Skoči na vsebino

Umetnost bogatenja

janko

Recommended Posts

Predstavitev

PRED PRIBLIŽNO OSEMNAJSTIMI MESECI mi je moški, ki ga nikoli nisem srečala, poslal knjigo, o kateri nikoli nisem slišala, avtorja, ki je pokojni že skoraj 90 let.

Ta majhna knjiga je spremenila moje celotno življenje. Ko sem praktično preskusila principe, o katerih boste brali v tej knjigi, so bili rezultati neverjetni – začeli so se takoj in se nadaljujejo vse do danes.

Ko je knjiga Znanstveni pristop k pridobivanju bogastva tistega dne popoldne prispela v moj poštni nabiralnik, sem takoj strgala ovoj, sedla in jo prebrala z odprtim razumom – največ zato, ker je bil naslov tako mikaven.

Čeprav moram priznati, da sem naletela na starinski (arhaični) jezik in so bile v prvem delu nekatere ideje dokaj nejasne, je bilo tam nekaj, kar me je prisililo, da sem dvakrat ali trikrat prebrala te majhne nejasne odseke, dokler nisem razumela!

Ko sem enkrat naredila to, nisem mogla prenehati z branjem knjige, dokler je nisem cele prebrala!

Takoj sem začela praktično preskušati to, kar knjiga opisuje ... in vse se je začelo spreminjati.

"Naključja" so se dogajala – srečna, ki so vodila k poznanstvom z ljudmi ... to je vodilo k še več poznanstvom ... to je povzročilo dotekanje denarja v moji smeri v vedno večjih zneskih in iz različnih virov, vključujoč iz novih in nepričakovanih.

Čeprav je spreminjanje običajnega osebnega razmišljanja težko in še nisem tako dobra, kot nameravam biti, je moj posel začel "tiktakati", prihodki so se podvojili, nato potrojili in še vedno naraščajo ... moje utesnjeno mestno stanovanje sem zamenjala za prostorno hišo na obali ... vzpostavila sem koristne nove odnose z mnogimi plemenitimi, uspešnimi, premožnimi ljudmi ... in priložnosti biti, početi, imeti in dajati več, vedno znova trkajo na moja vrata, skoraj dnevno.

Osupljivo je – in čudovito. Dokler ni prispela ta knjiga, mi nič, karkoli sem pred tem prebrala, ni tako jasno razložilo, da obstajajo univerzalni zakoni, kar se tiče bogastva in uspeha in da bodo, če se le ravnam po teh zakonih – plavati s tokom namesto proti njemu (navadno nezavedno) – rezultati, ki jih želim doseči, prišli do mene.

Če bom znanstveno ustvarila vzroke bogastva, bom vedno ustvarjala rezultate. Avtor Wallace D. Wattles nemudoma pove, da namesto, da se sprašuješ, kako ti principi delujejo, jih moraš preprosto sprejeti in začeti uporabljati v praksi. Torej sem naredila tako, pa čeprav sem se ob branju ujela, kako se od časa do časa upiram in mislim "No, s tem pa ne vem, če se lahko strinjam." Vendar sem se že odločila, da sprejmem (vsaj začasno) vsako trditev, kot da bi dejansko popolnoma verjela vanjo.

Do takrat, ko sem zaključila s knjigo, sem že razumela, zakaj je vključil to opozorilo. Vedite, da bodo nekatere stvari, o katerih boste brali ali jih slišali, najverjetneje nasprotovale nekaterim vašim prejšnjim razmišljanjem. To, kot kaže, velja za večino ljudi. Vendar nadaljujte in kmalu boste videli, kako g. Watlles lepo gradi vsako poglavje na tistem, kar je predstavil v predhodnem poglavju. Mislim, da boste presenečeni izrekli – kot sem jaz in mnogi drugi – "Oh, zdaj vidim, zakaj je prej rekel to. Zdaj vidim, kako se vse prilega skupaj."

Verjamem tudi, da vas bo razveselilo spoznanje, da je bistveno za obogatitev po metodi, kot je opisana tukaj, da privzamete in prakticirate to, kar vsi poznamo kot Zlato pravilo ... da je dnevno prakticiranje hvaležnosti ena izmed poti, da bo bogastvo prišlo k vam ... in da boste z izpolnitvijo svojih finančnih sanj skozi to metodo obogatili vsakega, ki bo prišel v stik z vami.

Daleč od jadikovanja pes-psa-požre, izboriti si svojo pot do vrha, mentalitete karkoli za kovanec, kar mnogi verjamejo, da je edina pot do bogastva.

Pozorno prisluhnite sporočilu te knjige z odprtim razumom. Pridobite si brezplačno kopijo celotne angleške različice , na spletni strani The Science of Getting Rich Network – www.scienceofgettingrich.net – in jo preberite.

Natisnite jo in jo podarite svojim prijateljem. Lahko jo ponujate na svoji spletni strani, če želite. Pridružite se mreži in dobili boste brezplačen tedenski elektronski časopis, kjer člani delijo svoje vpoglede in osupljive izkušnje. Ves čas se osredotočajte na svojo lastno vizijo in jo delite z drugimi enako mislečimi ljudmi, ki počnejo isto.

VIDELI boste rezultate.

Že zdaj imate v sebi vse, kar potrebujete, da lahko spremenite svoje sanje v realnost. Vi ste neskončno dragocena oseba z edinstvenimi možnostmi. Četudi o sebi ne mislite kot o ustvarjalni osebnosti in tudi če ste že kdaj doživeli neuspeh, pa tudi če mislite, da ste poskusili že vse, odprite svoj razum tej knjigi.

Verjetno ste že slišali rek: "Ko je študent pripravljen, pride učitelj." To je vsekakor držalo zame in mnoge, mnoge druge in morda ste tudi vi pripravljeni – prav zdaj. Če na področju dobička in osebnega uspeha ta trenutek niste tam, kjer bi radi bili, morda problem ni toliko v tem, kaj počnete, ampak v tem, kako to počnete. In to se prične pri tem, kako razmišljate. Če želite spremeniti svoje življenje, morate morda spremeniti samo svoje razmišljanje.

—Rebecca Fine

Olympia, WA

November, 1999

http://www.scienceofgettingrich.net

Malo sem uredila 90 let star rokopis, da ga čim bolj prilagodim modernim bralcem. Žal se v angleškem jeziku še vedno ni možno elegantno izogniti popolni uporabi moškega spola za predstavljanje vseh ljudi, še posebej, kadar delaš s tako staro knjigo.

Na srečo pa imamo ženske obilo izkušenj s tem, da se znamo razbrati – ravno tako, kot smo se naučile plesati vzvratno! Kjer ne ovira lepote pisanja, sem spremenila mož v oseba, možje v ljudje in moški rod v človeštvo. V čast g. Wattlesu, čeprav je pisal takoj po prehodu v 20.-to stoletje, služi jasna opredelitev, da velja Znanstveni pristop k pridobivanju bogastva enako za moške in ženske.

—Rebecca

Predgovor

TA KNJIGA JE PRAGMATIČNA, NE FILOZOFSKA – praktični priročnik, ne razprava po teoretskih izhodiščih. Namenjena je moškim in ženskam, katerih najbolj nujna potreba je denar, tistim, ki želijo najprej obogateti in šele potem filozofirati. Je za tiste, ki hočejo rezultate in so pripravljeni sprejeti znanstvene ugotovitve kot osnovo za dejavnost, brez da bi morali skozi procese, ki so pripeljali do teh ugotovitev.

Pričakuje se, da bo bralec zaupal temeljnim trditvam, prav tako kot bi sprejel izjave, ki se nanašajo na fizikalne zakone o elektriki, če bi jih oznanila Marconi ali Edison, in da bo zaupal trditvam, tako da bo dokazal njihovo resničnost z aktivnostjo, naravnano po njih, brez strahu ali obotavljanja. Vsak moški ali ženska, ki bi storila to, bosta zanesljivo postala bogata, ker je tukaj uporabljena znanost natančna znanost in je neuspeh nemogoč.

Pri pisanju te knjige sem žrtvoval vse ostale premisleke za jasnost in enostavnost sloga, da ga lahko vsi razumejo. Načrt aktivnosti, ki je razgrnjen tukaj, je bil izveden iz ugotovitev filozofije. Temeljito je bil preskušen in prinaša najvišji test praktičnega eksperimenta: Deluje.

Pravica, biti bogat

KARKOLI JE POVEDANEGA V POVELIČEVANJE SIROMAŠTVA, dejstvo ostaja, da ni možno živeti resnično dovršenega in uspešnega življenja, razen če si bogat. Nihče se ne more dvigniti do največje možne višine v talentu ali duhovnem razvoju, razen če nima veliko denarja, saj mora za razvoj duha in talenta posedovati stvari za uporabo, teh stvari pa ne more imeti, če nima denarja, da bi jih kupil.

Človek se razvije v razumu, duhu in telesu z uporabo stvari, družba pa je organizirana tako, da človek mora imeti denar, da lahko postane lastnik stvari. Torej mora biti osnova vsega napredka znanstveni pristop k pridobivanju bogastva.

Predmet vsega življenja je razvoj in vse kar živi, ima neodtujljivo pravico do vsega razvoja, ki ga je zmožno doseči.

Pravica vsakega posameznika do življenja pomeni pravico imeti prosto in neomejeno možnost uporabe vseh stvari, ki so morda nujne za njegov polni mentalni, duševni in fizični razvoj; ali z drugimi besedami, njegova pravica biti bogat.

V tej knjigi o bogastvu ne bom govoril na simboličen način. Biti resnično bogat ne pomeni biti zadovoljen z malo. Sploh nihče ne bi smel biti zadovoljen z malo, če je sposoben uporabiti in uživati v več. Smisel narave je napredek in razvoj življenja in vsakdo naj bi imel vse, kar lahko prispeva k moči, eleganci, lepoti in bogastvu življenja. Biti zadovoljen z manj je grešno.

Oseba, ki je lastnik vsega, kar si želi za življenje – celo življenje – je bogata in nihče, ki nima veliko denarja, ne more imeti vsega, kar hoče. Življenje je tako napredovalo in postalo tako zapleteno, da potrebujeta celo najbolj povprečna moški ali ženska veliko premoženje, da bi lahko živela na način, ki se samo približa popolnosti. Vsak posameznik ima naravno hotenje, da bi postal vse kar je sposoben postati. Ta želja po uresničitvi naravnih sposobnosti je v človeški naravi prirojena; ne moremo si pomagati, da ne bi hoteli biti vse kar smo lahko. Uspeh v življenju je to, kar želimo biti. Kar želimo biti, lahko postanemo samo z uporabo stvari, prosto uporabo stvari pa si lahko zagotovimo samo tako, da postanemo dovolj bogati, da jih lahko kupimo. Torej je najbolj bistveno izmed znanj, da razumete znanstveni pristop k pridobivanju bogastva.

Nič ni narobe, če si želite biti bogati. Želja za bogastvom je pravzaprav želja za bogatejšim, bolj polnim in obilnejšim življenjem – ta želja je hvalevredna. Oseba, ki si ne želi živeti bolj polno (bogato), je nenormalna, kar velja tudi za osebo, ki si ne želi dovolj denarja, da bi kupila vse, kar hoče.

Obstajajo trije motivi, za katere živimo: živimo za telo, živimo za razum in živimo za duha. Nobeden izmed teh ni boljši ali svetejši od ostalih; vsi trije so enako zaželeni in nobeden izmed treh – telo, razum ali duh – ne more živeti polno, če je katerikoli od ostalih prikrajšan za polno življenje in izražanje. Živeti samo za duha in zanikati razum ali telo ni prav in ne plemenito, prav tako je narobe živeti za inteligenco in zanikati telo ali duha.

Vsi poznamo odurne posledice življenja za telo in zanikanje tako razuma kot duha in vidimo, da pravo življenje pomeni popolno izražanje vsega, kar posameznik lahko ponudi skozi telo, razum in duha.

Karkoli nekdo reče, nihče ne more biti res srečen ali zadovoljen, razen če njegovo telo živi polno v vseh pogledih in razen, če isto velja tudi za njegov razum in duha. Kjerkoli je neizražena možnost ali delovanje, ki išče izvršitev, tam je nezadovoljena želja. Želja je možnost, ki se hoče izraziti oziroma delovanje, ki išče izvršitev.

Posameznik ne more živeti telesno polno brez dobre hrane, udobnih oblačil, toplega zavetja in svobode pred prekomernim težkim delom. Počitek in rekreacija sta prav tako potrebna za njegovo fizično življenje.

Posameznik ne more živeti razumsko polno brez knjig in časa, da jih lahko študira, brez priložnosti za potovanje in opazovanje ali brez intelektualne družbe.

Za razumsko polno življenje mora imeti posameznik intelektualno rekreacijo in se mora obdati z vsemi objekti umetnosti in lepote, ki jih je sposoben uporabljati in ceniti.

Za duhovno polno življenje mora imeti posameznik ljubezen in ljubezen je zanikanje pomanjkanja.

Najvišjo osebno srečo najde posameznik v pridobitvi koristi za tiste, ki jih ima rad; ljubezen najde svojo najbolj naravno in spontano obliko izražanja v dajanju. Posameznik, ki nima ničesar za ponuditi, ne more izpolniti svojega položaja kot zakonski partner ali starš, kot državljan ali kot človeško bitje. V uporabi materialnih stvari človek najde polno življenje za svoje telo, razvije svoj razum in razprostre svojega duha. Torej je najpomembnejše za vsakega posameznika, da je bogat.

Torej je popolnoma pravilno, da si želite biti bogati. Če ste normalen moški ali normalna ženska, si ne morete pomagati, da tako čutite. Popolnoma pravilno je, da namenite svojo najboljšo pozornost znanstvenemu pristopu k pridobivanju bogastva, saj je najplemenitejša in najpotrebnejša vseh študij. Če zapostavljate ta študij, potem zanemarjate dolžnost do sebe, do Boga in človeštva, saj Bogu in človeštvu ne morete veličastneje služiti, kot tako, da naredite čim več iz sebe.

Znanstveni pristop k pridobivanju bogastva obstaja

ZNANSTVENI PRISTOP K PRIDOBIVANJU BOGASTVA OBSTAJA in je natančna znanost, tako kot algebra ali aritmetika. Obstajajo določeni zakoni, ki upravljajo pridobivanje bogastva in ko se enkrat naučite teh zakonov in vsakega ubogate, boste postali bogati z matematično gotovostjo.

Lastništvo nad denarjem in posestjo je rezultat opravljanja stvari na določen način in tisti, ki počnejo stvari na določen način – namenoma ali nevede – postanejo bogati, medtem ko tisti, ki stvari ne počno na določen način – ne glede na to, kako trdo delajo ali kako sposobni so – ostanejo revni.

Naraven zakon govori, da enaki vzroki vedno proizvedejo enake učinke in zato bosta vsak moški ali ženska, ki se bosta naučila početi stvari na ta določen način, nezmotljivo postala bogata.

To, da je zgornja trditev pravilna, je prikazano z naslednjimi dejstvi:

Postati bogat ni stvar okolja, ker če bi bilo, bi vsi ljudje v določenih soseščinah postali premožni. Prebivalci enega mesta bi bili vsi bogati, medtem ko bi bili tisti v drugih mestih vsi revni, ali pa bi se vsi prebivalci ene države valjali v premoženju, medtem ko bi bili tisti iz sosednjih držav revni.

Domala vsepovsod vidimo bogate in revne, kako živijo eden ob drugem, v istem okolju in pogosto zaposleni v isti stroki. Kadar sta dva posameznika na istem področju in v istem poslu, pa eden postane bogat, medtem ko drugi ostane reven, nam to pokaže, da postati bogat primarno ni stvar okolja. Nekatera okolja so lahko bolj naklonjena od ostalih, vendar pa, kadar sta dva posameznika iz istega posla v istem okolju in eden obogati, medtem ko drugi propade, to kaže, da je postati bogat rezultat počenjanja stvari na določen način.

