none 12. april 2013 Prijavi Deli 12. april 2013 Me veseli, sva že dva...vedno nas bo več in več podobnih drugače mislečih. Moramo samo začet gradit mrežo. Sem pa mimogrede slišal, da mediji trobijo za dvig DDV...No to pa je še dodatna svinjarija, kaj si dovolijo.Po svojem narodu tolčejo s kladivom samo zato, da so všečni babilonu. To se mora nehat, čim prej!!! Po mojem smo zadosti prenašali, enkrat pa mora biti dovolj. Ljudstvu je potrebno vrniti samozavest, ki smo ga izgubili v sanjah globalnega imperialističnega kapitalizma. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smesko.gif...Zelo lepo si napisal None...razumem kaj si želel povedati....podobno razmišljam....Tudi v šolstvu je še veliko zadev za spremeniti...Če pogledaš tako kot praviš ...bi se morala spremeniti miselnost v vsem ustroju družbe...da bi tudi šolski sistem temu sledil... Je pa še kar dolga pot do tega...kriza je celovita....zajema širša področja sprememb....paziti pa je potrebno pri tem , da ne izgubimo še tisto nekaj dobrega kar širše služi ljudem v dobro...(šolstvo, zdravstvo ipd) ... Zanimivo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_wink.gif ...ravno sedaj poslušam na Tvslo3 npr. kako je pri nas politika zastarela na področju šolstva , športa..itd...se kar dopolnjuje z našim razmišljanjem......kam bi se morala država usmerjati... L.p...moram it zdaj 1 Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 12. april 2013 Prijavi Deli 12. april 2013 To je eden izmed razlogov zakaj ostaja status quo.Sistem je narejen, da sili v odvisnost. Z odpuščanjem se poveča brezposelnost in pade kupna močna prvi pogled, teoretično. V praksi pa je vse odvisno od dejavnosti ljudi. A bodo zdaj ti križem rok domasedeli ali pa bodo mogoče ustanovili nek firmček...V osnovi je vse začaran krog, ki ima namen vrtenja v neskončnost.Tu bo potrebno presekat in začet na novo gradit sistem,ki temelji na drugačnih temeljih kot so dobiček in pohlep.Tu imamo vedno dva stebra, eden so tisti, ki dobijo in drugi, ki izgubijo. TO ustvarja VELIK konfilkt in pelje ljudi v vojne med sabo.Precej bolj zakomplicirano je...Še posebej bančni sistem, ki je tako nepregleden, da nihče zares ne zna kaj se tam spodaj dogaja.Preveč zakomplicirano, preveč besed, preveč pravil!!!! Več konfliktov!!!Bla, bla, bla...Tudi to je problem. Sem videla, da ste vmes že pisali, da je potrebno odpuščat luftače, pa je vseeno treba vedet kako se tega lotit.Dejstvo je, da se ob odpuščanju zmanjša kupna moč, to pa ne bo dobro za zasebni sektor. In... kdo pravi, da se teh luftačev ne bi zaposlovalo kje drugje, dokler bodo na vrhu do sedaj znane garniture? Sem že enkrat napisala in se bom ponovila: se strinjam, da so predhodniki JJ imeli več za razprodat, več časa za državi gorb kopat, ampak kraja je kraja. Ne moremo si privoščit ob nekom s 5letno krajo kazat s prstom, da so drugi imeli daljši rok. NI VAŽNO. Kradli so vsi. In to NE MORE bit nekašno opravičilo (okoli ovinka) Si podpisal evropsko državljansko listo o UTD? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png 1 Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 12. april 2013 Prijavi Deli 12. april 2013 Lili...saj se ni začela kraja samo v mandatu nekoga..začelo se je že z orožarsko afero in se pač to odvijalo naprej, saj veš, ko je neka veriga sklenjena, morajo drug drugemu roko podajat, če ne se ta pretrga, tko k se je po moje sedaj pr g Hildi, k bo vse za sabo potegnla, kar je bilo v njenem krogu, v zameno za manjšo kazen...Prav po istem kopit se bodo tudi trgale druge naveze...samo to nam ne bo pomaglalo, ker dnarja že davno ni več na dosegu. Bo pa dobra šola za tiste, k mislijo s tako politiko nadaljevati. Le kaj ti bo dnar, če te bo prej pobralo, predno ga boš lahko sploh zapravil....Marsikomu se sedaj fejst hlače tresejo, marsikdo preklinja svoje početje v preteklosti, ker ne more spati, ker ga to preganja na vsakem koraku. Edino za enega sem pa sigurn, da miu še ni kapnil, da se vse vrača in vse plača, tud če ne bo dovolj dolgo živel, bodo pa njegovi otroci nosili breme. Poznal sem človeka, k je bil šef nekje na vrhu, vse je šlo skozi njegove roke, edino tam so se v jugi dale po visoki proviziji nabaviti devize za poslovanje podjetij, nakopal si je keša, da bi ga ne mogel navaden smrtnik v 500 letih pokurit. Sinu je kupil verigo lokalov, mu ustanovil firmo na Cipru in mu rit odnašal, ni ga pa naučil živeti in gospodariti. Vse je laufalo dokler ga zaradi vseh bremen, ki jih je imel na glavi, rak ni popapcal. Od takrat je šlo vse v nekaj letih po gobe, danes že fejst odrasel "sinček" k mami pride prvega, da mu da nekaj od penziona, da lahko preživi... Resnično verjamem, da drži tisto, da kot seješ tudi žanješ. Prav za vse lumparije predvsem pa travme, ki jih je nekdo nekomu naredil, bo prišla vrsta tudi za plačilo, kar veliko primerov poznam, kjer se je to tudi potrdilo. V to trdno verjamem, to je "vesoljni zakon", ki drži. Prav ta kriza bo marsikomu dala mislit, da se ne da igrati z usodo drugih in da je že čas, da živimo drugače in samo s tistim, kar lahko ustvarimo in kolikor potrebujemo za normalni "life". Kar poglejte nekatere naše "tajkune", kako so znmatrani, nobene energije več v njih, ker vso pokurijo z advokati in razmišljanji, kako zadeve urediti, da bi se izognili sankcijami, a prav nič jim ne pomaga, ker so sami sebi zapisali v "univerzum" svoje početje.. Verjamem da bi marsikdo dal vse kar je nagrabil in še kaj zraven, samo da bi lahko začel normalno živet, da bi šel lahko zvečer v pojsteljo in zaspal brez bremen, kot to lahko marsikdo od nas navadnih smrtnikov. Prav to jim je že sedaj kazen, ker so se začele lumparije in prevare odpletati in ker je strah vseskozi prisoten. Takrat v paniki in strahu pa naredijo največ napak in se sami sebe zaštrikajo, kar potem njihovo preganjavico samo še stopnjuje in jim povečuje pritik na psiho. Enostavno