KoryuBudo 4. julij 2014 Prijavi Deli 4. julij 2014 Pozdravljena domoljubka, Za začetek bi se vam želel najlepše zahvaliti za vaš odgovor na moja iztočno izpostavljena vprašanja, ki ste ga podali v vaši objavi, pod zaporedno številko: 3394, na 136. strani v trenutni temi. Pri čemer bi želel tudi omeniti, da sem bil z vašim odgovorom najbolj zadovoljen, saj ste se na kratko dotaknili vseh mojih izpostavljenih vprašanj, razen zadnjega seveda, ter ste tudi podali točno to, po čemer sem vas spraševal - konkretne praktične rešitve. Nadvse mi je tudi všeč, da ste se spomnili tega, kar vam je nekoč omenil tovariš predmeta: Obramba in zaščita, saj njegova trditev vsekakor drži. Kakor mi je tudi všeč, da ste malo bolj jasno podali definicijo neoliberalizma, s čimer sedaj vemo s kom oziroma s čim imamo opravka v naši razpravi. Predvsem pa mi je všeč, da ste izpostavili problematiko medijev ter njihovo vlogo in pomen za normalno delovanje civilne družbe. Nadvse sem tudi zadovoljen z vašim pristopom k reševanju problematike iz naslova prebujanja tako civilne družbe kot tudi civilne iniciative našega naroda, kjer ste se vestno držali najbolj preprostih in enostavnih praktičnih rešitev. Katerih se lahko loti sleherni izmed nas brez kakršnih koli izgovorov, v kolikor se za to tudi odloči. Pri čemer je na tem mestu potrebno tudi eksplicitno izpostaviti, da tovrstne preproste in enostavne praktične rešitve, v nobenem pogledu ne izgubljajo svoje učinkovitosti. Kajti v kolikor slednjim pristopi zadostno število posameznic in posameznikov je moč z njimi doseči v sorazmerno kratkem časovnem obdobju gromozanske premike in spremembe, za katere večina trenutno meni, da so zgolj utopične narave. A vsi, ki zagovarjajo najrazličnejša stališča, da s pomočjo tovrstnih pristopov in rešitev ni moč doseči in izpeljati konkretnih in gromozanskih premikov in sprememb na bolje, so dejansko zgolj zagovorniki najrazličnejših pretikajočih idej in ideologij. Katerih večina dejansko povsem iskreno meni ter tudi trdno verjame, da so edino pretikajoče ideje in ideologije stvarne narave, medtem ko je vse ostalo zgolj utopično razmišljanje, praznoverje in vraževerje. Vendar vse zagovornice in zagovorniki najrazličnejših pretikajočih idej in ideologij, ki obvladujejo zahodno civilizacijo vse od vzpona razsvetljenskega gibanja v 18. stoletju dalje, pozabljajo in tudi zanemarjajo tako pomen, vpliv kot tudi moč vere. Kar je zgolj posledica tega, da nadvse marljivo enačijo vero z vsem nazadnjaškim, iracionalnim, kaosom ter podobno. Vera je zelo daleč od tega bi bila kakor koli nazadnjaška, medtem ko je na drugi strani vsekakor iracionalna, saj vera primarno temelji na verskem izkustvu, ki je primarni nosilec sistema diametralnega nasprotja: zavest - intuicija oziroma sistema diametralnega nasprotja: misel - uvid. Po drugi strani pa vera vedno hodi z roko v roki z duhovnostjo, katera primarno temelji na duhovnem izkustvu, ki je primarni nosilec sistema diametralnega nasprotja: intuicija - podzavest oziroma sistema diametralnega nasprotja: uvid - arhetip/aspekt posameznega arhetipa. Iz česar posledično sledi, da vera in duhovnost nimata ničesar skupnega s kognitivnimi procesi in razumom, kateri predstavljajo temeljne sestavne dele človekovega zavednega dela jaza - ega. Zaradi česar sta vera in duhovnost vnaprej iracionalna, saj racionalnost predstavlja zgolj enega izmed temeljnih sestavnih delov človekovega razuma. V kolikor upoštevamo zgoraj izpostavljena dejstva lahko hitro določimo jedro spora med najrazličnejšimi pretikajočimi idejami in ideologijami ter vsemi ostalimi idejami in ideologijami. Namreč jedro spora se nahaja v večstoletnem spopadu med doktrino: objektivnosti, katero zagovarjajo najrazličnejše pretikajoče ideje in ideologije, na eni strani ter na drugi strani doktrino: subjektivnosti, katero zagovarjajo ostale ideje in ideologije. Pri čemer pa na tem mestu ne smemo zanemariti, da obstajajo tudi ideje, ki zagovarjajo tako imenovano: ne-doktrino, katera istočasno tako združuje kot tudi presega obe predhodno omenjeni doktrini. Vse zagovornice in zagovorniki najrazličnejših pretikajočih idej in ideologij z njihovim zagovarjanjem slednjih dejansko zagovarjajo doktrino objektivnosti, katera temelji izključno na kavzalno-dualistično-deterministično-racionalno-analitično-absolutističnem načinu