Igmúwathogla 26. januar 2013 Prijavi Deli 26. januar 2013 Ko se človek zave, kako malo ve - je že na dobri poti, da napreduje na svojem razumskem in duhovnem področju. Razumske misli nas velikokrat blokirajo in zavajajo, saj gradijo na naučenem ali že znanem. Intuicija, povezava z univerzalnim virom, pa je tista, ki nam posreduje novo znanje. ki nam omogoča čudeže (v tehniki, glasbi,...skratka na vseh področjih.) Po moji "pameti" je vse intuicija, vizija, podzavest - povezava z univerzalnim znanjem (zakladnico znanja) le na različen način pristopimo do istega vira.Skozi evolucijo je večina od nas izgubila stik z intuicijo (jo utišala, odrinila, zakopala globoko pod vso razumsko in egoistično navlako) ali je ledena gora samo to kar je nad vodno gladino, ali spada zraven tudi to, kar je pod gladino? ali misel ki prihaja iz podzavesti ni misel? ali so res misli omejene? - ne vem kako je z vami, ampak jaz imam občutek, da so misli popolnoma neomejene, v vsakem trenutku lahko vsak misli karkoli želi in nihče mu tega ne more preprečiti. prav tako se mi zdi nemogoče, da bi nekdo "izgubil stik z intuicijo (če je intuicija nekaj podzavestnega)" - če ne verjamete, da je to nemogoče (izgubiti stik s podzavestjo) premislite, koliko stvari se dogaja podzavestno, koliko našega zaznavanja je res "zavestnega" itd., še o tem kdo ali kaj je "zavestno" in kdo ali kaj "ni zavestno" ima 10 ljudi 12 mnenj.... sicer se mi pa zdi, da je to glavni problem v tej diskusiji (pa ne samo v tej) da si različni ljudje različne pojme čisto različno razlagajo:če eden trdi da obstaja mrtva materija, drugi pa da je vse živo, očitno nimata iste definicije o tem kaj pomeni "živo" in kaj pomeni "mrtvo"...... Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 26. januar 2013 Prijavi Deli 26. januar 2013 Eni se bolj eni pa manj zavedajo, glede na njihovo delovanje. Če si del pravira si s tem tud pravir je res, sam nisi v vseh pogledih pravir. Tako kot mleko ni v vseh pogledih enako kravi, ali sin očetu, tako tudi živa bitja nismo v vseh pogledih enaka Bogu, ker smo delček ene izmed njegovih energij. Če ne sledimo njegovega nasveta (izvirni greh) izgubljamo zavedanje in srečo. Boljš je da sledimo Njegov nasvet. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 26. januar 2013 Prijavi Deli 26. januar 2013 Ja je, zelo dobro vprašanje, sem pa mnenja, da je celotna civilizacija preveč usmerjena v tehnološki razvoj, znanost, misli...Misli so omejene, zato tudi prihaja do nesreč kot so Černobil in Fukušima, itd... Vsaka misel, ima pol, ki izključuje nasprotni pol, zato nikoli ne more biti popolne misli ali rešitve... Vsaka misel kreira rešitev in problem. Zato tudi živimo v konfliktu, vse kar naredimo z neko mislijo in posledično dejanjem dobro, na drugi strani proizvedemo spet nek problem, ki je slab... ljudje reagiramo na strah na nam lasten način... večinoma z raznimi strategijami, ki naj bi nam zagotovile varnost, ponavadi s kopičenjem denarja. tehnologija kot jo razume povprečen uporabnik, (ki je zgolj uporabnik in ne ta ki tehnologijo razvija) so pač igračke. tu ima svojo vlogo seveda vsakodnevna sugestija/avtosugestija, da to potrebujemo, ker je sicer očitno, da ne gremo v koraku z ostalimi in smo očitno ogroženi, v nevarnosti. a ni grozno, če si v toku enega leta ne morem kupiti neke igrače... ki bi me stala vsaj eno ali več mesečnih plač? in kaj sem pripravljen storiti, da to igračo dobim? kompromis? ja, kompromis, in rečem tudi sam JA kopičenju dragocene navlake in s tem direktno podpiram izkoriščanje narave vključno z ljudmi. potem je tu še vprašanje vojaške tehnologije, katera je nemalokrat izvor marsikateri igrači. se pravi... vprašanje smisla v oziru na zavest o naravi oz planetu na katerem živimo. ne človek s svojimi razvajenostmi bi moral biti prioriteta, temveč narava kot fundament naši sreči... čista voda, čist zrak... alfa in omega. in če kakšen izum pripomore k prijaznemu sodelovanju z naravo -super! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 26. januar 2013 Prijavi Deli 26. januar 2013 ali je ledena gora samo to kar je nad vodno gladino, ali spada zraven tudi to, kar je pod gladino? ali misel ki prihaja iz podzavesti ni misel? ali so res misli omejene? - ne vem kako je z vami, ampak jaz imam občutek, da so misli popolnoma neomejene, v vsakem trenutku lahko vsak misli karkoli želi in nihče mu tega ne more preprečiti. prav tako se mi zdi nemogoče, da bi nekdo "izgubil stik z intuicijo (če je intuicija nekaj podzavestnega)" - če ne verjamete, da je to nemogoče (izgubiti stik s podzavestjo) premislite, koliko stvari se dogaja podzavestno, koliko našega zaznavanja je res "zavestnega" itd., še o tem kdo ali kaj je "zavestno" in kdo ali kaj "ni zavestno" ima 10 ljudi 12 mnenj.... sicer se mi pa zdi, da je to glavni problem v tej diskusiji (pa ne samo v tej) da si različni ljudje različne pojme čisto različno razlagajo: če eden trdi da obstaja mrtva materija, drugi pa da je vse živo, očitno nimata iste definicije o tem kaj pomeni "živo" in kaj pomeni "mrtvo"...... kar se omejenih oz neomejenih misli tiče... ne bi vedel dati odgovora... ker so sami pojmi res precej abstraktni oz., kot praviš, se jih da interpretirati na vse mogoče načine. to je res pomemben point... sploh kar se komunikacije tiče. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 26. januar 2013 Avtor Prijavi Deli 26. januar 2013 Se strinjam xyz...ljudje reagiramo na strah na nam lasten način...večinoma z raznimi strategijami, ki naj bi nam zagotovile varnost,ponavadi s kopičenjem denarja. tehnologija kot jo razume povprečen uporabnik,(ki je zgolj uporabnik in ne ta ki tehnologijo razvija)so pač igračke. tu ima svojo vlogo seveda vsakodnevna sugestija/avtosugestija,da to potrebujemo, ker je sicer očitno, da ne gremo v koraku z ostalimiin smo očitno ogroženi, v nevarnosti.a ni grozno, če si v toku enega leta ne morem kupiti neke igrače...ki bi me stala vsaj eno ali več mesečnih plač?in kaj sem pripravljen storiti, da to igračo dobim? kompromis?ja, kompromis, in rečem tudi sam JA kopičenju dragocene navlakein s tem direktno podpiram izkoriščanje narave vključno z ljudmi.potem je tu še vprašanje vojaške tehnologije, katera je nemalokrat izvor marsikateri igrači.se pravi... vprašanje smisla v oziru na zavest o naravi oz planetu na katerem živimo.ne človek s svojimi razvajenostmi bi moral biti prioriteta, temveč narava kot fundament naši sreči...čista voda, čist zrak... alfa in omega.in če kakšen izum pripomore k prijaznemu sodelovanju z naravo -super! Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 26. januar 2013 Avtor Prijavi Deli 26. januar 2013 ali so res misli omejene? - ne vem kako je z vami, ampak jaz imam občutek, da so misli popolnoma neomejene, v vsakem trenutku lahko vsak misli karkoli želi in nihče mu tega ne more preprečiti.Saj tudi sam se sprašujem kaj je misel??? Še posebej, ko sem sproščen.))V misli je omejitev, saj neomejna misel ne obstaja, moraš jo determinirati, saj drugače ni misli.Tok misli pa je lahko neomejen...Mogoče sva se tu drugače razumela...No nevem,,,mogoče kdo drug lahko boljše napiše... Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 26. januar 2013 Prijavi Deli 26. januar 2013 pravir si pravzaprav v vsem ...mleko res ni krava ... je izdelak krave ... je pa po svoje del krave ... nosi njeno informacijo ...razlogi so drugje :pravir nadaljuje svojo pot in se razvija skozi nas ...zato nam je ob rojstvu vzet popoln spomin ...pravzaprav nam je odvzet že na plasteh priprav na novo življenje - inkarnacijo ... ker bi nas oviral ...naše 3D telo in um pa bi enostavno izgoreli ... pregoreli ob ogromnem potencialu pravira, zato se mu tudi v poznejših fazah lajfov v kempleksnejših dimenzijaš ne moreš preveč približat in živiš kot delček tega, ki ga dana telesa zmorejo ... rodimo se skoraj brez predznanja, z namenom, da se najprej sploh lahko vživimo v novo inkarnacijo, se jo naučimo dojemat, ker je precej enostavna glede na pravir ... sicer nebi mogli komunicirat z nikom v tem lajfu, nihče nas nebi razumel ...