Skoči na vsebino

Politika


Silica

Recommended Posts

Ne vem, kakšne info imaš, jaz jih imam od sorodnikov in prijateljev, ki delajo blizu čez mejo. Ravno to mi je vredu, ker so ljudje plačani po delovnem mestu. Po narodnosti, ne po delovnem mestu. Od nečaka žena za delo v fabriki recimo 1.800 bruto, brat, avtoklepar še bolje. Kaj pa pri nas, Bosanci, Madžari, drugi? Za celo državo imajo določeno plačo na delovno mesto po tarifni skupini od - do. Res da te lahko uvrstijo najnižji nivo plačila za delovno mesto, torej na mesto "od", kar pa je še vedno bolje kot pri nas. In je tudi res, da je šefe mojega brata, dolgoletnega zaposlenega, za čas daljšega zdravljenja dal na borzo. Ampak mu je pojasnil, da ga čez tri mesece vzame nazaj in to obljubo je realiziral. Fleksibilni so, kar se tiče prehajanja iz borze na šiht. Zdaj, ni pa preverjeno, ampak pravijo tudi, da na enem delovnem mestu ljudi ne iztrošijo, po cca 10 letih dela, kjer so obremenitve enake ves čas na en del telesa, ti odpovejo delovno mesto. A hitro dobiš novo, še prej pa nadomestilo.

 

In še to, žena od nečaka, ima na 1.800 bruto enako vrednost prispevkov in davkov kot jaz od 1.400. In zato, ker pri nas ni dobila (niso dobili) šihta, si ga je sama našla gor in posledično ni socialni problem, je bila aktivna, pa kupuje in živi pri nas, jo je (jih je) sedaj država obdavčila za razliko dohodnine!?????!!!!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja to se pa tudi strinjam. Samo pač, po eni strani, nekdo bi lahko živel tu, koristil šolstvo, zdravstvo, drugo, ne imel službe in še prejemal podporo. Tako pa se spravi k učenju jezika, premaga bariero in gre v sosednjo državo, dobi šiht..po pa lop po njemu. Sicer je pa itak med državni sporazum o delitvi financiranja migrantov, verjetno, no, nisem se še poglabljala. Zdravstvo imajo pa sicer gor...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

....Kok so iznajdljivi pri tem, a ne ? .

 

Vlada vložila zakon, ki bo borzno-posredniškim hišam prinesel dodatni zaslužek v vrednosti prek 10 milijonov evrov

Vlada je v obravnavo vložila zakon o vrednostnih papirjih. V Združeni levici smo zakonu nasprotovali, ker z olajševanjem čezmejnega poslovanja ne rešuje nobenega realnega problema.

V resnici pospešuje že tako prehitro poslovanje s finančnimi instrumenti, ki je eden od povodov, če že ne vzrokov za krizo.

Integracija kapitalskega trga bo nedvomno koristila predvsem finančnim sektorjem držav - številne med njimi so de facto davčne oaze –, v katerih je koncentrirana glavnina finančnega kapitala.

Če od liberalne vlade že ne moremo pričakovati, da bi se uprla škodljivim trendom financializacije, pa je nesprejemljivo, da ne zaščiti minimalnih interesov svojih državljanov.

Z zakonom se bodo v roku enega leta ukinili brezplačni registrski računi.

Ti so bili vzpostavljeni v procesih lastninjenja, ko so ljudje prek certifikatov dobivali deleže v podjetjih.

Ker gre za zelo majhne deleže, s katerimi ljudje praviloma ne trgujejo, so bili vzpostavljeni ti, brezplačni registrski računi.

Po novi ureditvi pa se bodo morali imetniki vrednostnih papirjev odreči svojemu premoženju, če ga bodo hoteli obdržati, pa bodo morali odpreti plačljive, trgovalne račune.

Minimalni strošek za posameznika, ki bi vrednostne papirje prodal, da bi se izognil dolgoročni stroškom vodenja, je okrog 35 EUR.

Po zadnjih podatkih je takih računov še 280.000, večinoma gre za račune ljudi, ki so delničarji postali v postopkih lastninjenja ali z dedovanjem pred letom 2012.

Čeprav se vladi ni zdelo vredno ugotoviti strukture teh ljudi, je jasno, da gre pretežno za upokojence, ki so delničarji postali po naključju.

Jasno je, kdo bo ta ukrep plačal, prav tako pa je jasno, komu bo koristil: borznoposredniškim hišam.

Te bodo zaslužile neposredno, z nadomestili za prenos, odpiranje računa, vodenje in zapiranje računa ter s provizijami pri prodaji.

Korist bodo imele tudi od povečanja prometa zaradi prisilne prodaje vrednostnih papirjev po ukinitvi registrskih računov.

Pri prenosu 280.000 računov bodo borzno-posredniške hiše samo s prisilnimi prenosi zaslužile prek 10 milijonov evrov, kar pa je le dodatek k drugim bombončkom.

Spremenjeni zakon namreč predvideva celo, da izplačilo dividend ne bo mogoče več brez posredovanja borznoposredniške hiše.

Če upoštevamo še velike zaslužke pri prevzemnih poslih v okviru privatizacije, vidimo, katere razredne interese pod pokroviteljstvom Evropske komisije uveljavlja vlada Mira Cerarja.

Združena levica je vložila amandma, ki bi omogočil ohranitev registrskih računov za fizične osebe.

Koalicija sicer ni zbrala moči, da bi ga podprla, obljubila pa je, da bo sodelovala pri oblikovanju rešitve, ki bi omejila obremenitev imetnikov registrskih računov.

 

Zl; 3.9.2015

 

Koalicija je obljubila...aha.... je ja....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Glih danes sem nepričakovano šel z enim človečkom v nek avstrijski kraj pred Gradcem...pa se ustavimo na neki špedicijski firmi, večji kot je bil včasih naš viator...pa gledam registrske od avtov, od oka bi rekel, da je bila 1/ 3 slovenskih...Pa malo pričamo o plačah gore- dole...raje ne bom komentiral, da ne bom preveč "žalil" naše države in naših vrlih politikov...Edino kar me je začudilo, da imajo ženske gor, meni se zdi, da da od 4-7 leta starosti otroka polovični delovni čas, plačani so pa za polni. Skratka en teden dela, drug frej...kao spodbuda države za večanje natalitete...

 

Pa da ne bomo tako hvalili avstrijce...bencinske na AC pri njih imajo držaji bencin kot tiste v mestih al pa je trenutno pri nas...Na Shellu AC je bil danes okoli 1,45 pri nas pa 1,1 €...Pri nas je vsaj isti klinac al se tanka na AC al v mestu...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hmmmm, Domoljubka, a nisi bila včasih zagreta pristašica stranke Mira Cerarja? No, tole niti najmanj ne preseneča, pa o tem, da boš kmalu pisala poste proti njihovi politiki sem tudi že enkrat napisala ;-) ... pa nisem glih v ciganske karte gledala
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Vrtiljak zablode!!! Brezposelnost je nerešljiva v takem sistemu kot ga vidimo danes

in se bo še stopnjevala! Po drugi strani pa na svetu verjetno ni človeka,

ki nebi kaj delal. Vsi nekaj počnemo! Tak sistem privilegijev pa pač loči,

tiste, ki so koristni za sistem in tiste, ki niso! Glede na to, da pa v sistemu imamo samo

vrednost kot alfa in omega medsebojne menjave pa nastane velik problem deformacije skupnosti.

Ljudje smo samo toliko sami krivi za nastalo situacijo, ker puščamo tak sistem v teku!

