Skoči na vsebino

Resnica o Sai Babi??

Anonymus

Recommended Posts

.... bodo morda dojeli, da ne rabijo menjavat vere oz. potovat v Indijo, zato da bi dosegli nekaj kar ne bojo nikoli. Samo prevarani bojo.

Problem v človeku je ta, da včasih išče neko odrešitev pri ne vem komu, a v bistvu naredili bi bore malo zase, najprej na duhovni ravni.....

:palec: xyesx :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

"Odpreti" se je treba.

Se osvobodit vseh blodenj v zvezi z ...

LP

Ti si tud hecen včas, Tantra.

Kva pa to pomen, odpret se? Kva pa pomen osvobodit se blodenj? Kva pa so blodnje?

Kr nekej navržeš tko dvoumno. Razlož.

xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

ma ja...po drugi strani: ni treba nic.

vsak je itak tam, kjer zmore bit, in mi smo tu zdaj nekaj pametni...nekdo pac rabi sai babo...

mene itak take stvari niso nikdar zanimale (npr.: 'razkritje' nekoga, ker se mi je vedno nekako zdelo,

da vsak zase ve, kaj dela. ce kdo rabi voditelja, bo tudi dobil voditelja, kakrsnega rabi.)

ce mene fascinira nekdo, bom itak sama ugotovila, zakaj itd...

mislim, malo je smesno nasplosno vse skupaj: naredimo neke idole iz ljudi in se potem cudimo,

ce ne uspejo ustrezat nasim predstavam x:o)x

in sploh ta ideja, da nekdo drug lahko nekaj zate naredi-je totalno smesna

(ampak tipicno cloveska, vsi bi nekaj sekali ovinke... xcivx )

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Hm, zanimiva mnenja in razglabljanja. x:)x Vsak ima po svoje prav. Drugace pa mislim, da tistemu ki isce in vidi pozitivno, mu bodo take stvari tudi prisle naproti. Tisti ki pa isce negativno bo to tudi dobil. Vsak od nas je ali bo dobil lekcijo ki jo potrebuje za svoje ucenje in rast ali razsvetljenje.

Tistim zgodbicam o Sai Babi ne oporekam in socustvujem s prizadetimi :sori: , ampak zame stejejo samo lastne izkusnje. In moja izkusnja s Sai Babo je pozitivna. Tudi sama sem bila v asramu v Putapartiju pri Sai Babi. Dozivljala sem lepe in pozitivne obcutke. Ljubezen, radost, milino, blazenost, vero, zaupanje, odpuscanje... Tako da, meni so se vrata odprla z Njegovo pomocjo. Dopuscam pa vsakemu svoje mnenje in predvsem naj vsak izhaja iz lastne izkusnje.

Pa lep pozdrav vsem! x:)x

Hm, zanimiva mnenja in razglabljanja. x:)x Vsak ima po svoje prav. Drugace pa mislim, da tistemu ki isce in vidi pozitivno, mu bodo take stvari tudi prisle naproti. Tisti ki pa isce negativno bo to tudi dobil. Vsak od nas je ali bo dobil lekcijo ki jo potrebuje za svoje ucenje in rast ali razsvetljenje.

Tistim zgodbicam o Sai Babi ne oporekam in socustvujem s prizadetimi :sori: , ampak zame stejejo samo lastne izkusnje. In moja izkusnja s Sai Babo je pozitivna. Tudi sama sem bila v asramu v Putapartiju pri Sai Babi. Dozivljala sem lepe in pozitivne obcutke. Ljubezen, radost, milino, blazenost, vero, zaupanje, odpuscanje... Tako da, meni so se vrata odprla z Njegovo pomocjo. Dopuscam pa vsakemu svoje mnenje in predvsem naj vsak izhaja iz lastne izkusnje.

Enako jaz pravim :palec:

Pozdravljena x:)x

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

xrolleyesx

Problem v človeku je ta, da včasih išče neko odrešitev pri ne vem komu, a v bistvu naredili bi bore malo zase, najprej na duhovni ravni. Ja, ko pride do problemov, pol bi se vsi od enkrat odrekli vsega materialnega... xrolleyesx

Ajd,

Saj baba

Zlo všeč ...in "spregledali "....če bi ti malce dodal.

