Skoči na vsebino

Resnica o Sai Babi??

Anonymus

Recommended Posts

Uh,ehh sem prebrala kaj pravijo o Sai babi,mislim tuuu mač!!! Če ljudje pričajo take,očitno je tako res,ne verjamem da bi lagali v takem številu.Ajoj,ma sem res šokirana,.....

Če le malce pogledamo v zgodovino, katerokoli obdobje, najdemo ničkoliko primerov po krivem

obtoženih in obsojenih ljudi. A une "čarovnice" o katerih je vsa vas govorila to in ono so potemtakem

tudi zaslužile smrt na grmadi. Ker če so ljudje take pričali, potem verjetno res ne bi lagali, a ne..... :xx!:

Norost je vcasih najvecja modrost…
Deli na socialnih omrežjih

Ma sej jaz ne vem,to ni osebno,nisem nikoli bila pri njemu,.nevem,... enostavno me taki način duhovnosti nikoli ni privlačil.Rada imam bolj navadne,enostavne ljudi,....

Mislim pa da bi bilo potrebno soditi takemu človeku v smislu pričanj,dokazi,itd,....moderno sojenje pač,....

Ma ja, jest tut.Čim se o nočem govori,postavlja na velik zvon mi ni všeč.Sploh pr teh delikatnih zadevah.Na živce mi gre tut da vse vere materialno ŽIVIJO od svojih vernikov.To se mi ne zdi prov in dlih pokaže kok neduhovni so.Vsaj men :xx!:

Hmmm, morm priznat da nism velik brala o Sai Babi, nekaj pa sem in vem, da je pomagal veliko ljudem. Ampak glede razkritja Marse o njegovem spolnem nadlegovanju... Ne vem, to so tezke obtozbe, ampak sem tudi sama bila kot otrok zlorabljena, pa sem si oprostila, ne njim sebi, ker sem si sama dopustila da se mi je to zgodilo, in se mi mogoce to je zgodilo, ker sem nekoc to obsodila... Nekako vsi to oznacujemo kokr neki slabga, ampak ne mormo bit omejeni na: to je pozitivno, dobro; in potem to je negativno, slabo... Ampak ni tko se zmer so se nejbolj razsvetljeni ljudje zgledovali po jing jangu... In rajse imam da tudi v svojem zivljenju jing jang misljenje o poteku energije, rajsi imam ravnovesje, kot pa obsojanje stvari in ljudi to je slabo... In s tem tudi ne podpiram krscanske teorije o dobrem in slabem, o nebesih in peklu, fuck that... Usi delamo napake in si jih mormo oprostit... Ce ne bomo umrl z obsodbo na sebi in se zbudili z obsodbo na sebi...

Jing jang folk....

Pa zmeri je use u redu... ce ne u redu pa usaj u ravnovesju... :vragec:

skokica, vsa cast tebi in tvojemu nacinu razmisljanja in cutenja! :palec:

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Ja od nečesa morajo živet, tudi vere, kot so djali stari Grki, s praznim želodcem se ne da filozofirat, torej je treba najprej motor pognat, da lahk možgani začnejo delat..

Ja sej, najlaži je žvet od drugih x:Dx

Ne mu pojasnt, ker ne bo razumel in potem bo spet kr ena debata......naj

se mal sam potrudi za razumevanje kaj kdo hoče povedat al pa še kakšen

stavek prebere v tvoji objavi x:Dx :vragec:

A bi me lahko razsvetlil, če ti ni odveč...

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Jaz bi tudi poprosil vse tiste, ki izhajajo le iz sebe in se nikdar nikomur ne pustijo voditi, so mavericki in podobno, da konkretizirajo, kaj pomeni npr: 'sprejeti se', 'odpreti se' , 'razviti se' in kar je še podobnih zadev.

Sicer pa pri teh ljudeh ne gre toliko za iskanje duhovnosti, koker reševanje neke svoje tegobe torej gre za celosten egocentrizem, ki je pa sam po sebi v kontradikciji z vsemi duhovnimi načeli..

To je pa zadetek v črno. :palec:

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Jaz bi tudi poprosil vse tiste, ki izhajajo le iz sebe in se nikdar nikomur ne pustijo voditi, so mavericki in podobno, da konkretizirajo, kaj pomeni npr: 'sprejeti se', 'odpreti se' , 'razviti se' in kar je še podobnih zadev.

