Skoči na vsebino

Izvirni greh Človeka

none

Recommended Posts

Čaki, čaki mal', iz Katere Energije je potem Stvarnik ustvaril tvojo dušo ??

Zgleda, da o Satanu , ki je bil prej Satana mal' premal veš, ... ker zgleda ti v Vedskih spisih premal' piše o njem .

Ampak, ne pol mislit, da ga ni, oziroma da ne obstaja, oziroma da ni tako kot sem ti Razložil .

Daj, mal povej še na prvo vprašanje.

Jaz pa letim na šiht zdej.

Lp + #

Deli na socialnih omrežjih

Čaki, čaki mal', iz Katere Energije je potem Stvarnik ustvaril tvojo dušo ??

Zgleda, da o Satanu , ki je bil prej Satana mal' premal veš, ... ker zgleda ti v Vedskih spisih premal' piše o njem .

Ampak, ne pol mislit, da ga ni, oziroma da ne obstaja, oziroma da ni tako kot sem ti Razložil .

Daj, mal povej še na prvo vprašanje.

Jaz pa letim na šiht zdej.

Ne samo mojo, tud tvojo in od vseh ostalih živih bitij je Bog ustvaril dušo iz svoje višje energije. V bistvu ni, da mamo mi dušo, ampak mi smo duša. Ampak ko se zmotno poistovečaš z materialnim telesom in umom, se ti zdi oz. rečemo, da imam jaz dušo, v resnic pa si ti duša, ki prebiva v materialnem telesu in umu. Duša je večno, zavestno, blaženo bitje, kategorično različno od materialne energije. Razmišlja, želi, čuti in se svobodno odloča glede delovanja. Če ne želi služit Boga (izvirni greh), jo v oblast prevzame Božja nižja energija ali zavajajoča energija ali materialna energija. Takrat se mora duša inkarnirati in ob tem pozabi nase in na Boga. Zmotno se poistoveti s svojim telesom in umom in deluje iz te zmotne identitete in ob tem trpi nadloge materialnega življenja, rojstvo, smrt, bolezen, ostarelost. Tako v nedogled menjava svoja materialna telesa in stanja uma (reinkarnacija) vse dokler se ne odloči raje služit Boga. Takrat se osvobodi oblasti materialne energije in iz svoje večne oblike služi Boga pri čemer izkuša neopisljivo, večno srečo ljubezni do Boga.

Ne glede na to ali Satan je ali ga ni, je tako kot vsi in vse podrejen Bogu. Zato se ti ga ni treba bat, če si predan Vsemogočnemu Bogu. Če je Bog tvoj zaščitnik, kdo ti loh kej nardi?

božanska energija je božanska energija ...

ni ne višja in ne nižja ...

je ENO vsega ...

Seveda.

Ker Bog je en in edini energetik, s svojimi neomejenimi energijami. Tako kot so npr. sonce (energetik) in njegovi žarki (njegova energija) eno, a hkrati tudi različno, tako je tudi vse ENO a hkrati različno. Za nas pogojene duše so pomembne tri kategorije. Božja osebna, Božja višja in Božja nižja energija. Mi živa bitja smo v svojem pravem-jazu Božja višja energija (zavestna). Če se odločmo služit Boga, ga lahko pod vodstvom Njegove osebne energije in smo srečni. Če ne želimo služit Boga, ampak uživat njegovo nižjo energijo (materijo), izvirni greh, nas ta postopoma prevzame v oblast in tko smo nesrečni.

Vse je eno in hkrati različno. Vsa živa bitja smo v tej enosti večno podrejeni zavestni delčki. Če nočmo služit Boga (in bit srečni), mormo služit Njegovi zavajajoči energiji (izvirni greh) in bit nesrečni. Izbira je naša. Ne glede tega ali smo podrejeni ali ne, ampak komu se pustimo podredit. Prijetneje je služit v Nebesih, kot "vladat" (zmotno se ti zdi da vladaš) v peklu :)

