Skoči na vsebino

Politika


Silica

Recommended Posts

Jaz sem včeraj predčasno glasovala.

Izbira.. jah... kot si (in drugi) pisala.

 

Če ne drugo, državljansko sem se udejanjila (a se tako reče?), verjamem v mega spremembe in resnično pravno državo v enem (naslednjem) mandatu pač ne http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

če prav razumem, je blo an ban pet podgan štiri miši tega podpiši vija vaja ven...

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Te volitve bodo še zabavne. Me prav zanima koliko slovenskih ovc je tako pohlevnih, da jih lahko še kučanov pudelj cmerar nažene v murgeljsko klavnico. Ne navadna ovca. Ta vsaj brca. Ampak da jo pudelj nažene v klavnico in še veselo mekeče. To je pa res nekaj drugačnega.

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif

 

To je pa res zabavno. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png To pa mora biti posebna sorta vzgojena pod alpami z načrtno socialistično selekcijo. ha ha ha Pohlevnost brez primere.

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif

 

Se vidimo na volitvah to nedeljo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.viva.si/Intervju/4712/Intervju-dr-Gorazd-Pretnar-mikrobiolog-in-ekolog



ZAČENJAM BOJ PROTI KORUPCIJI V ZDRAVSTVU

dr. Gorazd Pretnar 10. 07. 2014
Artviže 14
6242
GSM: 041686645

Boris Štefanec
Komisija za preprečevanje korupcije
Dunajska cesta 56
1000 Ljubljana

Predmet: Utemeljen sum koruptivnega ravnanja – Kronizem v javni upravi.
Predlog za razrešitev prof. dr. Ivana Eržena.

V skladu z zakonodajo je bil objavljen razpis za generalnega direktorja direktorata za javno zdravje na Ministrstvu za javno zdravje. Na razpis sta se prijavila sedanja direktorica direktorata za javno zdravje Mojca Gobec in Milan Krek. Posebna natečajna komisija je po razgovoru z obema kandidatoma dala pozitivno mnenje Mojci Gobec in negativno mnenje Milanu Kreku. Po podrobnejši proučitvi postopka ugotavljam, da je prišlo do grobe kršitve v postopku ocene obeh kandidatov in da gre za utemeljen sum koruptivnega dejanja s strani dr. Ivana Eržena, sedanjega direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki se ni izločil iz postopka ocenjevanja usposobljenosti obeh kandidatov, čeprav bi se v skladu z določili obstoječe zakonodaje moral.

Dr. Ivan Eržen, nekdanji sekretar na ministrstvu za zdravje in tedaj tudi sodelavec in nadrejeni kandidatki za generalno direktorico direktorata za javno zdravje na Ministrstvu za zdravje Mojce Gobec, ter sedanji direktor Inštituta za javno zdravje, nadrejeni kandidatu za generalnega direktorja direktorata za javno zdravje na Ministrstvu za zdravje Milanu Kreku je bil izbran kot član posebne natečajne komisije za izbiro omenjenih dveh kandidatov na prosto delovno mesto direktorja direktorata za javno zdravje na Ministrstvu za zdravje, kar je razvidno iz sklepa te komisije št. 01300-12/2014/14 z dne 23.6. 2014, ki ga je izdal Uradniški svet – posebne natečajne komisije.

Kljub temu, da gre za izrazito strokovno pozicijo in ne funkcionarsko uradniško mesto, sta bila v posebno natečajno komisijo Uradniškega sveta, ki preverja ustreznost kandidatov po nepotrebnem imenovana dva pravna strokovnjaka. Edini strokovnjak javnega zdravja je bil dr. Ivan Eržen, ki je tako dejansko edini odločal o strokovni ustreznosti obeh kandidatov, hkrati pa je bil v očitnem konfliktu interesov.

Utečena naveza dosedanja direktorica Mojca Gobec in dr. Ivan Eržen je pripeljala do tega, da je dr. Eržen lahko vplival neposredno na negativno mnenje natečajne komisije glede usposobljenosti Milana Kreka za to delovno mesto. Negativno mnenje sloni na trditvi, da premalo pozna mednarodno sodelovanje direktorata za javno zdravje.

Milan Krek, specialist javnega zdravja tik pred zagovorom doktorske naloge, mednarodno priznanemu strokovnjaku na področju drog in socialne medicine, sodelavcu pri odpiranju javno zdravstvene problematike na republiškem in evropskem nivoju ne more in ne sme biti odslovljen s pavšalno ugotovitvijo, da je premalo razgledan na področju mednarodnega sodelovanja Ministrstva za zdravje, direktorata za javno zdravje. Naj samo pripomnim, Ministrstvo za zdravje ima v svoji sestavi oddelek v sestavi ministrstva ki je v celoti namenjen evropskim in mednarodnim povezavam. Poleg tega pa je tako vprašanje v primeru ko kandidira za direktorja tudi aktualni direktor organa za vse ostale kandidate neenakovredno, saj ne morejo poznati toliko mednarodnega sodelovanja, kot ga pozna aktualni direktor. Zato to vprašanje sploh ne more biti odločilno, tako kot je navedeno v sklepu o izboru kandidatov posebne natečajne komisije.

Tako trivialna in neresnična ugotovitev, ki Krek Milanu očita premajhno mednarodno razgledanost, ob tem, da to področje sploh ni bilo predmet javnega razpisa je nedopustno in škodljivo ravnanje, ob tem, da vemo, da je Milan Krek v času predsedovanja Slovenije EU v Bruslju vodil horizontalno delovno skupino za področje drog, ki ima med nalogami tudi mednarodno sodelovanje in je vodil mednarodno sodelovanje na področju drog na nivoju EU. S strani EU mu je bilo zaupano skupaj z tedanjim veleposlanikom na Dunaju dr. Ernestom Petričem vodenje vrha Južna Amerika EU na področju drog na Dunaju, katerega so se udeležili predsedniki držav ali njihovi ministri ali veleposlaniki.