:palec: :palec: :palec: tole je pa še en zadetek x:Dx

ne da se stari, jebi ga, sam boš moral, ne pa da te bodo drugi razsvetljevali in

prav nikakršna zvitost ti ne bo pri tem pomagala. :vragec: x;)x x:Dx

Norost je vcasih najvecja modrost…

zakaj?

bi moral konkretizirat?

oz. saj konretiziramo s svojo resnico in ljubeznijo, Potjo!

zakaj mavericki?

zakaj v slabsalnem tonu?

Mislis da je moje glasbeno ali slikarsko (ali katerokoli drugo) izvajanje nujno slabse, ker sem *samouk? :angry:

*kar tud hocem in zelim biti, ker si ne pustim vzeti nacina priti do svoje resnice. se opehart za svoj nacin.

eni rajs sami raziskujemo.

eni vadmo jogo doma, sami, drugi v skupini.

kaj je boljse, slabse?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Eh, itak je vsaka skrajnost napačna.Če si preveč odprti ni dobr, če si premal ni dobr, če nobenga ne poslušaš ni dobr, če vse poslušaš ni dobr.Najbolj je zmernost,tako kot pri vsaki drugi zadevi.

Zmernost res velja za večino zadev tega sveta, tako da je težko z njo usekati mimo. Ne poslušati nikogar je pa prav tako nemogoče, kot poslušati vse.

zakaj?

bi moral konkretizirat?

oz. saj konretiziramo s svojo resnico in ljubeznijo, Potjo!

zakaj mavericki?

zakaj v slabsalnem tonu?

Mislis da je moje glasbeno ali slikarsko (ali katerokoli drugo) izvajanje nujno slabse, ker sem *samouk? :angry:

*kar tud hocem in zelim biti, ker si ne pustim vzeti nacina priti do svoje resnice. se opehart za svoj nacin.

eni rajs sami raziskujemo.

eni vadmo jogo doma, sami, drugi v skupini.

kaj je boljse, slabse?

Peace sister :vio:

Nikakor ne mislim, da je to, da si slikarski samouk, slabše od akademske poti slikarstva. To celo podpiram. Pa vseeno lahko konkretiziraš kakšne tehnike, barve, čopiče si uporabljala na tvoji poti.

Zato me zanima, kako izgleda tak samouk duhovnosti.

Vadba joge že ni izšla iz nas samih, morali smo vsaj prebrati knjigo ali pa nam je nekdo vadbo pokazal.

Kak drug primer, prosim.

Kak drug primer, prosim.

Borilne veščine (Muay Thai) !

Pet let sem bil samouk in sem dosegel izjemne rezultate. x;)x

Znati opazovati, to je tista umetnost. Ti lahko imaš vrhunskega učitelja, če sam ne vidiš kaj in kako...torej to bi bilo enako pri duhovnosti in še marsičemu, praktično v vsem je enako (opazovati). simple x:)x

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

uh si siten...

sem mislila da bom s temle proshla. x;)x xDDx

hmm... to je itak v bistvu znotraj tebe, to kar privre na dan.

privc se spomnim, da je to vame prislo recimo ko sem molila za fotra, k nas je zapustil (ene 8 let bla stara), mal po tem, k sem srdito ga obsojala s 'prasec'.

pol pa en tak vzgib v teb - tega se v bistvu ne da konkretizirat - lohk sam nizas izseke in izseke, izkusnje, situacije.

ko odpustis.. ko cutis, da je se nekaj onstran pa hkrati znotraj.... in si custveno in duhovno poteshen. pol ves da je to to.

podobno kot z jogo, ko sem jo odkrila (bilo je zgolj zarad telesne plati, ker sem mela visok pritisk in aritmijo in silne alergije, pa sem jogo zacela, brez da bi me karkoli ideoloskega zraven zanimal)....

mah, zdej se mi mudi film gledat pa mal nakladam in sodim da te tole itak ne bo zadovoljilo. x;)x

sam sej itak: kot vids, sem precej vesca z besedami.

mal stekam psihologije in tud ce ne bi ene knjige prebrala o tem, bi morala bit skor omejenc, da se me ne bi niti mal prijelo.

tako zdaj lohk nanizam razne modrosti, ki bodo prisle iz mene, so pa seveda jih ze tud pred mano odkrili in tud za mano jih se bodo.

nc tacga.

taksnole je, kot vero, tezko 'utemeljit', konkretizirat.

Lohk bi nastela pa kake cudeze, ki so se mi seveda tudi dogajal (in se mi se).

