Marsa 3. november 2012 Prijavi Deli 3. november 2012 Hmm...Se pravi, imaš težave, ker si želiš 'prave prijatelje', ampak v začetku morebitnih prijateljstev postaviš merila in pravila, kaj to sploh je? Kakorkoli, upam da boš našla in imela taka prijateljstva, kjer bosta obe 'strani' o prijateljstvu razmišljali podobno in imeli do njega enak odnos.Drugače itak ni možno; ne v prijateljstvu, kot tudi ne v partnerstvu.Za oboje je potrebnih nekaj predpogojev, predvsem pa morata imeti do obojega podoben ali enak odnos. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 3. november 2012 Avtor Prijavi Deli 3. november 2012 med prijateljem in ljubeznijo je vse v enem ampak zelo težko rečeš,da lahko čisto vse poveš svojemu fantu,ker ljubezen so čustva,močnana katere je zelo težko vplivati in je malo drugače kot samo prijatel,k mu poveš lažje.Ker ljubezen je težja vsebina.Ker jo določajo čustvazato bol gledaš na to,da ne bi kaj narobe rekel ali naredil. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 3. november 2012 Avtor Prijavi Deli 3. november 2012 Hmm...Se pravi, imaš težave, ker si želiš 'prave prijatelje', ampak v začetku morebitnih prijateljstev postaviš merila in pravila, kaj to sploh je? Kakorkoli, upam da boš našla in imela taka prijateljstva, kjer bosta obe 'strani' o prijateljstvu razmišljali podobno in imeli do njega enak odnos.Drugače itak ni možno; ne v prijateljstvu, kot tudi ne v partnerstvu.Za oboje je potrebnih nekaj predpogojev, predvsem pa morata imeti do obojega podoben ali enak odnos. enako razmišlanje,vsekakor! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 3. november 2012 Prijavi Deli 3. november 2012 Pa naj povem kdo sem Ime mi je Urška,stara sem 21 let,moj rojstni dan je 12.7 ravnokar sem se preselila iz mojega kraja v Novo Goricu,v okolici pravijo,da primorska zgleda tko,da vedno burja piha zato se moraš dobro držati svojega fanta ali hiše,da te ne odnese,imam na primorskem v mojem novem domu sosedo k se zjutraj ob 4 zbudi in pogovarja s svojimi kokoškami,kokoške so podobne sosedi,včasih jim tudi kakšno pesmico zapoje,ko pomislim nanjo se ne morem nehati smejati,imam balkon in imam poln razgled kaj počne,nism opravliva ampak je tako smešna gospa,pravijo,da ima na hrbtu grbo,ki jo ni mogoče izbrisatix:px o meni pravijo,da sem čudna in,da nikoli ne pišem po navodilih in vejice in napake v pisavi,zato imajo vedno po raznih forumih pritožbe proti meni,ampak nekaterim se zdim zabavna, ampak po večini se pritožujejo,res imam preveč,da povem,imam nekakšen svoj humor,ki ga je malo težje spremljati ampak bo nekako šlo ane?ne maram jaz krivic,ne maram laži in določena oseba pravi,da nimam napak,da sem popolna,ampak ne vrjamem v te besede,čeprav pravi,da vedno naredi kaj narobe in,da odpuščam sproti napake, njegove ampak,da pri meni ni napak,res čudno gledam kaj želi povedati,ta oseba,ki je podobna meni,to je pravi prijatel se mi zdi,jaz prihajam iz Kranj in sem totalni gorenski naglas,ko me je prijateljica vprašala,ko sem omenila beseco BECA,je mislila,da govorim o pevki,ki poje pesmi,kot je CECA,ampak kaj pomeni BECA,beca pomeni ovca kot BECEK,ampak BECA je ženskega spola,becek je nasprotnega vmesnega ni, jaz sem po duši umetnih in vedno bom kjerkoli bom do konca mojega življenja,rišem,oblikujem,ustvarjam,fotografiram celo strižem,moja življenjska zgodba bi zelo dolgo trajala,ker ne morem vse povedati o sebi bi na kratko,no moja soba v Kranju je moja umetnina na steni so polme in viseča mreža in je resnično popolna slika kar sem kdaj naprisala,tam v tist sobi je moje preteklo življenje,želim povedati,da nisem žurerski tip,niti ne maram polno ljudi na kupu,to se meni zdi dolgočasno,da bi hodila v lokale ali podobne stvari,tam ne bi najdla ljudi s kom lahko govorim,zato nisem tega počela kot počnejo vsi,my room is my party,ko sem risala in določene stvari dosegla v moji umetnosti,nekateri ljudje niso razumeli mojo umetnost,ker je drugačna,ljubim barve in moje stvari so zelo sijoče,žive najbrš zaradi mojega karakterja,dokler nisem videla tudi odzive na moje umetnine,je bilo težko to je moje srce tu je moj dom,in to sem jaz,nisem znan umetnik ampak sem pa čuden nikoli ne poslušam,kaj moram narediti,nikoli nisem ampak večina odzivov je bilo