Mojca Gobec v tem trenutku zaseda mesto V.D. generalne direktorice direktorata za javno zdravje in je v skladu z delovnim mestom, ki ga zaseda, skrbnik proračunske postavke iz katere se financira Nacionalni inštitut za javno zdravje, katerega direktor je dr. Ivan Eržen.

Je pa dejstvo, da bi lahko Milan Krek predstavljal grožnjo dr. Ivanu Erženu, ki mu je trenutno nadrejen. V primeru, da bi dr. Eržen menil, da ustreza Milan Krek za direktorja direktorata za javno zdravje, bi se slika obrnila. Milan Krek bi postal dr. Erženu kot direktorju Nacionalnega inštituta za javno zdravje nadzorni organ in korektor programa javnega zdravja.

Mojca Gobec v tem trenutku zaseda mesto v.d. generalne direktorice direktorata za javno zdravje in je v skladu z delovnim mestom, ki ga zaseda, skrbnik proračunske postavke iz katere se financira Nacionalni inštitut za javno zdravje, katerega direktor je dr. Ivan Eržen. Od teh sredstev je odvisne razvoj inštituta. Zato sta v medsebojni povezavi in dr. Eržen ne bi smel v posebni natečajni komisiji uradniškega sveta odločati o usposobljenosti Mojce Gobec za pozicijo generalne direktorice direktorata za javno zdravje na Ministrstvu za zdravje.

Milan Krek, je v številnih odmevnih javno zdravstvenih aferah vsem jasno pokazal, da se zavzema za javno zdravje konkretno, in je za to pripravljen izpostaviti sebe, svojo pozicijo in svoje kolege. Očitno je, da je takšne ljudi potrebno izločati iz sistema in zato smo kjer smo.

Nedvomno je bil iz postopka izločen človek, ki je s srcem, dušo in strokovnim znanjem eden najprimernejših kandidatov za direktorja direktorata za javno zdravje v slovenskem prostoru.
Odločitev dr. Ivana Eržena in posledično posebne natečajne komisije, da Milan Krek ni primeren za direktorja direktorata na ministrstvu za zdravje je V MAKSIMALNO ŠKODO JAVNEMU ZDRAVJU IN VSEM PREBIVALCEM REPUBLIKE SLOVENIJE.

Strokovna literatura to obliko konflikta interesov označuje kot posebno obliko korupcije, ki se začne z evidentnim konfliktom interesov in jo imenujemo kronizem.
Kronizem je posebna zvrst konflikta interesov, ko določena oseba zlorabi položaj, da favorizira znanca na škodo drugih z namenom pridobiti korist zase, ali za drugega, večinoma pri kadrovskih odločitvah, javnih naročilih ali v primerih drugih administrativnih dejanj, kjer prihaja do favoriziranja prijateljev na škodo drugih. V javnem sektorju kronizem uničuje javni interes, ker se osebe ne zaposlujejo glede na sposobnost ampak glede na poznanstvo. Posledice so škodljive za družbo in za zaradi kronizma oškodovano osebo (Pope, 2000, str. 197).
Kronizem je širši pojem od nepotizma, ki obsega tudi situacije, kjer se favorizira prijatelje (Pope, 2000, str. 198).

Torej gre v tem primeru, za evidenten konflikt interesov, pri katerem, bi se moral dr. Ivan Eržen sam izločiti iz uradnega postopka skladno z ZUP pa se ni. Zlorabil je svoj položaj. Na ta način je sebi in dosedanji direktorici nedvomno ravnal v medsebojno korist, na škodo nacionalnega interesa, ki je ta, da ključna mesta zasedajo najboljši kandidati. V tem primeru je javna korist utrpela škodo in enako škodo je utrpel kandidat Milan Krek.

Ker ni prvič, da smo dr. Ivana Eržena dobili ob utemeljenem sumu koruptivnega ravnanja v nacionalno škodo in korist nekaterih kolegov, upravičeno pričakujem urgentno razrešitev dr. Ivana Eržena kot direktorja Nacionalnega inštituta in sestavo nove posebne natečajne komisije, ki ne bo v konfliktu interesov. Slednje naj se izvede takoj, ker bom v nasprotnem primeru prisiljen uporabiti pravni red RS in tretjo vejo oblasti.

S spoštovanjem,

Mag.Dr. Gorazd Pretnar, univ.dipl.biol.

.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pika te leva Piko, ne!

Glej čisto iskreno, noben od nas in od njih ni brez grehov in ne more biti,

še dobro, da jih ne sprašujejo koliko krat si ga potegnejo med dolgočasnimi sejami itd...

Po moje potrebno, če že, voliti program, ki v ospredje postavlja človeka, delavca,

ki je najbolj ranljiv v reki kapitalnih tokov. Vem, da pod streho so vsi eni ta isti in tudi verjetno,

ne bo nič spektakularnega v nedeljo! Če bi se to zgodilo bi takoj imeli krizo demokracije itd....

 

Preteklost je lahko zelo pogubna zadeva, ker vedno znova razdvaja in ljudi sili v nekaj kar več niso.

