Skoči na vsebino

Politika

Silica

Recommended Posts

Tile dve tretjini Slovencev pa preprosto ni resničen rezultat. Če je ZA glasovalo 66% od 60% volilnih upravičencev, ki so se referenduma udeležili, je to 39,6 % Slovencev z volilno pravico. Kaj so si mislili tisti, ki se referenduma niso udeležili, sam bog ve, vsekakor pa jih ne gre prišteti k tistim, ki so bili ZA. Precej bolj verjetno je, da so se nagibali k proti ali pa so bili vsaj neodločeni, ker Slovenci zlepa nočejo jasno reči ne, to naredijo kvečjemu za šankom ali pod nickom na forumu. Pogost način nestrinjanja je umik in ignoriranje. Ampak, kot že rečeno - o teh ne moremo reči nič zanesljivega.

Proti pa je potem glasovalo 20 % Slovencev z volilno pravico!

Če je udeležba na referendumu več kot polovična, in izrazita večina tistih, ki so se udeležil referenduma za, potem ni nobenega dvoma o izzidu. Vsak volilni upravičenec je imel pravico oditi na referendum.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Deli na socialnih omrežjih

Včeraj je umrl Slavko Avsenik, avtor največkrat izvajane in največkrat predelane instrumentalne skladbe na svetu, in tvorec na slovenski narodni glasbi temelječe narodnozabavne glasbe, ki so jo za svojo vzeli tudi Avstrijci, Bavarci in nemškogovoreči Švicarji. Pravzaprav cele vshodne alpe, kamor kulturno in duhovno Slovenci tudi spadamo. In ne na Balkan. Da ne omenjam vseh ostalih dosežkov in presežkov Ansambla bratov Avsenik. Ki je ogromno pripomogel k prepoznavnosti in ugledu Slovenije v svetu.

In človek, ki nikoli ni prejel Prešernove nagrade. Pravzaprav ni nikoli prejel nobenega Slovenskega državnega priznanja. Ker po mnenju komunistov tega ni bil vreden! Mogoče zato, ker ga v Srbiji in Bosni niso ravno zlo poslušal? Kar pa nič ne zmanšuje Njegove Veličine, predvsem pa veliko pove o tem, kakšni ljudje so bili komunisti, bolje da svojega mnenja o tem ne napišem. S tem so komunisti sami sebi dali najbolj jasno spričevalo!

Večna slava velikanu našega naroda !!!

Ja, saj ne dvomim v izid. Samo popravila sem Picotov podatek, da je dobri dve tretjini Slovencev z volilno pravico glasovalo ZA, ker to pač ni res - 40% ali 2/3 je pa kar precejšnja razlika. Pač so odločili tisti, ki se jim je zdelo vredno potrdit svoje mnenje na referendumu, čeprav to sploh ne pomeni, da so imeli absolutno večino.

En duhovit komentar na enmu drugmu forumu

"Nič, Grčija bo bankrotirala.....Ciprasova žena pa lahko že vloži prošnjo za vdovsko penzijo...."http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

....Za osamosvojitev sem se takrat v svojih rosnih 20 letih zdržala, ker sem ravno takrat imela srečo, da mi je sorodnik iz Hrvaške malo več povedal glede posledic, ki sledijo....

Povedala sem, da je pri osamosvojitvah potrebno močno razmislit o posledicah in izbrat pot .

Ker če sebi ustvariš mir....sosedovim narodom pa vojno....je najbržda ta osamosvojitev bolj grenkega okusa.

Zlasti, če se potem iz svojega priviligiranega položaja vseeno vmešavaš v orožarsko oboroževanje, kot se je takrat izza zakulisja vmešavala Slovenija.

Pravica je tu- z višje pozicije pogleda nanjo, zelo vprašljiva.

Obstajajo še drugačni, nesebični pristopi, ki bi brez vmešavanja drugh morda tudi uspeli...

...ne vemo...ker nismo izbrali le teh....ampak smo se odločili pač kot smo se.

Če je to taka pridobitev ...pa spet ne vem...

Zamenjali smo diktat nadzora Beograda na Slovence ....z drugim diktatom elit EU-ja in Amerike......

Jaki štos.

Kakor komu milo...in kakor mu paše...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

A ti, ki si se vzdržala na plebiscitu, si zdaj drzneš izganjat ljudi, ki so to državo branili, izganjat v stilu Švabića na Ušću?

Pa še nekaj: če misliš, da smo Slovenci krivi, da je v ostanku Juge prišlo do vojne, potem mi boš znala našteti, kateri Slovenci in slovenske enote so tam sodelovale v vojaških operacijah in pobojih. Ja, bilo je nekaj posameznikov, a če bi jih dal vse skupaj, ne vem, če bi jih bilo za en avtobus. Dalo bi se seveda tudi drugače, tako kot na Češkoslovaškem, a za kaj takega bi bila potrebna razsodnost in modrost, to pa je za komuniste balkanskega pedigreja že nedosegljiva ravèn.

