Skoči na vsebino

Vonji ...

Mimi

Recommended Posts

"Kateri so najslastnejsi vonji?

Vsakdo bi si lahko naredil seznam.

Moj bi vseboval sipek v zraku, ki ima tako nedolocen vonj, da ga ne mores slediti do vira; smreke v vrocem dnevu; metina omaka; sveze nacepljen les; cimet; zrela jabolka; pravkar odprt zavitek caja; pravkar zmleta kava; hlev tekmovalnih konjev; mlecna farma; cirkus.

In se nicesar nisem rekel o cvetlicah. ..."

A. V. Lucas

Kateri vonji pa so nam vsec?

Katere imamo najrajsi?

Torej - kaj nam najbolj disi? x;)x

Deli na socialnih omrežjih

• 8 months later...
  • Komentarji 258
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Meni najbolj disi perilo, posuseno na svezem zraku...

Kozha meni najljubsih...

Mandeljni...

Gozd in travnik, sveze pokosena trava...

Bela kava zjutraj...

...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Neopredeljiv vonj

...svobode...

...življenja...

...ljubezni...

...jutra, odetega v svetlobo...

...

Vse tiste vonje bi dodala, kateri so neopredeljivi... ;-)))

Marsa, prav lepa tema! :-)) Hvala ti, polepšala si mi dan! :-)))

Suzana

*...trenutek, ko sem...*

*Ne bom se skrila za zaveso teme - povem Ti le, kar govori mi srce.*

A ne, Susi? x:)x

Tudi sebi.. ves, kolkokrat sem hotela tole odpreti, pa vsakic pozabila. Danes pa nisem pozabila..

Pac pa sem pozabila na nekaj vonjev, ki so mi zakon:

les, les in les... (ko pridemo z morja, pa je v sobi blag vonj po nekem eksoticnem lesu - imava taksno piramidasto omarico).

In sneg.... ful mi je vsec vonj snega.

Marsa

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Aja, seveda... smrekovi vrsicki seveda...

Od takih disecih pa se vonj po jasminu, pa vsec mi je sandalovina, moshus in patchouly.

Picasso

ah vonj vonj...

naravni vonj ljudi, pa živali in seveda gozd...

pa travnik pomladi in jeseni ....

in vse prijetne vonjave, s katerimi polepšaš prostor

(PS - kako ločiti strupene umetne kemične formule od naravnih olj - ali samo po ceni??)

in najlepše - morje, vse sredozemske trave zvečer in ciprese sredi opoldanske vročine (pa sedaj že skoraj škržate slišim)

Lep dan

lunaluna

Veste kaj pa mojim otrokom diši?

Hčerki benzin, tobak in kanalizacija :o|o: , sinu pa noge od moje mame (njegove babice) x:Dx

x:Dx x:Dx

No, meni pa les, mmmm... svež les! Spominja me na očetovo mizarsko delavnico - tam je vedno tako dišalo, pa polno žagovine po tleh in v zraku. x:)x Kar nostalgična postanem.

Tamara

Uh vonji..

-sveže pokošene trave, pa tudi posušene trave(sena - sploh)

-vonj gozda...

-obožujem vonj sveže nabranih gob(sploh tistih, ki sem jih nabrala sama)

-na zraku posušeno perilo - tudi...

Kakšen nežen sadni parfumček(z vonjem jabolka,..ali kaj podobnega)

-koža meni dragih ljudi(seveda)

No, saj se bom še spomnila:))

natalija

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Gorski zrak, smrekov gozd, vonj po morju, vonj po zenski, vonj po breskvicah, na bencinskih postajah mi je vsec vonj po bencinu, trava, livade, med, vonj po cokoladi ko se dela torta - slascica, delanje potice, vonj po konjskem hlevu, cesnje, rum, kava, sveza brisaca, cisto perilo, moja pazduha (pod pogojem da je namazana z deodorantom) x:Dx x:Dx x;)x disave za notranjost avtomobila, vonj po vaniliji ohhhh x8Dx x8Dx x8Dx
Ja sam ka mali pao s lipe

Kaj mi noro diši:

B.-jeva koža, smrekovi vršički, borovci-sploh na morju, morje, dišeče vrtnice, kreme za sončenje na morju, vonj po beli kavi in pravi kavi, slaščice, janež, cimet, klinčki, čokolada, rožiči, sveže pečeni kruh, vonj po kokicah - tud na morju, pečena koruza, pečen kostanj, jabolka - sploh zelena, češnje,borovnice, jagode, sveže oprano perilo, posteljnina (mmm.. je fino potem spati), vonj mačka ki spi v senu :-)), parfem Hugo Boss, sandalovina, cigare, pipa, moj vonj ko sem stuširana, pa ni nujno tud naparfumirana...vonj po zimi, snegu, gorski zrak, vendar tam, ko ni krav, pa ovac.. tist svež zrak...

Pa še pa še....

Mushi

Zame vonji, ki mi prinesejo največ najbolj intenzivnih spominov (recimo, morje, gozd in vonj po dimu(lesenemu dimu), pa vonji po hrani(če to ni smrad iz menz in podobnih masovnih obratov), ozonski vonj(po dežju), čisti gorski zrak, seno, smola, kadilo, hašiš, živali(z izjemo perutnine in večjih farmskih smradoproduktorjev), rastline (posebej majaron, žajbelj, pelin, julka, česen...). Od kemije pa še najlepše dišijo bencin in razrečila (v primerjavi s sodobno konzumšaft produkcijo parfumov je celo smog dobrodošla rešitev).