Nadalje, sposobnost početi stvari na ta določen način ni izključno zaradi posedovanja talenta, saj mnogi zelo talentirani ljudje ostanejo revni, medtem ko drugi, ki imajo zelo malo talentov, postanejo bogati.

S proučevanjem ljudi, ki so postali bogati, ugotovimo, da so povprečni v skoraj vseh pogledih, nimajo nič kaj večjih talentov in sposobnosti kot drugi ljudje. Očitno je, da niso postali bogati, ker posedujejo talente in sposobnosti, ki jih ostali nimajo, ampak zato, ker počnejo stvari na določen način.

Postati bogat ni rezultat varčevanja ali gospodarnosti. Mnogi skopi ljudje so revni, medtem ko so tisti, ki prosto trošijo, pogosto bogati.

Bogat ne postaneš tako, da počneš stvari, ki so ostalim spodletele, saj na primer dva posameznika v istem poslu pogosto počneta popolnoma enake stvari in eden postane bogat, medtem ko drugi ostane reven ali propade.

Iz vseh teh stvari moramo priti do ugotovitve, da je postati bogat rezultat počenjanja stvari na določen način.

Če je postati bogat rezultat počenjanja stvari na določen, gotov način in če enaki vzroki vedno proizvajajo enake učinke, potem lahko vsak moški ali ženska, ki počneta stvari na določen način, postaneta bogata in vso zadevo je možno pripeljati v domeno natančne znanosti.

Na tem mestu se pojavlja vprašanje, če ni ta določen način pretežak za večino in mu samo nekateri lahko sledijo. Kot smo lahko videli, to ne more biti res (vsaj kar zadeva naravne sposobnosti). Talentirani ljudje postanejo bogati in tepci obogatijo; briljantno inteligentni ljudje postanejo bogati in zelo neumni ljudje obogatijo; psihično močni ljudje postanejo bogati in šibki in bolni ljudje obogatijo.

Neka stopnja sposobnosti razmišljanja in razumevanja je, seveda, nujna, vendar kar zadeva vprašanje naravne sposobnosti, lahko vsak moški ali ženska, ki imata dovolj čuta za branje in razumevanje teh besed, zanesljivo postaneta bogata.

Prav tako smo videli, da to ni stvar okolja. Seveda lokacija nekaj šteje. Nekdo ne more iti v osrčje Sahare in pričakovati, da bo poslovno uspešen.

Postati bogat vključuje potrebo po stiku z ljudmi in biti tam, kjer so ti ljudje prisotni, če so ti ljudje nagnjeni k poslovanju, kakor bi radi poslovali vi, toliko bolje. To pa je tudi vse, do kod gre pomen okolja. Če lahko kdorkoli v vašem mestu postane bogat, potem lahko obogatite tudi vi in če lahko postane bogat kdorkoli v vaši državi, potem lahko tudi vi obogatite.

Znova, ni važno izbrati nek določen posel ali poklic. Ljudje postanejo bogati v vsakem poslu in v vsakem poklicu, medtem ko njihovi prvi sosedje v istem poklicu ostanejo revni.

Res je, da vam bo šlo najboljše v poslu, ki ga imate radi in vam je všeč. Če imate določene talente, ki so dobro razviti, boste najbolje napredovali v poslu, ki kar kliče po uporabi teh talentov.

Prav tako boste najbolj uspevali v poslu, ki je najbolj prikladen za vašo lokacijo: prodajalcu sladoleda bo šlo bolje v toplejših krajih kot na Grenlandiji, ribolov na losose se bo bolje obnesel na severozahodu kot na Floridi, kjer pač ni lososov.

Vendar ob teh splošnih omejitvah postati bogat ni odvisno od vaše vključenosti v nek poseben posel, ampak od tega, da počnete stvari na nek določen način. Če ste zdaj v nekem poslu in vsakdo na tem področju v istem poslu že postaja bogat, medtem ko vi ne postajate bogati, potem je to preprosto zato, ker ne počnete stvari na enak način, kot to počnejo drugi.

Pomanjkanje kapitala nikomur ne preprečuje postati bogat. Res je, da s tem, ko pridobite kapital, rast pride lažje in hitreje, vendar je tisti, ki ima kapital, že bogat in mu ni treba razmišljati, kako bo to postal. Ne glede na to, kako revni ste, če začnete počenjati stvari na določen način, boste začeli pridobivati bogastvo in začeli boste pridobivati kapital. Pridobivanje kapitala je del procesa postajanja bogat in je del rezultata, ki vedno sledi počenjanju stvari na določen način.

Lahko ste najrevnejša oseba na kontinentu in globoko v dolgovih. Morda nimate niti prijateljev, vpliva, ne virov, toda če začnete početi stvari na ta način, morate nezmotljivo začeti postajati bogati, ker enaki vzroki morajo proizvajati enake učinke. Če nimate kapitala, ga lahko pridobite. Če ste v napačnem poslu, lahko greste v pravi posel. Če ste v napačnem okolju, se lahko preselite na pravo področje.

In to lahko naredite tako, da začnete v svojem trenutnem poslu in v svojem sedanjem okolju početi stvari na določen način, kar vedno povzroči uspeh. Začeti morate živeti v harmoniji z zakoni, ki vladajo vesolju.

Je priložnost monopolizirana?

NIHČE NI REVEN ZATO, KER SO DRUGI LJUDJE MONOPOLIZIRALI PREMOŽNOST in okoli nje postavili ograjo. Lahko vam odrežejo možnost vključitve v posel v nekaterih linijah, vendar so drugi kanali odprti za vas.

V različnih obdobjih se tok priložnosti usmerja v različnih smereh, glede na celovite potrebe in posamezno fazo socialne evolucije, ki je bila dosežena. Tam je obilje priložnosti za osebo, ki bo šla s tokom, namesto da bi plavala proti njemu.

Tako tudi delavci, tako kot posamezniki kot razred niso prikrajšani za priložnosti. Delavci niso "zatirani" s strani svojih delodajalcev; niso "pritisnjeni k tlom" s strani koncernov in velikih poslov. Kot razred so tam, kjer so, zato ker ne počnejo stvari na določen način.

Delavski razred lahko postane delodajalski razred, kadar bo začel počenjati stvari na določen način. Zakon obilja je enak za njih kot za vse druge. Tega se morajo zavedati, sicer bodo ostali tam, kjer so, dokler bodo počeli stvari na način, kakor jih počnejo. Posamezen delavec pa, kakorkoli, ni potlačen z ignoranco celega razreda do teh zakonov; on lahko sledi toku priložnosti do bogastva in ta knjiga mu bo pokazala, kako.

Nikogar ne zadržuje v siromaštvu pomanjkanje zaloge bogastva; več kot dovolj ga je za vse.

Palača, velika kot Kapitol v Washingtonu bi lahko bila zgrajena za vsako družino na Zemlji samo iz gradbenega materiala v ZDA in z intenzivnim kultiviranjem bi ta dežela lahko proizvedla dovolj volne, bombaža, lana in svile, da bi lahko vsakega posameznika na Zemlji oblekli boljše kot je bil opravljen kralj Salomon v vsej svoji slavi, skupaj z dovolj hrane, da bi jih lahko vse razkošno nahranili.

Vidna zaloga je praktično neizčrpna, nevidna zaloga pa dejansko je neizčrpna.

Vse, kar vidite na svetu, je narejeno iz ene originalne snovi, iz katere izvirajo vse stvari. Nove oblike ves čas nastajajo in stare izginjajo, toda vse so oblike iz domnevno ene stvari.

Ne obstaja zgornja meja zaloge brezoblične snovi ali originalne snovi. Iz nje je vesolje, toda ni bila vsa porabljena pri nastajanju vesolja. Prostori v, skozi in med oblikami vidnega vesolja so prežeti in izpolnjeni z originalno snovjo, z brezoblično snovjo – s surovim materialom vseh stvari. Deset tisočkrat toliko, kot je že bilo narejeno, je še lahko narejeno in tudi takrat še ne bi izčrpali zaloge univerzalnega surovega materiala.

Nihče torej ni reven, zato ker bi bila narava revna ali zato, ker ne bi bilo dovolj materiala.

Narava je neizčrpna zakladnica bogastva; zalog nikoli ne bo zmanjkalo. Originalna snov je podkrepljena z ustvarjalno energijo in ves čas proizvaja nove oblike. Ko je zaloga gradbenega materiala izčrpana, ga je več proizvedenega. Ko se izčrpa prst, tako da hrana in materiali za oblačila več ne rastejo na njej, bo le-ta obnovljena ali pa se bo proizvedlo še več prsti. Ko bo vse zlato in srebro izkopano iz zemlje, pa če bo človeštvo še vedno na takšni stopnji socialnega razvoja, da bo potrebovalo zlato in srebro, ga bo še več proizvedenega iz brezoblične snovi. Brezoblična snov se odziva na potrebe človeštva; ne bo dovolila, da bi svet bil brez katerekoli dobre stvari.

To velja za človeka kolektivno. Rasa kot celota je vedno obilno bogata in če so posamezniki revni, je to zato, ker ne sledijo določenemu načinu počenjanja stvari, ki posameznika naredijo bogatega. Brezoblična snov je inteligentna, je snov, ki misli. Živa je in je vedno naravnana k več življenja.

Naraven in prirojen impulz sili življenje, da bi še bolj živelo; to je narava inteligence, da se želi razširiti in zavesti, ki išče možnosti za širitev meja in iskanje polnejšega izraza. Vesolje oblik je bilo ustvarjeno iz brezoblične žive snovi, ki se je prelila v oblike, z namenom, da bi se bolj polno izrazila.

Vesolje je prekrasna živa navzočnost, ki se nenehno samo po sebi giblje proti več življenja in bolj polnemu delovanju.

Narava je oblikovana za napredek življenja in njen gonilni motiv je porast življenja.

Zaradi tega je vse, kar lahko morda prispeva k življenju, obilno zagotovljeno. Pomanjkanja ne more biti, razen če bi Bog nasprotoval samemu sebi in izničil svoje lastno delo. Revni niste zaradi pomanjkanja zalog bogastva. To je dejstvo, ki ga bom razodel malo naprej, da so zaloge brezoblične snovi na razpolago moškemu ali ženski, ki bosta delovala na določen način

Prvi princip znanstvenega pristopa k pridobivanju bogastva

MISEL JE EDINA SILA, KI LAHKO PROIZVAJA OTIPLJIVO BOGASTVO iz brezoblične snovi.

Snov, iz katere so narejene vse stvari, je snov, ki misli (ima svoj lastni razum) in misel na obliko v tej snovi ustvari obliko.

Originalna (izvirna) snov se giblje po svojih mislih; vsaka oblika in proces, ki ju lahko vidiš v naravi, je vidni izraz misli v izvirni snovi. S tem, ko brezoblična snov misli na obliko, prevzame to obliko; ko misli na premikanje, naredi premik. Na tak način so nastale sploh vse stvari. Živimo v razmišljajočem svetu, ki je del razmišljajočega vesolja. Misel o gibajočem se vesolju se je širila skozi brezoblično snov in misleča snov – ki se premika na osnovi te misli – je privzela obliko planetarnih sistemov in obdržala to obliko. Misleča snov privzame obliko svojih misli in se giblje v odvisnosti od misli. Z vzdrževanjem misli o krožnih sistemih sonc in svetov prevzame obliko teh teles in se giblje, tako kot misli. Misel na obliko počasi rastočega hrasta se torej giblje v smeri nastanka drevesa, čeprav so morda za to potrebna stoletja. V ustvarjanju se, kot kaže, brezoblična snov giblje glede na smer gibanja, ki jo je zastavila. Z drugimi besedami: misel o hrastu ne povzroči takojšnje tvorbe popolnoma odraslega drevesa, ampak sproži delovanje sil, ki bodo proizvedle drevo vzdolž zastavljene poti rasti.

Vsaka misel o obliki, ki se nahaja v misleči snovi, povzroči stvaritev oblike, vendar vedno, ali vsaj največkrat, vzdolž poti rasti in aktivnosti, ki so že uvedene.

Misel o hiši določene konstrukcije, ki je vtisnjena v brezoblično snov, morda ne bo povzročila takojšnjega pojava hiše, bo pa povzročila obračanje ustvarjalnih energij, ki že delujejo v trgovini in ekonomiji, v takšne kanale, da se bodo izšle v hitri izgradnji hiše. Če takšni kanali, skozi katere bi lahko takšne ustvarjalne sile delovale, še ne obstajajo, potem bo hiša nastala neposredno iz osnovne snovi, brez čakanja na počasne procese organskega in anorganskega sveta.

Nobena misel o obliki ne more biti vtisnjena v izvirno snov, brez da bi povzročila stvarjenje te oblike.

Oseba je miselni center in lahko ustvarja misli. Vse oblike, ki jih oseba oblikuje s svojimi rokami, morajo najprej obstajati v njenih mislih. Stvari ne more dati oblike, če ni mislila o tej stvari.

Doslej je človeštvo svoje napore povsem omejevalo v delo svojih rok, s prilagajanjem ročnega dela svetu oblik v iskanju spreminjanja ali prilagajanja že obstoječih oblik. Človeštvo ni nikoli pomislilo, da bi poskusilo povzročiti nastanek novih oblik z vtiskovanjem misli v brezoblično snov.

Kadar oseba misli na obliko, vzame gradivo iz oblik v naravi in ustvari podobo oblike, ki je v njegovih mislih. Ljudje so doslej naredili malo ali skoraj nič za to, da bi sodelovali z brezoblično inteligenco – "z Očetom". Posameznik ni sanjal o tem, da bi lahko "počel, kar je videl početi Očeta". Posameznik preoblikuje in spreminja obstoječe oblike z ročnim delom in ne namenja nobene pozornosti vprašanju, če bi morda lahko proizvedel stvari iz brezoblične snovi s sporočanjem svojih misli vanjo.

Nameravamo dokazati, da to lahko naredi – dokazati, da lahko vsak moški ali ženska to naredita – in pokazati, kako to narediti. V prvem koraku moramo postaviti tri osnovne trditve.

Najprej trdimo, da obstaja izvirna brezoblična tvarina ali snov, iz katere so nastale vse stvari.

Vsi navidezno mnogi elementi so različne zaznave enega elementa. Vse številne oblike, ki jih najdemo v organskem in anorganskem svetu, so samo različni vzorci, narejeni iz ene same snovi. In ta snov je misleča snov – misel, vsebovana v njej, proizvede mišljeno obliko. Misel v misleči snovi ustvari obliko. Človeško bitje je miselni center, sposoben proizvesti izvirno misel. Če lahko oseba sporoči svojo misel izvirni misleči snovi, lahko povzroči stvarjenje ali formiranje stvari, na katero misli. Povzemimo:

Obstaja misleča snov, iz katere so nastale vse stvari, in s katero so v njenem izvirnem stanju prežeti, prepojeni in izpolnjeni medprostori vesolja.

Misel v tej snovi ustvari stvar, kot je bila upodobljena v misli.

Oseba lahko ustvarja stvari v svojih mislih in z vtiskovanjem svojih misli v brezoblično snov lahko povzroča stvarjenje stvari, o katerih misli.

Morda se sprašujete, če lahko dokažem te trditve in brez podrobnega razlaganja lahko odgovorim, da lahko, tako z logiko kot z izkušnjami.

Sklepajoč nazaj iz fenomena oblike in misli pridem do izvirne misleče snovi in sklepajoč naprej iz te misleče snovi pridem do posameznikove moči, da lahko povzroči stvarjenje stvari, na katero misli.

