Skoči na vsebino

Kaj je resnica o Bogu?

Recommended Posts

Jezus je tik pred svojo smrtjo rekel: »Ta dobra novica o kraljestvu se bo oznanjala po vsej naseljeni zemlji v pričevanje vsem narodom, in tedaj bo prišel konec.« (Matej 24:14) Toda kako bo oznanjevanje po vsem svetu opravljeno? S posnemanjem vzorca, ki ga je dal Jezus, ko je bil na zemlji. (Luka 8:1)

Do ljudi skušamo priti na njihovem domu. Jezus je učil svoje učence oznanjevati dobro novico po hišah. (Matej 10:11–13; Apostolska dela 5:42; 20:20) Tem evangelizatorjem iz prvega stoletja so bila dodeljena določena področja, na katerih so oznanjevali. (Matej 10:5, 6; 2. Korinčanom 10:13) Tudi danes je oznanjevanje dobro organizirano, tako da ima vsaka občina dodeljeno področje, ki naj bi ga obdelala. Zaradi tega lahko ravnamo skladno z Jezusovo zapovedjo, da naj ljudem oznanjujemo in temeljito pričujemo. (Apostolska dela 10:42)

Prizadevamo si priti v stik z ljudmi povsod, kjer je to mogoče. Jezus je tudi dal zgled, ko je oznanjeval ljudem na javnih mestih, kot denimo na obrežjih ali pri vodnjakih. (Marko 4:1; Janez 4:5–15) Tudi mi se pogovarjamo z ljudmi o Svetem pismu, kjer koli se lahko – na ulici, v poslovnih prostorih, v parkih ali po telefonu. Ob primerni priložnosti prav tako oznanjujemo svojim sosedom, sodelavcem, sošolcem in sorodnikom. Ves ta trud je milijonom ljudi po vsej zemlji omogočil, da so slišali »dobro novico o rešitvi«. (Psalm 96:2)

Ali se lahko spomnite koga, ki bi mu radi povedali dobro novico o Božjem kraljestvu, in kaj ta novica pomeni za njegovo prihodnost? Nikar tega sporočila o upanju ne zadržite zase. Čimprej ga povejte drugim!

Katero »dobro novico« je treba razglasiti?

Kako Jehovove priče posnemajo Jezusov vzorec oznanjevanja?

SPOZNAJTE ŠE VEČ

Svojega biblijskega učitelja prosite, naj vam pokaže, kako bi lahko komu od svojih znancev taktno povedali nekaj o tem, kar ste se naučili iz Svetega pisma.

»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif pa kaj pa je to? Tv prodaja? To bi moral posnet tist tip iz reklam za Top Shop. Genau:

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gif

SPOZNAJTE ŠE VEČ

Svojega biblijskega učitelja prosite, naj vam pokaže, kako bi lahko komu
od svojih znancev taktno povedali nekaj o tem, kar ste se naučili iz
Svetega pisma. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

http://img1.jurko.net/avatar_4162.gif

hudo zanimivo branje....

http://leviathan-ottoblog.blogspot.com/2011/07/napisal-bivsi-clan-jp-v-ujetnistvu.html

glede širjenja vere po internetu...., bi najraje nekoga prijavil starešinam xyesx

To ni nič res. To delajo odpadniki, ki jih je obsedel Hudič.
»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)

Ali pa so spregledali...da je Bog veliko vec, kot tista razlaga, kot jo podajajo Jehove.

Kolikor se v samo nekaj vrsticah prebranega da razumet..ste ena izmed sekt,

organizacij, religij..imenujte kakor hocete..ki Boga oddaljuje od cloveka.

In s tem od samega sebe in svojega bistva.

s tem, kar vi razlagate o Bogu, pogojujete njegovo ljubezen do ljudi.

Vsa cloveska dejanja na nasi najglobji ravni spodbuja eno od dveh custev..

strah ali ljubezen. In vi ocitno oznanjujete strah. Kar je dalec stran od tega,

kar Bog je.

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

Ali se Jehovove priče ogibate svojih nekdanjih članov?

Tistih, ki so se krstili in tako postali Jehovove priče, vendar drugim ne oznanjujejo več in so se morda celo nehali družiti s soverniki, se ne ogibamo. Pravzaprav se trudimo z njimi ostati v stiku in jim poskušamo ponovno vzbuditi zanimanje za duhovnost.

Posameznik, ki stori resen greh, ni kar avtomatsko izobčen. Toda če kdo od krščenih Prič ravna v nasprotju s svetopisemskimi moralnimi merili in se svojih dejanj ne kesa, se bomo takšnega ogibali oziroma ga izobčili. Sveto pismo jasno pravi: »Odstranite hudobneža izmed sebe!« (1. Korinčanom 5:13)

Kaj, če je mož izobčen, njegova žena in otroci pa so še vedno Jehovove priče? Verske vezi, ki so povezovale družino, se spremenijo, krvne vezi pa ostanejo. Zakonska zveza se ohrani, in družinski člani si še naprej izkazujejo normalno naklonjenost in sodelujejo v družinskih zadevah.

Izobčeni posamezniki se lahko udeležijo naših verskih srečanj. Če želijo, jim lahko občinski starešine svetujejo v zvezi z duhovnostjo. Cilj je vsakemu posamezniku pomagati, da ponovno ustreza pogojem za Jehovovo pričo. Izobčeni posamezniki, ki opustijo neprimerno ravnanje in pokažejo, da si iskreno želijo živeti po svetopisemskih merilih, imajo vedno možnost ponovno postati člani krščanske občine.

Vedno sprejmimo Jehovovo discipliniranje

»Jehovovega discipliniranja ne zavračaj.« (PREGOVORI 3:11, NW)

1. Zakaj naj bi sprejeli Božje discipliniranje?

SALOMON, kralj starodavnega Izraela, je vsem nam povedal dober razlog, zakaj naj bi sprejeli Božje discipliniranje. »Moj sin, Jehovovega discipliniranja ne zavračaj,« je rekel, »in njegovo opominjanje naj se ti ne upira. Kogar namreč Jehova ljubi, tega opominja, tako kakor oče sina, katerega ima rad.« (Pregovori 3:11, 12, NW) Da, naš nebeški Oče nas disciplinira zato, ker nas ljubi.

2. Kaj je »discipliniranje« in kako vse smo lahko disciplinirani?

2 »Discipliniranje« se nanaša na kaznovanje, opominjanje, poučevanje in vzgajanje. »Nobeno discipliniranje sprva ne prinese veselja, temveč bolečino,« je napisal apostol Pavel, »kasneje pa tistim, ki so bili tako vzgajani, prinese sad, poln miru, namreč pravičnost.« (Hebrejcem 12:11) Če bomo sprejeli Božje discipliniranje in živeli po njem, bomo lahko ravnali pravično in se tako približali svetemu Bogu Jehovu. (Psalm 99:5) Opomnjeni smo lahko po sovernikih, po tem, kar se učimo na krščanskih shodih, ter po tem, kar preučujemo v Božji Besedi in publikacijah ‚zvestega oskrbnika‘. (Luka 12:42–44) Ko smo tako opozorjeni na nekaj, v čemer bi se morali popraviti, smo lahko zares hvaležni. Kakšno discipliniranje pa morda potrebujejo tisti, ki so storili hud greh?

Zakaj so nekateri izobčeni

3. Kdaj je posameznik izobčen?

3 Božji služabniki preučujejo Biblijo in krščanske publikacije. O Jehovovih merilih razpravljajo na svojih shodih, zborih in zborovanjih. Kristjani naj bi torej vedeli, kaj Jehova od njih pričakuje. Član občine je izobčen le takrat, ko hudo greši in se za to ne kesa.

4., 5. Navedite primer iz Svetega pisma, ko je bil nekdo izobčen, in pojasnite, zakaj je bila občina spodbujena, naj posameznika ponovno sprejme.

