mgd 25. junij 2013 Prijavi Deli 25. junij 2013 Res je, pomagaj si sam do Njega in Bog ti bo pomagal. On je vseskoz opazovalec in reagira na iskrene molitve iz dna duše. Tud moja izkušnja je taka in še mnogo takih zgodb sem slišal. Kaj pa je po vašem pravi ego, ki je zmožen "razumeti" milost Boga http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png? Sicer pa je znano, da je ego le pokrivalo duše. Kakšna je po vašem ego struktura človeka? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Jaz sem človek je lažni ego (identiteta). Jaz sem duša je prav tako lažni ego. Jaz sem od Boga, Krišne, je pravi ego. Ta lahko razume milost Boga. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 25. junij 2013 Prijavi Deli 25. junij 2013 Zakaj je bilo Adamu in Evi prepovedano jesti jabolka z drevesa spoznanja? Ker z znanjem pride ego. Čim veste, da ste, ste padli. To je izvirni greh. Nihče ni Adama in Evo izgnal iz raja. V trenutku, ko sta postala zavedna sebe, je rajski vrt izginil. Za oči izpolnjene z egom, rajski vrt ne obstaja. (Osho) Glej, sestra, tako kot Večina tukaj gori, tudi Ti Žal NE razumeš Prispodobe "jedenja Jabolka", ki je Prispodoba za Sex, katerega sta Prav Dva imela, pa ga Žal Nebi Smela imeti ! . Ošo je pa še Toliko Hujši Blodnež kot Mohi , in vsa katoliška banda . Mir naj ti bo. To je to. Znanje je pekel, ne osvobaja, temveč nas muči. Nooooooo, Tooooooo Si pa Po Dooooooolgem času Nekaj Modrega Povedal ! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Lp + # V bistvu pa je vir vse in nič, ne rabi razvoja.Razvoj je misellna projekcija postati nekaj kar še nisi...To se dogaja v plasteh ega.V jedru smo vsi vse in nič... Ego pa raste z znanjem, ki pomeni tudi samozavest... Vidiš, ... ti še vedno ne ločiš "Nekaj" od "Niča" , kajti tale "Nič" ti preveč energije pobere v glavi . "Niča" Dejansko - Ni . Razen v nekaterih glavah , seveda. Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 25. junij 2013 Prijavi Deli 25. junij 2013 Dooolgo, dolgo nazaj sem postala rahlo "versko blazna", se zakopala vase in se spraševala, kaj delam narobe, kaj sem naredila narobe. Nekaj gotovo počnem narobe, ko pa mi je taakooo zelo bedno, gotovo. Nisem mogla ugotoviti. Zdaj ugotavljam, da nekatere stvari, "katere bi bile če bi bile" pač niso mogle biti drugačne. Tako se sprašujem, a je greh tudi nekaj, kar ni moglo biti drugače, je pač bilo tako, a ne. Še vedno ne vem, kaj je izvirni greh. A je zdaj greh sploh al ga ni, no. A je al ni ? ......... pih JE . Izvirni Greh je Odvrnitev od Boga-Stvarnika. To je Ta Izvirna - Napaka , ki pomeni Odvrnitev od Izvira , od Praizvira ki Je Stvarnik-Bog . To je ta "Odklopitev" od PraEnergije . Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 25. junij 2013 Prijavi Deli 25. junij 2013 Kristjan moli, Ljubljana 1982, Izdala Družina, verski list II. vzorec 1. Moje življenje z Bogom v CerkviIščem Boga: pri prejemanju zakramentov, v skupni molitvi, osebni molitvi, v prizadevanju za spreobrnjenje? Sem se potrudil za poglobljeno vero: z zanimanjem za verska vprašanja, z resnimi pogovori, z branjem vreskih knjig in časopisov? Sem rušil svojo vero: z gledanjem neprimernih filmov in televizijskih oddaj, z branjem neprimernih časopisov in revij? Se zanimam za Cerkev: za delo papeža, za premovo slovenske Cerkve, za prenovo župnijske skupnosti, za živo obhajanje bogoslužja?2. Moje življenje v družiniSem pos ečal svoji družini dovolj časa kot oče, mati, sin, hčerka? Se trudim razumeti sozakonca? Imam smisel za njegove želje, potrebe, zdravje? Skušam razumeti svoje otroke? Morda bežim prec njihovimi vprašanji zaradi lagodnosti ali zanemarjanja? Prinašam v svojo družino veselje in prijetno razpoloženje? Rušim mir: z zagrenjenostjo, z grobostjo in trmo, z nehvaležnostjo in ugovarjanjem, s sebičnostjo in brezobzirnostjo? Kot sin ali hči sem se trudil razumeti svoje starše: z iskrenim pogovorom, z upoštevanjem njihovega mišljenja, s prijaznim obnašanjem, s pomočjo pri vsakdanjij opravilih, z obiski in primernimi darovi zahvale?3. Moje življenje v poklicu in skupnostiSe trudim, da v svoji okolici ustvarjam delovno vzdušje? Odgovorno opravljam svoje delo in zaupane dolžnosti? Z drugimi zavzeto sodelujem? Morda drugi trpijo zaradi moje nedelavnosti? Sem oškodoval delovno skupnost, v kateri delam? Z ubogimi sem ljubezniv in dobrosrčen? Kot šofer spoštujem prometne predpise in se za volanom obvladujem? Se držim prave mere v jedi in pijači? Se zavzemam za slabotne, bolne, osamljene? Nooooooo, Vidiš, ... Tole je še Ena od Mnooogih zablod vatikanskih pokvarjencev z njiohovimi "zakramenti" !!! Žal. Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 25. junij 2013 Prijavi Deli 25. junij 2013 Res je, pomagaj si sam do Njega in Bog ti bo pomagal. On je vseskoz opazovalec in reagira na iskrene molitve iz dna duše. Tud moja izkušnja je taka in še mnogo takih zgodb sem slišal. Kaj pa je po vašem pravi ego, ki je zmožen "razumeti" milost Boga http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png? Sicer pa je znano, da je ego le pokrivalo duše. Kakšna je po vašem ego struktura človeka? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Bog Je Ogrooooooomno Več, kot le nemi-nesposobni "opazovalec", kajti Je Večni Dejanjalec, Dajalec, Darovalec, Delavec, Energist, Ljubeznik, Razmišljenik, skratka : Naj-Od-Naj http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Condor 26. junij 2013 Prijavi Deli 26. junij 2013 Jaz sem človek je lažni ego (identiteta). Jaz sem duša je prav tako lažni ego. Jaz sem od Boga, Krišne, je pravi ego. Ta lahko razume milost Boga. Ja, indvidualizem in samozagledanost je očiten znak egoizma, a vendarle je to videti kot značajsko vedenje. Proces ega pa je nekaj specifičnega. Kdo je zate resnični Bog, razen po imenu "Krishna"? To kar v Giti prebiram mi je videti kot da se srečujem s Božanstvom, ki je morda tud prvobitni izvor ega in tud svetovnega obilja, strahospoštovanja asur in dev v teh treh svetovih (materialni, astralni in kavzalni!). On je tud začetek stvarjanja in konca v tem Oceanu treh svetov. Jezus Kristus je lepo rekel za "Delavce v vinogradu" ... v ta svet: Tako bodo zadnji prvi in prvi zadnji. (Mt, 20,16-) Komentar: Prva božanska bitja v ta svet so bila obdarjena in posebej močna, imajo prvobitno karmo in njih odgovornost je temeljna ... ostati morajo do konca. Majhna bitja poslednja na vrsti, ki so na kratko tukaj in skromnih moči, pa se s pravim zavedanjem o vsem prej vračajo v nazaj k Njemu. Zanimivo pa je, da v Giti ni kaj napisano o Kozmični Materi - Šhakti v kateri naj bi bilo položeno seme za vse življenske forme (8,4 lakhtov!) in Njeni so baje sinovi Šiva, Višhnu in Brahma. Njena Moč je v živi Kreaciji in to je sigurno višje od kreiranja materialnih svetov (moč Brahme!). Za živo kreacijo je treba dati dušo v prekrivalo fine materije in to negovati z esenco Ljubezni. Samo ženski Moči je ta sposobnost dana in takšna je tudi realnost tukaj. Ko pa v Giti čitam o poreklu božanstev, o ženski Moči ni duha in sluha. Najbrž se jo čuva na "varnem" in na skritem ... te božanske moči se nekak ne izpoistavljajo v večini svetih spisov. O Njeni moči se govori šepetaje in s spoštovanjem. Ko bo ta Boginja Moči udarila po "božanski mizi" tedaj bo to znak konca Njenem potrpljenju in vsi bodo "trepetali" ... ampak to le, ko bodo zadeve šle čez neko mejo. Celo Sri Bhagavan, "Krsna", se je mora "paziti" in da ne gre preko neke meje. Pri Njej je vsaka hinavščina, licemjerstvo, kot na dlani. Torej, mi tukajšnje duše smo izvorno od Najvišjega Boga, smo deliči Njegove zavesti v teh materialnih svetovih in lahko delujemo po Njegovi Volji, če se tako spoznamo in če pri tem nismo zavedeni z Negativno Silo in z Mayo. Žal večina ljudi tega ne zaveda povsem in postopa po teh treh svetovih, se rodijo in umrejo, v številne pojavne oblike življenja. Malokomu je dana skrivnost Smrti in kaj se tu dogaja. V bistvu je naša odgovornost da izmed mnogih signalov, glasov na teh treh svetovih najdemo resnično eden in edinstven kanal, Glas iz višjega Okeana, ki je višji od glasov Kozmičnega Uma. V naši duši je prvobitni spomin na ta Glas Tišine in to v nas obuja prijetnost in radost, duša se od poslušanje teh Zvokov zares vzradosti in zaživi.Mi, ljudje, smo lahko s celim bitjem (telesom, umom in dušo) multikanalen radijski sprejemnik, svojo zavest usmerjamo trenutno tja s čimer rezoniramo, smo najbolj pozorni. V nas je tud polno spominov, karmičnih vtisov, cela podzavest in to je cel oklop okrog glavne moči našega bitja, duše, to je v osnovi pokrivalo ega. Preboj iz tega je vztrajno iti, zavestno poslušati za skritim Glasom Tišine, za glasom flavte in drugih Zvokom, enkrat pustiti svoje telo in um na svojih mestih in samo duša potuje naprej in kao odmota svoj klobčič svilene niti ... kar dolga mora biti .Eden od Učiteljev je rekel, da moramo samo priti iz mišje luknje na plano, tj. skoz deseta vrata in pred še tem zapreti ostalih devet vrat čutil, odprtin telesa. Je to komu razumljivo? Ni lahko, ampak je možno s pravo prakso. Bistvo je v obladovanju uma, kontroli čutil in pravi osredotočenosti (surat!) ... če pa to uspemo vztrajati, se pokažejo obrisi marsičesa in končno duša poleti do Neba. Toda Gospodar teh Svetov, Sri Bhagavan, ne dovoli našim dušam pristati na njegovem dvorišču, pa je tako težko se "napojiti in okrepčati" na Poti Domov. Tam gori ni na voljo "trgovin" z nektarjem, vse bogastvo in moč je potrebno zbrati tukaj, ga ne zapraviti. S čim ga zapravljamo pa je že druga zgodba o moči Iluzije. Namaste! 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 26. junij 2013 Prijavi Deli 26. junij 2013 Kdo je zate resnični Bog, razen po imenu "Krishna"? To kar v Giti prebiram mi je videti kot da se srečujem s Božanstvom, ki je morda tud prvobitni izvor ega in tud svetovnega obilja, strahospoštovanja asur in dev v teh treh svetovih (materialni, astralni in kavzalni!). On je tud začetek stvarjanja in konca v tem Oceanu treh svetov. Bog je Krišna, Krišna je Bog. Ima pa še neomejeno drugih imen, kot npr. Madhava. On je izvor in kontrolor vsega. Vse je odvisno od njega. Zanimivo pa je, da v Giti ni kaj napisano o Kozmični Materi - Šhakti Je napisano. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 26. junij 2013 Prijavi Deli 26. junij 2013 Bog je Krišna, Krišna je Bog. Ima pa še neomejeno drugih imen, kot npr. Madhava. On je izvor in kontrolor vsega. Vse je odvisno od njega. Jap...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif ...zato pa mu eni pravimo tudi Sveti Hrček, Sveti Zajček, itd...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png In Bog ima tudi ženski princip...zato ga lahko kličemo tudi z ženskimi imeni...Božanska Mati, Zlata Ribica...tralala...