redzdaj 4. februar 2009 Prijavi Deli 4. februar 2009 Nekaj bi povedal bolj na splošno. Združitev z bogom ni kar nekaj, pač pa dokončen dogodek, ki človeku umakne tudi čute in poželenja iz tega sveta. V človeku se uravnoteži ženski in moški princip. Želja po spolnem oz. čutnem izgine. Zakaj se to zgodi? Ker je združitev z bogom neprimerno bolj globoko doživetje kot vsaka spolnost. Moj zaključek je, da nihče, ki je združen z bogom nima želje po spolnem oz. čutnem, pravzaprav že nagonsko čuti odboj od tega podobno kot majhen otrok. Razprave Sai Babi kot negativcu bodo gotovo odvrnile veliko število ljudi, je pa res da tisti, ki se je potopil v duhovno ne more videti napačno. Tisti, ki bo čutil resnico globoko v sebi, bo vedno vedel kam gre njegova pot. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. februar 2009 Prijavi Deli 4. februar 2009 Verjamem, saj ima stotisoce sledilcev, nekateri v njem vidijo samo dobro, in ce je zanje prav, je tud meni. vseeno se mi pri takih zadevah zdi prav ozavescati, ker so take osebnosti se bolj nedotakljive, morebitne zrtve pa tako se bolj nemocne. ce pa bi slucajno vse to bile same lazi, pa se mi smilijo potem ti ljudje, kaksno karmo so si oz. si bodo nakopali, a vseeno Sai Babi, ce je car, v bistvu ne morejo skodit. Itak ljudje tud hocejo verjet in so tako pozitivne kampanje skoraj praviloma itak uspesnejse kot negativne, saj ze ce imas dejansko dokazano, da kdo negativnosti pocne, pa kljub temu, da se to javno razkrinka, jih se dalje lohk pocne, ker bo vedno nasel nove in nove ljudi, ki bodo zeleli prav njega, kljub vsem opozorilom.Iz enga vidika je v bistvu to clo cist rpav - ker vsakdo rabi prav svojo posebno izkusnjo.. (le da je spolna zloraba, ce je bila oz. kadar je, mal vec kot zgolj 'posebna izkusnja') Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 4. februar 2009 Prijavi Deli 4. februar 2009 Kaj to pomeni sploh? katerih pridigarjev? bozja podoba? ...In zdej malo samokritike, kdo od vseh teh pridigarjev se trudi svoje ovce počlovečit po Božji podobi? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 4. februar 2009 Prijavi Deli 4. februar 2009 Ja, glej, ti ze v osnovi izhajas iz pretpostavke da je Sai Baba nekim ljudem naredil nekaj slabega.Torej je cel sklop tvojeag razmisljanaj vezan na to in je nesmisleno odgovarjat, ce imas v sebi tako predpostavko obenem pa morda ne sprejemas moznosti, da morda pa vseeno temu ni tako. Konkretno zdej ni blo govora o tem da je bozji sin. In ja, seveda to ne pomeni. Tudi razni diktatorji so imeli veliko privrzencev pa... Kar pa je veliak razlika, da tam kjer biva Sai Baba se gradi bolnice, asrame, sole institute itn... skratka cista dejstva ki govorijo o veliko dobro storjenega! Tega ni moc zanikati ker je lahko vidno vsakomur.Ce so interpretacija prepuscam tistim, ki se spoznajo. Verjamem da se neki nauki podvajajo, verjamem pa tudi to, da se neki ne. Kar je bistveno je, ali le ti v neki celoti v svojem obstoju clovestvu koristijo ali ne. To pa prepuscam tvoji lastni odlocitvi, ce se ti sploh zdi odlocati o tem. No to da ima nekdo 30 miljonov slednikov še ne pomeni da je božji sin, tudi Michael Jackson jih je imel, kar pomeni da je Sai baba bolj kot ne New age Pop ikona.Njegove knjige so pa čista interpretacija Vedskih in hindujskih modrosti, nič novega nič pretresljivega. Tole sicer ne razumem, če je nekomu sai baba masiral spolovilo brez da bi slednji se pritoževal čez funkcioniranje le tega, potem gre za zlorabo oziroma manifestiranje zlorabe,zakaj se jim je pa manifestiralo kar se jim je, pa moramo vprašat Sai babo. Sicer je pa res, da si ljudje marsikaj izmislijo, ko enkrat ugotovijo, da so zmetali cel kup denarja v nič. Po eni strani je to sicer smiselno za duhovni preskok, po drugi strani je pa zelo naivno. lepo je biti dobroveren in sprejemati vsakogar z odprtimi rokami, toda še lepše je potem ne tarnati, ko se enkrat ali večkrat opečemo.tarnanje sai babinih učencev npr, je čist passe', sami so dobili, kar so si v bistvu zaslužili. osho bi že znal vse tole obrniti v svojo prid, če te nekdo spolno zlorablja, to že ni več samo energija. Ni važno kaj o meni pišete, samo pravilno napišite moje ime. Groza ane. Dandanes verjetno ni osebe, ki bi bila v taki meri popularna kot Sai Baba in o njej ne pisejo v medijih tudi "slabih" stvari. kajne Ves kako gre to ponavad: tam kjer je ogenj so tudi iskre! Ne nateguješ ljudi z magičnimi triki.Ljudje te ne obtožujejo pedofilije.Prav tako ne bivši ožji sodelavci. