Skoči na vsebino

Resnica o Sai Babi??

Anonymus

Recommended Posts

Me pa res zanima ali razumeš besedo "test" ali "preizkusit učitelja". Moj primer,izkušnja ali test,kakor ti je ljubše. Z neta sem snel par pesmic kjer poje Sai Baba in sem nekaj raztalal okoli senzibilnim ljudem in naj mi čez nekaj časa povejo kaj se je dogajal. Med njimi so bili tudi jasnovidci. Rezultat je bil-da so se začeli medsosedski odnosi izboljševat, negativna bitja so izginila iz tistih prostorov, odpiralo se jim je srce,na subtilnih nivojih so se dogajale spremembe in ozdravitve na bolje in še mnogo več. Tukaj bi omenil samo spremembe na osmi čakri in nekih življenskih nitkah,ki so najbolj zanimivi saj lahko na ta področja posegajo samo Avatarji. O teh nitkah je več povedala mati Meera. Iz tega sledi,da tega ni sposoben noben pedofil,tudi če ima ne vem kakšne psihične moči.

Test ki ga lahko vsak izvede. Posluša Sai Babo ko poje in se skoncentrira na glas. Občutil bo lahko pozitivne ali negativne zadeve. Zvok vpliva na auro in če ne moreš videt aure,jo lahko vsaj občutiš. Kajti glas ali zvok je tudi del njegove energije.To je kot delček krvi,ki jo lahko pošlješ na preiskave. In podobne teste je možno narest čisto za vsakega.

Brezo, si kdaj pomislil, da ti efekti mogoče nimajo nobene veze s Sai Babo, ampak pridejo zaradi moči manter, ki jih prepeva? Mantre imajo namreč svojo lastno subtilno moč in zavest, ne glede na to, kdo jih poje. Lahko bi bla to to jst al pa ti, in bi bli efekti enaki.

Deli na socialnih omrežjih

Kaj si mislim o Saibabinih sledilcih?

Opažam, da smo ljudje večkrat žrtve lastnega ega in favoriziramo svoje adute. Ko pogledam Saibabo je on živ dokaz za to. Naprimer v Rusiji še vedno miljoni ljudi obožujejo Stalina. Lastnega zatiralca. Torej naj me muči zapira in pohablja jaz ga imam rad. To, da pa sem se motil pa ne priznam, četudi me to mišljenje spravi v mrzli Sibir!

LP

:xx!:

Brezo, si kdaj pomislil, da ti efekti mogoče nimajo nobene veze s Sai Babo, ampak pridejo zaradi moči manter, ki jih prepeva? Mantre imajo namreč svojo lastno subtilno moč in zavest, ne glede na to, kdo jih poje. Lahko bi bla to to jst al pa ti, in bi bli efekti enaki.

Jaz sem omenil bhajane,čeprav je med njimi bila tudi mantra-gayatri.Mantre imajo svojo moč,pomembno pa je kje ti je pozornost med mantranjem. Odvisno pa je ali jo izgovarjaš glasno,potihem ali v mislih.V mislih je pač 100x močnejša kot če jo govoriš potihem.

Kdo jo pa poje ima pa velik pomen. Probaj poslušat mantranje od nekoga ki je običen človek, običen učenec,od nekega običnega guruja in od mojstra in če imaš srečo še od avatarja.Razlika je očitna. Pri prvih treh boš sigurno občutil 3.čakro in določena čustva,pri zadnjih dveh pa samo energijo srca.

Sicer pa če res mantraš skoncentrirano te dobesedno zmanjka.Vidiš pač svetlobo, slišiš notranje zvoke,ipd. ampak to je že druga tema.In ko se spet zaveš pač nadaljuješ od tam približno kjer si končal mantranje. Poudarek je na približno,razen če nimaš jape in ti je prst še zmeraj na neki kroglici. In kar že ptički čivkajo--- ni važno koliko mantraš,ampak je važna kvaliteta. xDDx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Ja, sej zato se vedno najdejo tut nasprotne kvalitete ljudi kot si ti tolk, za ravnotezje.

zato mas pac tolk za povedat in te tolk zlo "moti" vse skupaj. A se ne vidis, da kar kipis od notranje tesnobe in posledicno zelje po tem, da siris nek "negativizem" skozi tvoje lastno mnenje, ki to naposled sploh ne izpade vec, temvec zgolj neko panicno in brezglavo pljuvanje!

