sem se zmotila oz. sama sebe okol prinašala.. Bomo že našli pravo pot ;)

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~
Deli na socialnih omrežjih

Sem se pa spomnila en dan (pa še nisem prišla do tega, da bi tu napisala), da sem se pa nečesa dejansko naučila in da je zelo koristno, da sem se to naučila.

Namreč: naučila sem se *prespat* zadeve, da 'juha ni vselej tako vroča, kot se skuha'. :)

Včasih nisem znala tega; je blo treba vse ta hip dorečt, pa magari ob 2h zjutraj. x:o)x :8):

Zdaj pa vem, da mi težava ne bo ušla x;)x, da pa bom s prespano glavo in malo distancirana lažje hendlala z zadevami.

Naučila sem se pa tudi, da tudi če se ne da kar prespat, torej tudi če recimo ne morem spat kdaj, da lahko pač vsaj počivam in naučila sem se tudi, da se lahko spočijem v zelo kratkem času. :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Sem se pa spomnila en dan (pa še nisem prišla do tega, da bi tu napisala), da sem se pa nečesa dejansko naučila in da je zelo koristno, da sem se to naučila.

Namreč: naučila sem se *prespat* zadeve, da 'juha ni vselej tako vroča, kot se skuha'. :)

Včasih nisem znala tega; je blo treba vse ta hip dorečt, pa magari ob 2h zjutraj. x:o)x :8):

Zdaj pa vem, da mi težava ne bo ušla x;)x, da pa bom s prespano glavo in malo distancirana lažje hendlala z zadevami.

Naučila sem se pa tudi, da tudi če se ne da kar prespat, torej tudi če recimo ne morem spat kdaj, da lahko pač vsaj počivam in naučila sem se tudi, da se lahko spočijem v zelo kratkem času. :)

To je pa res mega kjul spoznanje.

Moj problem je, da pozabim. Vsak napor, da bi si dejansko zapomnila, je bil večinoma zaman, tako da sem morala vse modrosti spustiti in verjeti, da bodo prišle, ko jih bom potrebovala.. Ja, to je tud kul.

Ful fajn tema.

Good for you. Sama očitno pretiravam, še najbolj pa v idealizmu, ko pa se to skrije in pa vsi ostali, pa je tahuda ura.. Ne vem, rada bi verjela, da sem s prav posebnim razlogom takšna.. Tudi jaz sem mislila, da ne pričakujem, da sem nad tem, pa sem se zmotila oz. sama sebe okol prinašala.. Bomo že našli pravo pot ;)

Ja, včasih seveda 'pride huda ura', ampak to zame še ne pomeni, da nekaj ne dela.

Jaz ne želim verjeti, da sem s prav posebnim razlogom 'takšna', si pa želim pridržati pravico, da sem takšna - iz kateregakoli razloga pač. :)

Oh, nisem rekla, da ne pričakujem, če ne bi bilo pričakovanj, marsikdaj tudi motivacije ne bi bilo....

Ampak tudi ko sem zelo razočarana, ne mislim, da je to zdaj neko dokončno ali pravo stanje, skratka, mi ne more povsem znegirat 'doseženega' (v tem smislu).

Skratka, tudi jaz premnogokrat totalno preveč pričakujem, se navdušujem pretirano itd., samo pač... ne krivim vedno sebe in tudi ne v smislu, da je to bilo okrog prinašanje sebe.

Pač, zdi se mi precej logično, da se za nekaj zavzamem, kar mi potegne, in potem preprosto brez pričakovanj ne gre.

Bi pa bilo seveda bolje, velikokrat, da teh pričakovanj ne bi bilo.

To je nekaj, česar se še nisem naučila oz. ozavestila in morda pa tega ta hip tudi še ne želim.

Najbrž je fino bit brez želja, pričakovanj, idealov in tega, nad vsem, umirjen itd., vendar do tja morda še pridem.

Zaenkrat mi je še v redu biti živa in takšna, čeprav tudi lahko kdaj trpim.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Moj problem je, da pozabim. Vsak napor, da bi si dejansko zapomnila, je bil večinoma zaman, tako da sem morala vse modrosti spustiti in verjeti, da bodo prišle, ko jih bom potrebovala.. Ja, to je tud kul.

