Skoči na vsebino

Izvirni greh Človeka

none

Recommended Posts

Bojante, nisem reku, da Bog dela zlo, ampak kot izvor vsega in kot vse, je v tem smislu v njemu in iz njega tudi zlo, z vsedobrim namenom, ki sem ga že razložil. Zlo direktno počnejo samo tista živa bitja, ki so se namesto za ljubezen odločila zanj, ne Bog direktno.

Deli na socialnih omrežjih

Me pa res zanima, KAKO se služi Bogu? In zakaj naj bi služili Bogu - ker vsaka dejavnost (vsaj po moji kmečki pameti) rabi nek motiv, nek razlog?

Jaz se kar strinjam z mal nazaj napisanim, da je duhovno "služenje" to, da delaš dobre stvari stvari drugim bitjem, deluješ v skladu z naravo ... in se nimaš niti za več niti za manj od drugih bitij. Torej ne rabiš posebej služiti nekemu Bogu, ker božje (ali duhovno ali kakorkoli že rečeš...) je osnovni princip kreacije in je v vsem kar obstaja...

Kako in zakaj se služi Boga je odvisno od stopnje vere ali zavedanja Boga.

Če skrbiš za avto voznika je to seveda dobro, a če ne skrbiš tudi za voznika (katerega potreba ni le brezhiben in udoben avto, ampak npr. tudi hrana) pol ta skrb še ni popolna in izpolnjujoča. Na podoben način, če skrbiš za svojo, od drugih in od narave materialno dobrobit, je to seveda dobro, ampak hkrati je potrebno skrbet tudi za duhovno dušo vseh teh. To je z ljubeznijo do Boga (Izvorno dušo vseh duš), iz ljubezni.

Oprosti, brat, ampak Bog ni duša, temveč Duh .

Razen če ne ločiš duše od Duha .

Bog Je Največji ( Veliki ) Duh - Pra Energija, Neustvarjena, in zatorej Večna, ki je ustvarila naše male energijice - naše duše kar tudi smo .

Lp + #

Oprosti, brat, ampak Bog ni duša, temveč Duh .

Razen če ne ločiš duše od Duha .

Bog Je Največji ( Veliki ) Duh - Pra Energija, Neustvarjena, in zatorej Večna, ki je ustvarila naše male energijice - naše duše kar tudi smo .

Lp + #

Z dušo sem mislil večno živo bitje. Bog je Izvorna in Vrhovna duša vseh duš (ki smo mi). Bog ni ustvaril naše duše, ker so večne. Je pa res, da večno izhajamo iz Njega in smo Njemu večno podrejeni, pa če se tega zavedamo ali ne.

Z dušo sem mislil večno živo bitje. Bog je Izvorna in Vrhovna duša vseh duš (ki smo mi). Bog ni ustvaril naše duše, ker so večne. Je pa res, da večno izhajamo iz Njega in smo Njemu večno podrejeni, pa če se tega zavedamo ali ne.

Podrejeni smo Njemu Res, kajti :

On Je Neustvarjen, mi pa smo Ustvarjeni od Njega .

On Je Zato Večen, mi pa imamo Začetek z Njegovim Ustvarjanjem .

Zdaj, če ti ta Podatek tudi še manjka, potem si ga zapiši v Srce .

Razen, morda, ... če si misli, da smo "večni" kot Ideje v Stvarniku, kjer smo pa Resda obstajali že "od Večnosti" .

Hmmm, čeprav tudi ne , ... kajti Tudi Stvarnik je imel "Evolucijo" , ... pa čeprav Vedski Podatki morda ne segajo tako Daaaleč nazaj v daaavnoDaljno Preteklost teh Stvarnikovih "dogodivščin" .

Lp + #

Podrejeni smo Njemu Res, kajti :

On Je Neustvarjen, mi pa smo Ustvarjeni od Njega .

On Je Zato Večen, mi pa imamo Začetek z Njegovim Ustvarjanjem .

Zdaj, če ti ta Podatek tudi še manjka, potem si ga zapiši v Srce .

Razen, morda, ... če si misli, da smo "večni" kot Ideje v Stvarniku, kjer smo pa Resda obstajali že "od Večnosti" .

