dayo 27. november 2007 Prijavi Deli 27. november 2007 V bistvu ne bi kaj preveč o mnei, ker pol se bo spet našel kak laik, ki bo pravil, da se hvalim itd. Povedal ti bom le začetek in konec mojih izkušenj v Sloveniji.Treniral sem sam, ja no s kolegom, ki ni imel izkušnje praktično toliko, kot jaz. Morda edino izkušnjo več je imel to, da je on delal z evropskim prvakom...sam dojel je bore malo nič od tega. Prijavil sem se na državno prvenstvo (sam) ! Kolega ni pristal na mojo odločitev. Nato sem poklical predsednika TBK zveze nato mu rekel, da bi se rad boril s tem, da nimam kluba in če lahko se borim pod njegovim okriljem. On je pristal. Nasprotnik je tehtal 5 kg več od mene. Praktično zmaga je bila moja, ker on je presegal 3kg od določene teže (kategorije). Rekel sem, da se hočem z njim borit, ker nisem naredil 250 km zato, da mi da le kolajno DP. Sem podpisal pogodbo v kolikor se mi kaj pripeti, da noben ne odgovarja zame. Prišel, videl, zmagal. Bi rekel latinski pregovor. In tako je bilo. Za SP je bilo nekak podobno, s tem da sem imel že kr nekaj izkušenj in sem se lahko spravil do tega cilja. V glavnem sem dosegel 3. mesto. Lahko bi prišel komot do finala, če si ne bi prehladil želodca s mrzlo vodo...pač sem prišel iz hladnega v tople kraje (Bangkok) in me jutranji tek toliko prešvical, da sem kr ruknil pol litra mrzle vode na eks...in lej ga zlomka ! Pol dneva na školjki sem imel zagotovljenega. V glavnem še jest nisem smel, ker pol bi/so bili krči 10x hujši, ponoči pa itak nisem mogel spat, čez dan pa smo bli cel dan na stadionu. S tem, da sem treniral praktično sam, ja no sparinge in fokuse se ne šteje, ker tam delaš tisto, kar že veš. Da zaključim debato...kar sem dojel, sem dojel le z izkušnjami ! Ti lahko treniraš celo življenje, če nimaš izkušenj v borbah je vse bolj rekreativno, ker brez borb ne moreš napredovat. In to ti govori, da sem na nek način samouk. Treniral sem tudi pri odličnih mojstrih, tako na Tajskem, kot v Evropi...sam, če ni v tebi tistega...je vse zastonj.Zdaj pa naprej k novim izzivom (profesionalca). Drugače pa itak moreš imet en team za sabo, ki te goni...sam tukaj se gre bolj na moralni sceni. Jaz se učim od svojih nasrotnikov, ne gleda ali so to boljši ali slabši, vsak ti da nekaj novega... V glavnem tema je o Sai Babi. ja ja, tema je o Sai babi... jst sem hotu sam na konkretnih življenjskih primerih pokazat dinamiko učitelj-učenec in koristnost oz. problematičnost le-te...Se pa vsekakor strinjam s tabo, da če ni v teb tistega, je vse zastonj. Če tega ni v teb, ti seveda tud najboljši mojster ne more pomagat. Če pa je, pa ti dober mojster ipak lahko precej pomaga prebudit in izpilit tvoje potenciale. Sicer pa svaka čast za te uspehe po metodi samouka Očitno si tko naštelan, da lohk tko funkcioniraš in maš močno samodisciplino. Ampak kot sem prejšnjič reku, nis(m)o vsi tko narejeni in to je pač treba vzet v zakup. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. november 2007 Prijavi Deli 27. november 2007 Seveda za tiste, ki jim paše stil samouka, pa super, tud to je seveda odlična pot. Če jo obvladaš in ti sede. Ne pomen pa, da so vsi tega sposobni, al pa da jim tak način "sede". Smo različni in vsak rab drugačen pristop. Ni pa po moje umestno v nič dajat ljudi, ki iščejo duhovno znanje pri gurujih, če to rabijo. Sploh če so v tem iskreni. res je!zelo neodgovorno in nesmiselno bi blo itak pricakovati, da bo vsakdo sam zmogel vse. tud, morda nas je vec samoukov, nismo pa vsi samokriticni. tako da je ze prav tako kot je. ce sem se sama po posluhu naucila dvorocno igrat