Skoči na vsebino

Izvirni greh Človeka

none

Recommended Posts

ti si del vira ... torej si vir ... to je en tvoj aspekt

in tukaj si kot nepopoln človek skozi katerega se vir uči ... to je tvoj drugi aspekt

in tukaj si kot človek, ki ga ti vidiš v ogledalu ... to je tvoj tretji aspekt

gre za navidezno ločenost, ki ima svoj namen ...

1. Kaj je del vira in kaj je vir? (moj prvi aspekt)

2. Kaj se vir, ki sem jaz, uči skozi mene, nepopolnega človeka? (moj drugi aspekt)

3. Jaz sem človek, ki ga jaz vidim v ogledalu? Podvprašanja : 1. Kdo sem jaz? 2. Kdo je človek? 3. Kaj je ogledalo? (moj tretji aspekt)

4. Kaj je namen navidezne ločenosti med temi mojimi aspekti?

Deli na socialnih omrežjih

1. Jz se zavedam dveh svojih teles (vehicle).

2. Iz nivoja sebe. Sem večen, zavesten, srečen, ne materialna energija.

Kdaj in s čim sem sebe primerjal s kom?

A si razumel zgornji post...prečekiraj si par new age knjig in poglej koliko "vozil"- subtilnih teles je tam omenjenih...potem pa probaj poštudirati iz katerega "vozila" ti deluješ...in se ti mora začet malo svitat...seveda če imaš dovolj duhovne podlage...

Najvišjo zavest lahko razumejo samo tisti ljudje, ki delujejo iz nivojev, ki so blizu nje...tisti, ki je pa tega sposoben se mu pa po naših besedah reče Buda, razsvetljeni človek, guru in ne vem kako še vse...

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

A si razumel zgornji post...prečekiraj si par new age knjig in poglej koliko "vozil"- subtilnih teles je tam omenjenih...potem pa probaj poštudirati iz katerega "vozila" ti deluješ...in se ti mora začet malo svitat...seveda če imaš dovolj duhovne podlage...

Najvišjo zavest lahko razumejo samo tisti ljudje, ki delujejo iz nivojev, ki so blizu nje...tisti, ki je pa tega sposoben se mu pa po naših besedah reče Buda, razsvetljeni človek, guru in ne vem kako še vse...

V dveh vozilih, ki sem jih omenil, je bilo eno fizično materialno telo, drugo pa subtilno materialno telo, v katerega spadajo vsa našteta subtilna telesa, ki si jih ti prebral v new age knjigah. Jaz ne delujem iz teh dveh vozil, ampak iz voznika, ki je večen, zavesten, srečen, ni materialna energija, kategorično različen od nje, iznad nje, ki jo vodi.

Kam spadam?

glej bojante jaz nikoli nisem rekla da sem razsvetljena, seveda se še vedno borim z iluzijam saj so močno vsidrane v mojo podzaves, sam se jim pa trudim upreti,življenje samo me je privedlo do marsikaterih spoznanj in iluzij,jaz jih moram pa zdaj predelati, kere so prave stvari in kere ne....katere mi delajo slabo in kere mi delajo dobre,kaj me dela zdravo in kaj me dela bolano..in tukaj mi bog ne more pomagat...jaz moram priti do tega spoznanja.

ali naj molim ko bom bolana in bom ležala na postelji, prosim bog ozdravi me, lahko rečem daj mi moči patudi tega mi ne more on dat saj me ne bo dvignil in premikav moje roke in doge da grem jaz si narediti recimo čaj.

jaz sem moram dvignit priti do tega spoznanja da si moram skuhat čaj in si ga pol tudi naresti.jaz se raje pogovarjam sama sabo kot z bogom...raje si rečem hej ženska bodi močna, ne pa bog daj mi moči,to je zame izguba časa. seveda pa če tebi ta namišljeni prijatelj pomaga pri odkrivanju resnice, pa veselo na delo....

Jojojojjjj, bejbi, ... Žaaal si tudi Tu - Zopet - V zmoti :(...

Namreč, Samo Stvarnik-Bog ti daje Energijo , da lahko tvoja bolana Duša premakne roke + noge telesa, da si greš lahko skuhati čaj .