Uživajte!

Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel.

Meni pa najlepše diši moj kuža zjutraj, ko je zaspan in mehek in se pride stisniti k meni v posteljo.

Diši mi asfalt poleti, ko nanj zapade dež, diši morje, sončni zahod, veter, diši bunda, potem ko cel dan v njej smučaš, diši kuhano vino, curry, kava, cimet in vanilija, pisemski papir, diši seks, ko se dva zavonjata..., dišijo spomini, dišijo dojenčki.

Zelo zelo lepa tema/ideja! x:)x

katja21

Meni disijo se laboratoriji pa bencin (tudi)... pa disi mi avto - notranjost... tak vznemrirljiv se mi zdi.

Pa ce sem lacna, mi disi po hrani (vcasih pa ne prenasam tega vonja)..

Nekdo je omenil vonj po dimu, lesu... kako sem lahko pozabila na to... saj je eedn mojiih najljubsih vonjev, atmosfera v zvezi z njim pa me spominja na jesen in kurjenje ognja v prijateljskem krogu.

Ja, seveda, saj ni nakljucje, da ste omenili spomine... saj je ta center povezan prav s tem...

Tako je prijatelj, ko je nekoc prisel k meni, dejal--- pri tebi je tako kot pri moji babici (!! :~)))

No, finta je bila v tem, da sem "kurila" sivko.... pa ga je ta vonj pripeljal do tega...

Aja - disi mi se Jecoderm (a to sploh se obstaja x:Dx

Aja, in se - na trznici mi disi ze od dalec sadje (npr. jabolka) in korencek.

Seveda, tudi zacimbe - najraje imam setraj, pa baziliko, vsec mi je mesanica vonjev pomarance in zbic ali cimeta.

Pa vrtnice disijo lepo

Picasso

sem nekje bral o eni raziskavi kjer so izvedli naslednji test:

materam so dali za "njuhat" ponošene srajce od treh moskih med katerimi je bila tudi sinova majica

razultati so bili takšni, da je velika večina mater kot najslabsi vonj ocenila prav sinovo majico...

ko sem to bral sem si rekel, ah še ena stvar ki ni "brezveze" na tem svetu in je z nekim razlogom (narava sama je torej poskrbela, da se mati in sin nista "všeč"...)

no sedaj pa berem tukaj o vonjavah, predvsem o "všečnosti" otrokovih vonjav in sem malo zmeden...

LP

Saj vem, Mushi - zato pa sem ga izpostavila - ker vecini smrdi. x;)x

Someone - kot pravi Tamara - mamam je vsec vonj po (svojem) dojencku - njegovo kakanje, bruhanje, vse... tako sirotkasto mlecno, a domace in sladkasto, z malo zraven skoraj po janezu... :>))))

Ne Janezu - janezhu. x:)x

Odrasli oz. odrascajoci sinovi pa mamam cesto ne disijo - povezano pa je malo tudi z materinskim nekaksnim "ljubosumjem".

Poznam celo nekaj primerov, ko so mame pri odrascajocih sinovih izpostavile prav vonj kot motec faktor (pa ne iz neke desete raziskave, ampak med folkom, ki ga poznam).

Med drugim jih tudi moti, ker njihov sin odrasca - prvic bo pocasi odsel, drugic pa se s tem zavemo lastnega staranja in lastne umrljivosti.

Tretjic pa je s tem "poskrbljeno" za to, kot omenja Someone - narava poskrbi, da si ne osta vsec (*a vseeno - bilo je veliko tudi takih primerov).

Ko smo ze pri vonjih - nujno preberite PARFUM (P. Sueskind - u je s picicama) - tako se ni nihce opisoval vonjev (in se poglabljal v sestave etc).

Marsa

Picasso

Uh, ce je bil bljak, potem se dobro, da nisem gledala.

Aja - seveda ne - ze drugi vecer smo namrec praznovali mrk v Chatu. ;>))

Aja, saj res, dbest!! :>))))

Kaj sem se spomnila zdajle...

Ko sem delala v Videosekciji, smo imeli en video (mislim, da je bil mogoce Divine), kjer ... joj, ne spomnim se zdajle naslova, skoda... :>(((

Skratka:

zraven videa si dobil (ali je bilo to na ovitku, ne spomnim se) tako kartonasto nekaksno ploscico, kjer si podrgnil, ko so te v dolocenem delu filma spomnili na to s stevilko (se mi zdi)..

Potem si skratka podrgnil vsakic, ko so rekli. In je bilo vonjev od bruhanja, znoja, prdenja, vse, no, grozno....

In ko je kaj takega bilo v filmu, hop! 3 - ck ck, si podrgnil, uh, in je zasmrdelo po umazanih nogavicah... ali kaj takega. :~)))))

V bistvu ful dobra fora, samo skoda, ker je bilo vec nagravznih kot prijetnih vonjev, poleg tega pa se je tisto od nenehnega drgnjenja ( ;~))))) ) obrabilo in potem nekateri vonji sploh niso vec "delali". :>)

Ne spomnim pa se, kateri je bil najbolj vztrajen - morda ravno ta po bruhanju. ;~)))))))

Marsa

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...