Skoči na vsebino

kaj pomeni pravi prijatel?

aboyanasanna

Recommended Posts

Takole je tole s prijateljstvi..govorim o svojih izkušnjah..al pa učenjih (itak je vse povezano)...

skozi odraščanje, puberteto, obdobja , nam prihajajo v life različni ljudje..si izmenjamo izkušnje,

si zaupamo, se tudi kdaj prizadenemo drug drugega . Gremo skozi čas (ki ga itak ni, khmmm)..

in se spreminjamo. S spreminjanjem nam v življenje prihajajo tudi drugačni ljudje (iste frekvence)..

isti interesi, isto tisto nekaj v nas, kar nas povezuje. Tudi okoliščine se spreminjajo, osnovka, srednja,

faks, služba, družina..Tako je življenje..ljudje nam prihajajo na pot, mi njim..in odhajamo. Se čez čas

tudi poiščemo. In kot da časa vmes ni. In življenje prinese tudi res prave prijatelje..in ta prijateljstva

so nekaj čudovito lepega. Redkega. Imam ogormno znencev, in dva posebna prijatelja.

Prijateljica ima hčero starejšo od mene. In ni res, da moški in ženska ne moreta biti prijatelja.

To prepričanje pri meni ne drži. Vem, da sta lahko.

Včasih se mogoče ne odpremo dovolj, ali ..kaj vem...smo obremenjeni s predsodki?

Pristno, pravo prijateljstvo ne pozna let, ne pozna spola, ne pozna omejitev...

Tako..in tudi če nisem v temi hvaležnosti...sem hvaležna za ta prijateljstva..pač vem, vedno je nekje nekdo,

ko ga potrebujem..in nekdo ve, da sem tu.

:palec:

torej čist en banalen primer imaš družino otroke, pustiš družino doma in greš za tri dni z moškim prijateljem v hribe ali v kino ali na morje in to prijateljstvo ostane lahko dolga leta tako ne da bien od vaju začne gledati na prijateljtvo kot malo več????? dvomim,jaz mislim da je to zelo težko in da ljudje ki to mislijo se sprenevedajo.moški in ženska nikakor ne moreta hoditi skupaj na razna predavanja v kina ali plese kot dva ki sta istospola,dva prijatelja ali prijateljici.

Prav nič se seveda ne sprenevedam, ravno sem bila dva dni z moškimi prijatelji, v ornk prevladi, pa se ni nič 'zgodilo', tudi prej, ko sem bila v partnerstvu, sem imela mešano družbo oz. moške prijatelje, partner pa tudi (sploh je bil pogosto na kakšnih oglaševalskih festivalih ipd., jaz pa na partijih itd.... jaz sem mu 100% zaupala, on pa meni).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Prav nič se seveda ne sprenevedam, ravno sem bila dva dni z moškimi prijatelji, v ornk prevladi, pa se ni nič 'zgodilo', tudi prej, ko sem bila v partnerstvu, sem imela mešano družbo oz. moške prijatelje, partner pa tudi (sploh je bil pogosto na kakšnih oglaševalskih festivalih ipd., jaz pa na partijih itd.... jaz sem mu 100% zaupala, on pa meni).

Evo...sem se ravno spomnila..moja mlajša sestra je šla skozi otroštvo z najboljšim prijateljem...

kljub temu, da je bila na vasi več deklet..sta bila kot rit in srajca..tako..

Zakaj? Ker sta bila najboljša prijatelja, neobremenjena s spoloma..neločljiva, dokler se niso preselili.

Potem si pa sami postavimo neke okvirje, meje, kako naj bi prijatelji zgledali, kakšnega spola naj bi bili,

koliko stari, kakšen družbeni status...merde..in poleg spregledamo čudovite ljudi, ki nam gredo mimo..

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

sej ne pravim da se kaj zgodi ampak jaz mislim, da če se veliko družiš z nasprotno osebo se en slej al prej zaljubi.

ok so tudi redke izjeme, ampak nevem....

jaz imam same prijateljice, za prijatelja imam pa svojega partnerja in z njim delam pač vse kar z ženskimi prijateljicam ne morem in s prijateljicam delam kar z njim ne morem in ne vidim razloga da bi imela moškega prijatelja sama,ja imamo družinskega moškega prijatelja to je drugo.

ja moj tudi veliko hodi okoli sam, in mu zaupam, sam mi pa tudi prizna da vselej ko se spusti v prijateljstvo z punco ,ne ostane samo pri prijateljstvu in si kmalu začnejo domišljat več. kot jaz ki sem mnoga leta delala z ljudmi in tudi zdaj delam si moški prijatelji čeprav vedo da sem vezana začnejo ustavrjati neka upanja.ampak sva oba močna in ker se imava rada še vedno skupaj funkcionirava.