Jaz mislim da ma vsak to v seb.

tko k ma vsak lepoto. pa ljubezen pa vse to.

a bos lepemu rekel: dokazi svojo lepoto?

ne more je dokazat, ce je ti ne vidis. x:)x

ker je resnica osebno dozivetje.

lohk lapam kar cem, pravzaprav. x:o)x x;)x

aja, mojstri... to te je v bistvi zanimal - ce lohk *brez*

.... mojstri pa so prisli v obliki knjig, ja, tud, najveckrat v obliki ljudi (obicajnih - s cimer mislim na take, ki se nimajo za nc posebnega, ne mojstri Mojstri), mojster je Narava, je ulica, je posilstvo, bolezen, je bolecina, trpljenje, pa tudi sreca (za katero 'vcasih potrebujemo vec kreposti kot za nesreco') itd... ....

Lajf. to je (bil) moj Mojster. x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Znati opazovati, to je tista umetnost. Ti lahko imaš vrhunskega učitelja, če sam ne vidiš kaj in kako...torej to bi bilo enako pri duhovnosti in še marsičemu, praktično v vsem je enako (opazovati). simple x:)x

Upam, da ne boš zameril, če izjavim, da opazovanje implicira poleg nas še neko drugo osebo.

Drugače pa vse čestitke :palec: , borilno veščino se naučiti samo iz opazovanja...mi ne bi zneslo nikdar.

men je ratal ful vaj na fitnesu, k sem jih prvic vidla, postekat, kako se dela, kako se diha in celo kolkrat se dela....

k sem se sama lotla, k ni blo trenerja, kateri pa me je kasnej pohvalil, da kok super sme postekala in da ce bi vsi tko... bi bli vsi fit. x;)x v tem smislu...

ja, jogo sem pa zacela vadit po knjigi, ki mi jo je priporocil in posodil Martin Lumbar, ki je tako tud bil eden mojih mojstrov. x:)x

Knjigi je blo naslov: 28 day excercise plan - ze v naslovu vidis, da gre za hatha jogo, telesno vadbo.

se pa hecn pol zgodi, da se kar vse skup pol vklopi - tud ce pravzaprav nisi hotel.

pa ti je ze to nek tak 'motiv'.... k vids, kok te osrecuje, ce si v svoji biti, hkrati pa povezan. x:)x

Picasso

ko odpustis.. ko cutis, da je se nekaj onstran pa hkrati znotraj.... in si custveno in duhovno poteshen. pol ves da je to to.

aja, mojstri... to te je v bistvi zanimal - ce lohk *brez*

.... mojstri pa so prisli v obliki knjig, ja, tud, najveckrat v obliki ljudi (obicajnih - s cimer mislim na take, ki se nimajo za nc posebnega, ne mojstri Mojstri), mojster je Narava, je ulica, je posilstvo, bolezen, je bolecina, trpljenje, pa tudi sreca (za katero 'vcasih potrebujemo vec kreposti kot za nesreco') itd... ....

Lajf. to je (bil) moj Mojster. x:)x

Z vsem napisanim se strinjam. Torej ne moremo *brez*, ker so naši učitelji vsepovsod in tudi mi smo kdaj komu eden od njih. Ne vem pa, zakaj bi to moralo nujno biti superiorno temu, da si za nekaj časa izberemo samo enega učitelja in se ukvarjamo z njim x?x

ne vem, jaz drugace gledam.

jaz mam rajs recimo, da mi je ucitelj astrologija, kot da mi je ucitelj samo ucitelj astrologije.

ki zraven svoje tura (verjemi, sem delala z ogromn folka, mikro procent je takih, k ne turajo osebe svoje zraven - no to je morda najpoglavitnejsi razlog, zakaj sem rajs samouk.

ves gre za vzajemnost - ucitelj prav tko potrebuje ucenca kot ta njega.

aja se en mojster: moj tamal - en in edini - x;)x - v postekavanju tocno necesa - enga podrocja lajfa. xDDx

Picasso

Z vsem napisanim se strinjam. Torej ne moremo *brez*, ker so naši učitelji vsepovsod in tudi mi smo kdaj komu eden od njih. Ne vem pa, zakaj bi to moralo nujno biti superiorno temu, da si za nekaj časa izberemo samo enega učitelja in se ukvarjamo z njim x?x

O Antoninus

Jst se na učitelje ne spoznam glih, vem pa, da ko ga prerasteš, moraš dalje, če se želiš še kaj naučiti. In dober učitelj je tisti, ki te tera v to, da ga prerasteš čimprej.