beethovnovo skladbico, ne morem pricakovat, da se bodo tud drugi. Se pa drug z drugim 'pilimo', kot prodniki. V glavnem tema je o Sai Babi. jp, a saj govorimo o primernosti, nujnosti, potrebnosti mojstrov oz. o tem odnosu - ucitelj/ucenec, tako da menim da ni nc narobe - kot pravi tud Dayo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 27. november 2007 Prijavi Deli 27. november 2007 Saj v bistvu je to tvoje osebna stvar- vendar sam nimam takih namenov iskati odgovornosti v otroku , pa tudi če bi sam danes gledal nase kot na otroka- odpustil bi tistim , ki so mi kaj storili, mu dal recimo blagoslov, morda še kaj zmolil zanj , če bi že analiziral vzroke in namene...sebi pa ne bi ničesar odpuščal, ker ne vidim krivde- praviš svet je kriv- torej je otrok kriv, ker se je znašel v tem svetu in pogojeno s tem si mora odpuščati krivdo, ker je pač bil otrok. Pri vseh možnih pogledih na to stvar -se ne strinjam...Pa če zdevo pogledam iz vseh možnih kotov itd.....Pojma nimam kaj bi otrok pri 5 ali pa 8 letih zakrivil, da se iz žrtve spremeni v krivca....Tole zavedanje ali samozavedanje mi pa res ne potegne- seveda govorim o otrocih in preteklih krivdah. Pač moje mnenje.... Matjaž, tud men tole ni blo jasn, kaj si ma zlorabljen otrok za odpustit?! Edina (in res edina) možna razlaga se mi zdi ideja, da si si v prejšnjem lajfu nabral tako karmo (= si ti delal take pizdarije) in s tega stališča si pač sam kriv, da si jo v tem lajfu dobil nazaj... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 27. november 2007 Prijavi Deli 27. november 2007 Saj v bistvu je.......... Matjaž, tud men ........... Tole me spominja na debato dveh prebivalcev antične Grčije, ki nemoreta razumeti kaj je oni mislil s tem, da je zemlja okrogla, ko pa je jasno videti, daje ploščata.Zato sem ji pa svetoval, da ne razlaga naprej, točno zaradi takšnih debat. Ker ljudje nehajo razmišljat,če se jim preveč odgovarja na neumna vprašanja. Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 27. november 2007 Prijavi Deli 27. november 2007 Matjaž, tud men tole ni blo jasn, kaj si ma zlorabljen otrok za odpustit?! Edina (in res edina) možna razlaga se mi zdi ideja, da si si v prejšnjem lajfu nabral tako karmo (= si ti delal take pizdarije) in s tega stališča si pač sam kriv, da si jo v tem lajfu dobil nazaj... O Dayo A kaj si ima zlorabljen otrok za odpustit? To, da je sprejel krivdo za zlorabo. Večina otrok, ki so zlorabljani tko ali drugače, prevzame krivdo za zlorabo in s to krivdo potem živijo; eni vse življenje. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 27. november 2007 Prijavi Deli 27. november 2007 Morda je malo tezje govoriti o karmi nasploh.Moje mnenje je, da karma ne gre zob za zob, temvec se tice osvescanja! Pomeni recimo, ce je nekdo v nekem lifeu nekoga ubil; to ne pomeni, da ga bo prav oni v nasledjem njega; temvec bo dozivel podobno izgubo ljubljenega, bliznjega ter se soocil z dejstvom izgube! Kajti, ce bi kdo ubil njega, ne bi s tem verjetno nihce osvestil nicesar!V podanem primeru, pa seveda oseba osvesca; osvesca primer izgube. S tem bo lahko spoznal kaj pomeni izgubti in naposled uvidel zakaj ubijati ni primerno. Hipoteticno. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 27. november 2007 Prijavi Deli 27. november 2007 Mislim, da je Matjaž čisto lepo napisal odgovor na to temo. Tisto, kar jaz opažam je, da razni "duhovneži", ki znajo vse razložiti s karmo, ponavadi tudi ne marajo ničesar slišati o preprečevanju pedofilije. To naj bi bila pač zasebna stvar žrtve in storilca. Dejstvo pa je, da bi bilo neprimerno manj otrok zlorabljenih in prej zaščitenih, če bi bili odrasli bolj ozaveščeni in če bi se malo manj trudili opravičevati nasilje nad otroki. Teorije o karmi so dokaj učinkovita psihološka finta, zaradi katere se ljudje niti ne trudijo ozavestiti in razumeti odnosov v družbi in tako pomagajo ohranjati status quo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 27. november 2007 Prijavi Deli 27. november 2007 Se strinjam.Sicer pa se mnogo teorij ali mnenj lahko koristi recimo temu za 'dobre' in 'slabe' stvari.Razumevanje odnosov v druzbi pa se najveckrat zacne pri razumevanju samega sebe. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 27. november 2007 Prijavi Deli 27. november 2007 O Dayo A kaj si ima zlorabljen otrok za odpustit? To, da je sprejel krivdo za zlorabo. Večina otrok, ki so zlorabljani tko ali drugače, prevzame krivdo za zlorabo in s to krivdo potem živijo; eni vse življenje. Moje mnenje je, da karma ne gre zob za zob, temvec se tice osvescanja! se pridružujem.... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skokica 27. november 2007 Prijavi Deli 27. november 2007 O Dayo A kaj si ima zlorabljen otrok za odpustit? To, da je sprejel krivdo za zlorabo. Večina otrok, ki so zlorabljani tko ali drugače, prevzame krivdo za zlorabo in s to krivdo potem živijo; eni vse življenje. Ok, torej pr temu se ne gre samo za prevzem krivde ampak zato, da si oprostis...Komu drugmu pa bos oprostiu kokr seb...Sej ti si svet, reziser svojga filma... Citiraj Kjer smreka se vijuga nad spenjeno vodo, gugalnico vrag guga s porasceno roko.Hahlja se in jo niha naprej, nazaj, nazaj, naprej, se deska zvija, skripa, napeto vrv pomika in drgne ob grce vej.Zateglo deska stoce opisujoc svoj lok, vrag hrope, se krohoce in grabi se za bok.Drzim se, mucim, zibam naprej, nazaj, nazaj, naprej, vrv grabim, se upogibam in svoj pogled umikam od vraga slej ko prej.Z neba nad temno smreko halja se nad menoj: >Se gugas, sin clovekov? Zdaj leti, vrag s teboj!<In v senci goste smreke cel roj vresci mi svoj >Rad gugas se, clovecek? Zdaj leti, vrag s teboj!<Vem deske vrag ne ustavi hitece sem in tja, dokler zamah po glavi ne zbije me na tla,dokler se ne predrgne konoplja cez in cez, dokler se ne povrne k meni moj svet cudes.Nad smreko, visje sinem in s celom padem v prah.Poganjaj, vrag, v visine, vse visje, visje...ah! Fjodor Sologub Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 27. november 2007 Prijavi Deli 27. november 2007 Tole me spominja na debato dveh prebivalcev antične Grčije, ki nemoreta razumeti kaj je oni mislil s tem, da je zemlja okrogla, ko pa je jasno videti, daje ploščata.Zato sem ji pa svetoval, da ne razlaga naprej, točno zaradi takšnih debat. Ker ljudje nehajo razmišljat,če se jim preveč odgovarja na neumna vprašanja.Uh, kok smo eni pametni, a ne? Sam pri takih modrecih ponavad pogrešamo kakšen konkreten odgovor na konkretno vprašanje... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 27. november 2007 Prijavi Deli 27. november 2007 Morda je malo tezje govoriti o karmi nasploh.Moje mnenje je, da karma ne gre zob za zob, temvec se tice osvescanja! Pomeni recimo, ce je nekdo v nekem lifeu nekoga ubil; to ne pomeni, da ga bo prav oni v nasledjem njega; temvec bo dozivel podobno izgubo ljubljenega, bliznjega ter se soocil z dejstvom izgube! Kajti, ce bi kdo ubil njega, ne bi s tem verjetno nihce osvestil nicesar!V podanem primeru, pa seveda oseba osvesca; osvesca primer izgube. S tem bo lahko spoznal kaj pomeni izgubti in naposled uvidel zakaj ubijati ni primerno. Hipoteticno.S tem se kar strinjam. Tisto, kar