Ce pa malo bolj premislim, pa je iz tvojih postov don carlitos lahko dojet le dvoje:

1) da na tak nacin sproscas tvoje lastne furstracije (ki jih je ocitno kar precej). Pri furstriranih ljudeh so to ponavadi veckrat izrazi ravno tam, kjer je prisotno vec visjih energij ali kvalitet (ce se tako izrazim).

2) Ponovno gre za tvoje furstracije, samo da v tej tocki bolj nezavedno v smeri, tam kjer je ogenj tam je tudi dim! Namrec dejstvo je, da te SaiBaba se kako zelo zanima, sicer se z njim ali njegovimi sledniki sploh ne bi ukvarjal.
:P

Opažam, da smo ljudje večkrat žrtve lastnega ega in favoriziramo svoje adute. Ko pogledam Saibabo je on živ dokaz za to. Naprimer v Rusiji še vedno miljoni ljudi obožujejo Stalina. Lastnega zatiralca. Torej naj me muči zapira in pohablja jaz ga imam rad. To, da pa sem se motil pa ne priznam, četudi me to mišljenje spravi v mrzli Sibir!

LP

Brezo pri kater sekti si ti? Jaz sem pri JVVŽ!

Jaz sem s.p. sektaš. Povedano drugače v moji sekti sem samo jaz.

Zdaj pa malo zares,vsaka skupina ima svoja slepila in to najlažje opazi nekdo,ki ni član te skupine. To pa ne pomeni da jaz nimam slepil. Zaenkrat me nobena sekta ni kaj pretirano pritegnila,kar pa spet ne pomeni da nisem ničesar vzel od nje. Nekatera učenja pri določenih sektah so koristna dokler se ne vplete osebnost njihovih članov.Potem pa pride do raznih popačenj itd. In potem mora intuicija razvozlat katere stvari so resnične in katere stvari koristijo posamezniku,itd.

Jaz nisem nikoli pripadal nobeni sekti-vsaj v tem življenju ne-ampak sem določene informacije enostavno dobil na zelo "čudne" načine. In ker jaz na začetku ne verjamem nobenemu,sem pač najprej doživel nekatere stvari med mantrami in je šele potem prišla razlaga. Skratka brez vpletanja uma. Potem pa dalje teorija+praksa,teorija+praksa,... xDDx

LP

Lepo povedano Free.Da se še jaz vmešam v yin-yang zadevo in da pomagam svetli strani.

Evo Don Karlotos,ker imaš glih Krišno za simbol in bolj malo veš o njemu. Malo o razlagi Bhagavadgite,kar predpostavljam da veš kaj je.Čeprav bi krišnovci to bolj razumel,ker izvajajo te obrede.Ma nema veze.

Bhagavadgita vas ne usmerja, da morate z neke rastline ali drevesa odtrgati list, cvet ali sadež in ga podariti Bogu. Tudi vam ne reče, da morate prinesti vodo iz vodnjaka, reke ali pipe. List, ki ga morate ponuditi, je vaše telo, saj ga lahko primerjamo z listom, ki požene zelen, počasi odmira in na koncu odpade z drevesa. Cvet predstavlja srce osvobojeno škodljivcev sle, jeze, pohlepa, navezanosti, ponosa, sovraštva itn. Sadež predstavlja um, posledice njegovega hrepenenja, ki jih je treba posvetiti Bogu. Voda predstavlja potok solza, ki se izlivajo iz oči kadar človek biva v popolni blaženosti ob premišljevanju o božji slavi. Takšna daritev je resnično dejanje popolne predaje božanskemu. xDDx

lepo je Giti povedano, da so na svetu demonični ljudje in kalijuga je znana po tem da se demoni kitijo z Božanskim.

Lp

SICER PA ČASI RAJE MENE KOT SAIBABO!

JAZ ZNAM SPREMENIT VODO V MLEKO, KAR ŠE SAIBABA NE ZNA! PA TUDI ORIGINALNI ROLEKS MATERJALIZIRAM ZA SVOJE SLEDILCE!

HI HI HI

xDDx xDDx xDDx

HARE KRIŠNA

Lepo povedano Free.Da se še jaz vmešam v yin-yang zadevo in da pomagam svetli strani.