720 stopinj je potrebno zavrtet svet, da pade to kar mora pasti.

dReAM

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

naj se najde korenjak, ki bo ustvaril 100.000 delovnih mest v naslednjih štirih letih in grem na volitve - seveda naslednje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tole mi ni pravilno citiral, zato popravljam obliko

 

domoljubka, on 11 Jul 2014 - 01:35

 

...Emanuel...

 

Daj ti že nehaj mene napačno interpretirati in si izmišljati svoje razlage v mojem imenu, a je prav?

Ne izmišljaj si teksta, ki ga nisem izrekla! (Že zadnjič si mi podtaknil in spreobrnil moje besede, ki sem jih že večkrat pojasnila in čisto drugače utemeljevala, kot si ti nato zaključil )

Tale karakteristika podtikanja ljudem, ki ne pihajo v vaš log je res poden ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon18.gif

(Še dobr je, da zadevo rešuje sodišče, ker ljudje so- kot si že ugotovil verjetno- takšnega zdraharaja in nizke komunikaceje do konca siti )...

 

In to počneš vsakič, ko začutiš, da je Janša izžvižgan...in ko prideš v stik s širše javnim mnenjem...

Ne spravljaj se name zaradi napak tvojega vodje, zaradi splošne nepriljubljenosti tvoje SDS stranke, ker igra na taktiko sprovajanja laži in bednih scen....

 

In sprijazni se, da mene ne boš prepričal v njegovo nedolžnost, zato me ne rabiš ves čas nekaj naslavljati http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Pa dej prosim te nehaj s temi naučeni floskulami -komunisti, udbaši, Kučani ipd....

Majkemi, da ste prav žalostni s takšnimi traparijami....

 

In kot imaš ti očitno pravico, da mu verjameš, stojiš pred Dobom, skandiraš pred sodiščem od koder motiš pravno državo v delovanju sodnega postopka...

ne vem.... paradiraš pred kamerami pristranskih novinarjev, ki v bistvu glede tega poročajo le enostransko v njegovo prid....tako imamo ostali pravico, da se izrazimo - kakšnih ljudi nočemo v vodstvu naše države...( Z demonstracijami ali pa brez njih ).

 

Pri tem se ne rabimo opravičevati ne pred teboj, ne pred ostalimi podobnimi ."

 

 

Jaz nism stav pred Dobom niti skandiru pred sodiščem, še manj sem paradiru pred kamerami.

 

In čisto nič ne spreobračam tvojih besed, samo v en realen okvir jih postavljam!

 

Samo en primer. Že leta 2003 je Mladina (da ne boš rekla, da gre za desno propagando) objavila članek z naslovom Ali je to Rop?

 

"Sprenevedajoči odgovori vlade na naše vprašanje, zakaj je 80-odstotni delež ravenske Sistemske tehnike, ki izdeluje donosna vojaška oklepna vozila, prodala zasebnemu podjetju Viator & Vektor za borih 460 milijonov tolarjev, če pa je država samo lani v podjetje vložila trikrat večji znesek. Viator & Vektor (V & V), ki mu je vlada avgusta po izjemno nizki ceni prodala 80-odstotni delež Sistemske tehnike, je
minuli teden odprodal 29 % deleža STO avstrijskemu podjetju Steyr, ki je v lasti ameriške orožarske multinacionalke General Dynamics. Avstrijci so delež plačali z licenco za proizvodnjo nove generacije vojaških vozil valuk 8 x 8. V & V si je tako s podjetjem, ki ga je od države dobil za borih 460 milijonov tolarjev, med drugim zagotovil milijardne posle z ministrstvom za obrambo in ob podpori partnerja učinkovit nastop in verjetno tudi lep zaslužek na tujih trgih. Poslovni uspehi V & V sami po sebi seveda niso sporni (če pozabimo na več kot sumljive povezave med politiko, zasebnim kapitalom in pridobivanjem poslov) in v perspektivi obljubljajo tudi lepšo prihodnost Sistemski tehniki. Je pa vsekakor sporno ravnanje države v tej kupčiji. Ključno vprašanje je še vedno: zakaj država deleža Sistemske tehnike Steyrju ni prodala sama? Po naših izračunih, ki temeljijo na vrednosti prve Steyrjeve licence za valuke 6 x 6 (SŽ so jo odkupile sredi devetdesetih), je V & V odstotek podjetja, ki ga je država V & V-ju prodala za 5,75 milijona tolarjev, namreč Steyrju samo nekaj mesecev pozneje prodal kar za 20,3 milijona tolarjev."

 

Cel članek je tukaj

http://www.mladina.si/92459/ali-je-to-rop/

 

Naj spomnim. Leta 2003 je takratni predsednik vlade Anton Rop svojemu prijatelju in političnemu podporniku Zdenku Pavčku za manj kot 2 milijona evrov prodal 80% delež Sistemske tehnike, ki so jo, kako zanimivo, pred tem sanirali davkoplačevalci s 4 milijoni evrov. 20. avgusta leta 2004 pa je nekdanja Ropova vlada podpisala pismo o nameri za oklepnike 8x8 s podjetjem Sistemska Tehnika, katerega prvi človek je takrat bil Zdenko Pavček, vidni član LDS.

 

Vprašanje! Ali tukaj ni indicev, ki nakazujejo na korupcijo? Aja, saj res, sam na osnovi indicev, brez dokazov, sevede ne moreš kar obsodit človeka. Razen sevede če gre za vodjo opozicije, ki "dela razkol med narodom" Mimgrede, Anton Rop je ugleden človek, ki ga je naša ljuba Slovenija poslala v Bruselj v dobro plačano službo za cerka 20.000 EUR na mesec. Pa še Cvikla zravn, ki je najbolj napadal Janšo, za nagrado. Praprotnik pa je dobu dobro plačano službico v NLB.