Evo...sem se ravno spomnila..moja mlajša sestra je šla skozi otroštvo z najboljšim prijateljem...

Zakaj? Ker sta bila najboljša prijatelja, neobremenjena s spoloma..neločljiva, dokler se niso preselili.

Potem si pa sami postavimo neke okvirje, meje, kako naj bi prijatelji zgledali, kakšnega spola naj bi bili,

koliko stari, kakšen družbeni status...merde..in poleg spregledamo čudovite ljudi, ki nam gredo mimo..

jaz nisem nikoli tako gledala, tako da pri meni ni mogel biti primer, da bi kdo zaradi kakšnih predsodkov spregledan odšel mimo mene, če bi si oba želela prijateljstvo. :)

Jaz sem itak bila v takih krogih, kjer smo se družili skoraj kot v nekakšni komuni, vsi smo bili skupaj, ful folka, povezani, glasbo ustvarjali, razstave, žurali, vse...

ampak v bistvu pa ravno zato ne želim tega več zase (ker sem to že dala skozi).

ampak to je pa že za kakšno drugo temo. :)

Hočem sam rečt, da ni bilo kakšne bojazni, da če bi se želela s kom družit, da se zaradi katerih omenjenih dejavnikov ne bi. :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

sej ne pravim da se kaj zgodi ampak jaz mislim, da če se veliko družiš z nasprotno osebo se en slej al prej zaljubi.

Ne bi rekla, da je temu res tako. Potem je tveganje družinskih prijateljstev enako.

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

tudi jaz sem imela v otroštvu moške prijatelje ampak ko smo z leti rasli se je to prijateljstvo začelo spreminjat v privlačnost iz ene smeri in ker jaz nisem bila zaljubljena v prijatelja on mi tudi tega nikoli ni povedal prijateljica mi je potrdila moje slutnje, sem se umaknila de si je našel novo ljubezen in zdaj smo seveda prijatelji ampak nikoli tako kot smo bili v otroštvu, torej ne morem reči da je moj najboljši prijatelj ker se je prijateljska vez končala takrat ko je nastala privlačnost.

ja smo pa lahko v skupinah po parčkani ali pač posamezno so to prijatelji.

ne more pa ženska imeti recim za najboljšega prijatelja moško osebo ai obratno.

Ne bi rekla, da je temu res tako. Potem je tveganje družinskih prijateljstev enako.

ne ni isto,ko si ženska želi moške družbe bolj kot od svojega partnerja tukaj nekaj ni vredu.polj ima narobnega partnerja. ali obratno da si moški izbere za najboljšo prijateljico žensko in potlej hodi z njo po hobijih si ni izbral ta prave partnerice.

ne ni isto,ko si ženska želi moške družbe bolj kot od svojega partnerja tukaj nekaj ni vredu.polj ima narobnega partnerja. ali obratno da si moški izbere za najboljšo prijateljico žensko in potlej hodi z njo po hobijih si ni izbral ta prave partnerice.

Ne govorim o skupnih potovanjih, o lazenju po hribih, govorim o prijateljstvu. O zaupanju.

Lahko..zakaj da nebi mogla biti le in zgolj prijatelja?

iz izkušenj lohk povem da je to zelo težko, sama sem s fantom hotla bit sam prijateljica, sam se je on pol zalubu vame in hotu neki več, men pa ni blo do tega, tko da je to da bi bila sam prijatelja splavalo po vodi....

s tem se pa strinjam tudi jaz.

Picasso

ok se predam sploh ne vem več o čem govorimo, ja ok nasprotni spoli smo si lahko prijateljioziroma znanci ,tukaj se ne rabi sploh pogovarjat, ampak jaz sem mislila da se pogovarjamo če sta lahko moški in ženska najboljša prijatelja izven partnerstva. moja napaka

zdej grem pa spat k očitno nisem na isti ferkvenci in sem se danes obregnila že z sinom in nekaterimi hahaha lahkonoč vsem in mirno razglabljanje v noč

Tudi jaz grem...lahko noč, Mayita.

ok se predam sploh ne vem več o čem govorimo, ja ok nasprotni spoli smo si lahko prijateljioziroma znanci ,tukaj se ne rabi sploh pogovarjat, ampak jaz sem mislila da se pogovarjamo če sta lahko moški in ženska najboljša prijatelja izven partnerstva. moja napaka

seveda sta lahko.

ampak tudi za prijateljstvo morata bit oba, v bistvu tako kot za partnerstvo.

in prijatelju moraš prav tako zaupat, kot partnerju...

tako da tudi taki, pravi prijatelji so v bistvu redki, jih ni zelo lažje *dobit* kot partnerje.

zdej grem pa spat k očitno nisem na isti ferkvenci in sem se danes obregnila že z sinom in nekaterimi hahaha lahkonoč vsem in mirno razglabljanje v noč

saj tudi jaz ne mislim več razglabljat, je tudi mene malo zmatralo tole 'govorjenje'. :)

Bajči.