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 4. februar 2009 Prijavi Deli 4. februar 2009 Zanimivo.Probaj v drugo smer: Ne more se v nic dajat vseh pozitivnih okoliscin.Kdo ihmed nas lahko sodi sploh? nihce ni bil zraven, nihce ni bil osebno vpleten itn..!Vse akr "vemo" so neki videi in neka pricevanja oseb, ki jih NE poznamo! Najbolj cudno oa je ob vsem tem, da se verjeme enmu iz bogvekje bolj kot sosedovemu jozetu, ki je vekcrat bil pri Sai Babi osebno in ima same dobre izkusnje. Kaj ti to pove? In cetudi ljudje mislite da je nekaj pac "slabo" brez da se osebno prepricate da je temu tako, in ok kaj pa zdej? Kaj menis o tem, da vsakic ampak prou vsakic kadar se pise o recimo neke "ucitelju" je tako veliko "negativnega" odziva ljudi? Pred casom je bilo veliko negativnega odziva, ker so ljudje zacel igrati rock'n'roll ! v nic? kaj to pomeni v nic zate? da se ne reagira tako kot je v tvojem prepricanju prav da bi se?ali pa v mojem? ali nekoga pac? razumes? tolk njih? kolk pa zares? 20, 50, 100? ali govorimo o drugih 30 miljonih, ki delajo sole, intitute, bolnice po elem svetu itn? ze otrok v prvem razredu zan sestet en + ena in mu je lahko jasno da ce damo na tehtnico eno ali drugo nima sploh smisla dabatirati.Ampak zakaj je tolk tesko razmisljat "pozitivno" verjet, da je dobro, da je nekdo res tak kot je?A je to res tolk tesko verjet? A je res tolk lazje verjet v to kar govorijo tisti "posamezniki"?In ce malo bolj vase pogledamo in se vprasamo zakaj rajsi verjamemo eno ali drugo? Resnicno. Ves odgovor? Mislim da. Mislim, da ga vecina ve. Le priznati si ga ne upajo. Konc koncev pa kot sem napisal vsak ima pravico verjet kar zeli. Vidim pa, da dejansko mnoge to v resnici moti. A: Joj, meni pa je ta vijolicna cvetica tako zelo lepa.B: Kaj, ta cvetica lepa!!? Mar ne ves, da je strupena!!? Joze, pa polde, pa miha, pa peter so rekli ,da so se zastrupili z njo. Zbodla jih je.A: A res? Jaz pa sem slisal, da jo mnogo ljudi po svetu casti zaradi njene lepote. Tudi trnov nisem nikoli videl na njej?B: Motis se. Ni tako. Ce so joze, polde, miha in peter rekli da ni tako, potem bo ze drzalo. njihovega glasu pa res ne moremo zanemarjati kajne!A: Ja, morda res. Toda zakaj pa imajo oni taksno izukusnjo drugi pa ne? Zakaj so videli in obcutili trnje?B: Ja, zato ker je cvetica strupena! Verjetno drugi sploh ne vedo. Cvetica oddaja dober vonj, v resnici pa je strupena.A: A tako pravis. Zanimivo. Jaz se s cvetico ukvarjam ze vrsto let. Vsi moji prijatelji jo imajo radi in prav tako se ukvarjajo z njo. Razveseljuje jih misel nanjo, vonj, pogled nanjo. Izpolnjuje jih. Od kar so v mislih z njo je njihovo zivljenje bolj polno, tako tudi so tudi njihovi odnosi, srecnejsi so. Mar je to narobe?B: Cvetica je strupena. Vara! Trnje ima! Kako je lahko potem sploh dobra!A: Kakor meni, tako vecini, ki jo poznajo ni storila nic hudega. Celo vec, zgradila nam je bolnice, sole, priskrbela vodo, hrano, nas izobrazila, vlila upanje za prihodnost nas ljudi, nas naucila razlikovati med krepostjo, spirjenostjo in pohlepom, nas ucila vrednot ljubezni, vere, dela, brezpogojne pomoci in sluzenja, z delom, preko ucenja, knjig, petja molitve in predvsem je vedno poudarjala da je delo, sluzenje zelo pomembno in ne samo molitev. Drugace kakor so nas nekatere druge cvetice ucile. Prav tako nikoli ni govorila cez druge cvetice, govorila pa je: "Help ever, hurt never" and "Love all, serve all".verjemite v Boga, kajti za vse človeštvo obstaja le en Bog, čeprav ga imenujemo z različnimi imeni;sledite svoji religiji, svoje vsakdanje življenje pa živite v skladu z nauki o dobrem vedenju in morali;spoštujte druge religije, kajti nobena med njimi ne zagovarja človekovih negativnih in nižjih lastnosti,nesebično