Z eksperimentom sem potrdil sklepanje za resnično. To je moj najmočnejši dokaz.

Če ena oseba, ki bere to knjigo, postane bogata s počenjanjem tega, kar jo učim, je to dokaz v podporo moje trditve, če pa vsaka oseba, ki počne, kar ji pravi, da mora početi, postane bogata, je to pozitiven dokaz vse dotlej, dokler ne gre nekdo neuspešno skozi proces. Teorija je pravilna, dokler proces ne spodleti in ta proces ne bo spodletel, saj vsakdo, ki počne natančno tisto, kar mu ta knjiga pravi, bo postal bogat.

Rekel sem, da ljudje obogatijo tako, da počenjajo stvari na določen način in če želijo to početi, morajo ljudje postati sposobni misliti na določen način.

Način posameznika, kako počenja stvari, je neposreden rezultat načina razmišljanja o stvareh.

Da boste počeli stvari na način, kot jih hočete početi, si boste morali pridobiti sposobnost razmišljanja na način, kot hočete razmišljati. To je prvi korak proti postati bogat.

In da boste mislili, kar hočete misliti, morate misliti RESNICO, ne glede na pojavnost.

Vsak posameznik ima naravno in prirojeno moč, da misli, kar hoče misliti, vendar to zahteva od njega veliko več napora kot misliti na osnovi sugestij, ki so posledica pojavnosti.

Misliti glede na pojavnost je lahko; misliti resnico brez ozira na pojavnost je težavno in zahteva porabo več moči kot katerokoli drugo delo, h kateremu smo poklicani.

Ni ga dela, kateremu bi se ljudje bolj izogibali, kot se izogibajo trajnemu in nepretrganemu razmišljanju. To je najtežje delo na svetu. To še posebej velja takrat, kadar je resnica v nasprotju s pojavnostjo.

Vsaka pojavnost v vidnem svetu se nagiba k proizvajanju odgovarjajoče oblike v razumu, ki jo opazuje in temu se lahko izognemo le tako, da vzdržujemo misel o resnici.

Gledanje na pojavnost revščine bo proizvedlo odgovarjajoče oblike v vašem razumu, razen da vzdržujete misel, da revščine ni, je le obilje.

Misliti zdravje, ko ste obdani s pojavnostjo bolezni ali misliti bogastvo, ko ste sredi pojavnosti revščine, zahteva moč, vendar kdorkoli, ki pridobi to moč, postane mojster razuma. Ta oseba lahko izzove usodo in pridobi, karkoli hoče.

To moč je možno pridobiti samo tako, da dosežete vztrajanje pri osnovnih dejstvih, ki so v ozadju vseh pojavnosti in to je dejstvo, da obstaja samo ena misleča snov, iz katere in s katero so vse stvari nastale.

Potem moramo doumeti resnico, da vsaka misel, vzdrževana v tej snovi, postane oblika in da človek lahko tako vtisne svoje misli vanjo, da povzroči, da privzamejo oblike in postanejo vidne stvari.

Ko pridobimo to spoznanje, izgubimo ves dvom in strah, saj vemo, da lahko ustvarimo, kar hočemo, da lahko dobimo, kar hočemo imeti in da lahko postanemo, kar hočemo postati. Kot prvi korak k postati bogat morate verjeti v tri osnovne trditve, podane prej v tem poglavju in da jih poudarim, jih tukaj še enkrat navajam:

Obstaja misleča snov, iz katere so nastale vse stvari in s katero so v njenem izvirnem stanju prežeti, prepojeni in izpolnjeni medprostori vesolja.

Oseba lahko ustvarja stvari v svojih mislih in z vtiskovanjem svojih misli v brezoblično snov lahko povzroča stvarjenje stvari, o katerih misli.

Odložiti morate vse druge predstave o vesolju in razmišljati o tem, dokler se ne ustali v vašem razumu in postane del vašega običajnega mišljenja. Berite te trditve znova in znova. Utrdite vsako besedo v svoj spomin in premišljujte o njih, dokler trdno ne verjamete, kar pravijo. Če vas obide dvom, ga zavrzite. Ne poslušajte dokazov proti tej ideji. Ne hodite v cerkve ali na predavanja, kjer učijo ali pridigajo nasprotne koncepte o stvareh. Ne berite revij ali knjig, ki učijo drugačne ideje. Če postanete zmedeni v svojem razumevanju, prepričanju in zaupanju, bodo vsi vaši napori jalovi.

Ne sprašujte, zakaj so te stvari resnične, niti ne razglabljajte, kako so lahko resnične. Preprosto jih prevzemite na zaupanje. Znanstveni pristop k pridobivanju bogastva se začenja z brezpogojnim sprejemanjem tega, kar je bilo povedano tukaj.

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....
Deli na socialnih omrežjih

Pomnožitev življenja

ZNEBITI SE MORATE ŠE ZADNJE SLEDI STARE IDEJE, da obstaja bog (božanstvo), ki želi, da ste revni ali da je smisel služenja njemu, ostati reven.

Inteligentna snov, ki je vse in v vsem, in katera živi v vsem in živi v vas, je zavedajoča se živa snov. Kot zavedajoča se živa snov mora imeti naravno in prirojeno hrepenenje vsake žive inteligence za pomnožitev življenja. Vsaka živa stvar si mora neprestano prizadevati za povečanje svojega življenja, ker življenje v samem dejanju živetja se mora pomnožiti.

Seme, spuščeno v zemljo, se požene v delovanje in v dejanju živetja proizvede na stotine semen; življenje se z živetjem pomnoži. Za vedno postaja več. Mora se obnašati tako, če še sploh želi biti naprej.

Inteligenca tudi sovpada pod to isto potrebo po pomnožitvi. Vsaka misel, ki jo pomislimo, ustvari potrebo, da pomislimo naslednjo misel; zavest se neprekinjeno širi. Vsako dejstvo, ki se ga naučimo, nas pelje k učenju naslednjega dejstva; znanje se neprekinjeno pomnožuje. Vsak talent, ki ga kultiviramo, privede v razum željo po kultiviranju naslednjega talenta; mi smo subjekti impulza življenja, ki išče izraz, kar nas nenehno žene, da bi vedeli več, naredili več in postali več.

Da bi vedeli več, naredili več in bili več, moramo imeti več. Imeti moramo stvari za uporabo, saj se lahko učimo, počnemo in postanemo več samo z uporabo stvari (predmetov). Moramo postati bogati, da lahko živimo več.

Želja po bogastvu je preprosto zmožnost za obsežnejše življenje, ki išče izvršitev. Vsaka želja je napor neizražene sposobnosti, da bi prešla v aktivnost. To je moč, ki se hoče dokazati in to povzroča željo. Ta, ki vas žene, da bi imeli več denarja, je enaka tisti, ki naredi, da drevo raste; to je življenje, ki išče polnejši izraz.

Živeča snov mora biti predmet tega prirojenega zakona vsega življenja. Prežeta je z željo živeti več in zato je prisiljena ustvarjati stvari. Ta snov želi živeti več v vas in skozi vas. Zato hoče, da imate vse stvari, ki jih lahko uporabite.

Tudi Bog želi, da postanete bogati. Hoče, da ste bogati, ker se lahko bolje izraža skozi vas, če imate veliko stvari za uporabo in mu s tem dajete izraz. Bolj lahko živi v vas, če neomejeno obvladujete pomen življenja.

Vesolje želi, da imate vse, kar hočete imeti.

Narava je prijateljsko razpoložena do vaših načrtov.

Za vas je vse spontano (naravno).

Odločite se, da je to resnično.

Bistveno pa je, vendar, da je vaš cilj usklajen s ciljem, ki je v vsem.

Resnično življenje morate hoteti, ne samo goli užitek ali zadovoljstvo. Življenje je izvrševanje delovanja in posameznik zares živi samo takrat, kadar izvršuje vsako funkcijo – naravno, mentalno in duhovno – ki jo je sposoben izvajati, brez prekomernosti v katerikoli izmed njih.

Nočete postati bogati zato, da bi živeli kot svinja, samo za zadovoljitev živalskih poželenj. To ni življenje. Pač pa izvrševanje vseh fizičnih funkcij je del življenja in nihče ne živi popolno, kdor zanika spodbude telesa kot normalen in zdrav izraz.

Nočete postati bogati izključno zaradi uživanja mentalnih zadovoljstev, da bi pridobili znanje ali zadostili ambicijam, da bi zasenčili druge ali postali slavni. Vse to so upravičeni deli življenja, vendar pa bo oseba, ki živi samo za intelektualna zadovoljstva, imela samo delno življenje in ne bo nikoli zadovoljna s svojo usodo.

Nočete postati bogati izključno zaradi koristi drugih, da se pogubite za zveličanje človeškega rodu, za izkušnjo radosti človekoljubnosti in žrtvovanja. Radosti duha so samo del življenja in niso boljše ali plemenitejše od ostalih.

Bogati hočete postati zato, da imate kaj jesti, piti in se poročiti, ko pride čas za to; zato se morate obdati z lepimi stvarmi, videti daljne dežele, nahraniti svoj razum in razviti svojo inteligenco; zato, da imate lahko radi druge in počnete prijazne stvari in da ste sposobni prevzeti dobršen del vloge pri pomoči iskanja resnice za svet.

Vendar pomnite, da pretirana nesebičnost ni nič boljša kot skrajna sebičnost; obe sta napaki.

Znebiti se morate ideje, da želi Bog, da se žrtvujete za druge in da si lahko s takšnimi dejanji zagotovite njegovo naklonjenost. Bog ne zahteva nič takega.

Kar hoče Bog, je, da bi vi naredili največ iz sebe, za sebe in za druge. Drugim lahko pomagate več, če naredite čim več iz sebe in v vseh drugih pogledih.

Iz sebe lahko naredite največ tako, da postanete bogati, zato je pravično in hvalevredno, da svoje prve in najboljše misli usmerite v delo za pridobivanje bogastva.

Kakorkoli, zapomnite pa si, da je hrepenenje snovi za vse in njena dejanja morajo biti za več življenja za vse. Ne more delovati za manj življenja za kogarkoli, zato ker je hrepenenje enakovredno v vsem, ko išče bogastvo in življenje.

Inteligentna snov bo ustvarila stvari za vas, ampak ne bo vzela teh stvari nekomu drugemu in jih dala vam.

Znebiti se morate tekmovalne miselnosti. Vi boste ustvarjali in se ne boste potegovali za tisto, kar je že ustvarjeno.

Ni vam treba vzeti karkoli komu drugemu.

Ni vam treba ostro barantati.

Ni vam treba goljufati ali izkoriščati. Ni vam treba zahtevati, da kdorkoli dela za vas za manj, kot si zasluži.

Ni vam treba hrepeneti po tuji lastnini ali poželjivo gledati nanjo. Nihče nima tistega, česar tudi vi ne bi mogli imeti in to brez tega, da bi to vzeli njemu.

Postali boste ustvarjalec, ne tekmec. Dobil boste, kar hočete, vendar na tak način, da, ko boste to dobili, bo vsakdo, na kogar boste vplivali, imel več, kot ima zdaj.

Zavedam se, da obstajajo tudi tisti, ki pridobijo ogromne količine denarja s postopanjem, ki je v nasprotju s trditvami v zgornjih odstavkih in tukaj bi rad dodal nekaj pojasnil. Posamezniki te vrste, ki so postali izjemno bogati, so to počeli s svojo nenavadno sposobnostjo na nivoju tekmovalnosti in so se včasih nezavedno povezali, v svojih velikih ciljih in dejanjih, s snovjo, za splošno izgradnjo v času industrijske evolucije. Rockefeller, Carnegie, Morgan in ostali so nezavedno delujoče sile najvišjega v nujnem delu sistematizacije in organiziranja produktivne industrije, na koncu bo njihovo delo brezmejno prispevalo k porastu življenja za vse. Vendar so njihovi dnevi skoraj mimo. Organizirali so proizvodnjo in kmalu jih bodo zamenjale gonilne sile mnogoterosti, ki bodo organizirale mehanizme distribucije.

Prej omenjeni posamezniki so kot gromozanski plazilci predzgodovinskih obdobij. Odigrali so svojo vlogo v evolucijskem procesu, vendar jih bo ista sila, ki jih je postavila, tudi odstranila. Vendar je prav, da se zavedamo, da niso pravzaprav nikoli bili prav bogati; dokumentirano privatno življenje večine iz tega razreda bo pokazalo, da so bili povečini zavračani in nesrečni.

Bogastvo, zagotovljeno skozi tekmovalnost, ni nikoli zadovoljivo in trajno. Danes je vaše, jutri od drugega. Zapomnite si: če želite postati bogati na znanstven in določen način, potem se morate popolnoma dvigniti iz tekmovalnega razmišljanja. Niti za trenutek ne smete pomisliti, da je zaloga omejena. Takoj, ko začnete misliti, da je ves denar "prigrabljen" in kontroliran s strani drugih in da si morate prizadevati za to, da bodo "šli skozi" zakoni, ki bodo zaustavili ta proces itd. – v tistem trenutku padete v tekmovalno razmišljanje in vaša moč za povzročanje ustvarjanja trenutno izgine.

In kar je še hujše, verjetno boste ustavili ustvarjalne premike, ki ste jih že pričeli.

VEDITE, da obstaja v planinah sveta zlato vredno brezštevilnih milijonov dolarjev, ki še ni bilo dano na svetlo. In vedite, da v primeru, če ga ni, ga bo še več proizvedenega iz misleče snovi, da zadovolji vaše potrebe.

VEDITE, da bo prišel denar, ki ga potrebujete, tudi če bo bo potrebno, da bo že jutri na tisoče ljudi šlo iskati nove rudnike zlata.

Nikoli ne glejte na vidno zalogo. Vedno glejte na neskončno bogastvo v brezoblični snovi in VEDITE, da prihaja k vam, kakor hitro ga lahko prejmete in uporabite. Nihče vam ne more s prigrabitvijo vidne zaloge preprečiti, da dobite tisto, kar je vaše.

Zato si nikoli niti za trenutek ne dovolite razmišljati, da, če ne boste pohiteli, bodo vse najboljše gradbene parcele prodane, preden boste pripravljeni zgraditi svojo hišo. Nikoli vam ni treba skrbeti zaradi koncernov in kartelov, ni vam treba biti zaskrbljen v strahu, da bodo kmalu imeli v lasti vso zemljo.

Nikoli se ne bojte, da boste izgubil tisto, kar hočete, ker vas je nekdo drugi "premagal". To se nikakor ne more zgoditi. Ne prizadevate si za karkoli, kar je v lasti kogarkoli drugega; povzročate, kar hočete, da se ustvari iz brezoblične snovi, zaloga pa je brezmejna. Držite se postavljenih trditev:

Obstaja misleča snov, iz katere so nastale vse stvari, in s katero so v njenem izvirnem stanju prežeti, prepojeni in izpolnjeni medprostori vesolja.

Kako bogastvo pride k vam?

KADAR PRAVIM, DA VAM NI TREBA OSTRO TRGOVATI, ne mislim, da vam sploh ni treba trgovati ali da ste nad kakršnimikoli odnosi z ljudmi. Mislim na to, da ni treba ravnati nepošteno. Ni vam treba dobiti nekaj za nič, lahko pa date vsaki osebi več, kot ste od nje vzeli.

Vsakemu ne morete dati več v denarni tržni vrednosti kot ste vzeli od njega, lahko pa mu date več v uporabni vrednosti, kot pa je denarna vrednost stvari, ki ste jo vzeli od njega. Papir, barva in ostali materiali v tej knjigi morda niso vredni denarja, ki ste ga plačali zanjo, vendar če vam ideje, ki vam jih predlaga, prinesejo tisoče dolarjev, potem niste bili zavedeni s strani tistih, ki so vam jo prodali. Dali so vam veliko uporabno vrednost za majhno vsoto denarja.