:palec:

(meni se zdi to zelo v redu in ne problem :))

Picasso

kot sem napisal v uvodu. pustiti ljudem da imajo mnenje. kakršnokoli to je. je njihovo.

kljub temu da je forum, nisem v tej temi da bi razpravljal o tem, kaj je za koga zavest, kaj se je naučil, kaj spoznal, dojel, resnično ozavestil. ker je to razumevaje vsakega posameznika na nivoju kjer trenutno je. tako tudi mojega. tako kot bo vsak na nivoju kjer bo če 20 let, ko bo nekatere stvari razmišljal drugače kot jih sedaj ali tako kot jih je drugače razmišljal pred 20 leti.

zato se mi zdi nesmisleno, da naj bi se oseba morala zagovarjati ali razlagati o tem, kar razume pod tem kar je spoznala.

če je to tako zelo težko in je tako zelo težko pustit ljudem prostor izraziti se, brez vmesnih reagiranj in vložkov, češ jaz pa se že ne strinjam bla bla bla, ti je pač težko. itaq je tvoja igra.

sicer pa dejansko nisem dosti drugače napisal kot ti, le da samo malce drugače, malce širše, malo bolj na moj način. itaq v tej temi pišemo zaradi sebe, ne pa zaradi drugih ali da bi delali ne vem kakšen vtis na koga. i gues. oz. tako je bila zastavljena.

Ti si se naučil oz. ozavestil, da so drugi slabi?

Hmm...

Res da si ti odprl temo, vendar sama si z ozaveščanjem predstavljam vse kaj drugega.

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

kot sem napisal v uvodu. pustiti ljudem da imajo mnenje. kakršnokoli to je. je njihovo.

super. torej ga imam lahko tudi jaz. x8Dx

Picasso

:palec:

se strinjam. xyesx

ampak se mi zdi bolj eno od bistev, kot pa eno samo D bistvo. V bistvu. x:)x x;)x

Ker kaj imaš samo s pozornostjo? Pozornost brez bivanja ni nič, moramo ozavestiti skozi bivanje, kajti zavest tega ne rabi in tako tudi zavest ne rabi pozornosti, ker pač je.

Ker pa ozaveščamo, hkrati to pomeni tudi, da nekako *potujemo*, v bistvu se nekako premikamo, ni nujno v katero smer, gor, dol, postran, naprej, nazaj itd. ni pa nujno da je ravno smer in tudi ni nujno, da je premik kot tak, ampak ni točka ali daljica. :)

skratka, sama pozornost za ozaveščanje česarkoli mislim da ni dovolj... pozornost je način, ne pa bistvo. Bistvo O-zaveščanja je po eni čist preprosti logiki se zlivati v zavest.

*Moje razmišljanje, ne 'popravek' tebe ali tvojega videnja, pač pa poleg svojega strinjanja s tvojim videnjem moj dodatek in torej moje videnje.

:)

Picasso

Drugače pa še ena misel (*fajn in tud primerna naslovu te teme):

"Izkušnja nas uči, da nas izkušnja ničesar ne nauči."

(Giovanni Guareschi)

Picasso

Dobro bi bilo, če bi mogoče pisali tudi o tem kaj si želimo ozavestit oz. se naučiti http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif Nočem pa nič popravljat teme, k je čist kul http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif sam sama pri sebi si velikokrat zaželim, da bi nehala tako veliko pričakovati od drugih in sebe, da bi se znebila teh občutkov razočaranj.
What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Dobro bi bilo, če bi mogoče pisali tudi o tem kaj si želimo ozavestit oz. se naučiti http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif Nočem pa nič popravljat teme, k je čist kul http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif sam sama pri sebi si velikokrat zaželim, da bi nehala tako veliko pričakovati od drugih in sebe, da bi se znebila teh občutkov razočaranj.

Fora je, Pinka, glih ker si želiš to, da bi ne pričakovala toliko in ne imela občutkov razočaranja, boš najbrž ponavljala to.

Saj veš ono: I WANT TO BE HAPPY. Let go of I, let go of want - in ti ostane - happy :).

It's not all that bad TO FEEL, you know. :)

Mogoče si moramo zastaviti želje tako, da bo lahko naš odgovor DA

Mislim da je treba predvsem 'ne'-je skenslat.

Npr. da ni tvoja želja: 'nočem več, da bo...' ali 'hočem, da ne bo...' x:o)x x:Dx, si prigovarjaš, da je to ŽE. xyesx In da si ne lažeš, da to res JE ŽE, uporabiš to, kar je že, pa od tu štartaš.

Primer.

A maš kje bit? Spat? A ješ vsak dan? Greš lohk na wc? Se lohk stuširaš? Imaš na voljo načine za 'izobraževanje'? Si relativno zdrav (imaš roke, noge, vse, pač, 'na uporabo')?

No, potem imaš v bistvu vse, kar potrebuješ. V osnovi.