ne znajo več normalno uživati v življenju, kar pa počnejo, je pa na silo in v prepričevanju samega sebe, v resnici pa od takega življenja nimajo prav nič več. Ne pmaga jim nobena jahta, noben izlet za kak mesec v eksozične kraje, ker jih breme spremlja, ker morajo 10x na dan klicati kako je doma in kok so že daleč in podobno. Ne morejo tako, kot jaz odklopiti vse, ko enkrat na dan pokličem ali pošljem SMS domov, če so še vsi živi, nato pa odklopim do naslednjega dne, ko zopet pošljem SMS. 2 Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 12. april 2013 Prijavi Deli 12. april 2013 Se popolnoma strinjam Tomaž.Ta zakon velja...Lili...saj se ni začela kraja samo v mandatu nekoga..začelo se je že z orožarsko afero in se pač to odvijalo naprej, saj veš, ko je neka veriga sklenjena, morajo drug drugemu roko podajat, če ne se ta pretrga, tko k se je po moje sedaj pr g Hildi, k bo vse za sabo potegnla, kar je bilo v njenem krogu, v zameno za manjšo kazen...Prav po istem kopit se bodo tudi trgale druge naveze...samo to nam ne bo pomaglalo, ker dnarja že davno ni več na dosegu. Bo pa dobra šola za tiste, k mislijo s tako politiko nadaljevati. Le kaj ti bo dnar, če te bo prej pobralo, predno ga boš lahko sploh zapravil....Marsikomu se sedaj fejst hlače tresejo, marsikdo preklinja svoje početje v preteklosti, ker ne more spati, ker ga to preganja na vsakem koraku. Edino za enega sem pa sigurn, da miu še ni kapnil, da se vse vrača in vse plača, tud če ne bo dovolj dolgo živel, bodo pa njegovi otroci nosili breme. Poznal sem človeka, k je bil šef nekje na vrhu, vse je šlo skozi njegove roke, edino tam so se v jugi dale po visoki proviziji nabaviti devize za poslovanje podjetij, nakopal si je keša, da bi ga ne mogel navaden smrtnik v 500 letih pokurit. Sinu je kupil verigo lokalov, mu ustanovil firmo na Cipru in mu rit odnašal, ni ga pa naučil živeti in gospodariti. Vse je laufalo dokler ga zaradi vseh bremen, ki jih je imel na glavi, rak ni popapcal. Od takrat je šlo vse v nekaj letih po gobe, danes že fejst odrasel "sinček" k mami pride prvega, da mu da nekaj od penziona, da lahko preživi... Resnično verjamem, da drži tisto, da kot seješ tudi žanješ. Prav za vse lumparije predvsem pa travme, ki jih je nekdo nekomu naredil, bo prišla vrsta tudi za plačilo, kar veliko primerov poznam, kjer se je to tudi potrdilo. V to trdno verjamem, to je "vesoljni zakon", ki drži. Prav ta kriza bo marsikomu dala mislit, da se ne da igrati z usodo drugih in da je že čas, da živimo drugače in samo s tistim, kar lahko ustvarimo in kolikor potrebujemo za normalni "life". Kar poglejte nekater naše "tajkune", kako so znmatrani, nobene energije več v njih, ker vso pokurijo z advokati in razmišljanji, kako zadeve urediti, da bi se izognili sankcijami, a prav nič jim ne pomaga, ker so sami sebi zapisali v "univerzum" svoje početje.. Verjamim da bi marsikdo dal vse kar je nagrabil in še kaj zraven, samo da bi lahko začel normalno živet, da bi šel lahko zvečer v pojsteljo in zaspal brez bremen, kot to lahko marsikdo od nas navadnih smrtnikov. Prav to jim je že sedaj kazen, ker so se začele lumparije in prevare odpletati in ker je strah vseskozi prisoten. Takrat v paniki in strahu pa naredijo največ napak in se sami sebe zaštrikajo, kar potem njihovo preganjavico samo še stopnjuje in jim povečuje pritik na psiho. Enostavno ne znajo več normalno uživati v življenju, kar pa počnejo, je pa na silo in v prepričevanju samega sebe, v resnici pa od takega življenja nimajo prav nič več. Ne pmaga jim nobena jahta, noben izlet za kak mesec v eksozične kraje, ker jih breme spremlja, ker morajo 10x na dan klicati kako je doma in kok so že daleč in podobno. Ne morejo tako, kot jaz odklopiti vse, ko enkrat na dan pokličem ali pošljem SMS domov, če so še vsi živi, nato pa odklopim do naslednjega dne, ko zopet pošljem SMS. Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 16. april 2013 Prijavi Deli 16. april 2013 Pred letom dni, sem Tomaža Štiha, Libertarca, opozarjal na to, kakšna govedina je Virant. Človek ki je porušil dotedanji plačilni sistem in ga zamenjal s totalnim polomom, nadaljuje svojo neandrtalsko čistko po javnem sektorju! Zdaj je poženščenemu debilu, SDSovskem odpadniku in sorodniku UDBOVca ki si ne zna kravate zavezat, na sprijeno misel padla nova personalna debilna ideja kako uravnotežiti javne finance. In kot se to velikokrat dogaja, tem doktorjem teorije birokracije, nikoli nič v lajfu ni jasno.No in ta pezde veleumski, je prišel na krasno idejo, da bi se ukinili oz zmanjšali dodatki na nedelje in praznike. Skratka, sinko debilko, bo jemal zdravnikom, medicinskim sestram, gasilcem, policistom, ljudem, ki se zato, da debili njegove in njemu podobne sorte, lahko med vikendi in prazniki rajajo in žurajo in povzročajo prometne nesreče, hodijo na črpanje želodca, se pretepajo (dobro to pezde virantovsko se verjetno ne)Tako bi po njemu volk bil sit (šolstvo, sodstvo, javna uprava v ožjem smislu) in koza budala. Pa mi ni verjel! P.S.Kot bi rekel Tomažslo, pustmo jim čas da neki naredijo, ma pustmo jim no, k ma Bratušek tako seksi nogice sploh v leopardjih čižmicah, rit pa, ta prava birokratska, razvlečena, priporočam, pas za oblikovanje zadnjice, pod nujno, za narodov blagor. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 16. april 2013 Prijavi Deli 16. april 2013 (popravljeno) Kva pa sindikati?Aha, ti so previdni, al kak že, Štrukelj preučuje zadevo.. P.S.Komaj en mesec je minil od ustoličenja nove vlade, pa več nimamo lačnih otrok, socialno odrinjenih, družin ki se bore za preživetje.Ta vlada je očitno super, sploh ni treba čakat na rezultate so že tu. Celo Janko šopaaaaaj Šopar, na svoji populistični oddaji, zdej objavlja krivice iz preteklosti.Iskreno upam, da zaživi ta Virantova ideja, in da bodo urgence, gasilci in policisti intervence delal v ponedeljek od 7h do 9 h pa zaključili do 17 ure kot se omikani gosposki šikaČe se pa komu kej zgodi v nedeljo, al pa izven uradnega cajta pa bohloni. Popravljeno 16. april 2013 -> Pico Della Mirandola 1 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 16. april 2013 Prijavi Deli 16. april 2013 Pico...saj verjamem, da moraš jezo iz sebe dat, sam brez veze samo šinfat. V glavnem, če doma tko gospodariš s svojim proračunom, potem slabo živiš. Če ni prihodkov je pač treba zmanjšat za nekaj procentov tudi odhodke, enostavno se ne izide. Ne vem zakaj večina grunta "saj mora država dati", kje bo pa dobila pa nihče ne pomisli. Za nazaj obsojamo davčni dolg, obsojamo propadle kredite, brezposelnost in ostalo. Tega keša enostavno ni in tista fraza "tajkunom pobrati" je že izpeta, ker tud tistga ni več na dosegu. Čist tko, za gasilce in podobne profile ne vem, vem pa da majo v šolstvu veliko večje plače, kot je povprečje v gospodarstvu (če hočeš ti lahko napišem v cifrah). Nikakor mi pa nihče ne bo govoril, da se jim ne da odrezat kakih 10%, še vedno bodo imeli več, kot je povprečje v gospodarstvu. Zadnjič sem se pogovarjal z enim podificirjem vojske in ga spraševal kdaj gre v penzijo, pa mi je rekel, dokler bom dobival 1600 EUR neto plače, ne grem. Prepričan sem, da bi se dalo veliko v javnem sektorju racionalizirat, tudi v podjetjih v lasti države, ker tisti, ki živi na račun nas davkoplčevalcev, pa res ne motre imeti na primer 6000 plače, davkoplačevalec pa 600. Jaz bi vsem omejil gornji limit po plačilnih razredih, pa tudi vse dodatke bi resnično preveril, če so res upravičeni. Zakaj bi se slepili, renica je da ima javni sektor prevelike plače v primerjavi z gospodarstvom. V gospodarstvu je tako, da pusti ali sprejmi, lastnik te bo plačal toliko, da od tvojega ustvarjenega prihodka pokrije stroške in da mu še kakih 10 % ostane za ostalo. Če pa ti to sprejmeš, je pa tvoja stvar. Tudi v javnem sektorju bi moralo tako biti, če ne moreš biti zadovoljen s 1300 EU neto na mesec, pa pojdi tja kjer ti bodo več dali. Nebi govoril o zdravstvu, kjer je resnično prevelik razkorak med sestrami in zdravniki, samo zopet naletimo na sindikate, ki izkoriščajo monopolni položaj zdravnikov, za katere pa vsi, ki živimo v lokalnih okoljih vemo, kako delajo in koliko. Za začetek bi vsem zmanjšal za 10% saj tistemu, ki malo dobi se to ne bo tako močno poznalo, ker je že navajen preživeti z malim, tisti, ki pa dobi več, bo pač tistih 10% zneslo več. S tem bi lahko malo zmanjšali razkorak med javnim sektorjem in gospodarstvom, potem pa vse sile upreti v racionalizacijo delovnih mest od postavke do postavke. Prav vsako delovno mesto je potrebno posebej analizirati, koliko je v resnici vredno in koliko tudi v resnici neizbežno potrebno. Druge poti ni, ker je javni sektor tako obširen, da se nekaj na brzino in počez ne da postoriti. Ali pa jim enostavno po dejavnostih narediti žakelčke z toliko denarja, kot si ga država lahko privošči, potem naj si ga pa sami talajo med sabo. Enostavno se nočemo zavedati, kako globoko smo v naši samostojni SLO zabredli in, da v primeru pomoči EU ne bomo imeli prav nič več izbire samostojnega odločanja, česar si pa zagotovo nihče od nas ne želi. V primeru pomoči EU odpadejo vse sindikalne zahteve in samo tako bo, kot bo "veliki brat" rekel. Ne mi pisat, da ima medicinska sestra 600 EUR plače, ker to ni res, lahko, da jih dobi toliko, ker ima še kredite in druge odlive. Res pa je, da ima nek kuhar ali natakar, ki dela tudi vse sobote in nedelje največkrat manj kot 700 EUR neto. Večina jih je na minimalcu, edino kar jim dodatkii potem še kak EUR prinesejo. Pa da ti ne govorim o trgovkah, delavcih za trakom in podobno. Dejstvo je, da je javni sektor prebogat in preobširen v primeru s tistimi, ki ta javni sektor filajo iz gospodarstva in, da je ta razkorak prevelik. 1 Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 16. april 2013 Prijavi Deli 16. april 2013 Tomaž,absolutno se strinjam...Kot sem že pisal prej, potrebno ga je zmanjšati, takoj!!!!!!Drugače bomo izgubili pravi srednji sloj, garače, družinska podjetja,hrbtenico gospodarstva!!! Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 16. april 2013 Prijavi Deli 16. april 2013 Pico...saj verjamem, da moraš jezo iz sebe dat, sam brez veze samo šinfat. V glavnem, če doma tko gospodariš s svojim proračunom, potem slabo živiš. Če ni prihodkov je pač treba zmanjšat za nekaj procentov tudi odhodke, enostavno se ne izide. Ne vem zakaj večina grunta "saj mora država dati", kje bo pa dobila pa nihče ne pomisli. Za nazaj obsojamo davčni dolg, obsojamo propadle kredite, brezposelnost in ostalo. Tega keša enostavno ni in tista fraza "tajkunom pobrati" je že izpeta, Ne razumem kaj mi hočeš povedat. A ni sedanja vlada ravno take pisala kot jaz zgoraj? A ni retorika levičarjev ta moja, ob katero si se obregnil? Seveda sem jaz za nižanje bruto plače za 5-10% vsem v javnem sektorju. Ne moreš pa, nižat dohodke od dela. In dodatki za nočno, nedeljsko in praznično delo so dodatki od dela.lahko nižamo dodatke causa honoris, na leta, na akademske nazive, na borčevsko udeleževanje, na članstvo v partiji. NE SMEMO pa nižat dohodke od dela. Vsakdo bi bil čez vikend in za praznik doma pri družini oziroma ga žural s svojatjo.Čisto vsak, brez izjeme. Za večino niti dosedanji dodatek ni bil ne vem kakšna stimulacija za izgubo dragocenega prostega časa.. Če pa nekdo ki v lajfu nikol ni delal v gospodarstvu in si je fajn privoščeval tretjino leta dopusta, zagovarja ukinitev dodatkov..potem imamo še ne evidenten opravek z debilom. Mislim, da Virantu, ni treba dati niti minute časa več, in enako ne gospodični v leopardjih čizmicah.. 