Ne samo mojo, tud tvojo in od vseh ostalih živih bitij je Bog ustvaril dušo iz svoje višje energije. V bistvu ni, da mamo mi dušo, ampak mi smo duša. Ampak ko se zmotno poistovečaš z materialnim telesom in umom, se ti zdi oz. rečemo, da imam jaz dušo, v resnic pa si ti duša, ki prebiva v materialnem telesu in umu. Duša je večno, zavestno, blaženo bitje, kategorično različno od materialne energije. Razmišlja, želi, čuti in se svobodno odloča glede delovanja. Če ne želi služit Boga (izvirni greh), jo v oblast prevzame Božja nižja energija ali zavajajoča energija ali materialna energija. Takrat se mora duša inkarnirati in ob tem pozabi nase in na Boga. Zmotno se poistoveti s svojim telesom in umom in deluje iz te zmotne identitete in ob tem trpi nadloge materialnega življenja, rojstvo, smrt, bolezen, ostarelost. Tako v nedogled menjava svoja materialna telesa in stanja uma (reinkarnacija) vse dokler se ne odloči raje služit Boga. Takrat se osvobodi oblasti materialne energije in iz svoje večne oblike služi Boga pri čemer izkuša neopisljivo, večno srečo ljubezni do Boga.

Ne glede na to ali Satan je ali ga ni, je tako kot vsi in vse podrejen Bogu. Zato se ti ga ni treba bat, če si predan Vsemogočnemu Bogu. Če je Bog tvoj zaščitnik, kdo ti loh kej nardi?

Glej, nebi ti bilo treba razlagati meni, da sem duša ustvarjena od velikega Duha, kajti To še Predobro Vem že iz Prejšnejga Tisočletja .

Morda sem le nerodno zapisal, ti pa nerodno zastopil.

Tudi To Vem, da je satan podrejen Stvarniku .

In vendar neveš, da je za naše duše Že Samooo Spoznanje Satanove Zlobe Smrtonosno za naše duše !

Da, tako pokvarjen je ta Prvoustvarjeni Duh, in iz njegove Energije je Stvarnik Ustvaril Vso materijo , iz katere je oblikoval kasnejša Vesolja z vsemi Galaksijami , Osončji, Planeti, Lunami, kometi in vsem skupaj.

Naše Duše pa so postopoma prek mineralnega kraljestva, potem prek rastlinskega kraljestva in potem prek živalskega kraljestva osvobojene iz te materije , pa čeprav na kakem drugem Planetu .

Si pa dobro povedal ; Če je Stvarnik-Bog moj zaščitnik, ... kdo mi lohk kej nardi , ... razen če Bog tega ne Dopusti , ... ???

Lp + #

Vse je eno in hkrati različno. Vsa živa bitja smo v tej enosti večno podrejeni zavestni delčki. Če nočmo služit Boga (in bit srečni), mormo služit Njegovi zavajajoči energiji (izvirni greh) in bit nesrečni. Izbira je naša. Ne glede tega ali smo podrejeni ali ne, ampak komu se pustimo podredit. Prijetneje je služit v Nebesih, kot "vladat" (zmotno se ti zdi da vladaš) v peklu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Dobr' si jim Razložu :)

Ne samo mojo, tud tvojo in od vseh ostalih živih bitij je Bog ustvaril dušo iz svoje višje energije.

Glej, če bi to res bilo , potem Nebi bili Tako zmotni , nepopolni , grešni kot žal Smo .

Tukaj imajo vedski spisi žal popačeno "računico" .

Logično Je : ustvarjeni smo iz pokvarjene energije ki se je odvrnila stran od Stvarnika .

Glej, nebi ti bilo treba razlagati meni, da sem duša ustvarjena od velikega Duha, kajti To še Predobro Vem že iz Prejšnejga Tisočletja .

Morda sem le nerodno zapisal, ti pa nerodno zastopil.

Nisem te nerodno zastopil, ampak odgovarjal na tvoje vprašanje iz katere Božje energije je moja duša.

Tudi To Vem, da je satan podrejen Stvarniku .

In vendar neveš, da je za naše duše Že Samooo Spoznanje Satanove Zlobe Smrtonosno za naše duše !

Da, tako pokvarjen je ta Prvoustvarjeni Duh, in iz njegove Energije je Stvarnik Ustvaril Vso materijo , iz katere je oblikoval kasnejša Vesolja z vsemi Galaksijami , Osončji, Planeti, Lunami, kometi in vsem skupaj.