Hmmm, čeprav tudi ne , ... kajti Tudi Stvarnik je imel "Evolucijo" , ... pa čeprav Vedski Podatki morda ne segajo tako Daaaleč nazaj v daaavnoDaljno Preteklost teh Stvarnikovih "dogodivščin" .

Lp + #

Tako Bog kot tudi mi večno obstajamo. Zarad svoje napačne odločitve, lahko mi pozabmo na naš pravi-jaz in Boga. A ko se obrnemo k Njemu in s tem preidemo čas in prostor se zavemo kdo smo mi večno in kdo je On večno.

Starodavni zapis prvotne zgodovine, ki jo je pred 3500 leti zapisal Mojzes priča, da so bili ljudje nekdaj veliko večji kakor zdaj

in da so živeli veliko dlje. Mojzesovo pisanje vsebuje tudi zapise, da so bili prvi ljudje ustvarjeni z zmožnostjo, da Živijo večno.

Življenske razmere so bile popolne, snega ni bilo, bilo je obilno rastlin in živali. Pogoj, ki ga je moral človek izpolniti je bil, da živi

po naravnih zakonih. Ker so ljudje zavestno prenehali spoštovati naravne zakone, je doletela smrt ne le človeka, temveč tudi

vse organizme na planetu Zemlja. Mojzesovo poročilo o prvotni zgodovini našega sveta poudarja, da so bili ljudje v začetku goli, a se tega niso sramovali. Mojzes je poročilo napisal v hebrejščini..V tem jeziku svetloba pomeni koža. Torej je koža povezana s svetlobo. V hebrejščini obleka pomeni uprl se je....Danes človek uporablja le 20 % svojih genov. Iz tega, kar je napisal Mojzes, je mogoče sklepati, da so bili prvi ljudje odeti v svetlobo, po uporu pa so začeli delovati procesi , ki so sprožili staranje in umiranje. ...Zapisal je, da je človek ustvarjen iz zemeljskega prahu, in da je Stvarnik v ta prah vdihnil duhovno komponento, ki človekuvdihuje življenje. Več kot 99 % človeškega telesa sestavljajo štiri kemične prvine-vodik,.kisik, ogljik in dušik, to pa je zares zemeljski prah. Ta prah je porazdeljen po natančnem načrtu, zapisanem v genih. Na drugi strani je duhovnost tista sestavina človeka, ki se vpisuje v njegov značaj, v spomin in njegove duhovne lastnosti.

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

Ja, večji so bili .

Ampak, pol je bil še zarod velikanov, in potem še naši bratje iz Malone.

Malona pa je bil Planet v našem Osončju, katerega funkcijo je nadomestila zdaj naša zemlja ki se pravilno imenuje Pjur .

Ker so tamkajšnji prebivalci počenjali preveč hudobije, ga je razneslo na 4 velike kose, nekatere ogromne prebivalce pa je privlačil tudi naš planet in so popadali nanj.

Nedavno so tudi odkrili ta velikanska okostja :

http://www.google.si/imgres?q=giant+human+skeletons&um=1&hl=sl&sa=N&tbo=d&biw=1280&bih=853&tbm=isch&tbnid=EqP30j14aqazrM:&imgrefurl=http://gianthumanskeletons.blogspot.com/2012/02/giant-human-skeleton-hoaxes-by.html&docid=c1CoVkOj7Hp13M&imgurl=http://4.bp.blogspot.com/-MG-ViGjKQrc/Ty7WerYhU_I/AAAAAAAAEhw/vyNNmkPGZpY/s640/giant%252Bhuman%252Bskeleton%252Bhoax%252B8.jpg&w=622&h=405&ei=PlsRUaLbLIfl4QT1xoDYCQ&zoom=1&ved=1t:3588,r:1,s:0,i:81&iact=rc&dur=6191&sig=105689728371778472549&page=1&tbnh=165&tbnw=276&start=0&ndsp=23&tx=168&ty=85

No, z možnostjo večnega materijalnega življenja je bil obdarjen Samo Prvi Par ljudi .

In, ja, življenjske razmere so bile Popolne .

Potem pa so se začele slabšati, ko so začeli graditi prvih 10 mest na Planetu .

Vijola, mal si tud pomešala naravne zakone z Stvarnikovimi, ker slepo -mrtvo naravo je Uzakonil Stvarnik-Bog .