1 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 16. april 2013 Prijavi Deli 16. april 2013 Ne razumem kaj mi hočeš povedat. A ni sedanja vlada ravno take pisala kot jaz zgoraj? A ni retorika levičarjev ta moja, ob katero si se obregnil? Seveda sem jaz za nižanje bruto plače za 5-10% vsem v javnem sektorju. Ne moreš pa, nižat dohodke od dela. In dodatki za nočno, nedeljsko in praznično delo so dodatki od dela.lahko nižamo dodatke causa honoris, na leta, na akademske nazive, na borčevsko udeleževanje, na članstvo v partiji. NE SMEMO pa nižat dohodke od dela. Vsakdo bi bil čez vikend in za praznik doma pri družini oziroma ga žural s svojatjo.Čisto vsak, brez izjeme. Za večino niti dosedanji dodatek ni bil ne vem kakšna stimulacija za izgubo dragocenega prostega časa.. Če pa nekdo ki v lajfu nikol ni delal v gospodarstvu in si je fajn privoščeval tretjino leta dopusta, zagovarja ukinitev dodatkov..potem imamo še ne evidenten opravek z debilom. Mislim, da Virantu, ni treba dati niti minute časa več, in enako ne gospodični v leopardjih čizmicah..Ne moremo vse metati v isti koš, zato sem tudi napisal, da bi bilo potrebno iti od poklica do poklica in vrednototiti, kaj v tisto dela spada in kaj ne in koliko je sploh nekega dela. Zagotovo morajo biti gasilci, medicinci, policisti in tisti, ki morajo delati v turnusih drugače ovrednoteni, kot tisti, ki 8 ur presedi v pisarni, če se mu pa kak dan ne ljubi prav ne vem kako delati pa naslednji dan nadaljuje. Vrednotiti tudi tiste, ki jih vsak dan med delovnih časom srečujemo na kavicah po lokalih, v trgoviah in podobno. Samo to vrednotenje bi moralo biti v opisu del in ne v dodatkih za nočno delo, višinsko nadomestilo, bonificiranem delu in podobno, čeprav je bilo takrat uvedeno kot dodatki, da bi ne šlo v pokojninsko osnovo. Sicer midva ne bova rešila te situacije, ker nisva pristojna za to. Kako bodo to izvedli ne vem, zagotovo jim je pa treba dati čas, da to naredijo. Sedaj v naprej napovedovati neuspeh in to po imenih, se mi pa ne zdi fer, res ne. Vsi se prav dobro zavedajo, tudi sindikati, da več kot je v vreći ne morejo izplačati, bodo pa kak mesec brez plače, če jim bo zmanjkalo na koncu leta. Tko je tudi pri gospodarstvu, če se ne izide pač ni. Sam bi v tem času pričakoval več optimizma in predvsem malo več pripravljenosti, da pogledamo kako stvar tudi v pozitivni luči. Mandatarka je v svojih izjavah previdna, tudi ona se drži načela, da je potrebno najprej kaj narediti, potem pa kritizirati in to mi je všeč pri njej. Pri nas je pa folklora, da je treba že vsak namen naprej obsoditi kot neuspeh. Damjana vsak dan vlačijo po cajtengih, kjer je s svojimi strokovnimi mnenji prav pameten, takrat, ko je bil čas da bi res kaj prispeval, pa ni opravil in dokončal svojega poslanstva. Takih "damjanov" lanko danes najdemo cel kup, k so danes pametni, takrat k bi pa morali biti, pa ni bilo nič pametnega od njih. Prav mi na LF (ker poznamo moč in vrednost naše notranje energije) bi morali vlivati več energije, ker se prav mi najbolj zavedamo, da je poštenost odkritost, čistost tisto, kar nam polni dušo, krize in lumparije so pa predvsem opozorilo in spoznanje, da edino tisto ker je res naše in za našo dušo, tudi nekaj velja. Če ti čisto odkrito povem, dokler bom imel kaj za v usta in streho nad glavo, se tudi slučajno ne sekiram. Če bom imel možnost tudi za kak svoj hobi, bom to tudi zagrabil, če ne, mi pa še vedno ostane narava in tisto, kar nam narava tudi daje. Res je, da so nekateri na robu, res je pa tudi, da objokujejo svojo "nesrečo" namesto, da bi z optimizmom intenzivno iskali rešitev zase in za svoje probleme. Prav nobenemu zdrvemu in sposobnemu ni treba biti lačen. Tako kot bo država našla izhod iz krize, tudi posamezniki lahko to naredijo zase. Preveč nas je socializem razvadil, da mora vse v naročje past in premalo smo se brigali, da bi realno tudi ustvarili pogoje za normalno preživetje. Preko 90% nas živi v mesečnih bančnih limitih, enak procent ima tudi posojila, zadovževali smo se za avtomobile, gradili hiše za katere danes ugotavljamo, da so prevelike, potratne in neekonomične. Navadili smo se na standard, ki ni plod našega dela, ampak plod posojil in ribarjenja med zakoni, danes pa tega standarda ne sfuramo več, ker nismo zmožni niti amortizacije zagotavljat. Saj ne rečem, da velik odstotek današnje revščine predstavljajo tudi kreditne in tajkunske zgodbe, samo še vedno pa ostaja predraga in preštevilčna administracija za tako malo državico, kot smo mi. Preveč je tudi gospodov in dam, ki si delijo še vedno prevelike nagrade za delo ali nedelo, preveč je individualnih pogodb in svetovanj, preko katerih se obrača denar, premalo je pa ustvarjenega prihodka, da bi vse to tudi pokrilo. Preveč se med sabo poznamo in preveč je dobrih zaposlitev zaradi znanstva, čalnske pripadnosti ali pa prijateljskih navez. Samo kriza je tista, ki bo uspela prečistiti tudi te zadeve, vendar tudi to ne gre preko noči. Če se nekaj kuha v tebi in ko spoznaš vzrok tega kuhanja, rabiš ponavadi tudi vsaj polovico toliko časa da saniraš, kot se je v resnici kuhalo. To drži tudi v globalu in dokler ne bomo spoznali vseh vzrokov in posledic, tudi učinkovitega saniranja ne bo. Že to, da so se pričele trgati verige in da sedaj v paniki vsak člen v verigi svojo pokvarjeno rito ščititi, je velik napredek in zadeve se bodo še hitreje odvijale v korist normalizacije, čepra v bistvu začenjamo to sanacijo globoko pod nulo. Sam sem optimist, prav za vsakim dežjem sonce posije, ne glede na to, koliko časa nas je dež pral. Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 16. april 2013 Prijavi Deli 16. april 2013 Glej Tomaž.Virant je specialist za razslojevanje ljudi, zanj ga se državljani očitno delimo na več in manj vredne. Že tista prva njegova ZUJF potegavščina, je naredila celo pizdarijo v zdravstvu, ker mu, čeprav je ovenčan z akademsko titulo, očitno ne pozna, delovanje niti znotraj javnega sektorja. Mislim a ni to tragikomično. Niti lastne stroke ne pozna. Jaz ki sem polpismeni, poznam delo v policiji, medicini in vem, kaj pomenijo dodatki na nedeljo praznike in nočno delo.Brez teh dodatkov bi policist, reci piši imel na kontu manj kot 700 evrov neto.. In v javnem sektorju je tko, da razen zdravnikov, dela v izrednih turnusih opravljajo v glavnem " neakademski" zaposleni, tu ni šefov, vodij, komandirjev in ostalih.. Torej spet ščiti en sloj ljudi na škodo drugega.