domoljubka 8. februar 2015 Prijavi Deli 8. februar 2015 napr. ZL se je poleg vsega kar počne zavzela tudi za odpis dolgov državljanov v revščini....In naj so še tako v samem toku dogajanj....ostala zasedba v vladi je enako nično naravnana....(Verižno reakcijo pa vidim tudi v mlačnosti in nepoznavanju problematike in neodzivnosti državljanov na preblem revščine....v drugih državah se državljani drugače odzivajo in razumejo pomebnost trdnosti socialne države ) PS ZL izjavaČeprav vladni koaliciji ob revščini “krvavi srce”, ni zmogla enotno podpreti enkratnega odpisa dolgov najrevnejšimNa včerajšnji nujni seji Odbora za finance in monetarno politiko inOdbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide, je Združena levicapredstavila predlog odpisa dolgov, s katerim bi razbremenilinajrevnejše prebivalce, državi pa ne bi naložili dodatnih izdatkov.Poslanci koalicije so na seji izrazili skrb nad situacijo hude revščine vSloveniji, pozorno poslušali pričevanja predstavnike nevladnih inhumanitarnih organizacij (Anita Ogulin, Gabi Čačinovič Vogrinčič, BredeKutin, ZDUSa idr.), nekateri posamezniki iz manjših koalicijskih strankso izrazili načelno podporo predstavljenim sklepom, ki pa pri glasovanjuniso bili potrjeni, kljub temu, da so bili prilagojeni glede napomisleke nekaterih poslancev. Na seji je ZL skupaj s civilnodružbo in humanitarnimi organizacijami poslance seznanila s socialnokatastrofo, ki sta jo je v Sloveniji za seboj pustili kriza invarčevalna politika, ki bremena te krize prenaša iz finančnega sektorjana pleča najrevnejših. Podatki kažejo, da se s svojimi prihodki težkopreživlja 22% gospodinjstev, medtem ko v Sloveniji živi vsaj 291.000ljudi pod pragom revščine. Iz statistike lahko tudi razberemo, da je vgospodinjstvih z enim dohodkom kar 75% takih, ki ne morejo shajati skozimesec, ter da vsaka tretja enostarševska družina pa živi pod pragomrevščine. Po podatkih Banke Slovenije so konec leta 2014 obveznostigospodinjstev skupno znašale 11,8 milijarde evrov, od tega 10,3milijarde posojil. Posledično je za vsaj 38 odstotkov gospodinjstev vSloveniji poravnanje tekočih življenjskih stroškov veliko breme.Vsi ti ljudje in vsa ta gospodinjstva imajo težave z osnovnimpreživetjem - plačevanjem položnic za vodo, ogrevanje, elektriko,komunalo itd.Zato smo v ZL mnenja, da je skrajni čas, da država, ki jez milijardami dokapitalizirala banke, danes dokapitalizira tudi ljudiin jim omogoči dostojno življenje tako kot so to že storile drugedržave: Hrvaška, Islandija in Makedonija. Omenjene države sozačele s programi premagovanja revščine in spodbujanjem gospodarskerasti z uvedbo delnih odpisov dolgov najrevnejšim prebivalcem. Islandska vlada je svojim državljanom odpisala nepremičninske dolgove terspodbudila potrošnjo gospodinjstev, zagnala gospodarstvo in rast brutodomačega proizvoda. Makedonija je z zakonskimi spremembami omogočilasocialno najbolj ogroženim odpis dolgov za elektriko, telefonijo,televizijo, ogrevanje in prekoračitev limita na kreditnih ter tekočihračunih. Na Hrvaškem je Vlada podpisala sporazum z državnimi podjetji,občinami in telekomunikacijskimi ter komunalnimi podjetji, na podlagikaterega je že začela z odpisovanjem dolgov svojim dolžnikom v višinipribližno 4.500 evrov. Sporazum predvideva, da državna podjetja inobčine prenehajo terjati tiste, ki svojih položnic ne morejo večplačevati v zameno za davčne odpustke.Dva dni nazaj je hrvaško finančnoministrstvo napovedalo, da bo odpisalo dolgove približno 55.000 ljudem,ki nimajo dovolj sredstev za sprotno življenje. Na nasprotnem polu revščine, ki pridobiva vse strašnejše razsežnosti, je ogromnobogastvo, ki se kopiči v rokah velikih finančnih institucij in peščiceljudi.Geslo 1% proti 99 dobiva vse bolj skrajne razsežnosti, zato bomokmalu lahko govorili o 0,1% proti 99, 9%.Grozovite posledice revščineso samo ena plat medalje - zato je najvažneje, da z odločnimi ukrepizačnemo reševati vse večjo neenakost, ki je posledica obstoječegakapitalističnega sistema.Prerazporeditev bogastva je nujen pogoj zabolj človeško družbo, za to pa mora poskrbeti država