pozitivno zelo dobrih,ampak včasih bi najraje zajokala,ni enostavno in ni lahko,enostavno si drugačen,ko rišeš vsako potezo,se ti zdi,da boš našel kdaj sebe,ker v tem si ti sam to kar si,in moji občutki in čustva so bili nekako čisto bol žalostno,ko si risal,fotografiral,si sebe delal,in te čustva še vedno čutim,mogoče,ker imaš veliko za pokazati,in ne moreš včasih vrjet,kaj vse lahko narediš,kot prijatelje ne bi zapustil in jim pomagal,vem pišem v moškem stilu,sem še vedno punca,my style,sem imela nekatere ljudi okoli meni,ki nikoli niso sprejeli mene,lahko sem bila nekdo drugi ampak ne jaz,deleli so ogromne napeke,me przadeli na vseh področjih kar je možno ampak še vedno,ko me pokličejo dejasko mislijo,da je že vse pozableno,ker jaz odpuščam neglede kako hudo je,ne morem biti kot oni,ta oseba,ki mi je rekla popolna si,je mislila to,mene,in včasih resno mislim tako,da ne ranim jaz,ampak drugi mene,je rekel,oziroma jaz rečem in mislim mogoče zato,ker jaz ne morem ranit,drugi mene,to je moja usoda oziroma preteklost,ampak srce moje je drugačno kot ostali,to moram vedeti,ne bom govorila kakšne hudobije to te ljudje delali,ampak ko me je določena oseba prizadela,k rečemu temu ljubezen, sem stala na hribu,na enakem hribu kjer sva bila in vse je šelo na koščke,to tako boli,ne vem kako je prišlo,ta bolečina se je shranila v meni to leto,v želodcu,pravijo,da psihično potuje do želodca,da telo več ne zazna razliko med ljubeznijo in bolečinoin tako me je bolelo ves čas,ko sem bila blizu osebe k me je imela rada je v želodcu ali v trebuhu tesnoba,bolečina,ni vedela razlike med ljubeznijo,ker je prepričevala vse dodatne poteze,ker nekoč je nekdo to izkoristil,da daš čisto vse,svojo dušo,srce,tebe nekomu,ampak potem nihče ni mogel poleg,ker ljubezni ni več obstajalo,le bolečina,ni moralo več sprejemati ljubezni,ker je bolelo in še vedno boli,če nekoga ljubiš tako,in ti še zadne upanje umre,ne moreš priti nazaj,ker moj krog ljudi me nihče ni maral,mogoče so me spovražili ne vem,sem morala oditi od doma,ker sem morala,ne bom govorila moje življenske zgodbein kaj je bilo ampak morala sem iti lahko rečem z eno besedo sem bila čisto sama,čisto,vem občutek in vem kako je ampak so sedaj nisem obupala čeprav sem živela med ljudmi,ki me niso imeli radi,čeprav sem bila čisto sama od rojstva,do zdaj in zdaj se je spremenilo,ne vem kako hudo je bilo prej poglej te popolnoma razumem in ti čestitam da slediš svojim sanjam in odločitvam, neglede na to kaj si drugi mislijo.glede prijateljev sama vidiš kateri te izkoriščajo,ja seveda vedno kadar si dobra oseba boš imela veliko takih priveskov.poglej daj času čas. tisti dobri prijatelji ja ti bodo stali ob strani čeprav jim ne boš dala nič v zameno.zdaj je pravi čas,preselila si se torej ljudje ne vedo tvoje preteklosti začni znova živi za sedanjost.sem šla skozi podobno zgodbo kot ti sam da sem se jaz pri enaidvajsetih ne samo preselila na drugi konec države ampak sem šla kar čez lužo v južno ameriko.ampak tam sem ugotovilass vbistvu ja keri so moji pravi prijatelji tukaj v sloveniji in keri niso.kot praviš druge znance daj na of in z resničnimi prijatelji se druži pač takrat ko ti paše.vidim da si rada sama si pa želiš tudi prave prijatelje, ne skrbi skozi čas bodo prišli.ne biti sramežljiva deli svoje misli svoje zamisli neglede kakšna je reakcija drugih samo tako boš lahko našla sorodne duše, ki čutijo in mislijo drugače.pusti preteklost zasabo in uživaj življenje sedaj, pa nikar ne misli da si čudna ker nisi kliše kot drugi, si sonšek ki sije med samimi istimi ljudmi.meni so dostikrat doma rekli da sem čudna še zdaj to slišim vsakič,ampak povem ti jaz se jim nisem dala prepričat in zdaj imam res res dobre prijatelje,in se imamo neizmerno radi 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 3. november 2012 Avtor Prijavi Deli 3. november 2012 poglej te popolnoma razumem in ti čestitam da slediš svojim sanjam in odločitvam, neglede na to kaj si drugi mislijo.glede prijateljev sama vidiš kateri te izkoriščajo,ja seveda vedno kadar si dobra oseba boš imela veliko takih priveskov.poglej daj času čas. tisti dobri prijatelji ja ti bodo stali ob strani čeprav jim ne boš dala nič v zameno.zdaj je pravi čas,preselila si se torej ljudje