Igmúwathogla 1. februar 2013 Prijavi Deli 1. februar 2013 Pravzaprav ta stavk ne drži vode, ker:-lahko nek vzameš, da daš drugam in če vidiš samo "drugam", se ti zdi, da jih je več, če pa vidiš tud "nek", jih je pa sumasumarum glih tolk-če nekej ne umira in je za večno, še ne pomen, da se ni rodilo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gifo seveda predpostavljati se da marsikaj, lahko je nekje en bazen duš, kjer duše nekaj milijardic let kramljajo in pijejo barcafe, potem pa se jih iz znanih ali neznanih razligov vedno več odliči, da se gre kalit v mesni obliki. lahko celo, da je nekje kaka tovarna duš in ta "škartene" pošiljajo v popravilo v zemeljske reinkarnacije - karkoli si lahko izmislimo.tudi glede drugega - predpostavljaš lahko karkoli, da se nekaj rodi in ne umre, da se nekaj ni rodilo, pa bo vseeno umrlo, da se je rodilo in bo umrlo, ali pa da se ni rodilo in tudi ne bo umrlo. samo - če se gremo nekaj kar ima začetek, konca pa ne, to ne pade pod to kar splošno pojmujemo kot "neskončnost", sicer pa je kot rečeno "rojevanje" in "umiranje" samo človeško "gledanje" na določene preobrazbe, ki se pač stalno dogajajo (za kisik, ne pravijo da se je "rodil", če ga kaka rastlina "spusti" v zrak, in ne pravijo da je "umrl", ko ga kak sesalec izdahne kot CO2 - gre pa za podoben pojav kot rojevanje in umiranje...) Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 1. februar 2013 Prijavi Deli 1. februar 2013 Prosim preber še enkrat moje zadnje tri odgovore na to vprašanje pozorneje, pa ti bo upam bolj jasno. Sem šel še enkrat brati, ... in, ... če je Bog Vse, ... kaj je potem slab kot zli duhovi, al' kaj , da bi delal zlo, slabo, negativno , ... res , ... kako bo nekdo ki je Dober, delal slabo ? Daj, prosim tole mal bolj razloži . Hvala. Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 1. februar 2013 Prijavi Deli 1. februar 2013 Ker je žival nižja oblika življenja kot človeška, ne le glede intelektualnih sposobnosti, ampak ker je njena svoboda omejena le na spanje, jedenje, razmoževanje, branjenje. Samo v človeški lahko dojameš, da nisi svoje materialno telo in um, ampak večna duša, delček Boga. Glede služenja se ne mormo odločat ali ja ali ne, lahko pa se odločamo koga služimo. Če ne Boga, pol svojo zmotno identiteto. Prvo služenje je večno prijetno, drugo večno neprijetno. A pod vplivom iluzije, se nam celo zadovoljevanje telesnih in umskih potreb (služenje "sebe") zdi sreča. Vsaj dokler ne izkusmo prave sreče. Ja živali imajo svoj razlog. Tud mi smo že bli. Da si izpolnemo željo po "uživanju" materialne energije, tj. zadovoljevanje (služenje) naših telesnih in mentalnih potreb. Pa še glede svobode. Primer. Človk, ki živi v Sloveniji lahko počne veliko stvari. A če nekoga umori, ga bo zakon Slovenije spravil v zapor, kjer mu bo svoboda glede delovanja zelo omejena, v primerjavi s prostostjo. Na podobn način, če si ne želimo služit Boga, nas spravi v zapor materialna energija in smo prisiljeni delovat v skladu z njenimi direktivami, katerih posledica je neprijetna. Še vedno mamo določeno mero svobode (gore manj, rastline več, živali še več, človek največ) a še vedno smo ujeti. V služenju Boga pa si popolnoma osvobojen nadvlade materialne energije in lahko ga služiš na raznorazne načine. Nisi kot robot. Pod nadvlado materije si bolj robot kot v služenju Boga. Bolj svoboden. Da o prijetnosti enega ali drugega služenja sploh ne govorim, ker je kategorična razlika. Ja, skos služmo, sam eni očitno tega ne opazjo niti se ne zavedajo razlike med prijetnostjo enega in drugega. Še. Ne splača se bit žival. Boljš služit Boga.poglej indijanci niso nikoli služili bogu pa niso bili nikoli materialisti....dej a ti to resno.kaj dela človek tudi tisti ki verjamejo v boga. branijo svoje imetje,delajo in spijo in se razmnožujejo,a imajo še za kaj drugega čas?kdaj so pa živali se brigale za materialno energijo a ti sploh imaš razčlenjeno to kaj je materialna energija al ti to sam kar nekaj spet ponavljaš.zadnje čase so živali veliko bolj pametne kot ljudje.