 

In tak je realn okvir naših organov pravosodja, ki naj bi jih moral spoštovat. In glede na to, da te poslovanje med Ropom in Pavčkom ni čisto nič zmotilo, mi ne očitaj, da spreobračam tvoje besede, najprej bod mal bolj objektivna.

 

Itak pa je bilo določeno, kaj bodo podtikali Janši, že pred afero Depala vas, saj je bilo vse nastavljeno. Najprej so obtožili vojaške policaje, da so pretepli nič hudega slutečega civilista, za katerega se je pozneje iskazalo, da je bil policijski sodelavec pod krinko. Za koga je delal, se seveda še vedno kao ne ve, če ti napišem, boš rekla da so floskule o komunistih in UDBI. Nikol ga niso preganjali zaradi kraje zaupnih vojaških dokumentov.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

no, volitve so za nami, hb. Je, kar je, kak(šn)o je, bo pa čas pokazal, upam da na bolj(š)e za večino državljanov in državljank.

 

Me pa strašno irtira sovražni ton SDS simpatizerjev in članov. Nelegalne volitve? Lepo prosim http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif

Mislm, da je skrajni čas, da se preneha ta sovražni govor in podpihovanje nestrpnosti ter skrajni čas, da se ukrepa proti takim podpihovalcem z vsemi pravnimi ukrepi in možnosti. In da se začne upoštevat javni red in mir (tudi) pred LJ sodiščem.

Domnevam, da v kolikor bi zmagal SDS, bi SLO vstopila v državljansko vojno.

Največji luzer volitev je pa ZJ. Bil v vladi, jo sam spodkopal in zdej je izven parlamenta.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

a veš, da sem točno to pomislila včeraj, ko sem gledala/poslušala Cerarjev nagovor po TV.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

naj se najde korenjak, ki bo ustvaril 100.000 delovnih mest v naslednjih štirih letih in grem na volitve - seveda naslednje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Zadnjič sem nekje prebrala fenomenalen komentar:

 

Glede na to, koliko delovnih mest nam obljubljajo stranke, bomo morali 130.000 ljudi pripeljati iz drugih državhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

KoryBudo,

 

Konkretni načrt zahteva konkretne makroekonomske izračune. Na pamet lahko rečem samo naslednje: ZPIZ je samo IN in OUT blagajna in nikakor ni primerna inštitucija za upravljanje kapitalskih naložb. Kapitalske naložbe iz 2. stebra bi lahko upravljali za to usposobljeni upravljalci, pod strogim nadzorom Agencije za zavarovalni nadzor in Banke Slovenije. Višina minimalnega prispevka se določi v odstotku od plače, pri čemer se seveda postavlja vprašanje, kako po sistemu PAYG plačevati od plače obstoječe upokojence in še prispevati v 2. steber. Posamezniki bodo vseeno bolj zainteresirani za vplačevanje v individualizirane račune in prehodno obdobje bi nekako morali določiti potrebna sredstva, potreben rok trajanja in določiti vire za plačevanje teh pokojnin. Smisel pokojninskega stebra je obvezna narava, zakonsko podlago seveda sprejme državni zbor, konkretne izračune pa ne, ker so aktuarski izračuni ozka strokovna tematika, o kateri državni zbor ne more odločati. V finančni industriji o takih zadevah odloča za to usposobljen regulator. Po nekaterih izračunih naj bi npr. 100 vplačanih EUR v 35 letih delovne dobe omogočalo približno za 50 do 70 procentov večjo minimalno penzijo glede na današnji PAYG sistem. Ampak kot pravim, kakršnakoli cifra zahteva natančne aktuarske izračune.

 

Na drugi sklop vprašanj pa res nimam odgovorov. Kako se upreti silikonizaciji v kmetijstvu ne vem, razen da vsi skupaj malo manj lapamo, pa vzamemo v roke motiko in se iz te teme preselimo v Naš vrt,.... evo ne vem. Kaj pa vi menite?

 

 

Ali v odnosu do trga javnih naročil zagovarjate stališče enotnega nacionalnega sistema javnega naročanja, kateri bi veljal za vsa državna podjetja, zavode, inštitucije, službe in ministrstva?

  • Kako bi lahko omejili vpliv tujega kapitala na naše gospodarstvo, kmetijstvo, družbo in državo, v kolikor ne pridobimo nazaj izgubljenih nacionalnih strateških in taktičnih podjetij?
  • Na kakšen način bi se lahko uspešno zoperstavili negativnim družbenim posledicam nenadzorovane pospešene avtomatizacije in silikonizacije v vseh gospodarskih in kmetijskih panogah?
  • Na kakšen način naj bi pristopili k reševanju problema žrtev nenadzorovane avtomatizacije in silikonizacije v vseh slovenskih gospodarskih in kmetijskih panogah?
  • Ali lahko na kakršen koli drugačen način revitaliziramo slovenska podjetja in kmetijstvo, kot zgolj z njihovo nadzorovano nadaljnjo avtomatizacijo in silikonizacijo?
  • Kako naj pristopimo k reševanju problematike nadaljnjih žrtev nadzorovane nadaljnje avtomatizacije in silikonizacije našega gospodarstva in kmetijstva?

 

 

 

Pozdravljeni Ceres,

 

 

V kolikor nameravamo zaščititi naše gospodarstvo moramo začeti razmišljati izven najrazličnejših kalupov in okvirjev. Predvsem moramo začeti razmišljati o svojih lastnih povsem novih modelih, ne da se ves čas spogledujemo z najrazličnejšimi obstoječimi modeli drugih narodov. Najpomembnejše pa je, da se odločimo orati ledino, s čimer lahko našo državo znova postavimo na vidno mesto na svetovnem geopolitičnem in gospodarskem zemljevidu.