Picasso

Takole je tole s prijateljstvi..govorim o svojih izkušnjah..al pa učenjih (itak je vse povezano)...

skozi odraščanje, puberteto, obdobja , nam prihajajo v life različni ljudje..si izmenjamo izkušnje,

si zaupamo, se tudi kdaj prizadenemo drug drugega . Gremo skozi čas (ki ga itak ni, khmmm)..

in se spreminjamo. S spreminjanjem nam v življenje prihajajo tudi drugačni ljudje (iste frekvence)..

isti interesi, isto tisto nekaj v nas, kar nas povezuje. Tudi okoliščine se spreminjajo, osnovka, srednja,

faks, služba, družina..Tako je življenje..ljudje nam prihajajo na pot, mi njim..in odhajamo. Se čez čas

tudi poiščemo. In kot da časa vmes ni. In življenje prinese tudi res prave prijatelje..in ta prijateljstva

so nekaj čudovito lepega. Redkega. Imam ogormno znencev, in dva posebna prijatelja.

Prijateljica ima hčero starejšo od mene. In ni res, da moški in ženska ne moreta biti prijatelja.

To prepričanje pri meni ne drži. Vem, da sta lahko.

Včasih se mogoče ne odpremo dovolj, ali ..kaj vem...smo obremenjeni s predsodki?

Pristno, pravo prijateljstvo ne pozna let, ne pozna spola, ne pozna omejitev...

Tako..in tudi če nisem v temi hvaležnosti...sem hvaležna za ta prijateljstva..pač vem, vedno je nekje nekdo,

ko ga potrebujem..in nekdo ve, da sem tu.

se strinja,kar jaz iščem je točno to :o|o:

Potem boš pa gotovo našla tudi točno to. :)

če imamo zelo jasne želje in predstave oz. točno vemo, kaj želimo, to tudi lažje najdemo oz. prepoznamo, ko/če najdemo.

Picasso

Potem boš pa gotovo našla tudi točno to. :)

če imamo zelo jasne želje in predstave oz. točno vemo, kaj želimo, to tudi lažje najdemo oz. prepoznamo, ko/če najdemo.

jaz sem vedno vedela kaj želim aja bi mi dala meil ali kakšen kontakt,ko mi je res douhčas ne vem kam naj sama s seboj?

:o|o:

ne razumem, kakšen kontakt misliš...

aja, moj kontakt?

klikneš 'name' in mi pošlješ OS.

Drugače pa še tole: morda boš kdaj kasneje v življenju razmišljala in čutila popolnoma enako, kot zdaj, in boš imela tudi enake potrebe, želje in vizije o prijateljstvu in partnerstvu.

Možno pa je, da se bo to spremenilo, če boš naletela na partnerja, pri katerem ne boš čutila, da nujno potrebuješ zraven še prijatelja ali več teh prijateljev.

Govorim iz osebne izkušnje; sama sem bila prav takšna. Ob svojem fantu sem imela še en razred prijateljev xDDx, ker mi preprosto on ni bil dovolj. tedaj sem mislila, da sem pač taka, *posebna* itd., vendar ko sem bila s *pravim*, tega nisem več potrebovala. :)

Ni nujno, da bo tudi s tabo tako, je pa možno.

Ker ko si star 20-30 let, razmišljaš drugače, poleg tega pa, kot si tudi sama napisala, imaš še čas, si še mlada, tudi za kako 'resnejšo' zvezo, če bo tako naneslo oz. boš to potrebovala in tako čutila v tistem trenutku. :)

tako da mislim, da če nekdo poleg svojega partnerja potrebuje številne druge ljudi, išče 'prave prijatelje' itd. (kajti tudi partner naj bi bil naš 'pravi prijatelj'), partner, s katerim je, ni najbolj pravi zanj.

Picasso

tako da mislim, da če nekdo poleg svojega partnerja potrebuje številne druge ljudi, išče 'prave prijatelje' itd. (kajti tudi partner naj bi bil naš 'pravi prijatelj'), partner, s katerim je, ni najbolj pravi zanj.

s tem pa se sploh ne strinjam... odvisen odnos je tisti, ki onemogoča partnerjema, da bi imela normalno zdravo življenje poleg partnerskega odnosa... neverejtno zdravo je, če imaš v partnerstvu samostojnost, ohraniš sebe in svoj svet... stvari, ki te zanimajo... moj pogled je popolnoma drugačen, ko je vsa sreča v partnerju, potem se ti zruši svet, ko si mogoče partner želi naprej brez tebe...ali ko ima obdobje, ko rabi čas zase... mislim, da je osnova partnerstva prijateljstvo, ki dopušča drugemu njegov svet...