Evo Don Karlotos,ker imaš glih Krišno za simbol in bolj malo veš o njemu. Malo o razlagi Bhagavadgite,kar predpostavljam da veš kaj je.Čeprav bi krišnovci to bolj razumel,ker izvajajo te obrede.Ma nema veze.

Bhagavadgita vas ne usmerja, da morate z neke rastline ali drevesa odtrgati list, cvet ali sadež in ga podariti Bogu. Tudi vam ne reče, da morate prinesti vodo iz vodnjaka, reke ali pipe. List, ki ga morate ponuditi, je vaše telo, saj ga lahko primerjamo z listom, ki požene zelen, počasi odmira in na koncu odpade z drevesa. Cvet predstavlja srce osvobojeno škodljivcev sle, jeze, pohlepa, navezanosti, ponosa, sovraštva itn. Sadež predstavlja um, posledice njegovega hrepenenja, ki jih je treba posvetiti Bogu. Voda predstavlja potok solza, ki se izlivajo iz oči kadar človek biva v popolni blaženosti ob premišljevanju o božji slavi. Takšna daritev je resnično dejanje popolne predaje božanskemu. xDDx

Kaj pa ti veš kaj jaz štekam o Krišni. Tvoje tolmačenje Bhavagadgite pa je itak napiflana parola. Kot bi poslušal stalinovega pionirčka ki hvali svoj idol. Pa dejte se malo zresnit.

LP

lepo je Giti povedano, da so na svetu demonični ljudje in kalijuga je znana po tem da se demoni kitijo z Božanskim.

Ja, tud Jezus je neki takega govoru - "Vstalo bo veliko lažnih prerokov in bodo mnoge zavedli." in "Vstali bodo namreč lažni kristusi in lažni preroki in bodo delali velika znamenja in čudeže, tako da bi zavedli celo izvoljene, če bo mogoče."

PA TUDI ORIGINALNI ROLEKS MATERJALIZIRAM ZA SVOJE SLEDILCE![/b][/color][/size]

Verjetno ob predpostavki, da ti najprej nakažejo kako dobro donacijo. x:Dx x:Dx

LP

Sem mislil,da si končno skapiral, da je Bhagavadgita večplastna za razumevanje (kot čebulica),pa zgleda da sem se motil. Te pa ne bom moril še s Srimad Bhagavathamom,to bi bilo pa že preveč zate. Sicer pa tudi v demoničnih ljudeh prebiva Paramatma, tako da na nek način so božanski,samo da se tega ne zavedajo. x:Dx

Sem pa opazil da si skritiziral Sai Babo,ker krade obleke.

VPRAŠANJE

Zakaj je pa Krišna kradel obleke gopijam?

In ne mi rečt,zato ker je bil Avatar ali svevišnja Božanska osebnost ali kaj podobnega. Pameten človek s takim odgovorom ne bo zadovoljen. Seveda,če sploh veš odgovor. xDDx

Ja, tud Jezus je neki takega govoru - "Vstalo bo veliko lažnih prerokov in bodo mnoge zavedli." in "Vstali bodo namreč lažni kristusi in lažni preroki in bodo delali velika znamenja in čudeže, tako da bi zavedli celo izvoljene, če bo mogoče."

Verjetno ob predpostavki, da ti najprej nakažejo kako dobro donacijo. x:Dx x:Dx

Brez dobre donacije ni prave materjalizacije! xDDx xDDx

Pa to je saibabino reklo!

Sicer pa kar se lažnih prerokov tiče, saibaba ni sposoben prav nobenih čudežev, samo trikov, ki so ovekovečeni s kamero in pričami. O Bog kako so eni naivni. Sicer pa je po mojem Jezus mislil ravno na take tiče kot je sababa! (Vsem oboževalcem saibabe pošiljam sledečo pesmico!)

SAIBABIN SPEV

Če posiljujem, sexualnost prečistujem,

saj se tako za vas darujem.

Ko materiljiziram, pohlep vaš zdravim

in tako še manj zapravim.

Ker pa sem tako božanski

na zdravo pamet kar pozabi!

Spesnil Don Karlos, v čast mu je bilo, da je napisal poezijo samemu velikemu Al Houdini Sai Babi In 40 Razbojnikom.