Saj to ne pomeni, da veš več kot on. To pomeni, da si se naučil, kar te je imel za naučiti.

en bk xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

ne vem, jaz drugace gledam.

jaz mam rajs recimo, da mi je ucitelj astrologija, kot da mi je ucitelj samo ucitelj astrologije.

ki zraven svoje tura (verjemi, sem delala z ogromn folka, mikro procent je takih, k ne turajo osebe svoje zraven - no to je morda najpoglavitnejsi razlog, zakaj sem rajs samouk.

ves gre za vzajemnost - ucitelj prav tko potrebuje ucenca kot ta njega.

aja se en mojster: moj tamal - en in edini - x;)x - v postekavanju tocno necesa - enga podrocja lajfa. xDDx

Enako velja zame v moji veščini. :palec:

v temu je poenta, zato sem vesel, da sem ostal samouk...pa še vedno sem... kljub temu, da imam dva trenerja...raje furam po svoje, pač tisto jemljem bolj za rezervo. x;)x

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

Najboljsi ucitelj je Zivljenje samo, ki prinasa vse to kar v danem trenutku potrebujem. V obliki osebe, knjige, dogodka, bolezni... In v najvecje veselje in zadovoljstvo mi je biti samosvoja. In kot je napisala Marsa, eni rajs sami raziskujemo. Lastna izkusnja je lastna in nihce ti je ne more vzeti ali dati.

Pozdravcek!

Gre se za zavedanje, zavedanje sebe, jst bi prej rekla da mi ni kriv clovek, ki me je spolno zlorabljal ampak svet k je ubiu mojo zavest, me prsilu zivet u nerealnem svetu nekega sistema, poleg tega kot otrok se veliko vec zavedas...

Jst ti recem zavedanje... x;)x x;)x x;)x

Kjer smreka se vijuga nad spenjeno vodo, gugalnico vrag guga s porasceno roko.

Hahlja se in jo niha naprej, nazaj, nazaj, naprej, se deska zvija, skripa, napeto vrv pomika in drgne ob grce vej.

Zateglo deska stoce opisujoc svoj lok, vrag hrope, se krohoce in grabi se za bok.

Drzim se, mucim, zibam naprej, nazaj, nazaj, naprej, vrv grabim, se upogibam in svoj pogled umikam od vraga slej ko prej.

Z neba nad temno smreko halja se nad menoj: >Se gugas, sin clovekov? Zdaj leti, vrag s teboj!<

In v senci goste smreke cel roj vresci mi svoj >Rad gugas se, clovecek? Zdaj leti, vrag s teboj!<

Vem deske vrag ne ustavi hitece sem in tja, dokler zamah po glavi ne zbije me na tla,

dokler se ne predrgne konoplja cez in cez, dokler se ne povrne k meni moj svet cudes.

Nad smreko, visje sinem in s celom padem v prah.

Poganjaj, vrag, v visine, vse visje, visje...ah!

Fjodor Sologub

A pa si bil samouk v smislu, da si treniru sam doma, al si hodu kam na treninge in pač pretežno delal po svojem filingu? In rezultati - so bli to dejanski rezultati - potrjeni v ringu, na tekmah? Ker tud sam sem dal neki tega skoz (sicer druga veščina - taekwondo) in moram rečt, da je moja izkušnja drugačna. Ko sem delal kot mulc sam doma po "knjigah" in navodilih kolegov in sem že mislu, da kr obvladam, sem šel nekam na trening in hitr dojel, da ne znam praktično nič. Potem sem se kr neki nauču na rednih treningih, ampak še zmeri je "neki" manjkal. Zamenjal sem par trenerjev, par klubov in potem po spletu naključij naletel na pravega. V enem letu sem praktično iz nule (v tekmovalnem smislu) pršou do slo. viceprvaka. Tko da moja izkušnja mi govori, da z dobrim učiteljem lahko zelo hitro visoko napreduješ.

Mam pa tud nasproten primer in sicer v poslu - pri 18ih sem iz nič (od kolega sem si sposodu 200 mark) odprl svojo firmo in zarad visoke motivacije hitr začel zelo uspešno, dokler (kr kmalu) me niso fajn nategnil in sem se par let matral, da sem pršou na zeleno vejo in se spet postavu na noge. Izkušnje so me potem kalile in sčasoma sem lahko fural tko, da sem dokaj na easy služu soliden keš. V tem primeru sem pač mogu vse sfurat sam, vse dojet in spoznat sam. Marsikdo bi v takih okoliščinah obupal in marsikdo tud je. Je pa dejsvto, da če bi mel takrat na začetku kakšnega "mentorja", kakšnega starega mačka v biznisu, ki bi mi povedu, kako določene stvari funkcionirajo, bi lahko napredoval velik hitrej z velik manj problemov.