razmišljanja. Kateremu je povsem tuja in nerazumljiva kakršna koli drugačna oblika razmišljanja, katere istočasno tudi zaznava kot neposredne oblike groženj za njegov obstoj. Posledično kakršen koli dejanski pomen, vpliv in moč vere za tovrstne posameznice in posameznike preprosto ne obstaja niti kot hipotetična možnost. Pri čemer v njihovi parcialni subjektivni realnosti preprosto niso sposobni niti zmožni doumeti, da vse, kar je predmet kakršnega koli človekovega osebnega in/ali strokovnega preučevanja, udejstvovanja in delovanja, v prvi osnovi temelji prav na veri; oziroma pravilneje na verskem in duhovnem izkustvu. Zaradi česar so tovrstne posameznice in posamezniki vedno znova presenečeni in posledično tudi povsem nepripravljeni, ko se soočijo z delovanjem vere in duhovnosti; oziroma v kolikor to povem malo drugače z delovanjem arhetipov, aspektov posameznih arhetipov, arhetipskih simbolov, arhetipskih idej, vrlin, uvidov in spoznanj. Delovanje najrazličnejših tovrstnih nosilcev psihične energije je zagovornicam in zagovornikom najrazličnejših pretikajočih idej in ideologij v celoti terra incognita ter ko se izrazi na masovni kolektivni ravni za njih predstavlja utelešenje njihovega arhetipskega strahu pred Velikim neznanim, katerega označujejo z najrazličnejšimi pojmi, kot so to na primer: iracionalnost, fundamentalizem, fanatizem, kaos in podobno. A dejstvo ostaja nespremenjeno, da je moč tovrstne naravne sile, procese in zakonitosti obvladovati izključno na osnovi našega podrobnega preučevanja njihovih stvarnih narav in načinov delovanja. V kolikor pa nameravamo dejansko podrobno preučevati njihove stvarne narave in načine delovanja, moramo razviti način razmišljanja, ki bo predstavljal antipod kavzalno-dualistično-deterministično-racionalno-analitično-absolutističnemu načinu razmišljanja, kateri predstavlja temelj doktrine objektivnosti, na kateri temeljijo sleherne pretikajoče ideje in ideologije. Kako lahko razvijemo antipod kavzalno-dualistično-deterministično-racionalno-analitično-absolutističnemu načinu razmišljanja? Preprosto tako, da za začetek prenehamo negirati dejanski pomen, vpliv in moč vere. Kajti sleherna ideja, misel, mnenje, stališče, pogled, razlaga, razmišljanje... ni vredno ničesar, v kolikor vanj ne verjamemo z vsem Kdo in Kaj resnično smo ter seveda iracionalno. V kolikor ne verjamemo trdno, neomajno, odločno, brezkompromisno... z vsem Kdo in Kaj resnično smo v nekaj ter smo za to pripravljeni kadar koli in ne glede na vse plačati tudi najvišjo možno ceno, potem ne bomo nikoli v ničemer uspeli ter bomo v sleherni nameri, ki si jo bomo zadali tudi klavrno propadli. Osebno vedno pravim: "Povej mi v kaj verjameš z vsem Kdo in Kaj resnično si ter si zato tudi pripravljen kadar koli ne glede na vse plačati najvišjo možno ceno in ti povem kdo si." Vsakič, ko prenehamo verjeti v nekaj s tem vedno sprejmemo poraz kot svojo edino možnost. S sprejetjem lastnega poraza pa naredimo vse naše pretekle žrtvovanja, odrekanja in prizadevanja ter vsa žrtvovanja, odrekanja in prizadevanja naših predhodnic in predhodnikov za nesmiselna in brezpredmetna. S tem, ko sprejmemo poraz za svojo edino možnost pljunemo v obraz tako vsemu, za kar smo se vse do takrat prizadevali, kot tudi vsem preteklim rodovom, katerih delo smo zgolj nadaljevali vse do točke, ko smo sprejeli poraz za svojo edino možnost. S sprejetjem poraza kot naše edine možnosti preprosto obupamo, se vdamo in ne storimo ničesar več, da bi se mu izognili. "All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing." Edmund Burke Ali v kolikor potrebujemo kakšno lekcijo iz zgodovine... Leta 480 pr. n. št. se je špartanski kralj Leonidas I. odločil odločno zoperstaviti vojaški moči takratne svetovne vojaške in gospodarske velesile Ahemenidskemu Perzijskemu cesarstvu, v bitki pri Termopilah, kjer je skupaj z njegovimi možmi tudi padel. A vse do današnjih dni odmeva: "Go tell the Spartans, thou who passest by, "That here, obedient to their laws, we lie." Bitka pri Termopilah je bila ključnega pomena, da so združene grške mestne države naslednje leto, 479 pr. n. št., v bitki pri Plateji, odločilno porazile agresorske vojaške sile Ahemenidskega Perzijskega cesarstva. Leta 334 pr. n. št. se je Aleksander Veliki odločil doseči nemogoče - osvojiti Ahemenidsko Perzijsko cesarstvo z zgolj 30.000 možmi in