Lp

Sem mislil,da si končno skapiral, da je Bhagavadgita večplastna za razumevanje (kot čebulica),pa zgleda da sem se motil. Te pa ne bom moril še s Srimad Bhagavathamom,to bi bilo pa že preveč zate. Sicer pa tudi v demoničnih ljudeh prebiva Paramatma, tako da na nek način so božanski,samo da se tega ne zavedajo. x:Dx

VPRAŠANJE

In ne mi rečt,zato ker je bil Avatar ali svevišnja Božanska osebnost ali kaj podobnega. Pameten človek s takim odgovorom ne bo zadovoljen. Seveda,če sploh veš odgovor. xDDx

Čuj mislim da ti ne štekaš svetih spisov. Kaj me toraj hočeš prepričati, da naj obožujem demonične osebe kot so hitler in saibaba. Saj imajo vsi božansko iskro.

LEPO JE NAPISANO V SVETIH SPISIH.

NEVEDNI LJUDJE OBOŽUJEJO DEMONE, KI SE KITIJO Z BOŽANSKIM!

Primerjat Krišno z saibabo pa je malo neumesno. kot da bi primerjal Marcedesa in trabanta. A PROPAGANDA NEMŠKE DEMOKRATIČNE REPUBLIKE, JE VEDNO TRDILA, NAŠE GOSPODARSTVO JE BOLJ RAZVITO NA SVETU IN NAŠI IZDELKI...

:xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!:

VPRAŠANJE

Sedaj ti bom malo bolj razložil, zakaj med ostalim ne sprejemam saibabe.

Zamislimo si, da bi Jezus na obali Galilejskega jezera pridigal množicam. In ko bi množice postale lačne bi se mu zasmilile. Zato bi vprašal učence koliko hrane pa še imamo. Rekli bi samo nekaj kruha in rib. Potem bi Jezus vzel kruh in ribe ter se fajn pomastil. Potem bi fajn rignil in bi rekel učencem. Kar je mrvic jih razdelite med prisotne. Ko bi vsak dobil mrvico kruha bi rekel ne javčite, saj vas skušam...

HI HI HI

TAKO KAR IMEJ SVOJEGA SAIBABO IN NJEGOVE CENENE URE. SAMO PROSIM NE GA PRIMERJAT Z JEZUSOM, KAJTI TA JE RESNIČNO NASITIL MNOŽICE Z PAR HLEBCI KRUHA.

TAKO JE PRIMERJAVA JEZUSA IN SAIBABE NEUMESNA. ČE BI JEZUS NASITIL MNOŽICO Z LAŽNIM KRUHOM, NAPRIMER DA BI REKEL JEJTE PESEK PA BI POTEM VSI BRUHALI, POTEM PA ŽE MOGOČE!

LP

xDDx

Sedaj ti bom malo bolj razložil, zakaj med ostalim ne sprejemam saibabe.

Zamislimo si, da bi Jezus na obali Galilejskega jezera pridigal množicam. In ko bi množice postale lačne bi se mu zasmilile. Zato bi vprašal učence koliko hrane pa še imamo. Rekli bi samo nekaj kruha in rib. Potem bi Jezus vzel kruh in ribe ter se fajn pomastil. Potem bi fajn rignil in bi rekel učencem. Kar je mrvic jih razdelite med prisotne. Ko bi vsak dobil mrvico kruha bi rekel ne javčite, saj vas skušam...

TAKO KAR IMEJ SVOJEGA SAIBABO IN NJEGOVE CENENE URE. SAMO PROSIM NE GA PRIMERJAT Z JEZUSOM, KAJTI TA JE RESNIČNO NASITIL MNOŽICE Z PAR HLEBCI KRUHA.

xDDx

Jaz te nič ne prepričujem koga moraš častit.Glede Sai Babe sem govoril pa z nevtralnega stališča in kot opazovalec.Nikjer nisem trdil da sem njegov oboževalec.Povedal sem pa par načinov kako prepoznaš pravega guruja.