In tudi tista prispodoba o "prahu" , je mišljena le materijalno , ki je minljivo , Nikakor pa Ni tako v Pravem-Resničnem-Duhovnem Pogledu , ko Duša preživi odložitev telesa , in normalno živi in se razvija naprej po telesni smrti po poti Duhovne Evolucije .

Če seveda ne gre za samomor . Če pa gre , potem je pa stvar ravno Nasprotna , nazadujoče, z veliko bolečine, trpljenja, joka in stoka ter škripanja z zobmi .

Lp + #

Hja, ... a pa ti veš, da obstaja tudi Duhovna smrt ?

To, da pozabiš, da si duhovno bitje je duhovna smrt. Sam tud če pozabiš kdo si, to še vedno si, le da se ne zavedaš, ker se zatopiš v začasno. Ampak po milosti Boga se lahko spet zaveš.

To, da pozabiš, da si dohovno bitje je duhovna smrt. Sam tud če pozabiš kdo si, to še vedno si, le da se ne zavedaš, ker se zatopiš v začasno. Ampak po milosti Boga se lahko spet zaveš.

Jaaa, ... hmmm, ... jaz sem mislil na Pravo Duhovno smrt, ko duša samo sebe tako uniči, da je tudi njenega duhovnega življenja konec, kajti tako se degradira, da takšna izguba Energije povzroči razpad Dušinih Osnovnih Energij, in taka duša potem dejansko ne obstaja več kot samostojna enotna Energija .

To je Prava - Duhovna Smrt .

To se dogaja množičnim morilskim posiljevalskim roparskim prevarantom ki si sodijo sami sebi z samomorom.

Da, to so duše najboj uboge vrste, katerim tudi Vsemogočni Bog-Stvarnik nemore več pomagati , in sicer zaradi Svobodne Volje katero nam je podelil .

Žal.

No, na srečo pa ima On tudi še mnooogo drugih, Učinkovitih "vzvodov" , z katerimi "spametuje" takšno zlo-zablodelo dušo .

Včasih pa pač tudi ne gre vse najbolje , in potem je hudooo ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sad.png...

Lp + #

Jaaa, ... hmmm, ... jaz sem mislil na Pravo Duhovno smrt, ko duša samo sebe tako uniči, da je tudi njenega duhovnega življenja konec, kajti tako se degradira, da takšna izguba Energije povzroči razpad Dušinih Osnovnih Energij, in taka duša potem dejansko ne obstaja več kot samostojna enotna Energija .

To je Prava - Duhovna Smrt .

To se dogaja množičnim morilskim posiljevalskim roparskim prevarantom ki si sodijo sami sebi z samomorom.

Da, to so duše najboj uboge vrste, katerim tudi Vsemogočni Bog-Stvarnik nemore več pomagati , in sicer zaradi Svobodne Volje katero nam je podelil .

Žal.

No, na srečo pa ima On tudi še mnooogo drugih, Učinkovitih "vzvodov" , z katerimi "spametuje" takšno zlo-zablodelo dušo .

Včasih pa pač tudi ne gre vse najbolje , in potem je hudooo ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sad.png...

Lp + #

Glede na to, da smo večni, smo večni, ni smrti ali neobstoja. Bog lahko pomaga vsakemu, drgač ne bi bil Bog. In to tud počne.

Če seveda ne gre za samomor . Če pa gre , potem je pa stvar ravno Nasprotna , nazadujoče, z veliko bolečine, trpljenja, joka in stoka ter škripanja z zobmi

Glede na to, Bojante..kot tudi sam praviš, da je Stvarnik ena sama Velika Ljubezen..

predvidevam, da ljubeče sprejme k sebi tudi tiste, ki niso zmogli vsega trpljenja,

in odšli po svoji volji.

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

Glede na to, Bojante..kot tudi sam praviš, da je Stvarnik ena sama Velika Ljubezen..

predvidevam, da ljubeče sprejme k sebi tudi tiste, ki niso zmogli vsega trpljenja,

in odšli po svoji volji.

Ja, Sprejme, Sprejme, ampak oni ga ponavadi oni nočejo sprejeti !!! Torej ni problem pri Bogu, Temveč pri ubogih dušah. MsT.