Naše Duše pa so postopoma prek mineralnega kraljestva, potem prek rastlinskega kraljestva in potem prek živalskega kraljestva osvobojene iz te materije , pa čeprav na kakem drugem Planetu .

Neprijetno za naše duše je če ne želimo služit Boga, ker nas zato nadvlada Njegova materialna energija ali Satan po tvoje. Mi smo mu dal možnost, da nas nadvlada, s tem ko nismo hotl služit Boga, ampak "uživat" materijo. Res, da se mormo zato inkarnirat in reinkarnirat in šele po mnogih rojstvih v drugih oblikah (v katerih smo si izpolnjevali svoje želje po jedenju, spanju, razmoževanju in branjenju) dobimo to redko in dragoceno človeško obliko v kateri nam je spet dana možnost, da lahko služimo Boga in se tako osvobodimo oblasti materialne energije in vstopimo v Njegovo večno kraljestvo, kjer ga večno služimo, skupaj z ostalimi naklonjenimi mu živimi bitji. To človeško rojstvo je tud minljivo, zato ni pametno odlašat z našo priložnostjo, da služimo Boga, ker nihče ne ve kdaj bo mogu spet zapustit to telo in če bo v naslednjem spet dobil človeškega. Če se človek ne odloči služit Boga in se ukvarja le z izpolnjevanjem želja svojega telesa in uma (jedenjem, spanjem itd.) je velka verjetnost, da spet pade v nižje oblike življenja, da si jih izpolnjuje, a tam ne bo mel možnosti osvoboditve in ljubezni do Boga. Zato tisti, ki so pametni, pričnejo s služenjem Boga takoj.

Si pa dobro povedal ; Če je Stvarnik-Bog moj zaščitnik, ... kdo mi lohk kej nardi , ... razen če Bog tega ne Dopusti , ... ???

Bog zaščiti vsazga, ki se mu preda. Takemu noben ne more storit nič hudega, niti Satan.

Glej, če bi to res bilo , potem Nebi bili Tako zmotni , nepopolni , grešni kot žal Smo .

Tukaj imajo vedski spisi žal popačeno "računico" .

Logično Je : ustvarjeni smo iz pokvarjene energije ki se je odvrnila stran od Stvarnika .

Z Božjo višjo energijo sem mislil, da je za razliko od materije zavestna (razmišlja, čuti, želi) in da se lahko svobodno odloča kako bo delovala. Če se posamezna duša odloči, da ne bo služila Boga, jo nadvlada Božja nižja energija (da lahko izkusi rezultate takega delovanja). Samo taka duša je zmotljiva, nepopolna, grešna, torej nesrečna.

Nismo iz pokvarjene energije, ampak naše delovanje je lahko pokvarjeno. In za to ni kriv Satan, niti Bog, ampak mi. Niti Satan ni tvoj sovražnik. On te le indirektno vzpodbuja (z dajanjem trpljenja kot rezultat tvojih dejanj), da raje služi Boga. Takoj ko se odločiš služit Boga, postane tvoj prijatelj. Ja.

Pa slučajno kdo kaj razmišlja, ko piše ali samo mečete ven neko "znanje" , ki ste si ga vbili v glavo?

Kje je tu svobodna volja, če te "kaznuje oziroma ne zaščiti", če mu ne služiš?

Vse skupi se mi zdi kot dokazovanje "Ko je jaći! ".

Nemogoče je prepričati prepričanega, pa tudi smisla nima. Vsak odgovarja zase in vsak je kreator svojega sveta in svojega življenja. V trenutku, ko se podrejate neki tretji sili (bogu - vseeno kako ga imenujete, osebi ....) sami sebe omejujete. To se dogaja kadar nimate zaupanja v Univerzum. Kajti vsi smo eno in eno je v nas.

Največji egoist je tisti, ki vsem želi vse najlepše in najboljše http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yinyang.gif

Pa slučajno kdo kaj razmišlja, ko piše ali samo mečete ven neko "znanje" , ki ste si ga vbili v glavo?

Jz pišem iz lastnih izkušenj.

Kje je tu svobodna volja, če te "kaznuje oziroma ne zaščiti", če mu ne služiš?