služite revnim, bolnim in pomoči potrebnim, pri tem pa ne mislite na nagrado ali slavo;ljubite svojo deželo ter spoštujte njene zakone;v svojem vsakodnevnem življenju gojite resnico, pravilno delovanje, ljubezen, mir in nenasilje ter te vrednote širite med druge ljudi.B: Ne, ta cvetica je strupena, skodi, strah me je te cvetice. Polde, miha, joze in peter so rekli... ...ceprav nisi mene vprasal.Nic. Ne cutim nic.Lohk ti pa povem, kaj vidim. Vidim masivno pojavo s kao toplim pogledom, a s hladnimi ocmi.Izraza pa lenobno samozadovoljnega, plus uzivaskega prevec. in se kej. Sicer pa smo to ze fulkrat 'obdelovali'.MOti me (kot ze tedaj oz. skoz), da se v nic daje pricevanja stevilnih posameznikov, ki majo z njim slabe izkusnje.Zakaj bi proti njemu rovaril - tolk njih, ce ne bi blo vsaj mal 'dima'. ne mroe se vec zatashkat vsega tega, se pozablja, da je zdej tud net. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 4. februar 2009 Prijavi Deli 4. februar 2009 Aja, torej temu izgleda pravis LOGIKA - ker ce se pa pise, potem pa ze mora biti res. In ce pise 100 ljudi, je sigurno nekaj na tem. Kaj pa nasprotno - ravnotezje temu - torej 30 milijonov privrzencev !?ce ap se toliko dobrega o nejm govori, potem pa ze mora biti res ane! po tvoji logiki locujes in dajes na tehtnico: dobro - slabo: in po tvoji logiki torej primerjas 500 slonov s komarjem! Po tvoji logiki verjames zelo majhni manjsini. Po tvoji logiki izbiras komu verjeti. Zakaj tako, ves ti. Prav tako lahko verjames tistim ki govorijo da temu ni tako, kakor lahko verjames tistim, ki pravijo da je tako. Zakaj se odlocas za eno ali drugo? Ves, razumes? In ce res vse? Kaj potem?Ali to pomeni, da Joze ne "sme" ali more verjetni Pepetu, ker Pepe ni po merilih Poldeta!? Pomeni, da ker Polde nima dobrega mnenja o Pepetu tudi Joze ne more imeti dobrih izkusenj s Pepetom? Ali pomeni, da zato, ker ima Polde slabo mnenje o Pepeptu pomeni, da Pepe v resnici ni storil dobra dela, dejanja? Ali torej mnenje Poldeta steje tako mocno, da realni, vidni rezultati dela Pepeta ne pomenijo 0? Dejstvo je, da je o veri v zahodnem svetu govoriti in pisati za vecino ljudi skoraj bogokletno!Dejstvo je, da se v vecini ljudje odzivajo s strahom! Dejstvo je da cetudi obstaja velika mera zaupanja, ljudje poiscejo nezaupanje, pa cetudi sami v resnici niso direktno izkusili tistega o cemer je govora. Pa naj si bodi ta, ona, druga, treja religija, vera, itn. Predvsem ker se pogovarjamo zgolj iz nivoja mentalnega zaznavanja. Cudno, le zakaj se tega niso ugotovili torej Morda je ocitno je toliko vec tistih, ki pravijo da temu ni tako. Vse domnevne/številne žrtve Sai Babinih domnevnih zlorab lažejo ... -( Mednarodni neodvisni preiskovalci bi hiter ugotovil, kaj je na stvari ... Izhajas iz pretpostavke da je res kar pravijo nekateri. Tega pa dejansko ne ves! Torej sodis. Ce si predstavljas da si v poroti na sodiscu, pomeni da bi si obsodila brez dokazov in zgolj na podalgi nekih pricevanj, ki jih nisi preverila. Obenem pa si izpustila pricevanja ostalih 30 milijonov in se rajsi odlocila verjetni manjsini.Mogoce imas prav, mogoce ne. Prepuscam tvoji odlocitvi. Nepristrasnko in fer pa je, da ce ze gledamo, sodimo, poglejmo vse strani ane.jasno super, da imamo moznost odlocat se zase. hvalabogu itaq. ja.po drugi strani pa niso vsi doziveli posilstev, agresij in ce torej niso na lastni kozhi probali, prav tko nimajo kej obsojat (tud 'cencarja' ne), verjel se pa ne bo posiljeni delavki, pac pa gazdi, jasno.Skratka, bojim se, da ne gre sam za cence oz. kar so za nekoga morda cence, so za druzga morda najbolj travmaticne zivljenjske izkusnje....Bi se ti upal podpisat s svojim imenom in se izpostavljat v tako delikatni zadevi, ce bi hotel samo skodovat nekomu tako mocnemu?skratka, od izpostavljanja na tak nacin nima nihce nic.in ce bi to bil en ali dva....ce pa iz razlicnih koncev kapljajo skup posamezniki, pa je tezko nakljucje. tako jaz mislim pac.In itak mi ni vsec - z ali brez pricevanj, kot sem rekla.ze vizualno me ne privlaci.osebno menim, da je v zdravem telesu zdrav duh in mojstri so fit, energicni, poskocni (ali vsaj izzarevajo takega duha, 'v oceh jim pise'), lenobnost in uzivastvo in pogled in mimika, ki izraza predvsem mocno zeljo po cutnih uzitkih, mi niso vsec - pri taki osebnosti - oz. tem, za kar se oklicuje. saj se pa za vsakega ki sodelujemo z njim, sami odlocimo. negiranje osebne zgodbe pa mi je naduto, ce druzga ne.ne maram da so eni sciteni, pa karkol pocnejo. oz. ce shtalo, se rece, ah, je pa ful vseen se dobrega naredil. ne vem, no, zame je beseda johna smitha prav tko pomembna kot kogarkoli drugega. tako ali tako pa najbolj zaupam svojim vtisom in zaenkrat ne jaz ne sai baba nimava skode drug zarad druzga, ce sva si vsec al pa ne. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 4. februar 2009 Prijavi Deli 4. februar 2009 Obenem pa si izpustila pricevanja ostalih 30 milijonov in se rajsi odlocila verjetni manjsini.Mogoce imas prav, mogoce ne. Prepuscam tvoji odlocitvi. Kolikor sem spremljal to temo, ni noben trdil, da je SB zlorabil 30 mio ljudi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 4. februar 2009 Prijavi Deli 4. februar 2009 eh, seveda da ne. ne pisem o tem. mislim, da nisi dovolj pozorno prebrala. - "Nisem prišel, da bi utemeljil novo religijo, temveč, da vsem religijam okrepim korenine." ......obstaja le ena kasta, kasta človeštva, in le ena religija, religija ljubezni. Srce je tisto, ki lahko doseže cilj; sledite svojemu srcu. Neomadeževano srce gleda nad razumom. Sathya Sai Baba poudarja, da je mnogo pomembneje slediti disciplini, ki jo predpisujejo različne religije, kot pa slepo verovati v množico filozofskih teorij. Najprej razvijte in učvrstite ljubezen v lastnem domu in družini. Naj postane družina središče skladnega življenja, medsebojnega zaupanja in razumevanja. Človekova dolžnost, da ozavesti dušo, ki prebiva v vseh živih bitjih, je sveta dolžnost. Le na ta način bo človek spoznal sorodnost z vsemi ljudmi. To je osnova "bratstva med ljudmi in očetovstva Boga". iz > Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. februar 2009 Prijavi Deli 4. februar 2009 Ja, glej, ti ze v osnovi izhajas iz pretpostavke da je Sai Baba nekim ljudem naredil nekaj slabega.Torej je cel sklop tvojeag razmisljanaj vezan na to in je nesmisleno odgovarjat, ce imas v sebi tako predpostavko obenem pa morda ne sprejemas moznosti, da morda pa vseeno temu ni tako.np. ze od skoz mi ni vsec.za tole 'vem' par let sele, odkar je tu, ne vem, poglej datum (2003?)To ne spremeni sicersnjega mnenja mojga o njem (ga pa res da se poglobi oz. utrdi) (*aja sory spet se vmesavam - sm misla da si men pisal, no kakorkoli, nc narobe ce pise). Ja, jasno, sm proti obtozevanju, sam pac... ne vem, no, men ce tolk folka z imeni tok direktno kej pove, skor ne more bit da ne bi blo vsaj mal resnice v tem.tko da ne pravim, da JE zlorabljal, ampak da eni pravijo, z imeni in priimki, da jih je zlorabljal.kar se tice primera.kar se tice pa osebnega pogleda, sm ga pa ze napisala.ne zaupam mu, ni mi vsec, no. pac. sory. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 4. februar 2009 Prijavi Deli 4. februar 2009 da, to vem. kljub temu izhajas iz tiste predpostavke. kakorkoli pa, imas pravico izhajati iz katere zelis. itaq. ja, cist stekam. jst na te zadeve probam gledat cim bolj preprosto, ceprou pisem ne glih tko meni marsikateri "duhovni ucitelji" niso na videz al po necem vsec. Jasno. 1 velik kup razlogov imamo zakaj nam ni vsec Pepe, ki ga srecamo na busu ali trgovini. Se posebej kadar hoce bit pameten in nam soliti pamet, oziroma bolje povedano mi mislimo da nam on hoce solit pamet. Moje osebno spoznanje je, da je srce lahko precej dalec od razuma. To sem zal ali ne tudi izkusil. Tako je moja neukost prav tako razlog nesprejemanju ljudi, ker podajam vsebine na nacin, ki morda ni primeren. Ne vem. Vem pa, da je tema ravno taka, da smo se lahko o tem malo pogovorili in povedali svoja mnenja. Ce smo kaj (vsaj pri sebi) razcistili pa se toliko bolje. Video ki sem ga podal mi pove to, da so v tem prostoru ljudje ki vanj verjamejo in imajo dobra izkustva. Nekatere tudi nekoliko poznam. Poznam pa tudi nekatere druge ljudi, ki o Sai