ne vedo tvoje preteklosti začni znova živi za sedanjost.sem šla skozi podobno zgodbo kot ti sam da sem se jaz pri enaidvajsetih ne samo preselila na drugi konec države ampak sem šla kar čez lužo v južno ameriko.ampak tam sem ugotovilass vbistvu ja keri so moji pravi prijatelji tukaj v sloveniji in keri niso.kot praviš druge znance daj na of in z resničnimi prijatelji se druži pač takrat ko ti paše.vidim da si rada sama si pa želiš tudi prave prijatelje, ne skrbi skozi čas bodo prišli.ne biti sramežljiva deli svoje misli svoje zamisli neglede kakšna je reakcija drugih samo tako boš lahko našla sorodne duše, ki čutijo in mislijo drugače.pusti preteklost zasabo in uživaj življenje sedaj, pa nikar ne misli da si čudna ker nisi kliše kot drugi, si sonšek ki sije med samimi istimi ljudmi.meni so dostikrat doma rekli da sem čudna še zdaj to slišim vsakič,ampak povem ti jaz se jim nisem dala prepričat in zdaj imam res res dobre prijatelje,in se imamo neizmerno radi najlepša hvala,lepo si napisala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. november 2012 Prijavi Deli 3. november 2012 Mayita, med prijateljem in ljubeznijo je vse v enem ampak zelo težko rečeš,da lahko čisto vse poveš svojemu fantu,ker ljubezen so čustva,močnana katere je zelo težko vplivati in je malo drugače kot samo prijatel,k mu poveš lažje.Ker ljubezen je težja vsebina.Ker jo določajo čustvazato bol gledaš na to,da ne bi kaj narobe rekel ali naredil.Ja, tudi tako je lahko, ja, ampak saj veš sama najbrž: ko srečaš osebe, si z enimi takoj kompa, se zaštekaš itd., ne razmišljaš o ljubezni v takšnem smislu, ene pa srečaš in jih vidiš drugače (kot zgolj prijatelje).To je težko mejo postavit, predvsem pa morata oba imeti enak odnos do vajinega odnosa (kar sva pa že prej *ugotovili*). ps: drugače pa mislim, da je s prijateljem na nek način tako kot s fantom oz. morebitnim (bodočim) partnerjem: manj ga iščeš, prej ga srečaš. In ko ga, ponavadi veš.Vsaj jaz oz. z mano je tako. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 3. november 2012 Avtor Prijavi Deli 3. november 2012 (popravljeno) Mayita, Ja, tudi tako je lahko, ja, ampak saj veš sama najbrž: ko srečaš osebe, si z enimi takoj kompa, se zaštekaš itd., ne razmišljaš o ljubezni v takšnem smislu, ene pa srečaš in jih vidiš drugače (kot zgolj prijatelje).To je težko mejo postavit, predvsem pa morata oba imeti enak odnos do vajinega odnosa (kar sva pa že prej *ugotovili*). ljubezen pa samo prijatelstvo je drugače,vsekakor lahko popolnoma vse poveš prijateljici kot pa fantu.Zato rabiš prijateljico....tudi če se ne razumeš toliko z prijateljico potem je težje ja ampak če tej prijateljici lahko popolnoma vse poveš,ni tak problem....ali se gre za fanta .....bo tudi to razumela je pa res ta prijateljica ima lahko čisto drugačen karakter kot jaz naprimer,ker ne bom sodila nekoga ...če bi se zaljubila v mojega fanta naprimer.... jaz bi se drugače odzvala na to če bi mi prijateljica povedala,da čuti nekaj do mojega fanta,ne bi mi bilo všeč ampak jo ne bi sodila,sovražila ne vem karkoli saj ona ni kriva če nekaj čuti do mojega fanta kajne...ni krivato je bil primer. Nisi mi povedala tvoj problem,zato ti ne morem kaj več povedati kot predvidevati Popravljeno 3. november 2012 -> aboyanasanna Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 3. november 2012 Avtor Prijavi Deli 3. november 2012 (popravljeno) jaz osebno ne bi sovražila ali ji zamerila če bi se naprimer zaljubila v mojega fanta,saj vem,da na to ni vpliva,vem pa,da bi se marsikdo odzval drugače in bi zamerila v tem primeru jaz ne!To bi bila moja prijateljica zakaj bi ji zamerila,saj ni kriva,da se zaljubi. Popravljeno 3. november 2012 -> aboyanasanna Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 3. november 2012 Avtor Prijavi Deli 3. november 2012 (popravljeno) če pa bo prijatel izdal tvoje zaupanje,izdal skrivnosti za tvojim hrbtom,to ni pravi prijatel,če se zaljubi v tvojega fantani vpliva na to,še vedno je tvoj najbolši prijatel.Vse moje mnenjex^x Popravljeno 3. november 2012 -> aboyanasanna Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 3. november 2012 Prijavi Deli 3. november 2012 jaz osebno ne bi sovražila ali ji zamerila če bi se naprimer zaljubila v mojega fanta,saj vem,da na to ni vpliva,vem pa,da bi se marsikdo odzval drugače in bi zamerila v tem primeru jaz ne!To bi bila moja prijateljica zakaj bi ji zamerila,saj ni kriva,da se zaljubi. poglej tukaj si pa v zmoti,med prijateljicami je neka vez in prijateljičin fant te ne sme nikoli mikati ker je njen in če veš to potlej tudi čustva ne morejo zrasti.kot veš da se ne moreš zaljubiti v bratranca ali brata tako bi moralo biti da se ne smeš zaljubiti v prijateljičinga fanta.prepovedana cona.