Svobodna volja je da lahko izbiraš ali boš služil Boga ali užival po svoje. Bog te ne kaznuje, kaznuješ se sam, s svojimi dejanji, On le milostno daje rezultate. Če si Bogu naklonjen, kar je zate najbolj naravno in prijetno je vse ok. Obstaja tudi druga možnost, ki bolje in dodatno definira prvo.

Vse skupi se mi zdi kot dokazovanje "Ko je jaći! ".

Onaj koji voli.

Nemogoče je prepričati prepričanega, pa tudi smisla nima. Vsak odgovarja zase in vsak je kreator svojega sveta in svojega življenja. V trenutku, ko se podrejate neki tretji sili (bogu - vseeno kako ga imenujete, osebi ....) sami sebe omejujete. To se dogaja kadar nimate zaupanja v Univerzum. Kajti vsi smo eno in eno je v nas.

Če ne služiš Boga, se omejiš za svobodo in srečo, ki ga ta prinaša. Res, da smo vsi eno in eno je v nas in da smo vsa živa bitja večni služabniki Boga, a kadar ga zarad zlorabe svoje svobodne volje ne služimo, se omejimo. Zelo.

mgd ti pises iz svojih izkušenj?

kako lahko živali daješ toliko mal pomena.

če ne bomo služili bogu bomo v naslednjem življenju žival? super pol. sem raje žival kot da služim nekomu......

vsaka žival je na tem svetu z razlogom in če jihne bi bilo verjetno tudi nas ne bi bilo.

Absolutno...

Škoda za temo, ker se ni razvila v konstrukt sinergije,

ampak smo priča vsakdanji logiki razmišljanja,

ki ne vodi nikamor, saj je zaprti krog. To kar vidimo je vsepovsod,

virus, ki smo se ga nalezli že v osnovni šoli....Jeeejj živeli mit "jaz imam prav, ti pa ne"...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Imam celo občutek, da nam izvirni greh predstavlja ideal,

ki smo ga pripravljeni ohraniti za vsako ceno.

če ne bomo služili bogu bomo v naslednjem življenju žival? super pol. sem raje žival kot da služim nekomu......

vsaka žival je na tem svetu z razlogom in če jihne bi bilo verjetno tudi nas ne bi bilo.

dReAM

Ker je žival nižja oblika življenja kot človeška, ne le glede intelektualnih sposobnosti, ampak ker je njena svoboda omejena le na spanje, jedenje, razmoževanje, branjenje. Samo v človeški lahko dojameš, da nisi svoje materialno telo in um, ampak večna duša, delček Boga.

Glede služenja se ne mormo odločat ali ja ali ne, lahko pa se odločamo koga služimo. Če ne Boga, pol svojo zmotno identiteto. Prvo služenje je večno prijetno, drugo večno neprijetno. A pod vplivom iluzije, se nam celo zadovoljevanje telesnih in umskih potreb (služenje "sebe") zdi sreča. Vsaj dokler ne izkusmo prave sreče.

Ja živali imajo svoj razlog. Tud mi smo že bli. Da si izpolnemo željo po "uživanju" materialne energije, tj. zadovoljevanje (služenje) naših telesnih in mentalnih potreb.

Pa še glede svobode.

Primer. Človk, ki živi v Sloveniji lahko počne veliko stvari. A če nekoga umori, ga bo zakon Slovenije spravil v zapor, kjer mu bo svoboda glede delovanja zelo omejena, v primerjavi s prostostjo. Na podobn način, če si ne želimo služit Boga, nas spravi v zapor materialna energija in smo prisiljeni delovat v skladu z njenimi direktivami, katerih posledica je neprijetna. Še vedno mamo določeno mero svobode (gore manj, rastline več, živali še več, človek največ) a še vedno smo ujeti. V služenju Boga pa si popolnoma osvobojen nadvlade materialne energije in lahko ga služiš na raznorazne načine. Nisi kot robot. Pod nadvlado materije si bolj robot kot v služenju Boga. Bolj svoboden. Da o prijetnosti enega ali drugega služenja sploh ne govorim, ker je kategorična razlika. Ja, skos služmo, sam eni očitno tega ne opazjo niti se ne zavedajo razlike med prijetnostjo enega in drugega. Še.