Zanimivo a kje na svetu kdo zastopa v parlamentu brezposelne oz. so povezani v kakšno grupacijo???

Verjetno ne!!! Čas je, da se tudi ta razred formira v silo!

 

Če mene vprašate! Človek se ni spremenil v človeka, temveč postaja žival,

ki se odziva le na dražljaje! Težava je v nas samih v našem programu dojemanja stvarnosti.

dReAM

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hmmmm, Domoljubka, a nisi bila včasih zagreta pristašica stranke Mira Cerarja? No, tole niti najmanj ne preseneča, pa o tem, da boš kmalu pisala poste proti njihovi politiki sem tudi že enkrat napisala ;-) ... pa nisem glih v ciganske karte gledala

 

ja Iknee...Sej sem že pisala o tem koliko sem razočarana....

Sam veš ...sem že premišljevala o tem mojem navdušenju znova in znova... .

Vem, da zgleda to lahko komu smešno in ne razume....ampak sem se odločila, da se namerno ne potolčem zaradi tega....pa veš zakaj ?

Ker je upat potrebno!

Do konca....!

...Sicer je konec z nami....

 

Takrat sem že povedala, da čutim načelnost in akcijo Združene levice....ampak da bom glasovala za Mira Ceraraja, ker se mi je zdelo, da je bil od tististih, ki so bili takrat na kandidatni listi, poleg Zl najbolj, pošten in bil je - za "Civilno družbo "....ta pa se meni zdi ključni akter vseh naših akcij in sprememb....

Poslušala sem njegova prizadevanja....in čeprav je takrat samo govoril o njih ....so bila na mestu...........

Seveda so me že takrati nekateri opozarjali, da to samo izgleda tako....da pa Miro Cerar češ ono, pa tisto, pa tako....

 

Pač, nisem hotela verjeti govoricam....ampak sem mu želela dati šanso ...tako kot jo dam v bistvu vsakemu v življenju.

Ne sodim rada samo po neki napaki, samo zaradi neke lastnosti itd....

Vsak človek je veliko več....kot samo neko dejanje .....

In vsak nosi v sebi veliko lepega....

Upala sem ....da bo to pretehtalo tudi pri izvoljeni vladi....

Saj ne da obsojam kogarkoli....lažje je nam govoriti ...kot njim vladati v vrtincu Bruseljskih zahtev... ipd pritiskov...

Razumem, da ni vse tako izi....kot si mi mislimo....in da je marsikaj očem skrito....nam pa je najlažje kritizirati....

Tudi kaj dobrega je Miro Cerar postoril ...

Ampak dejstvo mimo katerega ne morem....pa je to, da rabimo v tem času močne osebe, ki se ne upogibajo starim formacijam, elitam in dosedanjemu sistemu,... ki se zavedajo, da bo potrebno tud zvito al, diplomatično spreminjat razpaseno korupcijo ....da ne naštevam kaj vse .....spreminjat tudi ideologijo, moralo in družbeni sistem....

Ker tako enostavno več ne gre.

Ne gre....

To je edino jasno in se kaže v našem vsakdanu, na vsakem koraku....

 

Takrat Združena levica ni imela šans za zmago...

Tudi danes še ni njen čas... In tudi si ne prizadeva za neko zmago na oblasti....Zavedajo se, da rastejo skupaj z družbo....

Je pa to zaenkrat najbolj delujoča in jasno začrtana stranka v delu in akcijah po smernicah ljudstva ....

Nikakor,ampak res nikakor, pa ne bi bilo dobro, če bi se SDS takrat spet proslavila in splezala na prestol....

Pa ne zato, ker je to samo moje mnenje...

To je pač mnenje 80-tih % državljanov...ki pa žal med volitvami zganjajo pasivnost in apatijo...

In druge opcije kot upat, da Miro Cerar ne bo zamoču....takrat pač ni bilo....

 

In ja Iknee....saj veš....najbrž si brala tisto knjigo Živalska farma od Orwela....kako je to....ko se sfužijo namere in prideš na oblast....

Sam, kaj nam ostane ?

Sem ugotavljala, da samo še upanje, da se najdejo ljudje, ki se iz preteklih lekcij kaj naučijo in obrnejo tok dogajanja...

Brez tega smo pogoreli....brez tega se, kot si sama že enkrat lepo povedala ....lahko zgodi le še ponovni izbris civilizacije ....

Pa tako malo bi bilo potrebno....in meni se vedno zdi....da še lahko dojamemo.....

 

Sam, da ne bi otopeli in zastali v malodušju...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sorry.gif

Pač moramo verjet danes v tistega, ki karkoli dobrega naredi za nas....drugega nam ne preostane....ker v mlakuži ni pretoka.

Verjamemo lahko samo v tistega, ki pokaže kako deluje, ki izrazi kaj razume.....in lahko to umestimo v čas, ki se mu reče - Zdaj....

Kaj bo potem je brezveze ugibat....

Tako ali tako je kmalu lahko najslabše....ampak borit se je potrebno !

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

 

....

Moja frenda tudi dela v varnosti, tako kot ti....

Prične z delom ob 7h zjutraj....in dela neprekinjeno do 18h zvečer..

Sploh se več ne ujagava, ker nato sleče uniformo, morda nekaj pripravi za pojest (še pred tem mora tudi v nabavo ), utegne se še stuširat in je skori redi za spanje....

Sam figo ! Ima še otroke, bajto, delo in skrbi okrog vsega kar je običajnega ter velikokrat tudi izven ps-a........

Streha pušča, avto za popravit, na parceli, ki jo je podedovala po očetu pa so ji Romi izsekali drevesa....

Občinarji seveda nimajo strategije za ukrepanje.....

.....Osebnega časa pa skoraj nič !

Ma kaj je to porka motorka !?....

Zato dela še ob vikendih na kakšnih prireditvah....evo zadnjič je bila v varnosti na Kreslinovem koncertu...

...in je za nekaj ur dobila 25 €....Je pa nekdo zmučkal na blagajni za postrežbo....in bo lahko kao ona odgovarjala....

Rec mi, če se lahko varnostnica sploh lahko izpostavlja brez orožja v taki gneči...polni Romov ?

Koga to briga !?....

Ko ji potalajo potem na koncu tistih 580€ neto- ali nekaj več, kar si v prostem času prisluži z dodatnim delom....je to naravnost sramotno .....

To je za nekaj položnic ...heh, ja.... še za kakšno pivo gratis.....

Kaj pa ostalo ?

÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

Zato se mi zdi prav, da ljudstvo razume predvsem to ; Da mora vztrajat !!!

Športno....do konca...!!!

Da zahteva od sindikalnega vodstva ENOTNOST...in DELO !!!...Če ne.... naj vozijo !

Da ljudje pristopijo k podpisovanju za spremembo definicije minimalne plače !!!!

Ja, da si slečejo rokovace in se priključujejo k razpravam, predlogom, zborovanjem....ulicam in vstajam....

Jup....Glas bo potrebno povzdigniti pa tud kkšno komu "Zapet"....če ne se bodo še naprej veselo delali norca iz nas, medtem, ko bomo razklani obkrivljali eden drugega ....

 

Le tako bo kaj ČB z malico, prevozi, nadurami, nočnim delom ...kot dodatki !

 

÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

Včasih ne razumem kako se delamo norca napr. iz nekih kao primitivnih ljudstev....pa bi se v bistvu morali zgledovati po njihovem sistemu.

Kaj nimajo le-ti nekakšnega, svojega sveta modrecev, ki jim zaupajo, da delujejo v dobro vseh ?