Babi govorijo dobro, kakor imajo dobra izkustva iz obiska v asramu v indiji. Prav tako imam sam nekatere izkusnje o katerih ne bi tukaj pisal. Mislim pa, da sem nekoc ze v eni drugi temi pisal o tem.O stvareh ki jih je naredil sem tudi ze pisal. In ce potegnem crto, in pogledam na vse skupaj zgolj mentalno, z vsemi podatki... mislim da ni kaj dosti izbirati. Jasno pa ne mene, kakor verjetno nikogar tukaj v resnici tak nacin razumevanja ne zadovolji!Kajti v nas je nemir in bo toliko casa nemir, dokler ne bomo razumeli s srcem!Do takrat pa bomo se velikokrat sodili, imeli prav in imeli narobe, iz nivoja kjer prav in narobe obstajata. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. februar 2009 Prijavi Deli 4. februar 2009 imas prav (porota, sodisce, jasno ne bi tako zlahka 'ocenjevala' in podajala mnenja, ce bi blo od mene kej al clo tolk odvisn).tko da tle si dovolim mal pospekulirat pa nocem negirat zgodb folka. ja, stotisoci pa verjamejo, fajn se majo, skratka, cist gud, hvalabogu, ce jim dela.ne glede na to, tud ce je kdo cist brezmadezen, bo vedno nekomu vsec in nekomu ne.in za posameznika je to pravzaprav zelo pogosto najboljse vodilo (no vsaj zame). In recimo da se en odloca v kaksni taki smeri, pa ma pac moznost, da vse izve, kar je za izvedet.a o dobrem se pa sme pisat pa govort? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 5. februar 2009 Prijavi Deli 5. februar 2009 da. vodilo vecine nas je v veliki vecini tisto kar sprejema mnozica. klub temu da smo tudi drugacni, mislim, da ima podzavestno vecina podobne vzorce, strahove. kakor je po moje tudi vecina na precej podobnem nivoju zavesti. z vecjimi ali manjsimi odstopanji.tisto kako smo drugacni in posebni od drugih sicer velja, a mislim, da precej manj kot si vecina zeli. kaj se sme in kaj ne, ali bolje, kaj je primerno in kaj ne, lahko govorim samo iz svojega prepricanja.nikjer ne pravim, da ni prav da se pise tudi kritika, temvec sem pisal ravno obratno - torej da je tako tudi tema zastavljena oziroma je tako zastavljen naslov teme.Pa tudi se nisem direktno nagibal na eno ali drugo stran, temvec podal povezavo na video vsebino. Iz mojega posta pa se je ponovno razvila debata. Torej nikjer nisem rekel da se ne sme pisat kritike. Ce se je ne bi pisalo, bi se lahko pogovarjal zgolj s samim seboj. Dal pa sem vedeti, da se pise nepreverjene stvari. Namrec pomoje ze to, da je merilo za resnico nek video, ki ga lahko posname pravzraprav teoreticno vsakdo, ki ima kamero govori o dejstvu, da vsem informacijam, ki so na netu ravno ne moremo verjeti. Pa cetudi bi verjeli. Nikjer nihce ni pisal da kdo kaj mora ali ne sme. Dejstvo s katerim se preveckrat srecujemo je, da se zeli pisati in slisati predvsem "slabo". To dokazujejo casopisi, gledanost dolocenih oddaj, tv in casopisnih rubrik.- Dogaja, da casopisi rubrike 'Kronika' sploh ne potrebujejo oglasevati, ker je itaq ze najbolj brana rubrika. Sex, nesrece, trac in kronika skratka. Zakaj je temu tako, prepuscam vasi domisljiji. Torej nekdo lahko izve kar je za izvedet v okviru objektivnosti uporabnikov foruma. Glede na to, da nihce od teh uporabnikov ni podal niti ene same osebne izkusnje, obenem pa se zanasa v vecini na neke video vsebine, ki jih je verjetno mozno celo poustvarjati, pa o objektivnosti po moje ne moremo govort. Argumenti kot proti-utez so vsaj zame precej slabi glede na moje podane argumente. Obenem pa, ce imam slabo izkusnjo, se ne pomeni da je nakaj dejansko "slabo". Temvec je tisto "slabo" (bilo) le za mene. imas prav (porota, sodisce, jasno ne bi tako zlahka 'ocenjevala' in podajala mnenja, ce bi blo od mene kej al clo tolk odvisn).tko da tle si dovolim mal pospekulirat pa nocem negirat zgodb folka. ja, stotisoci pa verjamejo, fajn se majo, skratka, cist gud, hvalabogu, ce jim dela.ne glede na to, tud ce je kdo cist brezmadezen, bo vedno nekomu vsec in nekomu ne.in za posameznika je to pravzaprav zelo pogosto najboljse vodilo (no vsaj zame). In recimo da se en odloca v kaksni taki smeri, pa ma pac moznost, da vse izve, kar je za izvedet.a o dobrem se pa sme pisat pa govort? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 5. februar 2009 Prijavi Deli 5. februar 2009 Sai Baba's "vibhuti" trickSai Baba's "vibhuti" ni nič drugega kot dišave, posušeno kravje blato, zmešano s kadilom."[investiraj pa nesi vibhuti na analizo, da ti povejo sestavine -), kdor ga ima.] : "[sai Baba’s] major and most advertised “miracle” is the production from his apparently empty hand of a substance known as “vibhuti” (“holy ash”) which turns out on analysis to be powdered ashes of cow dung mixed with incense. Street conjurors in India (jaduwallahs) perform this trick by preparing small pellets of ashes and concealing them at the base of their fingers, then working their fists to powder the pellets and produce the flow of fine ash. Their trick is indistinguishable from Sai Baba’s miracle (Randi, 2000)."http://www.randi.org/jr/12-08-2000.html Od polnih ust same ljubezni, ni NIHČE od fenov, domnevno pedofilskega Sai Babe pokazal NITI KANČKA SOČUTJA do domnevnih številnih žrtev domnevno pedofilskega Sai Babe ...Do njihovih številnih osebnih izpovedi v zvezi z domnevno pedofilijo ... Kaj potemtakem VSE DOMNEVNE ŽRTVE, z Imenom in PRIIMKOM lažejo?Sai Baba pa nateguje ljudi s poceni magičnimi triki, vibhutijem in govori resnico. -( Korektno izvedena neodvisna mednarodna preiskava neodvisnih preiskovalcev, odpravi vse dileme ... V kolker se bi kdaj izvedla [hipotetično povedano]._________Penis Of Sai Baba:"His penis is... ....like from a child, no hair, small." [by Ullrich Zimmermann, Germany] Sai Baba's penishttp://www.google.si/search?hl=sl&clie...kanje&meta= Sai Baba's scandalshttp://www.google.si/search?hl=sl&clie...kanje&meta= Sai BabaReports of sexual abusehttp://en.wikipedia.org/wiki/Sathya_Sai_Ba...of_sexual_abuse Reports of materialization and other miracleshttp://en.wikipedia.org/wiki/Sathya_Sai_Ba..._other_miracles Sai Babe domnevne žrtve pedofilije z imenom in priimkomWitnesses Menu Witnesses Menu (click on a link to go to ...)http://www.saisathyasai.com/baba/Ex-Baba.c...s-skeptics.htmlhttp://www.saisathyasai.com/baba/Ex-Baba.c...-witnesses.html Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 5. februar 2009 Prijavi Deli 5. februar 2009 nikjer ne pravim, da ni prav da se pise tudi kritika, temvec sem pisal ravno obratno - torej da je tako tudi tema zastavljena oziroma je tako zastavljen naslov teme.Pa tudi se nisem direktno nagibal na eno ali drugo stran, temvec podal povezavo na video vsebino. Iz mojega posta pa se je ponovno razvila debata.Ja, to je res. Imas prav. Pravzaprav sem na to 'nekak pozabila' (nenazadnje mroda tud zato, k sem kaki 2 temi ze menda prikjljucila oz. sem jih zdruzila al kako, ko je kdo na novo uletel, ja, pa se je vsakic pol dalje razvi(ja)la debata, potem so tud kateri uletel s posrednimi izkusnjami itd., skratka, pravzaprav nisem mela vtisa, da je samo sinfanje al pa kej... se mi zdi da je dost blo ipak povedanega)..No v glavnem, jp, to je res.No sej pol pa se dobr da keri dobr pisete. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 5. februar 2009 Prijavi Deli 5. februar 2009 Da. se mi zdi, da bi blo najboljs (kot tudi v drugih temah), da ljudje pisejo svoje izkusnje. bobozne zelje malega kljukca... nasprotno pa mislim, da je en kup nasih furstracij naokoli po temah. Namrec iz izkusenj lahko neposredno izvemo mnenje. Vse kar je podano in NI preverjeno, pa lahko povsem brez zavor razumem(o) kot natolcevanje brez teze.Konkretno in merodajno se lahko pogovarjamo le s konkretnimi argumenti, saj je vsakomu, ki vsaj nekaj casa uporablja internet in je vsaj malo vsebinsko razgledan jasno, da lahko na internetu clovek najde pravzaprav vse kar zeli. Verjetno ga ni clovekoljuba in dobrodelca o katerem kje ne pisejo tudi slabo. Kar seveda ne pomeni, da se je napisano v rescnici zgodilo.Tabloidi delujejo tudi po vzgibu mocnejsega - 1 mega novica, ki jo povzamejo drugi mediji, jo malce "popravijo" in ze se prodaja. Spet druga "resnica" ki obstaja je ta, da ljudje zaznajo doloceno energijo. Le to razumejo kot resnico. Obenem pa morda ne locijo nekih astralnih energij, ki z dejanskostjo morda nimajo nikarksne