jaz opažam je, da razni "duhovneži", ki znajo vse razložiti s karmo, ponavadi tudi ne marajo ničesar slišati o preprečevanju pedofilije. To naj bi bila pač zasebna stvar žrtve in storilca. Dejstvo pa je, da bi bilo neprimerno manj otrok zlorabljenih in prej zaščitenih, če bi bili odrasli bolj ozaveščeni in če bi se malo manj trudili opravičevati nasilje nad otroki. Teorije o karmi so dokaj učinkovita psihološka finta, zaradi katere se ljudje niti ne trudijo ozavestiti in razumeti odnosov v družbi in tako pomagajo ohranjati status quo.In s tem tud. Moje mnenje je blo:... tud men tole ni blo jasn, kaj si ma zlorabljen otrok za odpustit?! Edina (in res edina) možna razlaga se mi zdi ideja, da si si v prejšnjem lajfu nabral tako karmo (= si ti delal take pizdarije) in s tega stališča si pač sam kriv, da si jo v tem lajfu dobil nazaj...se prav, nisem govoru o tem, da jst tko razmišljam, ampak da je lahko tak način razmišljanja v glavi tistega, ki je zlorabo doživu, in da zato misli, da mora seb odpustit. In očitno:Ok, torej pr temu se ne gre samo za prevzem krivde ampak zato, da si oprostis...Komu drugmu pa bos oprostiu kokr seb...Sej ti si svet, reziser svojga filma...... sem mel kr prav. Ker za mene besede: "Sej ti si svet, reziser svojga filma", pomenjo pač to, da tvoje misli, čustva, govor in dejanja (se prav tvoja karma) krojijo tvojo usodo. In to razmišljanje očitno pelje v občutek lastne udeležbe in krivde in posledično tudi odpuščanje sebi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 27. november 2007 Prijavi Deli 27. november 2007 ... sem mel kr prav. Ker za mene besede: "Sej ti si svet, reziser svojga filma", pomenjo pač to, da tvoje misli, čustva, govor in dejanja (se prav tvoja karma) krojijo tvojo usodo. In to razmišljanje očitno pelje v občutek lastne udeležbe in krivde in posledično tudi odpuščanje sebi. Bistvo zlorabe je prav v tem, da človeku prepreči, da bi krojil svojo usodo. Občutek lastne udeležbe in krivde - kadar ta obstaja, ustvarjajo storilci s svojo manipulacijo. Dodatno pa lahko k temu prispeva še otrokovo okolje. Zato se mi zdi tako pomembno, da se ljudje zavedajo, da otrok ne more nositi krivde in odgovornosti za dejanje drugega in da otroku to tudi dajo vedeti. Kar se pa tiče duhovnih učiteljev: za Sai Babo ne vem, je pa mojo znanko nadlegoval duhovni učitelj v Indiji. Verjetno to ni tako redek pojav - tako kot ni med krščanskimi duhovniki. Ok, torej pr temu se ne gre samo za prevzem krivde ampak zato, da si oprostis...Komu drugmu pa bos oprostiu kokr seb...Sej ti si svet, reziser svojga filma... So to sklepanja na osnovi lastne izkušnje? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 27. november 2007 Prijavi Deli 27. november 2007 Uh, kok smo eni pametni, a ne? Sam pri takih modrecih ponavad pogrešamo kakšen konkreten odgovor na konkretno vprašanje...A da ste pametni? Resnična modrost je tako ali tako postaviti pravo vprašanje, ne pa v odgovoru, itak..... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 28. november 2007 Prijavi Deli 28. november 2007 O Dayo A kaj si ima zlorabljen otrok za odpustit? To, da je sprejel krivdo za zlorabo. Večina otrok, ki so zlorabljani tko ali drugače, prevzame krivdo za zlorabo in s to krivdo potem živijo; eni vse življenje. Žal je to še premnogokrat res...In posledice so lahko prenešene še na otroke zlorabljenih otrok in tako dalje....-na žalost...zato pa je zloraba otroka / zame/ ena najhujših /ma najhujša!!!!/ stvar, ki jo nekdo lahko prizadeja bitjecu...To se ne bi smelo dogajat !!! Človek je bog v malem, nosi vse kar potrebuje, včasih pa nosi tudi največja zla...