Kako, to, da pri njih uspevajo zaupane naloge ....pri nas pa politiki to vlogo nezrelo zlorabljajo in jim mi to sami celo dovoljujejmo ?

÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

Ma tale tvoja frenda bo čez par let brez vseh teh problemov, ko bo islam dokončno zavladal (tudi) v SLO. Bo lahko doma, pa pucala, delala točno tko in takrat in na predpisan način, kot ji bo njen moški odredil, če ga bo sploh imela. V nasprotnem bodo že drugi (moški) poskrbel, da bo bodisi delala brez prava glasanja, bodisi fasala, kar si je po njihovem mnenju zaslužila.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

E Domy a veš, da obstaja razlika med verjeti nekemu politiku, biti njegov zagret zagovornik ali izbrati najmanjše zlo...Skratka če vzamemo primer tebe in Miro Cerarja...Od nekoga, ki kao meditira, izvaja jogo, ipd. bi pač pričakoval da bo pač uporabljal malo bolj senzibilne čute in intuicijo...saj veš kako grejo budistične zgodbice- možnost razločevanja...Skratka na volitvah glas za njega, ker je bil kao najmanjše zlo, verjeti pa ne niti polovico temu kar je obljubljal...razumeš poanto...Danes noben politik tudi pri nas ne more nič, če nima soglasja stričkov oz. političnih botrov iz ozadja...

 

Kot bi rekel šamano...tukaj smo zato da izkušamo različne lekcije in se kaj naučimo...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

V muslimanskih deželah vlada matriarhat. V tradicionalnih muslimanskih družinah je žena tista, ki odloča o vsem. Mož mora domov samo prinesti denar. Tudi, če ima musliman več žena, prva žena odloča o vsem, tudi, če se sme poročiti še z drugo, tretjo, četrto ženo. Življenje pri njih je popolnoma drugačno, kot pa kažejo mediji in je splošna predstava ljudi.

 

Jaz imam že tu, kjer stanujem, okrog sebe polno muslimanskih družin....

Ohaj...je slišat večinoma desca jezit se nad otroki kdaj...nema trte mrte, če ga kaj polomijo....ampak ko se žena razpič....pol je pa red.....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

Sicer pa....so urejeni, so prijazni.....otroke imajo nadvse radi....zelo se družijo med seboj, si pomagajo in vedno imajo stanovanje polno obiskov, hrane in smeha....

Večina je iz Kosova, ostali so bosanski muslimani...in v družinah je takšen mir, harmonija, red....da jim lahko samo zavidamo na medsebojnem spoštovanju....

 

Le včasih mi popalijo nerve s tem kuhanjem pozno v noč....ko tudi v moje stanovanje vdira vonj po pečeni jagnetini....in kkšnemu cigaretu...(Ramadani ipd praznovanja )..

Znajo bit manj zapeti...pa kdaj kkšno mal razposajeno uveljavit....ampak se jst vse z njimi direkt zmenim...Nimam dlake na jeziku, povem....seveda mal na hec obrnemo....pa gre....

 

Sicer pa so zelo disciplinirani....Vsak ima svoje dolžnosti znotraj družine.

Otroci so zelo spretni in že zelo zgodaj začno pomagati staršem pri delu....čuti se spoštovanje ...

Žena pospravi, mož gre v službo, otroci v šolo....

Nato so vsi skupaj na kosilu in večerji....

Tempo, ki je bolj umirjen...veliko smeha slišiš za vrati...

 

V soboto res kdaj sprovajajo malo bolj glasno molitev ...ampak nč hudega (če sem dobre voljehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png )....zna bit kdaj še stimulativno ...se še sama spravim v meditacijo in vdružno kkšno zmolimo...vsak na svojem koncu ...po svoje....

 

 

Ma tale tvoja frenda bo čez par let brez vseh teh problemov, ko bo islam dokončno zavladal (tudi) v SLO. Bo lahko doma, pa pucala, delala točno tko in takrat in na predpisan način, kot ji bo njen moški odredil, če ga bo sploh imela. V nasprotnem bodo že drugi (moški) poskrbel, da bo bodisi delala brez prava glasanja, bodisi fasala, kar si je po njihovem mnenju zaslužila.

 

 

Zdaj kkšni so pa muslimani iz Sirije, da bi res želeli nas tu vse skupaj pomuslimanit....pa ne vem, no...da bi to bil res njihov cilj......

 

O tem, kakšna je manipulacija današnjih medijev in politik....smo že govorili....ne bi zdaj še enkrat ponavljala.

 

Se mi zdi, da so zelo razgledani, tudi izobraženi....imajo svojo kulturo....in rabijo mir pod soncem kot vsi ljudje...

Seveda je problematika širša in razumem tudi naš strah in dvome, ki se nam porajajo ob tem množičnem navalu....ampak, če zahod ne dela nič v zvezi s tem - temveč samo grabi in razdira....smo jim dolžni v tem pomagati, se opredelit in pritisniti kot posameznik na takšna dejanja in politiko, ki je vzrok temu....

 

Mogoče ....pa smo se zdaj končno zbudili v tem kar se zares dogaja okrog nas in bomo razumeli, kako je vse skupaj na svetu v medsebojni povezanosti...

Je pa lažje nestrpno odkimavat in odreagirat ksenofobično....In te ekspanzije pa se lahko samo bojimo... bolj kot Sirijcev...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Muslimani se od države do države razlikujejo...prav tako tudi njihove tradicije in kultura...Tudi med njimi pogosto vladajo nesoglasja, kreganje, ljubavnice, ipd. Ampak o teh stvareh oni ne govorijo in ne kažejo navzven. Zato na videz marsikatera muslimanska družina zgleda kao happy. Kakšno šljivo na oku se pa hitro lahko skrije pod ninđa obleko.

 

Se pa recimo od snajke oz kao žene pričakuje, da zna skuhat kafu in pripravljat določene tradicionalne jedi. Podobno kot je pri slovencih polenta, ajdovi žganci, potica, ipd...Ampak danes je v praksi (bivša YU) bolj to da muškarac radi, žena rađa djeca, malo kučnih poslova, pričanje s sosedi, kofetkanje in pušenje cigara. Pa tudi če pri njih obstaja delo za minimalac za njihove razmere so človečki raje doma in tarnajo svojcem v tujini, da pošljejo kakšne dinarčke...Recimo v bosni je minimalac 380 maraka, to je okoli 190 €, od tega gre kakšnih 150- 200 maraka za položnice čisto osnovnih stvari (voda, komunala, elektrika), ostalo pa znađi se...

 

Pri tradicionalnih albančkih so iste fore plus še neke dodatne...oni so pa še bolj za časom kot bosanci kar se mentalitete tiče...Pri njih je gazda najstariji član familije, ponavadi je to kakšen dida...Če živijo v isti hiši morajo vsi najprej njega vprašat za dovoljenje ali soglasje. Sedaj si pa predstavljajte kakšne 2- 3 familije v veliki kuči. Eni s sodobno miselnostjo ostali pa še v srednjem veku...in potem trpi sin, snajka in njihova djeca...dokler se ne odselijo al pa dida umre in ga nasledi kak bolj razgledan stariji čovjek...