veze. Temvec so predvsem projekcija mocnih lastnih energij, ki se morebiti celo manifestirajo v dolocenih oblikah, ki jih oseba, ki jih projecira lahko razume po njenih zeljah. Kar se mi zdi v tej temi zanimivo in se pravzaprav nanasa na mnogo tem je IZBIRA. Mehanizem odlocanja tega kar vzamemo kot dobro, slabo, resnico, izbiranje, selekcija, tega kar na koncu recemo, to je pa zame dobro, to pa ne. To je resnica, dobro, tisto ne. Se ponavljam, ampak mislim, da ima smisel, ker tale del govora dovolj jasno pove:"... Mojstri vam, preko vasih vzorcev ali skozi vase vzorce, priblizamo neko energijo na tak nacin, da ceprav ste jo prej sovrazili, jo od tistega trenutka dalje vzljubite. To pocnemo pac na raznorazne nacine. Ce vi potrebujete refleksijo ljubezni in razumevanja, vam jo damo. Ce potrebujete videti nezno stran energije, vam to pokazemo. Ce potrebujete videti tudi grob princip, vam tudi tega pokazemo. Najveckrat pa vam kazemo direktno refleksijo vasih misli, vasih zelja, vasih prepricanj. Tako ali tako nas vidite skozi vasa lastna ocala, saj nas drugace ne morete videti kot skozi vasa lastna prepricanja o tem, kaj smo. Ne trudimo se, da bi postali nekaj drugega kot to, za kar nas imate in se prilagajamo, prilagodimo naso energijo na taksen nacin, da postane usklajena z vasimi vzorci in prepricanji. Najbolj modro kar lahko storimo. Tako ni vec vasega upora do te energije in energija se lahko brezhibno zlije, pa ceprav skozi vzorce. ..." Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 5. februar 2009 Prijavi Deli 5. februar 2009 vtisi iz Indije Zanimivo pisanje. Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 5. februar 2009 Prijavi Deli 5. februar 2009 Fajn pise. Preprosto, brez pretiranega pompa. vtisi iz Indije Zanimivo pisanje. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 5. februar 2009 Prijavi Deli 5. februar 2009 'Sai Baba je običan prevarant i seksualni zlostavljač'http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/art-2..._baba,105807.jl"... Glasine o Sai Babinu seksualnom zlostavljanju mladića kruže već godinama. Prije trideset godina bivši sljedbenik iz Amerike, Tal Brooke, napisao je knjigu u kojoj progovara o guruovim seksualnim igricama. Alaya Rahm i Mark Roche pojavljuju se u BBC-jevu filmu gdje govore o Babinim seksualnim zlostavljanjima. No obruč oko tog iznimno moćnog čovjeka nikako da se stegne, jer ima vrlo utjecajne prijatelje. Sai Baba je u vrlo dobrim odnosima s političarima i čelnicima državne policije. Basava Premanand do danas pak preživio četiri pokušaja ubojstva." !!! "Basava Premanand:Basava Premanand nije nikakav guru ni Sai Babin konkurent, već upravo suprotno - racionalist, skeptik, "guru buster" i "anti-guru", koji znanstvenim metodama nastoji razotkriti pozadinu "paranormalnih" fenomena. Riječju, indijski Dawkins koji zaslužuje da ga se, kao i Randija, Novellu, Truzzija, Carrolla i ostale, najozbiljnije sasluša." "Sai Baba je preživio atentat u kojem je poginulo šestero ljudi (njegov sluga, šofer Ramakrishna, četiri atentatora). Atentat je pokušan mačetama i noževima ...":... Pazniki vsekakor morajo čuvat S.B. pred ... Kot tudi pred oboževalci - mrtvi/ustreljeni ne govorijo skrivnosti/motivov za atentat; Pobiti so bili brez sojenja, zaslišanja, ...:"... In a puzzling incident in June 1993, Sai Baba was attacked by four young male devotees armed with knifes. Two of the guru's bodyguards were stabbed to death. After the four youths, long-time followers of Sai Baba, locked themselves in a room, they were all shot dead by police. Challenging faith in a man of miracles can be painful. At Sai Baba's Central London base in Clerkenwell, there is reluctance to confront the allegations of sexual harassment, suicides and financial maneuvering." Indijska politika ga podpira. Je "turistično/religiozna" kura, katera nosi turistične $$$ v Indijo. Sai Babahttp://www.strippingthegurus.com/stgsample...ers/saibaba.asphttp://www.rickross.com/reference/saibaba/saibaba11.html Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 6. februar 2009 Prijavi Deli 6. februar 2009 Pred leti, ko sem