žal.. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 28. november 2007 Prijavi Deli 28. november 2007 Mislim, da je Matjaž čisto lepo napisal odgovor na to temo. Tisto, kar jaz opažam je, da razni "duhovneži", ki znajo vse razložiti s karmo, ponavadi tudi ne marajo ničesar slišati o preprečevanju pedofilije. To naj bi bila pač zasebna stvar žrtve in storilca. Dejstvo pa je, da bi bilo neprimerno manj otrok zlorabljenih in prej zaščitenih, če bi bili odrasli bolj ozaveščeni in če bi se malo manj trudili opravičevati nasilje nad otroki. Teorije o karmi so dokaj učinkovita psihološka finta, zaradi katere se ljudje niti ne trudijo ozavestiti in razumeti odnosov v družbi in tako pomagajo ohranjati status quo. Se strinjam in še kako.Odrasli se moramo tega zavedat in pika!Enostavno moramo otroke zaščititi na nek ZDRAV način,da se to KLJUB KARMI (jao...no comment...) ne dogaja dalje.Če ima otrok karmo ali karkoli takega v sebi, da privleče pedofila k sebi,moramo POMAGAT, ne pa sodit! Naslanjanje na karmo je neke vrste sodba,kar se mi zdi čiste ven za duhovneže!Predvsem moramo bit človeški,humani!!! No grem dalje.Moji pogledi se spreminjajo,na veliko.Razložim. Moji skupinici sem omenila zlorabe ki jih je Sai baba zagrešil,le zakaj ne bi verjela kar ljudje pričajo? Velika večina je odgovorila, da je Sai baba AVATAR in da to kar dela je le božja lila (Božja igra) in naj verjamemo v Boga,ki pravi, da je On božja inkarnacija.Ok,recimo da je temu tako,samo,sem odgovorila,....a nismo mi vsi Božji otroci in ali ni čisto navadnemu človeku sojeno zaradi tega kar počenja Sai baba?Zakaj ima on privilegij?Zakaj njega razlikovati od "navadnega človeka",ki bi ga pomojem kar kamenjali tam,če bi kaj takega naredil,kar dela Sai baba? Ena ženska mi je odgovorila,da raje vidi svetlobo,ki jo seva Sai baba,kot pa ostale novice,ki so več ali manj novinarskega tipa,kar ni rečeno da je resnica.No,rekla je,da če se vmešaš v to energijo si vmešan in ona raje ostane izven tega.Ok,to je vendar res,samo halooooo....????Nevem,ampak mislim, da si skoraj vsi zatiskajo oči pred avtoritetami,ker se bojijo,ne poznam drugega razloga.Pot v notranjost,je edina pot.Ma te dneve doživljam take,da ne nznam razložit kaj vse se dogaja.Doživljam spremembe na velike kose,pravim sama,ampak zatiskala oči si pa ne bom!Zame,če nekdo dela čudeže še nič ne pomeni,lahko je le odraz moči,sidhijev,kaj pa če to energijo zlorablja? Kako pa naj mi to vemo,saj lahko le vsak sam zase ve,kaj se dogaja z njim. Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 28. november 2007 Prijavi Deli 28. november 2007 No grem dalje.Moji pogledi se spreminjajo,na veliko.Razložim. Moji skupinici sem omenila zlorabe ki jih je Sai baba zagrešil,le zakaj ne bi verjela kar ljudje pričajo? Velika večina je odgovorila, da je Sai baba AVATAR in da to kar dela je le božja lila (Božja igra) in naj verjamemo v Boga,ki pravi, da je On božja inkarnacija.Ok,recimo da je temu tako,samo,sem odgovorila,....a nismo mi vsi Božji otroci in ali ni čisto navadnemu človeku sojeno zaradi tega kar počenja Sai baba?Zakaj ima on privilegij?Zakaj njega razlikovati od "navadnega človeka",ki bi ga pomojem kar kamenjali tam,če bi kaj takega naredil,kar dela Sai baba? Ena ženska mi je odgovorila,da raje vidi svetlobo,ki jo seva Sai baba,kot pa ostale novice,ki so več ali manj novinarskega tipa,kar ni rečeno da je resnica.No,rekla je,da če se vmešaš v to energijo si vmešan in ona raje ostane izven tega.Ok,to je vendar res,samo halooooo....????Nevem,ampak mislim, da si skoraj vsi