s svojimi ukrepi.Zato je ZL vladi v odgovor predlagala odpis dolgov po hrvaškem zgledu.Vlada bi se v zameno za davčne olajšave dogovorila s komunalnimi intelekomunikacijskmi podjetji, distributerji elektrike in občinami, datistim, ki ne zmorejo več plačevati položnic, oprostijo terjatve. Ta model bi pa prinesel dobro rešitev za vse. Predlagani ukrep namreč ne terja zadolževanja države, niti ne pretiranih proračunskih izdatkov. Z delnim odpisom bi bil vložek države pravzaprav minimalen, pridobila pabi podjetja (saj ti zneski nikoli ne bodo poplačani in so zanje izgubljeni) in najrevnejši prebivalci. Državna podjetja bi bila deležna davčnih olajšav, najrevnejšim bi omogočili, da zaživijo brez bremenadolgov, v končni fazi pa bi se ukrep poznal tudi na gospodarski rasti, saj bi se zaradi razbremenitve najrevnejših povečala tudi potrošnja.Prisotni poslanci so se seveda strinjali, da je skrajna revščinaproblem, ki ga je nujno nasloviti.S pobudo Združene levice so celosimpatizirali.A vendar se je - kot vedno – zalomilo v vladni koaliciji,ko je bilo treba besede spremeniti v dejanja.Glasovanje se je končalo z veliko večino proti in to kljub temu, da smo v Združeni levici pokazali pripravljenost na skupni dogovor s koalicijo. V Združeni levici smo prepričani, da gre za razumen in vsestransko koristensocialno-ekonomski ukrep, ki bo omogočil izboljšanje materialnegapoložaja in statusa številnih prebivalcev, očitno pa je, da vlada inkoalicija meni, da revščina ljudi v Sloveniji vendarle ni problem, ki bisi zaslužila vsaj delovno skupino, ki bi se z njim ukvarjala. 1 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 9. februar 2015 Prijavi Deli 9. februar 2015 Domoljubka, enkraten odpis dolgov brez sistemskih sprememb ni nobena rešitev, čez pol leta bodo vsi ti ljudje spet v isti ali še slabši situaciji! Je velika razlika med Islandijo in Hrvaško: pri prvi je bil odpis del sistemskega urejanja ekonomske situacije v državi, oni so naredili reze in red v finančnem sektorju in še marsikje na višjih nivojih, na Hrvaškem pa delajo tako kot v Andersenovi pravljici Deklica z vžigalicami. In isto bi bilo v Sloveniji. 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 9. februar 2015 Prijavi Deli 9. februar 2015 Domoljubka, enkraten odpis dolgov brez sistemskih sprememb ni nobena rešitev, čez pol leta bodo vsi ti ljudje spet v isti ali še slabši situaciji! Je velika razlika med Islandijo in Hrvaško: pri prvi je bil odpis del sistemskega urejanja ekonomske situacije v državi, oni so naredili reze in red v finančnem sektorju in še marsikje na višjih nivojih, na Hrvaškem pa delajo tako kot v Andersenovi pravljici Deklica z vžigalicami. In isto bi bilo v Sloveniji. Zakaj že ? Ker ljudje, ki so v dolgovih ne znajo z denarjem ?http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gifKer bi od jutri naprej bila situacija spet ista ? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_rolleyes1.gif ,,,Pa smo spet na začetku....kot da ne bi nikoli že nič razložila. o teh situacijah...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/crossfingers.gifPoglej nekaj strani nazaj...če nisi razumela...kaj pomeni za nekega človeka, ki ima blokiran račun zaradi nekaj sto ali tisoč €........potem nikoli ne boš....in je škoda, da še kaj razlagam..... Tako lahko razmišlja samo nekdo, ki je na milje stran od skupine ljudi, ki so v takšni revšini...Ko slišim takšne razlage....me prime, da bi vas vse takšne peljala na delovno mesto, kjer se vsakodnevno odvija na stotine realnih zgodb ljudi v stiski.... V Sloveniji takšni predlogi ne uspejo ravno zaradi vseenega folka, ki tako razmišlja.Politiki, ki ščitijo svoje malhe, zelo dobo poznajo ravno to karakteristiko neangažiranja- za sodržavljana v stiski pri nas.... Zato pa se nič ne zgodi...nič ne premakne. V teh državah, ki sem jih omenila in je ta zakon uspel, gre zato....da, ko se v njihovi bližini kaj takšnega dogaja, se ljudje poenotijo in delujejo kot eno....Razumejo kje se dogaja anomalija v državi ....in jo odpravljajo jasno in glasno...Celo država sama sprejme odgovornost za