4 Poglejmo si primer iz Svetega pisma, ko je bil nekdo izobčen. Občina v Korintu je dopuščala ‚takšno nečistovanje, kakršnega ni bilo niti med narodi, namreč da je imel nekdo ženo svojega očeta‘. Pavel je Korinčane opomnil, naj ‚takšnega človeka izročijo Satanu v uničenje mesa, da bi bil duh obvarovan‘. (1. Korinčanom 5:1–5) Ko so grešnika izobčili in ga izročili Satanu, je spet postal del Hudičevega sveta. (1. Janezovo 5:19) S tem so iz občine odstranili škodljiv meseni vpliv ter v njej ohranili ‚duha‘ oziroma stališče, kakršno ima Bog. (2. Timoteju 4:22; 1. Korinčanom 5:11–13)

5 Pavel je nedolgo zatem kristjane v Korintu spodbudil, naj prestopnika ponovno sprejmejo medse. Zakaj? Zato da jih ne bi morda »ukanil Satan«, je rekel apostol. Grešnik se je očitno pokesal in začel znova živeti moralno čisto. (2. Korinčanom 2:8–11) Če Korinčani tega skesanega človeka ne bi želeli ponovno sprejeti, bi jih Satan ukanil, saj bi postali trdosrčni in neizprosni, ravno to pa bi si on želel. Skesanemu so najverjetneje kmalu ‚odpustili in ga potolažili‘. (2. Korinčanom 2:5–7)

6. Kaj se lahko doseže z izobčenjem?

6 Kaj se z izobčenjem doseže? Jehovovo sveto ime je obvarovano sramote, njegovo ljudstvo pa ostane na dobrem glasu. (1. Petrovo 1:14–16) Občina s tem, da odstrani neskesanega prestopnika, podpre Božja merila in ostane duhovno čista. Poleg tega lahko ta ukrep neskesanega posameznika navede na to, da se zave resnosti storjenega greha.

Zakaj je apostol Pavel Korinčanom poslal navodila glede izobčenja?

Kesanje zadeve povsem spremeni

7. Kako se je David počutil takrat, ko ni priznal svojih grehov?

7 Večina tistih, ki storijo kak hud greh, se iskreno pokesa in ni izobčena. Seveda se nekaterim ni tako enostavno resnično pokesati. Premislimo o izraelskem kralju Davidu, ki je spesnil 32. psalm. Ta pesem odkriva, da David nekaj časa ni priznal hudih grehov, ki jih je storil najbrž v zvezi z Batsebo. Zaradi teh grehov je tako zelo trpel, da mu je to izpilo vso življenjsko energijo, prav kakor poletna vročina drevesu posrka sok. Prenašal je tako telesne kot duševne bolečine, toda ko se je ‚izpovedal svojih prestopkov‘, mu je Jehova odpustil. (Psalm 32:3–5) David je nato zapel: »Blagor človeku, ki mu GOSPOD ne všteva krivice.« (Psalm 32:1, 2) Kako dobro se je počutil, ko se ga je Bog usmilil!

8., 9. Kako izobčen posameznik pokaže, da se kesa, in kako pomembno je kesanje pri tem, da bi bil ponovno sprejet?

8 Jasno je torej, da se mora grešnik pokesati, če želi doseči usmiljenje. Vendar kesanje ne pomeni tega, da človeka spremlja občutek sramu ali pa se boji, da ga bodo razkrili. »Pokesati se« pomeni, da si posameznik »pridobi drugačen pogled« na slabo ravnanje, ker obžaluje, kar je storil. Skesan človek ima ‚potrto in pobito srce‘ ter želi ‚popraviti krivico‘, če je to le mogoče. (Psalm 51:17; 2. Korinčanom 7:11)

9 Kesanje ima pri tem, da je posameznik znova sprejet v krščansko občino, zelo pomembno vlogo. Izobčeni ni kar samodejno sprejet po nekem določenem obdobju. Preden se to lahko zgodi, se mora v svojem srcu zelo spremeniti. Zavedati se mora, kako resen je njegov greh ter kakšno sramoto je nakopal Jehovu in občini. Grešnik se mora pokesati, iskreno moliti za odpuščanje in se podrediti Božjim pravičnim zahtevam. Ko prosi za to, da bi bil ponovno sprejet, naj bi očitno kazal, da se je pokesal in da opravlja »dela, ki sodijo h kesanju«. (Apostolska dela 26:20)

Zakaj priznati prestopek?

10., 11. Zakaj naj svojega greha ne bi skušali kratko malo prikriti?

10 Nekateri, ki so grešili, morda razmišljajo: ‚Če komu povem za svoj greh, potem bom mogoče moral odgovarjati na neprijetna vprašanja in bom morda izobčen. Če pa ga zadržim zase, se bom vsemu temu ognil in nihče v občini ne bo zanj nikoli izvedel.‘ Ti posamezniki ob takšnem razmišljanju spregledajo nekatere pomembne dejavnike. Katere?

11 Jehova je »poln usmiljenja in milostiv, počasen za jezo in obilen v milosti in resnici, ki hrani milost tisočim, ki odpušča krivico in prestopek in greh«. Vseeno pa svoje ljudstvo tudi »primerno« opominja. (2. Mojzesova 34:6, 7; Jeremija 30:11) Kako bi se vas Bog sploh lahko usmilil, če bi hudo grešili, pa bi to morda skušali prikriti? Jehova bi za ta prestopek vedel in ga ne bi kratko malo spregledal. (Pregovori 15:3; Habakuk 1:13)

12., 13. Kakšne so lahko posledice, če posameznik skuša prestopek skriti?

12 Če ste storili hud greh, si boste lahko s tem, da ga priznate, znova pridobili čisto vest. (1. Timoteju 1:18–20) Če pa ga ne priznate, bo vaša vest omadeževana, zaradi česar se lahko zgodi, da boste še bolj grešili. Zapomnite si, da niste grešili samo proti človeku ali občini. Grešili ste proti Bogu. Psalmist je zapel: »GOSPOD je v svojem svetem templju, GOSPOD ima svoj prestol v nebesih; njegove oči gledajo, njegov pogled preizkuša človeške otroke. GOSPOD preizkuša pravičnega in krivičnega.« (Psalm 11:4, 5, SSP)

13 Jehova ne bo blagoslovil nikogar, ki skriva hud greh in skuša ostati v čisti krščanski občini. (Jakob 4:6) Če ste torej kaj zagrešili in želite delati to, kar je prav, se nikar ne obotavljajte greha iskreno priznati. Drugače boste imeli slabo vest, še posebej kadar boste prebrali ali pa slišali nasvet v zvezi s takšnimi resnimi zadevami. Kaj, če vam Jehova ne bi več dajal svojega duha, kakor je to storil s kraljem Savlom? (1. Samuelova 16:14) Če ne bi imeli več Božjega duha, bi utegnili še huje grešiti.

Zaupajte svojim zvestim bratom

14. Zakaj naj bi prestopnik upošteval nasvet iz Jakoba 5:14, 15?

14 Kaj bi potemtakem skesani prestopnik moral storiti? »Naj k sebi pokliče občinske starešine, in ti naj molijo zanj ter ga v Jehovovem imenu namažejo z oljem. Molitev, izrečena v veri, bo bolnega ozdravila in Jehova ga bo dvignil.« (Jakob 5:14, 15) To, da posameznik pristopi k starešinam, je eden od načinov, da ‚rodi sad, ki sodi h kesanju‘. (Matej 3:8) Ti zvesti in ljubeči možje bodo ‚molili zanj ter ga v Jehovovem imenu namazali z oljem‘. Njihov na Bibliji temelječ nasvet bo na vsakogar, ki se resnično kesa, deloval tako blažilno kakor balzam. (Jeremija 8:22)

15., 16. Kako krščanski starešine posnemajo Boga, čigar zgled je napisan v Ezekielu 34:15, 16?