Vzemiva na primer, da sem lastnik slike enega izmed velikih umetnikov, ki je v razviti družbi vredna tisoče dolarjev. Nesem jo v Baffin Bay (zaliv) in s trgovsko spretnostjo prepričam domorodca, da mi da zanjo sveženj kož, ki so vredne 500 dolarjev. Pravzaprav sem mu naredil krivico, saj slike ne more uporabiti. Zanj nima uporabne vrednosti in nič ne doda k njegovemu življenju.

Predpostaviva, da mu dam za kože puško, ki je vredna 50 dolarjev. Tokrat pa je opravil dobro menjavo. Puško lahko uporabi. Zagotovila mu bo veliko več kož in hrane; dodala bo k njegovemu vsakodnevnemu življenju. Naredila ga bo bogatega.

Ko se dvignete iz tekmovalnega na ustvarjalni nivo, lahko skrbno raziščete svoja poslovna dogovarjanja in če komurkoli prodate karkoli, kar ne prispeva k njegovemu življenju več kot stvar, ki vam jo je dal v zameno, potem si lahko privoščite, da to prekinete. V poslu vam ni treba nikogar premagati.

In če ste v poslu, ki premaguje ljudi, potem se čim prej umaknite iz njega.

Vsakemu dajte več v uporabni vrednosti kot dobite od njega v denarni vrednosti. Potem z vsako poslovno menjavo prispevate k življenju sveta.

Če imate ljudi, ki delajo za vas, potem morate od njih vzeti več v denarni vrednosti, kot jim plačate s plačami, vendar lahko tako organizirate svoj posel, da bo izpolnjen s principi napredka in tako, da bo lahko vsak zaposleni, ki to želi, vsak dan malo napredoval.

Lahko uredite tako, da vaš posel stori za vaše zaposlene to, kar ta knjiga počne za vas. Svoj posel lahko vodite tako, da bo neke vrsta lestev, po kateri se lahko vsak zaposleni, ki je pripravljen vložiti napor, sam povzpne do bogastva. Dana mu je bila priložnost in če tega ne izkoristi, to ni vaša krivda.

Na koncu pa naj povem, da iz tega, da boste povzročili ustvarjanje svojega bogastva iz brezoblične snovi, ki izpolnjuje celotno vaše okolje, ne sledi, da bo privzela obliko iz zraka in se udejanila pred vašimi očmi.

Če hočete šivalni stroj, na primer, vam ne mislim naročiti, da vtisnite misel o šivalnem stroju v mislečo snov, dokler se ne bo izoblikovala brez rok v prostoru, v katerem sedite ali kjerkoli drugje. Če pa hočete šivalni stroj, vzdržujte njegovo mentalno sliko z najbolj pozitivnim prepričanjem, da se proizvaja in da je na poti k vam. Ko enkrat ustvari misel, ima znanstveni pristop k pridobivanju bogastva najbolj brezpogojno in slepo zaupanje, da šivalni stroj prihaja. Nikoli ne razmišljajte o njem ali govorite o njem drugače, kot da zanesljivo prihaja.

Lastiti si ga morate, kot da je že vaš.

K vam ga bo pripeljala sila najvišje inteligence, delujoča na temelju razumov ljudi.

Če živite v zvezni državi Maine, bo morda ta oseba prišla iz Teksasa ali iz Japonske, da se vključi v nekakšno menjavo, ki bo rezultirala v tem, da boste dobili, kar hočete.

V tem primeru bo vsa zadeva tako v korist te osebe kakor tudi v vašo.

Ne pozabite niti za trenutek, da je misleča snov skozi vse, v vsem, v stiku z vsem in lahko vpliva na vse. Želja misleče snovi po polnejšem in boljšem življenju je povzročila stvarjenje vseh že narejenih šivalnih strojev in lahko povzroči izdelavo več novih milijonov – in bo, kadarkoli jo bodo ljudje spravili v gibanje z željo in zaupanjem ter z ravnanjem na določen način. Vi lahko vsekakor dobite šivalni stroj za svojo hišo, kot lahko z vso gotovostjo dobite katerokoli drugo stvar ali stvari, ki jih hočete imeti in jih boste uporabili za napredek svojega življenja in življenj drugih.

Ni se vam treba obotavljati vprašati za več. "Tvojemu očetu je v zadovoljstvo, da ti da kraljestvo," je rekel Jezus.

Izvirna snov želi živeti vse tisto, kar je v vas možno in hoče, da imate vse, kar lahko uporabite in boste uporabili za preživljanje najbolj bogatega življenja.

Če v svoji zavesti utrdite dejstvo, da je vaša želja po lastništvu nad bogastvom eno z željo najvišje sile za bolj popolnim izražanjem, postane vaše zaupanje nepremagljivo.

Enkrat sem videl majhnega dečka, ki je sedel za klavirjem, kako je iz tipk brezuspešno poskušal izvabiti harmonijo. Videl sem, da je jezen in razdražen zaradi svoje nesposobnosti zaigrati pravo glasbo. Vprašal sem ga po vzroku njegove nadloge in je odgovoril: "V sebi slišim glasbo, mojih rok pa ne morem prisiliti, da bi se pravilno premikale." Glasba v njem je bila SPODBUDA izvirne snovi, vsebujoč vse zmožnosti vsega življenja. Le da je v tem primeru glasba iskala izraz skozi otroka.

Bog, enotna snov, poskuša živeti, početi in uživati stvari skozi človeštvo. On pravi "Hočem roke, ki bodo zgradile čudovite zgradbe, da bodo igrale božanske harmonije, da bodo naslikale veličastne slike. Hočem noge, ki bodo tekale po mojih opravkih, oči, da bodo videle moje krasote, jezike, da bodo izgovarjali mogočne resnice in peli sijajne pesni," in tako naprej. Vse priložnosti, ki obstajajo, iščejo izraz skozi ljudi. Bog hoče, da imajo tisti, ki lahko igrajo glasbo, klavirje in katerikoli drugi instrument in da imajo sredstva, s katerimi lahko kultivirajo svoje talente do svojega polnega obsega. Hoče, da se lahko tisti, ki lahko občudujejo lepoto, obdajo z lepimi stvarmi. Hoče, da imajo tisti, ki lahko izluščijo resnico, vse priložnosti za potovanja in opazovanja. Hoče, da so tisti, ki cenijo oblačila, lepo oblečeni in tisti, ki imajo radi dobro hrano, da se razkošno hranijo.

Vse te stvari hoče zato, ker on sam uživa v njih; to so njegove stvaritve. Bog je tisti, ki želi igrati na inštrumente, peti, uživati v lepoti, razglašati resnico, nositi lepa oblačila in jesti odlično hrano. "Bog se razodeva v tebi skozi voljo in dejanja," je rekel apostol Pavel.

Želja, ki jo čutite za bogastvom, je Bog, ki se hoče v vas izražati, kot je iskal izraz v majhnem dečku za klavirjem.

Zato se ne obotavljajte vprašati za več.

Vaša naloga je v tem, da se osredotočite na to in izrazite to željo Bogu.

To je težka točka za večino ljudi. V sebi zadržijo nekaj stare ideje, da siromaštvo in samožrtvovanje laska Bogu. Na revščino gledajo kot na del načrta, kot naravno danost.

Imajo vtis, da je Bog dokončal svoje delo in naredil vse, kar je lahko naredil in da mora večina ljudi ostati revnih, ker preprosto ni dovolj zalog za vse. Tako močno se oklepajo te zmotne misli, da jih je sram vprašati za več. Trudijo se, da ne bi hoteli več kot zadostne prihodke, ravno dovolj, da se počutijo znosno udobno.

Zdaj se spomnim primera enega izmed študentov, ki mu je bilo naročeno, da mora v razumu ustvariti jasno sliko stvari, ki si jih želi, tako da bi lahko vtisnil ustvarjalne misli v brezoblično snov. Bil je zelo ubog človek, ki je živel v najeti hiši in imel le to, kar je zaslužil od dne do dne in ni mogel doumeti dejstva, da je vse bogastvo njegovo. Ko je premislil o stvari, se je odločil, da bi smel razumno vprašati za novo preprogo za tla v njegovi najboljši sobi in za peč na premog, da bi lahko ogrel hišo ob hladnem vremenu. Z upoštevanjem navodil, ki jih je dobil v tej knjigi, je te stvari dosegel v nekaj mesecih.

Potem se mu je posvetilo, da je prosil premalo.

Sprehodil se je skozi hišo, v kateri je živel in načrtoval vse izboljšave, ki bi jih rad naredil. Mentalno je dodal veliko okno tu in sobo tam, dokler ni bilo v njegovi glavi dovršeno kot njegov idealni dom, nato se je lotil opremljanja.

Z vzdrževanjem celotne slike v svojih mislih je začel živeti na določen način in se začel premikati proti tistemu, kar je hotel – zdaj je hiša njegova last in jo predeluje po modelu svoje mentalne slike. In zdaj bo s svojim še večjim zaupanjem začel prejemati še odličnejše stvari.

Dano mu je bilo glede na njegovo vero in tako je tudi z vami – in z vsemi nami.

Hvaležnost

PONAZORITEV IZ PREJŠNJEGA POGLAVJA sporoča bralcu dejstvo, da je prvi korak k bogatenju sporočanje zamisli o lastnih potrebah brezoblični snovi.

To je resnica in videli boste, da je nujno za vas, da bi to storili, da se harmonično uskladite z brezoblično inteligenco.

Zagotoviti ta harmonični odnos ima tako primaren in vitalen pomen, da moram tukaj porabiti nekaj prostora za razlago in vam dati navodila, ki vas bodo, če jim boste sledili, zanesljivo privedla v popolno harmonijo z najvišjo inteligenco oziroma z Bogom.

Celoten proces mentalne prilagoditve in uglasitve lahko seštejemo v eno besedo: hvaležnost.

Najprej verjemite, da obstaja inteligentna snov, iz katere izvirajo vse stvari. Nadalje verjemite, da vam ta snov daje, vse, kar si zaželite. In tretjič se morate povezati z njo z občutenjem globoke in popolne hvaležnosti.

Mnogi ljudje, ki si uredijo življenje po vseh drugih vidikih, so obsojeni na revščino zaradi pomanjkanja hvaležnosti. Ko dobijo eno darilo od Boga, pretrgajo niti, ki jih povezujejo z njim, ker mu ne dajo priznanja.

Preprosto je razumeti, da s tem, ko živimo bližje izvoru bogastva, bomo prejeli več bogastva in prav tako je preprosto razumeti, da duh, ki je stalno hvaležen, živi v bližnjem stiku z Bogom kot tisti, ki se nikoli ne ozre nanj s hvaležnim priznanjem. Bolj ko znamo hvaležno uskladiti naše misli z najvišjim ob prejemu dobrih stvari, več dobrih stvari bomo prejeli in hitreje bodo prihajale. Razlog je preprosto v tem, da mentalna drža hvaležnosti privede razum v tesnejši stik z izvorom, iz katerega prihajajo blagoslovi.

Če je misel o tem, da hvaležnost privede vaš razum v tesnejšo harmonijo z ustvarjalnimi energijami vesolja, za vas nova, jo dobro pretehtajte in videli boste, da je resnična. Dobre stvari, ki jih že imate, so prišle k vam po poti spoštovanja določenih zakonov. Hvaležnost bo vodila vaš razum vzdolž poti, po katerih stvari pridejo k vam in vas bo držala v bližnji harmoniji z ustvarjalnimi mislimi in vas obranila pred padanjem v tekmovalno miselnost.

Samo hvaležnost vas lahko obdrži znotraj gledanja proti vsemu in vas obrani pred padanjem v napačno razmišljanje, da je zaloga omejena – predvsem pa vas obrani pred tem, da bi počeli to, kar je usodno za vaše upanje.

Obstaja zakon hvaležnosti in popolnoma nujno je, da upoštevate ta zakon, če želite doseči rezultate, ki jih skušate doseči. Zakon hvaležnosti je naravni princip, ki govori, da sta akcija in reakcija vedno enaka in usmerjena v različnih smereh.

Hvaležna usmeritev svojega razuma v hvaležni zahvali najvišji inteligenci je osvoboditev ali uporaba moči. Nemogoče je, da ne bi uspela doseči tistega, kamor je naslovljeno in odziv je takojšen premik v vaši smeri.

"Premakni se bliže k Bogu in Bog se bo primaknil bliže k tebi." Ta trditev ima vrednost psihološke resnice. Če je vaša hvaležnost močna in stalna, bo odziv v brezoblični snovi močan in nepretrgan, tako da bo gibanje stvari, ki si jih želite, vedno usmerjeno proti vam. Bodite pozorni na hvaležen odnos, ki ga je zavzemal Jezus, ko je vedno bilo videti, da je govoril: "Zahvaljujem se ti Oče, da si me uslišal." Ne morete vaditi velike energije brez hvaležnosti, saj je hvaležnost tista, ki vas povezuje z energijo.

Vendar vrednost hvaležnosti ni samo v tem, da boste prejemali v prihodnosti več blagoslovov. Brez hvaležnosti se ne morete za dolgo ubraniti pred mislimi nezadovoljstva glede tega, kakršne stvari dejansko so. V trenutku, ko dovolite, da se vaše misli ustavijo pri nezadovoljstvu zaradi stvari, kakršne so, začnete izgubljati tla pod nogami. Usmerite pozornost na povprečno, vsakdanje, revno, bedno in podlo – in vaš razum oblikuje te stvari. Nato sporočite te oblike ali mentalne slike brezobličnemu. In povprečno, vsakdanje, revno, bedno in podlo bo prišlo k vam.

Kadar dovolite svojemu razumu, da se ustavi pri manjvrednem, postanete manjvredni in se obdate z manjvrednimi stvarmi. Nasprotno pa se z utrditvijo razuma na najboljše obdate z najboljšim in postanete najboljši. Ustvarjalna energija v nas samih nas ustvari po sliki, ki ji posvetimo svojo pozornost. Tudi mi smo zgrajeni iz razmišljajoče snovi in razmišljajoča snov vedno zavzame obliko, o kateri razmišlja.

Hvaležen razum je vedno trdno usmerjen k najboljšemu. Zato se nagiba k temu, da postane najboljši. Zavzame obliko ali značaj najboljšega in bo prejel najboljše.

Prav tako se iz hvaležnosti rodi zaupanje (vera). Hvaležen razum stalno pričakuje dobre stvari in pričakovanje postane zaupanje. Reakcija hvaležnosti v razumu posameznika proizvede zaupanje in vsak poslani val hvaležnega zahvaljevanja poveča zaupanje. Posameznik, ki nima občutka hvaležnosti, ne more za dalj časa obdržati žive vere in brez te ne morete postati bogati po ustvarjalni metodi, kakor bomo videli v prihodnjih poglavjih.

Zato je nujno, da negujete navado biti hvaležen za vsako dobro stvar, ki pride k vam in da se stalno zahvaljujete. Ker pa k vašemu napredku prispevajo vse stvari, morate v svojo hvaležnost vključiti vse stvari.

Ne porabljajte časa za razmišljanje ali pogovor o primanjkljajih ali napačnih potezah tistih na oblasti. Njihova organizacija sveta je ustvarila vašo priložnost, saj vse, kar prejmete, prihaja k vam zaradi njih. Ne jezite se zaradi pokvarjenih politikov. Če ne bi bilo politikov, bi zapadli v anarhijo in vaše priložnosti bi bile močno zmanjšane.