Podobno kot dve krožnici, ki imata presečišče, ne pa kot dve krožnici, ki sta ena preko druge. To je seveda samo moje mnjenje, vendar res globoko verjamem vanj,skozi trpk odnos odvisnosti prišla do tega spoznanja.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

s tem pa se sploh ne strinjam...

Nič hudega.

Nisem mislila nič od tega, kar govoriš v nadaljevanju, skratka to je tvoje sklepanje.

Oz. se strinjam s tem, kar si napisala, ampak nisem imela tega v mislih.

Picasso

s tem pa se sploh ne strinjam... odvisen odnos je tisti, ki onemogoča partnerjema, da bi imela normalno zdravo življenje poleg partnerskega odnosa... neverejtno zdravo je, če imaš v partnerstvu samostojnost, ohraniš sebe in svoj svet... stvari, ki te zanimajo... moj pogled je popolnoma drugačen, ko je vsa sreča v partnerju, potem se ti zruši svet, ko si mogoče partner želi naprej brez tebe...ali ko ima obdobje, ko rabi čas zase... mislim, da je osnova partnerstva prijateljstvo, ki dopušča drugemu njegov svet...

Podobno kot dve krožnici, ki imata presečišče, ne pa kot dve krožnici, ki sta ena preko druge. To je seveda samo moje mnjenje, vendar res globoko verjamem vanj,skozi trpk odnos odvisnosti prišla do tega spoznanja.

Mislim da ni bilo govora o odvisnem odnosu med partnerjema, prej v odvisnem odnosu iskanja in naslanjanja na prijatelje, ker v partnerskem odnosu nekaj manjka. Patner ti je tudi prijatej in v izpolnjenem odnosu ni hrepenenja po nekih nevemkakšnih prijateljih, kar pa ne pomeni, da prijateljev nimaš ali da nimaš svojega življenja. Predvsem je meni pomembno pri prijateljih, da ni nekih pričakovanj, kako obdobje se družimo več, kako manj, vsak ima svoje poti in to se spoštuje.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Mislim da ni bilo govora o odvisnem odnosu med partnerjema, prej v odvisnem odnosu iskanja in naslanjanja na prijatelje, ker v partnerskem odnosu nekaj manjka. Patner ti je tudi prijatej in v izpolnjenem odnosu ni hrepenenja po nekih nevemkakšnih prijateljih, kar pa ne pomeni, da prijateljev nimaš ali da nimaš svojega življenja. Predvsem je meni pomembno pri prijateljih, da ni nekih pričakovanj, kako obdobje se družimo več, kako manj, vsak ima svoje poti in to se spoštuje.

jaz se ne strinjam pri meni prijatel pomeni veliko več kot zgol znanec,ki ima svoje poti...prijatel je lahko zelo blizu s tabo...kar se tiče fanta

ne moreš imeti samo eno osebo na svetu to ni dobro, rabiš še koga drugega xrolleyesx kaj bi bilo če bi imela samo fanta saj bi se naveličala druh drugega

in bi ves čas tiščala skupaj....jaz potrebujem še druge ljudi,fant je na prvem mestu ampak...v mojem življenju

ne mislim imeti samo fanta,sem svoboden človek in zakaj,ker imam fanta naj bi bila moja naloga,da se ves čas samo njemu posvečam?

to žal ne bo držalo moram imeti tudi svobodo ne morem vedno vse početi s svojim fantom.

jaz se ne strinjam pri meni prijatel pomeni veliko več kot zgol znanec,ki ima svoje poti...prijatel je lahko zelo blizu s tabo...kar se tiče fanta

ne moreš imeti samo eno osebo na svetu to ni dobro, rabiš še koga drugega xrolleyesx kaj bi bilo če bi imela samo fanta saj bi se naveličala druh drugega

in bi ves čas tiščala skupaj....jaz potrebujem še druge ljudi,fant je na prvem mestu ampak...v mojem življenju

ne mislim imeti samo fanta,sem svoboden človek in zakaj,ker imam fanta naj bi bila moja naloga,da se ves čas samo njemu posvečam?

to žal ne bo držalo moram imeti tudi svobodo ne morem vedno vse početi s svojim fantom.

Počakaj še kakih pet, deset let, tvoji prijatelji bodo imeli še bolj resne veze, otroke svoje križe in težave in še manj časa za tvoja možna pričakovanja kaj naj bi prijatelj bil in kaj bi ti od njih rada.

Drugače pa prijatelji niso nek rezvni plan za primer, če se fanta naveličaš. Prijateljske vezi ohranjaš, ali ustvarjaš nove, če si s fantom ali samska.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...