In ti si za nick izbereš "Domoljubka"? Katerega naroda? Slovenskega definitivno NE!

P.s.: V jeziku tvojega sorodnika na Hrvaškem se takemu obnašanju reče dušmansko. V Sloveniji smo bolj tolerantni, pa s takimi potrpimo.

....Za osamosvojitev sem se takrat v svojih rosnih 20 letih zdržala, ker sem ravno takrat imela srečo, da mi je sorodnik iz Hrvaške malo več povedal glede posledic, ki sledijo....

Povedala sem, da je pri osamosvojitvah potrebno močno razmislit o posledicah in izbrat pot .

Ker če sebi ustvariš mir....sosedovim narodom pa vojno....je najbržda ta osamosvojitev bolj grenkega okusa.

Zlasti, če se potem iz svojega priviligiranega položaja vseeno vmešavaš v orožarsko oboroževanje, kot se je takrat izza zakulisja vmešavala Slovenija.

Pravica je tu- z višje pozicije pogleda nanjo, zelo vprašljiva.

Obstajajo še drugačni, nesebični pristopi, ki bi brez vmešavanja drugh morda tudi uspeli...

...ne vemo...ker nismo izbrali le teh....ampak smo se odločili pač kot smo se.

Če je to taka pridobitev ...pa spet ne vem...

Zamenjali smo diktat nadzora Beograda na Slovence ....z drugim diktatom elit EU-ja in Amerike......

Jaki štos.

Kakor komu milo...in kakor mu paše...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Tile dve tretjini Slovencev pa preprosto ni resničen rezultat. Če je ZA glasovalo 66% od 60% volilnih upravičencev, ki so se referenduma udeležili, je to 39,6 % Slovencev z volilno pravico. Kaj so si mislili tisti, ki se referenduma niso udeležili, sam bog ve, vsekakor pa jih ne gre prišteti k tistim, ki so bili ZA. Precej bolj verjetno je, da so se nagibali k proti ali pa so bili vsaj neodločeni, ker Slovenci zlepa nočejo jasno reči ne, to naredijo kvečjemu za šankom ali pod nickom na forumu. Pogost način nestrinjanja je umik in ignoriranje. Ampak, kot že rečeno - o teh ne moremo reči nič zanesljivega.

Zato pa je potrebno iti na vsak referendum in vsake voltve, če ti le ni vseeno. Kot demokrat je treba skrbeti, da je glasovanje pošteno in priznati rezultat, tudi če ni po tvoji volji, ter živeti s posledicami. (Tu se pri Domoljubki pojavljajo težave).

Abstinenca pač ne pomeni nič drugega kot to, da drugim prepuščaš odločitev in jih z zmanjševanjem kvoruma delaš še močnejše. Tudi zato je SMC v manj kot dveh mesecih od ustanovitve zmagala z rezultatom, ki je boljši od najboljšega LDS - ovega.

voliš, če se ti zdi kandidat primeren ... kaj pa, če nimaš kaj izbrat ... če ne zaupaš nobenemu od teh na listi ...

ni smisel demokracije, da pač izbereš najboljšega med vsemi slabimi in točno to dogaja ... ker, za svoj glas odgovarjaš ... vsaj sam pred seboj ...

Ja, imaš prav.

Sam se v taki dilemi odločim za manjše zlo. Zato sem ob izbiri Paho vs. Tuerk volil prvega.

Redko me vprašajo za mnenje in takrat, ko imam možnost, ga povem. Z obkrožanjem.

Lahko bi se angažiral bolj, a je moja izbira, da se (za sedaj) pač ne.

O Ukrajini samo en citat, pa dva linka, iz katerih je jasno, da je Rusija prelomila svoje zaveze in Ukrajincem pač ne pusti, da si sami izberejo svojo pot:

"Tim memorandumom se Ukrajina obvezala ukloniti svo nuklearno oružje iz sovjetskih
vremena sa svog teritorija, i prebaciti ga u Rusiju na razgradnju i
uništenje, istovremeno je i potpisala Ugovor o neširenju nuklearnog
oružja. S druge strane zemlje potpisnice Rusija, Sjedinjene Američke Države, Ujedinjeno Kraljevstvo,
obavezale su se da neće prijetnjama ili upotrebom sile raditi ništa
protiv teritorijalnog integriteta ili političke nezavisnosti Ukrajine.
Isto tako su se obavezale i da se neće koristiti ekonomskim pritiscima
da podrede Ukrajinu vlastitim interesima.
"

Podčrtal sem sam, celoten članek je pa tule: https://sh.wikipedia.org/wiki/Budimpe%C5%A1tanski_memorandum

Pa še en članek: http://www.dw.com/sr/zaboravljene-garancije-ukrajini/a-18111937?maca=ser-rssfeed_sve-7443-rdf

to kar pišeš je demokratična farsa ...

rešitev je v naslednji opciji na volilnem listku ... "nobenega od navedenih"

in politiki so si za take primere izmislili cenen trik, to je relativna večina udeleženih in odkljukanih glasov ...