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Hmmm, morm priznat da nism velik brala o Sai Babi, nekaj pa sem in vem, da je pomagal veliko ljudem. Ampak glede razkritja Marse o njegovem spolnem nadlegovanju... Ne vem, to so tezke obtozbe, ampak sem tudi sama bila kot otrok zlorabljena, pa sem si oprostila, ne njim sebi, ker sem si sama dopustila da se mi je to zgodilo, in se mi mogoce to je zgodilo, ker sem nekoc to obsodila... Nekako vsi to oznacujemo kokr neki slabga, ampak ne mormo bit omejeni na: to je pozitivno, dobro; in potem to je negativno, slabo... Ampak ni tko se zmer so se nejbolj razsvetljeni ljudje zgledovali po jing jangu... In rajse imam da tudi v svojem zivljenju jing jang misljenje o poteku energije, rajsi imam ravnovesje, kot pa obsojanje stvari in ljudi to je slabo... In s tem tudi ne podpiram krscanske teorije o dobrem in slabem, o nebesih in peklu, fuck that... Usi delamo napake in si jih mormo oprostit... Ce ne bomo umrl z obsodbo na sebi in se zbudili z obsodbo na sebi...

Jing jang folk....

Pa zmeri je use u redu... ce ne u redu pa usaj u ravnovesju... :vragec:

Kjer smreka se vijuga nad spenjeno vodo, gugalnico vrag guga s porasceno roko.

Hahlja se in jo niha naprej, nazaj, nazaj, naprej, se deska zvija, skripa, napeto vrv pomika in drgne ob grce vej.

Zateglo deska stoce opisujoc svoj lok, vrag hrope, se krohoce in grabi se za bok.

Drzim se, mucim, zibam naprej, nazaj, nazaj, naprej, vrv grabim, se upogibam in svoj pogled umikam od vraga slej ko prej.

Z neba nad temno smreko halja se nad menoj: >Se gugas, sin clovekov? Zdaj leti, vrag s teboj!<

In v senci goste smreke cel roj vresci mi svoj >Rad gugas se, clovecek? Zdaj leti, vrag s teboj!<

Vem deske vrag ne ustavi hitece sem in tja, dokler zamah po glavi ne zbije me na tla,

dokler se ne predrgne konoplja cez in cez, dokler se ne povrne k meni moj svet cudes.

Nad smreko, visje sinem in s celom padem v prah.

Poganjaj, vrag, v visine, vse visje, visje...ah!

Fjodor Sologub

Hmmm, morm priznat da nism velik brala o Sai Babi, nekaj pa sem in vem, da je pomagal veliko ljudem. Ampak glede razkritja Marse o njegovem spolnem nadlegovanju... Ne vem, to so tezke obtozbe, ampak sem tudi sama bila kot otrok zlorabljena, pa sem si oprostila, ne njim sebi, ker sem si sama dopustila da se mi je to zgodilo, in se mi mogoce to je zgodilo, ker sem nekoc to obsodila... Nekako vsi to oznacujemo kokr neki slabga, ampak ne mormo bit omejeni na: to je pozitivno, dobro; in potem to je negativno, slabo... Ampak ni tko se zmer so se nejbolj razsvetljeni ljudje zgledovali po jing jangu... In rajse imam da tudi v svojem zivljenju jing jang misljenje o poteku energije, rajsi imam ravnovesje, kot pa obsojanje stvari in ljudi to je slabo... In s tem tudi ne podpiram krscanske teorije o dobrem in slabem, o nebesih in peklu, fuck that... Usi delamo napake in si jih mormo oprostit... Ce ne bomo umrl z obsodbo na sebi in se zbudili z obsodbo na sebi...

Jing jang folk....

Pa zmeri je use u redu... ce ne u redu pa usaj u ravnovesju... :vragec:

Oprostila si si , ker si bila kot otrok zlorabljena??-otrok ???in si bila kriva ???

Mi lahko tole pojasniš, prosim ....

xegox xvrtcx

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Ne mu pojasnt, ker ne bo razumel in potem bo spet kr ena debata......naj

se mal sam potrudi za razumevanje kaj kdo hoče povedat al pa še kakšen

stavek prebere v tvoji objavi x:Dx :vragec:

Norost je vcasih najvecja modrost…

Pozdravljena, tako se pise in govori! x^x :palec:

Ampak glede razkritja Marse o njegovem spolnem nadlegovanju...

Hmmmm.

se ti zdi da je taka tema, da je tko potekala, da mam JAZ kaj s tem??

Oglej si prvi post v temi in potem nadaljevanje.