 

Če ga pa otroci kaj poserjejo, ne ubogajo pa hitro pojejo kakšne pesti, pas ali kaj podobnega. Tako kot pri slovencih včasih šiba...Prav tako je tudi če žena kaj preveč jezika al pa ne naredi tega kar ji ukaže mož. Tukaj se pa začnejo razlike med državami. V bosni so recimo ženske ko v raju kar se pravic in dolžnosti tiče kot pa v kakšni arabski državi. Tako da nima smisla metat vseh musličev v en koš. Kot da bi metali krščane, pravoslavce, evangeličane in še koga vse skupaj, ker vsi verjamejo v master Jezusa...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Muslimani se od države do države razlikujejo...prav tako tudi njihove tradicije in kultura...Tudi med njimi pogosto vladajo nesoglasja, kreganje, ljubavnice, ipd. Ampak o teh stvareh oni ne govorijo in ne kažejo navzven. Zato na videz marsikatera muslimanska družina zgleda kao happy. Kakšno šljivo na oku se pa hitro lahko skrije pod ninđa obleko.

 

Enako bi lahko trdil za zahodno civilizacijo (razen ninđa obleke). Moram reči - kar sem bila v stiku z muslimanskimi ženskami, ki živijo pri nas - so mi delovale bolj samozavestne in avtonomne - tudi v odnosu do moža - kot Slovenke. Sem bila čisto presenečena - glede na prevladujoče stereotipe.

 

Tudi vseh kristjanov ne moreš metati v isti koš - niti vsake nacionalnosti posebej.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Muslimani se od države do države razlikujejo...prav tako tudi njihove tradicije in kultura...Tudi med njimi pogosto vladajo nesoglasja, kreganje, ljubavnice, ipd. Ampak o teh stvareh oni ne govorijo in ne kažejo navzven. Zato na videz marsikatera muslimanska družina zgleda kao happy. Kakšno šljivo na oku se pa hitro lahko skrije pod ninđa obleko.

 

Se pa recimo od snajke oz kao žene pričakuje, da zna skuhat kafu in pripravljat določene tradicionalne jedi. Podobno kot je pri slovencih polenta, ajdovi žganci, potica, ipd...Ampak danes je v praksi (bivša YU) bolj to da muškarac radi, žena rađa djeca, malo kučnih poslova, pričanje s sosedi, kofetkanje in pušenje cigara. Pa tudi če pri njih obstaja delo za minimalac za njihove razmere so človečki raje doma in tarnajo svojcem v tujini, da pošljejo kakšne dinarčke...Recimo v bosni je minimalac 380 maraka, to je okoli 190 €, od tega gre kakšnih 150- 200 maraka za položnice čisto osnovnih stvari (voda, komunala, elektrika), ostalo pa znađi se...

 

Pri tradicionalnih albančkih so iste fore plus še neke dodatne...oni so pa še bolj za časom kot bosanci kar se mentalitete tiče...Pri njih je gazda najstariji član familije, ponavadi je to kakšen dida...Če živijo v isti hiši morajo vsi najprej njega vprašat za dovoljenje ali soglasje. Sedaj si pa predstavljajte kakšne 2- 3 familije v veliki kuči. Eni s sodobno miselnostjo ostali pa še v srednjem veku...in potem trpi sin, snajka in njihova djeca...dokler se ne odselijo al pa dida umre in ga nasledi kak bolj razgledan stariji čovjek...

 

Če ga pa otroci kaj poserjejo, ne ubogajo pa hitro pojejo kakšne pesti, pas ali kaj podobnega. Tako kot pri slovencih včasih šiba...Prav tako je tudi če žena kaj preveč jezika al pa ne naredi tega kar ji ukaže mož. Tukaj se pa začnejo razlike med državami. V bosni so recimo ženske ko v raju kar se pravic in dolžnosti tiče kot pa v kakšni arabski državi. Tako da nima smisla metat vseh musličev v en koš. Kot da bi metali krščane, pravoslavce, evangeličane in še koga vse skupaj, ker vsi verjamejo v master Jezusa...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

 

...ja ne vem Brezo...saj pravim....ne poznam vseh muslimanov...slišim le za grozote teh ortodoksnih s katerimi nas sedaj namensko strašijo...

 

No, sosedovo muslimanko s šljivo na oku nisem še vidla....sebe pa sem že doživela v preteklosti....pa sem bla s čistokrvnim slovenceljnem.....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif ..

Kaj ti hočem povedat....marsikaj, kar si povedal....pa drži tudi za Slovenijo- slovence....samo z nekaj razlikami....kot finese....

 

Povsod so moški, ki vladajo.....ženska pa si samo umišlja, da ima kaj besede....s to razliko, da pri nas ženska dela kot črna živina (ker so ji pri tem vtepli v lepo glavico, da sama odloča o tem ).. in ko popoldan pride iz službe, jo čaka največkrat vse to kar muslimanske ženske v miru postorijo v celemu dnevu....seveda brez časa za kafetkanje in klepet s sosedovimi....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

Zraven pa se mora še počutit kot tretjerazredno....bog ne daj, da povzdigne glas in pove enkrat, ko je že utrujena - da ima vsega zadosti....da pričakuje delitev dela....

Žena zvečer vsa zješkana popade v posteljo (niti burke ne rabi, da bi se skrila ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png )....desc gre pa v gastilna al pa k ljubici, ki še nima družine...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

In tako kot so v samem muslimanskem ustroju tradicij razlike in izjeme....tako je tudi pri nas vsega zla na paleti naštevanja ....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rainbow.gif .http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/up.gif...in verjemi...na ven se nič ne vidi...kt drgje ne ....

 

(Kaj ni lih zdej neka afera z nekim vodilnim na ministrstvu, ki doma ženo maltetira in ga je ta že ovadila nekajkrat...pa se je vse lepo zataškalo bilo ? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif )

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

...Zanimiv si ti meni Črni Blog čedalje bul ...

...Ma, kej je blu polej....s to muslimanko, k je seme hotla ? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ....(hecam se....nimam več lajkov )

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Dragi moji;

....Ntoko je tu (in seveda še marsikje piše bloge, je vsakodnevno aktiven v delovanju za spremembe v naši družbi )... v tej pesmi povzel vse pomembno kako se človek prelevi v neonacista.. ...in se jo je ravno v teh časih dobro spomniti...

 

Top pesnitev...

Če se le da , se prebite skozi to besedilo.....posnetek pa je iz Profestivala, iz vstaje 2012, ko smo se ljudje zbrali v želji po enotnem delovanju ;

 

 

 

[N'toko]:
Jou jou aaa
Ni me strah nacistov s pobritimi glavami
rozastim pigmentom in temačnimi aurami
slovani ki bi radi bli nekakšni mini arijci
in če bi Hitler zmagu bi jih najbrž dal že sam pobit

polni tetovaž pa živijo doma pr' mami

in najraj bi si okol vasi postavl kr kitajski zid
vtipki svoje mesto v google earth in ti bo satelit razložu
tukaj ni Slovenija, tukaj je prazen nič
občutek pripadnosti, razloži ga babici
rodila se je v Avstriji, odraščala je v Jugoslaviji
pomagaj ji razumet v kateri državi živi
in kaj nam sploh ostane če odkorakajo okupatorji

naci skin z istimi znaki kot črni panterji
Avsenik stoji na istem odru kakor Laibachi
in mačoti so že pred vsakim hipijem prestrašeni
največji homofobi si včasih tud nastavjo rit

[Refren]:
En narod, en vodja, ena vera, tri besede
varnost..zig zig udobje..zig zig zasebnost..zig zig heil
En narod, en vodja, ena vera, tri besede
varnost..zig zig udobje..zig zig zasebnost..zig zig heil