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 16. april 2013 Prijavi Deli 16. april 2013 Seveda sem jaz za nižanje bruto plače za 5-10% vsem v javnem sektorju. Ne moreš pa, nižat dohodke od dela. In dodatki za nočno, nedeljsko in praznično delo so dodatki od dela.lahko nižamo dodatke causa honoris, na leta, na akademske nazive, na borčevsko udeleževanje, na članstvo v partiji. NE SMEMO pa nižat dohodke od dela.Samo toliko malo offtopic, da ne boš sam sebe kdaj kje zaštrikal - saj bruto plača JE dohodek iz dela. Kar omenjaš kasneje, so določeni dodatki, vse skupaj pa je dohodek iz dela ali po domače plača. In tudi vsi tisti dodatki se obrutijo, saj gre za dohodek, ki je obdavčen z dohodnino. Tega bremena ne nosita malica in prevoz do določene višine (pa še kakšne zadeve, recimo dnevnice, vendar teh ne dobijo vsi). To je malo za intermezzo in ne pomeni, da se z določenimi predlogi ne strinjamhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 16. april 2013 Prijavi Deli 16. april 2013 Glej Tomaž.Virant je specialist za razslojevanje ljudi, zanj ga se državljani očitno delimo na več in manj vredne. Že tista prva njegova ZUJF potegavščina, je naredila celo pizdarijo v zdravstvu, ker mu, čeprav je ovenčan z akademsko titulo, očitno ne pozna, delovanje niti znotraj javnega sektorja. Mislim a ni to tragikomično. Niti lastne stroke ne pozna. Jaz ki sem polpismeni, poznam delo v policiji, medicini in vem, kaj pomenijo dodatki na nedeljo praznike in nočno delo.Brez teh dodatkov bi policist, reci piši imel na kontu manj kot 700 evrov neto.. In v javnem sektorju je tko, da razen zdravnikov, dela v izrednih turnusih opravljajo v glavnem " neakademski" zaposleni, tu ni šefov, vodij, komandirjev in ostalih.. Torej spet ščiti en sloj ljudi na škodo drugega..Glej premalo imam podatkov, da bi ocenjeval nekoga delo, bomo videli koliko mu bo uspelo..zagotovo pa enkrat nekomu bo Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 16. april 2013 Prijavi Deli 16. april 2013 Še nekaj,pozabli smo na cerkev...ZAnima me koliko denarja se vsak mesec prelije k tem stričkom ?Po drugi strani pa gre za eno izmed najbogatejših organizacij na svetu.Ne plačujejo davkov....itd... Kaj pravite? Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 16. april 2013 Prijavi Deli 16. april 2013 Samo toliko malo offtopic, da ne boš sam sebe kdaj kje zaštrikal - saj bruto plača JE dohodek iz dela. Kar omenjaš kasneje, so določeni dodatki, vse skupaj pa je dohodek iz dela ali po domače plača. In tudi vsi tisti dodatki se obrutijo, saj gre za dohodek, ki je obdavčen z dohodnino. Tega bremena ne nosita malica in prevoz do določene višine (pa še kakšne zadeve, recimo dnevnice, vendar teh ne dobijo vsi). To je malo za intermezzo in ne pomeni, da se z določenimi predlogi ne strinjamhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Ja, mislm, lahko se zmanjša bruto osnova, to je tisto, kar dobiš po kolektivni pogodbi oziroma po zakonu ki velja za javne uslužbence.Toda ni pa pošteno, da se ne plačujejo npr, nadure(če se jih ne da drugače koristit) in že prej omenjeni dodatki, na neugoden delovni čas.Pri tem velja opozorit, da se že nekaj let stvari komplicirajo, zaradi Virantovih sprememb iz prve Janševe vlade.. Tisto je bila totalna polomija, katere posledice se čutijo še dandanes.In ravno zaradi tega ne razumem, kako lahko pozitivci in SD paktirajo s tem modelom, mi ni jasno. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 16. april 2013 Prijavi Deli 16. april 2013 Še nekaj,pozabli smo na cerkev...ZAnima me koliko denarja se vsak mesec prelije k tem stričkom ?Po drugi strani pa gre za eno izmed najbogatejših organizacij na svetu.Ne plačujejo davkov....itd... Kaj pravite? Glej kar se cerkve tiče, je treba bit na jasnem..Cerkev niso samo župniki, škofi in ostala osovražena cerkvena raja.Cerkev, so kulturno zgodovinski spomeniki nacionalnega interesa. Cerkev so skrb za slovenski jezik, starodavni arhivi, freske, slike, monštrance.In četudi se za zakristijo marskej dogaja, ne moremo iz golega sovraštva do RKC zahtevat, da pa zdej država preneha s financiranjem RKC. premoženje, ki ni gotovina, je mrtvo..In kaj bi zdej po tvoje, Cerkev morala prodajat, cerkve po slovenskem Arabcem? (kr drug nima dnarja za te stvari) ni mi jasno. Poleg tega, glede na to, da eni komunajzerji predlagajo, da naj cerkev financiramo iz davka ki bi ga plačeval verniki.Zakaj pa bi potemtakem, za cerkvene praznike ala božič, velika noč, morali vsi imeti dela prost dan?Pravilno in pošteno bi bilo, da ga imajo samo tisti, ki bi plačal cerkveni davek.Komunajzerji majo itak uzurpiran 1 maj, . Premoženje cerkve je pač specifične narave in ni tako simpl in donosno z njim razpolagat.Lahko pa bi Cerkev prodala zadeve, ki skupaj z njo nimajo neke velike veze, recimo denacionalizirane gozdove in podobno.. Sam ne verjamem da bi kej dost dnarja kapnlo na ta račun. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 16. april 2013 Prijavi Deli 16. april 2013 Tomazslo, pa kdo bo spet šel od poklica in poklica, pa vse vrednotil? Saj to je poskusil narediti Previrant s plačnim sistemom za javne uslužbence. Ej, da ne govorim, kaj dela nam je to prineslo, pretvorbe, izračune plačnih nesorazmerij, eno jebogoro podatkov za vnašat, za isto delo enake plačne razrede, potem pa različno število odbitkov plačnih razredov glede na plačno nesorazmerje, spreminjanje računalniških programov, vloženo delo ob preučitvi novega... Pa dej no, namesto da bi šli vsi na nove plačne razrede, ni važno, kaj je bilo prej, no razen varovana plača, če bi se komu znižalo. Namesto tega pa bi določili lestvico plačnih razredov, pa bi se po prvotnem dogovoru spreminjala, recimo, prvo leto je lestvica taka, drugo leto gre za 5 % gor, tretje leto gre še za 5 % gor...pač, kdor je to delal, ve o čem govorim. In zdaj, se naj plača enako znižuje vsem, v naši J(eb...) skupini, za 30 let delovne dobe, 70 % možnih napredovanj v VI.tar.skupini dobim 900 eurov neto z delovno dobo vred...začetnica v isti zahtevnostni stopnji ima pa samo še cca 100 eur več neto od čistilke, ki ima zajamčeno... Pa da imajo čistilke vse zajamčeno plačo, pa če delajo prvo ali petnajsto leto, pa če imajo nič napredovanj ali pa 60 % napredovanj, pa če imajo dodatek za popoldansko delo ali delajo dopoldne, koji kurac, itak vse pridejo komaj na zajamčeno... In da za enako delo računov., kuhar, hišnik, čistilci itd v J skupini dobimo različne plače in imamo zahtevane različne stopnje izobrazbe.... ????????? Jz nič več ne verjamem in niti upam ne več, da se bo našel kdo, ki bo cel sistem vsaj približno pravično zastavil na novo. Pa če bi mi predložili znižanje, hkrati pa bi se zavezali, da nam bodo v, pa rečmo vsaj letu dni, predstavili nov plačni sistem....pa naredili shematični pregled vseh služb v javnem sektorju...pa predlogov, katere službe, dela se podvajajo itd...pa kako bodo to postopoma v naslednjih desetih letih ukinjali vsako leto tolk in tolk procentov z upokojitvami...je vse skup k.... od ovce... dojst mam! Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 16. april 2013 Prijavi Deli 16. april 2013 Čist na kratko, sistem je res ena velka štala...kot mi sami.Preveč preveč zakompliciran in nepregleden do amena. Čisto tehnično stališče, kaj naredimo, ko imamo v računalniku celo zmedo, ja,formatiramo ga. Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 16. april 2013 Prijavi Deli 16. april 2013 Pico...o cerkvi nebi, ker vsi vemo kako je, res pa je, da je tudi nadškofija malo pripomogla k večji luknji v bančnem sistemu...Imajo pa v tem primeru "zlato kuro" T-2, ki je sicer trenutno v težavah zaradi neplačanih obveznosti do Gratela, vendar je dolgoročno glede na kvaliteto in strokovnost dejavnosti, vseeno tista kura, ki vsak mesec prinaša v blagajno kar nekaj cekinčkov. Če bi cerkev hotela, bi lahko drago prodala to kuro in kaj povrnila svojim upnikom. Silvija....saj pravilno razmišljaš, vendar enkrat bodo to morali to postoriti, ker se bodo drugače med sabo "pojedli", ker bodo imeli v mošnjičku točno določeno vsoto in jo bodo potem morali sami med sabo deliti. Moje mnenje je da v prvi fazi vsem pobrati naprimer 5-10%, nato naj se pa prične revizija po posameznih službah in upravičenost v višino posameznih plačilnih razredov... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 17. april 2013 Prijavi Deli 17. april 2013 Že sama delitev na razrede je protisocialistična in bi jo morala slovenska levica ukinit, ne pa celo spodbujat tovrstne delitve.razredna delitev v egalitarni družbi? Marx se obrača v grobi. Drgač pa zadeva ni enostavna, namreč delo javnega uslužbenca ni vedno lahko merljivo.Kdo je bolj prizadeven, policist ki vsak dan napiše sto kazni ali pa policist ki enkrat na leto reši nekomu življenje in aretira nevarnega storilca?Tu so tudi subjektivne ocene šefov. Kr na tazadnjo me je vrglo, da ima recimo moja draga kar 4 dni več dopusta od mene, pa to ne zarad otrok, temveč zaradi, pazite, odgovornosti delovnega mesta in zaradi ocene minulega dela. Bi se pa dalo uvest anonimne ankete, kjer bi uslužbenci ocenjevali sodelavce, pa stranke, pa tko naprej. Toda tut tle bi prišla na plano fovšija in bi verjetno najbl prizadevnega najslabi ocenil. Stranke pa bi tabulš ocenjevale une ki bi jim na lepe oči rihtal zadeve, preko vrste.. Skratka jeben sistem. 1 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 17. april 2013 Prijavi Deli 17. april 2013 Pico ....tud policisti niso od včeraj in prav dobro se ve kaj delajo in kaj ne, torej se jih da ocenit in pošteno vrednotit, se ti ne zdi. Nikjer nisem napisal, da niso nekateri poklici nujno potrebni in tako jih je potrebno tudi oceniti in plačati. Pri šolnikih je že malo drugače, ne moreš jih metati v isti koš kot policiste, gasilce, medicince (čeprav so tu dohtarji po mojem mnenju prevrednoeini in je razkorak med sestrami in njimi prevelik). Za šolnike, ki imajo povprečno vreč kot policisti, se pa zagotovo ne moremo strinjati z višino plač, ker dobijo več kot na primer policisti, nimajo dežurstev, dva meseca na leto so frej, vse delavnice in ostale izvenšolske dejavnosti imajo pa dodatno plačane. Delo ravnatelja je čisto administrativno in zagotovo je 3000 EUR bruto plače zelo nesorazmerno s plačo v gospodarstvu. Tudi javne službe kot so občinski uslužbenci (večinoma vsi na delovnih mestih višjih ali kakršnihkoli svetovalcev) dobijo nesorazmerrno več kot enaki profili v gospodarstvu. Prav vsa delovna mesta se da oceniti in vrednotiti, samo treba jih je vrednotiti po obsegu dela, strokovnosti, nujnosti obstoja takega mesta, nikaor pa po obrazih in simpatijah. Veliko delovnih mest je bilo namensko ustvarjenih za določene "prijatelje", ki so v resnici samo njim namen. Zagotovo bi bilo z neko poglobljeno analizo, neke neodvisne komisije v kakih dveh letih že fejst popucano in tu je še najmanj 20% rezerve, ki bi jo lahko privarčevali, pa tisti ki pošteno delajo in so potrebni, zagotovo nebi bili udarjeni pri pravičnem plačilu. Tako pa jaz pričakujem scenarij, ki sem ga že naisal nekje zgoraj. Ker sindikati ne bodo popustili (kje pa b dobil kak sindikalni zastopnik nekaj 1000EUR neto), se ne bodo nič dogovorili in država jim bo namenila mošnjiček kot ga bo sama precenila, da je še vzdržen. Potem se bodo morali pa sami med sabo "skregati" in podeliti, kakor bodo vedeli in znali, kar bo pa zelo zahteven in mučen postopek. Resnica je