če se gremo demokracijo, naj obvlada absolutna večina vseh volilnih upravičencev ... in to naj velja v vseh krogih ...

tudi v zadnjem krogu ni nujno, da nekdo dobi absolutnih več od 50% glasov ... in v tem primeru morajo biti volitve neveljavne ...

brezvladje ni nujno nekaj slabega ... je pa zelo zgovorno ...

Tu, ko pišeš, da je to demokratična farsa se pač ne strinjam s tabo. Vedno imaš možnost, da kandidiraš sam.

Tudi ko praviš, da je relativna večina trik, te moram spomniti, da so politiki plačani za to, da rešujejo probleme in upravljajo skupnost, ki jih voli. Pa sva spet pri tem, da tega ne počnejo oz. to počnejo slabo. Torej - kandidiraj, če misliš, da to počnejo preslabo in da ti znaš in zmoreš bolje, ter imaš za to dovolj energije, znanja in sposobnosti.

Neveljavnost volitev? Ja kaj pa je alternativa? Na kratki rok, kot pišeš, brezvladje, na dolgi rok pa anarhija in uzurpacija moči.

Verjemi mi, da to ni v interesu večine. Kar poglej si tile sliki - pa ne trdim, da je tam kdaj bila demokracija, bil pa je očitno vsaj nek red, ki je bil, sodeč po slikah, boljši od tega, kar je prišlo potem:

http://i.imgur.com/2qu2c.jpg

Leva prikazuje park v Kabulu pred približno 50 leti, desna pa dandanašnji.

Nato niti ne skriva, da je ubijalski stroj za zaščito enega načina življenja, ki ga razumemo pod pojmom zahodna demokracija - kar koli že to prinaša. Zdaj pa poglejmo alternative. Bi imeli rusko demokracijo? Mogoče kitajsko? Južnoameriško? Severnoafriško? Bližnjevzhodno? Južnobalkansko? Ob vseh kritikah je zahodna demokracija kot način skupnega življenja množice ljudi - in zdaj globoko vdihnite - najboljša do sedaj poznana oblika skupnega življenja.

Domoljubka, na tvoj post pa: sploh nisi bila za samostojno Slovenijo in zdaj bi ti iz Slovenije izseljevala ljudi, ki so to državo osamosvajali? Kaj bi bilo s to državo, če ne bi ušla še skrajni čas (in mnogo prepozno) in balkanskega lonca - ni treba nič ugibati. Poglejmo, kje je Balkan sedaj. In res..... kot pišeš, da je treba razmislit koga volimo - jaz pa dodajam - pa kdo vse ima pri nas pravico volit in izražat svoja mnenja in govorit, da je Slovenija - za katero sploh nisi bil, proti tvoji volji - v tem in tem klubu! Ker smo se vseeno odločili za demokracijo apropo komunističnemu balkanskemu totalitarizmu - in imate pravico volit in se jadat tudi tisti, ki sploh niste bili za to državo. V prejšnji državi ni bilo tako. Kdor je izrazil nasprotovanje, je končal na Golem otoku.

No vidiš Ceres temu jst ne rečem fer debata...

S tem, ko si me vprašala kako sem izglasovala si pač v naprej računala na moj pošten odgovor, ki pa je bil v bistvu razviden iz mnogih zapisov pojasnil že prej, ko smo pisali na te teme...

Bistvo je, da te nimam za tako neinteligentno, da ne bi razumela, kaj sem s tem povedala....in gre za to, da pač zdej želiš prikazat nekaj kar ni res....ker vem, da znaš razbrati v nadaljevanju mojega posta tudi zakaj- vzrok, ki je bil zame čist logičen....takrat kot zdaj...

..In to je po tvojem ta demokracija, ki jo opevaš? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif

...Ali velja demokracija odločanja samo takrat, ko je tebi nekaj logičnega....ostalo pa lahko lukavo obsojaš ?

Človek, ki hoče bit pravičen, pretehta tudi, zakaj se nekaj ne more odločiti....al kako ? Podleganje samo površnim medijem in cirkusu, ki ga kdo v medijih zganja...pač ni iztočnica za odločitev, ali kako ?

Jaz sem pač takrat iz preverjenih virov, ki so imeli posla s tedanjo vojsko izvedela, kaj se pripravlja ...in sledil je tud poduk....da to ni prava rešitev, ker bo na koncu brat- brata klal...