Desetkrat bolj nevarni kot tipi k so nasilni
so ljudje k so premerni, pohlevni in pasivni
skine vidm na daleč , ne rabm se jim posvečat
bolj se bojim nacistov, k jih na cesti nikol ne srečaš
tisti ki živijo v urejenih soseskah, u soboto kosijo travo
u nedelo pa perejo bemfla
skrbi jih zarad drog, terorja in kriminala
raj električni stol kot električna kitara
nacizem se lahko skrije v Ikeinem pohištvu
v urbanem središču, ki izgleda podobno kot Kitzbühel
raje gledam džamije kot palčke na dvorišču
s travo pokošeno kot na fucking golf igrišču
velik je Hitlerjev sam holokavst se ne uresniči
brez podpore miljonov srednjerazrednih družin
ki so pošteno garale za svojo hišo in biznis
in se v krizi pošteno usrale da jim jih kdo ne spizdi
Kdo so krivci in kako se jih znebiti
kdor poišče rešitev, dobi dovoljenje za blitzkrieg
zig zig heil komukol k me zaščiti
sam ne mi rečt da se holokavst ne more ponoviti

[Refren]:
En narod, en vodja, ena vera, tri besede
varnost..zig zig udobje..zig zig zasebnost..zig zig heil
En narod, en vodja, ena vera, tri besede
varnost..zig zig udobje..zig zig zasebnost..zig zig heil

Če jim nisi bil naklonjen že od samega začetka
nacist lahko postaneš velik lažje kot se zavedaš
in zavedanje je tukaj najbolj bistvenga pomena
če bi use počel zavestno niti ne bi blo problema
lahko zares stojimo za dejanji in besedami

al delamo kar delamo da ustrezamo sosedovim
in kaj zares država v našem imenu počenja
ni nikomur res pomembno dokler uživa red in mir

od vrtca me učijo da se ne splača razmišljat
ker gre vedno bolje tistim k se znajo dobr napiflat
in če hočš pridt do šihta bolš da se navadš kimat
ker plavaš v oceanu kjer nisi niti mala riba
v zameno za tišino misli se nihče ne vtika
v zasebno življenje tvojga privatnga kotička
kar naenkrat živiš za kup udobnega pohištva
pocen tehnologije in plastičnega kiča
ženska postane moški, moški postane pička
nihče ne spregovori ker nihče o ničemer več ne razmišlja
vsak dan je volilni molk, vsako bitje je grožnja
nevarnost nam preti iz vseh smeri razn zahoda
in več kot si zaslužu bolj se boš ponoči tresu
vsi ljudje so zate Židi, ki ogrožajo kraljestvo
udobje postane cilj, človek postane sredstvo
delo osvobaja, kje sm to že slišu?


[Refren]:
En narod, en vodja, ena vera, tri besede
varnost..zig zig udobje..zig zig zasebnost..zig zig heil
En narod, en vodja, ena vera, tri besede
varnost..zig zig udobje..zig zig zasebnost..zig zig heil

če bi use počel zavestno niti ne bi blo problema.

 

÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

in pa pesem ; žive meje

 

Žive meje zastirajo poglede, nikogar ne poznam, nihče ne pozna mene,
črna očala, črna denarnica v žepu, ograja na daljinc, na avtu pa črn steklo,
žive meje moje intimne sfere, ni važn, kaj je v hišI, če so vestno urejene,
Pes čuva dvorišče, zavese so spuščene, nihče ni vreden več kot je njegovo premoženje.

Mali človek, mesto velikih nakupov,
Pasivni kadilc, genij v kratkih hlačah,
Moj dom je veren kot da živim v nemem filmu,
Beden reality show, nihče se noče dat dol
Ceu lajf lahko živimo v enem in istem fletu,
Povsod po svetu je isto, zakaj bi se kdo preselu,
Zjutraj so poštarji, zvečer so taksiji,
Vsi verjamejo, da te poznajo bolj kot se ti,
Pozerji zdej pozirajo, da niso pozerji,
PonočI hodijo po štirih, podnev pa samo po eni,
Neoriginalni ? hočjo bit nerazumljeni,
Vsi razmišljajo o evrih, govorijo pa v centih,

BogatašI mi razlagajo o ekonomski krizi,
Razvajeni edinčki se mi hočejo vsi smilit,
Hočeš nočeš smo krivi, kar smo hotli, smo dobili,
Radi bi črno na belem, pa smo vsi postal sivi,
Vsi se delajo Francoze, sam razlika je ta,
Da so eni Sarkozy, drugi David Guetta,

Najtežje je očitno bit ti in jaz,
Ker ne glede na tvoj poklic moraš bit diplomat,
Vsak bi bil sam, nihče ne bi bil osamljen,
Vsak bi bil originalen in povsod pasal zraven,
Kot kralj ulce, ki nikol še ni bil lačen,
Vsak bi kršil zakone in nikol plačal kazni,

Prosim, bod bolj prijazen do ljudi v svoji glavi,
Preden se ti džungla razraste v tropski lobanji,
Svet je tako popoln, da bi ga vsak mel za sebe,
Ni važn, kaj je v hišI, če maš lepe žive meje.


Metulji letijo po parku, prjatu te ni ?
Vsi vzdržujemo status alfa samic in samcev,
Petelin ne more zletet, kraljuje v kokošnjaku,
KokošI ne smejo videti ptic, ki letijo po zraku,

Na najvišjem kupu gnoja, vsaka kura ga uboga,
Kikirika, kokodaka, sam tut on bo pohan,

če bi bil na njegovem mestu, bi raj razvijal svoja krila
In odletel nekam deleč, ker kmetija je kmetija,

Ta ma svoje napisane zakone nasilja,
Zato je gospodar lahko le kmet, nikoli princ, kaj šele dobra vila,
Vsi garajo kot živina, uporabljajo kazalce in nikoli več sredinca,
Zdej so živčni, ob cestah več sveč kot na pokopališčih,

Ponosna miš, ki v kletki dirka po ovinkih,
Martinček žrtvuje mačku rep, da se mu strga,
Ker jebač, kdo pa raj umre, kot da ostane brez njega?
Prosm, ubij šefa, spizdi avto, z bejbo na jug,
Preseneti sam sebe preden te preseneti drug,
Program se ne odziva, takoj končajo pravilo,
Control, alt, delete in spremeni zgodovino,

če se maš za svobodnga, se ti smejijo še ovce,
čaka te dom za ostarele al pa Ljubljana Polje,

če te ne boli kurac, te zihr boli glava,
če nočeš bit zapakiran v kalupe, boljš zdej spakirat kovčke,

? postane fejk, zunanjost več ne šteje,
Hudi avti so za kmete, tatuji so za bejbe,
Al boš dvignu svoj glas al boš vedno pel na playback,
Al boš kultiviral sebe al pa svoje žive meje.


Žive meje, zastirajo poglede,
Nikogar ne poznam, nihče ne pozna mene,
črna očala, črna denarnica v žepu, ograja na daljinc, na avtu pa črno steklo,
žive meje moje intimne sfere,

Ni važno, kaj je v hišI, če so vestno urejene,
Pes čuva dvorišče, zavese so spuščene,

Nihče ni vreden več kot je njegovo premoženje,
Gremo.

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tist kar men nikol ne bo jasno je, kaj se dogaja v levičarskih možganih ko podpirajo begunce iz islamskih držav,gay parado in izenačevanje istospolnih skupnosti z heteroseksualnimi, tovariša Putina ki slednje smatraq za izmečke civilizacije, navdušeni so nad Laibachi v Severni Koreji, z navdušenjem pa uporabljajo in delajo na ameriških programih kupujejo nemške avtomobile in prisegajo na kanadsko tegolo...