zatiskajo oči pred avtoritetami,ker se bojijo,ne poznam drugega razloga.Pot v notranjost,je edina pot.Ma te dneve doživljam take,da ne nznam razložit kaj vse se dogaja.Doživljam spremembe na velike kose,pravim sama,ampak zatiskala oči si pa ne bom!Zame,če nekdo dela čudeže še nič ne pomeni,lahko je le odraz moči,sidhijev,kaj pa če to energijo zlorablja? Kako pa naj mi to vemo,saj lahko le vsak sam zase ve,kaj se dogaja z njim. Mislim, da je ravno to, kar počne človek v vsakdanjem življenju, merilo njegove veličine. Ne moreš zlorabljati drugih ljudi in biti svetnik hkrati. Sai babi ni dokazana krivda, lahko, da je nedolžen. Ampak odziv njegovih učencev je zelo podoben odzivu krščanskih vernikov na duhovniško avtoriteto. Če je nekdo moralna avtoriteta, potem je sveto vse, kar počne, torej se ni treba spraševati o moralnosti njegovega početja. To ni pozicija nekoga, ki si prizadeva najti resnico. Odnos med učencem in učiteljem se ne bi smel izroditi v kult osebnosti. Tam, kjer ne obstaja pravica do dvoma, ni iskrenega iskanja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 28. november 2007 Prijavi Deli 28. november 2007 "Bogov" na dveh nogah NI. Prebujene osebe pa so (znotraj organiziranih religij, naukov in izven njih). Človeške manipulacije & blodnje naredijo kulte, verovanja, ideologije... LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 28. november 2007 Prijavi Deli 28. november 2007 Bistvo zlorabe je prav v tem, da človeku prepreči, da bi krojil svojo usodo. Občutek lastne udeležbe in krivde - kadar ta obstaja, ustvarjajo storilci s svojo manipulacijo. Dodatno pa lahko k temu prispeva še otrokovo okolje. Zato se mi zdi tako pomembno, da se ljudje zavedajo, da otrok ne more nositi krivde in odgovornosti za dejanje drugega in da otroku to tudi dajo vedeti.Se strinjam 1000%! Resnična modrost je tako ali tako postaviti pravo vprašanje, ne pa v odgovoru, itak.....Ahh, to so dobro znane besede kvazi modrecev in duhovnežev, ki ne poznajo odgovorov. Pol je zmeri problem v vprašanju Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 28. november 2007 Prijavi Deli 28. november 2007 Se strinjam in še kako.Odrasli se moramo tega zavedat in pika!Enostavno moramo otroke zaščititi na nek ZDRAV način,da se to KLJUB KARMI (jao...no comment...) ne dogaja dalje.Če ima otrok karmo ali karkoli takega v sebi, da privleče pedofila k sebi,moramo POMAGAT, ne pa sodit! Naslanjanje na karmo je neke vrste sodba,kar se mi zdi čiste ven za duhovneže!Predvsem moramo bit človeški,humani!!! No grem dalje.Moji pogledi se spreminjajo,na veliko.Razložim. Moji skupinici sem omenila zlorabe ki jih je Sai baba zagrešil,le zakaj ne bi verjela kar ljudje pričajo? Velika večina je odgovorila, da je Sai baba AVATAR in da to kar dela je le božja lila (Božja igra) in naj verjamemo v Boga,ki pravi, da je On božja inkarnacija.Ok,recimo da je temu tako,samo,sem odgovorila,....a nismo mi vsi Božji otroci in ali ni čisto navadnemu človeku sojeno zaradi tega kar počenja Sai baba?Zakaj ima on privilegij?Zakaj njega razlikovati od "navadnega človeka",ki bi ga pomojem kar kamenjali tam,če bi kaj takega naredil,kar dela Sai baba? Ena ženska mi je odgovorila,da raje vidi svetlobo,ki jo seva Sai baba,kot pa ostale novice,ki so več ali manj novinarskega tipa,kar ni rečeno da je resnica.No,rekla je,da če se vmešaš v to energijo si vmešan in ona raje ostane izven tega.Ok,to je vendar res,samo halooooo....????Nevem,ampak mislim, da si skoraj vsi zatiskajo oči pred avtoritetami,ker se bojijo,ne poznam drugega razloga.Pot v notranjost,je edina pot.Ma te