Kaj naj se tebi zdaj opravičujem zato, ker so se moji sorodniki že mesece pred tem na hrvaškem parili pod ustrahovanjem ustašev, ki so sredi noči obhajali vasi, v avtonomnih pokrajinah menjavali zastave na šolah in grozili prebivalcem, da naj spizidijo iz ozemlja na katerem so sicer že stoletja živeli ' ...

Nekateri smo pač doživljali ta stik z dogajanjem tudi na drugačen način....Dovoliš?

Jup lahko je zahtevat osamosvojitev...če izhajaš samo iz ene pozicije razloga...težje pa je razumevat povezave, prepletave , posledice....zlasti, če nisi vmešan vanje in te pač sebično ne ganejo....

in mene vprašat- kaj bi bilo, če bi bilo, ko bi bilo....je res brezveze....

Jaz sem svoj srčni vzrok poznala....zate pa ne vem, če si imela kakšnega....

Takšne izkušnje v tedanjih časih ti prav gotovo nisi imela....zato si razmišljala lahko samo na način....in to na podlagi informacij slovenske politike in medijev glede osamosvojitve... pač kot domnevam si pa bila ti še v bolj rosnih letih kot sem bila sama http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

(...in ko smo glih pri letih, pa naj skesano omenim, da me je ravno takrat potiho in nekak bolj zanimal možni izid romance z mornarjem Genom, in poslušanje novic v kateri konec Afrike je napotena njegova ladja....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wub.png

No nadaljevanje razpleta svojega razmišljanja o tem, pa tudi nisem razlagala in pojasnila...ker se mi je zdelo, da sem že s tem zadosti razumljiva.

izhajaj iz izhodišča , da je bilo ta odločitev za nekatere zelo težka situacija.

Zame kot za srečnega omladinca Jugoslavije ....je bilo to sovraštvo, ki se je takrat razpaslo med ljudmi nepojemljivo ..

Pri mojem prijatelju, ki se je pisal na ić....so takšni zagrizeni zagovorniki za osamosvojitev, takrat pustili za spomin neko kačo- v nabiralniku....pa je njegov fotr bil vodja oddelka v Krki...in ne -"tm kr en južnak" )http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/zalostko.gif

Na uradih in celo na urgencah se je takrat dogajalo marsikaj ....in začudila bi se tem resnično grdim zgodbam, ki niti niso bile v ponos takratnemu slovenskemu demokratičnemu narodu, ki ga je v veliki meri pumpal sam vrli Janša....

(od takrat je zame on samo še robot na reptilski pogon )

Še in še bi ti lahko naštevala, zakaj sem se takrat mlada in zmedena- glede tega... odločala po občutkih in pač nisem oderagirala .

...Čeprav sem se čisto malo kasneje, celo pustila prepričat, da je bilo tako za Slovenijo najboljše....In tudi v tem vzdušju in prepričanju sem z lahkoto živela...

In spet kasneje je prišla močna streznitev glede doprinosa in vmešavanja igric slovenije v orožarske spopade v bivših republikah....in še marsikaj za kar sem hveležna še danes....da sem ravnala v skladju s svojim srcem....glede tega , da sem se vzdržala...kar seveda v pomenskem smislu ne pomeni, da sem bila proti osamosvojitvi...kot bi ti zdaj pošrek rada prijazno dopovedla bralcem...

Ceres...ne bit lukava....ker to ni iskrena debata....in ravno na take cvetke jaz ponavadi odreagiram tako kot oderagiram....in vam ni všeč...

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸

Izseljevala pa bi zdraharje, ki tu prepirajo folk med seboj, ki zaradi pristranske vneme ves čas med naivni folk lansirajo (preverjeno) lažnjive in podtikljive informacije ter izjave....

(Vse ostalo sem v prejšnjih postih karikirala in upam, da je blo to modrim razumljivohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png )

Samo zato, ker imajo za seboj RKC, ki jih fila z denarjem in ostale akterje o katerih sem že govorila ....in se tisti popljuvani raje sploh ne odzivajo, ker že v naprej vedo- koliko časa bi jih koštalo to maloumje naganjanja.

....

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

A ti, ki si se vzdržala na plebiscitu, si zdaj drzneš izganjat ljudi, ki so to državo branili, izganjat v stilu Švabića na Ušću?

Pa še nekaj: če misliš, da smo Slovenci krivi, da je v ostanku Juge prišlo do vojne, potem mi boš znala našteti, kateri Slovenci in slovenske

enote so tam sodelovale v vojaških operacijah in pobojih. Ja, bilo je nekaj posameznikov, a če bi jih dal vse skupaj, ne vem, če bi jih bilo

za en avtobus. Dalo bi se seveda tudi drugače, tako kot na Češkoslovaškem, a za kaj takega bi bila potrebna razsodnost in modrost,

to pa je za komuniste balkanskega pedigreja že nedosegljiva ravèn.