 

Ne štekam kak enormen konflikt interesov se jim v možganskih celicah dogaja

 

Skratka z obema rokama sprejemajo kulturo, ki je sovražna ravno njihovem dojemanju kulture,,

 

Desnajzerjem bo čist všeč kaka islamska teokracija ;)

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

...

 

1.Jaz izgleda nisem anarhistka, neonacistka sem. Ful se vidim v tem. Ne maram gledat džamij v Sloveniji, palčki so mi kjut, travica kot na golf igrišču fetiš...nimam Ikeinega pohištva sicer, ampak ideja Ikee mi je pa všeč... nemško urejena mesta kot Kitzbuhel in sploh Nemčija ter sever Evrope pa najbližji pojem, kako bi morala družba funkcionirat.

 

2.Če sem neonacistka, ker mislim, da je muslimanska kultura agresivna, ker mislim da je Koran ena navadna knjiga, ki poziva k nasilju... pač sem. Brala sem Koran. Pa brala sem tudi raziskave med v Angliji rojenimi muslimani, ki so v 90 procentih za smrtno kazen, ko gre za danskega karikaturista... Uboj nevernikov in nagrada - bele device v raju ni v njihovih črnih pravljicah, ampak v njihovi sveti knjigi. Že Stara zaveza je ena sama pornografija in nasilje, Koran je pa na še nižji frekvenci. Ob vsej moji domišljiji, tam ni duhovne komponente, ampak izključno opis ureditve v skladu s prepričanjem parih norih starcev. Poleg tega je Turčija edina muslimanska država, kjer je vera uradno ločena od države. Le zakaj? Zato, ker so to civilizacije, ki razumejo, kaj sta prinesla renesansa in razsvetljenstvo? Le zakaj Merklova (katere sliko kot idolko nosijo migranti na Madžarskem) odkrito priznava, da gre za kulturo, ki ji je Nemčija na stežaj odprla vrata, oni se pa ne integrirajo v družbo, kot se integrirajo gostje - ampak pričakujejo nasprotno? Da bomo na Zahodu šolski sistem prilagodili tako, da bodo lahko njihova dekleta ostala pokrita. Da bomo na Zahodu prilagodili civilno družbo tako, da bodo ženske tudi v javnem življenju hodile pokrite. Gostje se integrirajo. Če niso gostje, kaj so potem?

 

1. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Prisrčen odgovor ....

Sam, da je Ntoko zraven zapel tud refren... v katerem razloži point vzroka....zakaj je tako ;

...varnost..zig zig udobje..zig zig zasebnost..zig zig heil...

.

In dokler je tole najglobja mantra, ki jo premoremo ....nas preganjani, iz njihovih lastnih dežel- ne bodo tangirali....pa tud, če imamo ob vsem tem tiščanju glave v pesek karkoli zraven....(Tuje hočemo....svoje ne damo...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif )

 

2. Koran so uporabljali na svoji teritoriji.....do takarat se tudi nismo kaj dosti spraševali kaj berejo....

Problem je zdaj, ker je prikorakal bližje....In ne po svoji krivdi...

In zdaj se ukvarjamo samo s tem - kam naj jih zavraga odpošljemo,nastanimo in zelo malo, skoraj nič ne govorimo o vzrokih in kako nadalje prepričiti podobne štorije....kako pomagati.

 

Soočamo se z največjo begunsko krizo po drugi svetovni vojni. Po podatkih UNHCR je po svetu razseljenih ali notranje razseljenih več kot
60 milijonov ljudi. Velik del teh na Bližnjem vzhodu, predvsem Siriji.
Gre za posledice dolgoletnega ekonomskega izčrpavanja držav svetovne periferije in politične destabilizacije tega območja - invazije na Irak
koalicije voljnih, katero je z Vilniuško izjavo podprla tudi Slovenija,

Aktivnosti ZDA pri poskusu spremembe režima v Siriji, deloma tudi z oboroževanjem skrajnih skupin, ki so se sedaj prelevile v t.i. Islamsko
državo.

Zaradi razmer, ki močno presegajo državljansko vojno in predstavljajo pravo morijo, je veliko število ljudi prisiljeno bežati
pred skrajnimi borci ISISa.

Podobne situacije, s podobnimi vzroki, se odvijajo vse od Turčije pa do Tunizije. Gre za begunce, ki jim je potrebno zagotoviti azil.

 

Mal prebrala tud naslednje;

 

Sirija v Asirskem jeziku pomeni " Sonce "...leži na ozemlju, ki ga imenujemo dežela rodovitnega polmeseca.

Ne tem delu sveta živi civilizacija, ki temelji na zgodovini- daljši od katerekoli v celotni zgodovini človeštva.

Predstavlja omiko in kulturo, ki se je dvignila od stopnje barbarstva do najvišjih sfer duhovnih, znanstvenih in umetniških podvigov.

Še v srednjem veku je prekašala dosežke svojih sodobnikov in je na nekaterih poljih življenja nedosegljiva še danes.

Sirija, ki je v svoji zgodovini obsegalamnogo večji prostor kot danes, leži na stičišču poti, ki povezujejo tri kontinente.

To je njenim prebivalcem prinesla prednost pri doseganju najzgodnejših in trajnih odkritij ter dosežkov človeštva...

Tu so bili utemeljeni prestoli treh monoteističnih religij ter osnove znanosti, umetnosti in filozofije, ketrih plodove uživamo še danes.

Na sredozemskih obalah Sirije...se je rodila prva pisava, na vzhodni strani Sirije, ob bregovih Evfrata....je človek prvikrat premagal vodo v plovilu vej in kož.

Ob obali je človek vzgojil ječmen in pšenico in jo razširil do vseh meja tedaj znanega sveta., Prebivalci te pokrajine so znanosti zapustili šestiški računski sistem...po njem delimo ure, minute, sekunde na šestdeste delov in krog na 360 stopinj. Še pred Kristusovim rojstvom so tam zavrteli prvo lončarsko kolo in kolesa za namakanje.....itd

Sirija je bila skozi vso zgodovino človeštva neprestano oblegana....saj so se vsi borili za njeno bogastvo...

Dosežki raznih obdobij je vzhičeno spoznavala tudi naša krščanska Evropa.

-Zlata doba Sirije- 1176-1250 v obdobju Saladina, kjer se je po 3 ponesrečenih vojnaj cesarja Friderika II - Islamski imperij s sedežem v Damasku razprostiral kot islamski imperij med Bagdadom in Kairom...Po Saladinovi smrti ni obstala enotna oblast

- 1250-1516 egipčanski sultan Bairbas Mamluk prestavi svojo prestolnico iz Kaira v Antiohijo v Siriji in tako združi obe državi...

Lakota in prišleki, ki navalijo preko Turčije (mongoli ) so povod za propad tega obdobja

 

-Turški jarem; (razsvetljen http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png )

 

1516-1918...pod vodstvom Osmanov že v 11. stol vpadejo v Sirijo. Dežele, ki jih zasedejo razdelijo v bejluke ali emirate.

Sirija se takrat beduinizira in postane nepomembna provinca na obrobju osmanskega imperija.

- poljedeljstvo zaradi davkov propade, nekdaj zeleni predeli postanejo puščavski in dežela za 400 let tone v revščino

Turška oblast traja do konca 1. svetovne vojne, do leta 1918.

V tem času dobi arabščina sirsko narečje kot novo jezikovno varianto.

Že pred propadom turškega imperija zažive razna arabska osvobodilna gibanja....

1860 pride zato do pokola kristjanovv Damasku in v Libanonu ter med 1. svetovno vojno 1915 do deportacije Armencev na sirsko obalo...