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Condor 27. junij 2013 Prijavi Deli 27. junij 2013 Bog je Krišna, Krišna je Bog. Ima pa še neomejeno drugih imen, kot npr. Madhava. On je izvor in kontrolor vsega. Vse je odvisno od njega.Madhava (Vishnu!) ... ni edin izvor in kontrolor vsega na teh svetovih. Obstaja še nadrejena Moč Boga ... to je Sat Purush (Peto Nebo!) in ta je celo Oče "Madhavi" in vsem ostalim, vključno z majhnimi dušami kot smo mi. Jezus Kristus je ga pošteno omenjal kot Bog Oče ... za vse duše in od tega Bitja še dobivamo moč, eliksir Življenja preko Besede, Shabda. V Vedah ni zapisano o višji sferi in praizvoru Stvarstva .... tega ni moč razbrati. Pa Gita daje samo uvod v transcendentalno naravo Stvarstva, za ostalo "nadgradnjo" in resnično metodo pa treba iti k živemu Mojstru. Knjižno znanje iz Gite in ostalih Ved o subtilnem ni več tolik realistično in je potreben duhovni Učitelj, da pojasni kako zadeve tukaj in zdaj potekajo, kaj in koliko prakticirati, čemu prioritete glede na sedanji hitri tempo življenja. To je celo v Giti poudarjeno od Krišne. Condor: Zanimivo pa je, da v Giti ni kaj napisano o Kozmični Materi - Šhakti Je napisano. Ne, ni direktno zapisano. Morda le posredno preko Sankhya filozofije, katero je zapisal in obrazložil Guru Kapila. Omenja se Purush in Prakriti. To je osnova za nastanek dualistično urejenega Stvarstva. Torej v Prakriti je ta kozmična praosnova, matrica stvarjanja materialnih svetov, univerzumov in narava. To je lahko na nekem nivoju kao Kozmična Mati - Shakti, kajti ta Boginja vseh Moči lahko neomejeno uporabi vso Polje Prakriti in se povezuje s Purusho ... transcendentalnim bitkom, izvorom zavesti. Teh izvorov zavesti pa je lahko več ... vsako Nebo ima svoj Izvor, ki je v bistvu "prehod" iz višjega stanja Stvarstva. Tako je Univerizalni ali Kozmični Um praizvor miselnih formi in umskih orodij. Ideje niso direktno iz naše glave, ampak se tam sprejmejo in preoblikujejo v skladu s percepcijo, trenutnim stanjem. Astralno Nebo ima svoj Izvor za pransko energijo, ki je povezan z notranjim Soncem vsakega planeta na kterem je življenje. Višje od tega pa ne bi razlagal, ker sem sam še vedno učenec in ono še višje opisat je bolj onkraj besed ... enostavno ni prikladnih besed za to izrazit. Torej, zapisano ali izgovorjeno je lahko samo kažipot v določeno smer in potem prideš do "tja" kjer ti miselni pomi, besedne zveze iz bilo kterega jezika ne pomagajo več ... samo slediš pot višje Svetlobe in Zvoka, Besede ali Shabda. Tvoj pravi učitelj in duhovni vodnik mora slediti transcendentalnim zvokom, Nebeški Glasbi, ktere zvočnik ti je širno kakor je samo nebo ... za "nepovezanega" je tu le mrtva tišina, a za posvečenega je tukaj obilje vibracij ... včasih je to prijetno,a drug dan je nekolik neprijetno. Tu se na vibracijski ravni vse spreminja in diha "gor" in "dol". Takole tud ščasoma začutiš "utrip" celega Polja Prakriti, ki je osnova za delovanje kozmične Matere Šhakti. S tem ko to začutiš, tudi čutiš življenje in iz spoštovanja do tega ne želiš nikomur žal,nikogar užaliti, pobiti, ... za vsakogar je tu neko mesto in vloga. Problem trdih egoistov je da ne čutijo fundamentalne povezave s poljem Življenja, niti ne prepoznavajo izvore zavesti takšne kot so, na več stopenj, ki si ena drugi sledijo ... to je del vertikalne strukture Stvarstva. Na tej strukturi pa so domovaja, glavne hiše, iz kterih delujejo božanske Moči ... največ tega je premakneno na drugo Nebo, na kavzalni nivo ali Brahmand. Naš Učitelj Sant Kirpal je podal takšno shemo moško/ženski ali pozitivni/negativni pol princip živih Moči: Sat in Sato .... v izključno duhovnem svetu, npr. Sat PurushPurush in Prakriti .... v visokem BrahmanduBrahma in Shakti .... v srednjem BrahmanduKal in Maya .... v nižjem BrahmanduJyoty in Niranjan .... v spodnjem Brahmandu Običajni jogiji in ršiji pridejo s svojo prakso le do območja Sahasrar, v regijo tisočih LučiYogishwari pa so nastanjeni v Trikutiju, glavni hiši Brahmanda, ki je kalup samega Brahme.Preroki in Čiste Duše (paramhanse!) pa pridejo izven območja Zakona Karme, v regijo Par Brahm.Pot Svetnikov in Učiteljev pa se konča na Sat Lok (peto Nebo), kjer so nameščeni Njihovi Zbori in kjer so nastala tud vsa božanstva, tud Shakti ali Avidya. Pot gre še dalje, vse do prvinskega bitja, do Adi Purusha. Torej, filzofija sankhye je tek uvod v multirazsežno urejeno Stavrstvo in vlogo Bitij v Njem. Namaste! 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 27. junij 2013 Prijavi Deli 27. junij 2013 Madhava (Vishnu!) ... ni edin izvor in kontrolor vsega na teh svetovih. Obstaja še nadrejena Moč Boga ... to je Sat Purush (Peto Nebo!) in ta je celo Oče "Madhavi" in vsem ostalim, vključno z majhnimi dušami kot smo mi. Jezus Kristus je ga pošteno omenjal kot Bog Oče ... za vse duše in od tega Bitja še dobivamo moč, eliksir Življenja preko Besede, Shabda. V Vedah ni zapisano o višji sferi in praizvoru Stvarstva .... tega ni moč razbrati. Madhava ali Krišna ali Višnu v Giti pravi, da je on praizvor vsega, kontrolor vsega, uživalec vsega, da ni nič višjega od njega in da je on Oče vseh. Tako po realizaciji potrdi tudi Ardžuna in ostali kot so Narada, Brahma itd. Pa Gita daje samo uvod v transcendentalno naravo Stvarstva, za ostalo "nadgradnjo" in resnično metodo pa treba iti k živemu Mojstru. Knjižno znanje iz Gite in ostalih Ved o subtilnem ni več tolik realistično in je potreben duhovni Učitelj, da pojasni kako zadeve tukaj in zdaj potekajo, kaj in koliko prakticirati, čemu prioritete glede na sedanji hitri tempo življenja. To je celo v Giti poudarjeno od Krišne. Tako je, Krišna v 4. poglavju Gite pravi, da je za spoznanje resnice potrebno pristopiti k verodostojnemu duhovnemu učitelju, ki je videl resnico in jo zato lahko pomaga spoznati nam z dajanjem ustreznih navodil. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 27. junij 2013 Prijavi Deli 27. junij 2013 Hja, kaj pa potem pravita na Vsesplošno Sodbo za Človeštvo, ki bo tudi hindujskim "duhovnežem" pokazala v kaki hudi zmoti so živeli zadnja tisočletja ? Namreč, To Se Bo Zgodilo TakoooOOOooo Zanesljivo, kot Vse Ostale prerokbe iz Novega razodetja, ki so Se Vse Po Vrsti Izpolnile, intako se BO Tudi TA Izpolnila Neizpodbitno. No, kaj menite na To , moji dragi poduhovljeni bratje ? Lp + Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 27. junij 2013 Prijavi Deli 27. junij 2013 Madhava ali Krišna ali Višnu v Giti pravi, da je on praizvor vsega, kontrolor vsega, uživalec vsega, da ni nič višjega od njega in da je on Oče vseh. Tako po realizaciji potrdi tudi Ardžuna in ostali kot so Narada, Brahma itd. A se še nisi naučil lekcije, da nekaterih stvari ne smeš jemati dobesedno...