nastalo situacijo...Brez distance in s pravim razumevanjem - zakaj je do tega prišlo in kdo mora začet s premiki.... Tu pa vlada neka zagamanost .... Češ...dokler se meni ne dogaja....je boljše, da ne vidim in ne slišim, a ne ?Ne 100%...ampak 1000% sem, da bi se ljudem, ki bi se jim odpisalo dolgove...pa četudi samo za nekaj 100€, lajf lahko začel znova....Z blokiranim računom ne moreš niti na novo delovno mesto .To za seboj potegne niz problemov v verižni reakciji, ki sicer vleče ljudi na dno.... Pozanimaj se malo pri gospej Ogulinovi, Nusdorferjevi in pri kakšnih nevladnih organizacijah, ki delajo z ljudmi v stiski na terenu.....Spremljaj seje in službe na katerih se razgrinjajo dnevne zgodbe otrok in odraslih pred samoumorom zaradi te stiske. Očitno je le to, da ne razumeš in ne dojameš te probmatike, ki je prisotna dlje kot se o njej zdaj govori. 1 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 9. februar 2015 Prijavi Deli 9. februar 2015 Domoljubka, enkraten odpis dolgov brez sistemskih sprememb ni nobena rešitev, čez pol leta bodo vsi ti ljudje spet v isti ali še slabši situaciji! Je velika razlika med Islandijo in Hrvaško: pri prvi je bil odpis del sistemskega urejanja ekonomske situacije v državi, oni so naredili reze in red v finančnem sektorju in še marsikje na višjih nivojih, na Hrvaškem pa delajo tako kot v Andersenovi pravljici Deklica z vžigalicami. In isto bi bilo v Sloveniji. Med tistimi, ki jim je ZL prisluhnila, je recimo Anita Ogulin, ki mi je znana, je zelo čuteča ženska in je v vsakodnevnem stiku s hudimi življenjskimi stiskami. Vsi vemo, da neka kratkotrajna humanitarna pomoč ne bo bistveno spremenila življenja tistega, ki jo rabi - v smislu neke varne eksistence materialno dobro situiranega državljana. Pa vendar vsi darujemo. Pa imamo humanitarne organizacije, pa dobrodelne akcije, pa Botrstvo v Sloveniji, pa darovanje brezdomcem. In vsi to podpiramo. Tudi tisti, ki smo prepričani, da bi bilo veliko boljše, če tega ne bi rabili. Pa ki bi raje sistemsko ureditev, zaradi katere ljudje v skrajnih stiskah sploh pristali ne bi. Ampak klinc je v tem, da te sistemske ureditve niti nihče ne predlaga, niti je ni sposoben izpeljati. Po drugi strani pa verjamem, da je tudi blažitev neke hude stiske boljše kot ne narediti nič. Zaradi zgodb, ki jih slišim vsak dan, bi se mi zdela tudi ta poteza države, pa čeprav nepopolna, z napakami, boljše kot nič. So zgodbe, ko so ljudje resnično zablokirani, ko je ogrožena njihova eksistenca, zaradi nekaj sto ali tisoč evrov. Nekatere se rešujejo z akcijami v medijih, nekatere najbrž tragično končajo. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 9. februar 2015 Prijavi Deli 9. februar 2015 Fajn je k pišete o teh zadevah ljudje, ki imate polno rit vsega...ker ste kao čuteči.. kaj pa recimo, da se odločite letos ne it na dopust, pa razliko ki bi jo plačal brutalnim izkoriščevalcem nakažete centru za pomoč mladini in Ogulinovi? Lahko je s tujim kurcem po koprivah mlatit Pa me zanima koliko procentualno denarja, glede na dohodek oz. družinski proračun ste prispevali v humanitarne namene prosim kar vsi.. naj spregovorijo o tem odkrito...Jaz sem gor napisal moj dohodek, ne vidim, da se je še kdo opogumil... Torej spet pametovanje v anonimnosti.. in kljub takem dohodku, jaz osebno, ne moja gospa, prispevam čist vsaki mesec za botrstvo 30 evrov.. tko zafukam tri dni Moravskih Toplic.. za kaj že? a se lahko še kdo drug pohvali s tem? z besedo na dan najprej pa se predstavit ime priimek, kam ste nakazal, da se lahk preveri 2 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 9. februar 2015 Prijavi Deli 9. februar 2015 jaz doniram VEDNO anonimna - redni prejemniki so Zavetišče Horjul, Pediatrična in naši (okrajni) gasilci. Občasno nakažem še kaki družini, kar pač ujamem v medijih - prosto po občutku in znesku.Žal ne boš mogel preveriti resničnosti navedb http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mellow.png 2 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 9. februar 2015 Prijavi Deli 9. februar 2015 verjamem ti, brez preverbe.. dalje Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 9. februar 2015 Prijavi Deli 9. februar 2015 ti jo bo Združena levica povišala, Križanič je obljubil 1000 minimalca.