Evropske sile začno s Sirijo gojiti gospodarske stike

 

Itd, itd.....do vmešavanja velesil, prve republike, vladavine Al Asada...do zdajšnjih apetitov in iger s to deželo .....

 

Skratka,

Vse iz Korana ni tako črno...kot tudi kljub križarski moriji.. ni v Svetem pismu vse črno....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif

Imamo ortodoksne muslimane....kot imamo fanatične kristjane in oboji predstavljajo svoje Svete knjige z načinom zblojene interpretacije ter vsiljevanja....

Zdaj kateri so v večini ....pa je malo drzno in pretirano na pavšal ....

 

A zares vemo....ali nas je samo strah in smo se samo zbudili ?...pa smo čemerni, ker nam je nekdo dregnil v lažno ter egocentrično varnost, udobje in zasebnost ?!

 

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tist kar men nikol ne bo jasno je, kaj se dogaja v levičarskih možganih ko podpirajo begunce iz islamskih držav,gay parado in izenačevanje istospolnih skupnosti z heteroseksualnimi, tovariša Putina ki slednje smatraq za izmečke civilizacije, navdušeni so nad Laibachi v Severni Koreji, z navdušenjem pa uporabljajo in delajo na ameriških programih kupujejo nemške avtomobile in prisegajo na kanadsko tegolo...

 

Ne štekam kak enormen konflikt interesov se jim v možganskih celicah dogaja

 

Skratka z obema rokama sprejemajo kulturo, ki je sovražna ravno njihovem dojemanju kulture,,

 

Desnajzerjem bo čist všeč kaka islamska teokracija http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

Ali nas bodo s tem, ko jim bomo pomagali, zares že invanzivno spreobrnili ? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif

(Vem ja, desničarski šund.. paničnih desnajzarjev, je zdaj poln tega sranja )

 

Pač ne verjamem, da je v kotičku kateregakoli srca tako trd kamen....da bi nekomu, ki stoji pred pragom skrušen in preganjan enostavno zaloputnil vrata pred nosom in mu ne bi pomagal v vsem kar bi lahko...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_rolleyes1.gif

 

Kalkulacija tu odpade.....

Če pa si rit , ki skrbi samo zase in za svoje udobje....potem pa je to že druga...(tako kot se zdaj evropa obnaša- tako kot zdajšnji sistem narekuje )

Najdeš lahko milion razlogov....od katerih je le nekaj lahko utemeljenih...

(Zmogljivost posamezne države v lastni krizi, št.razpoložljivih nastanitev, integracija na celoviti človeški ravni ipd. ...pa še tu se da kaj postorit.)

Vendar vsa ta vprašanja bi morali že pripraviti, ko smo se vmešavali s podpisi politik, ki so povzročile to krizo....

in zakaj se nismo ?

Pa smo spet tam- Nezanimanje, strankarska sranja, padec morale, ignoranca, samozagledanost in

...varnost..zig zig udobje..zig zig zasebnost..zig zig heil...

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Imam občutek, da se ljudje ne zavedajo, kakšne spremembe je na globalni ravni povzročila zahodna civilizacija. Ne zavedajo se niti vzrokov, niti odgovornosti, niti razsežnosti posledic. Kaj šele, da bi se pripravljali nanje. Ja, so bile vedno tudi druge imperialne sile, kolonialni pritiski, zavojevanja - ampak nič ni primerljivo z zahodno civilizacijo. Svet je izjemno nestabilen. Nerazumljivo je, da so begunski valovi presenečenje. Nerazumljiv je pretres ob tem, kar se dogaja. Do sedaj nam je bila (z naše strani povzročena) beda samo lepo skrita in zapakirana. Zdaj nas gleda v oči. In kaj bomo - gledali stran? Se skrili za svoje vedno višje zidove, dokler ne bomo za njimi strohneli?

 

Beguncev ograje ne bodo zaustavile. Mar ni to jasno? Preseljevanja bo vedno več. Vse več bo mešanja kultur. Ta nezmožnost soočiti se s posledicami lastne politike.... Ne moremo preprečiti prodora tujih ljudstev - ne samo beguncev, tudi vseh drugih. Lahko kvečjemu razumemo, zakaj se to dogaja in zakaj se bo v še večji meri dogajalo. Sebe in druge bomo morali učiti strpnosti, odprtosti, prilagajanja in solidarnosti. Evropa ne bo več ista. Seveda obstaja druga pot - ampak ta druga pot pomeni uničevanje, razkroj.

 

V svetu, ki je tako usodno, neizogibno medsebojno prepleten - postavljati ograje, zidove? Noro. Nesmiselno. Nasilno.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kot sem slišal od ene makedonke...videla moške na novih kolesih, zraven pa ženske in otroke, ki so hodili peš. Baje naj bi bili nekateri celo v sorodstvenih razmerjih...Skratka poanta je, da se otroke, noseče ženske, ipd. "zlorablja" za medijski trič trač...In kdor tega ne zna razločit potem naj mu Bogec pomaga, da pride malo k pameti...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

 

Mohamed je bil nepismen. Koran so pisali pisarji. Vprašanje je, če so oni sploh razumeli globino tega kar je mislil Mohamed. Od njihovega preroka do danes so se tudi besedila malo spreminjala in različno tolmačila. Torej se je bolje vprašati po kateri verziji Korana naj bi bilo res kar musliči govorijo. Že v bosni sem videl vsaj par različnih verzij. Prebral pa seveda nisem niti ene. Podobno kot različne verzije Biblije. Skratka najbolje je brati original v arabščini, tako kot Biblijske zapise v staroaramejščini, seveda kdor razume. Kdor pa ne, naj pa bo zadovoljen s prevodom, vendar naj ne verjame vsemu kar prebere (tolmačenju).

 

Recimo v Koranu piše, da je tetovaža greh. Če pa se malo bolje tolmači, se pa ugotovi, da ni priporočljivo, ker lahko pride do zastrupitve krvi. Pri tatujih se namreč po koncu tetoviranja jemlje tudi antibiotike dva tedna. Neki musliči si so zaradi vere šli odstranjevat tatuje, med njimi tudi Tyson, ki pa si je tatu na obrazu pustil, ker bi mu lahko ostala preveč vidna brazgotina. Koran tudi striktno ne prepoveduje pitje alkohola, ampak opijanje. In če vzamemo v računico, da je Meho živel v puščavi, da takrat niso poznali tabletk, so nekatere njegove smernice logične...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Begunci in trpeči ljudje nas seveda tangirajo, Evropa se s tako zmedeno reakcijo sramoti pred celim svetom. Ljudem, ki so tu je treba pomagat, ampak se pri tem zavedat, da problem ni rešen s tem, ko dobijo zavetišče, ker samo to še ni človeka dostojno življenje. Treba je razmišljati tudi o integraciji in se pri tem zavedati, da je kljub fotografijam otrok in žensk med njimi (po srbskem popisu) več kot 90 procentov mladih moških, ki bodo potrebovali delo in prihodnost. In treba še je zavedati, da če Evropa pomaga njim, da s tem še ni rešen problem vseh tistih, ki so ostali tam. Ja za varnost in udobje gre, ker na primarni ravni si to želi vsak človek in to tudi zasluži. Če je znal Zahod posredovati v Iraku, zato, da so zasedli naftna polja in razturili državo, itak ne razumem, zakaj ne posreduje tudi zdaj - ljudem bi najbolj pomagali, če jim ne bi bilo potrebno bežati iz svojih domov.