In če se boš še naprej pogovarjala le sama z sabo, si boš še težje pozdravila svojo Dušo, in posledično ti bo tudi materijalno telo vse bolj pešalo - bolehalo.

Posledica pa bo tudi bolj boleče umiranje , ki te še čaka, morda celo v mukah , če ne spremeniš svojih poti.

Torej so ti tvoji samopogovori le izguba Dragocenega Časa ki ga izgubljaš z tem slepilom svoje Duše.

Žal.

Lp + #

Se strinjam...Sem že malo tečen,

ampak še enkrat. Vsak je vse in nič,

rešitelja v obliki boga od zunaj ni verjetno,

to je iluzija ega, saj nam s tem daje upanje

in ohranja moč za vedno!!!

Še Enkrat :

Vsak Je le Delček Stvarstva , Ki NI Vse .

Rešitelj Je , in sicer ne samo v Obliki Boga-Človeka, Temveč On Tudi Prihaja nazaj na ta Planet na katerem smo trenutno Inkarnirani .

Ego pa se slepi, da Stvarnika ni .

Stvarnik Je Edini Večen .

Mi z našimi dušami pa toliko, kolikor sprejmemo Njegove Energije v našo dušo .

Lp + #

V dveh vozilih, ki sem jih omenil, je bilo eno fizično materialno telo, drugo pa subtilno materialno telo, v katerega spadajo vsa našteta subtilna telesa, ki si jih ti prebral v new age knjigah. Jaz ne delujem iz teh dveh vozil, ampak iz voznika, ki je večen, zavesten, srečen, ni materialna energija, kategorično različen od nje, iznad nje, ki jo vodi.

Kam spadam?

Potem si pa na nivoju Bude- razsvetljeni človek- in bi ti moral nam razlagat in tolmačit kaj piše po raznih svetih spisih...E svaka ti čast...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Ne bi bilo slabo, če bi ti nekdo res malo razložil te stvari...ker resno dvomim da deluješ iz 7. nivoja, če se ti še o nivoju "duše" ne sanja...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Majhen namig...pa naj ti kakšen krišnovec, ki to razume razlaga...

http://www.theosociety.org/pasadena/sd/sd1-157.gif

Potem si pa na nivoju Bude- razsvetljeni človek- in bi ti moral nam razlagat in tolmačit kaj piše po raznih svetih spisih...E svaka ti čast...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Ne bi bilo slabo, če bi ti nekdo res malo razložil te stvari...ker resno dvomim da deluješ iz 7. nivoja, če se ti še o nivoju "duše" ne sanja...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Majhen namig...pa naj ti kakšen krišnovec, ki to razume razlaga...

http://www.theosociety.org/pasadena/sd/sd1-157.gif

Men je ta slikca jasna, sem neki ji še manjka. Zato tud 6 in 7 točka zgoraj naštetim klasifikatorjem še ni popolnoma jasna, zato niti izvirnega greha še ne poznajo v celoti.

Men je ta slikca jasna, sem neki ji še manjka. Zato tud 6 in 7 točka zgoraj naštetim klasifikatorjem še ni popolnoma jasna, zato niti izvirnega greha še ne poznajo v celoti.

Če je tebi jasno vse to, potem pa res ne vem zakaj si pisaril in spraševal take "gluposti"...Mogoče pa samo misliš da razumeš...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Mislim, da ti je mayita dala zelo dober namig, ko je omenila primerjavo s človeškim telesom in eno celico al pa mikrobom v njem...pa še slikca, ki je meni bolj domača in ki pove marsikaj, če jo zna človek pravilno pretolmačit...

http://www.tswiki.net/mywiki/images/8/8b/Seven_Principles.gif

Kdaj pa sem rekel, da čakam na univerzum, da me pozdravi, men pa se za to ni treba nič premaknit?

Manitou.

manitou je belska beseda ker niso poznali življenja brez boga zato somorali dati velikemu duhu,neko ime,čeprav to ni resnica.

ko si rekel da meditiraš na krišno oziroma ko si govoril o bogu,ki je delček nas vseh

manitou je belska beseda ker niso poznali življenja brez boga zato somorali dati velikemu duhu,neko ime,čeprav to ni resnica.

ko si rekel da meditiraš na krišno oziroma ko si govoril o bogu,ki je delček nas vseh

Vsak ma pravico do svojga mnenja ja.