že v okvirju enega lajfa lahko doživiš močan razkorak z okolico, ko močno razviješ zavest in delovanje ... ko v glavnem osvojimo mehaniko lajfa v katerem se nahajamo, pa začnemo postopoma delat v smeri zavestnega in dušnega razvoja Zdej mi je mal bl jasn. To čemur ti praviš pravir je tvoj večni jaz, različen od tvojga materialnega telesa in uma. Tvoja trenutna koncepcija sebe (npr. sem slovenec) si ti, ampak hkrati si tudi pravir, ki je neoseben (ni slovenec). Cilj ti je da se osvobodiš, da si le del in bit pravir, tj. popolnoma svobodno delovat, izbirat. In tudi ko si pravir, se še naprej razvijaš, ker si vedno živ. Takrat te materija ne nadvladuje, ampak ti njo, svobodno jo vodiš, upravljaš. A se ti zdle zavedaš kaj jz mislim, čutim, želim, al se zavedaš le kaj ti misliš, čutiš, želiš? To čemur jaz pravim Pravir ali Bog, je tisti, ki se v celoti zaveda tako tebe kot mene in vseh ostalih zavestnih bitij. V svoji esenci mi nismo Bog (energetik), ampak del njegove energije in kot taki njegovi večni služabniki. Le če po svoji svobodni izbiri ne slediš njegovega dobronamernega nasveta, se morš inkarnirat, trpet življenje ko te materija bolj ali manj nadvladuje in reinkarnirat. Vse dokler po svoji izbiri ne začneš sledit Božjega nasveta. Čeprav smo si v marsičem podobni Bogu (smo narejeni po Njegovi podobi), ampak nismo si eno v vseh pogledih. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 26. januar 2013 Prijavi Deli 26. januar 2013 kdor želi biti služabnik ... postane služabnik ...ampak, zavedaj .... to je tvoja želja ... in jo boš prerastel ...in ne rabi biti tako ... vsaj ne skozi večnost ... je tvoja trenutna lekcija ... Si bil ti kdaj v situaciji, ko nisi nikomur/ničemur služil? Koliko časa? Moja trenutna lekcija je, da opuščam večno neprijetno služenje in sprejemam večno prijetno služenje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 26. januar 2013 Prijavi Deli 26. januar 2013 prav ... sem vesel, ker te izpolnjuje in daje cilj Si bil kdaj v situaciji, ko nisi služil nikomur ali ničemur. Koliko časa? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 26. januar 2013 Avtor Prijavi Deli 26. januar 2013 Kaj je zavestno učenje???princip služenja sem zamenjal s principom zavestnega učenja Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 26. januar 2013 Prijavi Deli 26. januar 2013 princip služenja sem zamenjal s principom zavestnega učenjane želim rečt, da sem pametnejši ...ampak zame je bolj smiselno No, jaz sem se pa na podlagi zavestnega učenja odločil služit Krišno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 26. januar 2013 Prijavi Deli 26. januar 2013 saj ... te ne kritiziram in ne obsojam ...sem šel skozi to fazu ... Sam zdi se ti tko. Šel si iz dežja pod kap. Eno vrsto greha si zamenjal za drugo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 26. januar 2013 Prijavi Deli 26. januar 2013 recimo ... in naj bo to moja izkušnja ...počnem to, kar je na vrsti ...zavestno sprejemam z vsem kar spada zraven ...veliko poti pelje do cilja ...in vse poti so prave ... bi pa dodal nekaj ...vdano služenje dostikrat ni tako zelo iskreno ...ponavadi je usmerjeno k koristim na lahkotnejši način ...če pa jih res dobiš na tako zelo lahkoten način, pa je veliko vprašanje ... zato sem pred leti naredil odklop ... delam po svoje in osvobojeno ...in dovolim si delat tudi napake ...saj ni moj namen zliti se že jutri s pravirom ... v božanskem smislu napake sploh niso napake ... so ena od možnosti na poti popolnosti ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png . Kakor želiš. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 26. januar 2013 Prijavi Deli 26. januar 2013 Med mrtvo materijo in živim, zavestnim bitjem obstaja kategorična razlika. Samo živo bitje ima možnost izbiranja, čutenja, mišljenja. Obstaja pa tud kategorična razlika med navadnimi živimi bitji in Bogom. Če navadno živo bitje izbere, da ne bo sledilo nasveta Boga, ga nadvlada materija, s katero se zmotno poistoveti in pozabi nase in na svoj Izvor, Boga in mora zato trpet. Izvirni greh.Super Razloženo !!! Hvala, Mgd Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 26. januar 2013 Prijavi Deli 26. januar 2013 Sam zdi se ti tko. Šel si iz dežja pod kap. Eno vrsto greha si zamenjal za drugo. T o č n Tko' !!! Ampak, zaradi svoje Duhovne Slepote njegove duše, se tega še ne zaveda. Sploh se ne zaveda, da mu bo morda jutri že zmanjkalo časa zliti se z Izvorom . Žal. Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 26. januar 2013 Prijavi Deli 26. januar 2013 T o č n Tko' !!! Ampak, zaradi svoje Duhovne Slepote njegove duše, se tega še ne zaveda. Sploh se ne zaveda, da mu bo morda jutri že zmanjkalo časa zliti se z Izvorom . Žal. Lp + # Karkol že nardi ali doseže, ga ne bo tolk izpolnil kokr bi hotu, zato če ne prej, bo pa na konc, ko bo začutu Božjo ljubezen, hotu vsaj sprobat še ljubezen do Boga in na njegovo pozitivno presenečenje dosegel tisto po čemer je vedno hrepenel. Bog ma rad vse. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 27. januar 2013 Prijavi Deli 27. januar 2013 Karkol že nardi ali doseže, ga ne bo tolk izpolnil kokr bi hotu, zato če ne prej, bo pa na konc, ko bo začutu Božjo ljubezen, hotu vsaj sprobat še ljubezen do Boga in na njegovo pozitivno presenečenje dosegel tisto po čemer je vedno hrepenel. Bog ma rad vse. Dobro Si Povedal !!! Namreč, Ljudje Sploh ne vedo več, po Čem naj bi Hrepeneli !!! ! !!! Žal. Lp + # prav ... sem vesel, ker te izpolnjuje in daje cilj Ja, in eni so potem takole brezciljni, ... in tavajo, in tavajo , ... dooooolga obdobja brezciljno tavajočih inkarnacij , ... Zaradi Premalo - Resnosti . Življenjske Resnosti. Žal. Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Igmúwathogla 27. januar 2013 Prijavi Deli 27. januar 2013 Med mrtvo materijo in živim, zavestnim bitjem obstaja kategorična razlika. Samo živo bitje ima možnost izbiranja, čutenja, mišljenja. Obstaja pa tud kategorična razlika med navadnimi živimi bitji in Bogom. Če navadno živo bitje izbere, da ne bo sledilo nasveta Boga, ga nadvlada materija, s katero se zmotno poistoveti in pozabi nase in na svoj Izvor, Boga in mora zato trpet. Izvirni greh. kdo pa določa, kaj je "živo zavestno bitje" in kaj je "mrtva materija"? Kako si lahko prepričan, da recimo kamen ob cesti ne "izbira, čuti in misli"? Mogoče pa kamen to prav tako dela kot ti, le da ti tega ne zaznaš, ker z njim pač ne znaš komunicirati. če lahko nekaj imenujemo "izvirni greh" potem bi rekel da je "izvirni greh" prav to razlikovanje med "živim in mrtvim" med "navadnim živim bitjem" in kaj pa vem "nenavadnim živim bitjem" med "dobrim in slabim"... veš kaj se dogaja, če nekdo razlaga kakšen je "svet", kakšno je "bistvo življenja", kaj je "res" in kaj "zmota"? ta nekdo opisuje samo SVOJ svet, SVOJE bistvo življenja in SVOJE resnice... Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 27. januar 2013 Avtor Prijavi Deli 27. januar 2013 Se strinjam...kdo pa določa, kaj je "živo zavestno bitje" in kaj je "mrtva materija"? Kako si lahko prepričan, da recimo kamen ob cesti ne "izbira, čuti in misli"? Mogoče pa kamen to prav tako dela kot ti, le da ti tega ne zaznaš, ker z njim pač ne znaš komunicirati. če lahko nekaj imenujemo "izvirni greh" potem bi rekel da je "izvirni greh" prav to razlikovanje med "živim in mrtvim" med "navadnim živim bitjem" in kaj pa vem "nenavadnim živim bitjem" med "dobrim in slabim"... veš kaj se dogaja, če nekdo razlaga kakšen je "svet", kakšno je "bistvo življenja", kaj je "res" in kaj "zmota"? ta nekdo opisuje samo SVOJ svet, SVOJE bistvo življenja in SVOJE resnice... Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 27. januar 2013 Prijavi Deli 27. januar 2013 kdo pa določa, kaj je "živo zavestno bitje" in kaj je "mrtva materija"? Kako si lahko prepričan, da recimo kamen ob cesti ne "izbira, čuti in misli"? Mogoče pa kamen to prav tako dela kot ti, le da ti tega ne zaznaš, ker z njim pač ne znaš komunicirati. če lahko nekaj imenujemo "izvirni greh" potem bi rekel da je "izvirni greh" prav to razlikovanje med "živim in mrtvim" med "navadnim živim bitjem" in kaj pa vem "nenavadnim živim bitjem" med "dobrim in slabim"... veš kaj se dogaja, če nekdo razlaga kakšen je "svet", kakšno je "bistvo življenja", kaj je "res" in kaj "zmota"? ta nekdo opisuje samo SVOJ svet, SVOJE bistvo življenja in SVOJE resnice... Vse določa Bog, mi pa se lahko s svojo od njega dano nam svobodo izbire s tem strinjamo (smo srečni) ali pa ne (delamo izvirni greh in smo nesrečni). Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 27. januar 2013 Prijavi Deli 27. januar 2013 Vse določa Bog, mi pa se lahko s svojo od njega dano nam svobodo izbire s tem strinjamo (smo srečni) ali pa ne (delamo izvirni greh in smo nesrečni). Točn' Tko !!! No, vsaj eden, ki še nekaj malega ve ! Ima pa tudi vsak kamen svojo "govorico" , tko kot rastline + živali , ampak mi pokvarjenci je dandanes niti ne slišimo, in še manj razumemo. Žal smo se tako daleč oddaljili od Stvarnika, da so nam te sposobnosti odvzete . Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 27. januar 2013 Prijavi Deli 27. januar 2013 vse je iz iste energije ... in potem bi mi radi opredeljevali živo/mrtvo ... to je nonsensmi smo tisti bedaki, ki analiziramo in razstavljamo, namesto, da bi sestavili v globjo celoto ...in potem smo zmedeni ... A si že kdaj slišu list papirja rečt "jaz sem list papirja" ? Ti je mrtvo telo tvojega učitelja za matematiko že kdaj pomagalo rešit enačbo? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 27. januar 2013 Prijavi Deli 27. januar 2013 mrtva materija kaj je to ? jaz ne poznam nobene mrtve materije...koliko je tukaj ljudi polnih odgovorov pa ne poznajo osnov. če ti ne slišiš rože ali papirja ali kamna(zakaj kamen poč?zakaj roža raste?)še ne pomeni da je mrtva stvar.vse kar vidimo je samo iluzija, naša projekcija možganov,ki vidijo in slišijo in dojemajo na ravni naše zavesti.mi je hecno ko poslušam ljudi ki verjamejo v boga,pa naj ga imenujejo kot hočejo.point je v tem da verujejo in to je slabo,drugo pa koliko nekih pravil,koliko je nekih predsodkov,koliko je govora o ljubezni,ko pa začnejogovoriti je pa vse sama negativa in obsojanje.ot je samanamo rekel se stinjam z njim.če je kje kakšna mrtva stvar je to verjetno v kakšnem podstrešju nekaterih oseb....pa še temu ne moremo reči mrtva materijahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 27. januar 2013 Prijavi Deli 27. januar 2013 Si bil kdaj v situaciji, ko nisi služil nikomur ali ničemur. Koliko časa?že celo moje življenje ko služim služim sebi..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 27. januar 2013 Prijavi Deli 27. januar 2013 v bistvu je ta debata okoli služenja zanimiva, ampak v osnovi je v vedah rečeno,da vsak in vse služi bogu...in kar se boga v obliki krišne tiče, prav tako... naveden je celo primer,da demonska bitja prav tako služijo bogu, in da je njihov odnos z bogom prav ta,da mu kljubujejo. zdaj, reči, da boš srečen šele ko boš služil bogu, je v tem kontekstu hecno...ker potemtakem je vse in vsak srečen. to sem seveda opisal strogo iz te omenjene perspektive,se pa sam ne nagibam preveč k tovrstnemu sistematiziranju, čeprav je to zanimiv point. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.