žal je pa to tak pogost pojav.je kriva ker imamo čustva in imamo razum.prepustiti se čustvom brez razuma nikoli ni dobro. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. november 2012 Prijavi Deli 3. november 2012 jaz osebno ne bi sovražila ali ji zamerila če bi se naprimer zaljubila v mojega fanta,saj vem,da na to ni vpliva,vem pa,da bi se marsikdo odzval drugače in bi zamerila v tem primeru jaz ne!To bi bila moja prijateljica zakaj bi ji zamerila,saj ni kriva,da se zaljubi.Ja. Tudi jaz ne bi zasovražila, jasno, sploh če bi mi povedala. Kot praviš, tako pač je, se zgodi, nimam vpliva na to, vprašanje pa je, koliko bi se še želela družit po tem s to prijateljico - in morebiti z njo in mojim ex in zdaj njenim novim fantom.Nisem še bila v taki vlogi, tako da ne morem rečt. Nimam problema, pisala sem o hipotetičnem primeru (da včasih ni nujno, da popolnoma vse poveš prijatelju), ki pa se je res zgodil tudi meni.Nič takega torej, česar ne bi smela ali pa mogla povedat (da bi bilo kakšno nezaupanje, nasprotno, roko dam v ogenj za obe, kar se tega tiče), gre izključno samo zame in moj odnos (do njiju in še koga). V glavnem, jaz ne iščem prijateljev, znanstev pa še manj.Če pa bi že kaj res potrebovala, pa bi to bilo nekaj drugega kot pogovori o tem, kakšna naj bi zgledala prijateljstva.Skratka, jaz stopam drugače v prijateljstva, ne analiziram že prej tako zelo - ali ko spoznam novo osebo, tudi ne postavim pravil ali predstav o prijateljstvu ali čemerkoli kar na začetku. Če sem pa lahko iskrena (glede na to, da je fajn da dobiš odziv in me itak ne poznaš in ti tako v tem smislu moje mnenje nič ne pomeni, se pravi te ne morem prizadeti ali pa užaliti), pa se mi zdi, da bi se mogoče tudi jaz izognila druženju na tak način, če bi ves čas druženja skušala doreči, kakšni naj bodo temelji.Ljudje se družimo tudi zato, da se malo sprostimo in ko se začneš pogovarjat z nekom, takoj vidiš, ali ti ta debata nekaj da ali pa ne, in če se po debati z nekom počutiš nad dobro, si želiš še druženja, bližine itd., potem je to super, če se pa po druženju z osebo počutiš izmučeno, izžeto kot cunjo, nerazumljeno in nezadovoljEno v komunikacijskem smislu, pa se potem ne puliš tako zelo za to prijateljstvo. Ko praviš, da ima ljubezen večjo težo; razumem, kaj meniš, zna bit tako, ja, ampak prijateljstvo s težo je pa na nek način še težavnejše lahko.Vsaj meni. Morda pa boš tudi ti nekoč drugače gledala na to, glede na to, da bi lahko bila tvoja mama. Hočem rečt tudi, da morda boš tudi lažje debatirala s kom, ki ti je generacijsko bližje. zdaj so tudi drugačni časi, jaz sem še bolj iz 'tastarih', ko je bilo vse skupaj malo drugače, zdaj pa bolj samo spremljam in opazujem in kolikor vidim, jih ima zelo malo podoben pogled kot ga imam sama, kar je na nek način podobno, kot je pri tebi (zato nimam veliko somišljenikov, kot tudi ne tovrstnih sogovornikov). Zdaj ljudje gledajo drugače tako na prijateljstvo kot tudi na partnerstvo in čeprav včasih pogrešam družbo, kadar sem sama, imam raje samoto in svojo družbo, kot pa prijateljstva in/ali znanstva, ki me v nobenem smislu ne potešijo ali se počutim celo izpraznjeno, namesto izpolnjeno ali nevtralno. Vendar je vseeno drugače, če tako misliš pri 50-ih kot pri 20-ih. Saj pravim, upam da bo kdo mlajši se še kaj priključil... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 3. november 2012 Avtor Prijavi Deli 3. november 2012 (popravljeno) poglej tukaj si pa v zmoti,med prijateljicami je neka vez in prijateljičin fant te ne sme nikoli mikati ker je njen in če veš to potlej tudi čustva ne morejo zrasti.kot veš da se ne moreš zaljubiti v bratranca ali brata tako bi moralo biti da se ne smeš zaljubiti v prijateljičinga fanta.prepovedana cona.