Povedal ti bom zgodbico,ki jo sigurno poznaš.Brahma je študiral Vede in svete spise na milijone let in ko se mu je življenska doba že skoraj iztekla je prosil Krišno, da mu podaljša življenje, da bo lahko skapiral svete spise.In to se je parkrat ponovilo.Potem mu je pa Krišna povedal, da tudi če bi živel ne vem koliko življenj svetih spisov ne bi razumel v celoti.Zato mu je pa povedal gayatri mantro in rekel naj si pomaga z njo. Seveda je Brahma upošteval nasvet in na koncu res skapiral bistvo.Torej jaz tudi ne razumem spisov,zvem pa bistvene stvari, ko je srce dovolj odprt in če mi informacije koristijo za nadaljne razumevanje.

Jaz pred leti še slišat nisem mogel za ime Krišna,kaj šele da bi izgovoril to ime.Medtem ko besedico Rama sem pa čisto lahko izgovoril. In ko sem razčistil z določenimi vzroki iz preteklih življenj mi je to ime postalo kar domače in šele nato sem zvedel detajle kaj ime sploh pomeni in še druge zadeve.Košček po košček. Zato se raje vprašaj KAJ JE VZROK xDDx da sovražiš Sai Babo in začni to razsčiščevat oz. delat malo na sebi.

Kot opazovalec ti povem, da s svojimi izjavami daješ zelo negativen prizvok Krišnovcem. Če si njihov pripadnik je to zelo slaba reklama za njih. Če pa nisi in jih hočeš očrniti si pa na pravi poti. Nekdo,ki ne pozna Krišne,krišnovcev in njihove filozofije si bo s tvojimi komentarji ustvaril zelo slabo mnenje. Za takega človeka bodo postali neka sekta,ki ogroža pozitivne vrednote.

Nisi mi odgovoril na vprašanje-zakaj je Krišna kradel obleke gopijam-iz česar predpostavljam da ne veš.Ampak to nema veze.Vse stvari ki jih naredijo Avatarji imajo bolj globlji pomen in ne samo tisto kar se zgodi na fizični ravni.

Jezus je bil pa učenec.Kdo je bil pa njegov učitelj? In če boš šel v detajle boš prišel tudi do imena Sanat Kumara. On je pa tudi omenjen v svetih spisih in Srimad Bhagavatamu. xDDx

Moram mal napisat spet tole, ker je tolk primerno: x:Dx

Ce pa malo bolj premislim, pa je iz tvojih postov don carlitos lahko dojet le dvoje:

1) da na tak nacin sproscas tvoje lastne furstracije (ki jih je ocitno kar precej). Pri furstriranih ljudeh so to ponavadi veckrat izrazi ravno tam, kjer je prisotno vec visjih energij ali kvalitet (ce se tako izrazim).

2) Ponovno gre za tvoje furstracije, samo da v tej tocki bolj nezavedno v smeri, tam kjer je ogenj tam je tudi dim! Namrec dejstvo je, da te SaiBaba se kako zelo zanima, sicer se z njim ali njegovimi sledniki sploh ne bi ukvarjal.
:P

Jaz te nič ne prepričujem koga moraš častit.Glede Sai Babe sem govoril pa z nevtralnega stališča in kot opazovalec.Nikjer nisem trdil da sem njegov oboževalec.Povedal sem pa par načinov kako prepoznaš pravega guruja.

Povedal ti bom zgodbico,ki jo sigurno poznaš.Brahma je študiral Vede in svete spise na milijone let in ko se mu je življenska doba že skoraj iztekla je prosil Krišno, da mu podaljša življenje, da bo lahko skapiral svete spise.In to se je parkrat ponovilo.Potem mu je pa Krišna povedal, da tudi če bi živel ne vem koliko življenj svetih spisov ne bi razumel v celoti.Zato mu je pa povedal gayatri mantro in rekel naj si pomaga z njo. Seveda je Brahma upošteval nasvet in na koncu res skapiral bistvo.Torej jaz tudi ne razumem spisov,zvem pa bistvene stvari, ko je srce dovolj odprt in če mi informacije koristijo za nadaljne razumevanje.

Jaz pred leti še slišat nisem mogel za ime Krišna,kaj šele da bi izgovoril to ime.Medtem ko besedico Rama sem pa čisto lahko izgovoril. In ko sem razčistil z določenimi vzroki iz preteklih življenj mi je to ime postalo kar domače in šele nato sem zvedel detajle kaj ime sploh pomeni in še druge zadeve.Košček po košček. Zato se raje vprašaj KAJ JE VZROK xDDx da sovražiš Sai Babo in začni to razsčiščevat oz. delat malo na sebi.