 

Ampak očitno je res v interesu, da se povečajo napetosti, pridobi novo delovno silo, malo premeša genetski material, poveča število muslimanskih ekstremistostov tudi na evropskih tleh in posledično okrepi desnica v Evropi.

 

Domoljubka, ne vem kater del Korana pa smatraš za svetel. V Stari zavezi je zame svetla Visoka pesem, mogoče Stvarjenje, potem se pa že konča. V Koranu pa tudi takega dela ne najdem. Ga bom danes malo vzela še enkrat v roke in obljubim, da se tokrat ne bom zakadila v dedno pravo (po katerem je Alah užaljen, če sestra deduje enako kot brat).

 

 

...Ja sej Ceres ...sej nisem nič drugega že v zgornjih postih povedala - kot to kar si napisala...(celovito vključevanje beguncev ipd )

 

Le s to razliko, da ko gre nekomu za življenje, tako kot gre zdaj njim....ni na mestu kalkulirat na takšen način, da jih pred mejo okradeš za vozno karto, ki je 7x dražja kot za ostale potnike ....in jih nato ne sputiš na vlak....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_sneaky1.gif

(Banda pokvarjena, ki se okorišča z nesrečo ljudi )

 

Ravno zaradi tega razmišljam - ali bi bil ta plan ekonomske računice beguncev v Evropo, lahko resničen... (Čeprav se tudi meni dozdeva, da kaj takega ne bi bilo nemogoče )

,....Ampak, kot vidimo čez Madžarsko zdaj ne gre!

In tudi se mi dozdeva, da zato ne gredo begunci skozi, ker ima Madžarska morda celo depešo in zaledje Nemčije in velikih držav, ki se pretvarjajo, da so bolj prijazne za azilante....v resnici pa jih posledice tega navala beguncev ne zanimajo preveč....

Sicer Madžarska ne bi tega cirkusa počela in ne bi tako brezvestno kršila človekove pravice.... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon26.gif

 

Tak, da to je čudna godlja....

Ne moremo z ljudmi tako...ne smemo tako....

Navsezadnje, če je Sveto pismo takšna podlaga božje dobrote....-Kako sploh v takšni situaciji krščanski Evropi pride na misel tako nečloveško ravnanje ?

Kje pa so tu Kristusove vrednote ?

 

Zato sem v zgornjem postu razložila, da je Sirija v svoji bogati zgodovini imela več znanosti, umetnosti, filozofije....in da se je Evropa v tej relaciji lahko samo učila od te dežele....

In da so jo v vseh obdobjih zaradi bogastva in strateškega položaja uničevale velike pohodnice.

In če je kdo zdaj barbarskega, divjaškega, razdiralnega obnašanja- je to samovšečna, samozadostna opevana zahodna civilizacija s Svetim pismom vred

 

Zato bi bilo zame neokusno zahajat v religijsko razpravo in razlikovanje med Koranom ter Svetim pismom...ker pričkanje glede tega bi bilo lahko tako dolgo, kolikor je privržencev na eni ali drugi strani.

Vsak naj verjame v to kar je njemu blizu . Pustimo to.

 

Kalkulacije okrog ukrepov za begunce pa ne bo konec čez noč....okradenih ljudi tudi ne moremo poslat nazaj......

Očitno bo potrebno drugače delovati....

Sprejeti in napet možgančke...

Kadar se nesreča zgodi je zelo pomemben čas pomoči...

Tu ni časa za filozofiranje in dvome....

To pomeni samo eno; Da se nočemo izkopati iz udobja in da nam je figo mar za usode posameznikov v tej množici...

Prej bi že morali vedeti za posledice....(To je bila naša odgovornost...in če smo zaradi malomarnosti soigralci tej situaciji, dejmo najprej priznat lastno krivdo !)

 

In če si ljudje želimo varnosti ....potem bi lahko razumeli vsakogar ....še najbolj zdaj te begunce, ki sem jim dogaja zaradi zahoda to kar doživljajo sedaj....

 

Problem je predvsem v tem....da se z Vilniuško izjavo tudi aktivni državljani ne bi smeli takrat strinjat....( sej pa tud ne vem, če nas je vlada takrat kaj vprašala o tem )?

in da se nismo želeli zavedati kaj pomeni vstop v Nato .(nekateri so bili čisto euforični glede vstopa in pripadnosti tujim formacijam...Zakaj le ? Kdo so ti domoljubi, ki se sedaj špilajo Francoze s politiki vred ) ?

 

In ravno se tako sedaj samovšečno ne zavedamo kadar pritrjujemo pritiskom iz tujine in nočemo ohranjati svoje neodvisne identitete....vsaj tam, kjer lahko odločamo sami o tem !....

Premalo nas zanima politika in preveč se prepuščamo odločitvam tistim, ki znajo to izkoriščat...

Vsaka poteza bi v teh časih morala biti zelo pretehtana in ne bi smeli bit razklani s strankarskimi bedarijami.

Morali bi poiskati v sebi človečnost in s tem bi intimneje začutili kaj je navsezadnje pravično in kaj ni....

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

,,,Ceres, neh no....da me sveta jeza ne zapopoade...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Religija mora bit zato ločena od države.......

...

 

Religioznost pa je zame samo to, kar začutim, kar sem spoznala skozi prakso lajfa...jebeš te pisarije in premlevanje še danes...

 

Najbolš je bit ateist... furat svoje poslanstvo...in pri tem pazit, da te ne zanese in ne pozabiš na tisto srčno dobroto ... ki je itak vsakemu v zibko položena....

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nisem ateistka, verjamem v Boga, uradne religije imam pa za tisti, črni del človeštva. V debati sem hotela samo opozoriti, da je mogoče nam, Evropejcem, razsvetljenstvo in renesansa že popolnoma spremenila miselni kod, da pa v večini sveta to ni tako in da, predvsem v muslimanskem delu (pa ga ne enotim, razumem razlike tudi med njimi) religija ni ločena od civilnega dela in da moramo razumeti to, če se želimo soočiti s tem delom sveta - tudi s prišleki. Poglej že samo to: zahodne ženske, ko gremo v njihov svet, se moramo pokriti, ker drugače razumejo, da jih žalimo. Ko pa so tu oni, pa popolnoma pričakujejo, da se mi prilagodimo njihovim navadam - celo našo civilno družbo. Drugačne zahteve imajo zopet za žalitev --- in potem tole cepiš na evropsko levico, ki jih v njihovih pravicah, da hodijo okoli z burkami, popolnoma razumejo, pa imamo zmedo.

 

Ja razumem kaj si želela povedat...in se s tem po večini strinjam....

 

 

Pri takšnih pravilih pa tako ; Pri njih se naj upošteva njihovo...pri nas pa naše....

Ok je razlika, če bi želeli prepovedat nošenje burke ali pa samo rute....V slednje se ne bi vtaknila...nošenje burk pri nas pa je izven .....

 

Pri teh beguncih zdaj ne opažam teh ortodoksnih navad...So pač po večinoma to običajni ljudje, ki so sicer muslimanske vere in bežijo pred skrajneži....

Tako, da to ne bi smelo biti isto...

Je pa tako.... ne rabiš bit strogo v muslimanski deželi...pa te za neka smešna pravila okrog izgleda ali pa ljubezni (izkazovanju strasti v janosti ) lahko doletijo kar visoke kazni...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png

 

http://www.zurnal24.si/za-seks-na-plazi-1800-evrov-clanek-161298

 

in poglej čedalje bolj katoliško hrvaško....na plažah zdaj zelo redko katera zgoraj brez http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon16.gif ...se mi zdi, da so tudi precej zakomplicirali s sankcijami.... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...