žal je pa to tak pogost pojav.je kriva ker imamo čustva in imamo razum.prepustiti se čustvom brez razuma nikoli ni dobro. Hj, moje mnenje,ne smeš se zaljubiti ampak pri čustvih se ravno ne moreš upreti,zato jaz ne bi sodila nisem rekla pa,da bi ji fanta dala.Zamerila pa ji ne biče bi povedala,vem poznam čustva in če nam je določena oseba všeč zelo nimamo vpliva,lahko trdimo,da nam ni, ni tako enostavno,ker niso čustva vodliva,da nam bo neka določena oseba všeč,če nam ni,tako tudi ne moremo vodit v koga se zaljubimo.Bi ji ti osebno zamerila če bi ti prijateljica povedala iskreno,da se je zaljubila v tvojega fanta ali bi ji bol zamerila,da ti ni povedala in prekrivala ves čas kar bi bilo zanjo še bol mučno saj ti ne bi več tako zaupala kot ti je prej,jaz izberem rajši,da vem resnico,da mi ne prekriva,kot pa da mi to nekdo pove... jaz izberem resnico,da mi pove,kot da prekriva svoja čustva in se vedno bol odaljujeva med sabo saj ni več zaupanja kot prej,ker mi očitno prijateljica nekaj prekriva in jo to zelo žre in ne more povedati.Ima problem jaz pa ji ne morem pomagati ne vem kaj bi v tem primeru. Rajši imam resnico. Popravljeno 3. november 2012 -> aboyanasanna Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. november 2012 Prijavi Deli 3. november 2012 to pa ja, tudi jaz lahko tako mislim.nisem te čisto dobro razumela.skratka, tudi sama cenim iskrenost in v takem primeru je tudi lažje prebroditi to. ampak spet ni nujno. v bistvu je lahko samo prehodne narave ali pa bolj nekakšna fascinacija kot dejansko ljubezen in če bi kar takoj mi povedala, bi morda dala večjo težo, kot jo ima v resnici. ne vem, kako bi ravnala, težko se postavljam v vse te hipotetične variante, sama delujem drugače: bolj delujem, kot razmišljam (čeprav bi bilo seveda včasih bolje, ko bi bilo obratno ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 3. november 2012 Avtor Prijavi Deli 3. november 2012 (popravljeno) Ja. Tudi jaz ne bi zasovražila, jasno, sploh če bi mi povedala. Kot praviš, tako pač je, se zgodi, nimam vpliva na to, vprašanje pa je, koliko bi se še želela družit po tem s to prijateljico - in morebiti z njo in mojim ex in zdaj njenim novim fantom.Nisem še bila v taki vlogi, tako da ne morem rečt. Nimam problema, pisala sem o hipotetičnem primeru (da včasih ni nujno, da popolnoma vse poveš prijatelju), ki pa se je res zgodil tudi meni.Nič takega torej, česar ne bi smela ali pa mogla povedat (da bi bilo kakšno nezaupanje, nasprotno, roko dam v ogenj za obe, kar se tega tiče), gre izključno samo zame in moj odnos (do njiju in še koga). V glavnem, jaz ne iščem prijateljev, znanstev pa še manj.Če pa bi že kaj res potrebovala, pa bi to bilo nekaj drugega kot pogovori o tem, kakšna naj bi zgledala prijateljstva.Skratka, jaz stopam drugače v prijateljstva, ne analiziram že prej tako zelo - ali ko spoznam novo osebo, tudi ne postavim pravil ali predstav o prijateljstvu ali čemerkoli kar na začetku. Če sem pa lahko iskrena (glede na to, da je fajn da dobiš odziv in me itak ne poznaš in ti tako v tem smislu moje mnenje nič ne pomeni, se pravi te ne morem prizadeti ali pa užaliti), pa se mi zdi, da bi se mogoče tudi jaz izognila druženju na tak način, če bi ves čas druženja skušala doreči, kakšni naj bodo temelji.Ljudje se družimo tudi zato, da se malo sprostimo in ko se začneš pogovarjat z nekom, takoj vidiš, ali ti ta debata nekaj da ali pa ne, in če se po debati z nekom počutiš nad dobro, si želiš še druženja, bližine itd., potem je to super, če se pa po druženju z osebo počutiš izmučeno, izžeto kot cunjo, nerazumljeno in nezadovoljEno v komunikacijskem smislu, pa se potem ne puliš tako zelo za to prijateljstvo. Ko praviš, da ima ljubezen večjo težo; razumem, kaj meniš, zna bit tako, ja, ampak prijateljstvo s težo je pa na nek način še težavnejše lahko.Vsaj meni. Morda pa boš tudi ti nekoč drugače gledala na to, glede na to, da bi lahko bila tvoja mama. Hočem rečt tudi, da morda boš tudi lažje debatirala s kom, ki ti je generacijsko bližje. zdaj so tudi drugačni časi, jaz sem še bolj iz 'tastarih', ko je bilo vse skupaj malo drugače, zdaj pa bolj samo spremljam in opazujem in kolikor vidim, jih ima zelo malo podoben pogled kot ga imam sama, kar je na nek način podobno, kot je pri tebi (zato