Bog je deloval zelo dolgo in potrpežljivo, da smo prišli do sem, kjer smo na področju industrije in oblasti in s svojim delom nadaljuje. Brez najmanjšega dvoma bo odpravil denarne mogotce, lastnike koncernov, veleindustrialce in politike, takoj ko bodo pogrešljivi, vendar so do takrat nepogrešljivi. Zapomnite si, da pomagajo pripravljati poti prenosa, po katerih bo prišlo bogastvo do vas, zato bodite hvaležni zanje. To vas bo pripeljalo v harmoničen odnos z dobrim v vsem in dobro v vsem se bo premaknilo proti vam.

Razmišljanje na določen način

VRNITE SE K ŠESTEMU POGLAVJU IN ŠE ENKRA PREBERITE zgodbo o moškem, ki je oblikoval mentalno sliko svoje hiše in dobili boste jasno idejo začetnega koraka proti pridobivanju bogastva. Ustvariti morate čisto in jasno mentalno sliko tega, kar hočete dobiti. Ideje ne morete posredovati, če je nimate najprej sami. Najprej jo morate imeti, da jo lahko posredujete in mnogim ljudem spodleti vtisniti svojo zahtevo v razmišljajočo snov, ker imajo le nejasno in megleno predstavo o stvareh, ki jih želijo početi, imeti ali postati.

Ni dovolj, da imate splošno željo za bogastvom, da bi "z njim počeli dobro". Vsakdo ima takšno željo.

Ni dovolj, da imate željo po potovanju, videti stvari, živeti bolj polno ipd. Vsakdo ima takšne želje. Če želite poslati prijatelju brzojavko, mu ne boste poslali abecede, da si sam iz nje sestavi tvoje sporočilo in ne boste mu poslali besed, ki ste jih izbrali naključno iz slovarja. Poslal mu boste razumljivo besedilo, tako, ki nekaj pomeni.

Kadar poskušate vtisniti svoje potrebe v razmišljajočo snov, si zapomnite, da morate to storiti z razumljivo izjavo. Vedeti morate, kaj hočete in biti morate natančni in jasni. Nikoli ne morete postati bogati ali sprožiti ustvarjalnih energij k akciji, če oddajate neoblikovana hrepenenja in nejasne želje.

Sprehodite se skozi svoje želje, tako kot je šel skozi svojo hišo moški, ki sem ga opisal. Poglejte samo tisto, kar hočete in si o tem ustvarite jasno mentalno sliko, kakor želite, da bi izgledalo, ko boste to prejeli.

To čisto mentalno sliko morate imeti stalno v mislih. Tako kot ima mornar v mislih luko, proti kateri pluje z ladjo, tako morate biti vi stalno usmerjen proti svojemu cilju. Nikoli ne smete izgubiti njenega prikaza, kot krmar ne sme izgubiti izpred oči kompasa.

Ni nujno opravljati vaj v pozornosti, niti si ni treba utrgati posebnih trenutkov za molitev in afirmacijo, niti vam ni treba odhajati "v tišino", niti početi kakršnihkoli okultnih ekshibicij. Nekatere teh stvari so povsem dobre, vendar je vse, kar morate vedeti, to, kaj hočete in si to tako hudo želeti, da bo ostalo ves čas v vaših mislih.

Porabite kolikor morete svojega prostega časa za preučevanje svoje slike. Vendar nikomur ni treba opravljati vaj iz koncentracije razuma na stvari, ki si jih resnično želi. Stvari, ki si jih ne želite resnično, so tiste, ki zahtevajo napor, da osredotočite svojo pozornost proti njim. Razen če si resnično želite postati bogati, tako da je želja dovolj močna, da lahko obdrži vaše misli usmerjen proti cilju (namenu) kot magnetni pol drži iglo kompasa, je skoraj nevredno truda, da se ravnate po navodilih te knjige.

Metode, ki so tukaj predlagane, so za ljudi, katerih želja po bogastvu je dovolj močna, da premaga mentalno lenobo in ljubezen do lagodnosti in jih pripravi k delovanju.

Bolj čisto in jasno sliko si ustvarite in bolj vztrajate pri njej, z vsemi njenimi prijetnimi podrobnostmi, močnejša bo vaša želja. Močnejša je vaša želja, lažje bo obdržati vaš razum trdno usmerjen k sliki tega, kaj hočeš dobiti.

Vendar je treba nekaj več, kot samo jasno videti sliko, Če je to vse, kar počnete, ste samo sanjač in imate malo ali nič moči za dovršitev.

Za svojo jasno vizijo mora obstajati tudi namen, da jo realizirate v otipljiv izraz. Za tem namenom mora stati nepremagljivo in neomajno zaupanje, da je stvar že vaša, da je že v vaših "rokah" in da jo morate samo še dobiti v last.

Mentalno morate živeti v novi hiši, dokler okoli vas tudi fizično ne privzame oblike. V mentalnem polju začnite takoj polno uživati v stvareh, ki jih hočete imeti.

"Za katerokoli stvar prosiš med molitvijo, verjemi da jo boš prejel in imel jo boš," je rekel Jezus.

Stvari, ki jih hočete imeti, morate ves čas videti okoli sebe, kot da vas dejansko obkrožajo. Sebe morate doživljati, kot da ste že njihov lastnik in da jih že uporabljate. Uporabljajte jih v svoji domišljiji, kot bi jih uporabljali, ko bodo otipljivo v vaši lasti. Vztrajajte pri svoji mentalni sliki, dokler ni čista in razločna, nato pa zavzemite lastniško držo do vsega v tej sliki. V mislih prevzemite lastništvo nad stvarmi s polnim zaupanjem, da so dejansko vaše. Niti za trenutek ne popustite v zaupanju, da je to resnično.

Zapomnite si, kaj je bilo povedano v predhodnem poglavju o hvaležnosti: Bodite tako hvaležni za njih ves čas, kot pričakujete, da boste, ko privzamejo obliko. Kdor se lahko Bogu iskreno zahvali za stvari, ki jih ima v posesti šele v svoji domišljiji, ima resnično zaupanje (vero). Ta bo postal bogat. Ta bo povzročil stvarjenje česarkoli, kar si poželi.

Ni vam treba ponavljati prošenj za stvari, ki jih hočete imeti. Bogu o njih ni treba govoriti vsak dan.

Vaša naloga je, da inteligentno formulirate svojo željo po stvareh, ki pomenijo za vas polnejše življenje in da te želje uredite v razumljivo celoto, potem pa to celovito željo vtisnete v brezoblično snov, ki ima moč in voljo, da vam da to, kar hočete.

Tega vtisa ne ustvarjate s ponavljanjem nizov besed, ustvarjate ga z vzdrževanjem vizije z neomajno ODLOČNOSTJO, da to dosežete in s trdnim ZAUPANJEM, da to dosegate.

Odgovor na vaše molitve ne bo dal rezultata vašemu zaupanju, medtem ko govorite, ampak bo rezultat vašega zaupanja, medtem ko delujete.

Vtisa na razum Boga ne boste naredili tako, da si določite poseben Gospodov dan, ko mu poveste, kaj hočete, potem pa preostali del tedna pozabite nanj. Nanj ne boste naredili vtisa tako, da boste imeli posebne ure, ko se umaknete v svoj kabinet in molite, če potem odstranite zadevo iz svojega razuma, dokler spet ne pride ura molitve.

Ustna molitev je povsem dobra in ima svoj učinek, predvsem na vas same pri razbistritvi vizije in ojačitvi vašega zaupanja, vendar niso ustne prošnje tiste, ki ti priskrbijo, kar hočete. Da bi postali bogat, ne potrebujete "sladke ure molitev", ampak morate "moliti brez prenehanja". In z molitvijo mislim na vzdrževanje trdnosti vaše vizije, z namenom, da povzročite njeno stvaritev v trdno obliko in zaupanje, da to že počnete.

"Verjemi, da prejemaš."

Takrat, ko ste si ustvarili jasno predstavo, se vsa zadeva obrne k sprejemanju. Ko ste ustvarili jasno mentalno predstavo, je dobro dati še ustno izjavo, naslavljajoč najvišje s hvaležnostjo. Potem pa morate od tega trenutka nadalje v svojem razumu sprejemati, za kar ste prosili.

Živite v novi hiši, nosite sijajna oblačila, vozite se v avtomobilu, pojdite na potovanje in samozavestno načrtujte še večja potovanja. Mislite in govorite o stvareh, za katere ste prosili, v pomenu dejanskega sedanjega lastništva. Zamislite si okolje in finančne okoliščine natanko takšne, kot jih hočete in ves čas živite v tem mentalnem okolju in v finančnih okoliščinah, dokler fizično ne zavzamejo svojega stanja.

Zavedajte pa se, da tega ne počnete samo kot sanjač ali graditelj gradov v oblakih. Imejte VERO, da se je predstava realizirala, in NAMEN, da jo realizirate. Zapomnite si, da sta zaupanje (vera) in namen uporabe predstave tista, ki razločita med znanstvenikom in sanjačem.

S tem, ko ste se naučili tega dejstva, se morate še naučiti primerne uporabe volje

Kako uporabiti voljo

KO SE ODLOČITE ZA PRIDOBIVANJE BOGASTVA NA ZNANSTVENI NAČIN, ne poskušajte uporabiti moči svoje volje za karkoli izven sebe.

Nimate nobene pravice narediti kaj takega. Narobe je uporabiti svojo voljo na drugih, s ciljem, da bi storili, kar želite, da bi bilo narejeno.

Sramotno je prisiljevati ljudi z mentalno močjo, kot jih je sramotno prisiljevati s fizično silo.

Če prisiljenje s fizično silo, za opravljanje stvari za vase, privede ljudi v suženjstvo, prisiljenje v mentalnem pomenu doseže popolnoma enako, edina razlika je v metodi. Če pomeni jemanje stvari od ljudi s fizično silo rop, je prav tako rop jemanje stvari z mentalno silo. Ni razlike med principoma.

Nobene pravice nimate, da bi uporabili moč svoje volje na drugi osebi, tudi za "njegovo dobro", saj ne morete vedeti, kaj je zanj dobro. Znanstveni pristop k bogatenju ne predvideva uporabe moči ali sile za karkoli proti katerikoli drugi osebi. Niti najmanjše potrebe ni, da bi delovali tako. Zares, katerikoli poskus, da bi uporabili svojo voljo na drugih, bo težil k izničenju vaših namenov.

Ni vam treba uporabiti svoje volje proti stvarem, da bi jih prisilili, da pridejo k vam. To bi preprosto pomenilo, da bi poskušali izvajati prisilo na Boga, kar bi bilo neumno in nekoristno.

Ni vam treba izsiljevati Boga, da vam ti dal dobre stvari, nič bolj kot vam je treba uporabiti moč volje, da bi povzročili vzhajanje sonca.

Ni vam treba uporabljati moči volje, zato da bi si podvrgli sovražno božanstvo ali da bi uporne in sovražne sile izvršile vaše ukaze. Izvirna snov vam je prijateljsko naklonjena in si bolj prizadeva, da bi vam dala, kar hočete imeti, kot pa si vi prizadevate, da bi to sprejeli.

Da bi obogateli, morate uporabljati moč svoje volje le na samem sebi.

Ko veste, kaj misliti in kaj početi, potem morate uporabiti svojo voljo zato, da bi prisilili samega sebe, da boste mislili in počeli prave stvari. To je prava uporaba volja za to, da boste dobili tisto, kar hočete – uporaba za to, da se obdržite v pravi smeri.

Uporabite svojo voljo za to, da boste mislili in delovali na gotov način.

Ne poskušajte projicirati svoje volje ali svojim misli v prostor, da bi "delovali" na stvari ali ljudi. Svoje misli ohranite doma. Tu lahko dosežejo več kot kjerkoli drugje.

Uporabite svoj razum za to, da boste ustvarili mentalno sliko tega, kar hočete imeti in ohranjajte to videnje z zaupanjem (vero) in namenom. Uporabite svojo voljo za to, da boste ohranili delovanje svojega razuma na pravi način.

Bolj trdna in trajna sta vaša vera in namen, hitreje boste postali bogati, ker boste naslavljali samo POZITIVNE vtise na snov in jih ne boste nevtralizirali ali nadomeščali z negativnimi vtisi.

Sliko vaših želja, ki jo vzdržujete z vero in namenom, prevzame brezoblično in z njo prodira v velike razdalje – skozi vesolje, kolikor ga je znanega.

Ko se ta vtis širi, se vse stvari začnejo premikati proti realizaciji. Vsak živa in neživa stvar in stvari, ki še niso ustvarjene, so spodbujene v smeri ustvarjanja tega, kar si želite. Vsa sila se uporabi v tej smeri. Vse stvari se pričnejo gibati proti vam. Razumi ljudi vsepovsod pridejo pod vpliv, da bi počeli stvari, ki so nujne za izpolnitev vaših želja in oni delajo za vas, nezavedno.

Vendar lahko vi to ustavite z negativnim vtisom v brezoblično snov. Dvom ali skepsa zagotovo povzročita gibanje stran od vas, medtem ko vera in namen povzročita gibanje proti vam. Zaradi nerazumevanja tega, večina ljudi doživi neuspeh. Vsaka ura in trenutek, ki jo porabite za posvečanje dvomom in strahu, vsaka ura, ki jo porabite za skrbi, vsaka ura, ko ima vašo dušo v lasti nevera, povzroči tok stran od vas v celotnem področju inteligentne snovi. Vse obljube so samo za tiste, ki verjamejo in samo zanje.

Ker je prepričanje tako zelo pomembno, se spodobi, da branite svoje misli in ko se bo vaše zaupanje oblikovalo v velik obseg ob stvareh, ki jih opazujete in mislite o njih, je zelo pomembno, da ste pazljivi, čemu posvečate svojo pozornost.

Tukaj pa pridete do uporabe volje, saj je od vaše volje odvisna odločitev, na katere stvari se bo osredotočila vaša pozornost.

Če želite postati bogati, ne smete preučevati revščine.

Stvari ne nastanejo tako, da razmišljate o njihovem nasprotju. Zdravja ne morete pridobiti s preučevanjem bolezni in z razmišljanjem o bolezni; pravičnosti ne morete pospeševati s proučevanjem greha in razmišljanja o grehu; nihče še nikoli ni obogatel s proučevanjem revščine in razmišljanjem o revščini.

Medicina kot znanost o boleznih je prispevala k porastu bolezni; religija kot znanost o grehu je pospešila grešnost in ekonomija s preučevanjem pomanjkanja bo napolnila svet z bedo in siromaštvom.

Ne pogovarjajte se o revščini, ne raziskujte je in ne obremenjujte se z njo. Nikoli se ne menite za njene vzroke; vi z njimi nimate nič opraviti.

Vas zanima samo zdravilo.

Ne zapravljajte svojega časa za tako imenovano dobrodelno delo ali za dobrodelna gibanja; večina dobrodelnosti je naravnana k opominjanju na revščino, ki jo namerava izkoreniniti. Ne pravim, da morate biti trdega srca ali kruti in zavračati klic v stiski, vendar ne smete poskušati izkoreninjati revščine na kateregakoli izmed običajnih načinov. Pustite revščino za seboj in pustite vse, kar ji pripada, za seboj ter "proizvajajte dobro".

Postanite bogati. To je najboljši način, da lahko pomagate revnim.

Ne morete vzdrževati mentalne slike, ki naj bi vas naredila bogatega, če zapolnite svoj razum s slikami revščine in njenih spremljevalnih tegob. Ne berite knjig ali časopisov, ki opisujejo podrobna poročila o ubožnosti najemniških stanovalcev, grozljivosti otroškega dela in podobno. Ne berite ničesar, kar zapolnjuje vaš razum z mračnimi slikami pomanjkanja in trpljenja.

Revnim ne morete niti najmanj pomagati, če veste za te stvari in široko vedenje o njih sploh ne služi temu, da bi odpravili revščino.