Glede na to, da smo večni, smo večni, ni smrti ali neobstoja. Bog lahko pomaga vsakemu, drgač ne bi bil Bog. In to tud počne.

Oooo, pomaga, Pomaga pa vendar marsikatere potemnjene duše ne sprejmejo Njegove Pomoči ! In tako si pripravijo dodatna nepotrebna trpljenja .

Vidim pa, da ti dela preglavice zgornja razlaga o Duhovni Smrti , ker nisem mislil na neobstoj.

Gre se za zadostno Duhovno Trdnost Duše, katero mora šele pridobiti v tuzemski inkarnaciji .

Ah, saj vem, da slabo razlagam .

Se bom potrudil drugič bolje , .... upam.

Lp + #

Starodavni zapis prvotne zgodovine, ki jo je pred 3500 leti zapisal Mojzes priča, da so bili ljudje nekdaj veliko večji kakor zdaj

in da so živeli veliko dlje. Mojzesovo pisanje vsebuje tudi zapise, da so bili prvi ljudje ustvarjeni z zmožnostjo, da Živijo večno.

Življenske razmere so bile popolne, snega ni bilo, bilo je obilno rastlin in živali. Pogoj, ki ga je moral človek izpolniti je bil, da živi

po naravnih zakonih. Ker so ljudje zavestno prenehali spoštovati naravne zakone, je doletela smrt ne le človeka, temveč tudi

vse organizme na planetu Zemlja. Mojzesovo poročilo o prvotni zgodovini našega sveta poudarja, da so bili ljudje v začetku goli, a se tega niso sramovali. Mojzes je poročilo napisal v hebrejščini..V tem jeziku svetloba pomeni koža. Torej je koža povezana s svetlobo. V hebrejščini obleka pomeni uprl se je....Danes človek uporablja le 20 % svojih genov. Iz tega, kar je napisal Mojzes, je mogoče sklepati, da so bili prvi ljudje odeti v svetlobo, po uporu pa so začeli delovati procesi , ki so sprožili staranje in umiranje. ...Zapisal je, da je človek ustvarjen iz zemeljskega prahu, in da je Stvarnik v ta prah vdihnil duhovno komponento, ki človekuvdihuje življenje. Več kot 99 % človeškega telesa sestavljajo štiri kemične prvine-vodik,.kisik, ogljik in dušik, to pa je zares zemeljski prah. Ta prah je porazdeljen po natančnem načrtu, zapisanem v genih. Na drugi strani je duhovnost tista sestavina človeka, ki se vpisuje v njegov značaj, v spomin in njegove duhovne lastnosti.

poglej kako je pa mojzes vse to vedel?

jaz mislilm da je narobe prevedeno vs eskupaj. niso geni ki nas ustvarjajo ampak celice, ja res lahko dlje živimo sa k se nehamo ukvarjati z geni in se začnemo ukvarjati s celicam.

ja drugače se pa strtinjam narava mora biti v ravnovesju,če želimo preživeti ali živeti dlje.

Moje mnenje o izvirnem grehu. Lahko povem samo to, da je svet oz. makrokozmos oz. univerzum zgrajen in sestavljen na ta način, da je vanj vgrajena nepopolnost. Svet je torej nepopoln, ima to negativno stran, senčno stran, stran trpljenja, bolečine itd. In tako je tudi pri človeku, ki je svet v malem (mikrokozmos). Na našo žalost je torej v svetu prisoten greh, zlo ali nepopolno. A če bolje pomislimo, te negativne stvari morajo obstajati zato, da lahko bolj pride do izraza tisto pozitivno, dobro, lepo itd. In da se torej občutijo razlike, da mi kot ljudje občutimo razliko med dobrim in slabim, lepim in grdim. Da si torej zaradi lastne nepopolnosati in slabosti želimo napredovati, rasti, zoreti in se izboljševati, graditi. Tako da ... žal, ali pa na srečo, negativnosti morajo obstajati zaradi kontrasta. Je pa res, da se najverjetneje za videzom te nepopolnosti skriva nek širši superiornejši (popolni) načrt, ki pa ga mi kot človeška bitja ne zmoremo dojeti. Če bi bilo vse popolno, bi nam bilo dolgčas.

poglej kako je pa mojzes vse to vedel?

jaz mislilm da je narobe prevedeno vs eskupaj. niso geni ki nas ustvarjajo ampak celice, ja res lahko dlje živimo sa k se nehamo ukvarjati z geni in se začnemo ukvarjati s celicam.

ja drugače se pa strtinjam narava mora biti v ravnovesju,če želimo preživeti ali živeti dlje.