dneve doživljam take,da ne nznam razložit kaj vse se dogaja.Doživljam spremembe na velike kose,pravim sama,ampak zatiskala oči si pa ne bom!Zame,če nekdo dela čudeže še nič ne pomeni,lahko je le odraz moči,sidhijev,kaj pa če to energijo zlorablja? Kako pa naj mi to vemo,saj lahko le vsak sam zase ve,kaj se dogaja z njim.Prabha, točno tko tud sam razmišljam. Sledilci si vedno zatiskajo oči do zadnjega in nikakor nočejo niti povohat ali raziskat (niti ne rečem sprejet) resnice. Najbolj bolni so taki odgovori, da on je pač avatar in to je njegova lila, se prav, lahko počne praktično kar mu paše. In da jim s tem daje lekcije ipd. Halooo?!! Enkrat sem prebral v eni knjigi od Šri Aurobinda, da je asurična maya zelo zvita in se lahko skriva za največjo duhovnostjo!Tko da, brez zatiskanja oči, no matter what. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 28. november 2007 Prijavi Deli 28. november 2007 "Moji skupinici sem omenila zlorabe ki jih je Sai baba zagrešil,le zakaj ne bi verjela kar ljudje pričajo?" Naj bi jih zagrešil. Obsojen, sojen NI bil. Torej je pravno formalno nedolžen. Kje so zdaj konkretne žrtve, da bi dale konkretne sodne ovadbe? Oz. kaj podale v zvezi s tem? Mogoče molčijo iz strahu pred "dolgo roko" Sai Babinih ljudi, povezanih z njim zaradi interesov..." Je pa menda (spet govorice) Sai Baba v korist indijskemu verskemu turizmu ($). In v dobrih odnosih z oblastmi. Zakaj "uničit kuro", katera vali zlata jajca": Prinaša turistični prihodek: $$$ Tale možakar zgleda, da ni bil: Yamuna Gently Weep http://tantra41.multiply.com/video/item/38...una_Gently_Weep oz. http://www.yamunagentlyweeps.com/video.html Homepage: http://www.yamunagentlyweeps.com/thecommunity.html Pa še kdo iz Kumbh Mele krogov tudi ne: http://tantra41.multiply.com/video/item/37/Kumbh_Mela Sai Baba je menda "$ in dobrodelno kariero; bolnice, šole, ... za revne" začel, ko je impresioniral nekega Američana s svojimi "čarovnijami". In je podaril Sai Babi že leta nazaj 40 milijonov $. LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 28. november 2007 Prijavi Deli 28. november 2007 Se strinjam in še kako.Odrasli se moramo tega zavedat in pika!Enostavno moramo otroke zaščititi na nek ZDRAV način,da se to KLJUB KARMI (jao...no comment...) ne dogaja dalje.Če ima otrok karmo ali karkoli takega v sebi, da privleče pedofila k sebi,moramo POMAGAT, ne pa sodit! Naslanjanje na karmo je neke vrste sodba,kar se mi zdi čiste ven za duhovneže!Predvsem moramo bit človeški,humani!!! No grem dalje.Moji pogledi se spreminjajo,na veliko.Razložim. Moji skupinici sem omenila zlorabe ki jih je Sai baba zagrešil,le zakaj ne bi verjela kar ljudje pričajo? Velika večina je odgovorila, da je Sai baba AVATAR in da to kar dela je le božja lila (Božja igra) in naj verjamemo v Boga,ki pravi, da je On božja inkarnacija. Ta tvoja skupinica / bi dejal tadej -pa jaz tudi / je povsem nabasana ali pa zabasana. Ostalega pa ne bom komentiral -je že tako preveč povedanega .... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 28. november 2007 Prijavi Deli 28. november 2007 Prabha, točno tko tud sam razmišljam. Sledilci si vedno zatiskajo oči do zadnjega in nikakor nočejo niti povohat ali raziskat (niti ne rečem sprejet) resnice. Najbolj bolni so taki odgovori, da on je pač avatar in to je njegova lila, se prav, lahko počne praktično kar mu paše. In da jim s tem daje lekcije ipd. Halooo?!! Enkrat sem prebral v eni knjigi od Šri Aurobinda, da je asurična maya zelo zvita in se lahko skriva za največjo duhovnostjo!Tko da, brez zatiskanja oči, no matter what. Predvsem