Kot opazovalec ti povem, da s svojimi izjavami daješ zelo negativen prizvok Krišnovcem. Če si njihov pripadnik je to zelo slaba reklama za njih. Če pa nisi in jih hočeš očrniti si pa na pravi poti. Nekdo,ki ne pozna Krišne,krišnovcev in njihove filozofije si bo s tvojimi komentarji ustvaril zelo slabo mnenje. Za takega človeka bodo postali neka sekta,ki ogroža pozitivne vrednote.

Nisi mi odgovoril na vprašanje-zakaj je Krišna kradel obleke gopijam-iz česar predpostavljam da ne veš.Ampak to nema veze.Vse stvari ki jih naredijo Avatarji imajo bolj globlji pomen in ne samo tisto kar se zgodi na fizični ravni.

Jezus je bil pa učenec.Kdo je bil pa njegov učitelj? In če boš šel v detajle boš prišel tudi do imena Sanat Kumara. On je pa tudi omenjen v svetih spisih in Srimad Bhagavatamu. xDDx

Če bi se malo bolj zresnil nebi tako opeval Harekrišna šovinizma. Jaz pa poznam zgodbico, kako je Višnu priznal, da je Šiva najvišji bog. Včasih pa je to Brahma. HI HI HI Pa kdo dela tu razlike. Nisem predstavnik Prabhupadovega otroškega šovinizma, ki trdijo Hare Krišna Heil Hitler mi smo ubermenschen.

LP

Pa še to,

BHAVAGAD GIT JE BILA VEČKRAT PODVRŽENA REDAKCIJSKIM SPREMEMBAM, ZATOREJ JO NIKAKOR NE MOREMO IMETI ZA ORIGINALEN OPIS KRIŠNOVEGA ŽIVLJENJA. PAČ SE JE NA 1000 ZGODB RAZLIČNIH IZROČIL, KULTUR IN SINTEZ ZLILO V EN EP MAHABHARATO. TUDI MAHABHARATO JE PISALO IN PREUREJALO MNOGO AVTORJEV SKOZI STOLETJA.

NAPRIMER POZNAMO TUDU PAR VERZIJ BHAVAGADGITE NAJMANJ 30 RAZLIČNIH VERZIJ RAMAJANE KROŽI PO INDIJI, ČETUDI STA TULSIDASOVA IN VALMIKIJEVI VERZIJI NAJBOLJ ZNANI.

NAPRIMER ZLI DEMON KANSA JE DOBIL IME PO PO INDIJSKEMU KRALJU KANISHKI IZ 2 STOLETJA NŠ. TA KRALJ JE PODPIRAL BUDIZEM IN VRINDAVAN JE BIL VELIKO BUDISTIČNO SREDIŠČE. NAKLJUČJE MAR NE.

PA TUDI ZA AJODHJO JE KRALJ HOTEL NAJTI MESTO RAMOVEGA ROJSTVA IN JE REKEL TU SE JE RODIL... HA HA HA

LP

TUDI INDISKI SVETI MOGOČE NISO TAKO SVETI IN SO POLNI POPOLNIH NESMISLOV, KAR KAŽE NA TO DA SO BILI PODVRŽENI KULTURNIM....

Torej me hočete prepričati, da bi Jezus če bi sedaj hodil po svetu očitno izvajal cenene čarovniške trike in bi potem trdil da izvaja sidhije in je Bog. vsem pa ki dvomijo pa bi dejal: "Skušam vas!" Kdor pa bi to še osebno povedal bi pa bil deležen jnegove jeze in besa, če ga že nebi zakopali na vrt.

Očitno je res da nekateri v kalijugi obožujejo Demone.

LP

Pa še to,

BHAVAGAD GIT JE BILA VEČKRAT PODVRŽENA REDAKCIJSKIM SPREMEMBAM, ZATOREJ JO NIKAKOR NE MOREMO IMETI ZA ORIGINALEN OPIS KRIŠNOVEGA ŽIVLJENJA. PAČ SE JE NA 1000 ZGODB RAZLIČNIH IZROČIL, KULTUR IN SINTEZ ZLILO V EN EP MAHABHARATO. TUDI MAHABHARATO JE PISALO IN PREUREJALO MNOGO AVTORJEV SKOZI STOLETJA.