In ti si za nick izbereš "Domoljubka"? Katerega naroda? Slovenskega definitivno NE!

P.s.:

V jeziku tvojega sorodnika na Hrvaškem se takemu obnašanju reče dušmansko. V Sloveniji smo bolj tolerantni, pa s takimi potrpimo.

...Vsem očancem, čb , cereskam in ostalim, ki se delajo monjtota - naj še enkrat povem;

Da sem po mami Slovenka, da so se vsi v družini po tej strani borili za domovino in imajo kot padli borci za neodvisnost in mir v ta nemen, tu na našem ozemlju tudi častni spomenik ....

Kar se za nekatere, ki so glasovali za plebiscit....imajo pa spomenik na drugačnih straneh....častno ne spodobi...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png .

Da sem tu rojena, tu končala izobrazbo, tu živim in tu sem v vsem ....

Se ve kako se takšnemu osebku, ki tako živi - razsvetljeno reče, a ne ?

Moje srbske korenine po očetu, pa so mi v velik ponos zaradi vsega ostalega razumevanja ....in imam hvala Bogu tu lahko tudi boljše temelje in uvid za razumevanje marsičesa- kar se v politiki lansira kot manipulacija...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

...dragi ČB ne nakladaj.

Ceres ...še zmeraj si monjo glede podprcavanja...o tem kaj je bilo na hrvaškem eni nimate pojma ....drugi pa kot sem rekla lansirate v javnost zdraharaj....

Razumem, da si tako močno sovražila socializem in komunizem...da si obkrožila Za....

vse je stvar dojemanja, izkušenj in lastnih nagnjenj....

Pa je boljše da tu preneham....

Povedali smo svoje....in mislite si kar si hočete...

Domoljubka, ti nečesa ne razumeš. Jaz nisem nič sovražila, tu gre samo za racio. Čustva pri teh stvareh vodijo v vojne in klanje.

...haha....sej to jst tebi dopovedujem....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Bay....čreva brezkončna.....

diktatura demokracije je, ko drugi individuumi pričakujejo in zahtevajo od tebe, da si njihovega mnenja ... "odjebi jih" http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Hehe ... To smo imeli. Reklo se je temu DFRJ.

...Vsem očancem, čb , cereskam in ostalim, ki se delajo monjtota - naj še enkrat povem;

Da sem po mami Slovenka, da so se vsi v družini po tej strani borili za domovino in imajo kot padli borci za neodvisnost in mir v ta nemen, tu na našem ozemlju tudi častni spomenik ....

Kar se za nekatere, ki so glasovali za plebiscit....imajo pa spomenik na drugačnih straneh....častno ne spodobi...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png .

Da sem tu rojena, tu končala izobrazbo, tu živim in tu sem v vsem ....

Se ve kako se takšnemu osebku, ki tako živi razsvetljeno reče, a ne ?

Moje srbske korenine po očetu, pa so mi v velik ponos zaradi vsega ostalega razumevanja ....in imam hvala Bogu tu lahko tudi boljše temelje in uvid za razumevanje marsičesa- kar se v politiki lansira kot manipulacija...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Ko že mislim, da mi nič ne more pokvariti lep sončen dan, naletim na take debate.....

Ni pomembno kje si rojena, kdo in kaj je bil tvoj oče, pomembno je kako se počutiš.....rekla bi, da najprej človek in nato kakor pripadnik nekega naroda.

Kakor človeku so ti dostopne realne informacije in dejstva ... daj malo preveri preden pišeš..... Z varne razdalje pljuvaš po resničnih žrtvah (morda si spregledala...bilo je mrtvih - in to NE v srbiji)

Vsak od nas ima pravico misliti drugače - a ne dovoli si Ceres govoriti, da je lukava... in drugim, da izmišljajo... preveri in nato deli levite.

Slovenija in hrvaška sta skupaj razglasila samostojnost...hrvati so na začetku malo špekulirali in se niso hoteli vmešavat...kolone armije so namreč prihajale tudi iz hrvaške...če bi še oni istočasno obkolili vojašnice kot slovenci bi bila zgodba mogoče drugačna...Je pa treba vedeti, da so takrat bili v JLA mladiči vseh republik...tako da bi oni prvi nastradal...Se je pa sranje na hrvaškem začel že dosti prej (spopad na Plitvičkih jezerih)...So pa na začetku spopadov v SLO še vsi upali, da se bo to nekako rešilo brez kakšnih večjih spopadov...