Nek modrec je reku neki v tem smislu: "Ni dvoma, da bo vsak človek, ki si prizadeva za razsvetljenje, to tud dosegu; razlika je samo v tem, da tist brez guruja bo to dosegu v 200 letih, tist z gurujem pa v 20-ih. To je edina razlika."

Sicer pa to ni nič novga. Taka je že sama narava stvari na naši Zemljici, da se vsega naučimo od nekoga. Osebno ne poznam nobenga, ki bi se sam nauču pisat ali brat itd. S tem se verjetn vsi strinjamo. Problem na duhovnem področju mislm, da je drugje. Ne v tem, da s(m)o (ste) nekateri proti duhovnim učiteljem (tud tisti ki to zelo glasno razglašajo), ampak da smo v bistvu proti LAŽNIM in GOLJUFIVIM učiteljem! Samo v tem je stvar. Sam bi se z največjim veseljem in hvaležnostjo kej nauču od pravega, pristnega duhovnega mojstra, če bi ga srečal To ne pomen, da se mu moraš popolnoma podredit. Tretiraš ga pač kot mentorja ali vodnika na poti. Tko kukr če greš prvič lazit na kako hudo goro, je bolj it s kom, ki ma že velik izkušenj. In ko reče "ej gremo v tisto smer, ker tuki lahko sprožmo plaz", al pa "dej ne hod tolk po robu, ker se te skale rade krušjo", al pa "pejd tjale zadi pogledat, boš vidu najlepši razgled na svetu".... ga pač poslušaš, ker so to čist koristne in dobronamerne usmeritve. Jst si podobn predstavljam duhovnega učitla. Goljufivi učitelj je pa tko, da ti prideš k njemu s težnjo po nekem duhovnem napredku in kakšni usmeritvi s tega področja, on te pa mal po jajčkih pošlata... Al pa svojim učencem zapove celibat, on pa medtem njihove žene mal popedena (to je baje počel tudi v Slo. dobro znan swami). In to je zame isto, kukr da bi te gorski vodnik namerno v prepad porinu. Al pa poslovni partner nategnu. Ja, seveda lahko rečemo, da so tud v temu lekcije. Ampak ne mormo pa rečt, da so tisti, ki hodijo npr. k Sai Babi, idioti in ovce. Na kar nekateri tuki na forumu radi implicirate. Mnogi so pristni in iskreni duhovni iskalci. Al pa ljudje s težkimi problemi. Neki jih tud sam poznam, takšnih in drugačnih. In tisti, ki doživijo zlorabo namest pomoči, takšno al drugačno, so po mojem zelo upravičeno razočarani. (Pa zdej ne namigujem samo na sai babo, ampak na vse lažnive guruje na splošno.)

In kje je lekcija - 10x premisli koga si boš izbral za mentorja (v bistvu na kateremkol področju, ne samo duhovnem; samo na duhovnem pa še tolk bolj, ker je bolj delikatno in najbolj posega v tvoje notranje bitje in tvojo usodo/življenje). In če te en nategne, išči naprej. Ker verjetn pa niso čist vsi učitelji ali vsi guruji slabi. Če si iskren v svojem iskanju znanja, ga boš slej ko prej najdu.

Seveda za tiste, ki jim paše stil samouka, pa super, tud to je seveda odlična pot. Če jo obvladaš in ti sede. Ne pomen pa, da so vsi tega sposobni, al pa da jim tak način "sede". Smo različni in vsak rab drugačen pristop. Ni pa po moje umestno v nič dajat ljudi, ki iščejo duhovno znanje pri gurujih, če to rabijo. Sploh če so v tem iskreni.

V bistvu ne bi kaj preveč o mnei, ker pol se bo spet našel kak laik, ki bo pravil, da se hvalim itd. :o|o:

Povedal ti bom le začetek in konec mojih izkušenj v Sloveniji.