No pa štartaš s tem in si praviš: imam vse, kar potrebujem. In to je resnica, dejstvo, to ni želja ali bom. :)

In potem seveda na vse lahko to svodiš, usmerjaš, kot želiš.

Jaz sem se -recimo temu da- naučila, spoznala, da v bistvu ni nujno vedno tako zelo hiteti. Da ni treba da smo tako ambiciozni in pretenciozni, tudi v tako imenovani osebni oz. duhovni rasti.

Vse je nekaj: moram to, bom to, rabim to, tudi če gre za zdravo hrano ali delavnico... skoz nekaj. da je treba zujit kot da kaj vse se mora doseči.

Potem boš šel pa k mojstru, pa se boš razsvetlil, pa boš prišel nazaj dam, in kaj boš delal? nič, kuhal boš kosilo, telovadil boš in tako dalje. Kot si to počel prej (če si).

Živeti oz. življenje samo po sebi je že ornk pot. Itak, to vsi vemo.

Ampak sej tud na potovanju se menda kdaj ustaviš al pa kej...

oz. a je vsako potovanje doseganje vrha Himalaje?

In tud če je, je treba potem še dol pridt. :)

Picasso

Potem boš šel pa k mojstru, pa se boš razsvetlil, pa boš prišel nazaj dam, in kaj boš delal? nič, kuhal boš kosilo, telovadil boš in tako dalje. Kot si to počel prej (če si).

x:Dx x:Dx x:Dx

Ne... odprl boš svojo delavnico in čez vikend razsvetljeval druge...

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Itak. x:Dx x;)x

In to bo potem pomenilo, da si ne samo se uspešno razsvetlil, ampak da se lahko še bolj ceniš. x:px

Picasso

Tale je lušn:

Time and space aren't supposed to be your Harvard, they're your playground.

The life you long for already exists. You're supernatural. I'm your partner. Together we'll get there and you can have it all.

Freeze-tag?

The Universe

Bojante,

jaz pa pravzaprav ne gledam na vse to z žalostjo.

Mislim, da je tle bolj point 'the fish doesn't think-the fish knows everything' x:)x

Torej nekako, če se ustaviš, izklopiš misel kot posameznik npr., zdaj ta trenutek in se zaveš, da imaš na razpolago le

'zdaj in tu' in da ne moreš razpolagati s preteklostjo ali prihodostjo- si enostavno tu in zdaj in tu in zdaj se tega zavedaš.

to je zame perfekcija, ni potrebe po nevemkakšni zavesti.

pomiritev misli,zavedanje sedanjega trenutka in prisotnosti v 'zdaj'-mislim, da je to ključ.

ne obremenjuje in ne straši te prihodnost, če si prisotem 100% v tem trenutku.

če vse delaš s sedanjo prisotnostjo, te ne more nič obremenjevati in veliko, skoraj ali pa vse ti steče

maksimalno kar lahko iztržiš iz momenta.

pravzaprav ne vem, če znam razložiti ... :8):

drugo, kar izklopimo večkrat je ego.

to dvoje:prisotnost tukaj in zdaj + izklop ega je po moje super kombinacija za zavest in posledično skupno zavest na tem svetu.

mislim, da sploh ni črno pred nami, vsaj jaz črnine ne vidim, ker ne gledam v 'naprej' v tej smeri. x:)x

in mislim, da je človeštvo v fazi spreminjanja zavesti v celoti in da to prinaša vsesplošno dobro.

pač počiti zna nekje pošteno, ampak to je stvar, ki je potrebna za razvoj in bo kar bo,

v moji moči je le sedanji trenutek, ki ga odprto sprejemam in se ga veselim x:)x

No, meni je žal za vse te ljudi ki bodo morali žalostno propasti , in mi Ni vseeno zanje .

Ti zgleda, da nisi toliko ljubeča, srčna , al kaj nej si razlagam ? :-(

Sicer si precej dobro napisala, in tudi jaz gledam na ve to z svetlejše prihodnosti, ki je v pripravi , takoj za to očiščevalno Krizo ki je pripravljena za človeštvo .

Tukaj + zdaj smo pa itak skoz , čeprav žal nimamo veliko vpliva na svetovno dogajanje .

Da, si pa dobro napisala : Izklop Ega, kar pomeni izklop razuma, materialno-možganskega razuma, ki zavira napredovanje Ljubezni v Dušinem Srcu za Razvoj.

Ko bo to Človeštvo Ozavestilo ( vklopilo) , Bomo Hkrati Tudi Že v - Novi Dobi .