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Krišna je bil Bog iz vidika običnega človečka, če bi bilo človeštvo kot celota na njegovem nivoju, bi bile zgodbice drugačne...Je pač naredil "zemeljsko" šolo z odliko in šel v višjo o kateri se nam običnim človečkom pač ne sanja kaj dosti, ker je trenutno nad našim dojemanjem...skratka za naše razmere je bil popoln...tralala...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nada7 27. junij 2013 Prijavi Deli 27. junij 2013 JE . Izvirni Greh je Odvrnitev od Boga-Stvarnika. To je Ta Izvirna - Napaka , ki pomeni Odvrnitev od Izvira , od Praizvira ki Je Stvarnik-Bog . To je ta "Odklopitev" od PraEnergije . Lp + #Hm, ko to preberem, se začnem spraševati kaj sploh je Bog. PraEnergija pa mi daje drug občutek. Kot da je bog nekaj vzvišenega in daleč, praenergija pa zemeljska in bliže. Pa si mislim, kako pa se bi naj priklopila na praenergijo? Moram hoditi bosa po zemlji, se nastavljati jutranjemu in zahajajočemu soncu, si naredim hišo iz prsti, jem neprocesirano hrano, se grejem ob ognju.....? Pa kot da so moji občutki "narobe" in bi morala imeti bolj vzvišene občutke in bi mi moralo biti lepo; in že se vklopi Hrepenenje. Tega pa res ne maram več. Treba je biti Realen. Kje je Bog v realnosti, gotovo je. Kako gredo skupaj bog in čustva?ok dovolj 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Condor 27. junij 2013 Prijavi Deli 27. junij 2013 Madhava ali Krišna ali Višnu v Giti pravi, da je on praizvor vsega, kontrolor vsega, uživalec vsega, da ni nič višjega od njega in da je on Oče vseh. Tako po realizaciji potrdi tudi Ardžuna in ostali kot so Narada, Brahma itd. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif Vaš problem je, da ste neustavljivo "pripopani" na Gito , ktere zgodba, izrečena "modrost", se naj bi zgodla davno, na koncu dwapara juge. Sedaj pa smo že nekaj tisočletij v Kali yugi, recimo da so morali brahmani to znanje naprej prenašati kakih 5 tisočletij. Prvi odkriti zapisi Mahabharate z Gito so datirani okrog 400 BC in zapisovali so jih med 8 in 9. stoletjem pred našim štetjem. Verodostojnost prenosa celotne Mahabharate s okrog 200.000 stihi mora biti kar zares še nespremenjena v tem času ali pa ne več. Kaj pa če je bilo to znanje še celo večje kot je zdajle zapisano? Celo učenjaki indiologi si niso enotni o pristnosti celotnega znanja. Se da to znanje pravilno obrazložiti v knjigah in še to v epski formi? Ne verjamem več v to, kajti več besed in miselnih form brez stika z realnim življenjem samo povečuje ego znanje, imamo še več nepotrebnih infromacij.Če izgovoriš besedo Hare Krishna, Hare Rama, ali si lahko siguren da bo pred tabo se pojavil Krišna ali pa Rama? Morda pa po 108 ponovitvah, bo treba vzeti rožnik s 108 kroglicami. Če pa ni v prvem ciklusu, potem treba iti v naslednji ciklus mantranja ali pa še naslednji, ponoviti to naslednji dan, itd. Nikoli konca temu, pol pa iščeš "učitelja" ker to nima efekta, etc., etc. Po mojem je to zanka ali past za naše duše. Ne bomo več špekulirali, toda če želite "izgubljati" dragoceno življenje za ceromonije v "bhakti yogi", potem izvolite.Višnu (vdrževalec) po našem ni nadrejen Brahnmi (ustvarjalec!) in niti ne Gospodu Šivi (destruktor, uničevalec!), ampak delujejo vsak na svojem področju sinhrono. V bistvu so si bratje in sinovi Shakti. Indijci to veliko bolje razumejo, samo tukle na Zahodu nekateri zganjate enoumnje ali svoj ozki pogled. Bom zaradi "dvoma" v svetost Krišne vržen v Pekel, hmmm? Vsa sveta imena, tudi Krishna, pripadajo Njemu kterega ime se skoraj ne omenja ... vsaj pravilno ne, meni je dovolj Njegovo še vzvišeno ime ... Sat Purush ... to je prav Bog Oče in kao Mati, Prijatelj in Zaščitnik za vse svete duše. Jezus Kristus je rekel, da ni nihče tako dober kot Bog Oče ... On ni uničevalec, ampak popolni dajalec za vsakogar ... celo za padle in slabotne, za slabe in dobre enako obravnava. Resnična molitev iz dna duše Njemu za pomoč v stiski zaleže in ne skandiranje, prepevanje, razmišljanje v mantrah. Bodite vsaj resnični v čutenju Njega, kajti potrebovali ga boste ko bo vam šlo za nohte ali življenje. Ljudje drugač v idilični sreči na tem svetu se ga niti ne spomnijo, ampak le ko jim je hudo in ko zavpijejo iz dna duše k Njemu. Samo ko je res hudo in težko tedaj pa sigurno duša "vpije" po Njemu.Dovolj tega virtualnega filozofiranja! Lep pozdrav in srečno naprej! Hja, kaj pa potem pravita na Vsesplošno Sodbo za Človeštvo, ki bo tudi hindujskim "duhovnežem" pokazala v kaki hudi zmoti so živeli zadnja tisočletja ? Namreč, To Se Bo Zgodilo TakoooOOOooo Zanesljivo, kot Vse Ostale prerokbe iz Novega razodetja, ki so Se Vse Po Vrsti Izpolnile, intako se BO Tudi TA Izpolnila Neizpodbitno. No, kaj menite na To , moji dragi poduhovljeni bratje ? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Bojante! Vsaka "prerokba" se ne uresniči takrat kot bi si ljudje želeli, enkrat pa se bo morda le zgodlo, toda verjetno ne tko točno kot bilo je zapisano v onih kanaliziranih sporočilih. Kako? in kdaj? pa je samo Njegova odločitev, to celo božanstva tega sveta ne vedo povsem, celo preroki si niso povsem na jasnem ... možne so takšne in drugačne spremembe v scenarijih.Predvsem posvečeni ljudje lahko pripomoremo k pozitivnejšim spremembam in ublažitvi končnih efektov, toda takšnih, ki so zares povezani z Njegovimi najvišjimi blagoslovi ali počelom Besede je žal zlo malo ... morda okrog eden na stotisoč. Za boljši efekt bi blo potrebno boljše razmerje vsaj eden na dvajset tisoč ali vsaj 1% populacije človeštva, a kaj ko večina ljudi tod okrog samo "postopajo" in/ali se brigajo le za svoje interese, lastno delo in želje, kterem ni videti konca. Celo "zapufanih" v dolgovih je kar veliko ali drugač ujetih v ta civilizacijski sistem. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/edoom16.gif Da o vsej celi zmedi v spiritualnih vodan ne govorimo.Raje se oprimi kar je resnično tukaj in zdaj. Na kaj lahk meditiraš, ne da bi se moral "dreti", spominjati ali razmišljati? Na kaj se boš osredotočil ko bo malo bolj "trda" situacija ali čutiš v dušo vibracije širnega Kozmosa, vse kar je od zgoraj in od spodaj? Resničnost je v čutenju in opazovanju sedanjosti in ne v golem branju preteklih sporočil, kajti tole samo povečuje ego ponašanje napram drugim, kot da nekaj več "veš". Toda bodi siguren da se prerokbe lahko "prelomijo", razen tistih ki so jih svetniki in Učitelji izrekli osebno ... ne pa preko telepatskih "prisluhov". Drugače pa res da kmalu lahko pričakujemo drastične spremembe ... kako in kdaj? Morda jutri ali pa naslednje leto ... kaj pa vem? Še ni vseh znakov. To je itak višja domena in Njihova stvar. Pozdrav! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 27. junij 2013 Prijavi Deli 27. junij 2013 Ja, indvidualizem in samozagledanost je očiten znak egoizma, a vendarle je to videti kot značajsko vedenje. Proces ega pa je nekaj specifičnega. Kdo je zate resnični Bog, razen po imenu "Krishna"? To kar v Giti prebiram mi je videti kot da se srečujem s Božanstvom, ki je morda tud prvobitni izvor ega in tud svetovnega obilja, strahospoštovanja asur in dev v teh treh svetovih (materialni, astralni in kavzalni!). On je tud začetek stvarjanja in konca v tem Oceanu treh svetov. Jezus Kristus je lepo rekel za "Delavce v vinogradu" ... v ta svet: Tako bodo zadnji prvi in prvi zadnji. (Mt, 20,16-) Komentar: Prva božanska bitja v ta svet so bila obdarjena in posebej močna, imajo prvobitno karmo in njih odgovornost je temeljna ... ostati morajo do konca. Majhna bitja poslednja na vrsti, ki so na kratko tukaj in skromnih moči, pa se s pravim zavedanjem o vsem prej vračajo v nazaj k Njemu. Zanimivo pa je, da v Giti ni kaj napisano o Kozmični Materi - Šhakti v kateri naj bi bilo položeno seme za vse življenske forme (8,4 lakhtov!) in Njeni so baje sinovi Šiva, Višhnu in Brahma. Njena Moč je v živi Kreaciji in to je sigurno višje od kreiranja materialnih svetov (moč Brahme!). Za živo kreacijo je treba dati dušo v prekrivalo fine materije in to negovati z esenco Ljubezni. Samo ženski Moči je ta sposobnost dana in takšna je tudi realnost tukaj. Ko pa v Giti čitam o poreklu božanstev, o ženski Moči ni duha in sluha. Najbrž se jo čuva na "varnem" in na skritem ... te božanske moči se nekak ne izpoistavljajo v večini svetih spisov. O Njeni moči se govori šepetaje in s spoštovanjem. Ko bo ta Boginja Moči udarila po "božanski mizi" tedaj bo to znak konca Njenem potrpljenju in vsi bodo "trepetali" ... ampak to le, ko bodo zadeve šle čez neko mejo. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Celo Sri Bhagavan, "Krsna", se je mora "paziti" in da ne gre preko neke meje. Pri Njej je vsaka hinavščina, licemjerstvo, kot na dlani. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Torej, mi tukajšnje duše smo izvorno od Najvišjega Boga, smo deliči Njegove zavesti v teh materialnih svetovih in lahko delujemo po Njegovi Volji, če se tako spoznamo in če pri tem nismo zavedeni z Negativno Silo in z Mayo. Žal večina ljudi tega ne zaveda povsem in postopa po teh treh svetovih, se rodijo in umrejo, v številne pojavne oblike življenja. Malokomu je dana skrivnost Smrti in kaj se tu dogaja. V bistvu je naša odgovornost da izmed mnogih signalov, glasov na teh treh svetovih najdemo resnično eden in edinstven kanal, Glas iz višjega Okeana, ki je višji od glasov Kozmičnega Uma. V naši duši je prvobitni spomin na ta Glas Tišine in to v nas obuja prijetnost in radost, duša se od poslušanje teh Zvokov zares vzradosti in zaživi.Mi, ljudje, smo lahko s celim bitjem (telesom, umom in dušo) multikanalen radijski sprejemnik, svojo zavest usmerjamo trenutno tja s čimer rezoniramo, smo najbolj pozorni. V nas je tud polno spominov, karmičnih vtisov, cela podzavest in to je cel oklop okrog glavne moči našega bitja, duše, to je v osnovi pokrivalo ega. Preboj iz tega je vztrajno iti, zavestno poslušati za skritim Glasom Tišine, za glasom flavte in drugih Zvokom, enkrat pustiti svoje telo in um na svojih mestih in samo duša potuje naprej in kao odmota svoj klobčič svilene niti ... kar dolga mora biti http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png.Eden od Učiteljev je rekel, da moramo samo priti iz mišje luknje na plano, tj. skoz deseta vrata in pred še tem zapreti ostalih devet vrat čutil, odprtin telesa. Je to komu razumljivo? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Ni lahko, ampak je možno s pravo prakso. Bistvo je v obladovanju uma, kontroli čutil in pravi osredotočenosti (surat!) ... če pa to uspemo vztrajati, se pokažejo obrisi marsičesa in končno duša poleti do Neba. Toda Gospodar teh Svetov, Sri Bhagavan, ne dovoli našim dušam pristati na njegovem dvorišču, pa je tako težko se "napojiti in okrepčati" na Poti Domov. Tam gori ni na voljo "trgovin" z nektarjem, vse bogastvo in moč je potrebno zbrati tukaj, ga ne zapraviti. S čim ga zapravljamo pa je že druga zgodba o moči Iluzije. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Namaste! Madhava (Vishnu!) ... ni edin izvor in kontrolor vsega na teh svetovih. Obstaja še nadrejena Moč Boga ... to je Sat Purush (Peto Nebo!) in ta je celo Oče "Madhavi" in vsem ostalim, vključno z majhnimi dušami kot smo mi. Jezus Kristus je ga pošteno omenjal kot Bog Oče ... za vse duše in od tega Bitja še dobivamo moč, eliksir Življenja preko Besede, Shabda. V Vedah ni zapisano o višji sferi in praizvoru Stvarstva .... tega ni moč razbrati. Pa Gita daje samo uvod v transcendentalno naravo Stvarstva, za ostalo "nadgradnjo" in resnično metodo pa treba iti k živemu Mojstru. Knjižno znanje iz Gite in ostalih Ved o subtilnem ni več tolik realistično in je potreben duhovni Učitelj, da pojasni kako zadeve tukaj in zdaj potekajo, kaj in koliko prakticirati, čemu prioritete glede na sedanji hitri tempo življenja. To je celo v Giti poudarjeno od Krišne. Ne, ni direktno zapisano. Morda le posredno preko Sankhya filozofije, katero je zapisal in obrazložil Guru Kapila. Omenja se Purush in Prakriti. To je osnova za nastanek dualistično urejenega Stvarstva. Torej v Prakriti je ta kozmična praosnova, matrica stvarjanja materialnih svetov, univerzumov in narava. To je lahko na nekem nivoju kao Kozmična Mati - Shakti, kajti ta Boginja vseh Moči lahko neomejeno uporabi vso Polje Prakriti in se povezuje s Purusho ... transcendentalnim bitkom, izvorom zavesti. Teh izvorov zavesti pa je lahko več ... vsako Nebo ima svoj Izvor, ki je v bistvu "prehod" iz višjega stanja Stvarstva. Tako je Univerizalni ali Kozmični Um praizvor miselnih formi in umskih orodij. Ideje niso direktno iz naše glave, ampak se tam sprejmejo in preoblikujejo v skladu s percepcijo, trenutnim stanjem. Astralno Nebo ima svoj Izvor za pransko energijo, ki je povezan z notranjim Soncem vsakega planeta na kterem je življenje. Višje od tega pa ne bi razlagal, ker sem sam še vedno učenec in ono še višje opisat je bolj onkraj besed ... enostavno ni prikladnih besed za to izrazit. Torej, zapisano ali izgovorjeno je lahko samo kažipot v določeno smer in potem prideš do "tja" kjer ti miselni pomi, besedne zveze iz bilo kterega jezika ne pomagajo več ... samo slediš pot višje Svetlobe in Zvoka, Besede ali Shabda. Tvoj pravi učitelj in duhovni vodnik mora slediti transcendentalnim zvokom, Nebeški Glasbi, ktere zvočnik ti je širno kakor je samo nebo ... za "nepovezanega" je tu le mrtva tišina, a za posvečenega je tukaj obilje vibracij ... včasih je to prijetno,a drug dan je nekolik neprijetno. Tu se na vibracijski ravni vse spreminja in diha "gor" in "dol". Takole tud ščasoma začutiš "utrip" celega Polja Prakriti, ki je osnova za delovanje kozmične Matere Šhakti. S tem ko to začutiš, tudi čutiš življenje in iz spoštovanja do tega ne želiš nikomur žal,nikogar užaliti, pobiti, ... za vsakogar je tu neko mesto in vloga. Problem trdih egoistov je da ne čutijo fundamentalne povezave s poljem Življenja, niti ne prepoznavajo izvore zavesti takšne kot so, na več stopenj, ki si ena drugi sledijo ... to je del vertikalne strukture Stvarstva. Na tej strukturi pa so domovaja, glavne hiše, iz kterih delujejo božanske Moči ... največ tega je premakneno na drugo Nebo, na kavzalni nivo ali Brahmand. Naš Učitelj Sant Kirpal je podal takšno shemo moško/ženski ali pozitivni/negativni pol princip živih Moči: Sat in Sato .... v izključno duhovnem svetu, npr. Sat PurushPurush in Prakriti .... v visokem BrahmanduBrahma in Shakti .... v srednjem BrahmanduKal in Maya .... v nižjem BrahmanduJyoty in Niranjan .... v spodnjem Brahmandu Običajni jogiji in ršiji pridejo s svojo prakso le do območja Sahasrar, v regijo tisočih LučiYogishwari pa so nastanjeni v Trikutiju, glavni hiši Brahmanda, ki je kalup samega Brahme.Preroki in Čiste Duše (paramhanse!) pa pridejo izven območja Zakona Karme, v regijo Par Brahm.Pot Svetnikov in Učiteljev pa se konča na Sat Lok (peto Nebo), kjer so nameščeni Njihovi Zbori in kjer so nastala tud vsa božanstva, tud Shakti ali Avidya. Pot gre še dalje, vse do prvinskega bitja, do Adi Purusha. Torej, filzofija sankhye je tek uvod v multirazsežno urejeno Stavrstvo in vlogo Bitij v Njem. Namaste! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif Vaš problem je, da ste neustavljivo "pripopani" na Gito http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png,ktere zgodba, izrečena "modrost", se naj bi zgodla davno, na koncudwapara juge. Sedaj pa smo že nekaj tisočletij v Kali yugi, recimo da so morali brahmani to znanje naprej prenašati kakih 5 tisočletij. Prvi odkriti zapisi Mahabharate z Gito so datirani okrog 400 BC in zapisovali so jih med 8 in 9. stoletjem pred našim štetjem. Verodostojnost prenosa celotne Mahabharate s okrog 200.000 stihi mora biti kar zares še nespremenjena v tem času ali pa ne več. Kaj pa če je bilo to znanje še celo večje kot je zdajle zapisano? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pngCelo učenjaki indiologi si niso enotni o pristnosti celotnega znanja. Se da to znanje pravilno obrazložiti v knjigah in še to v epski formi?Ne verjamem več v to, kajti več besed in miselnih form brez stika z realnim življenjem samo povečuje ego znanje, imamo še več nepotrebnihinfromacij. Če izgovoriš besedo Hare Krishna, Hare Rama, ali si lahko siguren da bo pred tabo se pojavil Krišna ali pa Rama? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pngMorda pa po 108 ponovitvah, bo treba vzeti rožnik s 108 kroglicami. Če pa ni v prvem ciklusu, potem treba iti v naslednji ciklus mantranja ali pa še naslednji, ponoviti to naslednji dan, itd. Nikoli konca temu, pol pa iščeš "učitelja" ker to nima efekta, etc., etc. Po mojem je to zanka ali past za naše duše.Ne bomo več špekulirali, toda če želite "izgubljati" dragoceno življenje za ceromonije v "bhakti yogi", potem izvolite.Višnu (vdrževalec) po našem ni nadrejen Brahnmi (ustvarjalec!) in niti ne Gospodu Šivi (destruktor, uničevalec!), ampak delujejo vsak na svojempodročju sinhrono. V bistvu so si bratje in sinovi Shakti. Indijci to veliko bolje razumejo, samo tukle na Zahodu nekateri zganjate enoumnje ali svoj ozki pogled. Bom zaradi "dvoma" v svetost Krišne vržen v Pekel, hmmm? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Vsa sveta imena, tudi Krishna, pripadajo Njemu kterega ime se skoraj ne omenja ... vsaj pravilno ne, meni je dovolj Njegovo še vzvišeno ime... Sat Purush ... to je prav Bog Oče in kao Mati, Prijatelj in Zaščitnik za vse svete duše. Jezus Kristus je rekel, da ni nihče tako dober kot Bog Oče ... On ni uničevalec, ampak popolni dajalec za vsakogar ... celo za padle in slabotne, za slabe in dobre enako obravnava. Resnična molitev iz dna duše Njemu za pomoč v stiski zaleže in ne skandiranje, prepevanje, razmišljanje v mantrah. Bodite vsaj resnični v čutenju Njega, kajti potrebovali ga boste ko bo vam šlo za nohte ali življenje. Ljudje drugač v idilični sreči na tem svetu se ga niti ne spomnijo, ampak le ko jim je hudo in ko zavpijejo iz dna duše k Njemu. Samo ko je res hudo in težko tedaj pa sigurno duša "vpije" po Njemu. Dovolj tega virtualnega filozofiranja! Lep pozdrav in srečno naprej! Bojante!Vsaka "prerokba" se ne uresniči takrat kot bi si ljudje želeli, enkrat pa se bo morda le zgodlo, toda verjetno ne tko točno kot bilo je zapisano v onih kanaliziranih sporočilih. Kako? in kdaj? pa je samo Njegova odločitev, to celo božanstva tega sveta ne vedo povsem, celo preroki si niso povsem na jasnem ... možne so takšne in drugačne spremembe v scenarijih. Predvsem posvečeni ljudje lahko pripomoremo k pozitivnejšim spremembam in ublažitvi končnih efektov, toda takšnih, ki so zares povezani z Njegovimi najvišjimi blagoslovi ali počelom Besede je žal zlo malo ... morda okrog eden na stotisoč. Za boljši efekt bi blo potrebno boljše razmerje vsaj eden na dvajset tisoč ali vsaj 1% populacije človeštva, a kaj ko večina ljudi tod okrog samo"postopajo" in/ali se brigajo le za svoje interese, lastno delo in želje, kterem ni videti konca. Celo "zapufanih" v dolgovih je kar veliko ali drugač ujetih v ta civilizacijski sistem. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/edoom16.gif Da o vsej celi zmedi v spiritualnih vodan ne govorimo. Raje se oprimi kar je resnično tukaj in zdaj. Na kaj lahk meditiraš, ne da bi se moral "dreti", spominjati ali razmišljati? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Na kaj se boš osredotočil ko bo malo bolj "trda" situacija ali čutiš v dušo vibracije širnega Kozmosa, vse kar je od zgoraj in od spodaj? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Resničnost je v čutenju in opazovanju sedanjosti in ne v golem branju preteklih sporočil, kajti tole samo povečuje ego ponašanje napramdrugim, kot da nekaj več "veš". Toda bodi siguren da se prerokbe lahko "prelomijo", razen tistih ki so jih svetniki in Učitelji izrekli osebno ... ne pa preko telepatskih "prisluhov". Drugače pa res da kmalu lahko pričakujemo drastične spremembe ... kako in kdaj? Morda jutri ali pa naslednje leto http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png ... kaj pa vem? Še ni vseh znakov. To je itak višja domena in Njihova stvar.Pozdrav! ...Condor...zanimljivo te je brati....mal bom povzela skupaj, da bo bolj celovito ....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smesko.gifMi daš kar za razmišljat ....v vse smeri nevednosti...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rainbow.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif L.p Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 27. junij 2013 Prijavi Deli 27. junij 2013 zmota je samo proces ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png heh, no, vsaj nekaj pametnega si povedal po dooooooolgih mesecih Zgleda, da ti gre počasi celo na boljše , ... počasi No, saj tudi meni ne gre nevemkako hitreje Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 27. junij 2013 Prijavi Deli 27. junij 2013 Hm, ko to preberem, se začnem spraševati kaj sploh je Bog. PraEnergija pa mi daje drug občutek. Kot da je bog nekaj vzvišenega in daleč, praenergija pa zemeljska in bliže. Pa si mislim, kako pa se bi naj priklopila na praenergijo? Moram hoditi bosa po zemlji, se nastavljati jutranjemu in zahajajočemu soncu, si naredim hišo iz prsti, jem neprocesirano hrano, se grejem ob ognju.....? Pa kot da so moji občutki "narobe" in bi morala imeti bolj vzvišene občutke in bi mi moralo biti lepo; in že se vklopi Hrepenenje. Tega pa res ne maram več. Treba je biti Realen. Kje je Bog v realnosti, gotovo je. Kako gredo skupaj bog in čustva?ok dovolj Ne, ne, ... kaj "dovolj" ??? :O Nič Ni "dovolj" , Kajti , To Je Šele Pravi Začetek Svitanja v Tvoji Duši !!! "Vesoljna PraEnergija" Ki Je "Od Večnosti" je VseObsegajoča-VsePrisotna po Vseh Vesoljih , ki jih Je Ustvarila. Torej, je Neboš Nič kaj bolj Čutila, če boš bolj po tej črni zemlji Rila ! In, Takoj, ko si se podala na Višja Stanja, so ti zopet temni oblaki prekrili tvojo Dušo. Glej, Pri Praenergiji, kije Bog-Stvarnik od Večnosti, lahko Edinole dosežemo kaj z Ljubeznijo, kajti tudi On je Najvzvišenejša Najčistejša najmočnejša Ljubezen Sama . Torej, Šele Ko Razvijemo To Ljubezen v Nas samih, znotraj naših duš do Njega, ki je v naših Srcih, in tudi Povsod okrog nas, ... Šele Takrat se Začne Naša Pot Navzgor . Najrealnejši pa Je Bog . Ali pa mar hočeš reči, da je Ljubezen "nerealna" ?? Morda - kadar Ni Vodena z Modrostjo. Drugače pa Je Ljubezen ki je Božje Bistvo Edino Realno Življenje . Nebeško-Vesoljno Življenje . Lp + 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nada7 27. junij 2013 Prijavi Deli 27. junij 2013 :) ja je realna Ne, ne, ... kaj "dovolj" ??? :O Nič Ni "dovolj" , Kajti , To Je Šele Pravi Začetek Svitanja v Tvoji Duši !!! "Vesoljna PraEnergija" Ki Je "Od Večnosti" je VseObsegajoča-VsePrisotna