približno 5.000 konjeniki, kar je uspel tudi doseči le čez slabih 5 let. Leta 329 pr. n. št. je uspešno osvojil celotno Ahemenidsko Perzijsko cesarstvo. Spomladi leta 218 pr. n. št. se je Hannibal Barca odločil doseči nemogoče - z njegovo armado prečkati Pireneje, celotno, takrat povsem neznano, ozemlje današnje južne Francije ter na koncu Alpe in tako prenesti bojišče v 2. kartažanski vojni na rimska tla. Hannibal Barca je uspešno prečkal celotno pot v manj kot 8 mesecih ter 21. decembra 218 pr. n. št. v bitki pri Trebiji prvič odločilno porazil Rimljane na njihovem domačem terenu. V omenjeni bitki je Hannibal Barca izgubil le 4.000 do 5.000 mož in nekaj bojnih slonov od njegove armade, ki je skupno štela 20.000 mož, 10.000 konjenikov in 37 bojnih slonov, medtem ko so skupne izgube rimske armade, ki je skupno štela 38.000 mož in 4.000 konjenikov, znašale 32.000 mož. In to navkljub dejstvu, da je do bitke pri Trebiji prišlo le približno 14 dni za tem, ko je Hannibal Barca z njegovo armado uspešno prečkal Alpe in vstopil na ozemlje Rimske republike. Iz celotne človeške zgodovine, in ne le iz njenega vojaškega dela, se lahko naučimo, da sleherna velika človeška dejanja primarno temeljijo na delovanju najrazličnejših arhetipov, aspektov posameznih arhetipov, arhetipskih simbolih, arhetipskih idejah, vrlinah, uvidih in spoznanjih. Kateri so po svoji naravi v celoti iracionalni in povsem nerazumljivi sleherni obliki kavzalno-dualistično-deterministično-racionalno-analitično-absolutističnega načina razmišljanja, na katerem temelji doktrina objektivnosti, na kateri temeljijo vse najrazličnejše pretikajoče ideje in ideologije. V kolikor nas zgodovina želi kar koli naučiti je njena prva osnovna lekcija, da nikoli ne podcenjujmo pomena, vpliva in moči človekove vere v nekaj/nekoga. Spoštovana domoljubka, na tem mestu imam za vas naslednji sklop vprašanj:Na kakšen način bi lahko civilna družba uporabila v svoj prid dejstvo, da vsi mediji temeljijo na zakonitostih prostega trga ter zagotavljanja lastnih finančnih sredstev?Ali civilna družba za njeno normalno delovanje dejansko potrebuje kakršno koli ideologijo ali je dovolj, da razvije zgolj eno ali nekaj preprostih idej, s katerimi se bo lahko poistovetila večina njenih predstavnic in predstavnikov?Kaj naj bi predstavljalo osnovo ideologije oziroma ideje/idej aktivne civilne družbe?Ali lahko vsaj malo podrobneje nakažete v kakšno smer in po kakšnem ključu naj bi se po vašem združevala in samoorganizirala civilna družba?Kaj bi lahko bili potencialni viri finančne samozadostnosti civilne družbe?Ali bi lahko predlagali kakršen koli provizoričen primer načina izbiranja zakonitih predstavnikov v okviru civilno družbenih organizacij?Po kakšnem ključu in kako naj bi civilna družba aktivno sodelovala pri odločanju reševanja aktualno perečih političnih in gospodarskih nacionalnih problemov? "The eye that looks ahead to the safe course is closed forever." Frank Herbert, Dune Messiah "Try looking into that place where you dare not look! You'll find me there, staring out at you!" Frank Herbert, Dune Messiah Lep pozdrav,KoryuBudo 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
KoryuBudo 4. julij 2014 Prijavi Deli 4. julij 2014 Vse bi lahko, če ne bi MI tu na tem forumu PRAKTIČNO pokazali zakaj se ne da, že tu Kaj šele tam kjer je nekritična masa večja... Ker masi sta problem Kučan in Janša, pa problem je polpretekla zgodovina, pa problem je zgodovina Iz nje se ničesar ne naučimo, vedno jo pa vlačimo iz naftalina, kadar je treba dokazat kdo je za kaj tekoče kriv... Ktere barve so tajkuni... Na rit me je vrgla povezava recimo Kučanovega človeka Petana z bratom od Janeza Janše Kučanov človek je Janšinem najbližjem človeku štango gor držal ves čas A na zunaj klanje Za medije, za maso in mi ki mislimo da smo pametnejši, da boljše opazujemo, delamo isto.... Tudi tisti, ki se modro distancirajo od te politike ne naredijo v bistvu ničesar boljšega, ker z distanco potrjuješ oblast sovražnika.. zdej kaj je za Slovenijo dobro Za Slovenijo bi bilo dobro ne zadolževati se, kajti, če si dolžan par jurčkov, ti država rubi nepremičnino, če si dolžan par deset miljard, ti svetovna banka rubi državo Torej furanje demokratičnih socializmov, ala Violeta Tomić, ne bo funkcioniralo, če se bodo za to odločili samo Slovenci in nihče drug Pobrati denar iz