Ne splača se bit žival. Boljš služit Boga.

Bog zaščiti vsazga, ki se mu preda. Takemu noben ne more storit nič hudega, niti Satan.

Z Božjo višjo energijo sem mislil, da je za razliko od materije zavestna (razmišlja, čuti, želi) in da se lahko svobodno odloča kako bo delovala. Če se posamezna duša odloči, da ne bo služila Boga, jo nadvlada Božja nižja energija (da lahko izkusi rezultate takega delovanja). Samo taka duša je zmotljiva, nepopolna, grešna, torej nesrečna.

Nismo iz pokvarjene energije, ampak naše delovanje je lahko pokvarjeno. In za to ni kriv Satan, niti Bog, ampak mi. Niti Satan ni tvoj sovražnik. On te le indirektno vzpodbuja (z dajanjem trpljenja kot rezultat tvojih dejanj), da raje služi Boga. Takoj ko se odločiš služit Boga, postane tvoj prijatelj. Ja.

Tole si dobro napisu, čeprav mal' "omejeno" .

Ampak, ... pustiva to za zdaj , bova drugič naprej o teh naših preizkušnjah , dopuščenih od Boga .

Dejva rajš predhodno razčistit, : Odkod Zlo .

Ajde, da vidim, kaj veš in kaj boš povedal o tem ?

Hvala.

lp + #

Da vas polapismeni čiko malo razsvetli..."služenje" Bogu je "služenje" živim bitjem- rastline, živali, človeštvo, nefizična bitja...Človek ne more služiti Bogu, ostale pa ignorirat...to je tipično duhovno slepilo...Mati tereza je pomagala revnim, bolanim, itd. s tem je naredila dosti več kot pa tisti, ki samo priča o nekem služenju Bogu, izvaja ne vem kakšne rituale, čaščenja in ga že en tupasti človeček s kakšno "čudno" izjavo vrže iz tira...tralala...AMEN...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Ker je žival nižja oblika življenja kot človeška, ne le glede intelektualnih sposobnosti, ampak ker je njena svoboda omejena le na spanje, jedenje, razmoževanje, branjenje. Samo v človeški lahko dojameš, da nisi svoje materialno telo in um, ampak večna duša, delček Boga.

Da je človek "višji" od drugih bitij je "človeško" mnenje (mogoče pa tudi miši, hrasti, psi, konji in krokodili, računalniki, češnje.... o sebi mislijo da so krona stvarstva, čeprav dvomim da je katera od naštetih "zvrsti" tako blesava). taka duhovičenja me počasi utrujajo. če nisi svoje materialno telo, čigavo rit pa potem vsak dan brišeš? če nisi svoj um okay, potem uma pač nimaš - in to logično pomeni da si ne-umen.

ne moreš energije ločiti od materije in ne moreš duše ločiti od materije, ni materije brez duše ni materije brez energije ni materije brez življenja in obratno.

Dejva rajš predhodno razčistit, : Odkod Zlo .

Možnost je dal Bog, zagrab jo pa tist, ki ne želi služit Boga. Zakaj je dal možnost? Da se bolje in dodatno definira ljubezen.

Da je človek "višji" od drugih bitij je "človeško" mnenje (mogoče pa tudi miši, hrasti, psi, konji in krokodili, računalniki, češnje.... o sebi mislijo da so krona stvarstva, čeprav dvomim da je katera od naštetih "zvrsti" tako blesava). taka duhovičenja me počasi utrujajo. če nisi svoje materialno telo, čigavo rit pa potem vsak dan brišeš? če nisi svoj um okay, potem uma pač nimaš - in to logično pomeni da si ne-umen.

ne moreš energije ločiti od materije in ne moreš duše ločiti od materije, ni materije brez duše ni materije brez energije ni materije brez življenja in obratno.

To čemur jaz pravim duša, moj pravi-jaz, ločeno obstaja od materije (tako fine, čemur ti praviš energija kot goste čemur ti praviš materija). Za svoj obstoj ni pogojena z materijo. Je pa res, da lahko v njej prebiva in da se lahko z njo zmotno poistoveti. Duša je večno življenje, ki "oživi" materijo. Ko gre ven, je mrtva. Duša lahko živi (razmišlja, čuti, želi) tudi brez stika z materijo ("energijo" in "materijo").