Oprosti k sem se sam na tole obesla, sam mi ni vsec, da kdo dojame, da gre za 'moje razkritje' sai babe, ki z njim blage veze nimam, sam ne morem pa negirat vecih zgodb kar pomeni vecih lajfov.

strinjam se z ribico, da najbolj ali edinole steje lastna izkusnja, vendar ker je to forum, imam lohk mnenje o cemerkoli hocem.

MNENJE. xyesx - nisem rekla da je nekaj sveta resnica.

sam zame sai baba ni nc bl clowk, kot uni k so pisal na exbaba (torej ti, ki so opisovali slabe izkusnje z njim).

srecno! :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Kva pa vem.Je človek pedofil ni pedofil :inocent: , je pa vsekakor ena zadeva, da če furaš celibat eventuelno začneš posegat po vsem kar leze in kaj je lažjega kot naivni dečki in deklice, ki se še ne zavedajo bistva.To je znano pri vseh celibatskih kulturah in dokaz je pravoslavna cerkva kjer tega ni ker se duhovniki lahko poročeni.

Ne vem, sai baba je men itak en fejk.Bi se strinjov z tem "zakaj človek sploh potrebuje kogar kol za svojo "odrešitev" v smislu slepege fanatičnega sledenja nekomu...

Ne vem, sai baba je men itak en fejk.Bi se strinjov z tem "zakaj človek sploh potrebuje kogar kol za svojo "odrešitev" v smislu slepege fanatičnega sledenja nekomu...

Dokler vsaj delno ne znaš sledit sebi, rabiš eno vodstvo, vzor, za občutek varnosti in da je lažje. Hm. x;)x Se pa "obešat " na nekoga in na njegove izjave pa ni preveč v redu. Ali pa - gotovo se nekaj naučiš iz tega.

Dokler vsaj delno ne znaš sledit sebi, rabiš eno vodstvo, vzor, za občutek varnosti in da je lažje. Hm. x;)x Se pa "obešat " na nekoga in na njegove izjave pa ni preveč v redu. Ali pa - gotovo se nekaj naučiš iz tega.

Res je, rabiš neko vodstvo , sam mislim da SAi babovi privrženci preveč zganajo okol njega.Mislim da ni božjih ljudi na svetu, so samo "posebni".Mislim da smo vsi enaki in noben ne izstopa v ničemer ne po vrednosti ne po kasti.Mislim tudi da si noben "duhovno bogat" človek ne bi dovolil da ga častijo x;)x v smislu kulta-pa ne mi prosim govort da on tega noče, da to delajo ostali okol njega, ker ni izgovor :).Sai babove knjige sem imel že dostkrat v rokah pa mi nek odpor ne da, da bi se poglabljov....niti mi ni všeč njegova pojava niti dela-sicer vizualno je ok in šopa Miško, sam nekej je čutit čudnga,neiskrenega......pač filing.

Nasplošno o kultih in podobnem "bullshitu":

Kulti "na dveh nogah". In drugačni.

So za v smeti.

Moj pogled, kateri Ni treba. Da je še od koga.

Kulti "na dveh nogah" so ljudje.

Katerih večina nima lastnega izkustva nad transformacijo spolne energije.

Ko pridejo na Zahod, jih veliko "popada" v "carstvu čutil" seksualnem.

"Pridigajo" pa velikokrat nasprotno temu, kjer sami "popadajo".

Vsi NE, nekateri pa.

Če že občujejo z "ovcami". Naj saj ne pridigajo o nekem "čistunstvu".

Blebetajo o prehranjevanju. Večina jih nima pojma o uravnoteženem ph kislinsko - bazičnem prehranjevanju. Kar se presnove tiče.

Pa še kaj bi se našlo.

LP

Res je, rabiš neko vodstvo , sam mislim da SAi babovi privrženci preveč zganajo okol njega.Mislim da ni božjih ljudi na svetu, so samo "posebni".Mislim da smo vsi enaki in noben ne izstopa v ničemer ne po vrednosti ne po kasti.Mislim tudi da si noben "duhovno bogat" človek ne bi dovolil da ga častijo x;)x v smislu kulta-pa ne mi prosim govort da on tega noče, da to delajo ostali okol njega, ker ni izgovor :).Sai babove knjige sem imel že dostkrat v rokah pa mi nek odpor ne da, da bi se poglabljov....niti mi ni všeč njegova pojava niti dela-sicer vizualno je ok in šopa Miško, sam nekej je čutit čudnga,neiskrenega......pač filing.