samo ena, denarja ni in treba se je temu prilagoditi. Dokler gospodarstvo ne bo prineslo malo več na osnovi ponovnega oživljanja, bo še vedno borba. Predvsem je pa pozitivno že to, da kot sem že napisal, verige pokajo in da bodo tudi tisti iz javnega sektorja, ki so največ manipulirali in izkoriščali svoj položaj, priplavali na površje in bodo za strah in opomin vsem tistim, ki bi hoteli nadaljevati tako, kot so oni počeli. Prav vsaka stvar v našem lifu se nam zgodi z namenom in naključij ni. Potrebna je kriza, da se krogi malo očistijo in da počasi tudi pride nazaj v nas tisto, za kar smo tu na tem svetu. Za vsako spremembo so potrebne tudi žrtve in nastopil je čas, da se tud na tem svetu enkrat (tako v globalu, kot tudi individualno) začnemo obnašati in živeti s tistim kar nam je dano. Preobrazba se je pričela z letom 2000, ko so že začele rasti tudi duhovne vrednote in je postajalo materialno vse manj in manj pomembno in ta proces se bo nadaljeval še v naprej vse do tam, da bo vsak lahko živel s tistim, kar potrebuje za normalni life. Daj mi čisto po resnici povej, kaj ti pomeni višek denarja na računu, če imaš osnovno zagotovljeno. To je kot pri KALIGULI. Več imaš več hočeš. vsaka zadeva, ki si jo privoščiš se s časoma razvrednoti in na koncu tudi z jahto, razvajanjem in bogastvom nisi zadovoljen, ker to plemeniti le tvoj ego, ne pa duše. Pred kakim letom sem srečal enega frenda, ki je bil na vrhu uspešnega podjetja in ga vpršal kako se kaj ima sedaj v penziji. Odgovoril mi je, da mu je za umret. Ko sem se začudil zakaj, saj ima enega najvišjih penzijonov, mi je dejal, da so ga vsi prijatli zapustili, da ga nihče več ne povabi na "jago" ali kaj podobnega, ker je imel preje še eno nulo več zadaj na prihodkih, danes se pa tega ne more več iti in zato tud frendov ni več. Nič ti ne pomeni še ne vem kak kup denarja, če nimaš ljubezni, notranje toplote in dušnega zadovoljstva. Razvad se pa kaj hitro naveličaš in kot sem zapisal, samo ego filajo in nič drugega. Kaj je lepšega od tega, da imaš ob sebi ljudi za katere veš da so iskereni in ti nekaj pomenijo, kaj je lepšega od tega, da zvečer zaspiš brez obremenitev, kaj je lepšega od frišnega zraka in narave, ali kakega hobija, kjer te ne preganjajo bremena. Prav vsi tisti, ki imajo zajeten kupček na računu tega mira nimajo in so si v bistvu sami sebi breme. Sam verjamem v to resnico, v nekem obdobju svojega življenja sem tudi imel kar velik kupček, ko sem dobil v denacionalizaciji vrnjeno premoženje. Nekaj sem vložil v podjetje ki sem ga ustanovil, neka pa pokuril zase, si marsikaj privoščil in sprobal, prekolovratil praktično vse kontinente, a tistega kar ti normalno življenje da, ti ne da noben denar. Kljuke so si podajali razni špekulanti, kar naekrat je bilo cel kup "zaupnih frendov", ki so mi hoteli svetovati, a za vse skupaj na koncu ugotoviš, da je bila le moja preizkušnja in da breme denarja in premoženja ne prinese ne sreče in ne zadovoljstva. Ok , malo sem zašel, a tudi to da se danes ukvarjamo s politiko, je samo dokaz več, da moramo najprej sami pri sebi spoznati, da bogatenje in denar prinašata samo nesrečo. Ko bo večina to tudi sprejela za svoje, se bomo pa veliko lažje tudi pogovarjati in peljati naš voz v pravo smer. 2 Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 17. april 2013 Prijavi Deli 17. april 2013 Lepo povedano...O tem celi čas govorim, potrebna je preobrazba, ki pa se že dogaja...Za življenje potrebuješ zelo malo materije!!! Pico ....tud policisti niso od včeraj in prav dobro se ve kaj delajo in kaj ne, torej se jih da ocenit in pošteno vrednotit, se ti ne zdi. Nikjer nisem napisal, da niso nekateri poklici nujno potrebni in tako jih je potrebno tudi oceniti in plačati. Pri šolnikih je že malo drugače, ne moreš jih metati v isti koš kot policiste, gasilce, medicince (čeprav so tu dohtarji po mojem mnenju prevrednoeini in je razkorak med sestrami in njimi prevelik). Za šolnike, ki imajo povprečno vreč kot policisti, se pa zagotovo ne moremo strinjati z višino plač, ker dobijo več kot na primer policisti, nimajo dežurstev, dva meseca na leto so frej, vse delavnice in ostale izvenšolske dejavnosti imajo pa dodatno plačane. Delo ravnatelja je čisto administrativno in zagotovo je 3000 EUR bruto plače zelo nesorazmerno s plačo v gospodarstvu. Tudi javne službe kot so občinski uslužbenci (večinoma vsi na delovnih mestih višjih ali kakršnihkoli svetovalcev) dobijo nesorazmerrno več kot enaki profili v gospodarstvu. Prav vsa delovna mesta se da oceniti in vrednotiti, samo treba jih je vrednotiti po obsegu dela, strokovnosti, nujnosti obstoja takega mesta, nikaor pa po obrazih in simpatijah. Veliko delovnih mest je bilo namensko ustvarjenih za določene "prijatelje", ki so v resnici samo njim namen. Zagotovo bi bilo z neko poglobljeno analizo, neke neodvisne komisije v kakih dveh letih že fejst popucano in tu je še najmanj 20% rezerve, ki bi jo lahko privarčevali, pa tisti ki pošteno delajo in so potrebni, zagotovo nebi bili udarjeni pri pravičnem plačilu. Tako pa jaz pričakujem scenarij, ki sem ga že naisal nekje zgoraj. Ker sindikati ne bodo popustili (kje pa b dobil kak sindikalni zastopnik nekaj 1000EUR neto), se ne bodo nič dogovorili in država jim bo namenila mošnjiček kot ga bo sama precenila, da je še vzdržen. Potem se bodo morali pa sami med sabo "skregati" in podeliti, kakor bodo vedeli in znali, kar bo pa zelo zahteven in mučen postopek. Resnica je samo ena, denarja ni in treba se je temu prilagoditi. Dokler gospodarstvo ne bo prineslo malo več na osnovi ponovnega oživljanja, bo še vedno borba. Predvsem je pa pozitivno že to, da kot sem že napisal, verige pokajo in da bodo tudi tisti iz javnega sektorja, ki so največ manipulirali in izkoriščali svoj položaj, priplavali na površje in bodo za strah in opomin vsem tistim, ki bi hoteli nadaljevati tako, kot so oni počeli. Prav