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 1. februar 2013 Prijavi Deli 1. februar 2013 Sem šel še enkrat brati, ... in, ... če je Bog Vse, ... kaj je potem slab kot zli duhovi, al' kaj , da bi delal zlo, slabo, negativno , ... res , ... kako bo nekdo ki je Dober, delal slabo ?Daj, prosim tole mal bolj razloži . Konec dober, vse dobro. Napisu sem ti razloge zakaj je Vsedober Bog naredu zlo in kako je On odgovoren zanj in kako mi in kakšen je končni rezultat, če se kdo zanj odloči. Konec dober, vse dobro. S primeri se ne da iz vseh strani opisat, ampak upam, da bo vsaj kakšen point možen. Maš izkušenega voznika in neizkušenega voznika. Maš rdeč in zelen avto. Izkušeni svetuje neizkušenemu naj vozi zelenega, ne rdečega. Ker ima neizkušeni svobodno voljo odločanja in ker še ne pozna razlike v avtomobilih in ker ne posluša nasveta izkušenega se odloči za rdečega. Ni srečen z njim. Izkušeni voznik mu spet pristopi in reče, bolje da voziš zelenega, rdeč ni dober. Če je neizkušeni (oz. sedaj malo bolj izkušeni) voznik pripravljen sledit nasvetu bo zamenjal rdečega za zelenega in bil srečen. Vsevedni, vsedobri Bog je izkušeni voznik. Neizkušeni smo mi. Zelen avto je služenje Boga, rdeč "uživanje" po svoje (zlo). Dobil smo nasvet, mamo svobodno voljo, nekateri se odločjo za zlo. Izkusjo in vidjo, da to ni to kar so hotl, še enkrat slišjo nasvet in prešaltajo na ljubezen. Al pa šele po parih poizkusih. Iz svobode smo se po svoji volji pustil nadvladat materialni energiji. Ampak Bog nas ma vedno rad, zato se pojavi v tem svetu, da nas rešuje. Rešen je tist, ki sledi rešitvenemu postopku. Bog je ustvaru možnost zla. To je njegova odgovornost. Nam ga ne priporoča. Če se mi vseeno odločimo zanj (naša odgovornost), bomo izkusl, da to ni to, se naučil in sprejel ljubezen. Tud če se odločmo za zlo, nas ma Bog še vedno rad in nam pride pomagat ven iz njega. Če sprejmemo, smo rešeni in pripravljenejši za ljubezen. Konec dober, vse dobro. Ni pa zlo nujna odločitev in šola za vse. Samo za tiste, ki tako sami izberejo. Možnost zla je ustvarjena zaradi večje raznolikosti kreacije, zaradi večje svobode izbire živih bitij, zaradi boljše in dodatne definicije ljubezni, zaradi povečanja sočutja Boga. Upam, da je zdej jasn. Če ni, lohk še drgač razložim. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 1. februar 2013 Prijavi Deli 1. februar 2013 Glej, pa saj je Logično, da nam Bog nebo šel priporočati zla, kajti On Je Dober , in nam noče škodovati . Tudi tu nisi nič novega povedal, ... Tudi Logično, da je On Sposoben Voznik, in da mi žal Nismo . Tudi tu nisi povedal nič novega, ... Ampak, ... še zmeri , ... praviš, da je ustvaru možnost zla, ... Kako pa je On to naredil, ... ? ... mislim, : - Od kje je vzel zlo, za katerega se potem mi odločamo , ali pa tudi ne odločamo - ? Jaz bom šel spat zdaj, pa zjutraj prej vstal. Se pišemo potlej. Goood Night . Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 1. februar 2013 Prijavi Deli 1. februar 2013 poglej indijanci niso nikoli služili bogu pa niso bili nikoli materialisti....dej a ti to resno.kaj dela človek tudi tisti ki verjamejo v boga. branijo svoje imetje,delajo in spijo in se razmnožujejo,a imajo še za kaj drugega čas?kdaj so pa živali se brigale za materialno energijo a ti sploh imaš razčlenjeno to kaj je materialna energija al ti to sam kar nekaj spet ponavljaš.zadnje čase so živali veliko bolj pametne kot ljudje.... Kšni indijanci so tud služil Boga http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Ja, majo cajt http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Mam razčlenjeno kaj je to materialna energija (tako fina kot gosta) in kdo je tisti, ki se je zaveda. Če človk zlorab svojo inteligenco, res lahko deluje bolj neumno kot žival ja. Ampak niso vsi ljudje taki. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 1. februar 2013 Prijavi Deli 1. februar 2013 Tudi Logično, da je On Sposoben Voznik, in da mi žal Nismo . Smo, če sledimo Boga. Ampak, ... še zmeri , ... praviš, da je ustvaru možnost zla, ... Kako pa je On to naredil, ... ? ... mislim, : - Od kje je vzel zlo, za katerega se potem mi odločamo , ali pa tudi ne odločamo - ? Iz sebe. Ampak še vedno ostaja Vsedober, ker glede zla je princip konec dober, vse dobro. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 2. februar 2013 Prijavi Deli 2. februar 2013 Iz sebe. Ampak še vedno ostaja Vsedober, ker glede zla je princip konec dober, vse dobro. A da je iz sebe delal slabo , zlo ??? Hmmm, a se ti ne zdi to mal preveč nelogično , da bi VseDober najdobrotnejši sebe šel spreminjati v zlo ??? A se ti ne zdi to mal bogokletno, , .... nekako "nizke fore" za Najvišjega ? Da bi šla Svetloba sama iz sebe delat temo ??? Dej, ... a maš kako drugo razlago , vsaj mal bolj logično , ... mrbit' ? Pa prosim še razlož mal o tem. Hvala. Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 2. februar 2013 Prijavi Deli 2. februar 2013 A da je iz sebe delal slabo , zlo ??? Ne iz sebe, ampak iz njega izhaja možnost za zlo. Hmmm, a se ti ne zdi to mal preveč nelogično , da bi VseDober najdobrotnejši sebe šel spreminjati v zlo ??? Ne da se je šel sebe spreminjat v zlo, ampak v njegovi kreaciji obstaja možnost zla. Zakaj in kako je On še vedno vsedober, pa sem ti razlagal že prej. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
viyola 2. februar 2013 Prijavi Deli 2. februar 2013 Ne iz sebe, ampak iz njega izhaja možnost za zlo. Ne da se je šel sebe spreminjat v zlo, ampak v njegovi kreaciji ostaja možnost zla. Zakaj in kako je On še vedno vsedober, pa sem ti razlagal že prej. Svobodna volja..imaš možnost delati dobro ali zlo. Citiraj And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 2. februar 2013 Prijavi Deli 2. februar 2013 Ne iz sebe, ampak iz njega izhaja možnost za zlo.Ja, ampak, če je On Vse, in Je Dobrota sama, in On dela Samo Dobro , kako je potem lahko naredil zlo ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 2. februar 2013 Prijavi Deli 2. februar 2013 Ja, ampak, če je On Vse, in Je Dobrota sama, in On dela Samo Dobro , kako je potem lahko naredil zlo ? Sem ti že napisal zakaj zlo, kako zlo in kako je zlo dobro, v smislu konec dober, vse dobro. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 2. februar 2013 Prijavi Deli 2. februar 2013 Sem ti že napisal zakaj zlo, kako zlo in kako je zlo dobro, v smislu konec dober, vse dobro. Glej, to si mi brezveze pisal, kajti tudi Jaz že od Prejšnjega Tisočletja Vem, da je On Zmagovalec, in zato Bo Zmagalo Njegovo Dobro nad slabim. Ampak, nisi mi pa še razložil, kako lahko najvišja Dobrota ki je Svetloba Sama, potem naredi, ustvarja, izdela - Zlo , oziroma "temo" ... ? Tega mi pa še zmeraj nisi razložil . Daj se še malo potrudi, prosim. Hvala. Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 2. februar 2013 Prijavi Deli 2. februar 2013 Ampak, nisi mi pa še razložil, kako lahko najvišja Dobrota ki je Svetloba Sama, potem naredi, ustvarja, izdela - Zlo , oziroma "temo" ... ?Tega mi pa še zmeraj nisi razložil . S svojimi različnimi energijami. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 2. februar 2013 Prijavi Deli 2. februar 2013 Glej, to si mi brezveze pisal, kajti tudi Jaz že od Prejšnjega Tisočletja Vem, da je On Zmagovalec, in zato Bo Zmagalo Njegovo Dobro nad slabim. Ampak, nisi mi pa še razložil, kako lahko najvišja Dobrota ki je Svetloba Sama, potem naredi, ustvarja, izdela - Zlo , oziroma "temo" ... ? Tega mi pa še zmeraj nisi razložil . Daj se še malo potrudi, prosim. Hvala. Lp + #saj ti praviš da smo mi zlo,bojante da se rodimo z grehom in da nas je on ustvaril, ti skoz govoriš o zlu.ko človek ali bog nič naredi ko vidi zlo naredi še večje zlo in ne krivde valit na hudiča saj ga je bog tudi ustvaril po tvoji logiki, Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 2. februar 2013 Prijavi Deli 2. februar 2013 Kšni indijanci so tud služil Boga http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Ja, majo cajt http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Mam razčlenjeno kaj je to materialna energija (tako fina kot gosta) in kdo je tisti, ki se je zaveda. Če človk zlorab svojo inteligenco, res lahko deluje bolj neumno kot žival ja. Ampak niso vsi ljudje taki. nisi dojel pointa. in kaj dela pol s tistim cajtom.noben indijanec nikoli originalno ni služil bogu kot tudi slovenci nismo ampak so nas pol pobili in če so hoteli preživeti,so morali sprejeti vero.tko da ne mi bluzit o bogovih da so dobri k je preveč pokvarjenih ljudi k se izdaja za duhovneže pol pa pride resnica na dan se jo pa prikrije.tko da ti povem živali v današnjem času so veliko bolj povezane z naravo in veliko bolj pametne kot ljudje.kdo recimo od ljudi lahko začuti potres,ti ki praviš da veš nekatere stvari a si polj predhodnjo začutil potres,danes????kajti nekatere živali so ga,torej kaj imam bog rajši živali čeprav so bolj neumne,dej dej dej mal premisli....žival nikoli ne bo šla uničevati svojega okolja,nikoli ne bo šla ubijat samo za vero....a zdaj se mi je posvetilo mogoče je pa izvirni greh,to da nam je dal bog razum,kajti res je veliko ljudi ga sploh ne zna uporabljat.....razen po tem se razlikujemo od živali da imamo razum..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 2. februar 2013 Prijavi Deli 2. februar 2013 in kaj dela pol s tistim cajtom. Služi Boga. noben indijanec nikoli originalno ni služil bogu kot tudi slovenci nismo ampak so nas pol pobili in če so hoteli preživeti,so morali sprejeti vero.tko da ne mi bluzit o bogovih da so dobri k je preveč pokvarjenih ljudi k se izdaja za duhovneže pol pa pride resnica na dan se jo pa prikrije. Jz mislim, da kšn indijanc je originalno tud služil Boga. To je naravno za človeka. Če nekdo vsiljuje vero to ni dobr ja. Ampak niso vsi k verjamejo v Boga taki. tko da ti povem živali v današnjem času so veliko bolj povezane z naravo in veliko bolj pametne kot ljudje.kdo recimo od ljudi lahko začuti potres,ti ki praviš da veš nekatere stvari a si polj predhodnjo začutil potres,danes????kajti nekatere živali so ga,torej kaj imam bog rajši živali čeprav so bolj neumne,dej dej dej mal premisli....žival nikoli ne bo šla uničevati svojega okolja,nikoli ne bo šla ubijat samo za vero....a zdaj se mi je posvetilo mogoče je pa izvirni greh,to da nam je dal bog razum,kajti res je veliko ljudi ga sploh ne zna uporabljat.....razen po tem se razlikujemo od živali da imamo razum..... Ja, se strinjam, zlorabljat svoj razum ni dobro. Boljš ga je uporabit za služenje Boga, ker je v dobrobit vseh. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 2. februar 2013 Prijavi Deli 2. februar 2013 Služi Boga. Jz mislim, da kšn indijanc je originalno tud služil Boga. To je naravno za človeka. Če nekdo vsiljuje vero to ni dobr ja. Ampak niso vsi k verjamejo v Boga taki. Ja, se strinjam, zlorabljat svoj razum ni dobro. Boljš ga je uporabit za služenje Boga, ker je v dobrobit vseh.sory služiti bogu ni naravno za človeka.