Če je tebi jasno vse to, potem pa res ne vem zakaj si pisaril in spraševal take "gluposti"...Mogoče pa samo misliš da razumeš...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Mislim, da ti je mayita dala zelo dober namig, ko je omenila primerjavo s človeškim telesom in eno celico al pa mikrobom v njem...pa še slikca, ki je meni bolj domača in ki pove marsikaj, če jo zna človek pravilno pretolmačit...

http://www.tswiki.net/mywiki/images/8/8b/Seven_Principles.gif

Hmmm, ja , kjeee s' pa to razpredelnico zdj' najdu ???

ker, ... se mi pa zdi pa žal mal prehudo zmotna-grešna , čeprov morm tud priznat', da nevem če jo razumem popolnoma , ...

A maš kako bolj pametno mrbit' ?

Thnx . lp + #

Kvečjemu smo mi delček Njega,ki nas je Ustvaril .

Joooj, brat Mgd, ampak, tale bejba je pa čiiiiist zgubljena :-((

Se vidi, da je duhovno poučena toliko kot naš maček Piki :-/

In, zdaj bi nam rada predala še te nesmisle njene slepe kratkovidnosti !!!

No, na srečo sem dovolj kmalu prepoznal te njene zmote - grehe in jih nisem sprejel .

Zahvaljujoč Stvarniku-Bogu za ta Uvid .

Kvečjemu smo mi delček Njega,ki nas je Ustvaril .

Joooj, brat Mgd, ampak, tale bejba je pa čiiiiist zgubljena :-((

Se vidi, da je duhovno poučena toliko kot naš maček Piki :-/

In, zdaj bi nam rada predala še te nesmisle njene slepe kratkovidnosti !!!

No, na srečo sem dovolj kmalu prepoznal te njene zmote - grehe in jih nisem sprejel .

Zahvaljujoč Stvarniku-Bogu za ta Uvid .

Dopuščam pravico osebnega mnenja vsakemu, ni pa nujno da se z vsakim strinjam. Pa mnenja se s časom in izkušnjami tudi spreminjajo, izboljšujejo. Nihče ni izgubljen, ker se vsi nahajamo znotraj milosti Boga. Kolk je kdo to že spoznal je druga stvar.

Po milosti Boga sem tudi jaz spoznal, da sem njegov večni delček. Hvala mu.

Dopuščam pravico osebnega mnenja vsakemu, ni pa nujno da se z vsakim strinjam. Pa mnenja se s časom in izkušnjami tudi spreminjajo, izboljšujejo. Nihče ni izgubljen, ker se vsi nahajamo znotraj milosti Boga. Kolk je kdo to že spoznal je druga stvar.

Po milosti Boga sem tudi jaz spoznal, da sem njegov večni delček. Hvala mu.

ja, brat, to maš prav, .... razen satana , ... ta še ima eno - Zadnjo izbiro , ... čez približno 1000 let .

Tudi jaz pa sem spoznal Božjo Milost nad nami , zmotniki - grešniki ... od izvirne zmote ... .

Lp + #

ja, brat, to maš prav, .... razen satana , ... ta še ima eno - Zadnjo izbiro , ... čez približno 1000 let .

Tudi jaz pa sem spoznal Božjo Milost nad nami , zmotniki - grešniki ... od izvirne zmote ... .

Lp + #

Kdo pa je to satan in kaj je to njegova zadnja izbira?

Kdo pa je to satan in kaj je to njegova zadnja izbira?

Satan je prvoustvarjeni padli duh, ki predstavlja Zlo - Smrt , Pravo - Duhovno Smrt - Temo .

Njegove Prve Preizkušnje svoje Svobodne Volje žal Ni prestal, ... in, po dooooolgih milijardno letnih obdobjih bojev in izgubljanja Energije, bo njegova Svobodna Volja Zopet Preizkušena , ... in sicer Že čez dobrih 700 Let .