Kar bi odpravilo revščino, niso slike uboštva v vašem razumu, ampak ustvarjanje slik bogastva, obilja in možnosti v razumih revnih.

Ali vas je katera izmed teh smelih trditev izzvala ali zmedla?

Vi ne zapuščate ubogih v njihovi bedi, ker zavračate, da bi bil vaš razum zapolnjen s prizori te bede.

Z revščino bo opravljeno, a ne s povečanjem števila premožnih ljudi, ki razmišljajo o revščini, ampak s povečanjem števila revnih, ki imajo namen in vero, da postanejo bogati.

Revni ne potrebujejo dobrodelnosti, potrebujejo navdih. Dobrodelnost jim samo pošlje hlebec kruha, da bodo preživeli v njihovi nesreči ali pa jim ponuja razvedrilo, da bodo lahko pozabili za uro ali dve na svoj položaj. Navdih pa lahko povzroči, da se dvignejo iz svoje bede. Če želite pomagati ubogim, jim pokažite, da lahko postanejo bogati. Dokažite s tem, da sami postanete bogati.

Edini način, ki bo za vedno pregnal revščino s tega sveta, je ta, da bomo pridobili veliko in stalno naraščajoče število ljudi, ki bodo prakticirali nauke te knjige.

Ljudje se morajo naučiti postati bogati z ustvarjanjem in ne s tekmovanjem.

Vsakdo, ki obogati s tekmovalnostjo, prevrača lestev, po kateri se vzpenja in tako pušča ostale spodaj, vsakdo pa, ki postane bogat z ustvarjanjem, odpira pot za tisoče, ki bodo sledili – in jih navdihuje, da to naredijo.

Ne kažete trdosrčnosti in neusmiljenosti, če se vam ne smili revščina, če ne vidite revščine, ne berete o revščini ali razmišljate ali govorite o njej ali ne poslušate tistih, ki govorijo o njej. Uporabite moč svoje volje, da boste ubranili svoj razum PRED temami o revščini in ga utrdite z vero in namenom ZA vizijo, kar hočete in ustvarjate.

Nadaljnja uporaba volje

NE MORETE OBDRŽATI RESNIČNE IN JASNE PREDSTAVE BOGASTVA, če ves čas obračate svojo pozornost k nasprotnim predstavam, naj bodo zunanje ali domišljijske.

Ne govorite o svojih preteklih težavah finančne narave, če ste jih imeli. Sploh ne razmišljajte o njih. Ne govorite o uboštvu svojih staršev ali težkih časih vašega preteklega življenja. Če boste počeli karkoli od naštetega, se boste razvrstili z obstoječo revščino in to bo zagotovo zaustavilo gibanje stvari proti vam. Pustite revščino in vse, kar je z njo povezano, povsem za seboj.

Sprejeli ste gotovo teorijo vesolja kot pravilno in vsi vaši upi sreče temeljijo na tem, da je pravilna. Kaj lahko pridobite, če podelite pozornost nasprotujočim teorijam.

Ne berite knjig, ki razlagajo, da bo kmalu konec sveta in ne berite pisanj o aferah in pesimističnih filozofov, ki vam razlagajo, da gremo k hudiču. Svet ne gre k hudiču, gre k Bogu. To so krasni obeti.

Res je, da je lahko mnogo stvari v trenutnih razmerah neprijetnih, a čemu lahko pripomore njihovo proučevanje, ko pa izginjajo in bi proučevanje samo povzročilo upočasnitev njihovega izginjanja in jih zadržalo z nami. Zakaj posvečati čas in pozornost stvarem, ki minevajo z evolucijsko rastjo, ko pa lahko, kar se tiče vas, pospešite njihovo odstranitev samo s promoviranjem evolucijske rasti?

Ne glede na to, kako strašne so videti razmere v nekaterih državah, področjih ali krajih, vi zapravljate svoj čas in uničujete svoje lastne možnosti z zadrževanjem ob teh predstavah.

Vi bi se morali zanimati samo za svet, ki postaja bogat.

Mislite o obilju, v katerega vstopa svet, namesto o revščini, ki raste iz njega in naj vam postane jasno, da je edina pot, kako lahko pomagate svetu, da bo postal bogatejši, tako da skozi ustvarjalno metodo, ne tekmovalno, postanete bogati vi sami.

Vso svojo pozornost posvetite bogastvu. Ne osredotočajte se na revščino. Kadarkoli razmišljate ali govorite o tistih, ki so revni, mislite in govorite o njih kot tistih, ki postajajo bogati, kot o tistih, ki jim je treba čestitati namesto, da se vam smilijo. Takrat bodo oni in ostali ujeli navdih in začeli iskati pot ven.

Zato ker pravim, da morate ves svoj čas in razum in misli usmeriti k bogastvu, to ne pomeni, da morate biti sebični in hudobni.

Postati zares bogat je najplemenitejši cilj, ki ga lahko imate v življenju, ker vsebuje vse ostalo.

Na tekmovalni ravni je boj za bogastvo brezbožno prerivanje za premoč nad ostalimi, ko pa preidemo na ustvarjalno mišljenje, se vse to spremeni. Vse kar je možno na poti k veličastnosti, služenju in vzvišenim prizadevanjem, prihaja po poti postajanja bogat, ker vse je možno le z uporabo stvari.

Ne morete se nameriti k ničemur tako odličnemu ali plemenitemu, ponavljam, kot da postanete bogati in morate utrditi svojo pozornost na svojo mentalno sliko o bogastvu in izključiti vse, kar bi lahko povzročilo zameglitev ali zatemnitev vizije.

Nekateri ljudje ostanejo revni, ker ignorirajo dejstvo, da zanje obstaja bogastvo in te je najlažje naučiti z lastnim primerom in prakso.

Drugi so revni zato, ker so ob tem, da vedo, da obstaja pot ven, preveč intelektualno brezbrižni, da bi vložili mentalni napor, ki je nujen, da najdejo to pot in potujejo po njej. Najboljše, kar lahko storite za takšne, je, da prebudite njihovo željo tako, da jim pokažete srečo, ki prihaja od tega, da ste upravičeno bogati.

Ostali so revni zato, ker, čeprav imajo nekaj pojma o znanosti, so tako zabredli in se izgubili v labirintu teorij, da ne vedo, katero pot ubrati. Poskušajo z mešanico mnogih sistemov in jim spodleti v vseh. Za te, znova, je najboljše, kar lahko naredite, da jim pokažete pravo pot skozi svojo lastno prakso. En gram delovanja je vreden toliko kot tona teoretiziranja.

Najboljša stvar, ki jo lahko naredite za ves svet, je, da naredite največ iz sebe.

Bogu in človeštvu ne morete služiti na bolj učinkovit način, kot je postati bogat; to velja, če postanete bogati z ustvarjalno metodo in ne s tekmovalno.

Naslednja stvar. Zagovarjamo stališče, da ta knjiga podaja principe znanstvenega pristopa k pridobivanju bogastva v podrobnostih in če to drži, potem vam ni treba brati nobene druge knjige o tej temi. To morda zveni ozkosrčno in egoistično, a pomislite: V matematiki ni drugih znanstvenih metod, kot so seštevanje, odštevanje, množenje in deljenje; nobena druga metoda ni možna. Obstaja le ena najkrajša pot med dvema točkama. Obstaja samo en način znanstvenega razmišljanja in to je, da mislite na način, ki pelje po najbolj ravni in enostavni poti k cilju. Nihče doslej še ni izoblikoval krajšega ali manj zapletenega "sistema", kot je ta tukaj pred vami. Okleščen je vseh nebistvenih stvari.

Ko pričnete s tem sistemom, pustite vse ostale ob strani. Povsem jih odstranite iz svojega spomina.

Berite to knjigo vsak dan. Nosite jo pri sebi. Naučite se jo na pamet in ne razmišljajte o ostalih "sistemih" in teorijah. Če pa boste razmišljali o ostalih pristopih, boste prišli v dvome in postali negotovi in nestanovitni v svojih mislih, takrat pa boste začeli delati napake. Ko vam bo dobro in boste postali bogati, lahko proučujete druge sisteme kolikor vas je volja.

Berite samo najbolj optimistične komentarje o novicah iz sveta – tiste, ki so v harmonične z vašimi predstavami. Ne okužite se s teozijo, spiritualizmom ali proučevanjem pokojnih. Morda so mrtvi še vedno živi in blizu, a če so, jih pustite pri miru; brigajte se zase.

Kjerkoli bi utegnili biti duhovi umrlih, imajo svoje lastno delo, ki ga morajo opraviti in nimamo jih pravice motiti pri tem. Ne moremo jim pomagati in zelo dvomljivo je, če nam lahko oni pomagajo ali če imamo kakršnokoli pravico, da jih jemljemo čas, če nam lahko. Pustite mrtve odslej pri miru in rešujte svoj lastni problem: Postanite bogati. Če se boste začeli zapletati z okultnim, boste sprožili mentalne nasprotne tokove, ki bodo vaše upe zagotovo pripeljali do brodoloma.

Torej, ta in predhodni odstavki so nas pripeljali do naslednjih trditev o temeljnih dejstvih:

Da bi to lahko naredil, mora oseba prestopiti iz tekmovalnega v ustvarjalno mišljenje; ustvariti mora jasno mentalno sliko stvari, ki jih hoče imeti in ohranjati to sliko v svojih mislih s trdno ODLOČNOSTJO, da bo dobila, kar hoče imeti, in z neomajno VERO, da prejema, kar hoče imeti, ter z obrambo svojih misli pred vsem, kar bi hotelo pretresti njen namen, zamegliti njegovo vizijo ali zadušiti njegovo vero.

Kot dodatek k vsemu temu bomo sedaj videli, da moramo živeti in delovati na določen način.

VRNITE SE K ŠESTEMU POGLAVJU IN ŠE ENKRA PREBERITE zgodbo o moškem, ki je oblikoval mentalno sliko svoje hiše in dobili boste jasno idejo začetnega koraka proti pridobivanju bogastva. Ustvariti morate čisto in jasno mentalno sliko tega, kar hočete dobiti. Ideje ne morete posredovati, če je nimate najprej sami. Najprej jo morate imeti, da jo lahko posredujete in mnogim ljudem spodleti vtisniti svojo zahtevo v razmišljajočo snov, ker imajo le nejasno in megleno predstavo o stvareh, ki jih želijo početi, imeti ali postati.

Ni dovolj, da imate splošno željo za bogastvom, da bi "z njim počeli dobro". Vsakdo ima takšno željo.

Ni dovolj, da imate željo po potovanju, videti stvari, živeti bolj polno ipd. Vsakdo ima takšne želje. Če želite poslati prijatelju brzojavko, mu ne boste poslali abecede, da si sam iz nje sestavi tvoje sporočilo in ne boste mu poslali besed, ki ste jih izbrali naključno iz slovarja. Poslal mu boste razumljivo besedilo, tako, ki nekaj pomeni.

Kadar poskušate vtisniti svoje potrebe v razmišljajočo snov, si zapomnite, da morate to storiti z razumljivo izjavo. Vedeti morate, kaj hočete in biti morate natančni in jasni. Nikoli ne morete postati bogati ali sprožiti ustvarjalnih energij k akciji, če oddajate neoblikovana hrepenenja in nejasne želje.

Sprehodite se skozi svoje želje, tako kot je šel skozi svojo hišo moški, ki sem ga opisal. Poglejte samo tisto, kar hočete in si o tem ustvarite jasno mentalno sliko, kakor želite, da bi izgledalo, ko boste to prejeli.

To čisto mentalno sliko morate imeti stalno v mislih. Tako kot ima mornar v mislih luko, proti kateri pluje z ladjo, tako morate biti vi stalno usmerjen proti svojemu cilju. Nikoli ne smete izgubiti njenega prikaza, kot krmar ne sme izgubiti izpred oči kompasa.

Ni nujno opravljati vaj v pozornosti, niti si ni treba utrgati posebnih trenutkov za molitev in afirmacijo, niti vam ni treba odhajati "v tišino", niti početi kakršnihkoli okultnih ekshibicij. Nekatere teh stvari so povsem dobre, vendar je vse, kar morate vedeti, to, kaj hočete in si to tako hudo želeti, da bo ostalo ves čas v vaših mislih.

Porabite kolikor morete svojega prostega časa za preučevanje svoje slike. Vendar nikomur ni treba opravljati vaj iz koncentracije razuma na stvari, ki si jih resnično želi. Stvari, ki si jih ne želite resnično, so tiste, ki zahtevajo napor, da osredotočite svojo pozornost proti njim. Razen če si resnično želite postati bogati, tako da je želja dovolj močna, da lahko obdrži vaše misli usmerjen proti cilju (namenu) kot magnetni pol drži iglo kompasa, je skoraj nevredno truda, da se ravnate po navodilih te knjige.

Metode, ki so tukaj predlagane, so za ljudi, katerih želja po bogastvu je dovolj močna, da premaga mentalno lenobo in ljubezen do lagodnosti in jih pripravi k delovanju.

Bolj čisto in jasno sliko si ustvarite in bolj vztrajate pri njej, z vsemi njenimi prijetnimi podrobnostmi, močnejša bo vaša želja. Močnejša je vaša želja, lažje bo obdržati vaš razum trdno usmerjen k sliki tega, kaj hočeš dobiti.

Vendar je treba nekaj več, kot samo jasno videti sliko, Če je to vse, kar počnete, ste samo sanjač in imate malo ali nič moči za dovršitev.

Za svojo jasno vizijo mora obstajati tudi namen, da jo realizirate v otipljiv izraz. Za tem namenom mora stati nepremagljivo in neomajno zaupanje, da je stvar že vaša, da je že v vaših "rokah" in da jo morate samo še dobiti v last.

Mentalno morate živeti v novi hiši, dokler okoli vas tudi fizično ne privzame oblike. V mentalnem polju začnite takoj polno uživati v stvareh, ki jih hočete imeti.

"Za katerokoli stvar prosiš med molitvijo, verjemi da jo boš prejel in imel jo boš," je rekel Jezus.

Stvari, ki jih hočete imeti, morate ves čas videti okoli sebe, kot da vas dejansko obkrožajo. Sebe morate doživljati, kot da ste že njihov lastnik in da jih že uporabljate. Uporabljajte jih v svoji domišljiji, kot bi jih uporabljali, ko bodo otipljivo v vaši lasti. Vztrajajte pri svoji mentalni sliki, dokler ni čista in razločna, nato pa zavzemite lastniško držo do vsega v tej sliki. V mislih prevzemite lastništvo nad stvarmi s polnim zaupanjem, da so dejansko vaše. Niti za trenutek ne popustite v zaupanju, da je to resnično.

Zapomnite si, kaj je bilo povedano v predhodnem poglavju o hvaležnosti: Bodite tako hvaležni za njih ves čas, kot pričakujete, da boste, ko privzamejo obliko. Kdor se lahko Bogu iskreno zahvali za stvari, ki jih ima v posesti šele v svoji domišljiji, ima resnično zaupanje (vero). Ta bo postal bogat. Ta bo povzročil stvarjenje česarkoli, kar si poželi.

Ni vam treba ponavljati prošenj za stvari, ki jih hočete imeti. Bogu o njih ni treba govoriti vsak dan.

Vaša naloga je, da inteligentno formulirate svojo željo po stvareh, ki pomenijo za vas polnejše življenje in da te želje uredite v razumljivo celoto, potem pa to celovito željo vtisnete v brezoblično snov, ki ima moč in voljo, da vam da to, kar hočete.

Tega vtisa ne ustvarjate s ponavljanjem nizov besed, ustvarjate ga z vzdrževanjem vizije z neomajno ODLOČNOSTJO, da to dosežete in s trdnim ZAUPANJEM, da to dosegate.