15 Naš Pastir Jehova nam je dal zares ljubeč zgled, ko je leta 537 pr. n. št. Jude rešil iz babilonskega ujetništva in ko je leta 1919 n. št. osvobodil duhovni Izrael iz ‚Babilona Velikega‘. (Razodetje 17:3–5; Galačanom 6:16) S tem je izpolnil svojo obljubo: »Jaz sam bom pasel ovce svoje in jaz jih vodil počivat [. . .]. Izgubljene poiščem, razgnane pripeljem nazaj, ranjene obvežem in bolne pokrepčam.« (Ezekiel 34:15, 16)

16 Jehova je svoje simbolične ovce pasel, jih varno vodil počivat in poiskal izgubljene. Podobno tudi krščanski pastirji skrbijo za to, da je Božja čreda duhovno dobro nahranjena in zaščitena. Starešine poiščejo ovce, ki so odtavale iz občine. Enako kakor Bog ‚obveže ranjene‘, tudi nadzorniki ‚obvežejo‘ ovce, ki so ranjene zaradi besed drugih ali zaradi lastnih dejanj. In tako kakor Bog ‚pokrepča bolne‘, tako starešine pomagajo tistim, ki so duhovno bolni, morda zato, ker so storili kak prestopek.

Kako pastirji pomagajo

17. Zakaj naj se ne bi obotavljali pri starešinah poiskati duhovno pomoč?

17 Starešine z veseljem ravnajo po naslednjem nasvetu: »Do drugih bodite usmiljeni s strahom.« (Juda 23) Nekateri kristjani so hudo grešili, s tem da so se zapletli v spolno nemoralo. Vendar če se resnično kesajo, lahko pričakujejo, da bodo starešine, ki jim želijo duhovno pomagati, z njimi ravnali usmiljeno in ljubeče. Pavel je o takšnih možeh, med katere je spadal tudi sam, rekel: »Mi nismo gospodarji vaše vere, temveč smo sodelavci za vašo radost.« (2. Korinčanom 1:24) Zato se nikoli ne obotavljajte pri njih poiskati duhovno pomoč.

18. Kako starešine ravnajo s soverniki, ki so zašli s poti?

18 Zakaj lahko starešinam zaupate, četudi ste hudo grešili? Ker so predvsem pastirji Božje črede. (1. Petrovo 5:1–4) Noben ljubeč pastir ne tepe ubogljivega, meketajočega jagnjeta, ker se je poškodovalo. Zato starešin pri sovernikih, ki so zašli s poti, ne zanima to, kako bi jih zaradi prestopka kaznovali, temveč se osredinjajo na sam greh in na to, kako bi jim duhovno pomagali, če je to mogoče. (Jakob 5:13–20) Starešine morajo soditi pravično in ‚s čredo ravnati nežno‘. (Apostolska dela 20:29, 30; Izaija 32:1, 2) Kakor vsi drugi kristjani naj bi ‚stregli pravici, ljubili usmiljenje in ponižno hodili z Bogom‘. (Miha 6:8) Te lastnosti so nadvse pomembne, kadar sprejemajo odločitve, pri katerih gre za življenje ‚ovc [Jehovove] paše‘ in za njihovo sveto službo. (Psalm 100:3)

Krščanski starešine tako kakor pastirji v starih časih ‚obvežejo‘ Božje ovce, ki so ranjene

19. Kakšno stališče imajo krščanski starešine, ko skušajo posameznika naravnati?

19 Krščanski starešine so postavljeni po svetem duhu in se trudijo, da bi jih ta tudi vodil. Če kdo »stori kaj napačnega, preden se tega zave« – to pa je storil, ker ni bil oprezen – ga duhovni možje skušajo »naravnati v duhu blagosti«. (Galačanom 6:1; Apostolska dela 20:28) Starešine so pri tem, ko si prizadevajo popraviti njegovo mišljenje, blagi, a hkrati odločno zagovarjajo Božja merila, tako kakor obziren zdravnik zlomljeno kost naravna previdno, da ne bi po nepotrebnem zadajal bolečine, hkrati pa vseeno skuša težavo odpraviti. (Kološanom 3:12) Starešine se pri presojanju tega, ali bo prestopniku odpuščeno, zatekajo k molitvi in Svetemu pismu, zato njihova odločitev o zadevi odseva Božje gledišče. (Matej 18:18)

20. Kdaj bo morda treba občino obvestiti o tem, da je bil posameznik pokaran?

20 Če se je o grehu razvedelo daleč naokoli ali pa se bo o njem nedvomno še izvedelo, bo najbrž primerno občino obvestiti o tem, da je bil posameznik pokaran, zato da bi se obvarovalo njeno dobro ime. Občina bo prejela obvestilo tudi takrat, ko o zadevi mora biti obveščena. Posameznika, ki je bil sodno pokaran ter duhovno okreva, lahko primerjamo s človekom, ki okreva po telesni poškodbi in začasno ne more biti tako dejaven kot sicer. Skesanemu bo najbrž koristilo, da bo na shodih nekaj časa raje poslušal kakor pa komentiral. Starešine lahko koga prosijo, naj z njim preučuje Biblijo in mu s tem na področjih, na katerih je šibak, pomaga, da se izboljša in tako znova postane ‚zdrav v veri‘. (Titu 2:2) Vse to storijo iz ljubezni, ne pa zato, da bi prestopnika kaznovali.

21. Kako se lahko rešujejo nekateri primeri napačnega ravnanja?

21 Starešine lahko duhovno pomagajo na različne načine. Denimo da je brat, ki je imel v preteklosti težave z alkoholom, enkrat ali dvakrat, ko je bil sam doma, preveč popil. Ali pa je kak posameznik, ki je že pred leti opustil kajenje, v trenutku šibkosti ob eni ali dveh priložnostih na samem prižgal cigareto. Čeprav je molil in verjame, da mu je Bog odpustil, bi moral poiskati pomoč pri starešinah, zato da mu takšno grešno ravnanje ne bi prešlo v navado. Pri tem mu lahko pomagata en ali dva starešina. Vendar bosta o zadevi obvestila predsedujočega nadzornika, saj so lahko z njo povezani še drugi dejavniki.

Še naprej sprejemajte Božje discipliniranje

22., 23. Zakaj naj bi še naprej sprejemali Božje discipliniranje?

22 Vsak kristjan, ki želi, da mu je Jehova naklonjen, mora biti pozoren na Njegovo discipliniranje. (1. Timoteju 5:20) Zato si vzemite k srcu vsakršen opomin, ki ga zasledite med preučevanjem Svetega pisma in krščanskih publikacij, ali pa nasvet, ki ga slišite na shodih, zborih in zborovanjih Jehovovega ljudstva. Še naprej bodite pozorni na to, da izpolnjujete Jehovovo voljo. Tako vam bo Božje discipliniranje pomagalo vzdrževati duhovni obrambni zid, ki vas bo varoval pred grehom.

23 To, da sprejemate Božje discipliniranje, vam bo pomagalo ostajati v Božji ljubezni. Resda so bili nekateri izobčeni iz krščanske občine, vendar ni treba, da se to zgodi tudi vam, če le ‚čuvate svoje srce‘ in ‚živite kot modri‘. (Pregovori 4:23; Efežanom 5:15) Če pa ste trenutno izobčeni, zakaj ne bi storili potrebnih korakov, da bi bili ponovno sprejeti? Bog želi, da bi ga vsi, ki so se mu posvetili, častili zvesto in z »radostnim srcem«. (5. Mojzesova 28:47) To boste lahko počeli vso večnost, če boste le vedno sprejeli Jehovovo discipliniranje. (Psalm 100:2)

Misliš, da je vse to res?

Jehovove priče nismo sekta.

