Skoči na vsebino

Izvirni greh Človeka

none

Recommended Posts

S figovim listom sta se Adam in Eva pokrila po tem ko sta spoznala, da sta gola. To dejanje je izvirni greh.

Aja, ne vem tolk v detajle glede Adama in Eve. Izvirni greh je, da ne slediš ljubezni Boga.

Deli na socialnih omrežjih

To je res, če je že bog sam neposlušen.....pa res ni nikakršne rešitvehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Bog Je Vedno Poslušen , le mi mu nismo ! Žal imamo Ravno Zaradi tega težave ! Lp + #

Prvič: ljubezen ni keks, zato ni nevarnosti, da je preveč uporabiš zase in potem za druge ostajajo samo drobtine.

Drugič: napačne ljubezni ni - je ljubezen ali pa ni ljubezen

Tretjič: če se sam ljubiš zaradi tega nisi sebičen, sebičen si, če od drugih zahtevaš da se držijo tvojega načina življenja, tvojih pravil in imaš svoje poglede na svet boga, življenje in karkoli za edine pravilne, zveličavne in merodajne vse ostale pa za zmotne.

Človek Ima 666 delov svoje ljubezni !

Če od tega nameni sebi 600 delov, bližnjemu 60 delov, in Bogu 6 delov svoje ljubezni, je Popoln hudič .

Če pa nameni Bogu 600 delov , bližnjemu 60 , in sebi 6 delov svoje Ljubezni, je Popoln Človek .

Sedaj pa naj si vsak sam Izračuna, svoje Število 666 .

Lp + #

Prvič: ljubezen ni keks, zato ni nevarnosti, da je preveč uporabiš zase in potem za druge ostajajo samo drobtine.

Drugič: napačne ljubezni ni - je ljubezen ali pa ni ljubezen

Tretjič: če se sam ljubiš zaradi tega nisi sebičen, sebičen si, če od drugih zahtevaš da se držijo tvojega načina življenja, tvojih pravil in imaš svoje poglede na svet boga, življenje in karkoli za edine pravilne, zveličavne in merodajne vse ostale pa za zmotne.

Sebična ljubezen Je Napačna ljubezen.

Ampak eni nevedneži nepoučeni jo žal ne prepoznajo, zato se jim zdi kot da je ni .

In potem to zmotno razglašajo .

Žal.

Lp + #

S figovim listom sta se Adam in Eva pokrila po tem ko sta spoznala, da sta gola. To dejanje je izvirni greh.

Ne, to ni bil izvirni greh, Temveč je bilo to zadnje dejanje le Spoznanje sramu zaradi spoznanja izvirnega greha !

malo razloži to,kaj ima ta številka z ljubeznijo?

Pa saj sem dovolj jasno razložil, ... ali pa morda tudi ne ?? :-/

Torej , razdeli si jo na 666 delov, in poglej koliko od nje nameniš Bogu, koliko Bližnjemu, in koliko sebi .

Potem pa , si izračunaj po zgornjem Kriteriju , kakšna/katera Duša si .

Lp + #

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

tole pa meni ne gre skupaj.

ne da Bog ni krut ...to uči stara zaveza...

Da bom bolj jasna ...v stari zavezi je bog krut...

no tako uči stara zaveza ...

ampak, ko berem tvoje poste Bojante , praviš smo služabniki Boga in mu služimo.

Na kakšen način pa si lahko služabnik Ljubeznihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png ?

Služabnik čiste ljubezni?

sem pa prebrala tudi tole ..so debatirali tudi o tem Kaj je izvirni greh ...

http://www.zbudise.net/blog/2008/03/pravi-pomen-izvirnega-greha/

tudi tole je zanimivo ...

http://www.1000questions.net/sl/50v/50v31-si.html

Meni osebno pa ni čist kristalno jasno kaj bi le bil izvirni greh ,,,variant je ogromnohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Glej, bejbi, ... pa saj ti je okol izvirnega greha že brat MGD dobro razložil, ... kaj se zdaj sprenevedaš ? :-/

Glede Služabnikovega Služenja Ljubezni pa :

No, kaj če bi ti še malo razmislila z svojo glavico/bučko , a ?