 

Načini, s katerimi se lahko nadvse učinkovito upremo najrazličnejšim negativnim vplivom globalizacije ter najrazličnejših pretikajočih idej in ideologij so nadvse mnogovrstni in raznoliki. A za začetek moramo rešiti posamezna vprašanja, ki se zadevajo nacionalne varnosti. Pri čemer bi želel izpostaviti, da nacionalne varnosti ne gre na kakršen koli način enačiti z državno varnostjo.

 

Za začetek bi znova morali resno razmisliti o ustanovitvi državne službe po vzoru nekdanje SDK, z vsemi pooblastili slednje, s katero bi lahko v veliki meri zaobšli dolgotrajno in zamudo sodno reševanje problematike iz naslova neplačilne politike. Pri čemer bi omenjena služba v osnovi spadala pod jurisdikcijo finančne policije in bi tesno sodelovala tako z računskim sodiščem, državnim pravobranilstvom kot tudi z ministrstvom za pravosodje. Naslednji korak predstavlja resen razmislek, da bi KPK postopoma preoblikovali v državno agencijo za preprečevanje korupcije, katera bi spadala pod jurisdikcijo finančne policije in bi tesno sodelovala z računskim sodiščem, državnim pravobranilstvom in ministrstvom za pravosodje. Istočasno bi bilo potrebno resno razmisliti o dvigu pooblastil in pristojnosti tako NPU kot tudi o dvigu pooblastil in pristojnosti policije. Vsekakor pa bi bilo potrebno tudi resno razmisliti o ustanovitvi finančne policije v okviru NPU. Kakor tudi o poenostavljenjem zakonskem modelu, s katerimi bi poenotili delovanje državne službe po vzoru nekdanje SDK, državne agencije za preprečevanje korupcije, finančne policije, NPU, računskega sodišča, državnega pravobranilstva in ministrstva za pravosodje. Glede na trenutne razmere v naši državi bi bilo tudi nadvse modro razmisliti o tem, da finančni policiji in NPU dodelimo zakonska pooblastila in pristojnosti, ki pripadajo žandarmeriji. Na drugi strani bi bilo tudi nadvse modro resno razmisliti o ustanovitvi državne agencije za poenoten sistem nacionalnega javnega naročanja, katera bi vodila javna naročanja za vsa državna podjetja, zavode, inštitucije, službe in ministrstva, ter katera bi spadala pod šestdelno jurisdikcijo: državne službe po vzoru nekdanje SDK, državne agencije za preprečevanje korupcije, finančne policije, računskega sodišča, državnega pravobranilstva in ministrstva za pravosodje. Na koncu pa bi prav tako morali tudi resno razmisliti o občutnem dvigu pooblastil in pristojnosti tako računskega sodišča kot tudi državnega pravobranilstva.

 

Seveda gre na tem mestu tudi izpostaviti, da bi zgoraj predlagani ukrepi, s katerimi bi istočasno tako uredili marsikatere trenutno pereče problematike v naši družbi kot tudi zaščitili naše gospodarstvo in kmetijstvo, v marsikaterem pogledu pomenili istočasno tako korak bližje k policijski državi kot bi tudi v marsikaterem pogledu bili v temeljnem nasprotju z interesi tujega kapitala oziroma zakonitostim ekonomije prostega trga. Vendar na tem mestu nikar ne pozabimo, da ekonomija prostega trga ter preostale ekonomske ideologije, ki temeljijo na najrazličnejših pretikajočih idejah in ideologijah, delujejo izključno v skladu z interesi tako imenovane: enopetinske družbe; oziroma družbenih elit, ki kopičijo takšen ali drugačen kapital izključno za lastne potrebe in cilje. Iz česar posledično sledi, da spoštovanje zakonitosti ekonomije prostega trga ter preostalih ekonomskih ideologij preprosto ni v najboljšem interesu katerega koli naroda. Na osnovi česar prav tako lahko tudi povsem opravičeno pričakujemo takšne ali drugačne zunanje in notranje pritiske, v kolikor bi začeli z razmišljanjem o postopnem uvajanju predhodno omenjenih ukrepov za zaščito naših nacionalnih interesov.

 

Da pa nas ne bo preveč 'strah' nastanka tako imenovane: policijske države, gre na tem mestu omeniti, da so marsikatere zahodne države izrazito policijske države; na primer: Švica, Francija, Belgija, Velika Britanija, Švedska, Kanada, ZDA... in Japonska. Prav tako pa gre na tem mestu tudi omeniti, da zagovornice in zagovorniki najrazličnejših pretikajočih idej in ideologij nemudoma označijo sleherno državo, katera začne sistematično in organizirano omejevati njihove ideje in ideologije, za 'policijsko državo', katero nadvse marljivo poizkušajo prikazati kot 'smrt demokratične in pluralistične družbe' ter kot rojstvo takšne ali drugačne avtoritativne ali celo totalitarne družbe. Pri čemer je nadvse zanimivo dejstvo, da zagovornice in zagovorniki najrazličnejših pretikajočih idej in ideologij označujejo Švico za avtoritativno družbeno utrdbo v srcu 'demokratične Evrope'; navkljub dejstvu da Švica pozna ogromno število demokratičnih orodij (negativni preferenčni glas v polnem obsegu na volitvah, visoko stopnjo socialne varnosti, visoko stopnjo pravne varnosti...), o katerih v ostalih demokratičnih državah ne želijo niti slišati.