vsaka stvar v našem lifu se nam zgodi z namenom in naključij ni. Potrebna je kriza, da se krogi malo očistijo in da počasi tudi pride nazaj v nas tisto, za kar smo tu na tem svetu. Za vsako spremembo so potrebne tudi žrtve in nastopil je čas, da se tud na tem svetu enkrat (tako v globalu, kot tudi individualno) začnemo obnašati in živeti s tistim kar nam je dano. Preobrazba se je pričela z letom 2000, ko so že začele rasti tudi duhovne vrednote in je postajalo materialno vse manj in manj pomembno in ta proces se bo nadaljeval še v naprej vse do tam, da bo vsak lahko živel s tistim, kar potrebuje za normalni life. Daj mi čisto po resnici povej, kaj ti pomeni višek denarja na računu, če imaš osnovno zagotovljeno. To je kot pri KALIGULI. Več imaš več hočeš. vsaka zadeva, ki si jo privoščiš se s časoma razvrednoti in na koncu tudi z jahto, razvajanjem in bogastvom nisi zadovoljen, ker to plemeniti le tvoj ego, ne pa duše. Pred kakim letom sem srečal enega frenda, ki je bil na vrhu uspešnega podjetja in ga vpršal kako se kaj ima sedaj v penziji. Odgovoril mi je, da mu je za umret. Ko sem se začudil zakaj, saj ima enega najvišjih penzijonov, mi je dejal, da so ga vsi prijatli zapustili, da ga nihče več ne povabi na "jago" ali kaj podobnega, ker je imel preje še eno nulo več zadaj na prihodkih, danes se pa tega ne more več iti in zato tud frendov ni več. Nič ti ne pomeni še ne vem kak kup denarja, če nimaš ljubezni, notranje toplote in dušnega zadovoljstva. Razvad se pa kaj hitro naveličaš in kot sem zapisal, samo ego filajo in nič drugega. Kaj je lepšega od tega, da imaš ob sebi ljudi za katere veš da so iskereni in ti nekaj pomenijo, kaj je lepšega od tega, da zvečer zaspiš brez obremenitev, kaj je lepšega od frišnega zraka in narave, ali kakega hobija, kjer te ne preganjajo bremena. Prav vsi tisti, ki imajo zajeten kupček na računu tega mira nimajo in so si v bistvu sami sebi breme. Sam verjamem v to resnico, v nekem obdobju svojega življenja sem tudi imel kar velik kupček, ko sem dobil v denacionalizaciji vrnjeno premoženje. Nekaj sem vložil v podjetje ki sem ga ustanovil, neka pa pokuril zase, si marsikaj privoščil in sprobal, prekolovratil praktično vse kontinente, a tistega kar ti normalno življenje da, ti ne da noben denar. Kljuke so si podajali razni špekulanti, kar naekrat je bilo cel kup "zaupnih frendov", ki so mi hoteli svetovati, a za vse skupaj na koncu ugotoviš, da je bila le moja preizkušnja in da breme denarja in premoženja ne prinese ne sreče in ne zadovoljstva. Ok , malo sem zašel, a tudi to da se danes ukvarjamo s politiko, je samo dokaz več, da moramo najprej sami pri sebi spoznati, da bogatenje in denar prinašata samo nesrečo. Ko bo večina to tudi sprejela za svoje, se bomo pa veliko lažje tudi pogovarjati in peljati naš voz v pravo smer. Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 18. april 2013 Prijavi Deli 18. april 2013 "Kolarjevi bodo izplačali odpravnino v višini 50 odstotkov njenih lanskih prejemkov, kar bi po naših izračunih zneslo okoli 50 tisoč evrov bruto", citirano iz časopisa Finance. Prenehala bo s funkcijo predsednice uprave, ki jo je menda nastopila 7.marca lani. Vzajemna je nastala iz bivše službe Zavoda za zdravstveno zavarovanje, če se še spomnete. Ko smo začeli z dodatnim prostovoljno(obveznim) zavarovanjem, se je denar še stekal v ZZZ. Nato so se osamosvojili ali kakršnakoli je že pravna organiziranost d.v.z. Šla iskat, kaj je d.v.z. Skopirano s strani Vzajemne: "Vzajemne zavarovalnice imajo dolgo zgodovino inpomembno vlogo v zavarovalništvu. So precej razširjene, saj sta v EU27kar dve tretjini vseh zavarovalnic organiziranih v obliki vzajemnedružbe. 120 milijonov prebivalcev evropske unije pa ima pri vzajemnizavarovalnici v celoti ali delno krito zdravstveno zavarovanje. Vzajemne zavarovalnice poslujejo na osnovi načela vzajemnosti, karpomeni, da vsi člani vzajemne zavarovalnice solidarno zagotavljajovarnost za vsakega posameznika. Mlajši zavarovanci del premije namenjajoza medgeneracijsko vzajemnost in plačujejo višjo premijo, kot bi bilapotrebna glede na izdatke, ki jih ima zavarovalnicaglede na njihove škode. Starejši zavarovanci zato ne plačujejo(bistveno) višje premije, kot bi bile v primeru, če bi bile določenezgolj na podlagi njihove rizičnosti. Vzajemnost torej pomeni, da vsizavarovanci prispevajo enak del pri kritju stroškov, ne glede narizičnost posameznika.Osnovna načela vzajemnih organizacij, ki jih navaja Evropska komisijav posvetovalnem dokumentu o vzajemnih družbah, so odsotnost deleževdružbe, prost vstop v članstvo, neprofitni cilji, solidarnost,demokratičnost in neodvisnost." A tako? Torej, vsakdo prispeva enak del pri kritju stroškov, zagotavljamo medgeneracijsko varnost, neprofitni cilji, solidarnost. Ajaaaaa? 50 % odpravnine predsednice, ki izhaja iz njenih lanskih prejemkov, iz Vzajemne, ki zbira medgeneracijski zavarovalniški prispevek, brez katerega si skoraj ne upamo bit, zagotovljena prodaja torej, je pa 50.000 eur?????????????????????????????????????????????????' 3 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 19. april 2013 Prijavi Deli 19. april 2013 Sej nočem težit. Ampak, guspa Milojka Kolar, visoka funkcionarka LDS vlad in stranke. Tuk o tem kdo je kje nameščen. Če bi šli gledat podjetje po podjetje bi nas srat prijelu. 1 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 19. april 2013 Prijavi Deli 19. april 2013 Zanimivo je to, da nas vsi ti tam enostavno ignorirajo,delajo po svojih načrtih naprej in naprej...Kot sem pričakoval, bomo vsi pridni morali globje v denarniceza javni sektor, to bo dodatno destabiliziralo celotno družbo. Prav zdaj si izmišljujejo katere nove davke nam bodo podarili to leto ali naslednjo...Dve besedi, ŽIVALSKA FARMA!Končat je treba zdaj takoj, drugače nas čaka nova vojna. 1 Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.