Jehovove priče nismo sekta.

ajde, recimo da me spreobrnite iz nevernika v vašo skupnost

-zanima me o procentih plače, koliko so jehovci mesečno zavezani plačevat skupnosti ?

-kako je glede dedovanja premoženja, kaj zahteva skupnost ?

-ali je dovoljeno met kakega izven zakonskega otroka ?

pa , ne mi prosim lepit litanije, rad bi kratke in konkretne odgovore http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

v čem pa se sekte in religije razlikujejo od hudiča ... ??? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif ... a se sploh razlikujejo ...

sekte in religije so hudič ... so satan ...

in točno to je lekcija v katero se zapletejo njihovi verniki ... njihovi ujetniki ...

ker princip boga je princip najglobje svobode in neomejenosti ...

A pol se tud svobode služenja Boga ne omejuješ?

A za jehovce predstavlja razmišljanje z lastno glavo smrtni greh?

mogoče niti ni smrtni greh, je pa greh v očeh njihovih "voditeljev", kazni pa znajo biti hude jahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_evil.gif

To the mind that is still, the whole universe surrenders. (Lao Tzu)

jaa ... in ostane še eno ključno vprašanje :

na kateri jehovski praznik se (baje) v dvorani zvečer ugasne luč in je grupni sex vse povprek ... :lol: ... kaj zahaklaš nategneš

ker točno zaradi tega jih večina (baje) prestopi k jehovcem ... xscratchx

in točno to zgodbo sem slišal že doma kot otrok, ko sta se pogovarjala starša z znanci, pozneje pa še od jehovcev samih ... na hrvaškem in v sloveniji ...

Na ta idiotizem sploh ne bom odgovarjala.

ajde, recimo da me spreobrnite iz nevernika v vašo skupnost

-zanima me o procentih plače, koliko so jehovci mesečno zavezani plačevat skupnosti ?

-kako je glede dedovanja premoženja, kaj zahteva skupnost ?

-ali je dovoljeno met kakega izven zakonskega otroka ?

pa , ne mi prosim lepit litanije, rad bi kratke in konkretne odgovore ;)

Kako se financira delo Jehovovih prič?

Naše oznanjevalsko delo se financira predvsem s prostovoljnimi donacijami Jehovovih prič. Na naših srečanjih ni nabirk in od članov se ne zahteva dajanje desetine. (Matej 10:7, 8) V prostorih, kjer se shajamo, so nameščene prispevčne skrinjice, in kdor želi, lahko vanje vrže prispevek. Donatorji ostanejo neimenovani.

En razlog, zakaj imamo obvladljive stroške, je ta, da nimamo plačane duhovščine. Poleg tega Priče nismo plačani za evangeliziranje od vrat do vrat in naši prostori za čaščenje so skromno opremljeni.

Vse donacije, ki se posredujejo podružnicam Jehovovih prič, se uporabijo za pomoč žrtvam naravnih nesreč, podpiranje naših misijonarjev in potujočih starešin, pomoč pri gradnji naših prostorov za čaščenje v državah v razvoju ter za tiskanje in odpošiljanje Svetih pisem in drugih krščanskih publikacij.

Vsak se sam odloči, ali želi prispevati za plačilo lokalnih stroškov, za vsesvetovno delo ali za oboje. Vsaka krščanska občina svoje člane redno obvešča o finančnem stanju.

Mladi vprašujejo:

Kaj, če mi predlaga avanturo za eno noč?

»Mladi se spuščajo v enodnevne avanture samo zato, da vidijo, kako daleč lahko gredo in s kolikimi lahko spijo.« (Penny)*

»Fantje o tem govorijo čisto odkrito. Šopirijo se, da imajo punco in da zraven spijo še z mnogimi drugimi dekleti.« (Edward)

»Tisti, ki so predlagali, da bi z njimi spala, so bili zelo direktni. Zavrnitev jih ne odbije!« (Ida)

V NEKATERIH deželah govorijo o tem kot o enodnevni avanturi (angleški izraz za to je »hook up«). Drugod temu pravijo drugače. Po besedah mlade Akiko na Japonskem denimo rečejo »gremo ven«. Pravi, da »obstaja tudi izraz sefre, kar je izpeljanka iz besed ‚sex friend‘« oziroma po slovensko »prijatelj za seks«. Ikumi je pojasnila: »Prijatelji so torej samo zato, da lahko imajo drug z drugim spolne odnose.«

Kakor koli se to že imenuje, gre za eno in isto stvar – za priložnostne spolne odnose brez čustvene navezanosti.* Nekateri mladi se celo hvalijo s tako imenovanimi »prijatelji za avanture«, torej z znanci, s katerimi imajo lahko spolne odnose, ne da bi se »zapletli« v trajno zvezo. »Pri enodnevnih avanturah gre za trenutno zadovoljitev,« pravi neko dekle. »Dobiš, kar želiš, potem pa odideš.«

Kot kristjan bi moral ‚bežati pred nečistovanjem‘.* (1. Korinčanom 6:18) In ker to veš, se boš verjetno želel ogniti okoliščinam, ki bi te lahko spravile v težave. Vendar včasih težave pridejo k tebi. »V šoli me je že veliko fantov vprašalo, ali bi z njimi spala,« pravi Cindy. Enako se lahko zgodi na delovnem mestu. »Direktor je želel, da bi se z njim spustila v avanturo za eno noč,« pravi Margaret. »Bil je tako vztrajen, da sem morala pustiti službo!«

Po drugi strani pa ne bodi presenečen, če te skušnjava vseeno nekoliko mika. »Varljivo je srce nad vse in hudo popačeno,« piše v Bibliji. (Jeremija 17:9) Lourdes je ugotovila, da je to res. »Tip, ki me je vprašal, ali bi z njim spala, mi je bil res všeč,« priznava. Jane je imela podobno izkušnjo. »Moji občutki so bili zelo močni,« je zaupala. »Izustiti besedico ‚ne‘ je bila ena najtežjih stvari, kar sem jih morala kdaj storiti.« Edward, ki smo ga citirali na začetku, prav tako priznava, da ni enostavno ostati moralno čist. »Veliko punc se mi ponuja. To, da jih moram zavrniti, je najtežji boj, ki ga imam kot kristjan,« pravi. »Težko je reči ‚ne‘!«

Če si se že kdaj počutil tako kakor Lourdes, Jane ali Edward, vendar si naredil to, kar je v očeh Boga Jehova prav, potem si vreden pohvale. Morda te bo potolažilo dejstvo, da se je tudi apostol Pavel moral nenehno bojevati proti svojim napačnim nagnjenjem. (Rimljanom 7:21–24)

Katera biblijska načela bi moral imeti v mislih, če ti kdo predlaga avanturo za eno noč?

Vedeti moraš, zakaj je to narobe

Biblija obsoja zunajzakonske spolne odnose. Nečistovanje je pravzaprav tako hud greh, da tisti, ki to počnejo, »ne bodo podedovali Božjega kraljestva«. (1. Korinčanom 6:9, 10) Da ne bi podlegel skušnjavi in z nekom za eno noč pristal v postelji, moraš sam na takšno početje gledati tako kakor Jehova. Ti si moraš želeti, da ostaneš moralno čist.

»Popolnoma sem prepričana, da je najboljše živeti tako, kakor želi Jehova.« (Karen iz Kanade)

»Posameznik, ki je za nekaj trenutkov užitka pripravljen pozabiti na Jehovove moralne zakone, veliko izgubi.« (Vivian iz Mehike)

»Ne pozabi, da si nekomu sin oziroma hči, da si mnogim prijatelj in da si del občine. Če bi podlegel skušnjavi, bi vse te ljudi razočaral!« (Peter iz Velike Britanije)

Apostol Pavel je napisal: »Preverjajte, kaj je sprejemljivo Gospodu.« (Efežanom 5:10) Če boš na nečistovanje gledal tako kakor Jehova, boš lahko ‚sovražil hudo‘, čeprav bi se nepopolnemu telesu nečistovanje morda zdelo mamljivo. (Psalm 97:10)

▪ Predlagamo, da prebereš 1. Mojzesovo knjigo 39:7–9. Bodi pozoren na to, kako se je Jožef pogumno uprl spolni skušnjavi in kaj mu je pri tem pomagalo.