Odgovor na vaše molitve ne bo dal rezultata vašemu zaupanju, medtem ko govorite, ampak bo rezultat vašega zaupanja, medtem ko delujete.

Vtisa na razum Boga ne boste naredili tako, da si določite poseben Gospodov dan, ko mu poveste, kaj hočete, potem pa preostali del tedna pozabite nanj. Nanj ne boste naredili vtisa tako, da boste imeli posebne ure, ko se umaknete v svoj kabinet in molite, če potem odstranite zadevo iz svojega razuma, dokler spet ne pride ura molitve.

Ustna molitev je povsem dobra in ima svoj učinek, predvsem na vas same pri razbistritvi vizije in ojačitvi vašega zaupanja, vendar niso ustne prošnje tiste, ki ti priskrbijo, kar hočete. Da bi postali bogat, ne potrebujete "sladke ure molitev", ampak morate "moliti brez prenehanja". In z molitvijo mislim na vzdrževanje trdnosti vaše vizije, z namenom, da povzročite njeno stvaritev v trdno obliko in zaupanje, da to že počnete.

"Verjemi, da prejemaš."

Takrat, ko ste si ustvarili jasno predstavo, se vsa zadeva obrne k sprejemanju. Ko ste ustvarili jasno mentalno predstavo, je dobro dati še ustno izjavo, naslavljajoč najvišje s hvaležnostjo. Potem pa morate od tega trenutka nadalje v svojem razumu sprejemati, za kar ste prosili.

Živite v novi hiši, nosite sijajna oblačila, vozite se v avtomobilu, pojdite na potovanje in samozavestno načrtujte še večja potovanja. Mislite in govorite o stvareh, za katere ste prosili, v pomenu dejanskega sedanjega lastništva. Zamislite si okolje in finančne okoliščine natanko takšne, kot jih hočete in ves čas živite v tem mentalnem okolju in v finančnih okoliščinah, dokler fizično ne zavzamejo svojega stanja.

Zavedajte pa se, da tega ne počnete samo kot sanjač ali graditelj gradov v oblakih. Imejte VERO, da se je predstava realizirala, in NAMEN, da jo realizirate. Zapomnite si, da sta zaupanje (vera) in namen uporabe predstave tista, ki razločita med znanstvenikom in sanjačem.

S tem, ko ste se naučili tega dejstva, se morate še naučiti primerne uporabe volje

Kako uporabiti voljo

KO SE ODLOČITE ZA PRIDOBIVANJE BOGASTVA NA ZNANSTVENI NAČIN, ne poskušajte uporabiti moči svoje volje za karkoli izven sebe.

Nimate nobene pravice narediti kaj takega. Narobe je uporabiti svojo voljo na drugih, s ciljem, da bi storili, kar želite, da bi bilo narejeno.

Sramotno je prisiljevati ljudi z mentalno močjo, kot jih je sramotno prisiljevati s fizično silo.

Če prisiljenje s fizično silo, za opravljanje stvari za vase, privede ljudi v suženjstvo, prisiljenje v mentalnem pomenu doseže popolnoma enako, edina razlika je v metodi. Če pomeni jemanje stvari od ljudi s fizično silo rop, je prav tako rop jemanje stvari z mentalno silo. Ni razlike med principoma.

Nobene pravice nimate, da bi uporabili moč svoje volje na drugi osebi, tudi za "njegovo dobro", saj ne morete vedeti, kaj je zanj dobro. Znanstveni pristop k bogatenju ne predvideva uporabe moči ali sile za karkoli proti katerikoli drugi osebi. Niti najmanjše potrebe ni, da bi delovali tako. Zares, katerikoli poskus, da bi uporabili svojo voljo na drugih, bo težil k izničenju vaših namenov.

Ni vam treba uporabiti svoje volje proti stvarem, da bi jih prisilili, da pridejo k vam. To bi preprosto pomenilo, da bi poskušali izvajati prisilo na Boga, kar bi bilo neumno in nekoristno.

Ni vam treba izsiljevati Boga, da vam ti dal dobre stvari, nič bolj kot vam je treba uporabiti moč volje, da bi povzročili vzhajanje sonca.

Ni vam treba uporabljati moči volje, zato da bi si podvrgli sovražno božanstvo ali da bi uporne in sovražne sile izvršile vaše ukaze. Izvirna snov vam je prijateljsko naklonjena in si bolj prizadeva, da bi vam dala, kar hočete imeti, kot pa si vi prizadevate, da bi to sprejeli.

Da bi obogateli, morate uporabljati moč svoje volje le na samem sebi.

Ko veste, kaj misliti in kaj početi, potem morate uporabiti svojo voljo zato, da bi prisilili samega sebe, da boste mislili in počeli prave stvari. To je prava uporaba volja za to, da boste dobili tisto, kar hočete – uporaba za to, da se obdržite v pravi smeri.

Uporabite svojo voljo za to, da boste mislili in delovali na gotov način.

Ne poskušajte projicirati svoje volje ali svojim misli v prostor, da bi "delovali" na stvari ali ljudi. Svoje misli ohranite doma. Tu lahko dosežejo več kot kjerkoli drugje.

Uporabite svoj razum za to, da boste ustvarili mentalno sliko tega, kar hočete imeti in ohranjajte to videnje z zaupanjem (vero) in namenom. Uporabite svojo voljo za to, da boste ohranili delovanje svojega razuma na pravi način.

Bolj trdna in trajna sta vaša vera in namen, hitreje boste postali bogati, ker boste naslavljali samo POZITIVNE vtise na snov in jih ne boste nevtralizirali ali nadomeščali z negativnimi vtisi.

Sliko vaših želja, ki jo vzdržujete z vero in namenom, prevzame brezoblično in z njo prodira v velike razdalje – skozi vesolje, kolikor ga je znanega.

Ko se ta vtis širi, se vse stvari začnejo premikati proti realizaciji. Vsak živa in neživa stvar in stvari, ki še niso ustvarjene, so spodbujene v smeri ustvarjanja tega, kar si želite. Vsa sila se uporabi v tej smeri. Vse stvari se pričnejo gibati proti vam. Razumi ljudi vsepovsod pridejo pod vpliv, da bi počeli stvari, ki so nujne za izpolnitev vaših želja in oni delajo za vas, nezavedno.

Vendar lahko vi to ustavite z negativnim vtisom v brezoblično snov. Dvom ali skepsa zagotovo povzročita gibanje stran od vas, medtem ko vera in namen povzročita gibanje proti vam. Zaradi nerazumevanja tega, večina ljudi doživi neuspeh. Vsaka ura in trenutek, ki jo porabite za posvečanje dvomom in strahu, vsaka ura, ki jo porabite za skrbi, vsaka ura, ko ima vašo dušo v lasti nevera, povzroči tok stran od vas v celotnem področju inteligentne snovi. Vse obljube so samo za tiste, ki verjamejo in samo zanje.

Ker je prepričanje tako zelo pomembno, se spodobi, da branite svoje misli in ko se bo vaše zaupanje oblikovalo v velik obseg ob stvareh, ki jih opazujete in mislite o njih, je zelo pomembno, da ste pazljivi, čemu posvečate svojo pozornost.

Tukaj pa pridete do uporabe volje, saj je od vaše volje odvisna odločitev, na katere stvari se bo osredotočila vaša pozornost.

Če želite postati bogati, ne smete preučevati revščine.

Stvari ne nastanejo tako, da razmišljate o njihovem nasprotju. Zdravja ne morete pridobiti s preučevanjem bolezni in z razmišljanjem o bolezni; pravičnosti ne morete pospeševati s proučevanjem greha in razmišljanja o grehu; nihče še nikoli ni obogatel s proučevanjem revščine in razmišljanjem o revščini.

Medicina kot znanost o boleznih je prispevala k porastu bolezni; religija kot znanost o grehu je pospešila grešnost in ekonomija s preučevanjem pomanjkanja bo napolnila svet z bedo in siromaštvom.

Ne pogovarjajte se o revščini, ne raziskujte je in ne obremenjujte se z njo. Nikoli se ne menite za njene vzroke; vi z njimi nimate nič opraviti.

Vas zanima samo zdravilo.

Ne zapravljajte svojega časa za tako imenovano dobrodelno delo ali za dobrodelna gibanja; večina dobrodelnosti je naravnana k opominjanju na revščino, ki jo namerava izkoreniniti. Ne pravim, da morate biti trdega srca ali kruti in zavračati klic v stiski, vendar ne smete poskušati izkoreninjati revščine na kateregakoli izmed običajnih načinov. Pustite revščino za seboj in pustite vse, kar ji pripada, za seboj ter "proizvajajte dobro".

Postanite bogati. To je najboljši način, da lahko pomagate revnim.

Ne morete vzdrževati mentalne slike, ki naj bi vas naredila bogatega, če zapolnite svoj razum s slikami revščine in njenih spremljevalnih tegob. Ne berite knjig ali časopisov, ki opisujejo podrobna poročila o ubožnosti najemniških stanovalcev, grozljivosti otroškega dela in podobno. Ne berite ničesar, kar zapolnjuje vaš razum z mračnimi slikami pomanjkanja in trpljenja.

Revnim ne morete niti najmanj pomagati, če veste za te stvari in široko vedenje o njih sploh ne služi temu, da bi odpravili revščino.

Kar bi odpravilo revščino, niso slike uboštva v vašem razumu, ampak ustvarjanje slik bogastva, obilja in možnosti v razumih revnih.

Ali vas je katera izmed teh smelih trditev izzvala ali zmedla?

Vi ne zapuščate ubogih v njihovi bedi, ker zavračate, da bi bil vaš razum zapolnjen s prizori te bede.

Z revščino bo opravljeno, a ne s povečanjem števila premožnih ljudi, ki razmišljajo o revščini, ampak s povečanjem števila revnih, ki imajo namen in vero, da postanejo bogati.

Revni ne potrebujejo dobrodelnosti, potrebujejo navdih. Dobrodelnost jim samo pošlje hlebec kruha, da bodo preživeli v njihovi nesreči ali pa jim ponuja razvedrilo, da bodo lahko pozabili za uro ali dve na svoj položaj. Navdih pa lahko povzroči, da se dvignejo iz svoje bede. Če želite pomagati ubogim, jim pokažite, da lahko postanejo bogati. Dokažite s tem, da sami postanete bogati.

Edini način, ki bo za vedno pregnal revščino s tega sveta, je ta, da bomo pridobili veliko in stalno naraščajoče število ljudi, ki bodo prakticirali nauke te knjige.

Ljudje se morajo naučiti postati bogati z ustvarjanjem in ne s tekmovanjem.

Vsakdo, ki obogati s tekmovalnostjo, prevrača lestev, po kateri se vzpenja in tako pušča ostale spodaj, vsakdo pa, ki postane bogat z ustvarjanjem, odpira pot za tisoče, ki bodo sledili – in jih navdihuje, da to naredijo.

Ne kažete trdosrčnosti in neusmiljenosti, če se vam ne smili revščina, če ne vidite revščine, ne berete o revščini ali razmišljate ali govorite o njej ali ne poslušate tistih, ki govorijo o njej. Uporabite moč svoje volje, da boste ubranili svoj razum PRED temami o revščini in ga utrdite z vero in namenom ZA vizijo, kar hočete in ustvarjate.

Nadaljnja uporaba volje

NE MORETE OBDRŽATI RESNIČNE IN JASNE PREDSTAVE BOGASTVA, če ves čas obračate svojo pozornost k nasprotnim predstavam, naj bodo zunanje ali domišljijske.

Ne govorite o svojih preteklih težavah finančne narave, če ste jih imeli. Sploh ne razmišljajte o njih. Ne govorite o uboštvu svojih staršev ali težkih časih vašega preteklega življenja. Če boste počeli karkoli od naštetega, se boste razvrstili z obstoječo revščino in to bo zagotovo zaustavilo gibanje stvari proti vam. Pustite revščino in vse, kar je z njo povezano, povsem za seboj.

Sprejeli ste gotovo teorijo vesolja kot pravilno in vsi vaši upi sreče temeljijo na tem, da je pravilna. Kaj lahko pridobite, če podelite pozornost nasprotujočim teorijam.

Ne berite knjig, ki razlagajo, da bo kmalu konec sveta in ne berite pisanj o aferah in pesimističnih filozofov, ki vam razlagajo, da gremo k hudiču. Svet ne gre k hudiču, gre k Bogu. To so krasni obeti.

Res je, da je lahko mnogo stvari v trenutnih razmerah neprijetnih, a čemu lahko pripomore njihovo proučevanje, ko pa izginjajo in bi proučevanje samo povzročilo upočasnitev njihovega izginjanja in jih zadržalo z nami. Zakaj posvečati čas in pozornost stvarem, ki minevajo z evolucijsko rastjo, ko pa lahko, kar se tiče vas, pospešite njihovo odstranitev samo s promoviranjem evolucijske rasti?

Ne glede na to, kako strašne so videti razmere v nekaterih državah, področjih ali krajih, vi zapravljate svoj čas in uničujete svoje lastne možnosti z zadrževanjem ob teh predstavah.

Vi bi se morali zanimati samo za svet, ki postaja bogat.

Mislite o obilju, v katerega vstopa svet, namesto o revščini, ki raste iz njega in naj vam postane jasno, da je edina pot, kako lahko pomagate svetu, da bo postal bogatejši, tako da skozi ustvarjalno metodo, ne tekmovalno, postanete bogati vi sami.

Vso svojo pozornost posvetite bogastvu. Ne osredotočajte se na revščino. Kadarkoli razmišljate ali govorite o tistih, ki so revni, mislite in govorite o njih kot tistih, ki postajajo bogati, kot o tistih, ki jim je treba čestitati namesto, da se vam smilijo. Takrat bodo oni in ostali ujeli navdih in začeli iskati pot ven.

Zato ker pravim, da morate ves svoj čas in razum in misli usmeriti k bogastvu, to ne pomeni, da morate biti sebični in hudobni.

Postati zares bogat je najplemenitejši cilj, ki ga lahko imate v življenju, ker vsebuje vse ostalo.

Na tekmovalni ravni je boj za bogastvo brezbožno prerivanje za premoč nad ostalimi, ko pa preidemo na ustvarjalno mišljenje, se vse to spremeni. Vse kar je možno na poti k veličastnosti, služenju in vzvišenim prizadevanjem, prihaja po poti postajanja bogat, ker vse je možno le z uporabo stvari.

Ne morete se nameriti k ničemur tako odličnemu ali plemenitemu, ponavljam, kot da postanete bogati in morate utrditi svojo pozornost na svojo mentalno sliko o bogastvu in izključiti vse, kar bi lahko povzročilo zameglitev ali zatemnitev vizije.

Nekateri ljudje ostanejo revni, ker ignorirajo dejstvo, da zanje obstaja bogastvo in te je najlažje naučiti z lastnim primerom in prakso.

Drugi so revni zato, ker so ob tem, da vedo, da obstaja pot ven, preveč intelektualno brezbrižni, da bi vložili mentalni napor, ki je nujen, da najdejo to pot in potujejo po njej. Najboljše, kar lahko storite za takšne, je, da prebudite njihovo željo tako, da jim pokažete srečo, ki prihaja od tega, da ste upravičeno bogati.

Ostali so revni zato, ker, čeprav imajo nekaj pojma o znanosti, so tako zabredli in se izgubili v labirintu teorij, da ne vedo, katero pot ubrati. Poskušajo z mešanico mnogih sistemov in jim spodleti v vseh. Za te, znova, je najboljše, kar lahko naredite, da jim pokažete pravo pot skozi svojo lastno prakso. En gram delovanja je vreden toliko kot tona teoretiziranja.

Najboljša stvar, ki jo lahko naredite za ves svet, je, da naredite največ iz sebe.