 

Nadejam se, da sem vam v svoji tokratni objavi nakazal zadostno število alternativnih možnosti razmišljanja v zvezi z drugim sklopom mojih vprašanj, ki sem vam jih zastavil, da boste začeli o slednjih razmišljati izven okvirov tega, kar naši 'predragi' mediji predstavljajo za edino stvarno in realno. Za konec bi vas zgolj še pozval k temu, da ste v vašem razmišljanju pri iskanju odgovorov na drugi sklop mojih vprašanj čim bolj drzni, kreativni in samoiniciativni. V končni fazi vendarle velja rek: "Sreča se nasmiha drznim."

 

 

"The person who takes the banal and ordinary and illuminates it in a new way can terrify. We do not want our ideas changed."

Frank Herbert, Chapterhouse: Dune

"To know a thing well, know it limits."

Frank Herbert, Chapterhouse: Dune

 

 

 

Lep pozdrav,

KoryuBudo

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

...Hvala Anne....

Obrni si nekaj strani nazaj, ko me je Emanul iz čistega miru proglasil za lažnjivko. (pa njegova jeza ni imela nič povezave z menoj !)

...Pa ga sama nisem nikoli naslovila.

Sploh ne debatiram z njim, ker sva čisto na drugačnih polih...in ga raje samo berem.

In se mi ni dalo na to odgovarjat, ker sem strpno uvidela, da nima smisla razburjenemu človeku prilivat.

Kaj naj reče, z vso gorečnostjo si zatrjevala, da se bodo demonstracije nadaljevale, dokler ne odstopijo vsi pokvarjeni politiki, potem pa, ko so na oblast spet prišle "zdrave sile", je bilo demonstracij kar na enkrat konec. In če trdiš nekaj, kar se izkaže za neresnično, temu žal drugače ne morem reči kot laž, pa če je namerna ali nenamerna. Je treba stvari mal bol razumet, preden postavljaš takšne trditve. Na to opozarjam, ker pričakujem, da se bo scena ponovila, ko bo po naslednjih (predčasnih ?!) volitvah na oblast spet prišel Janša.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

no, volitve so za nami, hb. Je, kar je, kak(šn)o je, bo pa čas pokazal, upam da na bolj(š)e za večino državljanov in državljank.

 

Me pa strašno irtira sovražni ton SDS simpatizerjev in članov. Nelegalne volitve? Lepo prosim http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif

Mislm, da je skrajni čas, da se preneha ta sovražni govor in podpihovanje nestrpnosti ter skrajni čas, da se ukrepa proti takim podpihovalcem z vsemi pravnimi ukrepi in možnosti. In da se začne upoštevat javni red in mir (tudi) pred LJ sodiščem.

Domnevam, da v kolikor bi zmagal SDS, bi SLO vstopila v državljansko vojno.

Največji luzer volitev je pa ZJ. Bil v vladi, jo sam spodkopal in zdej je izven parlamenta.

Če bo sodba padla, kot predvideva več pravnih strokovnjakov, tudi levo usmerjenih, se bo izkazalo ravno to, da so bile volitve nelegalne.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

No jst upam, iskreno, da bo nova oblast(ki sedaj nima več nobenega izgovora da ne bi)

uredila družinski zakonik, uredila gejevske zakonske zveze, legalizirala marihuano v vseh oblikah in za vse namene,

kar se ekonomske politike tiče, seveda nimam pričakovanj, kajti eno so sanje in obljube, drugo pa kruta realnost svetovne globalne ekonomije..

Bolj pesimističen pa sem glede ureditve pravosodja, javnega sektorja(no bo vsaj moja imela zagarantirano službo)

 

 

Skratka zdej ima levica zgodovinsko priložnost da spremeni svet....

 

Desnica bo pa morala narediti eno samoreflektivno samoizpraševanje, kaj dela narobe.. predvsem si pa mora naliti čistega vina, da so vsi njeni dosežki, očitno plod volilne abstinence.. in čim se narod aktivira, so volitve izgubljene

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Če bo sodba padla, kot predvideva več pravnih strokovnjakov, tudi levo usmerjenih, se bo izkazalo ravno to, da so bile volitve nelegalne.

Volitve so v vsakem primeru legalne, so pa nelegitimne...

Če se po kmečk izrazim, so dovoljene, a izvedene nepravično

 

ampak zato, da bodo nelegitimne se je vedelo že v štartu in bi se jih lahko obstruiralo..

 

Če pa niso vedeli, pa jih je treba napotiti na LNF, kjer je Ceres mesec dni pred volitvami točno napovedala, kaj se bo zgodilo v primeru poraza SDSa na volitvah

 

in se je...

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Je treba stvari mal bol razumet, preden postavljaš takšne trditve. Na to opozarjam, ker pričakujem, da se bo scena ponovila, ko bo po naslednjih (predčasnih ?!) volitvah na oblast spet prišel Janša.

Res je treba stvar razumeti: Dokler boste volili politike ki pravne države ne priznavajo in demokratičnih volitev ne priznavajo boste imeli "nepravno" in "nedemokratično" državo.

 

Če bo sodba padla, kot predvideva več pravnih strokovnjakov, tudi levo usmerjenih, se bo izkazalo ravno to, da so bile volitve nelegalne.

Če bo sodba padla, je bil g. JJ na dan teh volitev vseeno pravnomočno obsojen in zaradi tega v zaporu. Tako da te volitve ne morejo biti "nelegalne", vsaj ne zaradi tega, ker je JJ v zaporu.