Bodi ponosen na svoje verovanje

Nič nenavadnega ni, da se mladi ponosno zavzamejo za svoje prepričanje in ga zagovarjajo. Kot kristjan imaš prednost, da braniš Božje ime, in sicer tako, da se zgledno vedeš. Ne sramuj se svojega trdnega stališča, ko gre za predzakonsko spolnost.

»Že na samem začetku jasno pokaži, da se držiš moralnih načel.« (Allen iz Nemčije)

»Nikar se drugim ne opravičuj zaradi svojega verovanja.« (Esther iz Nigerije)

»Vrstniki ne bodo spoštovali tvojega stališča v zvezi z enodnevnimi avanturami, če jim boš recimo rekel ‚Starši mi ne dovolijo, da bi s kom hodil‘. Svojim vrstnikom bi moral pojasniti, da se ti nočeš dobivati z njimi.« (Janet iz Južnoafriške republike)

»Sošolci iz srednje šole so vedeli, kdo sem in da bi bili njihovi poskusi golo zapravljanje časa.« (Vicky iz Združenih držav Amerike)

To, da se trdno zavzameš za svoje verovanje, kaže, da postajaš zrel kristjan. (1. Korinčanom 14:20)

▪ Predlagamo, da prebereš Pregovore 27:11. Premisli o tem, kako lahko s svojim ravnanjem dejansko zagovarjaš najpomembnejše sporno vprašanje vseh časov – posvetitev Jehovovega imena!

Bodi odločen!

Pomembno je reči »ne«. Vendar se lahko zgodi, da bodo nekateri tvojo zavrnitev razumeli napačno, češ da želiš samo izpasti kot nekdo, ki ga je »težko dobiti«.

»Na zavrnitev lahko gledajo kot na izziv oziroma na oviro, ki jo morajo premagati, kar jih spodbudi k temu, da te začnejo ‚loviti‘.« (Lauren iz Kanade)

»Z vsem – tudi s tem, kako se oblačiš, kako in s kom govoriš ter kako se do drugih obnašaš – bi moral pokazati, da nisi zainteresiran.« (Joy iz Nigerije)

»Tvoj ‚ne‘ mora biti odločen in trden.« (Daniel iz Avstralije)

»Bodi močen! Nekemu fantu, ki je odkrito namigoval na spolni odnos, sem rekla: ‚Roke stran od mene!‘ in odločno odšla.« (Ellen iz Velike Britanije)

»Brez ovinkarjenja povej, da nisi zainteresiran in nikoli ne boš. Pozabi na blagost!« (Jean iz Škotske)

»Neki fant me je nonstop nadlegoval s povabili in obsipaval s ponižujočimi pripombami. Nazadnje sem morala biti izredno odločna. Šele takrat me je nehal nadlegovati.« (Juanita iz Mehike)

»Jasno moraš povedati, da se to nikoli ne bo zgodilo. Nikoli ne sprejmi daril od fantov, ki želijo dobiti svoje. To lahko uporabijo proti tebi, češ da jim v zameno nekaj dolguješ.« (Lara iz Velike Britanije)

Če si odločen, ti bo Jehova pomagal. Psalmist David je iz lastnih izkušenj o Jehovu povedal: »Z zvestovdanim ravnaš zvestovdano.« (Psalm 18:25, NW)

▪ Predlagamo, da prebereš 2. knjigo letopisov 16:9. Bodi pozoren, kako Jehova z veseljem pomaga tistim, ki mu služijo z nerazdeljenim srcem.

Razmišljaj vnaprej

V Bibliji piše: »Razumni vidi hudo ter se skrije.« (Pregovori 22:3) Kako se lahko ravnaš po tem nasvetu? Tako, da razmišljaš vnaprej!

»Kolikor je le mogoče, se ne druži s tistimi, ki govorijo o teh stvareh.« (Naomi iz Japonske)

»Ogibaj se družbe in okoliščin, ki so lahko nevarne. Poznam na primer nekatere, ki so se vdali skušnjavi, ko so bili pod vplivom alkohola.« (Isha iz Brazilije)

»Ne izdaj svojih osebnih podatkov, recimo naslova ali telefonske številke.« (Diana iz Velike Britanije)

»V šoli ne bodi preveč radodaren z objemi.« (Esther iz Nigerije)

»Pazi, kako se oblačiš. Tvoja obleka ne bi smela biti izzivalna.« (Heidi iz Nemčije)

»Če imaš dober odnos s starši in se z njimi pogovarjaš o tem problemu, ti bo to v veliko zaščito.« (Akiko iz Japonske)

Preišči se, kako govoriš in se vedeš, s kom se družiš in kam zahajaš. Potem pa se vprašaj: ‚Ali se izpostavljam okoliščinam oziroma nevede pošiljam signale, ki bodo druge verjetno spodbudili, da mi bodo predlagali avanturo za eno noč?‘

▪ Predlagamo, da prebereš 1. Mojzesovo knjigo 34:1, 2. Bodi pozoren, kakšne tragične posledice je doživela Dina zato, ker je bila na napačnem kraju.

Ne pozabi, da priložnostni spolni odnosi niso nekaj nepomembnega za Boga Jehova, niti ne bi smeli biti zate. V Bibliji piše: »Noben nečistnik ali nečist človek [. . .] nima dediščine v Kristusovem in Božjem kraljestvu.« (Efežanom 5:5) Če se boš postavil za to, kar je prav, boš lahko ohranil čisto vest in samospoštovanje. Mlada Carly je dejala: »Zakaj bi nekomu dopustil, da bi te ‚izkoristil‘ samo zato, da bi na hitro potešil svoje želje? Čuvaj to, za kar si se tako marljivo trudil!«

Kako se financira delo Jehovovih prič?

Naše oznanjevalsko delo se financira predvsem s prostovoljnimi donacijami Jehovovih prič. Na naših srečanjih ni nabirk in od članov se ne zahteva dajanje desetine. (Matej 10:7, 8) V prostorih, kjer se shajamo, so nameščene prispevčne skrinjice, in kdor želi, lahko vanje vrže prispevek. Donatorji ostanejo neimenovani.

En razlog, zakaj imamo obvladljive stroške, je ta, da nimamo plačane duhovščine. Poleg tega Priče nismo plačani za evangeliziranje od vrat do vrat in naši prostori za čaščenje so skromno opremljeni.

Vse donacije, ki se posredujejo podružnicam Jehovovih prič, se uporabijo za pomoč žrtvam naravnih nesreč, podpiranje naših misijonarjev in potujočih starešin, pomoč pri gradnji naših prostorov za čaščenje v državah v razvoju ter za tiskanje in odpošiljanje Svetih pisem in drugih krščanskih publikacij.

Vsak se sam odloči, ali želi prispevati za plačilo lokalnih stroškov, za vsesvetovno delo ali za oboje. Vsaka krščanska občina svoje člane redno obvešča o finančnem stanju.

Mladi vprašujejo:

Kaj, če mi predlaga avanturo za eno noč?