NAPRIMER POZNAMO TUDU PAR VERZIJ BHAVAGADGITE NAJMANJ 30 RAZLIČNIH VERZIJ RAMAJANE KROŽI PO INDIJI, ČETUDI STA TULSIDASOVA IN VALMIKIJEVI VERZIJI NAJBOLJ ZNANI.

TUDI INDISKI SVETI MOGOČE NISO TAKO SVETI IN SO POLNI POPOLNIH NESMISLOV, KAR KAŽE NA TO DA SO BILI PODVRŽENI KULTURNIM....

Bhagavadgita je srčika oz. glavni del cele Mahabharate in ima bolj malo veze s Krišno. Napisana je v kratkih verzih,koliko jih pa kdo razume je pa vprašanje. Verzi so večinoma napisani enako v vseh jezikih,razlika je edino pri razlagi,zato pa je toliko verzij. In kot sem že rekel to je večplastna zadeva in jo običen človek ne more razumet.

Vede in sveti spisi o katerih jaz govorim pa so starejši od večine človeštva in so jih na Zemljo prinesli rišiji ali modreci. In nimajo nobene veze z Indijo. So pa dobili ime po njej,ker so bili tam nekateri na takem nivoju, da so jih skapiral. Predpostavljam pa da imaš ti bolj v mislih novejšo zgodovino in svete spise zadnjih par tisoč let.Te zadeve so napisane v sankrtskem jeziku. Koliko pa je danes ljudi ki obvlada sankrtski.In od teh maloštevilnih koliko jih razume stvari,ki so tam napisane.Enostavno se nekaterih besed ne da prevest.In že tam se izgubi določen pomen.Da pa prevedejo v indijski jezik,nato v angleščino itd. se pa izgublja na vrednosti prevoda. In potem še kakšen avtor doda svoje komentarje in tako imaš na koncu različne verzije.

Obstajata pa dva načina pridobivanja informacij o teh stvareh

-zunanji---greš in prečitaš originalni tekst ali pa naletiš na fizičnega učitelja,ki ti to razloži

-notranji---preko meditacije in učenja na notranjih nivojih

In kot bi ti rekli na Fužinah---TI NE VEŠ POJMA,PEJT DOMA UČIT KNJIGE xDDx

Kaj me toraj hočeš prepričati, da naj obožujem demonične osebe kot so hitler in saibaba. Saj imajo vsi božansko iskro.

LEPO JE NAPISANO V SVETIH SPISIH.

NEVEDNI LJUDJE OBOŽUJEJO DEMONE, KI SE KITIJO Z BOŽANSKIM!

Primerjat Krišno z saibabo pa je malo neumesno. kot da bi primerjal Marcedesa in trabanta. A PROPAGANDA NEMŠKE DEMOKRATIČNE REPUBLIKE, JE VEDNO TRDILA, NAŠE GOSPODARSTVO JE BOLJ RAZVITO NA SVETU IN NAŠI IZDELKI...

:xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!:

Mislim, da sploh ni težava v tem, katerega človeka častiš in obožuješ, problem je že v samem čaščenju in oboževanju (zakaj to odnaša človeka od stika z njegovim lastnim višjim jazom, dušo, neposrednim stikom z duhovno esenco... in prinaša težave v življenje tukaj in zdaj bi se dalo kaj reči, ampak zdajle nimam zadosti časa).

Kar se pa Mercedesa in Trabanta tiče - v bistvu sta oba avtomobila z motorjem na notranje izgorevanje, imata bremze, sklopko, menjalnik, diferencial, hladilni sistem... skratka isti pes, razlike so relativno nepomembni dodatki, status pa take fore ... Častiš lahko enega ali pa drugega ali tretjega al pa hodiš peš, v vsakem primeru slej ko prej prideš od A do B. x:Dx In podobno velja tud za ljudi, ki jih (al jih pa ne) obožujemo. Vsi smo samo ljudje, vsak ga včas mal (ali pa malo bolj) serje in v vsakem je božanska iskra.

Zenovski rek pravi nekako takole: "Če srečaš Budo, mu pljuni med oči".