Možnost je dal Bog, zagrab jo pa tist, ki ne želi služit Boga. Zakaj je dal možnost? Da se bolje in dodatno definira ljubezen.

No, nisi me čist zastopil , ker zgleda res preslabo razlagam .

Pa greva še enkrat :

Če je Bog Večno Neskončno Dober , in Je Vse kar Je, odkod potem Zlo ( negativnost) v Vesoljih ?

Hvala.

Lp + #

Če je Bog Večno Neskončno Dober , in Je Vse kar Je, odkod potem Zlo ( negativnost) v Vesoljih ?

Možnost za zlo je dal Bog, a zagrabjo jo le tisti, ki ga ne želijo služit. Možnost je dal zaradi boljše in dodatne definicije ljubezni. Tist, ki počne zlo, se bo preko neprijetnih posledic takega početja naučil, da to ni dobro in bo raje služil Boga. V temu je dobro zla.

Možnost za zlo je dal Bog, a zagrabjo jo le tisti, ki ga ne želijo služit. Možnost je dal zaradi boljše in dodatne definicije ljubezni. Tist, ki počne zlo, se bo preko neprijetnih posledic takega početja naučil, da to ni dobro in bo raje služil Boga. V temu je dobro zla.

Ja, to mi nisi nič novega povedal, a vseeno je Nadvse Dobro , da si to Povedal, Zato, da tudi Drugi kaj Izvejo od Tega .

Ampak, ! Od kje je Bog dobil zlo , da nam ga je "ponudil" če pa je On Izključno Le Dober , in Nikakor slab ???

Se pišemo med kosilom potlej.

Ajd', čaw , lep pozdraw .

To čemur jaz pravim duša, moj pravi-jaz, ločeno obstaja od materije (tako fine, čemur ti praviš energija kot goste čemur ti praviš materija). Za svoj obstoj ni pogojena z materijo. Je pa res, da lahko v njej prebiva in da se lahko z njo zmotno poistoveti. Duša je večno življenje, ki "oživi" materijo. Ko gre ven, je mrtva. Duša lahko živi (razmišlja, čuti, želi) tudi brez stika z materijo ("energijo" in "materijo").

to si zadel: duša je zate "to čemur ti praviš duša". jaz sicer govorim o materiji in energiji vendar zame med njima ni razlike. govorim tudi o ledu, potokih, snegu, morju, pari, megli, oblakih......čeprav je vse voda. kaje je "bolj fina" in kaj "bolj gosta" zadeva nečesa je pa spet samo človeško opredeljevanje in verjetno glavni "izvirni greh" človeka - da mora vse "definirati" , ločevati med enim in drugim in vzpostavljati hirarhije.

"dušo" si predstavlja človek samo zato, ker si je "zdefiniral" življenje in smrt, ker za večino nas ni sprejemljivo da po temu, čemur mi pravimo fizčna smrt, naše identitete - našega jaza - ni več, mora pač obstajati nek "bolj fini" jaz ki ostane. ampak to je ista zadeva v drugem paketu, ali se obešaš na svojo fizično ali nefizično identiteto - obešaš se na svoj jaz. in seveda pride do identifikacijskega problema, ko duša-mgd zapusti telo mgd in se potem spet inkarnira recimo v lojzko. lojzka pa bo prav tako trdila da ni le telo ampak tudi duša, se pravi, da bo duša-mgd tudi duša-lojzka takorekoč duša-mgd-lojzka in če se je to skozi tisočletja 100.000x ponovilo ima duša-mgd precej dolgo identiteto. problem z dušami je tudi to, da je ljudi vedno več, duš pa pravzaprav ne more biti vedno več, saj, če so večne in ne "umirajo", se seveda tudi ne morejo "roditi". ta "problem" je nerešljiv, dokler razlikuješ med "višjimi" in "nižjimi" oblikami česarkoli.

problem z dušami je tudi to, da je ljudi vedno več, duš pa pravzaprav ne more biti vedno več, saj, če so večne in ne "umirajo", se seveda tudi ne morejo "roditi".