Meni je bilo To sicer prineseno "Na Pladnju" , tako, da sem Hvaležen Njej , ki je Ljubezen za To , in za Vsa Njena Darila iz Nebes :-)

Pa vseeno bi te pustil še malo razmisliti , ... a , ... ?

A ti rajš kar takoj povem ?

Uuu, čaki, ... razen, če počakava brata Mgd-ja, če bo on tudi to vedel !!!

Ja, jaaa, naj kar on to pove , če ve, seveda ;-) :-))

Škoda, da nimam njegove telefonske, bi ga kar poklical zdaj takoj ! :-)

No, saj bo , ko bo :-)

Lp + # do tedaj, ajd', čaw :-)

Na kakšen način pa si lahko služabnik Ljubeznihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png ?

sem pa prebrala tudi tole ..so debatirali tudi o tem Kaj je izvirni greh ...

http://www.zbudise.net/blog/2008/03/pravi-pomen-izvirnega-greha/

tudi tole je zanimivo ...

http://www.1000questions.net/sl/50v/50v31-si.html

Meni osebno pa ni čist kristalno jasno kaj bi le bil izvirni greh ,,,variant je ogromnohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Ne spoznam se tolk na staro zavezo, ampak enkrat mi je ena že citirala ven iz tam, glede kazni na določene grehe, kar naj bi po njenem nakazovalo na krutost Boga. Njej sem razložil na dolgo, tu pa bom na kratko, razen če bo drugačna potreba.

Če je nekdo že tolk deleč, da že po naravi greši, brez vesti, kar škoduje tako njemu kot drugim, če ga Bog ubije, ga bo to odrešlo vseh posledic grehov in ob tem bo začutu kolk ga ma Bog rad in to ga bo vzpodbudil, da ga vzljubi. Mi nismo svoje materialno telo, ampak večno zavestno bitje, ki prebiva v njem. S smrtjo se življenje ne konča, niti se z rojstvom ni začelo, je pa res, da se nekaterim, ki lahko gledajo le skozi svoje materialne oči tako zdi. Takim se tud zdi, da je Bog krut, vse dokler ne občutijo njegove ljubezni. Poleg tega pa v tej trenutni dobi Bog brezizhodnih grešnikov ne odrešuje z odvzemom telesa (inštrumenta), pač pa le z odvzemom grešnih nagnenj. Taka je ljubezen Boga.

Čeprav ne poznam v detajle, ne verjamem, da stara zaveza uči, da je Bog krut, verjamem pa da se nekaterim neizkušenim lahko tako zdi.

Služabnik čiste ljubezni si tako, da slediš njenemu toku, ki deluje v dobro vseh.

Izvirni greh je, da ne slediš toku čiste ljubezni.

hecno, bog je vse, ampak ni to in ni ono. bog je vsemogocen, vseprisoten in sploh absoluten, ampak samo ta in ta oblika je naj naj. tako hitro se podredi osnove logike lastim emocijam, ki nam pac pravijo, da je nekaj tista prava resnica, med tem ko je vse ostalo iluzija. in to zato, ker nam obcutek tako rece. ne bi rad vedel, kateri obcutek je dal hitlerju vedeti, da je ogromni del populacije za na odpad.

Zanimiva tema. Vseh komentarjev nisem brala, zato se tozadevno opravičujem, če vezem že zvezane otrobe.

Grehu bi lahko tako na splošno vzeto rekli tudi napaka- za napake pa dobro vemo, da so najboljša šola, včas mal pretrda in preboleča, pa vseglih zanesljivo delujoča :) Se pravi greh- to je esencialna snov za rast, razvoj in napredek. Izvirni greh- tle je zraven že precej mitologije in praznoverja, ampak kjer je dim je tud ogenj. Izvirni greh je verjetno storjen s tem, da se utelesimo, rodimo. S tem je storjena osnovna napaka-greh, ki je podlaga na katero lahko nizamo druge grehe, ki nas posledično oblikujejo v osebe kakršne postajamo skoz življenje vse do konca. Krščanski krst, kot očiščenje od izvirnega greha je sicer dober poskus in lepa gesta, drgač pa verjetno sodi v kategorijo Božička in zobne miške. Sicer pa- le kaj bi ljudje brez pravljic in praznoverja? Sama vedno trikrat pljunem, če mi črna mačka prečka pot- razen v stanovanju. :)

zanimiva tema, ja. sam se nagibam k mnenju, da je napaka ustvariti napako... in izvirni greh potemtakem vsakdanji preiskus, da se vidi vsepovezanost... kjer so navidezne napake zgolj navidezne.