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 9. februar 2015 Prijavi Deli 9. februar 2015 kurac je to, če imaš premajhno plačo da si niti dolgove ne moreš ustvarit, da ti jih lahk pol zbrišejo..da lahko zadihašSvet je zlo krivičen.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 9. februar 2015 Prijavi Deli 9. februar 2015 to je zato , ker nočeš socializma ...v socializmu smo se lahko zapufali, pufe pa nam je odplačala inflacija ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pngsaj smo blizu starih cajtovvrednost evra je že fajn padla http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 9. februar 2015 Prijavi Deli 9. februar 2015 Tudi jaz se glede tega strinjam... sem sodobni desničar.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 9. februar 2015 Prijavi Deli 9. februar 2015 Moram priznat, da si me presenetil.presenečen sem da sem te presenetil.. Jaz sem do istospolne skupnosti vedno gojil kulturo ne tolerance, ki je drugo ime za strpno nerazumevanje, ampak dober prijateljski odnos, nenazadnje sem imel in imam veliko prijateljev ki so homoseksualci.. žal nobene lezbijke, In poznam problematiko iz obeh plati Nisem pa ravno navdušen nad parado ponosa oziroma njihovo kitsch izvedbo.. cenene provokativnosti.. Za pravice se je treba borit mal drgač In veseli me da se je končno nekdo spomnil da se da to v prvi plan glede na to da se Cerarjevi niso Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 9. februar 2015 Prijavi Deli 9. februar 2015 poroka je samo simbolično dejanje, tisto drugo je važnejše..dedovanje, skrb, posvojitve po ... itd itd Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 9. februar 2015 Prijavi Deli 9. februar 2015 Zakaj že ? Ker ljudje, ki so v dolgovih ne znajo z denarjem ?Ker bi od jutri naprej bila situacija spet ista ? ,,,Pa smo spet na začetku....kot da ne bi nikoli že nič razložila. o teh situacijah...Poglej nekaj strani nazaj...če nisi razumela...kaj pomeni za nekega človeka, ki ima blokiran račun zaradi nekaj sto ali tisoč €........potem nikoli ne boš....in je škoda, da še kaj razlagam..... Tako lahko razmišlja samo nekdo, ki je na milje stran od skupine ljudi, ki so v takšni revšini...Ko slišim takšne razlage....me prime, da bi vas vse takšne peljala na delovno mesto, kjer se vsakodnevno odvija na stotine realnih zgodb ljudi v stiski.... V Sloveniji takšni predlogi ne uspejo ravno zaradi vseenega folka, ki tako razmišlja.Politiki, ki ščitijo svoje malhe, zelo dobo poznajo ravno to karakteristiko neangažiranja- za sodržavljana v stiski pri nas.... Zato pa se nič ne zgodi...nič ne premakne. V teh državah, ki sem jih omenila in je ta zakon uspel, gre zato....da, ko se v njihovi bližini kaj takšnega dogaja, se ljudje poenotijo in delujejo kot eno....Razumejo kje se dogaja anomalija v državi ....in jo odpravljajo jasno in glasno...Celo država sama sprejme odgovornost za nastalo situacijo...Brez distance in s pravim razumevanjem - zakaj je do tega prišlo in kdo mora začet s premiki.... Tu pa vlada neka zagamanost .... Češ...dokler se meni ne dogaja....je boljše, da ne vidim in ne slišim, a ne ?Ne 100%...ampak 1000% sem, da bi se ljudem, ki bi se jim odpisalo dolgove...pa četudi samo za nekaj 100€, lajf lahko začel znova....Z blokiranim računom ne moreš niti na novo delovno mesto .To za seboj potegne niz problemov v verižni reakciji, ki sicer vleče ljudi na dno.... Pozanimaj se malo pri gospej Ogulinovi, Nusdorferjevi in pri kakšnih nevladnih organizacijah, ki delajo z ljudmi v stiski na terenu.....Spremljaj seje in službe na katerih se razgrinjajo dnevne zgodbe otrok in odraslih pred samoumorom zaradi te stiske. Očitno je le to, da ne razumeš in ne dojameš te probmatike, ki je prisotna dlje kot se o njej zdaj govori.Nikamor me ni treba vozit, ti trapa vzvišena, ker sem že sredi tega. S 600 evri plače sama preživljam tri otroke. Pravkar sem si od prijatelja izposodila za plačilo