mora bit zdrava pamet v ospredju,zdrav razum,slepa vera je res slepa,če niti nočeš verjet v resničnost.Ni problem meni it dalje,pustiti za sabo to kar mi ne ustreza,niti malo ne.Moja pot je samo moja,nihče in nobena pripadnost me ne bo omejevala v to kar verjamem in to kar iščem.Verjamem pa v poštenost in poštena bom ostala,sebi in drugim. Ta tvoja skupinica / bi dejal tadej -pa jaz tudi / je povsem nabasana ali pa zabasana. Ostalega pa ne bom komentiral -je že tako preveč povedanega .... Ma ........ja nič tako pač je.Asta la vista baby,adijo stara družba,adijo stari vzorci,....ja nekaj ogromnega se mi dogaja niti sama se še ne zavedam,ampak čutim da se nekaj vali iz mene,neko breme.Čisto nalahko se me je nekaj dotaknilo tako globoko,da sem onemela,obstala, se prepustila notranjemu vodstvu,ker si zaupam in vem, da sem močna in zmorem preko.Šla sem preko brez da bi se zavedala da stojim na sredini mosta.Ostala sem nedotaknjena,čista,lažja.Bilo je ostro,kot strela,vendar kot da se ni nič zgodilo.Aktivno v vsej svoji pasivnosti se je prikazalo in pravtako izginilo.Brez kakšnegakoli razmišljanja in razglabljanja,brez vzroka,motiva,prišlo,šlo.V obdobju tišine se je v meni odvijal vihar,brez da bi karkoli jasno zaznala.Nevtralno do mogočnega se je zgodilo mogočno,katero sploh obstaja ne,ampak v globini je bistro kot čisti izvir.V preteklosti lahko pozdravljam vse prijateljstvo,se jim nasmejem in odhitim v svojo srečo,ki ni namišljena,sreča,ki ni določena,ampak sreča,ki je enostavno samo sreča,brez motiva.V tem najdem svoje zatočišče,svojo energijo,svoje bistvo,samo sebe.Jaz,ki enostavno sem,brez da bi morala komu pripadat ali pa v koga verjet kajpašele komu sledit.Mogoče me je točno to sledenje pripeljalo do same sebe in zdaj znam čutiti samo hvaležnost.Hvaležnost za vso preteklost,za vse ljudi,ki so bili moji učitelji,pa tisti največji norci,butci,so bili še največji.Ostane praznina,prazen prostor.Mir in malo beganja od neznanega,od novega stanja,ki je nastalo. Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 28. november 2007 Prijavi Deli 28. november 2007 Ahh, to so dobro znane besede kvazi modrecev in duhovnežev, ki ne poznajo odgovorov. Pol je zmeri problem v vprašanju A da so? Katerih pa? Aja uni zen-budisti pa to....sej vem, čist nerazumljive zadeve, brezveze.... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skokica 28. november 2007 Prijavi Deli 28. november 2007 A da so? Katerih pa? Aja uni zen-budisti pa to....sej vem, čist nerazumljive zadeve, brezveze.... :palec: sej vem ljudje, treba je razmisljat zunaj sterkotnika... mogoce sepa resnica o Sai Babi skriva v sredini besede BANANA.... Citiraj Kjer smreka se vijuga nad spenjeno vodo, gugalnico vrag guga s porasceno roko.Hahlja se in jo niha naprej, nazaj, nazaj, naprej, se deska zvija, skripa, napeto vrv pomika in drgne ob grce vej.Zateglo deska stoce opisujoc svoj lok, vrag hrope, se krohoce in grabi se za bok.Drzim se, mucim, zibam naprej, nazaj, nazaj, naprej, vrv grabim, se upogibam in svoj pogled umikam od vraga slej ko prej.Z neba nad temno smreko halja se nad menoj: >Se gugas, sin clovekov? Zdaj leti, vrag s teboj!<In v senci goste smreke cel roj vresci mi svoj >Rad gugas se, clovecek? Zdaj leti, vrag s teboj!<Vem deske vrag ne ustavi hitece sem in tja, dokler zamah po glavi ne zbije me na tla,dokler se ne predrgne konoplja cez in cez, dokler se ne povrne k meni moj svet cudes.Nad smreko, visje sinem in s celom padem v prah.Poganjaj, vrag, v visine, vse visje, visje...ah! Fjodor Sologub Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.