nimam veliko somišljenikov, kot tudi ne tovrstnih sogovornikov). Zdaj ljudje gledajo drugače tako na prijateljstvo kot tudi na partnerstvo in čeprav včasih pogrešam družbo, kadar sem sama, imam raje samoto in svojo družbo, kot pa prijateljstva in/ali znanstva, ki me v nobenem smislu ne potešijo ali se počutim celo izpraznjeno, namesto izpolnjeno ali nevtralno. Vendar je vseeno drugače, če tako misliš pri 50-ih kot pri 20-ih. Saj pravim, upam da bo kdo mlajši se še kaj priključil... ja seveda kot praviš vsi razmišlamo drugače zato moraš najti nekaj podobnega tebi ni nič narobe ampak jaz osebno sem našla osebo k se popolnoma skoraj v vseh pogledih strinja z mano in je nekako drugače,to je edina oseba,ki ga imam Popravljeno 3. november 2012 -> aboyanasanna Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. november 2012 Prijavi Deli 3. november 2012 potem pa res ne razumem, v čem je problem. (ker v drugi temi -in mislim da tudi v tej- pišeš, da če boš kdaj spoznala pravega prijatelja) je pa res, da si ravno uletela in si očitno bila malo hlastna oz. se ti je ful enih misli 'ulilo na papir'. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 3. november 2012 Avtor Prijavi Deli 3. november 2012 (popravljeno) potem pa res ne razumem, v čem je problem. (ker v drugi temi -in mislim da tudi v tej- pišeš, da če boš kdaj spoznala pravega prijatelja) je pa res, da si ravno uletela in si očitno bila malo hlastna oz. se ti je ful enih misli 'ulilo na papir'. prijatelja bol prijateljico!fanta imam samo ljubezen je drugače...bol za prijateljico ..ampak nimam nič proti,da jih imam malo več...prijateljev seveda ne samo fanta...nekako mi samo fant ni dovol je čisto drugačno zaupanje in ljubezen,he is my soulmatebut don't need him oll time. Popravljeno 3. november 2012 -> aboyanasanna Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. november 2012 Prijavi Deli 3. november 2012 aha no super, potem pa toliko bolje! (imaš potem več kot ima marsikdo ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 3. november 2012 Avtor Prijavi Deli 3. november 2012 (popravljeno) aha no super, potem pa toliko bolje! (imaš potem več kot ima marsikdo ) sva malo več kot dva meseca skupaj odkar se preselila samo jaz razmišlam,da sem še mlada in lahko še marsikoga spoznam ane hahaha govorim bol o prijatelstvu,ni ljubosumen nima nič proti Popravljeno 3. november 2012 -> aboyanasanna Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 3. november 2012 Prijavi Deli 3. november 2012 Hj, moje mnenje,ne smeš se zaljubiti ampak pri čustvih se ravno ne moreš upreti,zato jaz ne bi sodila nisem rekla pa,da bi ji fanta dala.Zamerila pa ji ne biče bi povedala,vem poznam čustva in če nam je določena oseba všeč zelo nimamo vpliva,lahko trdimo,da nam ni, ni tako enostavno,ker niso čustva vodliva,da nam bo neka določena oseba všeč,če nam ni,tako tudi ne moremo vodit v koga se zaljubimo.Bi ji ti osebno zamerila če bi ti prijateljica povedala iskreno,da se je zaljubila v tvojega fanta ali bi ji bol zamerila,da ti ni povedala in prekrivala ves čas kar bi bilo zanjo še bol mučno saj ti ne bi več tako zaupala kot ti je prej,jaz izberem rajši,da vem resnico,da mi ne prekriva,kot pa da mi to nekdo pove... jaz izberem resnico,da mi pove,kot da prekriva svoja čustva in se vedno bol odaljujeva med sabo saj ni več zaupanja kot prej,ker mi očitno prijateljica nekaj prekriva in jo to zelo žre in ne more povedati.Ima problem jaz pa ji ne morem pomagati ne vem kaj bi v tem primeru. Rajši imam resnico. poglej poglej ja težka situacija ker jaz sem videla kar nekaj prijateljic iti z najboljšimi prijatelji od fanta ali obratno,pa ti povem nekaj, tvoja prijateljica je otročja,ni res da ne mores kontrorirati čustev.pa mi ti povej kot njena iskrena prijateljica, a bi se ti še vedno pol družila z lahkoto z njo ko bi vedela da trpi vsakič ko vidi da je fant v katerega zaljubljena z njeno najboljšo prijateljico , a to ti je pa vredu?????jaz mislim da če bi bilo vse zares iskreno in če bi ti prijateljica bila iskrena prijateljica bi morala sama razščistit s tem in se sprijaznit da je on tvoj in verjemi mi da bi čustva hitro izginila. tko sta pa obe NEVEDOČ egoistični ona ti zaupa njene skrbi k se tičejo tvoje največje intime, ti se pa še vedno družiš z njo vedoč da je zaljubljena v tvojega fanta in kot TI praviš čustvon se ne more upreti torej ona bo vsakič trpela ko vaju vidi skupaj.