elektrike, da nam je niso izklopili. To je polovična začetniška učiteljska plača, ki jo imam zato, ker se nam je v dveh letih tako zmanjšal vpis zaradi ekonomske emigracije, pa zato, ker starši v naši obubožani regiji pošiljajo tudi bolj bistre otroke raje v poklicne šole, ker vedo, da jih ne bodo mogli študirat... začetniško pa zato, ker so že odkar delam v šolstvu blokirana napredovanja. Tako da se goni nekam ti gos neumna. Če bi mi katerikoli politik ponudil odpis dolga bi mu pljunila v ksiht. Ne rabim odpisa dolga, rabim normalno državo in normalne razmere za delo in ustvarjanje in pošteno plačilo za kvalitetno delo. Lahko si pomagam sama (in delam na tem), samo naj me ne ovirajo pri tem! Ti pa nehaj govorit traparije. Če nimaš dnarja za položnice plačat, si hitro spet zapufan, če ne prej, pa takrat ko ti crkne stara kripa. Ponavljam, to je isto, kot gretje z vžigalicami v tisti pravljici. Rešitve so drugje. 3 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 9. februar 2015 Prijavi Deli 9. februar 2015 Nikamor me ni treba vozit, ti trapa vzvišena, ker sem že sredi tega. S 600 evri plače sama preživljam tri otroke. Pravkar sem si od prijatelja izposodila za plačilo elektrike, da nam je niso izklopili. To je polovična začetniška učiteljska plača, ki jo imam zato, ker se nam je v dveh letih tako zmanjšal vpis zaradi ekonomske emigracije, pa zato, ker starši v naši obubožani regiji pošiljajo tudi bolj bistre otroke raje v poklicne šole, ker vedo, da jih ne bodo mogli študirat... začetniško pa zato, ker so že odkar delam v šolstvu blokirana napredovanja. Tako da se goni nekam ti gos neumna. Če bi mi katerikoli politik ponudil odpis dolga bi mu pljunila v ksiht. Ne rabim odpisa dolga, rabim normalno državo in normalne razmere za delo in ustvarjanje in pošteno plačilo za kvalitetno delo. Lahko si pomagam sama (in delam na tem), samo naj me ne ovirajo pri tem! Ti pa nehaj govorit traparije. Če nimaš dnarja za položnice plačat, si hitro spet zapufan, če ne prej, pa takrat ko ti crkne stara kripa. Ponavljam, to je isto, kot gretje z vžigalicami v tisti pravljici. Rešitve so drugje. ...Ne rabiš se jezit Iknee.Moraš razumet razliko nad imenovalcem. Ti si izobražena ženska z univerziteno izobrazbo in s poklicem in službo, ki ni v rangu izpod zajamčene plače...Imaš tudi rešen bivanjski problem...Iz te hiše te pač ne bodo metali kar tako- kot tiste reveže, ki so v podnajemu, brez službe in v resnih življenjskih stiskah .(Bolezni, invalidnosti , brezposelnost itd ) Lahko da imaš probleme....takšne kot jih imamo tudi mi vsi ostali....večje ali manjše....lahko da tudi takšne, ki si jih sama nisi želela in si jih pač hočeš-nočeš doživela... Ni pa to po vsej verjetnosti primerjalno na istem nivoju....zato poskušaj razumeti, da s tem, ko nekomu zaradi primerjave s seboj ne privoščiš drugačnega začetka....tudi sebi pljuvaš v skledo....ker ja ....nikoli se ne ve, kdaj vsak od nas lahko doživi še hujše pogoje kot jih ima sedaj.... In nisem vzvišena draga....delam med drugim tudi s to problematiko in ti govorim iz prakse . Ti pa vseeno, da sem trapa ... želim vse najboljše....in čimprejšnjo rešitev vseh problemov....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rainbow.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif 1 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 10. februar 2015 Prijavi Deli 10. februar 2015 Sem glih prejle ob 4h medtem k sem v naročju zibal povsem prebujenega otroka, razmišljal o temu. Mi tu na forumu smo po moje večinoma če že ni vsi, mezdni delavci, prekerci, brezposličarji, študentje.. nekaj je verjetno manjših s.p.jev ki niso davčni zavezanci.. verjetno nihče letno ne obrne niti stotaka iz tega sledi, da je popolnoma jasno kakšen trend bo ubralo naše razmišljanje.redko kdo zmore pogledat izven svojega vrtička in razumet altera pars. Zdej si pa predstavljajte da ste podjetnik, da vam je uspelo, da imate, karikiram 10 miljonov evrov čistega dobička Zdej ne vem, pa se mi niti ne da gledat kako je obdavčen dobiček nad določeno vsoto, toda predvidevam, da gre državi vsaj dve tretjini