bila v bolnici na operaciji, sem se pogovarjala z eno od medicinskih sester. Pripovedovala mi je o svojem obisku Indije, SB seveda obvezno.V glavnem je bila vsa navdušena od te iskušnje. Priporočila mi je tudi dve knjige. Moje razmišljanje ob tem in v zvezi s tem je bilo, (mogoče vso stvar ne razumem-ne morem razumeti)preveč vse "v luftu", vsa pripovedovanja, vse okoli SB. Take stvari so mene vedno ustavile. Kot bi me rdeča luč v križišču. Če me je potegnilo sem iskala informacije, če me ni, sem vzela vse skupaj kot pač eno informacijo od mnogih in šla mimo. Rekla bi samo to: V ŽIVLJENJU SMO VEDNO SAMI ODGOVORNI ZASE IN ZA SVOJA DEJANJA. Ni kratke poti pri osebnem razvoju. Lahko jo sprejmem-mo samo kot informacijo kaj še obstaja. Vse te vzhodnjaške zadeve so po moje samo zadeva, ki je zrastla na Kitajskem, Indiji.... in še kje inprenesena v Evropo z videnjem nekoga o zaslužku. Mogoče se motim, mogoče ne. Tudi v Evropi obstajajo stvari, s katerimi si lahko pomagamo. Tako da, no ja vsak si izbere sam, kakšno pot bo ubral in v končni fazi tudi sam potem zase odgovarja. Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 6. februar 2009 Prijavi Deli 6. februar 2009 Domnevam, da je medicinska sestra bila A.E. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 6. februar 2009 Prijavi Deli 6. februar 2009 Domnevam, da je medicinska sestra bila L.E.Hm....se ne spomnim več. Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 6. februar 2009 Prijavi Deli 6. februar 2009 Verjeten bila Alojzija E****** [t.i. mama Loj***] NI problem v plačevanju/neplačevanju. So kvalitetne stvari tut brezplačne/oz. se da donacija/prispevek po lastni presoji. Problem vidim vsfanatiziranosti brez kritičnosti, slepemu verjetju, ...padanju na zunanjo/predstavljeno formo [brez uvida v dogajanje v ozadju], religiozni indoktrinaciji, v pranju možganov, nebulozah, nekritičnosti, ... Seveda. Meni se zdi največji problem ko ima človek tako oprane možgane, da ničesar drugega več ne dojema. Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 6. februar 2009 Prijavi Deli 6. februar 2009 Ko nekoga, ljudje nekaj obtožujejo kaznivega,naj se vsekakor preišče. Izjem ni, tut za "bogove dvonožne" ne.Zakon naj velja za vse. V kolker ima kdo mirno vest, se preiskave ne boji.Sodeluje 100% s preiskovalci. Govorim iz lastne izkušnje, ko sem bil s še nekaterimi osumljen umora ...Sodeloval/sodelovali smo v preiskavi z veseljem, brez strahu ...[preiskovalcu sem se smejal sproščeno v glavo, ko me je "prepričeval",da sem glavni osumljeni. Lomil sem se od smeha].Ker z umorom nismo imeli 100% NIČ. Storilec/storilci so bili odkriti kasneje, sojeni in obsojeni ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 6. februar 2009 Prijavi Deli 6. februar 2009 Seveda. Meni se zdi največji problem ko ima človek tako oprane možgane, da ničesar drugega več ne dojema. Ampak Robida, kaj se sploh da naredit, da bi bilo bolje?Če se bo nekdo našel in začel razlagati kako si ne smemo pustiti prati možgane - bo tudi že pral možgane. ??Mene je groza, ko vidim ljudi kako so hitro sovražno nastrojeni, se pustijo "napumpat" s kako novico, še preden je preverjena, linčali bi vsakega, ki je drugačen itd.. ?? Enostavno ne obstaja nič, kar bi ljudem dalo neko duhovno osnovo da bi se razvili v nekaj normalnega, ljubečega, čutečega... Družina - nima časa sama zase... V šoli ni nobenega pametnega predmeta, ki bi otroke učil živeti.In so izgubljeni. In ne znajo živeti in se zatekajo k raznim pomočem. In če so zadosti izgubljeni, so na najboljši poti, da se izgubijo za vedno, ravno s tem, ko najdejo "nekaj pravega"! Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 6. februar 2009 Prijavi Deli 6. februar 2009 Mene osebno, da nekdo nekaj obtoži ... Pa vem, da nisem naredil. Nemudoma zahtevam preiskavo, da se stvari pride do dna ... NE bi eskiviral, v kolker vem, da nisem nečesa storil. -)Zahteval bi/sem že, poligrafsko testiranje, precizen preiskovalni postopek, ... Brez kakršnegakoli vpletanja poznanih na "pravih" mestih. Nedolžen NE prikriva nikol ničesar. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.