davčnih oaz? Idem, to mora bit konsenz na nivoju EU, ne pa akcija posameznih držav.. Rusija je izračunala, da ji je iz države izšlo najmanj 400 miljard evrov, v razne oaze..Pa če Rusija ne more tega denarja nazaj dobit, mislm da ga tut najšibkejši člen volilne kandidature ne bo mogel.. Včeraj spremljal soočenje neparlamentarcev.. Spet enak simptom kot pri parlamentarcih obljubljanje stvari za katere vemo, da jih ne sam ne bomo uresničili ampak da jih niti nismo sposobni uresničit..Projekciramo naše želje in sanje v realno obljubo volivcem Oni od Cerarja je izpadel celi lolek, a edini, ki se je trudil zadrževat v realnih okvirjih resetirat je treba volivce, definitivno... Mi smo problem Pozdravljeni Pico Della Mirandola, Žal vas moram obvestiti, da sem z vašim odgovorom še najmanj zadovoljen. V kolikor se ne motim sem vam za izziv postavil nadvse preprosto vprašanje, in sicer: "Kako bi nas prepričali, da naj začnemo razmišljati o tovrstnih položajih?" Na katerega ste mi trenutno odgovorili le na način, katerega pogostokrat uporabljamo pri svojem argumentiranju zakaj ne želimo prevzemati kakršnih koli javno izpostavljenih vodilnih vodstvenih funkcij. A v kolikor želite vam bom na tem mestu parafriziral svoje vprašanje. Na kakšen način bi, vi osebno, prepričali sposobno posameznico/posameznika, ki poseduje zadostni obseg tako strokovnih znanj in izkušenj kot tudi zrelo in uravnoteženo razvito osebnost ter jasne vizije, da se javno izpostavi s prevzemom takšne ali drugačne javno izpostavljene vodilne vodstvene funkcije, s katero lahko začne realizirati določeno svojo jasno vizijo skupaj s pasivnimi in nezainteresiranimi posameznicami in posamezniki, kateri se niso pripravljeni v ničemer na kakršen koli način javno izpostaviti? "Power tends to isolate those who hold too much of it. Eventually, they lose touch with reality... and fall." Frank Herbert, Dune Messiah Lep pozdrav,KoryuBudo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
KoryuBudo 4. julij 2014 Prijavi Deli 4. julij 2014 KoryBudo, včasih se je dobro postaviti v čas in prostor. Smo namreč na Luninem forumu, alter portalu, gostujemo pri Marsi, ki mora bit totalna faca, da se je odpovedala moderatorstvu in pokroviteljstvu nad nami, čeprav gostujemo v njeni dnevni sobi. Tu sprejemam njeno moderatorstvo, (če se bo pojavilo), vaš poskus usmerjanja debate, ki pa res da velikokrat zaide v osebna obračunavanja pa tudi cenim, vendar brez zamere: tudi vprašanja je potrebno znati modro postavljati. Nekatera vaša vprašanja so vsekakor zanimiva, moram pa povedati, da za namene debate na Luninem forumu vsekakor ne bom delala makroekonomskih izračunavanj, se pa že nekaj časa brcam v rit, da bi na temo 2. pokojninskega stebra napisala magistrsko nalogo in tale vzpodbuda mi bo dobrodošla - čeprav me glede teme vleče bolj nekam drugam. Pico....3. svetovna praviš? Saj to pa mi Balkanci znamo skuhat, smo že dokazali. Pozdravljena Ceres, Ali je na osnovi vsebine vaše zgoraj citirane objave moč sklepati, da želite izstopiti iz javnega izziva, v katerega ste prostovoljno vstopili v trenutku, ko ste objavili vašo objavo, v kateri ste prostovoljno zelo na kratko spregovorili o določenih vprašanjih, katerem sem vam namenil v svojem javnem izzivu? V kolikor želite izstopiti iz omenjenega javnega izziva, katerega ste povsem prostovoljno sprejeli, vse kar morate storiti je zgolj to, da to tudi javno poveste. Pri čemer pa se vam ni potrebno v nobenem pogledu kakor koli sklicevati na spoštovano Marso. V končni fazi menim, da bi tudi njo utegnili nadvse zanimati vaši odgovori na moja trenutno zastavljena vprašanja, kakor tudi na moja nadaljnja morebitna vprašanja. Po drugi strani pa tudi nadvse radi razpravljate o makroekonomskih vprašanjih in družbenih problematikah; kakor je tudi moč iz vsebine vaših preteklih objav moč sklepati, da imate vsekakor določena konkretna znanja in izkušnje iz ekonomije. Na osnovi česar se mi na tem mestu poraja naslednje vprašanje. Čemu vnaprej zavračati priložnost, da javno predstavite tako vaša strokovna kot tudi osebna razmišljanja ter z vsemi nami delite vaša znanja in izkušnje? V končni fazi vendarle velja rek: "Znanje, ki ga ne delimo z drugimi je mrtvo in neuporabno znanje." "You do not take from this universe. It grants you what it will." Frank Herbert, Dune Messiah "This is the fallacy of power: ultimately it is effective only in an absolute, a limited universe. But the basic lesson of relativistic universe is that things change. Any power must always meet a greater power." Frank Herbert, Children of Dune Lep pozdrav,KoryuBudo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 4. julij 2014 Prijavi Deli 4. julij 2014 za polnjenje praznine je idealno virtualno dokazovanje svojega prav... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 4. julij 2014 Prijavi Deli 4. julij 2014 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif Predlagam deset batin po Picotovi riti in osemdeset skelc. Ako vi prevzamete izvršilno funkcijo pri omenjeni kazni, pokorno izjavljam da sem jo pripravljen sprejeti, saj je povsem zaslužena, le deset je premalo in tistih 80 preveč, nemara bi zgolj zamenjali količino pri predlaganima sankcijama. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
KoryuBudo 4. julij 2014 Prijavi Deli 4. julij 2014 Spoštovana Ceres, Vse kar potrebujete je zgolj en sam odgovor na eno samo moje vprašanje, s katerim boste prepričali tako mene osebno kot tudi spoštovano domoljubko in spoštovanega Pico Della Mirandolo in bom izpolnil svoj del našega dogovora. Pri čemer se vam ni potrebno lotevati vprašanj, ki zahtevajo poleg makroekonomskih in mikroekonomskih znanj, podrobnih analiz, strokovnih ocen... še marsikatero drugo znanje. Saj trdno verjamem, da ste sposobni prepričati z določenim vašim predlogom praktične rešitve katere koli problematike, ki je predmet vaše obravnavate, tako mene osebno kot tudi spoštovano domoljubko in spoštovanega Pico Della Mirandolo. Moj drugi pogoj za izpolnitev mojega dela našega dogovora je le to, da nam vsem trem ponudite konkretno praktično rešitev, s pripadajočim konkretnim opisom njene izvedbe. Kar vam ne bi smelo predstavljati kakršnega koli pretežkega izziva. Mogoče le še en manjši namig. Ključ do vašega uspešnega zaključka trenutnega izziva se skriva v vašem medsebojnem sodelovanju ter v tem, da se osredotočite zgolj na to, kako lahko vi trije skupaj doprinesete vaš doprinos k rešitvi katere koli problematike, ki sem jih vam izpostavil v svojem javnem izzivu. Torej osredotočite se na manjše projekte. Pri čemer upoštevajte, da je povsem vseeno kateri oziroma čigav projekt boste skupno v celoti izpeljali. Vsak od vas treh poseduje zadostni obseg zelo različnih osebnih in strokovnih znanj in izkušenj. Katere vam skupaj (združene v en celovit multidisciplinaren in pluralističen sistem) lahko omogočijo, da boste več kot le uspešno izpeljali en projekt, ki si ga boste izbrali. A v kolikor boste vztrajali vsak na vašem področju oziroma na vprašanjih, ki sem vam jih ločeno izpostavil, ne boste imeli nobenih možnosti, da uspešno opravite vaš izziv. Torej sodelujte, povezujte... se med seboj, predvsem pa se razmišljajte izven najrazličnejših kalupov. Bodite samoiniciativni, drzni, enotni in kreativni... Lep pozdrav,KoryuBudo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 4. julij 2014 Prijavi Deli 4. julij 2014 Pozdravljeni Pico Della Mirandola, Žal vas moram obvestiti, da sem z vašim odgovorom še najmanj zadovoljen. V kolikor se ne motim sem vam za izziv postavil nadvse preprosto vprašanje, in sicer: "Kako bi nas prepričali, da naj začnemo razmišljati o tovrstnih položajih?" Na katerega ste mi trenutno odgovorili le na način, katerega pogostokrat uporabljamo pri svojem argumentiranju zakaj ne želimo prevzemati kakršnih koli javno izpostavljenih vodilnih vodstvenih funkcij. A v kolikor želite vam bom na tem mestu parafriziral svoje vprašanje. Na kakšen način bi, vi osebno, prepričali sposobno posameznico/posameznika, ki poseduje zadostni obseg tako strokovnih znanj in izkušenj kot tudi zrelo in uravnoteženo razvito osebnost ter jasne vizije, da se javno izpostavi s prevzemom takšne ali drugačne javno izpostavljene vodilne vodstvene funkcije, s katero lahko začne realizirati določeno svojo jasno vizijo skupaj s pasivnimi in nezainteresiranimi posameznicami in posamezniki, kateri se niso pripravljeni v ničemer na kakršen koli način javno izpostaviti? "Power tends to isolate those who hold too much of it. Eventually, they lose touch with reality... and fall." Frank Herbert, Dune Messiah Lep pozdrav,KoryuBudo Se opravičujem cenjeni Koryubudo, ker nisem prepoznal vprašanja in s tem naredil napako, ki jo