 

Upam, da bo eno prvih dejanj nove vlade zakon, ki bo zagotovil, da nekdo, ki je obsojen za resno kaznivo dejanje tako v politiki kot v javni upravi nima mesta (ne samo za časa zapora ampak na sploh). Prav tako, da je politik ali javni uslužbenec, ki je obtožen (poudarjam: obtožen, ne samo "osumljen") zaradi resnega delikta za katerega je zagrožena zaporna kazen suspendiran do pravnomočne sodbe (če je obsojen takoj odstranjen, če je oproščen pa rehabilitiran) - to bi med drugim tudi zelo prispevalo k temu, da bi imeli politiki in javni uslužbenci interes, da so sodni postopki čim krajši, saj v tem primeru sicer JJ že leta ne bi smel biti politik, g. Jankovič in verjetno še marsikdo pa trenutno seveda tudi ne...

 

Je pa to v "normalnih državah" čisto normalno - v avstriji n.pr. nihče ne more biti poslanec, ki je bil pravnomočno obsojen na več kot 1 leto zapora. in če je v postopku za katerega je zagrožena kazen lahko višja kot 1 leto, je suspendiran, dokler zadea ni rešena tako ali drugače.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Res je treba stvar razumeti: Dokler boste volili politike ki pravne države ne priznavajo in demokratičnih volitev ne priznavajo boste imeli "nepravno" in "nedemokratično" državo.

 

Če bo sodba padla, je bil g. JJ na dan teh volitev vseeno pravnomočno obsojen in zaradi tega v zaporu. Tako da te volitve ne morejo biti "nelegalne", vsaj ne zaradi tega, ker je JJ v zaporu.

 

Upam, da bo eno prvih dejanj nove vlade zakon, ki bo zagotovil, da nekdo, ki je obsojen za resno kaznivo dejanje tako v politiki kot v javni upravi nima mesta (ne samo za časa zapora ampak na sploh). Prav tako, da je politik ali javni uslužbenec, ki je obtožen (poudarjam: obtožen, ne samo "osumljen") zaradi resnega delikta za katerega je zagrožena zaporna kazen suspendiran do pravnomočne sodbe (če je obsojen takoj odstranjen, če je oproščen pa rehabilitiran) - to bi med drugim tudi zelo prispevalo k temu, da bi imeli politiki in javni uslužbenci interes, da so sodni postopki čim krajši, saj v tem primeru sicer JJ že leta ne bi smel biti politik, g. Jankovič in verjetno še marsikdo pa trenutno seveda tudi ne...

 

Je pa to v "normalnih državah" čisto normalno - v avstriji n.pr. nihče ne more biti poslanec, ki je bil pravnomočno obsojen na več kot 1 leto zapora. in če je v postopku za katerega je zagrožena kazen lahko višja kot 1 leto, je suspendiran, dokler zadea ni rešena tako ali drugače.

Dober recimo da se s tem delom strinjam, toda, glede na dejansko vrhunsko usposobljenost naših sodnikov, katerim sodbe kot po tekočem traku padajo na evropskem sodišču za človekove pravice, med ostalimi sodba razžalitve, ki jo je novinar Mladine zakrivil v primeru Srečka Prijatelja.... Primeri kršenja človekovih pravic, ki nimajo sodnega epiloga pred slovenskimi sodišči ( v vseh učbenikih prava, jih boste našli)

 

Kaj pa v tem primeru?

 

A bo kdo odgovarjal?

A se strinjaš, da bi tudi sodnikom, ki so naredili napako pri sodbi, doživljensko prepovedali opravljanje sodniške funkcije?

 

Torej kaj če Janšo oprostijo obtožb in ne bo več pravnomočno obsojen?

 

kdo bo za to odgovarjal?

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kaj naj reče, z vso gorečnostjo si zatrjevala, da se bodo demonstracije nadaljevale, dokler ne odstopijo vsi pokvarjeni politiki, potem pa, ko so na oblast spet prišle "zdrave sile", je bilo demonstracij kar na enkrat konec. In če trdiš nekaj, kar se izkaže za neresnično, temu žal drugače ne morem reči kot laž, pa če je namerna ali nenamerna. Je treba stvari mal bol razumet, preden postavljaš takšne trditve. Na to opozarjam, ker pričakujem, da se bo scena ponovila, ko bo po naslednjih (predčasnih ?!) volitvah na oblast spet prišel Janša.

 

Lej ..mene si večkrat našel zato, ker si čutil, da SDS izgublja svoj pokvarjeni boj.

In tako kot sem napovedala je prišel čas za odstranitev te poden igre, ki jo ta stranka že ves čas izvaja.

Ljudem je dovolj te razklanosti in zdraharaja, ki ga ta stranka povzroča v tej deželi...

 

O demonstracijah sem pa toliko, res že toliko napisala in razložila kako je to šlo, da nima smisla ponavljati argumente- zakaj so se sfižile...sploh pa tebi in še nekaterim tukaj ne, ki niste bili niti en dan zraven samo zato, da sedaj ves čas kot pokvarjena plošča ponavljate tisto, kar je za vas edina sprejemljiva možnost, ki vam služi za iztočnico vsakič, ko želite poničiti trud nas vseh, ki smo si prizadevali zbuditi folk iz otopelosti, opozoriti na na negativnosti v državi in kaj spremeniti-premakniti.

 

Na kratko ;

Za nekatere tukaj je najlažje bit general po bitki pa filozofirat o možnostih in povzemat neke teorije od svojih najdražjih zdraharjev.

Milionkrat sem povedala, da je bil cilj demonstrantov odvisen od odziva kritične mase tudi pred parlamentom.