Zdaj pa žal še Ni čas Pravi .

Delamo na tem xsrcx xsrcx xsrcx

lp + #

Boštjante + #

Naučila sem se, da se moram še velikooo naučitihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg.

:palec: xDDx :palec:

Dobro Povedano , ,,,, xDDx :palec: xDDx

Namreč ; Želje nas uničujejo , žal :sori: :V: :C:

Šele ko smo brez svojih želja, smo sposobni za Sprejem Življenja iz Boga-Stvarnika .

In To , je Edina Prava Pot Življenja .xsrcx

Lp + #

Kar sem se do sedaj naučila o sebi je, da sem resnično počasna učenka življenja.

Tudi jaz sem nadvse Slaaab učenec http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif :V: :C:

Delam na tem, da se poboljšujem .

Večno izboljševanje-učenje je Pravo Dušino Življenje xsrcx xsrcx xsrcx

lp + #

No, to pa lahko povem o tem kaj sem ozavestil, se naučil...

Glede na vse kar sem v lajfu izkusil, lahko rečem, da sem se naučil, da je teme več kot sem kdajkoli mislil da obstaja.

Naučil sem se in se še učim, da so ljudje tako zelo duhovno slabi in labilni, da so sposobni počet zelo hude stvari.

Ta resnica ki me je že večkrat pošteno udarila, je zelo močno spoznanje. Hvala za ljudi ki me imajo resnično radi.

Dobro povedano xsrcx

In Hvala Stvarniku-Bogu, da mi pošilja v Življenje Ljudi, ki premorejo še vsaj malo Ljubezni ( Življenja) xsrcx

Vsi ostali pokvarjeni hodeči mrtveci pa so mi itak za opozorilo , da takšen Nikoooooooli Nesmem biti .:V:

Lp + xsrcx

aj pa vem, včasih pa je ponižnost sam zavedanje kaj vse še lahko je v primerjavi s tem kar je ta trenutek...

bolj kot modri so učitelji, ki prihajajo na mojo pot, več prikupne ponižnosti imajo :)

kdo bi vedu

zakaj hočemo delo narave naprtiti človeku... se vam ne zdi, da se imamo za močnejše kot smo v resnici... narava nas lahko sesuje in izniči... ona to zmore... res bo to posledica naše karme, pa vendar, moč je njena, kajnede... no ne vem? razmišljam?

Ne, ne, Mihela, ... Mayita ima v tem Primeru Popolnoma - Prav.

Namreč, tudi za zdajšnje NewYorške težave smo si popooooolnoma Sami krivi, zaradi napačnega mišljenja - načina življenja .

Težko verjet, ampak napačno - pretirano izkoriščanje narave povzroči sprostitev-razpustitev preveč zlobnih duhov, ki nimajo potem kje prebivati zaradi krčenja gozdov, in potem povzročajo takele Hude Viharje,ki Bodo Čedalje Bolj Pogosti .

Torej, ta del Krivde je popolnoma na nas samih .

Bog nas le rešuje iz te godlje v katero smo Že zabredli, - le še ne zavedamo se je še ne .

lp + #

Namreč ; Želje nas uničujejo , žal

Šele ko smo brez svojih želja, smo sposobni za Sprejem Življenja iz Boga-Stvarnika .

:eek:

Zakva že nas želje uničujejo? :8):

Zakva že smo sposobni za sprejem življenja šele, ko smo brez želja? :8):

xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Zakva že smo sposobni za sprejem življenja šele, ko smo brez želja? :8):

xsrcx

kot prvo... tole drži samo za tiste, ki to verjamejo.

in zakaj to verjamejo?

mogoče zato, ker neki samozvani modreci takele klatijo.

ampak... obstajajo tut drugačni pristopi v mišljenju in posledično k žiwljenju xsrcx

želja... ti pa pove tvoje poslanstvo na zemlji. amen.

in zato...

želje je treba prepoznat in jih izpolnit, biti srečen, vesel in zdrav. to je namen življenja in tako se hvali boga xsrcx

seweda pa sam mau ircam x^x

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

No, meni je žal za vse te ljudi ki bodo morali žalostno propasti , in mi Ni vseeno zanje .

Ti zgleda, da nisi toliko ljubeča, srčna , al kaj nej si razlagam ? :-(

Boštjante + #

xrolleyesx

a, da nisem?

pravzaprav mislim, da sem.... xsrcx

premorem kar veliko mero razumevanja, ljubezni in srčnosti. x:)x

ni mi vseeno za ljudi, nisem pa pesimist....

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...