Šjor Brezo,

sva se pravzaprav že začela odmikati od teme o Saibabi. Zate je Saibaba Avatar zame je slepar. Očitno oba trdno stojiva na svojih okopih in ne misliva spreminjati svojega mišljenja. Sicer pa resnica vedno pride na dan in čas bo pokazal kdo ima prav. Če sem se pa motil bom priznal napako.

Lp,

pa zdrav ostani. Z temo o Saibabi pa bom naredil mali premor, saj ne vidim, da bi bilokdo povedak kaj novega in si je že vsak ustaril svoje mnenje.

x:)x

HARE KRIŠNA

Brezo, všeč mi je bil tvoj post, ko je nek učitelj pisal svojemu bratu: "Dobri so zlobnežem vedno razlog, da jih obrekujejo, zlobneži pa so dobrim vedno razlog, da jih prezirajo."

Sem že mislil, da si ti kaj transcedentiral tako ravnanje, potem pa malo kasneje preberem, da nisi. :o|o:

Iknee, fajn komentar. xokx

Šjor Brezo,

sva se pravzaprav že začela odmikati od teme o Saibabi. Zate je Saibaba Avatar zame je slepar. Očitno oba trdno stojiva na svojih okopih in ne misliva spreminjati svojega mišljenja. Sicer pa resnica vedno pride na dan in čas bo pokazal kdo ima prav. Če sem se pa motil bom priznal napako.

Lp,

pa zdrav ostani. Z temo o Saibabi pa bom naredil mali premor, saj ne vidim, da bi bilokdo povedak kaj novega in si je že vsak ustaril svoje mnenje.

x:)x

HARE KRIŠNA

Jaz sem se v bistvu že s prejšnim postom odločil,da se ne mislim več ukvarjat s tabo.Kot si že sam ugotovil sva na različnih bregovih in naj čas pokaže resnico.

OM SAI RAM xDDx

Za ostale,ki ste brali moje zgornje poste pa še par informacij. Odlomek pisma nekega učitelja ---to je napisal Sai Baba svojemu bratu, ko je bil mlad. Razlaga iz Bhagavadgite je pa tudi od njega. Kako se pa ugotovi pravega guruja so pa iz mojih izkušenj,ostali senzibilni ljudje so mi pa samo potrdili nekatere moje ugotovitve.

Zame je Sai Baba Avatar ki uteleša energijo ljubezni na kozmični ravni.Ni pa edini Avatar,ki se danes šeta po Zemlji.Obstajajo tudi drugi,kajti tudi Avatarjev je več vrst.

Jaz sem povedal svoj pogled na to, kar pa drugi mislite pa veste sami.Ljudje smo pač na različnih nivojih in vsak ima pravico da si ustvari svoje mnenje.

OM

ASATOMA SATGAMAYA

TAMASOMA JYOTIR GAMAYA

MRITYORMA AMRI-TAM-GAMAYA xDDx

Zame je Sai Baba Avatar ki uteleša energijo ljubezni na kozmični ravni.

Ja, baje še posebej do mladih fantkov. xrolleyesx

Ni pa edini Avatar,ki se danes šeta po Zemlji.Obstajajo tudi drugi,kajti tudi Avatarjev je več vrst.

He he, v teh časih avatarji rasejo kot gobe po dežju! x8Dx

OM

ASATOMA SATGAMAYA

TAMASOMA JYOTIR GAMAYA

MRITYORMA AMRI-TAM-GAMAYA

Ja, to je to, in naj bo tako. :palec:

Keri so še drugi avatarji Brezo?

Malo sem brala, pa vidim da si se poglabljal vase. Jaz sem se pa vedno zdrznila ob imenu Rama, medtem ko mi je ob Krišna tako lepooooo toplooooo pri srcu. Zakaj misliš da je tako. Čeprav se je sedaj nekaj v meni malo otoplilo tudi do Rame.

Brezo, kdo je Sanat Kumara in kje je zdej on?

A ti veš mogoče kaj se dogaja trenutno na svetu, ker meni se zdi da se nekaj pripravlja.....se mi zdi da bo vsak čas nekje nekaj počilo. Kaj se pa vam zdi????''' x;)x

Kako lahko kdo dvomi v Sai Babo, jaz tega ne razumem. :inocent:

No, sicer pa so vsi Mojstri, Avatarji vseh časov imeli svoje neke nasprotnike, pa ljudi ki so dvomili...itd

Pa Pa :C:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...