Kolikokrat sem pozvala na sodelovanje ?

Kje si bil ti sam ?

Si samo čakal na toplem, se grel in štel koliko solzilca in vodnih topov se bo zgrnilo nad tvojimi sonarodnjaki medtem, ko so bili tudi tvojo bitko ?

Kolikokrat sem povedala, da moramo v zahtevah bit enotni in odločni ?

Ena peščica Slovenije bi se morala po tvojem zato ulešti pod top in čakat, da jih pomendra, da bi takile kot ti lahko kvečjemu pripomnili, da so nadvse butasti ali pa naščuvani od Kučanov in Golubičov ?

Ma dej nehi res bit skrajno pristranski s tem kar izjavljaš.

 

Sem že večkrat povedala, da je bilo znotraj demonstrantskega gibanja več struj...

Da so se te struje na rednih sestankih med seboj dogovarjale in usklajevale in tudi namignila katera struja je na koncu prevladala in zakaj.

In povedala sem ti, da to kar se je potem enotno sprovajalo ni bilo še zdaleč mnenje vseh demonstrantov... in velik del tistih, ki so se angažirali drugače vidimo lahko danes v Združeni levici ....

Seveda bodo pa zate vsi eni in isti, ker zate velja samo nadaljevanje razkola Slovencev pod zdraharajem stranke SDS...

Zato tudi takšne besede obsodbe iz tvojih ust...

Malo se zamisli nad tem kaj in kdo te vodi do takšnega razmišljanja !?

 

Do takrat se mi ne da s teboj premlevati eno in isto...ker nočeš dojeti napisanega.

Če bi bil kje v bližini bi najbržda rekla- lažnjivka ti je čukunbaba....ampak ker nisi ....ostaniva lepo medva v tej temi na distanci...

 

Te pa vseeno rada preberem ...sploh v nekaterih drugih temah...in to ne pomeni, da si zame čisti brezveznjak..

Ajdi ga!

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

SDS je pač SDS. Cepetanje in užaljenost je pač njihova manira in njihova retorika je pač značilna zanje..

Meni so skrajno, ampak res skrajno atipatični...

 

Samo nečesa pa ne razumem...

 

Stranko je volilo 180.000 volilcev. Torej 180.000 državljanov RS, ki jim zaupa, ki jim verjame. 180.000 glasov podpore in pričakovanj, da jih bodo zastopali v državnih organih, da bodo njihov glas v parlamentu...

 

In tile "prvaki stranke" vse te ljudi ignorirajo, se jim posmehujejo, jih žalijo in jim dajo jasno vedeti, da so "niko i ništa".

 

Odnos do volilcev in do države je nemogoč, še večji "poden od podna" je odnos do njihovih volilcev, predvsem do tistih, ki so jih volili. In potem se čudijo, da zgubljajo podporo. Prepričana sem, da zato nista kriva ne zapor, ne pravosodje pač pa izključno in samo njihov odnos do države in državljanov, predvsem do volilcev in to svojih...

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

In da ne bom še enkrat pisala...zapis spada vendarle v temo politika...zato;

 

 

YESSSS. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wizard.gif .......za Miro Cerarja in Združeno levico....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/OK-thumb.gif


Moja pričakovanja so se delno že izpolnila...

Upam na bolj poštene čase z modro koalicijo ....v kolikor se to v danih okoliščinah sploh da....
Na dvig morale in etike, na dvig civilne iniciative in aktivnejše sodelovanje med poslanci in državljani...

Na uspešno premagovanje vsega negativnega v naši deželi....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rainbow.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif

÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

 

In da je tako prav, sem še toliko bolj prepričana, zlasti po izjavah podpredsednika stranke SDS- Črnača, ki je trdil, da če stranka SDS ne zmaga....proglasijo volitve za nelegitimne...


Zakaj pa so potem sodelovali v volilni kampanji, če so bili v to prepričani ?...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_sneaky1.gif

Torej, če bi zmagali bi bile volitve legitimne, zdaj pa, ko niso- so pa nelegitimne....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif ...WTF?!

....(Kakšni umazani špili in taktika ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mad.gif )

In zdraharstvo se je že začelo....skupaj z Lahovniki ipd. kompanjoni iz ozadja...

V svet spuščajo tako nizke, kot jih premorejo očitno le omenjeni pripadniki.
Patološko obnašanje...do konca...

 

Evola upam si še enkrat napovedat...da bomo priča najbolj podlim obsodbam in širjenju najškodljivešjih mnenj v tujino .

... In potem se bomo čudili nad tem kako resno nas jemljejo v tujini ?!

 

Ne resno ! Kaj narediti s takšnimi, ki to namerno počnejo ?!!!

(Sam ne mi odgovarjat , da je ignoranca še naprej pravi odgovor...)

Nikoli ne bodo odnehali, večji poligon kot jim dopuščamo...večja je škoda za našo državo!

 

 

Eeee ....vsemogočni, še eno prošnjo imam ....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon24.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/uhar.gif

...Naj to gnilo jajce pesimizma in neizmerne škodoželjnosti že enkrat za zmeraj in do konca poči...in naj se ta smrad za vedno razpiči - in nikoli več ne povrne...!!!

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Od antipatij, simpatij, lepe frizure, lepega obnašanja, lepih besed se ne da živet...

 

Živi se le od dejanj....

 

Jaz sem svoje napisal..

 

Razočaran bom, če bo po 4ih letih oziroma kolikor pač jih bo, marihuana še zmeraj na črni listi, in geji še zmer paradiral za svoje pravice..

 

ostalih pričakovanj pa nimam..

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...