hecno, bog je vse, ampak ni to in ni ono. bog je vsemogocen, vseprisoten in sploh absoluten, ampak samo ta in ta oblika je naj naj. tako hitro se podredi osnove logike lastim emocijam, ki nam pac pravijo, da je nekaj tista prava resnica, med tem ko je vse ostalo iluzija. in to zato, ker nam obcutek tako rece. ne bi rad vedel, kateri obcutek je dal hitlerju vedeti, da je ogromni del populacije za na odpad.

No, ti bom kar jaz takoj povedal , kateri "občutek" je to bil pri hitlerju !!!

To je bil "Zli občutek" , ki pa je prišel iz "pekla" , in sice rod satana , oziroma njegovih pomagačev - demonskih zlih duhov - energij teme .

No, takle mamo, ... tkole zmotni kot smo , ... in hitlerič ni bil nobena izjema :-P

Lp + #

Ja, brat Mgd , ... dobro Si Povedal !!!

Strelka, ... ljudje me pogosto vprašajo, ... kako neki je moral , ... no, sploh zmogel biti Bog takooo krut v starih časih ( v stari Zavezi) , ko je počel taaake krute stvari , ... če pa je On Najvišja , Najčistejša Ljubezen sama??

No, ko jim razložim vsaj deloma, da je marsikaj ( hudega) storil za Opozorilo preostalim, in da so to bili ukrepi za Poznejše Delovanje Ljubezni, ki je prineslo veliko večji krog Rešitve, ...Odrešitve, ...

Potem se ljudem , ... ki s(m)o še preveč kratkovidni tudi začne počasi odpirati Duhovni uvid duše, ... in se pomirijo(mo) .

Toliko , na kratko o "krutosti" Stvarnika ki je Ljubezen od Večnosti do Večnosti :-)

Dobro noč vam želim vsemskupajtukajtamkaj ... brat boštjan + #

Bog je vse, ampak se deli na nedeljivega energetika in energijo. Bog je vse, a hkrati ni vse, čeprav je vse :)

Bog je vsemogočen, vseprisoten in sploh absoluten, a njegova oblika kot Krišna je naj naj, ker prek te izraža največ prijetnih lastnosti.

Tako logika kot emocije ne dosežejo Boga. Razodene se le predanim dušam. Po njegovi milosti te duše ločijo resnico od iluzije in kako je ta povezana z resnico.

Vsak žanje tisto kar je sejal. Drugi so pri tem lahko inštrument, ne pa vzrok. Rezultate daje Bog, ki je vsedober. Življenje posameznika se ne preneha z uničenjem telesa (smrtjo), niti s kreacijo (rojstvom). Ko pozabiš Boga, pozabiš tudi sebe, da si večen, zavesten, srečen in od Boga. To je izvirni greh.

se nismo dobro razumeli ..ne sprašujem kdo je bog.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif pa vseeno hvala za trud.

to ni bil moj point, torej -ni za kaj.

Bog je vse, ampak se deli na nedeljivega energetika in energijo. Bog je vse, a hkrati ni vse, čeprav je vse http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Bog je vsemogočen, vseprisoten in sploh absoluten, a njegova oblika kot Krišna je naj naj, ker prek te izraža največ prijetnih lastnosti.

Tako logika kot emocije ne dosežejo Boga. Razodene se le predanim dušam. Po njegovi milosti te duše ločijo resnico od iluzije in kako je ta povezana z resnico.

Vsak žanje tisto kar je sejal. Drugi so pri tem lahko inštrument, ne pa vzrok. Rezultate daje Bog, ki je vsedober. Življenje posameznika se ne preneha z uničenjem telesa (smrtjo), niti s kreacijo (rojstvom). Ko pozabiš Boga, pozabiš tudi sebe, da si večen, zavesten, srečen in od Boga. To je izvirni greh.

in kako ti ves, da so doloceni ljudje t.i. predane duse? po kateremu sistemu to preverjas?

lahko to delis tudi z nami, bralci? katere in kaksne izkusnje, ki si jih imel, so te pripeljale do uvida, da so ti guruji predane oz. po moznosti razsvetljene duse?