Treniral sem sam, ja no s kolegom, ki ni imel izkušnje praktično toliko, kot jaz. Morda edino izkušnjo več je imel to, da je on delal z evropskim prvakom...sam dojel je bore malo nič od tega. Prijavil sem se na državno prvenstvo (sam) ! Kolega ni pristal na mojo odločitev. Nato sem poklical predsednika TBK zveze nato mu rekel, da bi se rad boril s tem, da nimam kluba in če lahko se borim pod njegovim okriljem. On je pristal. Nasprotnik je tehtal 5 kg več od mene. Praktično zmaga je bila moja, ker on je presegal 3kg od določene teže (kategorije). Rekel sem, da se hočem z njim borit, ker nisem naredil 250 km zato, da mi da le kolajno DP. Sem podpisal pogodbo v kolikor se mi kaj pripeti, da noben ne odgovarja zame. Prišel, videl, zmagal. Bi rekel latinski pregovor. In tako je bilo. Za SP je bilo nekak podobno, s tem da sem imel že kr nekaj izkušenj in sem se lahko spravil do tega cilja. V glavnem sem dosegel 3. mesto. Lahko bi prišel komot do finala, če si ne bi prehladil želodca s mrzlo vodo...pač sem prišel iz hladnega v tople kraje (Bangkok) in me jutranji tek toliko prešvical, da sem kr ruknil pol litra mrzle vode na eks...in lej ga zlomka ! Pol dneva na školjki sem imel zagotovljenega. :o|o: V glavnem še jest nisem smel, ker pol bi/so bili krči 10x hujši, ponoči pa itak nisem mogel spat, čez dan pa smo bli cel dan na stadionu.

S tem, da sem treniral praktično sam, ja no sparinge in fokuse se ne šteje, ker tam delaš tisto, kar že veš.

Da zaključim debato...kar sem dojel, sem dojel le z izkušnjami ! Ti lahko treniraš celo življenje, če nimaš izkušenj v borbah je vse bolj rekreativno, ker brez borb ne moreš napredovat. In to ti govori, da sem na nek način samouk. Treniral sem tudi pri odličnih mojstrih, tako na Tajskem, kot v Evropi...sam, če ni v tebi tistega...je vse zastonj.

Zdaj pa naprej k novim izzivom (profesionalca). Drugače pa itak moreš imet en team za sabo, ki te goni...sam tukaj se gre bolj na moralni sceni. Jaz se učim od svojih nasrotnikov, ne gleda ali so to boljši ali slabši, vsak ti da nekaj novega... x;)x

V glavnem tema je o Sai Babi. xDDx

Lp.

Gre se za zavedanje, zavedanje sebe,

Seveda gre za zavedanje- tudi odgovornost- vendar nekej obstaja meja, kjer se sploh lahko začnemo pogovarjati o lastni odgovornosti in krivdi.

jst bi prej rekla da mi ni kriv clovek,

Fajn olajševalna okolnost -popoln alibi....verjetno je tudi on bil žrtev sistema-sveta-družbe...

ki me je spolno zlorabljal ampak svet k je ubiu mojo zavest, me prsilu zivet u nerealnem svetu nekega sistema,

Najlaže je poiskat odgovornost v nečem tako globalnem -svet, usoda, -takem malce neopredeljivem in težko določljivem.

poleg tega kot otrok se veliko vec zavedas...

Ja- to vsekakor drži- kot drži tudi to, da kot otrok nisi sposoben analize, integracije podatkov , ampak deluješ ravno v tem konceptu kot tudi dojremaš- na zelo nezavednem nivoju...

Jst ti recem zavedanje... x;)x x;)x x;)x

Saj v bistvu je to tvoje osebna stvar- vendar sam nimam takih namenov iskati odgovornosti v otroku , pa tudi če bi sam danes gledal nase kot na otroka- odpustil bi tistim , ki so mi kaj storili, mu dal recimo blagoslov, morda še kaj zmolil zanj , če bi že analiziral vzroke in namene...sebi pa ne bi ničesar odpuščal, ker ne vidim krivde- praviš svet je kriv- torej je otrok kriv, ker se je znašel v tem svetu in pogojeno s tem si mora odpuščati krivdo, ker je pač bil otrok. Pri vseh možnih pogledih na to stvar -se ne strinjam...Pa če zdevo pogledam iz vseh možnih kotov itd.....Pojma nimam kaj bi otrok pri 5 ali pa 8 letih zakrivil, da se iz žrtve spremeni v krivca....Tole zavedanje ali samozavedanje mi pa res ne potegne- seveda govorim o otrocih in preteklih krivdah. Pač moje mnenje....

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...