Dejstvo je, da srbi v SLO niso imeli zaledja tako kot na hrvaškem...in tudi srbskega prebivalstva ni bilo tako veliko...so pa že pred umikom iz SLO imeli scenarije za hrvaško in BIH...in nazadnje ko se je že začela vojna še v BIH, so svoj lonček pristavili še hrvati...potem ko projekt velika Srbija ni uspel, so hoteli razdelit BIH...med hrvate in srbe seveda...tako da se na koncu sploh ni več vedelo kdo se s kom tolče...danes sovražniki, jutri prijatelji...skratka balkanska čorba kot v balkanskih vojnah...

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Slovenija in hrvaška sta skupaj razglasila samostojnost...hrvati so na začetku malo špekulirali in se niso hoteli vmešavat...kolone armije so namreč prihajale tudi iz hrvaške...če bi še oni istočasno obkolili vojašnice kot slovenci bi bila zgodba mogoče drugačna...Je pa treba vedeti, da so takrat bili v JLA mladiči vseh republik...tako da bi oni prvi nastradal...Se je pa sranje na hrvaškem začel že dosti prej (spopad na Plitvičkih jezerih)...So pa na začetku spopadov v SLO še vsi upali, da se bo to nekako rešilo brez kakšnih večjih spopadov...

Dejstvo je, da srbi v SLO niso imeli zaledja tako kot na hrvaškem...in tudi srbskega prebivalstva ni bilo tako veliko...so pa že pred umikom iz SLO imeli scenarije za hrvaško in BIH...in nazadnje ko se je že začela vojna še v BIH, so svoj lonček pristavili še hrvati...potem ko projekt velika Srbija ni uspel, so hoteli razdelit BIH...med hrvate in srbe seveda...tako da se na koncu sploh ni več vedelo kdo se s kom tolče...danes sovražniki, jutri prijatelji...skratka balkanska čorba kot v balkanskih vojnah...

Amen.

Je pa treba poudariti, da tudi v Sloveniji, v Beli krajini živi skupnost Srbov, ki pa je absolutno lojalna Republiki Sloveniji in je Miloševićeve propagandiste pred našo osamosvojitvijo, ko so prišli zganjat agitprop, nagnala nazaj.

Maesta vajenček... bla, bla, bla....kdo pa je komu očital poreklo....si dobro prebrala in prav jezo naslovila ?

...komaj prišla, pa že ve o čem je bilo govora in kdo kaj v bistvu pravi ter razmišlja....jojjjj kakšen otroški vrtec je tle zaradi enih -----http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

ali sem te srečala v oni temi, sej veš...hmmmmhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

in ja Brezo....

Na Hrvaškem se je začelo še mnogo, mnogo prej.

Tihe zadeve o katerih pred osamosvojitvijo ni bilo govora....

Vemo lahko samo tisti, ki smo s tem imeli stik...

Itak, da je bila to čorba vseh čorb....v kateri so se naivno razplamtela čustva narodov, in v katerih so bile žrtve grozovite....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mellow.png

Očanec....moja mama je čista. slovenka, http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Bistvo je, da te nimam za tako neinteligentno, da ne bi razumela, kaj sem s tem povedala....in gre za to, da pač zdej želiš prikazat nekaj kar ni res....ker vem, da znaš razbrati v nadaljevanju mojega posta tudi zakaj- vzrok, ki je bil zame čist logičen....takrat kot zdaj...

..In to je po tvojem ta demokracija, ki jo opevaš? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif

...Ali velja demokracija odločanja samo takrat, ko je tebi nekaj logičnega....ostalo pa lahko lukavo obsojaš ?

Človek, ki hoče bit pravičen, pretehta tudi, zakaj se nekaj ne more odločiti....al kako ? Podleganje samo površnim medijem in cirkusu, ki ga kdo v medijih zganja...pač ni iztočnica za odločitev, ali kako ?

Jaz sem pač takrat iz preverjenih virov, ki so imeli posla s tedanjo vojsko izvedela, kaj se pripravlja ...in sledil je tud poduk....da to ni prava rešitev, ker bo na koncu brat- brata klal...

Kaj naj se tebi zdaj opravičujem zato, ker so se moji sorodniki že mesece pred tem na hrvaškem parili pod ustrahovanjem ustašev, ki so sredi noči obhajali vasi, v avtonomnih pokrajinah menjavali zastave na šolah in grozili prebivalcem, da naj spizidijo iz ozemlja na katerem so sicer že stoletja živeli ' ...

Nekateri smo pač doživljali ta stik z dogajanjem tudi na drugačen način....Dovoliš?

Jup lahko je zahtevat osamosvojitev...če izhajaš samo iz ene pozicije razloga...težje pa je razumevat povezave, prepletave , posledice....zlasti, če nisi vmešan vanje in te pač sebično ne ganejo....