»Mladi se spuščajo v enodnevne avanture samo zato, da vidijo, kako daleč lahko gredo in s kolikimi lahko spijo.« (Penny)*

»Fantje o tem govorijo čisto odkrito. Šopirijo se, da imajo punco in da zraven spijo še z mnogimi drugimi dekleti.« (Edward)

»Tisti, ki so predlagali, da bi z njimi spala, so bili zelo direktni. Zavrnitev jih ne odbije!« (Ida)

V NEKATERIH deželah govorijo o tem kot o enodnevni avanturi (angleški izraz za to je »hook up«). Drugod temu pravijo drugače. Po besedah mlade Akiko na Japonskem denimo rečejo »gremo ven«. Pravi, da »obstaja tudi izraz sefre, kar je izpeljanka iz besed ‚sex friend‘« oziroma po slovensko »prijatelj za seks«. Ikumi je pojasnila: »Prijatelji so torej samo zato, da lahko imajo drug z drugim spolne odnose.«

Kakor koli se to že imenuje, gre za eno in isto stvar – za priložnostne spolne odnose brez čustvene navezanosti.* Nekateri mladi se celo hvalijo s tako imenovanimi »prijatelji za avanture«, torej z znanci, s katerimi imajo lahko spolne odnose, ne da bi se »zapletli« v trajno zvezo. »Pri enodnevnih avanturah gre za trenutno zadovoljitev,« pravi neko dekle. »Dobiš, kar želiš, potem pa odideš.«

Kot kristjan bi moral ‚bežati pred nečistovanjem‘.* (1. Korinčanom 6:18) In ker to veš, se boš verjetno želel ogniti okoliščinam, ki bi te lahko spravile v težave. Vendar včasih težave pridejo k tebi. »V šoli me je že veliko fantov vprašalo, ali bi z njimi spala,« pravi Cindy. Enako se lahko zgodi na delovnem mestu. »Direktor je želel, da bi se z njim spustila v avanturo za eno noč,« pravi Margaret. »Bil je tako vztrajen, da sem morala pustiti službo!«

Po drugi strani pa ne bodi presenečen, če te skušnjava vseeno nekoliko mika. »Varljivo je srce nad vse in hudo popačeno,« piše v Bibliji. (Jeremija 17:9) Lourdes je ugotovila, da je to res. »Tip, ki me je vprašal, ali bi z njim spala, mi je bil res všeč,« priznava. Jane je imela podobno izkušnjo. »Moji občutki so bili zelo močni,« je zaupala. »Izustiti besedico ‚ne‘ je bila ena najtežjih stvari, kar sem jih morala kdaj storiti.« Edward, ki smo ga citirali na začetku, prav tako priznava, da ni enostavno ostati moralno čist. »Veliko punc se mi ponuja. To, da jih moram zavrniti, je najtežji boj, ki ga imam kot kristjan,« pravi. »Težko je reči ‚ne‘!«

Če si se že kdaj počutil tako kakor Lourdes, Jane ali Edward, vendar si naredil to, kar je v očeh Boga Jehova prav, potem si vreden pohvale. Morda te bo potolažilo dejstvo, da se je tudi apostol Pavel moral nenehno bojevati proti svojim napačnim nagnjenjem. (Rimljanom 7:21–24)

Katera biblijska načela bi moral imeti v mislih, če ti kdo predlaga avanturo za eno noč?

Vedeti moraš, zakaj je to narobe

Biblija obsoja zunajzakonske spolne odnose. Nečistovanje je pravzaprav tako hud greh, da tisti, ki to počnejo, »ne bodo podedovali Božjega kraljestva«. (1. Korinčanom 6:9, 10) Da ne bi podlegel skušnjavi in z nekom za eno noč pristal v postelji, moraš sam na takšno početje gledati tako kakor Jehova. Ti si moraš želeti, da ostaneš moralno čist.

»Popolnoma sem prepričana, da je najboljše živeti tako, kakor želi Jehova.« (Karen iz Kanade)

»Posameznik, ki je za nekaj trenutkov užitka pripravljen pozabiti na Jehovove moralne zakone, veliko izgubi.« (Vivian iz Mehike)

»Ne pozabi, da si nekomu sin oziroma hči, da si mnogim prijatelj in da si del občine. Če bi podlegel skušnjavi, bi vse te ljudi razočaral!« (Peter iz Velike Britanije)

Apostol Pavel je napisal: »Preverjajte, kaj je sprejemljivo Gospodu.« (Efežanom 5:10) Če boš na nečistovanje gledal tako kakor Jehova, boš lahko ‚sovražil hudo‘, čeprav bi se nepopolnemu telesu nečistovanje morda zdelo mamljivo. (Psalm 97:10)

▪ Predlagamo, da prebereš 1. Mojzesovo knjigo 39:7–9. Bodi pozoren na to, kako se je Jožef pogumno uprl spolni skušnjavi in kaj mu je pri tem pomagalo.

Bodi ponosen na svoje verovanje

Nič nenavadnega ni, da se mladi ponosno zavzamejo za svoje prepričanje in ga zagovarjajo. Kot kristjan imaš prednost, da braniš Božje ime, in sicer tako, da se zgledno vedeš. Ne sramuj se svojega trdnega stališča, ko gre za predzakonsko spolnost.

»Že na samem začetku jasno pokaži, da se držiš moralnih načel.« (Allen iz Nemčije)

»Nikar se drugim ne opravičuj zaradi svojega verovanja.« (Esther iz Nigerije)

»Vrstniki ne bodo spoštovali tvojega stališča v zvezi z enodnevnimi avanturami, če jim boš recimo rekel ‚Starši mi ne dovolijo, da bi s kom hodil‘. Svojim vrstnikom bi moral pojasniti, da se ti nočeš dobivati z njimi.« (Janet iz Južnoafriške republike)

»Sošolci iz srednje šole so vedeli, kdo sem in da bi bili njihovi poskusi golo zapravljanje časa.« (Vicky iz Združenih držav Amerike)

To, da se trdno zavzameš za svoje verovanje, kaže, da postajaš zrel kristjan. (1. Korinčanom 14:20)

▪ Predlagamo, da prebereš Pregovore 27:11. Premisli o tem, kako lahko s svojim ravnanjem dejansko zagovarjaš najpomembnejše sporno vprašanje vseh časov – posvetitev Jehovovega imena!

Bodi odločen!

Pomembno je reči »ne«. Vendar se lahko zgodi, da bodo nekateri tvojo zavrnitev razumeli napačno, češ da želiš samo izpasti kot nekdo, ki ga je »težko dobiti«.

»Na zavrnitev lahko gledajo kot na izziv oziroma na oviro, ki jo morajo premagati, kar jih spodbudi k temu, da te začnejo ‚loviti‘.« (Lauren iz Kanade)

»Z vsem – tudi s tem, kako se oblačiš, kako in s kom govoriš ter kako se do drugih obnašaš – bi moral pokazati, da nisi zainteresiran.« (Joy iz Nigerije)

»Tvoj ‚ne‘ mora biti odločen in trden.« (Daniel iz Avstralije)

»Bodi močen! Nekemu fantu, ki je odkrito namigoval na spolni odnos, sem rekla: ‚Roke stran od mene!‘ in odločno odšla.« (Ellen iz Velike Britanije)

»Brez ovinkarjenja povej, da nisi zainteresiran in nikoli ne boš. Pozabi na blagost!« (Jean iz Škotske)

»Neki fant me je nonstop nadlegoval s povabili in obsipaval s ponižujočimi pripombami. Nazadnje sem morala biti izredno odločna. Šele takrat me je nehal nadlegovati.« (Juanita iz Mehike)

»Jasno moraš povedati, da se to nikoli ne bo zgodilo. Nikoli ne sprejmi daril od fantov, ki želijo dobiti svoje. To lahko uporabijo proti tebi, češ da jim v zameno nekaj dolguješ.« (Lara iz Velike Britanije)

Če si odločen, ti bo Jehova pomagal. Psalmist David je iz lastnih izkušenj o Jehovu povedal: »Z zvestovdanim ravnaš zvestovdano.« (Psalm 18:25, NW)

▪ Predlagamo, da prebereš 2. knjigo letopisov 16:9. Bodi pozoren, kako Jehova z veseljem pomaga tistim, ki mu služijo z nerazdeljenim srcem.