Samo duša predana Krišni je razsvetljena. Vsakič znova si prijetno presenečen.

Samo duša predana Krišni je razsvetljena. Vsakič znova si prijetno presenečen.

hm... toisto govorijo katoliski duhovniki, samo pac je akter drug... ni krishna, temvec kristus.

celo v vedah samih je enkrat vrhovni oblader brahma, potem shiva, in nato vishnu... itd..

nekateri ljudje npr. trdijo, da so vse te pojave med sabo enakovredne, ker je bog vseprisoten.

sam menim, da je to stvar prepricanja oz. nekake vrste obsedenosti,

sploh ce se tako eksplicitno fiksiras na eno doloceno podobo. to je eno, drugo je pa,

da z negiranjem oz. ponizevanjem ostalih podob/oblik samemu sebi meces polena pod noge.

hm... toisto govorijo katoliski duhovniki, samo pac je akter drug... ni krishna, temvec kristus.

celo v vedah samih je enkrat vrhovni oblader brahma, potem shiva, in nato vishnu... itd..

nekateri ljudje npr. trdijo, da so vse te pojave med sabo enakovredne, ker je bog vseprisoten.

sam menim, da je to stvar prepricanja oz. nekake vrste obsedenosti,

sploh ce se tako eksplicitno fiksiras na eno doloceno podobo. to je eno, drugo je pa,

da z negiranjem oz. ponizevanjem ostalih podob/oblik samemu sebi meces polena pod noge.

Če študiraš Vede v celoti, ti rata jasno kdo je kdo brez negiranja ali poniževanja in zakaj navidezne kontradikcije. Krišna.

Če študiraš Vede v celoti, ti rata jasno kdo je kdo brez negiranja ali poniževanja in zakaj navidezne kontradikcije. Krišna.

no, ce izberes eno kot najboljse, avtomaticno s tem pokazes, da imas ostalo za slabse.

kar se mene tice, je lahko za tebe krishna naj naj, zakaj pa ne... a zakaj imas potrebo po tem,

da tovrstna prepricanja projiciras na celoten svet, s tem torej na ostale soljudi? si na misiji?

no, ce izberes eno kot najboljse, avtomaticno s tem pokazes, da imas ostalo za slabse.

kar se mene tice, je lahko za tebe krishna naj naj, zakaj pa ne... a zakaj imas potrebo po tem,

da tovrstna prepricanja projiciras na celoten svet, s tem torej na ostale soljudi? si na misiji?

Ne, to je le tvoja navezanost na materialno logiko :)

Ja, na misiji :)

Vsak žanje tisto kar je sejal. Drugi so pri tem lahko inštrument, ne pa vzrok. Rezultate daje Bog,

Da vsak žanje tisto kar je sejal bo kar držalo, samo potem rezultatov ne daje bog ampak jih ustvarjaš sam - to žanješ kar si sejal.

Problemčki nastopajo zato, ker se precej folka ne zaveda da stalno seje in dobi "pridelek" ustrezen temu, kar je "bilo posejanega". Tu se noben bog ne vmešava, nasprotno, podpira/jo (/jo, ker ne vem, koliko jih je po vaše, jaz vse skupaj enostavno imenujem "izvir vsega") vsako željo in jo uresniči/jo. Naše življenje je en velik "želiš-dobiš".

Da vsak žanje tisto kar je sejal bo kar držalo, samo potem rezultatov ne daje bog ampak jih ustvarjaš sam - to žanješ kar si sejal.

Problemčki nastopajo zato, ker se precej folka ne zaveda da stalno seje in dobi "pridelek" ustrezen temu, kar je "bilo posejanega". Tu se noben bog ne vmešava, nasprotno, podpira/jo (/jo, ker ne vem, koliko jih je po vaše, jaz vse skupaj enostavno imenujem "izvir vsega") vsako željo in jo uresniči/jo. Naše življenje je en velik "želiš-dobiš".

Zaposli v firmi te lastnik. Omogoči delo ti lastnik. Plačo glede na delo ti da lastnik. Bog je en in edini, izvir vsega in vse. Če delujemo Zanj smo srečni. Če ne (izvirni in kasnejši greh), smo nesrečni. Izbira je naša :)

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...