Takšne izkušnje v tedanjih časih ti prav gotovo nisi imela....zato si razmišljala lahko samo na način....in to na podlagi informacij slovenske politike in medijev glede osamosvojitve... pač kot domnevam si pa bila ti še v bolj rosnih letih kot sem bila sama http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

(...in ko smo glih pri letih, pa naj skesano omenim, da me je ravno takrat potiho in nekak bolj zanimal možni izid romance z mornarjem Genom, in poslušanje novic v kateri konec Afrike je napotena njegova ladja....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wub.png

No nadaljevanje razpleta svojega razmišljanja o tem, pa tudi nisem razlagala in pojasnila...ker se mi je zdelo, da sem že s tem zadosti razumljiva.

izhajaj iz izhodišča , da je bilo ta odločitev za nekatere zelo težka situacija.

Zame kot za srečnega omladinca Jugoslavije ....je bilo to sovraštvo, ki se je takrat razpaslo med ljudmi nepojemljivo ..

Pri mojem prijatelju, ki se je pisal na ić....so takšni zagrizeni zagovorniki za osamosvojitev, takrat pustili za spomin neko kačo- v nabiralniku....pa je njegov fotr bil vodja oddelka v Krki...in ne -"tm kr en južnak" )http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/zalostko.gif

Na uradih in celo na urgencah se je takrat dogajalo marsikaj ....in začudila bi se tem resnično grdim zgodbam, ki niti niso bile v ponos takratnemu slovenskemu demokratičnemu narodu, ki ga je v veliki meri pumpal sam vrli Janša....

Še in še bi ti lahko naštevala, zakaj sem se takrat mlada in zmedena- glede tega... odločala po občutkih in pač nisem oderagirala .

...Čeprav sem se kasneje celo pustila prepričat, da je bilo tako za Slovenijo najboljše....In tudi v tem vzdušju in prepričanju sem z lahkoto živela...

In spet kasneje je prišla močna streznitev glede doprinosa in vmešavanja igric slovenije v orožarske spopade v bivših republikah....in še marsikaj za kar sem hveležna še danes....da sem ravnala v skladju s svojim srcem....glede tega , da sem se vzdržala...kar seveda v pomenskem smislu ne pomeni, da sem bila proti osamosvojitvi...kot bi ti zdaj pošrek rada prijazno dopovedla bralcem...

Ceres...ne bit lukava....ker to ni iskrena debata....in ravno na take cvetke jaz ponavadi odreagiram tako kot oderagiram....in vam ni všeč...

Izseljevala pa bi zdraharje, ki tu prepirajo folk med seboj, ki zaradi pristranske vneme ves čas med naivni folk lansirajo (preverjeno) lažnjive in podtikljive informacije ter izjave....

(Vse ostalo sem v prejšnjih postih karikirala in upam, da je blo to modrim razumljivohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png )

Samo zato, ker imajo za seboj RKC, ki jih fila z denarjem in ostale akterje o katerih sem že govorila ....in se tisti popljuvani raje sploh ne odzivajo, ker že v naprej vedo- koliko časa bi jih koštalo to maloumje naganjanja.

....

No, pa ponovimo osnovna dejstva:

1. Slovenija je demokratično izbrala, da želi biti samostojna država. Z ogromno večino.

2. Jugoslovanska vojska je to državo napadla. Brez ukaza Vrhovnega poveljstva, Predsedstva SFRJ. Napad je bil izveden na podlagi navodil takratnega predsednika YU vlade, Markovića. Marković ni nikoli, kolikor je meni znano (pa kar spremljam te stvari), za to odgovarjal komurkoli.

3. Slovenija je v vojni proti napadalcu zmagala v desetih dneh.

4. Jugoslovanska vojska se je po sklepu Predsedstva SFRJ po vojaškem porazu umaknila iz Slovenije. Rezultat glasovanja je bil 7 za umik, 1 proti (Stipe Mesić, predstavnik Hrvaške).

5. V času umika je Predsedstvo Republike Slovenije (Kučan, Kmecl, Zlobec, Plut, Oman) na podlagi ocene, da je za Slovenijo najbolje, da se spopadi odvijajo čim dlje od meja države in dovolilo prodajo orožja, ki ga Slovenija ne potrebuje, na Hrvaško in v BiH. Gre torej za odločitev Vrhovnega poveljnika.

6. 08.10.1991 Slovenija nadaljuje z osamosvojitvenimi ukrepi, Hrvaška pa "prekida sve državnopravne sveze sa SFRJ."