če bi bili iskreni prijateljici do te situacije ne bi smelo priti, vsaj tako jaz gledam na to. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. november 2012 Prijavi Deli 3. november 2012 sva malo več kot dva meseca skupaj odkar se preselila samo jaz razmišlam,da sem še mlada in lahko še marsikoga spoznam ane hahaha govorim bol o prijatelstvu,ni ljubosumen nima nič proti aha razumem (skoraj, v začetku teme sem drugače razbrala).ja, zdi se modro, fajn je bit odprt za vse mogoče možnosti, sploh če si mlad, ni smiselno zabetonirat v prvi odnos.Mi je pa vseeno malo nenavadno, da ob tem, ko imaš fanta, soulmate kot praviš, da tako pogrešaš pravega prijatelja, ki ti bo vedno stal ob strani in vse to.hočem reči, sem mislila, da v bistvu nikogar nimaš. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 3. november 2012 Avtor Prijavi Deli 3. november 2012 (popravljeno) poglej poglej ja težka situacija ker jaz sem videla kar nekaj prijateljic iti z najboljšimi prijatelji od fanta ali obratno,pa ti povem nekaj, tvoja prijateljica je otročja,ni res da ne mores kontrorirati čustev.pa mi ti povej kot njena iskrena prijateljica, a bi se ti še vedno pol družila z lahkoto z njo ko bi vedela da trpi vsakič ko vidi da je fant v katerega zaljubljena z njeno najboljšo prijateljico , a to ti je pa vredu?????jaz mislim da če bi bilo vse zares iskreno in če bi ti prijateljica bila iskrena prijateljica bi morala sama razščistit s tem in se sprijaznit da je on tvoj in verjemi mi da bi čustva hitro izginila. tko sta pa obe NEVEDOČ egoistični ona ti zaupa njene skrbi k se tičejo tvoje največje intime, ti se pa še vedno družiš z njo vedoč da je zaljubljena v tvojega fanta in kot TI praviš čustvon se ne more upreti torej ona bo vsakič trpela ko vaju vidi skupaj.če bi bili iskreni prijateljici do te situacije ne bi smelo priti, vsaj tako jaz gledam na to. če bi bila dobra prijateljica ne bi mi mojega fanta vzela če se postavim v to vlogo samo bi bila pa hvaležna za njeno iskrenost,da mi pove,ne ni mi v redu,da bi trpela in mi to nenehno govorila če bi delala to bi jo postavla pod vprašanje?kdo ji je več pomembn jaz ali on? vsekakor pa bi bila hvaležna za iskrenost do mene kot,da skriva ampak če se bi zavedala,da ni to prav,da se je zaljubila vanj,ker sva prijateljici bi to skrila ne bi se pred menoj jokala in stokala,da trpi za njim. aha razumem (skoraj, v začetku teme sem drugače razbrala).ja, zdi se modro, fajn je bit odprt za vse mogoče možnosti, sploh če si mlad, ni smiselno zabetonirat v prvi odnos.Mi je pa vseeno malo nenavadno, da ob tem, ko imaš fanta, soulmate kot praviš, da tako pogrešaš pravega prijatelja, ki ti bo vedno stal ob strani in vse to.hočem reči, sem mislila, da v bistvu nikogar nimaš. nisem nobenga imela imam pa samo njega samo mi ni dovol,rada spoznavam raznovrstne ljudi in on to ve,in mi daje vso svobodo in jaz njemu tako,da pri nama ni problem,si zaupava.Žal do sedaj sem imela bol nesrečo. Popravljeno 3. november 2012 -> aboyanasanna Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. november 2012 Prijavi Deli 3. november 2012 poglej poglej ja težka situacija ker jaz sem videla kar nekaj prijateljic iti z najboljšimi prijatelji od fanta ali obratno,pa ti povem nekaj, tvoja prijateljica je otročja,ni res da ne mores kontrorirati čustev.pa mi ti povej kot njena iskrena prijateljica, a bi se ti še vedno pol družila z lahkoto z njo ko bi vedela da trpi vsakič ko vidi da je fant v katerega zaljubljena z njeno najboljšo prijateljico , a to ti je pa vredu?????jaz mislim da če bi bilo vse zares iskreno in če bi ti prijateljica bila iskrena prijateljica bi morala sama razščistit s tem in se sprijaznit da je on tvoj in verjemi mi da bi čustva hitro izginila. tko sta pa obe NEVEDOČ egoistični ona ti zaupa njene skrbi k se tičejo tvoje največje intime, ti se pa še vedno družiš z njo vedoč da je zaljubljena v tvojega fanta in kot TI praviš čustvon se ne more upreti torej ona bo vsakič trpela ko vaju vidi skupaj.