Razmišljaj vnaprej

V Bibliji piše: »Razumni vidi hudo ter se skrije.« (Pregovori 22:3) Kako se lahko ravnaš po tem nasvetu? Tako, da razmišljaš vnaprej!

»Kolikor je le mogoče, se ne druži s tistimi, ki govorijo o teh stvareh.« (Naomi iz Japonske)

»Ogibaj se družbe in okoliščin, ki so lahko nevarne. Poznam na primer nekatere, ki so se vdali skušnjavi, ko so bili pod vplivom alkohola.« (Isha iz Brazilije)

»Ne izdaj svojih osebnih podatkov, recimo naslova ali telefonske številke.« (Diana iz Velike Britanije)

»V šoli ne bodi preveč radodaren z objemi.« (Esther iz Nigerije)

»Pazi, kako se oblačiš. Tvoja obleka ne bi smela biti izzivalna.« (Heidi iz Nemčije)

»Če imaš dober odnos s starši in se z njimi pogovarjaš o tem problemu, ti bo to v veliko zaščito.« (Akiko iz Japonske)

Preišči se, kako govoriš in se vedeš, s kom se družiš in kam zahajaš. Potem pa se vprašaj: ‚Ali se izpostavljam okoliščinam oziroma nevede pošiljam signale, ki bodo druge verjetno spodbudili, da mi bodo predlagali avanturo za eno noč?‘

▪ Predlagamo, da prebereš 1. Mojzesovo knjigo 34:1, 2. Bodi pozoren, kakšne tragične posledice je doživela Dina zato, ker je bila na napačnem kraju.

Ne pozabi, da priložnostni spolni odnosi niso nekaj nepomembnega za Boga Jehova, niti ne bi smeli biti zate. V Bibliji piše: »Noben nečistnik ali nečist človek [. . .] nima dediščine v Kristusovem in Božjem kraljestvu.« (Efežanom 5:5) Če se boš postavil za to, kar je prav, boš lahko ohranil čisto vest in samospoštovanje. Mlada Carly je dejala: »Zakaj bi nekomu dopustil, da bi te ‚izkoristil‘ samo zato, da bi na hitro potešil svoje želje? Čuvaj to, za kar si se tako marljivo trudil!«

glede dediščine nisi odgovorila http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif

zakaj zopet http://i.imgur.com/dqOcR.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif

pa še eno vprašanje imam :

kot sekta ali strokovno kot verska skupnost ... koliko nas davkoplačevalce zadeva stane po glavi jehovca ... ??? xscratchx

Nič, ker ne dobimo in nočemo od države nobenega denarja. Financiramo se sami, kot je opisano zgoraj.

glede dediščine nisi odgovorila xscratchx

zakaj zopet http://i.imgur.com/dqOcR.pngxscratchxxscratchxxscratchx

Dediščina ni vezana na naše verovanje in tako se deduje po zakonu (iz staršev na otroke itd.)

včasih pred leti je veljalo 10 % od plače jehovca ... zanima me ali se je kaj spremenilo ... je zdaj manj ali več ... ???

tako mi je razložil jehovski par, ki me je pred kakimi 20 leti doma prepričeval k pristopu ...

Ni nobenega odstotka dajatve, daruje se v prispevčne skrinjice. Sicer pa sem o financiranju objavila vse zgoraj.

Kar je Jezus govoril in učil so šele kasneje napisali neki človečki...vprašanje če so bili seznanjeni z njegovim globinskim poučevanjem...za množice je imel pač bolj površinske zgodbice, za učence bolj globinske...Mogoče ga pa je kdo od vas že srečal v tistem času pa tega še ne ve, ker tega ni ozavestil...Lahko rečem samo, da je bil tisti čas malo jeba, ker se je ponovno izrazilo "zlo" iz obdobja Atlantide...zdaj pa študirajte kaj to pomeni...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Birth Date Of Jesus Christ

"There are various theories about the birth date of Jesus based on the "bright star" that appeared at his birth. It is visible once in 800 years, it is said. Some say that He was bom on the fifteenth day of September. But He was born at 3:15 a.m. (early morning) on December 28. It was Sunday. The star that appeared that day appears only once in 800 years. Its appearance had nothing to do with the birth of Jesus. There is no rule that, when Divine Energy or Divine Incarnation descends on earth, a star has to appear. That is the opinion of devotees only. But, Jesus was himself a "Star" of infinite value, spreading brilliance of infinite dimension. Why posit another less brilliant glow?"

Muslimani Jezusa kličejo "Isa"...

Jesus' Original Name

"Jesus was honoured by the populace as Christ, for they found in his thoughts, words and deeds, no trace of ego. He had no envy or hatred, and was full of love and charity, humility and sympathy. Jesus' original name was 'Isa' which, when repeated, is Sai. 'Isa' and 'Sai', both mean Ishvara, God, the Eternal Absolute, the Sat-Chit-Ananda. In the Tibetan manuscript at the monastery, where Isa spent some years. His name is written as 'ISSA', which means the Lord of all beings."

Meaning Of Jesus

"In Christianity, the term 'Esu' (Jesus) is used to describe Christ. This term also signifies the oneness of Divinity. The inner significance of the term 'Esu' is the recognition of the One Divine in all beings."

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Ko udari nesreča, nas ljubezen spodbudi k dejanjem

Jehovove priče sovernikom in drugim priskočijo na pomoč, kadar jo ti potrebujejo. To je izraz ljubezni, ki je razpoznavni znak pravih kristjanov. (Janez 13:35)

V nadaljevanju je seznam nekaterih držav, v katerih so Priče od sredine leta 2011 do sredine leta 2012 organizirali pomoč. V seznamu nista omenjeni duhovna in čustvena opora, ki ju pri tem vedno nudijo.

Pomoč so po večini organizirali odbori za pomoč ob nesrečah, ki so jih sestavili naši podružnični uradi. Poleg tega so pri tem vedno sodelovale tudi krajevne krščanske občine.

Japonska

Japonska: Potres in nato še cunami, ki sta 11. marca 2011 opustošila sever Japonske, sta prizadela stotisoče. Jehovove priče z vsega sveta so velikodušno darovali denar in potrebščine ter se dali na razpolago, da bi pomagali pri obnovi.

Brazilija: Poplave, zemeljski plazovi in blatni tokovi so povzročili smrt na stotine ljudi. Jehovove priče so se odzvali tako, da so na prizadeta področja poslali 42 ton nepokvarljive hrane, 20.000 plastenk vode, 10 ton oblačil in 5 ton sredstev za čiščenje. Poslali so tudi zdravila in druge potrebščine.

Republika Kongo: Ko je razneslo skladišče streliva, so pri tem štiri Jehovove priče ostale brez doma, domovi 28 drugih Prič pa so bili poškodovani. Prizadeti so prejeli hrano in obleko ter bili nastanjeni pri krajevnih Pričah.

Demokratična republika Kongo: Oboleli za kolero so prejeli zdravila. Prizadetim v poplavah, ki so jih povzročili hudi nalivi, so bila poslana oblačila. Ljudem v begunskih taboriščih je bila nudena zdravstvena oskrba, dobili pa so tudi semena za sejanje in na tone oblačil.

Venezuela: Močno deževje je povzročilo poplave in blatne tokove. Odbori za pomoč ob nesrečah so pomagali 288 prizadetim Pričam. Zgrajenih je bilo več kot 50 novih domov. Poleg tega ti odbori pomagajo tistim, katerih domove ogroža naraščajoča gladina jezera Lago de Valencia.

Filipini

Filipini: Zaradi tajfunov je v enem delu države prišlo do poplav. Tamkajšnji podružnični urad je prizadetim poslal živila in oblačila, krajevni Priče pa so pomagali čistiti, ko so se vode umaknile.