Kar zadeva dogajanja na Hrvaškem se spomnim, da je sam dr. Jovan Rašković, prvi vodja Srbov na Hrvaškem, v pogovoru Tudjmanu za svoj narod dejal, da je to "lud narod". Tudjman je seveda to takoj objavil. Je pa tako dr. Rašković kot dr. Karadžić doktoriral iz psihiatrije. Je torej šlo pri tej njegovi oceni za strokovno mnenje? Nekako se namreč ne spomnim, da bi Hrvati v Srbiji avgusta 1990 ustanovili HAO Šumadija in s hlodi preprečili vsako kopensko povezavo med Beogradom in Nišem. Se pa dobro spomnim SAO Krajine in balvanske revolucije, ki je Hrvaško prerezala na dvoje. O tem, kako disproporcionalno nadštevilčno so bili Srbi zastopani v hrvaških organih pa tudi nima smisla izgubljati besed.

Hudo je, ko začnemo o dejstvih govoriti skozi prizmo čustev. In lepo je od tebe, ti ki si praviš Domoljubka, da priznaš, da to počneš.

Je pa res, da politiki to ponavadi počnejo. Izzivajo čustva množice, da dosegajo svoje cilje. Mojstri tega so bili Goebbels, Mussolini, Hitler, Stalin, Tito. Nenazadnje so tisti, ki so sledili Titu po vojni, v miru, pobili od 10.000 do 15.000 Slovencev, še več pa so jih "izselili". Tako, kot bi ti, zato, ker mislijo drugače, izseljevala ljudi danes.

Slovenija bo tudi enkrat morala speljat lustracijo in vse kadre nekdanjega Genexa upokojit. Drugače bo Genex s pomočjo takih kot ZL in domoljubka upokojil Slovenijo.

Conditio sine qua non!

...A vidiš Očanec,ČB, men se pa ne da ponavljat več, niti debatirat, ker smo to že vse dali čez in smo že zdavnaj od marsičesa nabitega dokazovali...pa potem spet mine kakšen mesec, leto in jovo na novo....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sing.gif

A si spregledal, da sem izjavila nekaj postov nazaj http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/crossfingers.gif , da si lahko misliš kar koli in da sem svoje dost jasno povedala ?.....

In ti je spet una zahrbtna taktika udarila na plano ...ne gre nikakor brez teh navad kaj ne ?http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Preberi zdaj svoj odgovor poučevanja (le kogahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/opica.gif ) na moj tekst in boš ugotovil, da se ti samo naklada, prička in pametnjuje....in da nima to nič s tem kar sem povedala v tem postu....na takšen način kot zdaj ti predstavljaš kot odgovor.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif

No vidiš Ceres temu jst ne rečem fer debata...

S tem, ko si me vprašala kako sem izglasovala si pač v naprej računala na moj pošten odgovor, ki pa je bil v bistvu razviden iz mnogih zapisov pojasnil že prej, ko smo pisali na te teme...

...Čeprav sem se čisto malo kasneje, celo pustila prepričat, da je bilo tako za Slovenijo najboljše....In tudi v tem vzdušju in prepričanju sem z lahkoto živela...

....

...kekec http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

...A vidiš Očanec,ČB, men se pa ne da ponavljat več, niti debatirat, ker smo to že vse dali čez in smo že zdavnaj od marsičesa nabitega dokazovali...pa potem spet mine kakšen mesec, leto in jovo na novo....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sing.gif

A si spregledal, da sem izjavila nekaj postov nazaj http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/crossfingers.gif , da si lahko misliš kar koli in da sem svoje dost jasno povedala ?.....

In ti je spet una zahrbtna taktika udarila na plano ...ne gre nikakor brez teh navad kaj ne ?http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Preberi zdaj svoj odgovor poučevanja (le kogahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/opica.gif ) na moj tekst in boš ugotovil, da se ti samo naklada, prička in pametnjuje....in da nima to nič s tem kar sem povedala v tem postu....na takšen način kot zdaj ti predstavljaš kot odgovor.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif

Bom ponovil tisto, kar sem tu enkrat že napisal o komunističnem dojemanju resnice in dejstev: Če dejstva ne ustrezajo moji resnici, toliko slabše za dejstva!

Komunisti in nacisti podpirajo iste stvari:

"Both the parties in government and the neo-Nazi Golden Dawn support a no
vote. The centre-right opposition New Democracy party has campaigned
for a yes vote as have the centre-left Pasok and To Potami parties."

http://www.theguardian.com/world/2015/jul/05/greeks-begin-voting-in-referendum-as-the-euro-faces-its-biggest-challenge

vse diktature in vsi diktatorji imajo podobne cilje ...

tudi amerika je naci diktatura, pa če se še tako skrivajo za nekimi kao demokracijami ... še predsednika ne izbere folk, temveč elektrorji v zadnji fazi ...

čisto možno, da je v srbiji še največ prave demokracije http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif

No, po tej logiki je še največ demokracije v Ljudski demokratični republiki Koreji.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...