To Bo njegova "Zadnja Odločitev" ( zadnja izbira) , , potem ko mu bo pokazano, kolikšen del svoje Energije je Že Izgubil do sedaj ( Skoraj Večino ) , ... in zatem Bo Stvarnik vedel, kako in kaj bo naredil z tem Planetom , na katerem smo trenutno mi inkarnirani.

Bosta pa Dve Možnosti za Prihodnost tega Planeta .

Vse za Povečevanje Njegove Slave.

MsT.

Satan je prvoustvarjeni padli duh, ki predstavlja Zlo - Smrt , Pravo - Duhovno Smrt - Temo .

Njegove Prve Preizkušnje svoje Svobodne Volje žal Ni prestal, ... in, po dooooolgih milijardno letnih obdobjih bojev in izgubljanja Energije, bo njegova Svobodna Volja Zopet Preizkušena , ... in sicer Že čez dobrih 700 Let .

To Bo njegova "Zadnja Odločitev" ( zadnja izbira) , , potem ko mu bo pokazano, kolikšen del svoje Energije je Že Izgubil do sedaj ( Skoraj Večino ) , ... in zatem Bo Stvarnik vedel, kako in kaj bo naredil z tem Planetom , na katerem smo trenutno mi inkarnirani.

Bosta pa Dve Možnosti za Prihodnost tega Planeta .

Vse za Povečevanje Njegove Slave.

MsT.

Ja sam kaj ma on z mano in mojo izbiro? Sej vsak žanje tisto kar sam seje ne?

In zakaj naj bi Stvarnik šele takrat vedel?

Ja sam kaj ma on z mano in mojo izbiro? Sej vsak žanje tisto kar sam seje ne?

In zakaj naj bi Stvarnik šele takrat vedel?

Ja, naše duše so narejene iz te satanove energije .

Naša izbira pa je, ali želimo biti satanovi otroci, ali pa Božji Otroci .

Kar pa sejemo ( tudi z izbirami) , to tudi žanjemo .

Stvarnik pa ima že pripravljena Dva "Scenarija" ( Izbire) za Prihodnost tega Planeta, in sicer Bosta Udejanjana, Takoj po satanovi odličitvi za Boga, ali proti Njemu .

Moram it zdaj delat na teren.

Se pišemo potlej, ajd' , lp.

Ja, naše duše so narejene iz te satanove energije .

Naša izbira pa je, ali želimo biti satanovi otroci, ali pa Božji Otroci .

Kar pa sejemo ( tudi z izbirami) , to tudi žanjemo .

Stvarnik pa ima že pripravljena Dva "Scenarija" ( Izbire) za Prihodnost tega Planeta, in sicer Bosta Udejanjana, Takoj po satanovi odličitvi za Boga, ali proti Njemu .

Moram it zdaj delat na teren.

Se pišemo potlej, ajd' , lp.

Moja duša ni iz satanove energije http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Ne vem zakaj bi bla.

Bog je oče vseh, je pa res, da ga lahko z izvirnim grehom pozabimo.

Ja, kar seješ to žanješ.

Za ta planet je Bog že določil, da gre po sistemu kar seješ to žanješ, ne kar se le satan odloči.

Zato glej kako boš delal http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

kako pozabiš boga z izvirnim grehom,ne najdem kje si razlagal kaj je zate izvirni greh?

Je že tolk dolgo tega, da se ne spomnem več kako http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Je že tolk dolgo tega, da se ne spomnem več kako http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Kako je blo k sm prvič pozabu Boga (izvirni greh) sem že pozabu, ker je že tolk časa nazaj.

Opazim pa zdej, da če dam pozornost stran od Boga, da zgubim notranjo srečo in občutek varnosti.

Moja duša ni iz satanove energije http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Ne vem zakaj bi bla.

Bog je oče vseh, je pa res, da ga lahko z izvirnim grehom pozabimo.

Ja, kar seješ to žanješ.

Za ta planet je Bog že določil, da gre po sistemu kar seješ to žanješ, ne kar se le satan odloči.

Zato glej kako boš delal http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Zato je, ker je vzeta iz materije . Pa četudi iz kateregakoli drugega Planeta iz prejšnje inkarnacije , tko kot je recimo moja .