če ne bi vsak ki se rodi,vedel zanj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 2. februar 2013 Prijavi Deli 2. februar 2013 sory služiti bogu ni naravno za človeka.če ne bi vsak ki se rodi,vedel zanj. Sej ve, sam ga pol pozab, če ni dost pazljiv če po svojih prejšnjih aktivnostih pride v neverno družino. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 3. februar 2013 Prijavi Deli 3. februar 2013 S svojimi različnimi energijami. Hja, torej mora biti v Bogu Tudi zlo ... ? Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 3. februar 2013 Prijavi Deli 3. februar 2013 Hja, torej mora biti v Bogu Tudi zlo ... ? Lp + # Seveda. Z vsedobrim namenom. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 3. februar 2013 Prijavi Deli 3. februar 2013 Me pa res zanima, KAKO se služi Bogu? In zakaj naj bi služili Bogu - ker vsaka dejavnost (vsaj po moji kmečki pameti) rabi nek motiv, nek razlog?Jaz se kar strinjam z mal nazaj napisanim, da je duhovno "služenje" to, da delaš dobre stvari stvari drugim bitjem, deluješ v skladu z naravo ... in se nimaš niti za več niti za manj od drugih bitij. Torej ne rabiš posebej služiti nekemu Bogu, ker božje (ali duhovno ali kakorkoli že rečeš...) je osnovni princip kreacije in je v vsem kar obstaja... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 3. februar 2013 Prijavi Deli 3. februar 2013 saj ti praviš da smo mi zlo,bojante da se rodimo z grehom in da nas je on ustvaril, ti skoz govoriš o zlu.ko človek ali bog nič naredi ko vidi zlo naredi še večje zlo in ne krivde valit na hudiča saj ga je bog tudi ustvaril po tvoji logiki,Mayita, ne razmišljaj tko omejenonepoučeno.Da bi Bog delal zlo , je kvečjemu Mgd-jeva "logika", Nikoli pa moja.Jaz VečnoNikoli in Nikdar Nisem rekel, da bi Bog delal zla dela .VečnoVedno Govorim, da Stvarnik Dela Izključno - Dobra Dela.Ravno Zato pa je prišlo do Te razprave tukaj, odkod zlo v Bogu, če pa je on Izključno - vseDober !?!Jaz pravim, da je moral obstajati še "tretji faktor" , ki pa ga Vedski spisi ne omenjajo ker so pomanjkljivi.Pa premisli še kaj globlje.Hvala.Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 3. februar 2013 Prijavi Deli 3. februar 2013 bojante mogoče sem te narobe razumela rekel si da so naše duše satanove duše, praviš da je smrt zlo pa vse to je ustvaril tvoj predragi bog torej,kaj praviš to ni naredil zlo namerno ali kaj?to je naredil zakaj? torej on ni naredil satana, satan se je sam naredil, ko ga več ni poslušal? se vrtita v krogu, vedno je odgovor satan ali bog,vsi smo eno, ampak eni so manj vredni k drugi.sam imejte radi boga, itd. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 3. februar 2013 Prijavi Deli 3. februar 2013 bojante mogoče sem te narobe razumela rekel si da so naše duše satanove duše, praviš da je smrt zlo pa vse to je ustvaril tvoj predragi bog torej,kaj praviš to ni naredil zlo namerno ali kaj?to je naredil zakaj? torej on ni naredil satana, satan se je sam naredil, ko ga več ni poslušal? se vrtita v krogu, vedno je odgovor satan ali bog,vsi smo eno, ampak eni so manj vredni k drugi.sam imejte radi boga, itd.Vse si zmixala, jaoooooo Če bi bli res eno, kot si zmotno domišljaš, pol bi bil Bog tudi slab !!! To pa VečnoNikoli Nebo ! Pa že Takooo Dobro si predvidela !!! Torej, : N E ! ... kot sem Rekel : Bog Je Dober , Ostane VečnoDober in Zato On N E dela slabega ! Pokvarili smo se mi sami , skupaj z Luciferjem vred ki je bil Prvi Pokvarjeni-Padli zaradi zlorabe svoje svobodne volje katero je podelil Vsem . Tega pa žal ne piše v Vedah, ker so Pomanjkljive , ostalo je pa že brat Mgd razložil. Še kaj rabiš vedet' ? Lp + Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.