očitam drugim, pars secunda.Namreč, nisem dovolj pozorno prebral vašega sestavka, oziroma, spregledal sem vprašanja hitoč, razlagati dejansko stanje kakor ga subjektivno vidim in doživljam Osredotočivši na vaše vprašanje pa bom takole povedal.. Recimo vi, bi v mnogočem, če že ne skoraj v vsem bili čisto primerni za vodenje sistemov, kot je državni aparat-Kako bi vas poskusil pritegniti v izvrševanje te funkcije?Ne bi vas,iz preprostega razloga, ki se skriva v ljudski samoiniciativi, ki sta jo z Domoljubko predelali v enih od zgornjih prispevkovIn kaj se to skriva v ljudski samoiniciativi?To da funkcionira samo kadar obstaja subjektivni interes posameznika, ki se parcialno pokriva z drugimi subjektivnimi interesi drugih posameznikov v lokalni skupnosti.Na nivoju države, je pa interesov, tako posameznikov kot skupnosti tako raznolik, da je ni oblasti, ki bi uspešno zadovoljila potrebe vseh oziroma vsaj večine teh posameznikov.. Naj ponazorim na primeru Pri tazadnjih vse državnih demonstracijah,smo tukajšnje sogovornike, kot je cenjena Domoljubka in še bolj cenjena(k je šef) Marsa opozarjali, na perfidno igro organizatorja, ki ni bi spontan, še najmanj pa si je želel to kar so si želele ljudske množice.Tedaj sem opozarjal, da gre za nelegalen puč zoper vlado Janeza Janše in ne za brezpogojni boj proti koruptivni politiki ne glede na barvo politične pripadnosti. Takrat so nas omenjene cenjene sogovornice obtožile inertnosti, pasivnosti, rušenja ljudske iniciative in hvalile in se klele v dobronamernost udeležencev v nasilnih demonstracijah.. Še tako smešna konkluzija se je prikradla upornikom, da so neonacisti (precej poznam tole sceno)ugrabili demonstracije da bi jih prikazali v negativni luči Danes vidimo, da je iniciativa in zanos pošel v tistem trenutku, ko je oblast prevzela pravoverna struja.. In nič ni moglo ljudi več spraviti na ulice.. Zatorej, sposobni ljudje stremijo k zagotavljanju narodovega blagorja, tudi na način ki ni všečen in populističen, predvidevam, da vi ne bi povišali minimalne plače na 1000 evrov neto, niti delili lap tope ali tablice, niti ukinjali privatno iniciativo, niti kako drugače ogrožali naše članstvo v EU in paktu NATO. Zato, bi verjetno bili deležni enakega pogroma, kot so ga deležni tisti, ki predstavljajo evropsko strujo v SLO Le da sedaj nisem več siguren kdo je to.. Eno je recimo jasno Tanja Fajon sposobna proevropejka, izhaja iz stranke z največ evroskeptiki in rusofili... nek šum mora biti med bazo in politikom In ta šum je razlog zakaj sposoben človek zlepa ne bo prevzemal v roke takega sistema kot je država Zato je to mesto rezervirano za sociopate, egocentike, psihopate, in mene, da si mal povišam plačo v relativnem brezdelju 1 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 4. julij 2014 Prijavi Deli 4. julij 2014 Politika CAOOOO...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif 1 Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 4. julij 2014 Prijavi Deli 4. julij 2014 ne pozabite ivekovih besed dragi slovenci ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ivek ni bil buda, pa je vse uganil http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 7. julij 2014 Prijavi Deli 7. julij 2014 http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/bratuskova-od-telekoma-odgnala-sklade-okoli-131-milijonov-evrov-izgube/341299 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 7. julij 2014 Prijavi Deli 7. julij 2014 1.Javno sprašujem: kje je morala, o kateri nam pridigate s prižnic? Odprto pismo katoliški cerkvi v Sloveniji. http://www.delo.si/tuditi/javno-sprasujem-kje-je-morala-o-kateri-nam-pridigate-s-priznic.html ÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷2. Pater med mašo: »Če ne boste volili SDS, boste grešili« Lojze Peterle je prepričan, da takšni pozivi vernikom niso primerni http://www.delo.si/novice/volitve/pater-med-maso-ce-ne-boste-volili-sds-boste-gresili.html Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 7. julij 2014 Prijavi Deli 7. julij 2014 mene ni zmotila pridiga v cerkvi, ker je ne obiskujem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ovce pa so vedno rabile pastirja in volka , da jih požre http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 7. julij 2014 Prijavi Deli 7. julij 2014 http://static-1.mojvideo.com/foto22818-31356-498892/slika.jpg Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 