tega zneska torej ustvarili ste deset dobite mal več kot tri.. Zakaj že? In potem se tukaj poraja razmišljanje, je to pretirano obdavčevanje bogatih tisto, ki jih sili, da ves keš hranijo v davčnih oazah? zdej k bogataš, se najprej vprašaš, ali boš to nesel s sabo na oni svet, ali to rabiš, da se pokažeš pred sosedi, da si glavni v vesi, da dobiš povsod vip karto.. ali je pa to da utajuješ oaziraš posledica tega ker vidiš kako država slabo upravlja z denarjem davkoplačevalcev? zakaj en danski miljarder (spet karikiram) niti v snu ne pomišlja da bi utajeval ali se selil v Monaco in kajmansko otočje?Zakaj pa slovenski kolega takoj ko se ponudi priložnost? Problem je torej da bogati, folk ki so gonilo neke države, preprosto vidijo, da nima smisla plačevat visoke zneske v obliki davka, če se potem s tem denarjem mastijo svinje pri koriti Ne delam si pa iluzij, da bi bilo kej drugače če bi bila obdavčitev nižja.. in razmišljam dilema ali je država taka ker so taki njeni državljani, al so državljani taki ker je taka država kokoš jajce kaj je bilo prej,. 3 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 10. februar 2015 Prijavi Deli 10. februar 2015 Zdej si pa predstavljajte da ste podjetnik, da vam je uspelo, da imate, karikiram 10 miljonov evrov čistega dobička Zdej ne vem, pa se mi niti ne da gledat kako je obdavčen dobiček nad določeno vsoto, toda predvidevam, da gre državi vsaj dve tretjini tega zneskaDavek od dohodkov pravnih oseb trenutno znaša 17%. Do 2012 je bila stopnja 20, potem se je spremenilo in bi se naj nižala do 15, ampak je od 2013 naprej ostala na 17. Če primerjaš npr s kakšno davčno oazo, kjer je davek 12% in če govorimo o dobičku npr 10 mio, potem se ti pri teh zneskih pozna pol milijona. Čeprav slovenska stopnja ni blazno pretirana, vseeno pomisliš, da za teh pol milijona lahko npr zaposliš koliko strokovnjakov, odpreš koliko oddelkov, nabaviš koliko osnovnih sredstev, koliko vložiš v razvoj? Seveda so prej problem drugi davki. No, v prvi vrsti pa mentaliteta. Ampak o tem smo že dostikrat. 5 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 10. februar 2015 Prijavi Deli 10. februar 2015 20 % ni tolk velik, da bi se normalnem sapiens sapiensu splačalo, zaslužek selit v oaze..Nekje drugje mora bit problem.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 10. februar 2015 Prijavi Deli 10. februar 2015 Govorimo o davku od dohodkov PRAVNIH oseb. Pri s.p. je že malo drugače, ker imaš še dohodnino. Če pa ciljaš na posameznike, ki svoje lastno premoženje prenesejo v tujino, se moraš pa osredotočiti na našo blazno dohodnino - tako osnovno lestvico kot cedularno obdavčitev obresti, dividend, kapitalskih dobičkov. Te stopnje so v tujini bodisi nižje bodisi jih celo ni, drugače se gleda davčna osnova ipd. Nismo mi neka davčna oazahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif. Seveda pa to ni edino merilo, ki ljudi sili v tujino, pa najsibo za skrivanje ali kar tako. Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Igmúwathogla 10. februar 2015 Prijavi Deli 10. februar 2015 20 % ni tolk velik, da bi se normalnem sapiens sapiensu splačalo, zaslužek selit v oaze..Nekje drugje mora bit problem..pri vsoti ki si jo sam navedel kot primer - 10 miljonov dobička - je razlika med tem ali plačaš 20% ali 12% (v določenih oazah pa plačuješ tudi dosti manj od 12%) 800.000 evrov. če je možno in legalno prenesti dobiček v kako oazo se torej vsekakor izplača. če zakonodaja to dopušča z nevemkakšnimi konstrukcijami in povezavami in zadeva ni preveč komplicirana za izvesti ni čudno da to mnogo podjetnikov in podjetij tudi dela. in tudi če ni legalno se pri takih vsotah za marsikogar mogoče bolj izplača tvegati kazen - odvisno od tega kako verjetno je da mu kaznivo dejanje sploh lahko dokažejo, kolikšna je kazen če ga dokažejo, kakšni so roki zastaranja (če ti 20 let ostane 800.000 na leto več, kazen ti pa lahko zaračunajo le za zadnja 3 leta, ker je vse kar je bilo prej zastarano, laho kazen plačaš brez problemov in še dosti ostane) itd.