Bogu in človeštvu ne morete služiti na bolj učinkovit način, kot je postati bogat; to velja, če postanete bogati z ustvarjalno metodo in ne s tekmovalno.

Naslednja stvar. Zagovarjamo stališče, da ta knjiga podaja principe znanstvenega pristopa k pridobivanju bogastva v podrobnostih in če to drži, potem vam ni treba brati nobene druge knjige o tej temi. To morda zveni ozkosrčno in egoistično, a pomislite: V matematiki ni drugih znanstvenih metod, kot so seštevanje, odštevanje, množenje in deljenje; nobena druga metoda ni možna. Obstaja le ena najkrajša pot med dvema točkama. Obstaja samo en način znanstvenega razmišljanja in to je, da mislite na način, ki pelje po najbolj ravni in enostavni poti k cilju. Nihče doslej še ni izoblikoval krajšega ali manj zapletenega "sistema", kot je ta tukaj pred vami. Okleščen je vseh nebistvenih stvari.

Ko pričnete s tem sistemom, pustite vse ostale ob strani. Povsem jih odstranite iz svojega spomina.

Berite to knjigo vsak dan. Nosite jo pri sebi. Naučite se jo na pamet in ne razmišljajte o ostalih "sistemih" in teorijah. Če pa boste razmišljali o ostalih pristopih, boste prišli v dvome in postali negotovi in nestanovitni v svojih mislih, takrat pa boste začeli delati napake. Ko vam bo dobro in boste postali bogati, lahko proučujete druge sisteme kolikor vas je volja.

Berite samo najbolj optimistične komentarje o novicah iz sveta – tiste, ki so v harmonične z vašimi predstavami. Ne okužite se s teozijo, spiritualizmom ali proučevanjem pokojnih. Morda so mrtvi še vedno živi in blizu, a če so, jih pustite pri miru; brigajte se zase.

Kjerkoli bi utegnili biti duhovi umrlih, imajo svoje lastno delo, ki ga morajo opraviti in nimamo jih pravice motiti pri tem. Ne moremo jim pomagati in zelo dvomljivo je, če nam lahko oni pomagajo ali če imamo kakršnokoli pravico, da jih jemljemo čas, če nam lahko. Pustite mrtve odslej pri miru in rešujte svoj lastni problem: Postanite bogati. Če se boste začeli zapletati z okultnim, boste sprožili mentalne nasprotne tokove, ki bodo vaše upe zagotovo pripeljali do brodoloma.

Torej, ta in predhodni odstavki so nas pripeljali do naslednjih trditev o temeljnih dejstvih:

Da bi to lahko naredil, mora oseba prestopiti iz tekmovalnega v ustvarjalno mišljenje; ustvariti mora jasno mentalno sliko stvari, ki jih hoče imeti in ohranjati to sliko v svojih mislih s trdno ODLOČNOSTJO, da bo dobila, kar hoče imeti, in z neomajno VERO, da prejema, kar hoče imeti, ter z obrambo svojih misli pred vsem, kar bi hotelo pretresti njen namen, zamegliti njegovo vizijo ali zadušiti njegovo vero.

Kot dodatek k vsemu temu bomo sedaj videli, da moramo živeti in delovati na določen način.

PRIPOROČILA ZA IZBOLJŠANJE KOMUNIKACIJE

videokonferenca preko spleta Spodnji zapis je v angleščini objavljen kot prosto dostopna e. knjiga, ki je na naslovu: http://www.scienceofgettingrich.net/ in je javno dobro.

kasneje sem našel to knjigo tudi na spletišču Rebecce Fine.

V. Stres

Brezčasna modrost in praktičen, korak-za-korakom,

program napredka iz pozabljenega klasičnega dela iz leta 1910.

ZNANSTVENI PRISTOP

K BOGATENJU

Wallace D. Wattles

izšlo leta 1910

Prevedel: Boris Peršak, prof.

http://www.bogastvo.com

bogastvo.com

boris@persak.com

ne razumem, na vrh?

Misliš pred prvi post?

To se ne da, naslovni post je naslovni, predenj ne morem nič štulit... xnckrivx

pa še - kaj ima ta post z osnovno temo - Bogateje?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

ne razumem, na vrh?

Misliš pred prvi post?

To se ne da, naslovni post je naslovni, predenj ne morem nič štulit... xnckrivx

pa še - kaj ima ta post z osnovno temo - Bogateje?

sem hotel popravit objavo, pa mi noče.

uglavnem... tukaj je napisan avtor, prevajalec... ostalo pa nisem gledu. neke reklame mensezdi. itak pa niti kazala noče prilepit...

ampak se bo že znajdu, kdor bo pač hotel x:)x

sem probala zdaj vtaknit v prvi post, pred vse, pa tudi meni noče popravit.

Najbrž zato, ker je potem vse skupaj rpedolgo.

Najbrž si tud zato moral razdrobit.

Škoda.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Preveč je za zdaj za prebrat x:)x Bomo še kasneje pisali marjetice x;)x

kako veš za druge, kaj bodo pisali? x:px

a se mau skrivaš u čredo? x:px

point uglavnem je lahko čist druge kot ga nakazuje naslov knjige...

torej...

bog se izraža skozi nas in zato boga najbolje častiš, če iz sebe narediš največ, kar lahko. bog želi, da smo srečni in da imamo polna življena.

če je za to polno življenje potrebno biti bogat, pa uzpodbuja, da je bogastvo vsakemu dostopeno in tudi predlaga, kako.

pa rajš ne bom nobenga uprašu, če misli, da ne bi mogel imet boljšega lajfa zase in če ne bi lahko še bolje pomagal drugim, če si to želi... če bi imel več keša.

tko da ja.... tole so ble marjetice, da ne rečem bluz...

KARKOLI JE POVEDANEGA V POVELIČEVANJE SIROMAŠTVA, dejstvo ostaja, da ni možno živeti resnično dovršenega in uspešnega življenja, razen če si bogat. Nihče se ne more dvigniti do največje možne višine v talentu ali duhovnem razvoju, razen če nima veliko denarja, saj mora za razvoj duha in talenta posedovati stvari za uporabo, teh stvari pa ne more imeti, če nima denarja, da bi jih kupil.

Človek se razvije v razumu, duhu in telesu z uporabo stvari, družba pa je organizirana tako, da človek mora imeti denar, da lahko postane lastnik stvari. Torej mora biti osnova vsega napredka znanstveni pristop k pridobivanju bogastva.

Predmet vsega življenja je razvoj in vse kar živi, ima neodtujljivo pravico do vsega razvoja, ki ga je zmožno doseči.

Pravica vsakega posameznika do življenja pomeni pravico imeti prosto in neomejeno možnost uporabe vseh stvari, ki so morda nujne za njegov polni mentalni, duševni in fizični razvoj; ali z drugimi besedami, njegova pravica biti bogat.

V tej knjigi o bogastvu ne bom govoril na simboličen način. Biti resnično bogat ne pomeni biti zadovoljen z malo. Sploh nihče ne bi smel biti zadovoljen z malo, če je sposoben uporabiti in uživati v več. Smisel narave je napredek in razvoj življenja in vsakdo naj bi imel vse, kar lahko prispeva k moči, eleganci, lepoti in bogastvu življenja. Biti zadovoljen z manj je grešno.

Oseba, ki je lastnik vsega, kar si želi za življenje – celo življenje – je bogata in nihče, ki nima veliko denarja, ne more imeti vsega, kar hoče. Življenje je tako napredovalo in postalo tako zapleteno, da potrebujeta celo najbolj povprečna moški ali ženska veliko premoženje, da bi lahko živela na način, ki se samo približa popolnosti. Vsak posameznik ima naravno hotenje, da bi postal vse kar je sposoben postati. Ta želja po uresničitvi naravnih sposobnosti je v človeški naravi prirojena; ne moremo si pomagati, da ne bi hoteli biti vse kar smo lahko. Uspeh v življenju je to, kar želimo biti. Kar želimo biti, lahko postanemo samo z uporabo stvari, prosto uporabo stvari pa si lahko zagotovimo samo tako, da postanemo dovolj bogati, da jih lahko kupimo. Torej je najbolj bistveno izmed znanj, da razumete znanstveni pristop k pridobivanju bogastva.

Nič ni narobe, če si želite biti bogati. Želja za bogastvom je pravzaprav želja za bogatejšim, bolj polnim in obilnejšim življenjem – ta želja je hvalevredna. Oseba, ki si ne želi živeti bolj polno (bogato), je nenormalna, kar velja tudi za osebo, ki si ne želi dovolj denarja, da bi kupila vse, kar hoče.

Obstajajo trije motivi, za katere živimo: živimo za telo, živimo za razum in živimo za duha. Nobeden izmed teh ni boljši ali svetejši od ostalih; vsi trije so enako zaželeni in nobeden izmed treh – telo, razum ali duh – ne more živeti polno, če je katerikoli od ostalih prikrajšan za polno življenje in izražanje. Živeti samo za duha in zanikati razum ali telo ni prav in ne plemenito, prav tako je narobe živeti za inteligenco in zanikati telo ali duha.

Vsi poznamo odurne posledice življenja za telo in zanikanje tako razuma kot duha in vidimo, da pravo življenje pomeni popolno izražanje vsega, kar posameznik lahko ponudi skozi telo, razum in duha.

Karkoli nekdo reče, nihče ne more biti res srečen ali zadovoljen, razen če njegovo telo živi polno v vseh pogledih in razen, če isto velja tudi za njegov razum in duha. Kjerkoli je neizražena možnost ali delovanje, ki išče izvršitev, tam je nezadovoljena želja. Želja je možnost, ki se hoče izraziti oziroma delovanje, ki išče izvršitev.

Posameznik ne more živeti telesno polno brez dobre hrane, udobnih oblačil, toplega zavetja in svobode pred prekomernim težkim delom. Počitek in rekreacija sta prav tako potrebna za njegovo fizično življenje.

Posameznik ne more živeti razumsko polno brez knjig in časa, da jih lahko študira, brez priložnosti za potovanje in opazovanje ali brez intelektualne družbe.

Za razumsko polno življenje mora imeti posameznik intelektualno rekreacijo in se mora obdati z vsemi objekti umetnosti in lepote, ki jih je sposoben uporabljati in ceniti.

Za duhovno polno življenje mora imeti posameznik ljubezen in ljubezen je zanikanje pomanjkanja.

Najvišjo osebno srečo najde posameznik v pridobitvi koristi za tiste, ki jih ima rad; ljubezen najde svojo najbolj naravno in spontano obliko izražanja v dajanju. Posameznik, ki nima ničesar za ponuditi, ne more izpolniti svojega položaja kot zakonski partner ali starš, kot državljan ali kot človeško bitje. V uporabi materialnih stvari človek najde polno življenje za svoje telo, razvije svoj razum in razprostre svojega duha. Torej je najpomembnejše za vsakega posameznika, da je bogat.

Torej je popolnoma pravilno, da si želite biti bogati. Če ste normalen moški ali normalna ženska, si ne morete pomagati, da tako čutite. Popolnoma pravilno je, da namenite svojo najboljšo pozornost znanstvenemu pristopu k pridobivanju bogastva, saj je najplemenitejša in najpotrebnejša vseh študij. Če zapostavljate ta študij, potem zanemarjate dolžnost do sebe, do Boga in človeštva, saj Bogu in človeštvu ne morete veličastneje služiti, kot tako, da naredite čim več iz sebe.

Nisem imela namena brat sploh, pa se mi je vseeno oko ustavilo tule. Pa ne vem a je za :lol: al za :cry:

Prodajanje (postane) tople vode razočaranim zahodnjaškim gospodinjam.

Kar se pa tiče boga, ki nam želi srečo in polno življenje, mislim, da ga je treba poslati v vse polno kotičkov tega sveta, jih že dolgo ni obiskal... tam ljudje potrebujejo vsaj najosnovnejše, kje so šele dobra hrana, pa udobna oblačila, knjige in cajt za študiranje njih, pa intelektualna družba :zoro: in ti šment, morda se pa prav tile ljudje izgarajo, zato da mi lahko "živimo polno".

Vsekakor... privoščim vsakomur srečo in užitek... sam tole so pač bučke :lol:

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Janko, si že kaj apliciral zadeve iz knjige? Gre kaj na boljše?

ne, nisem niti še prebral, čeprav jo imam že dolgo.

so mi pa zelo ušeč eni pointi, kolikor sem jih videl. in sploh nimajo direktne veze z denarjem in bogatenjem.

in z lahkoto jih prenesem na vsa področja :-)

Čemu tak posmeh družba? Nekdo se odloči objaviti modrosti iz preteklosti in mi se temu posmehujemo? :) sem si dal pod bookmark bom prebral ko bom imel čas. Če je kaj dobrega notr bom odkril, pa vam poročam. Ne zgleda predolgo.
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Medicina kot znanost o boleznih je prispevala k porastu bolezni; religija kot znanost o grehu je pospešila grešnost in ekonomija s preučevanjem pomanjkanja bo napolnila svet z bedo in siromaštvom.....:palec: :palec:

tole pa čisto drži

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

• 1 month later...
Čemu tak posmeh družba? Nekdo se odloči objaviti modrosti iz preteklosti in mi se temu posmehujemo? http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/smile.gif sem si dal pod bookmark bom prebral ko bom imel čas. Če je kaj dobrega notr bom odkril, pa vam poročam. Ne zgleda predolgo.

Slaaaaba modrost ... zato .

Lp + #

je pa še ena globja resnica ...

bogastvo in blaginja nam je vsem namenjeno v enaki meri ...

zato ... ko nekdo želi imet več od drugih ... imajo zato drugi manj ...

poglej okoli sebe in preveri ... !!!

na svetu je veliko miljonarjev in miljarderjev ... za njimi pa so miljarde revežev ...

gre za preusmeritev blaginje od množic k posameznikom ...

ne gre za sposobnost kreiranje dodane vrednosti ... gre za krajo

PODPIS !!!

In ne samo Taka Modrost, ki razkriva one prevare , ... še veliiiko več se da povedati , Zakaj je bogatenje Škodljivo za večino naših Duš .

Namreč, zelo redke Duše so "odporne" na bogastvo/bogatenje , da ne zapadejo pod njegov vpliv .

Samo Tiste, Ki so Dovolj Duhovne, so upravičene do Bogastva, pa še To Le Zaradi Zvestega Uporabljanja Bogastva v Družbene Namene .

In Končna Modrost : če bi bogataši vedeli, Kakooooooo Škodljivo je bogastvo za njihove Duše, Bi bežali od njega kot "hudič od križa" , kot krogla iz puške, ali pa še Bolj !!!!!!!

Torej, nikar si ne želite postati bogati, kajti to vas bo lahko Dragooo stalo .

Vem iz lastnih izkušenj, ko sem v lajfu prenahitro prišel do precej denarja, in kar sem delal na sebi skoraj 10 let, sem v nekaj mesecih precej uničil, ... in Le Stvarniku-Bogu se imam za zahvaliti , da me je rešil te Skrite Pasti, katere takeli avtorji takelih bukev žal ne prepoznajo .

Zato , ... zato smo tu tudi taki, ki razkrivamo takele Pasti .

Človek si Nikoli nesme pustiti, da nekdo drug dela zanj , Ker je Avtomatično na napačni Poti .

In, kot si rekel, Shamanamo, ... da bi zaradi mene morali biti nekdo reven, ... Hvala lepa za takšno izkoriščevalsko bogatenje na račun Bližnjega .

Tam preneha Ljubezen, in tudi Življenje se potem Kaj Kmalu - Neha .

Zato bežite od takšnih "nasvetodajalcev" , kajti - So Skriti Zavajalci - satanovi pomagači , ki vodijo v Propad .

Žal.

Lp + #

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...