po Vseh Vesoljih , ki jih Je Ustvarila. Torej, je Neboš Nič kaj bolj Čutila, če boš bolj po tej črni zemlji Rila ! In, Takoj, ko si se podala na Višja Stanja, so ti zopet temni oblaki prekrili tvojo Dušo. Glej, Pri Praenergiji, kije Bog-Stvarnik od Večnosti, lahko Edinole dosežemo kaj z Ljubeznijo, kajti tudi On je Najvzvišenejša Najčistejša najmočnejša Ljubezen Sama . Torej, Šele Ko Razvijemo To Ljubezen v Nas samih, znotraj naših duš do Njega, ki je v naših Srcih, in tudi Povsod okrog nas, ... Šele Takrat se Začne Naša Pot Navzgor . Najrealnejši pa Je Bog . Ali pa mar hočeš reči, da je Ljubezen "nerealna" ?? Morda - kadar Ni Vodena z Modrostjo. Drugače pa Je Ljubezen ki je Božje Bistvo Edino Realno Življenje . Nebeško-Vesoljno Življenje . Lp + 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 27. junij 2013 Prijavi Deli 27. junij 2013 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pngja je realna Da, Kajti Samo v Krogu Njenega Delovanja je Življenje + Svetloba. Edino kak "razumnik" ala tipa Slavojev Žižko , bi blodil in oporekal drugačekontra , ker Žal še Ni Izskusil Ljubezni . V takih dušah je smrt še vse preveč zakoreninjena , ali pa so tako trmasto zaslepljeni, da imajo Trojno Slepilo čez Duhovne Oči Duše . Lep + Dober Ljubezenski Večer ti želiva jaz + Ljubezen 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nada7 12. julij 2013 Prijavi Deli 12. julij 2013 Bog vse vidi, bog vse ve,greha delat se ne sme. Tako so me naučili, ko sem bila še majhna. So še koga tako naučili? Torej, to je v vsakem primeru res, četudi si ateist, a ni? Ti/jaz vedno in vselej veš. Tako. Čao 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 12. julij 2013 Prijavi Deli 12. julij 2013 Bog vse vidi, bog vse ve,greha delat se ne sme. Tako so me naučili, ko sem bila še majhna. So še koga tako naučili? Torej, to je v vsakem primeru res, četudi si ateist, a ni? Ti/jaz vedno in vselej veš. Tako. Čao Mene niso tako naučili, ... Kajti Izredno slabo vzgojo sem imel iz strani mojih tuzemskih staršev . Na srečo sem nekaj Boljšega prinesel še iz Prejšnje Inkarnacije , ostalo pa mi Podaril Bog , kajti drugače bi bil isti pokvarjenec kot sem bil ko sem bil še mlad . Sicer mi je še nekaj "Dela" ostalo, a se mi zdi , da sem precej že "oddelal" Velaj pa za Vse : I s t o , ... Četudi Ateisti Tega pač Ne vedo ... se jih ravno tako "prime" , ... Lp + # 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 13. julij 2013 Prijavi Deli 13. julij 2013 Bog vse vidi, bog vse ve,greha delat se ne sme. Tako so me naučili, ko sem bila še majhna. So še koga tako naučili? Torej, to je v vsakem primeru res, četudi si ateist, a ni? Ti/jaz vedno in vselej veš. Tako. Čao Ja, Bog vse vidi in vse ve. Greh se lahko dela, ker mamo svobodo izbire glede delovanja, sam morš pol trpet posledice, zato je boljš če ga ne. Boljš je delat v skladu z Božjo voljo. Ko sem bil mejhn so me o tem učil in tud sam sem znotri srca jasno čutu, da obstaja eno bitje, ki je nad nami in ki vse ve. In da če bom naredu kej slabga, da možno da bom jz to pol ščasoma že pozabu, ampak da po smrti mi bo en to kot na televiziji vse pokazal na posnetku in takrat ne bom mogu rečt da ni res in bom mogu požet ustrezne rezultate. Zato sem se vedno izogibu grehu. Ok, nisem čiz brezmadežen, ampak zarad te notranje vesti sem se lahko marsičemu izognu za kar sem hvaležen Bogu in tistim ki so me učili o njem. Kasnej sem to še bolj realiziral, da res vse ve in da je milosten, da ni krut in da res ni dobr delat grehov in rajš delovat v skladu z Njegovim nasvetom. In ja, ne glede na to ali si teist ali ateist, vsak žanje rezultate svojih dejanj. Če se kdo izogiba milostni Božji besedi, ki prihaja od znotraj in zunaj je to tud eno delovanje zarad katerga mormo požet ustrezen rezultat in se naučit neki iz njega. Boljš je poslušat glas vesti, Boga. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nada7 14. julij 2013 Prijavi Deli 14. julij 2013 Torej nisem edina. Priznam da sem najprej mislila da je to bolj pogosto. Očitno je redko.No mislim da grešimo tudi tako da se ob tem ne zavedamo na primer nečesa preprosto ne vidimo. Torej ne mi ampak jaz itak govorim le zaseVedno znova se sprašujem kaj je božja volja............................. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 14. julij 2013 Prijavi Deli 14. julij 2013 napake ne obstajajo v globljem smislu ...greh ne obstaja v globljem smislu ... vse je pot razvoja duše in zavesti ... zato, nič ni narobe, čeprav prinaša bolečino in trpljenje"narobe" ne obstaja ali bog vse vidi ? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gifto čemu praviš bog , je vsak od nas v svojem neskončnem bistvu ...pred seboj ne moreš ničesar skrit ... lahko si pa lažeš ...točno tako....je...in ni...v vsakem trenutku....odvisno od naše perspektivehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em45.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 14. julij 2013 Prijavi Deli 14. julij 2013 Torej nisem edina. Priznam da sem najprej mislila da je to bolj pogosto. Očitno je redko.No mislim da grešimo tudi tako da se ob tem ne zavedamo na primer nečesa preprosto ne vidimo. Torej ne mi ampak jaz itak govorim le zaseVedno znova se sprašujem kaj je božja volja............................. Božja volja je da ga služiš, ker je to najbolje zate. Da ne lažeš, da ne kradeš, da vse ustrezno spoštuješ, da si sočuten, pošten, prijazen, da ne kadiš, piješ alkohola, jemlješ drog, da ne ješ mesa, rib, jajc, čebule, česna, da ne kockaš, ukvarjaš z nevarnimi in izguba-časa športi, da nimaš nezakonskih in neodgovornih spolnih odnosov, da poslušaš o Njemu, da ga opevaš, se ga spominjaš, častiš, oznanjaš... 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.