če gledaš n.pr. problematiko "rezidentov" ki delajo v avstriji in jih slovenija obdavči "kot da bi delali v sloveniji" (da jim ob tem ne daje tudi nadomestila za potne stroške do dela "kot da bi delali..." in nadomestila za prehrano ob delu "kot da bi delali..." je druga plat) - vsakemu teh rezidentov se izplača postati nerezident (se uradno preseliti v državo v kateri dela) če s tem nima več dodatnih stroškov kot mora plačati dodatnih davkov v sloveniji (če n.pr. plačuje sloveniji 5000 dodatnih davkov na leto, najemnina sobe v avstriji ga stane pa recimo 3600, mu ostane 1400 na leto ali dobrih 100 evrov neto več na mesev - ali se nekaj "izplača" za je pač odvisno od tega ali je dobrih 100 na mesec več za tistega ki o tem razmišlja "dosti" ali "ne dosti".skratka - če ni zakonodaja taka da se "zmanjševanje plačanih davkov" onemogočena ali tako nevarna (zaradi učinkovitosti ustreznih "organov in pretečih kazni) - bodo davčne oaze vedno zanimive (če tam lahko plačaš "dosti manj" - kaj je "dosti" je pa različno za vsak posamezen primer) 1 Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 10. februar 2015 Prijavi Deli 10. februar 2015 HSBC pomagala tudi Slovencem utajiti več milijard davkov http://www.primorske.si/Novice/Svet/HSBC-pomagala-tudi-Slovencem-utajiti-vec-milijard- Trinajst komitentov, ki se jih povezuje s Slovenijo, ima v banki skupaj odprtih 26 računov.Dobra tretjina jih je slovenskih državljanov.Enajst jih ima v Švici shranjenih manj kot milijon ameriških dolarjev, eden več kot milijon, piše Žurnal24.si in dodaja, da je Slovenijana 134. mestu, ko gre za skupni znesek, ki jih imajo njeni državljani na računih banke HSBC v Švici.Ta znaša približno 24,5 milijona ameriških dolarjev.Med njimi je rekorder, ki v sefu skriva kar 22,7 milijona. Podatki, ki so jih analizirali novinarji iz Mednarodnega konzorcija preiskovalnih novinarjev (ICIJ) s sedežem v Washingtonu,kažejo, da so imeli pri britanskem bančnem velikanu HSBC odprte račune mednarodni kriminalci, skorumpirani gospodarstveniki, politiki inzvezdniki. ÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷ Pri banki HSBC, ki naj bi komitentom pomagala pri utaji davkov, je bilo odprtih 26 računov, povezanih s Slovenijo. Na njih je bilo skupaj slabih za okoli 20milionov,večina sredstev pa je bila le na enem računu. http://www.24ur.com/novice/slovenija/pri-sporni-svicarski-banki-hsbc-odprtih-26-racunov-povezanih-s-slovenijo.html?bl=1 Mednarodni konzorcij preiskovalnih novinarjev (ICIJ) je na svojispletni strani objavil podatke o računih pri britanski banki HSBC, kinaj bi svojim strankam pomagala skrivati sredstva pred državnimidavčnimi organi. Na seznamu je tudi Slovenija. Pri švicarski podružnici banke naj bi med leti 1993 in 2006 imelo račune 13 ljudi,povezanih s Slovenijo, od tega jih ima pet slovenski potni list.Skupaj so imeli pri banki odprtih 26 računov, na katerih je bilo 24,5 milijonadolarjev (leta 2006 okoli 20 milijonov evrov). S tem se je Slovenijauvrstila na 134. mesto vseh držav. Samo na enem računu je bilo 22,7 milijona dolarjev (leta 2006 skoraj 18 milijonov evrov). Imen lastnikov računov pa konzorcij ne razkriva. Leta 2006 je bilo aktivnihše osem računov, povezanih s Slovenijo.Skupno pa je na seznamu več kot 100.000 komitentov banke, ki so imeli v omenjenem obdobju na računih več kot 100 milijard dolarjev. Na prvem mestu je sicer Švica.Njeni državljani naj bi imeli na računih za več kot 31 milijard dolarjev (24 milijard evrov).Na drugem mestu jeVelika Britanija z 21,7 milijarde dolarjev (17 milijard evrov),tretjaje Venezuela s 14,8 milijarde dolarjev (11,6 milijarde evrov),četrte paso ZDA s 13,4 milijarde dolarjev (10,5 milijarde evrov).Srbijaje na 121. mestu s 46,6 milijona dolarjev (36,7 milijona evrov),sosednja Hrvaškaje na 128. mestu s 33,2 milijona (26,1 milijona evrov) dolarjev,BiH pa je s 4,3 milijona dolarjev (3,3 milijona evrov) na 162.mestu. ÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷Posebne usluge za bogate: banka HSBC jim je celo svetovala, kako naj se izognejo davkom London, 09.02.2015, 22:59 | M.M. Ne le, da je britanska banka HSBC svojim bogatim strankam