Zdaj Veš Zakaj je.

Aja, ja, pa sej upam da veš, od kje smo dobili materijo ... oziroma iz čigave Energije je bila ustvarjena .

Glede Prihodnosti tega Planeta, pa je Stvarnik Določil,da kar bo satan sejal, to bo tudi žel .

Ampak samo na Notranjost Planeta, Kajti Zunanja Površina Bo ostala raj, Tko kot Bo do tedaj.

Če pa se bo odločil Pravilno, bo tudi smrt mesa izginila , Bo Odpravljena.

To Je Prihodna usoda tega Planeta kot posledica satanove odločitve.

Lp do tedaj, ajd', čaw :-)

Opazim pa zdej, da če dam pozornost stran od Boga, da zgubim notranjo srečo in občutek varnosti.

To pa je Čista Resnica, in tudi jaz poznam ta duhovna stanja moje duše .

Hvala.

Lp + #

medtem ko pišeš, govori to na glas ... če se slišiš ... mogoče kaj spoznaš

Jaz se Čiiiiist Jasno Slišim v mislih, tko, da ne rabim govorit z premikanjem mesa , ... Spoznanja pa mi daje Stvarnik.

To materialno premikanje zgleda da rabiš ti , ker imaš že (še) preveč z(po)materializirano dušo .

Na žalost.

Lp + #

Zato je, ker je vzeta iz materije . Pa četudi iz kateregakoli drugega Planeta iz prejšnje inkarnacije , tko kot je recimo moja .

Zdaj Veš Zakaj je.

Aja, ja, pa sej upam da veš, od kje smo dobili materijo ... oziroma iz čigave Energije je bila ustvarjena .

Glede Prihodnosti tega Planeta, pa je Stvarnik Določil,da kar bo satan sejal, to bo tudi žel .

Ampak samo na Notranjost Planeta, Kajti Zunanja Površina Bo ostala raj, Tko kot Bo do tedaj.

Če pa se bo odločil Pravilno, bo tudi smrt mesa izginila , Bo Odpravljena.

To Je Prihodna usoda tega Planeta kot posledica satanove odločitve.

Moja duša ni vzeta (sestavljena) iz materije. Je pa res, da vodi moje materialno telo in um. Tako kot voznik in avto. Čeprav sta povezana, je vseeno voznik voznik, avto avto. Le voznik se lahko odloča zavijat levo ali desno, ne avto. V tem je kategorična razlika med voznikom (mano) in avtom (materialnim telesom in umom).

Je pa res, da če se preveč zatopiš v svoj avto in se z njim zmotno poistovetiš, ti lahko tko zgleda kot da on pol tebe vodi, ne ti njega. Ampak to je le zmota. Npr. še en primer : ti si tist, ki je prižgal televizijo s svojo odločitvijo, a ščasoma te televizija lahko prevzame, če pozabiš nase.

Materialna energija je ena izmed energij energetika Boga.

Prej si napisal, da je moja duša iz satana, ki ga tukaj enačiš z materialno energijo. Satan se pol nima kej odločat. Ti si tist, ki se puščaš nadvladat materiji, ne da te ona nadvladuje. Je pa res, da ti tko zgleda, ko se ne zavedaš sebe. Zato boš ti žel kar boš ti sejal, ne kar naj bi satan. To je prelaganje tvoje odgovornosti na nekoga drugega.

Ta cel planet bo ščasoma uničen (tako notranjost kot zunanja površina) in spet postavljen in spet uničen in postavljen, tako kot že prej, ciklično, vedno. In z njim bo tudi "mesena smrt" vedno obstajala, za tiste, ki se zmotno poistovečajo z njim in s svojim materialnim telesom in umom. Ko se zaveš kdo si, opaziš, da se ti nikoli nisi rodil, niti nikoli ne boš umrl, vedno si obstajal in vedno boš, čeprav je res, da si menjal svoja telesa (in stanja uma) s smrtjo in rojstvom. To menjavanje teles in uničenje/postavljanje planeta bo skos šlo naprej, tko kot do zdej, sam teb ni treba, da se še naprej vpletaš v to. Boljš je da oddieš v Božje kraljestvo služit Boga. Velik boljš.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...