če bi bili iskreni prijateljici do te situacije ne bi smelo priti, vsaj tako jaz gledam na to.težko rečem kaj, se pa strinjam v tem delu oz. tudi sama sem taka, ampak ne zaradi kakšne plemenitosti al pa česa podobnega.Namreč, jaz se v tipa sploh ne morem zaljubiti, če je zaseden, 'poročen' (kaj šele z mojo prijateljico). ne obstaja zame v tem smislu, ne privlači me.Podobno kot si napisala, ko bi šlo za primer brata ali bratranca ali kaj takega.Nima čara zame (ker je njihov čar že nekje drugje in to se čuti in vidi). Sicer pravijo da nikoli ne reci nikoli in da se zarečenega kruha največ poje, vendar dejansko se še nikoli nisem zaljubila v vezanega tipa (kaj šele prijateljičinega - v primeru slednjega bi ga dojemala kot nekako del nje)... nisem nobenga imela imam pa samo njega samo mi ni dovol,rada spoznava raznovrstne ljudi in on to ve,in mi daje vso svobodo in jaz njemu tako,da pri nama ni problem,si zaupava.Žal do sedaj sem imela bol nesrečo.aja super, potem imaš pa pravzaprav kar srečo.potem bodo gotovo tudi še kakšni frendi uleteli, če se ti -očitno- malo vse skupaj obrača na bolje, odkar si se preselila. Se pravi je dobro da si se. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 3. november 2012 Avtor Prijavi Deli 3. november 2012 (popravljeno) težko rečem kaj, se pa strinjam v tem delu oz. tudi sama sem taka, ampak ne zaradi kakšne plemenitosti al pa česa podobnega.Namreč, jaz se v tipa sploh ne morem zaljubiti, če je zaseden, 'poročen' (kaj šele z mojo prijateljico). ne obstaja zame v tem smislu, ne privlači me.Podobno kot si napisala, ko bi šlo za primer brata ali bratranca ali kaj takega.Nima čara zame (ker je njihov čar že nekje drugje in to se čuti in vidi). Sicer pravijo da nikoli ne reci nikoli in da se zarečenega kruha največ poje, vendar dejansko se še nikoli nisem zaljubila v vezanega tipa (kaj šele prijateljičinega - v primeru slednjega bi ga dojemala kot nekako del nje)... aja super, potem imaš pa pravzaprav kar srečo.potem bodo gotovo tudi še kakšni frendi uleteli, če se ti -očitno- malo vse skupaj obrača na bolje, odkar si se preselila. Se pravi je dobro da si se. Sicer pravijo da nikoli ne reci nikoli in da se zarečenega kruha največ poje, vendar dejansko se še nikoli nisem zaljubila v vezanega tipa (kaj šele prijateljičinega - v primeru slednjega bi ga dojemala kot nekako del nje)...enako ampak pišem v situaciji k je možna! Popravljeno 3. november 2012 -> aboyanasanna Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aboyanasanna 3. november 2012 Avtor Prijavi Deli 3. november 2012 (popravljeno) težko rečem kaj, se pa strinjam v tem delu oz. tudi sama sem taka, ampak ne zaradi kakšne plemenitosti al pa česa podobnega.Namreč, jaz se v tipa sploh ne morem zaljubiti, če je zaseden, 'poročen' (kaj šele z mojo prijateljico). ne obstaja zame v tem smislu, ne privlači me.Podobno kot si napisala, ko bi šlo za primer brata ali bratranca ali kaj takega.Nima čara zame (ker je njihov čar že nekje drugje in to se čuti in vidi). Sicer pravijo da nikoli ne reci nikoli in da se zarečenega kruha največ poje, vendar dejansko se še nikoli nisem zaljubila v vezanega tipa (kaj šele prijateljičinega - v primeru slednjega bi ga dojemala kot nekako del nje)... aja super, potem imaš pa pravzaprav kar srečo.potem bodo gotovo tudi še kakšni frendi uleteli, če se ti -očitno- malo vse skupaj obrača na bolje, odkar si se preselila. Se pravi je dobro da si se. gledam pozitivno ;)trenutno kupujem kužka v tujini že čist nora skačem okoli sam kaj k moram še čakat Popravljeno 3. november 2012 -> aboyanasanna 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. november 2012 Prijavi Deli 3. november 2012 ...enako ampak pišem v situaciji k je možna!ja, ogromno situacij je možnih. Kar pa ne pomeni da (jaz osebno) razmišljam o vseh ali da me zanima jih vse preanalizirati, morebitne, možne... No ja, kot sem že napisala, pri petdesetih malo drugače razmišljaš, pa tudi lažje je delati zaključke po tem, kar je bilo, kot pred tem, kar morda bo. Skratka, imaš nekoga, ki ti stoji ob strani, mu zaupaš, to je v tem trenutku zelo pomembno (sem mislila da nimaš nikogar).Prijateljstva pa tudi še pridejo, tudi prava. gledam pozitivno ;)trenutno kupujem kužka v tujini že čist nora skačem okoli sam kaj k moram še čakat super. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.