Čeprav smo v temi Sai Baba, se moja izjava ni navezovala samo na Sai Babo. Sem pa tudi jaz bral njegove knjige in so mi zelo všeč. Vendar se tudi ne morem strinjati z vsem, kar je zapisano v njih. Poberem pač tisto, kar mi je v redu ostalo poskušam kasneje razumeti, če pa ne gre pa pustim.

Bi se kar strinjal s tabo, da moraš sledit svojemu filingu, pa naj se zdi še tako nelogično, filing-intuicija ti prav govori-zate.

Ni vse za vsakega.

x;)x

Kulti "na dveh nogah". In drugačni.

So za v smeti.

Moj pogled, kateri Ni treba. Da je še od koga.

Vsi NE, nekateri pa.

LP

Kva zej misliš rečt da Sai baba pa ne zganja sekte :)

Vsi NE, nekateri pa.

Blebetajo o prehranjevanju. Večina jih nima pojma o uravnoteženem ph kislinsko - bazičnem prehranjevanju. Kar se presnove tiče.

Pa še kaj bi se našlo.

LP

x!x :palec:

Sai - Baba je zame organizirana religija. Kultna.

Ja sej religija,kult xrolleyesx .Zakva zmer to :xx!: .Ljudje nismo mogl v tej dobi nč novga pogruntat.En nov sistem ki ne deluje sam po

-pastirju

-ovcah

-neki religiozni vsebini,jedru ki to vse skp "gor" držita :)

in na koncu kar je najbolj pomembno:

-pastir rab dnar za svoje preživetje

-ovce ga dajo :)

Ta model je v vseh religijah:krščanstvo,islam,budizem,hindu, in druge sekte.

Zakaj zmer ta kurčev dnar :xx!: :xx!: :xx!: Zmer vse zasmradi.Vsaj zame.

Jest sm mnenja da si noben duhovno bogat človek,"božanstvo",prerok,mesaja,itd... ne bi NIKOLI dovolil da bi ga kdor kol od ljudi ki ga imajo radi in on njih(zanimivo) da ga preživlajo, oziroma živi on od njih.Mislim da je to nespremeljivo zavoljo duhovne čistosti ker z tem posega vsak pastir v način in sfere "častilcev" in jih pri tem OBREMENJUJE.

Zame je to nedopustno.Dokler bo veljal ta model, ne bom nikjer v posvetnih zadevah, pa ne rečem da te vsaka zadeva od teh ver z svojo vsebino(jest bi temu reku-jedro svojega preživetja :) ) ne nauči,obogati in ti odpre miselne in duhovne sfere.

Moje skromno mnenje.

Gor se nekdo pridušava, da kako lahk iščemo človeka, ki bo za nas, oziroma namesto nas nekaj naredil..

Pa sej vse religije temeljijo na tem da bo neko namesto nas nekaj naredil..

Ja sej, najlaži je vse 4 u zrak dat pa rečt mmmmmmmmmmmm.Povezan sem z bogom,on bo vse naredu za mene, v njemu je rešitev :) ...anglečki so okole mene,oni me ščitjo haha...namest dab se mal v roke vzel pa nekej naredu :) :)

Osebno sem nevtralen.

Informacije so za. Informacije so proti.

Vsak se odloča sam.

Kar sem pa rekel v predhodnih postih v zvezi s kulti, ... velja pa izkjučno samo zame.

Skozi mojo prizmo pogleda.

Za drugega NE. Tudi nobenega nič NE prepričujem.

Serviram zgolj svoj pogled, informacije v kolikor so.

Odloča naj se pa vsak zase. Kakor hoče sam.

LP

Ja no,jaz bi si ustvarila neko mnenje o nekom tudi na podlagi kar ljudje pravijo,pa če je to čisto navaden sosed.ali pa velik Guru,vseeno mi je.Ne,... sodim mu ne,kdo ve kako preteklosti ima in kdo sloh je,će se tega sploh zaveda,mogoče tudi ne,....Mogoče je Sai baba lutka politike in ga tudi oni zlorabljajo,.kdo ve ozadje,....Samo dejstvo je samo eno,če je on zlorabljal toliko oseb,med temi otroke,mu mora bit sojeno,kot vsem ostalim.Mislim,da bi morali ukrepati glede tega.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...