Pravzaprav ta stavk ne drži vode, ker:

-lahko nek vzameš, da daš drugam in če vidiš samo "drugam", se ti zdi, da jih je več, če pa vidiš tud "nek", jih je pa sumasumarum glih tolk

-če nekej ne umira in je za večno, še ne pomen, da se ni rodilo

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Ampak, ! Od kje je Bog dobil zlo , da nam ga je "ponudil" če pa je On Izključno Le Dober , in Nikakor slab ???

On ga je naredu in v njem je dobro tisto kar sem ti napisal. Zaradi večje raznolikosti svoje kreacije. Da majo živa bitja večjo svobodo izbire. Da jih lahko reši, če pridejo pod njegov vpliv.

to si zadel: duša je zate "to čemur ti praviš duša". jaz sicer govorim o materiji in energiji vendar zame med njima ni razlike. govorim tudi o ledu, potokih, snegu, morju, pari, megli, oblakih......čeprav je vse voda. kaje je "bolj fina" in kaj "bolj gosta" zadeva nečesa je pa spet samo človeško opredeljevanje in verjetno glavni "izvirni greh" človeka - da mora vse "definirati" , ločevati med enim in drugim in vzpostavljati hirarhije.

Čemur jaz pravim duša izhaja iz mojega spoznanja duše. Je kategorično različne narave kot materialna energija (tako fina, zate energija, kot gosta, zate materija). Tako kot avto (s svojimi različnimi deli) in voznik.

"dušo" si predstavlja človek samo zato, ker si je "zdefiniral" življenje in smrt, ker za večino nas ni sprejemljivo da po temu, čemur mi pravimo fizčna smrt, naše identitete - našega jaza - ni več, mora pač obstajati nek "bolj fini" jaz ki ostane. ampak to je ista zadeva v drugem paketu, ali se obešaš na svojo fizično ali nefizično identiteto - obešaš se na svoj jaz. in seveda pride do identifikacijskega problema, ko duša-mgd zapusti telo mgd in se potem spet inkarnira recimo v lojzko. lojzka pa bo prav tako trdila da ni le telo ampak tudi duša, se pravi, da bo duša-mgd tudi duša-lojzka takorekoč duša-mgd-lojzka in če se je to skozi tisočletja 100.000x ponovilo ima duša-mgd precej dolgo identiteto. problem z dušami je tudi to, da je ljudi vedno več, duš pa pravzaprav ne more biti vedno več, saj, če so večne in ne "umirajo", se seveda tudi ne morejo "roditi". ta "problem" je nerešljiv, dokler razlikuješ med "višjimi" in "nižjimi" oblikami česarkoli.

Jaz (duša) sem vedno en in isti. Je pa res, da se zarad izvirnega greha zmotno poistovetim s fino ali gosto materialno identiteto, ki se stalno spreminja.

Duš je neomejeno. Nekatere so pod vplivom materialne energije (v raznoraznih oblikah življenja na raznoraznih mestih, planetih), nekatere niso (v svoji večni obliki prebivajo v Božjem kraljestvu v družbi Boga in tistih, ki so mu naklonjeni).

On ga je naredu in v njem je dobro tisto kar sem ti napisal. Zaradi večje raznolikosti svoje kreacije. Da majo živa bitja večjo svobodo izbire. Da jih lahko reši, če pridejo pod njegov vpliv.

A Bog da bi izdelal zlo , in slabo ????? On, Ki Je Popolna Ljubezen, Naaajvišja Možna Dobrota , da bi delal slabo, ter izdeloval zlo ?????

A se ti ne zdi to mal' kontradiktorno , protislovno, da si zmoreš sploh zamišljati kaj tako negativnega o Popolnem ??

Daj, mal' premisli o tem še, pa se piševa še potlej.

Ajd', lep pozdraw iz Duhovnih nižaw, nekoč Višaw, čawww .

A Bog da bi izdelal zlo , in slabo ????? On, Ki Je Popolna Ljubezen, Naaajvišja Možna Dobrota , da bi delal slabo, ter izdeloval zlo ?????

A se ti ne zdi to mal' kontradiktorno , protislovno, da si zmoreš sploh zamišljati kaj tako negativnega o Popolnem ??

Prosim preber še enkrat moje zadnje tri odgovore na to vprašanje pozorneje, pa ti bo upam bolj jasno.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...