Kanada: Potem ko je Alberto zajel obširen gozdni požar, so Priče iz te regije krščanski občini v kraju Slave Lake poslali velikodušno donacijo za pomoč pri čiščenju. Ker niso porabili vsega denarja, je krščanska občina več kot polovico teh sredstev prispevala za prizadete v nesrečah drugod po svetu.

Slonokoščena obala: Še preden je izbruhnila vojna, so se pomoči potrebnim priskrbele dobrine, nastanitev in zdravstvena oskrba. Enako je bilo storjeno tudi med vojno in po njej.

Fidži: Močno deževje je povzročilo hude poplave, v katerih je večina od 192 družin Jehovovih prič na prizadetem področju izgubila svoje kmetije, na katerih so pridelovali hrano zase in za prodajo. Poslana so jim bila živila.

Gana: Ko je na vzhodu države prišlo do poplav, je bilo poskrbljeno, da so prizadeti dobili hrano, semena in nadomestna bivališča.

Združene države: Tornadi so v treh zveznih državah poškodovali 66 domov Prič, 12 domov Prič pa je bilo uničenih. Kljub temu da je večina imela zavarovano svoje imetje, so se tem ljudem dala na razpolago sredstva za pomoč pri obnovi.

Argentina: Krščanske občine Jehovovih prič so priskočile na pomoč tistim na jugu države, ki jim je vulkanski pepel poškodoval domove.

Mozambik: Več kot 1000 ljudi je prizadela suša in poslana jim je bila hrana.

Nigerija: Nekaj več kot 20 Jehovovim pričam, ki so utrpeli poškodbe v hudi avtobusni nesreči, se je zagotovila denarna pomoč. Pomoči so bili deležni tudi mnogi na severu države, ki so zaradi etnično-verskih spopadov ostali brez strehe nad glavo.

Benin: Prizadetim v hudih poplavah so priskrbeli zdravila, oblačila, mreže proti komarjem, pitno vodo in nastanitev.

Dominikanska republika

Dominikanska republika: Po orkanu Irene so lokalne občine Jehovovih prič pomagale pri popravilu hiš in priskrbele materialno pomoč.

Etiopija: Dve območji je prizadela suša, eno pa poplave. Za potrebe prizadetih so bila zagotovljena denarna sredstva.

Kenija: Sredstva za pomoč so bila priskrbljena tistim, ki jih je prizadela suša.

Malavi: Pomagalo se je tistim, ki živijo v begunskem taborišču Dzaleka.

Nepal: Zemeljski plaz je zelo poškodoval dom ene od Prič. Dobila je začasno domovanje. Pomoč ji je nudila krajevna krščanska občina.

Papua Nova Gvineja: Požigalci so požgali osem domov Prič. Poskrbelo se je za obnovo teh domov.

Romunija: Nekateri Priče so v poplavi izgubili svoj dom. Poskrbelo se je, da so se domovi obnovili.

Mali: Iz sosednjega Senegala so dobili sredstva, da bi se poskrbelo za tiste, ki so zaradi suše imeli slabo letino in jim je primanjkovalo hrane.

Sierra Leone: Iz Francije so prišli nekateri Priče, ki so zdravniki, in nudili zdravstveno oskrbo sovernikom, ki živijo na področjih, kjer je divjala vojna.

Tajska: Katastrofalne poplave so v številnih provincah povzročile ogromno škode. Skupine za pomoč so popravile in očistile 100 domov ter 6 kraljestvenih dvoran.

Češka: Poplave so poškodovale kar nekaj domov Jehovovih prič na Češkem, zato so jim Priče iz sosednje Slovaške priskočili na pomoč.

Šrilanka: Odpravljanje posledic cunamija je po večini končano.

Sudan: Hrana, obleka, čevlji in plastične ponjave so bile poslane Jehovovim pričam, ki so zaradi nemirov v državi ostali brez strehe nad glavo.

Tanzanija: V obsežni poplavi je 14 družin izgubilo svoje imetje. Tamkajšnje krščanske občine so darovale oblačila in gospodinjske pripomočke. Eno hišo so obnovili.

Zimbabve: Zaradi suše je v enem delu države nastala lakota. Prizadeti so prejeli hrano in denar.

Burundi: Poskrbljeno je za potrebe beguncev, tudi za njihovo zdravstveno oskrbo.

jezus ni komentiral stare ali pa nove zaveze, ker je takrat obstajala samo ena ...

novo zavezo so si izmislili rimljani dobrih 300 let pozneje ... in še dosti pozneje so si jehovci prilagodili rimsko zavezo še zase ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

bolj me zanima ali je resnični jezus sploh kdaj slišal za kako zavezo ... mogoče v obdobju, ko se je klatil po indiji ... ???

vse kar večina ljudi ve o jezusu , je iz starorimskih zapisov ... rimski pisarji pa so jih pisali po naročilu cesarja in za njegove potrebe vladanja ...

in zato je dobro jemat vso to pisarijo s 500% rezervo ...

Da so si Novo zavezo izmislili rimljani dobrih 300 let poznejehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Ta je pa dobra. Štos leta, kdo bi ti še verjelhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png . Kakšne neumnosti tukaj razlagaš. Najstarejši NAJDENI zapisi Evangelijev datirajo v drugo polovico 1. stoletja, kar pa ne pomeneni, da so bili napisani tedaj, ampak NAJKASNEJE tedaj, lahko pa tudi prej, sam zgodovinskih dokazov ni, kot tudi ni dokazov, da niso bili napisani že prej. Po mojem vedenju sta bila Janezov in Tomažev Evangelij napisana na licu mesta, tako rekoč sproti, Lukov in Markov pa mal kasneje za potrebe Rima. Apostol in evangelist Marko pa je kasneje učil v Ogleju (italjansko Akvila blizu Trsta) njegov naslednik in Oglejski škof pa je bil Venet Mohor. In v Ogleju je cvetelo krščanstvo, ko so se v Rimu kristjani še po katakombah skrival. Mimgrede, a se ne zdi ime Mohor mal slovenskohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png . Ampak to je že druga tema, spada pod Veneti, naši davni predniki.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Anda, bi lahko prosim pokomentirala sledeč biblijski zapis:

Žena Sarája Abramu ni rodila otrok; imela pa je egiptovsko deklo, ki ji je bilo ime Hagára.

2 Sarája je rekla Abramu: »Glej, GOSPOD mi ni dal, da bi rodila. Pojdi k moji dekli! Mogoče bom po njej dobila otroka.« Abram je poslušal Sarájo.

3 Potem ko je preteklo deset let, odkar se je

Abram naselil v kánaanski deželi, je Abramova žena Sarája vzela svojo

egiptovsko deklo Hagáro in jo dala možu Abramu za ženo.

4 Šel je k Hagári in je spočela.

http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=1+Mz+16&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

In kaj je tukaj za komentirathttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon26.gif

Pač nista mogla met otrok, pa ga je mel s služkinjo.

Zanimiv pa je naprej

»Glej, spočela si in rodila boš sina; daj mu ime Izmael,http://www.biblija.net/images/opomba.gif kajti GOSPOD te je slišal v tvoji stiski.
12 Ta človek bo pravi divji osel. Njegova roka bo proti vsem in roke vseh proti njemu; nasproti vsem svojim bratom se bo naselil.«
Tukaj je seveda govora o Arabcih, potomcih Izaka in Hamitov.

Hehe, saj pravim: Stara zaveza je poleg veliko klanja, mučenja...tudi pornič... (razen visoke pesmi), in se je niti ne da brat (razen redkih zgodb) v prenesenem pomenu (npr. stvarjenje sveta). Iz Nove zaveze pa jasno izhaja, da bi se tudi Jezus strinjal z menoj.

A pornič tukaj vidiš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png

Po mojem bi moral biti za oceno pornič opisi dost bolj nazornihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...