nudila račune, na katerih so lahko nalagali denar neznanega izvora, temveč jim je celo svetovala, kako naj izigrajo zakone in ne plačajo davkov. Bo banka sploh čutila kakšne posledice za svoja dejanja? Kaj pa bogati?http://www.24ur.com/novice/gospodarstvo/bogatim-je-banka-hsbc-celo-svetovala-kako-naj-se-izognejo-davkom.html ÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷ Mamilarski karteli preko HSBC prali denarŠibak nadzor v največji evropski banki, britanski HSBC, je mehiškim mamilarskim kartelom omogočil obsežno pranje denarja – prek ameriških operacij banke so oprali milijarde dolarjev. Afera je že odnesla enega od vodilnih pri HSBC.http://www.24ur.com/novice/svet/mamilarski-karteli-preko-hsbc-prali-denar.html ÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷ Pri teh bančnih oazah gre za kompleksnejši problem....Gre v bistvu za podpiranje kriminala vseh oblik.....in za davčne utaje ne moremo zavzemati nekih relacij razumevanja takšnega početja....pa če je lastna država še tako mačehovska do svojih bogatašev....Zadeve se morajo pač urejati znotraj države... 1 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 10. februar 2015 Prijavi Deli 10. februar 2015 bolj verjetno je, ja, da to ni glih najbolj čist denar.... da je to prvi razlog selitve, šele potem ostalo.. 1 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mile82 10. februar 2015 Prijavi Deli 10. februar 2015 Ob tem se sprašujem, kako to da milijon Srbov rajši dela v nemških deželah, kot pa v ruskih ?Na osnovi tega domnevam, da jim ni toliko do socializma. Povprečna pokojnina v Srbiji je 70 evrov, v Rusiji verjetno še manj. Povprečna pokojnina nekaj čez 200e, povprečna plača 600e bruto.... So regije kjer je standard višji, so regije kjer je beda. So pa nekje v okvirih ZDA. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 10. februar 2015 Prijavi Deli 10. februar 2015 Treba je ločiti selitve zaradi nižje obdavčitve in davčne oaze kot skrivalnico umazanega denarja. Offshori kot takšni niso prepovedani, njihov (prvotni) pomen je v nižji obdavčitvi, za to je pač treba izpolnjevati določene pogoje. Je pa res, da imajo tudi višjo stopnjo tajnosti podatkov - odpiranje računov na geslo, neupoštevanje pravil o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma in podobno. Seveda se stvari prepletajo, ampak ne smemo gledati iz vidika, da je vsaka davčna oaza kvečjemu leglo kriminala in da vsak, ki prenese dejavnost v jurisdikcijo z nižjo davčno stopnjo, nujno nekaj skriva. Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 10. februar 2015 Prijavi Deli 10. februar 2015 Osnovno ideje Blavatsky-jeve so znane, vprašanje je koliko je ustrelila mimo. Resda je njeno pisanje izjemno navdihnjeno s strani temnih sil, se pa najde marsikatera resnica. Ljudje, ki kanalizirajo sporočila, marsikdaj zadanejo. Poznam osebo, ki mi je odgovarjala na vprašanja skozi kanaliziranje in so bili odgovori dokaj natančni. Zaradi tega sem postavil vprašanje šamanu, pa mi je spet v družbi pejotla, meskalina, Castanede in Don Huana. Šaman za to že 10 let vem. Dej kaj novega, oziroma vprašanji imaš pa odgovori. Če ne, pa se naj vsaj Brezo opogumi, da mi vsaj on odgovori. Kdo je pripeljal reptile v galaksijo ? Ali je kaj na kozmogenezi od Blavatske ? Če imata stik z nevidnimi svetovi, ne bi smelo biti problema. Informacije, ki so bili podane človeštvu- Blavatsky je bila na isti razvojni stopnji kot Jezus...-pri njej se ni šlo za "kanaliziranje", ampak "presvetljevanje", razlika je v tehničnih podrobnostih...bila je pod vplivom enega bitjeca iz Duhovne hiearhijeZemlje... Prečitaj kozmogenezo pa boš videl...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Bolje se je vprašat kako je nastal človeček oz. človeška rasa...kaj pa če so reptilčki že bili na tem področju preden se je na Zemlji pojavil človeček...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png In še boljše vprašanje- kako ugotoviti ali nekdo provocira ali pa ga nekatere stvari resnično zanimajo in tudi kaj sam naredi v tej smeri...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.