Celice ustvarja narava, naravo pa Bog , in jo tudi Vodi In Ureja .

Mojzes pa je Več kot le To Vedel Zato, Ker mu je Stvarnik-Bog Vse tako povedal-razodel .

Geni nič ne ustvarjajo , tko kot tudi celice ne , kajti narava je mrtva in neumna .

Edino Stvarnikova Inteligenca Vse Oživlja in Pravilno Vodi po Poteh Življenja.

Bog-Je-Življenje.

Lp + #

Celice ustvarja narava, naravo pa Bog , in jo tudi Vodi In Ureja .

Mojzes pa je Več kot le To Vedel Zato, Ker mu je Stvarnik-Bog Vse tako povedal-razodel .

Geni nič ne ustvarjajo , tko kot tudi celice ne , kajti narava je mrtva in neumna .

Edino Stvarnikova Inteligenca Vse Oživlja in Pravilno Vodi po Poteh Življenja.

Bog-Je-Življenje.

Lp + #

bojante,da je narava mrtva in neumna? zakaj jo je pa pol bog ustvaril?

bojante če ne bi bilo narave nas tudi ne bi bilo.vedno bolj ozkogledaš,kako lahko sploh kaj tazga rečeš,a ti je bog povedal,če ti ni bodi raje tiho.

če je bog življenje je tudi pol narava,tko da dej se malo zamisli kaj izjavljaš.

bojante,da je narava mrtva in neumna? zakaj jo je pa pol bog ustvaril?

bojante če ne bi bilo narave nas tudi ne bi bilo.vedno bolj ozkogledaš,kako lahko sploh kaj tazga rečeš,a ti je bog povedal,če ti ni bodi raje tiho.

če je bog življenje je tudi pol narava,tko da dej se malo zamisli kaj izjavljaš.

Moraš zmer malo Globlje razmisliti, drugače ti potem takole ni jasno kaj razlagam.

Glej ; materijalna narava okrog nas je mrtva , če jo ne oživlja Stvarnik-Bog z Njegovo Energijo .

In, ustvaril jo je Zato, ker je moral nekako uporabiti obsojeno negativno energijo ki je ostala od padlega duha.

Seveda pa On redkokdaj ustvarja stvari le z enim namenom .

In, tako je tudi to materijalno naravo ustvaril za naše Izpopolnjevanje naših Duš.

Jaz pa bi lahko ravno tako bil, kot sem Ž E bil - še pred stvarjenjem materije . Le, da sem bil takrat slabši, in sem se moral Že velikokrat inkarnirati na drugih svetovih, še preden sem dospel semkaj , na ta temen beden mali planetek .

Bog Je Življenje , in Oživlja nekaj/nekoga toliko, kolikor je ta sprejemljiv za to Njegovo Enegijo Življenja !

Še kaj rabiš da ti pojasnim ?

Ti samo vprašaj, in razložil ti bom Vse, kar mi je Stvarnik Razložil .

Lp + #

Poseben je , zato, ker je temen, neprijazen, mrzel, grd, krut, beden, majhen, ... skratka , ... ne čisto zanič, ampak prav dober pa tudi ne .

Namreč, že v našem Osončju so Planeti , ki so še najbolj podobni Nebesom, tako lepi so , in taaakšne čudovite pogoje za življenje imajo .

Samo nekaj od njih : Saturn, Miron (Neptun) , Sonce . In tudi na drugih ni tako slabo kot pri nas . Je pa na enih še precej slabše, to pa res .

Aaaampak, z Novo Dobo, Bo pa tudi pri nas na Zemlji Boljše :)

Lp + #

bojante nas planet je tudi bil nekoč lep,dokler ga ljudje niso pripeljali kamor so ga,pa se vedno je.

bojante a te ni bog naučil, da ceniš to kar imaš. ti pa sanjaš o drugih planetih.

http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/s480x480/561475_209783225831612_651935574_n.jpg

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...