7. julij 2014 Prijavi Deli 7. julij 2014 volitve ?? takole http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://static-1.mojvideo.com/foto77688-30622-498008/a-gremo-voliti.jpg Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 8. julij 2014 Prijavi Deli 8. julij 2014 danes, ko se je pokazal sonček, sem pohitela na predčasne volitve ... oddala glas za eno izmed neparlamentarnih strank ... hudo prepričala me ni nobena izmed njih ... kot tudi ne ostale kakršenkoli bo izid ... da bi se v času enega leta pokazal kakšen napredek, ne samo v številkah, tudi tako, da bi vsi državljani to tudi občutili 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 8. julij 2014 Prijavi Deli 8. julij 2014 Se popolnoma strinjam, samo mi ni jasno,da po javnomnenjskih raziskavah še vedno status quo,SMC na prvem in SDS na drugem mestu!!!Nevem kaj je s tem folkom! Kot je že pisal Einstein, človeška norost je neskončna.Če se vsaj za 400% nekaj ne prevesi proti humanizmu smo popolnoma mimo,mladi se bomo prisiljeni odseljevat in past tuje ovce ali koze, saj bo kapitalistično usmerjen neo fašizem korporacijuničil vse socialno. Daleč od tega več nismo!Krizo vrednot, ne morejo rešiti nobeni, še posebej neo liberalno usmerjene obstoječe garniture od SMC do Alenke itd...Edino alternativo vidim v združeni levici, vsaj po programu, drugo me ne zanima! Mladina, dajmo zavihat rokave in naredit spremembo,po volitvah pa lahko tudi tak prizor dejansko kaj pomeni, Gold.Vse obstoječe stranke, ki že vrsto let silijo EU doktrino k nam, so za zgodovino! volitve ?? takole http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://static-1.mojvideo.com/foto77688-30622-498008/a-gremo-voliti.jpg 1 Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 9. julij 2014 Prijavi Deli 9. julij 2014 http://www.udarno.com/orban-banke-ce-vratiti-ukradeni-novac-ili-cu-im-uzeti-sve ne vem sicer če je to res,kar na tem portalu pišejo..A ni tale Orban s strani evropske levice(in seveda tudi naše) proglašen za fašista...Pa še Janša da je njegov frend.. Odkar vodi Madžarsko, je ta izšla iz recesije, odj...la Monsanto in GSO, zmanjšala javni in državni dolg... Mogoče bi pa namest združene levice in marihuane, treba bilo voliti Jankovića, s 50%+ glasov.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 9. julij 2014 Prijavi Deli 9. julij 2014 danes, ko se je pokazal sonček, sem pohitela na predčasne volitve ... oddala glas za eno izmed neparlamentarnih strank ... hudo prepričala me ni nobena izmed njih ... kot tudi ne ostale kakršenkoli bo izid ... da bi se v času enega leta pokazal kakšen napredek, ne samo v številkah, tudi tako, da bi vsi državljani to tudi občutili Ljudje , delate elementarne napake, zato, bi vam jaz vzel volilno pravico..Treba se je zmenit, in vsi glasovat za eno stranko, beri zgoraj.. Dejmo recimo Cerarju vsi svoj glas (mislim levičarsko usmerjeni), pa naj dobi 50 procentov oziroma več glasov in pol naj naredi nekaj, brez da bi se lahko izgovarjal na druge, opozicije, šibke koalicije... Vse to drobljenje glasov, je voda na mlin politikom s figo v žepu.. Ker vedo, da ne morejo dobit več k 20 posto, zato pa obljubljajo čuda in čudesa... Večinski sistem bi za Slovenijo bil edina rešitev tist ki zmaga naj vodi državo sam! Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 9. julij 2014 Prijavi Deli 9. julij 2014 http://wearechange.si/madzari-unicili-vsa-monsantova-polja-gso-koruze/ še en primer, ker mi nekje pišejo, da je Orban navaden populist, Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 9. julij 2014 Prijavi Deli 9. julij 2014 Nisem za drobljenje, po drugi strani pa razumem izbiranje po najboljših močeh... ker so že vsi siti in res izgleda, da pri nas prave alternative nikomur ni! Dejte mi objasnit, kaj je to izbiranje po najboljših močeh?Anti Janša?Legalizacija marihuane? jst sem tut za legalizacijo marihuane, ni pa to moj ključni faktor za izbiro neke politike..Novi obrazi? Tisto kar so recimo nam novi obrazi, ni nujno, da so v lokalni skupnosti, tudi mafijci so neznani in potencialno novi obrazi, vsaj večina njih.. Volit stranke brez programa, stranke s pravljičarskimi programi to ni izbiranje po najboljših močeh ampak vdanost v usodo in k tak, je pol skor res boljše, da volit ne greš Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 9. julij 2014 Prijavi Deli 9. julij 2014 Kolikor najbolj znajo Pico. Svet ni ustvarjen zate in po tebi in po tvoji logiki ... in zato si tudi tukaj, da se naučiš to videt in sprejet http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Nisem jaz tu ključni faktor, ne obremenjuj se z menoj.. Tudi ti boš verjetno imela kaj za povedat čez politiko volivce, in ti verjetno ne bo všeč, kot ti bo nek Lilijan rekel, da pač svet ni ustvarjen zate in po tvoji podobi.. in da morš to sprejet Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 9. julij 2014 Prijavi Deli 9. julij 2014 Pico vidim, da si se malo zapičil v marihuano, pa to ni bil moj namen in edinimotiv za združeno levico!Dejstvo je, da se moramo zoperstaviti obstoječim korporacijam in lobijem,ker želijo privatizirati, ma čisto vse! Humanizem, človek je na udaru, da se ga do konca izrabi in uniči. Verjetno ste včeraj slišali, da Nemci želijo za "Ausländere", ki se vozijo po njihovih lokalnih cestahuvesti neke vrste cestnine. Zdaj u tem razmišljajo tudi Avstrijci. Če ta model uspe in doživi uspehbo enako tudi pri nas, sicer nebi bilo slabo, ker bi, lahko s tem financirali popravilo lokalnih cest,samo si zamislite, kam vse to vodi naprej... Nemci vse bolj postajajo močni, na račun drugih držav, to je dejstvo! Ni dobro, da se služi na račun veliko drugih,pol se lahko kopiči kapital v rokah enih in istih. Ampak točno to kar vidimo danes pri nas so surovi prijemi neo politike,velikih korporacij...Želimo res biti hlapci v lastni državi, izgubiti totalno suverenost, bodoče generacije??? 3 Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 9. julij 2014 Prijavi Deli 9. julij 2014 jaz sem pa že volil, in tudi vem zakaj sem tako volil.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 9. julij 2014 Prijavi Deli 9. julij 2014 Ti jasno izražaš, da podpiraš status quo!!! Takšnih je veliko,tudi verjetno največ, ki bodo šli na volitve, ker živijo znotraj obstoječih logičnih premikovmalo na levo in malo na desno. Mislijo, da so realisti in racionalisti, toda sistem jih vara,ker nič ni tako kot mislijo, da je. Še posebej v potokih in rekah denarnih tokov. Dejte mi objasnit, kaj je to izbiranje po najboljših močeh?Anti Janša?Legalizacija marihuane? jst sem tut za legalizacijo marihuane, ni pa to moj ključni faktor za izbiro neke politike..Novi obrazi? Tisto kar so recimo nam novi obrazi, ni nujno, da so v lokalni skupnosti, tudi mafijci so neznani in potencialno novi obrazi, vsaj večina njih.. Volit stranke brez programa, stranke s pravljičarskimi programi to ni izbiranje po najboljših močeh ampak vdanost v usodo in k tak, je pol skor res boljše, da volit ne greš Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 9. julij 2014 Prijavi Deli 9. julij 2014 jaz sem pa že volil, in tudi vem zakaj sem tako volil.. Pico vidim, da si se malo zapičil v marihuano, pa to ni bil moj namen in edinimotiv za združeno levico!Dejstvo je, da se moramo zoperstaviti obstoječim korporacijam in lobijem,ker želijo privatizirati, ma čisto vse! Humanizem, človek je na udaru, da se ga do konca izrabi in uniči. Verjetno ste včeraj slišali, da Nemci želijo za "Ausländere", ki se vozijo po njihovih lokalnih cestahuvesti neke vrste cestnine. Zdaj u tem razmišljajo tudi Avstrijci. Če ta model uspe in doživi uspehbo enako tudi pri nas, sicer nebi bilo slabo, ker bi, lahko s tem financirali popravilo lokalnih cest,samo si zamislite, kam vse to vodi naprej... Nemci vse bolj postajajo močni, na račun drugih držav, to je dejstvo! Ni dobro, da se služi na račun veliko drugih,pol se lahko kopiči kapital v rokah enih in istih. Ampak točno to kar vidimo danes pri nas so surovi prijemi neo politike,velikih korporacij...Želimo res biti hlapci v lastni državi, izgubiti totalno suverenost, bodoče generacije??? Nisem se zapičil v marihuano, ampak bolj ko ne v tvoj post, kjer si to navedel kot razlog zakaj boš volil pravljičarje iz združene levice.Tudi marihuana je namreč, bila aktualna tema, vsa ta leta, pa je nobena leva vlada ni legalizirala, kljub temu da so bili od 20 let samostojnosti celih 15 let na oblasti. Torej, ergo, za karkoli narest je potrebna absolutna večina... Šele takrat lahko, tako kot Janković v Ljubljani, nekaj narediš in za to odgovarjaš, pred narodom, državo in Bogom.. slej k prej Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.