The Dude 7. junij 2013 Prijavi Deli 7. junij 2013 http://www.finance.si/8341756/Totalna-vojna?src=pj070613 Izsek iz članka:Se vam zdi otročje? »Taka je politika,« pravi sogovornik. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 7. junij 2013 Prijavi Deli 7. junij 2013 Jap...Pa tudi GOOGLE je praktično orodje NSA...Vsi maili se shranjujejo, vse čisto vse....Zbirajo podatke,da pol lahko konstruirajo konstrukte za bodoče napade na posameznike,če bi le ti predstavljali grožnjo nacionalni varnosti... Nacionalna varnost, tudi v Sloveniji ima enak pomen!!! Nadzorovanje prebivalcev se nadaljuje tudi pod Obamo Washington, 06.06.2013, 08:21 NSA trenutno zbira podatke o telefonski komunikaciji milijonovposameznikov. Dovoljenje za to je agenciji 25. aprila izdalo sodiščeFisa. Med podatki, ki jih zbirajo, so podatki o kličočem in klicanem,lokaciji, času in dolžini pogovora. http://images.24ur.com/media/images/normal/Mar2013/61163440.jpg?d41d (Foto: Reuters)Ameriška nacionalna varnostna agencija (NSA) trenutno zbira podatke otelefonski komunikaciji milijonov posameznikov, ki imajo za svojegaponudnika enega največjih ameriških telekomunikacijskih podjetijVerizon. Dovoljenje za to je agenciji 25. aprila izdalo sodišče, poročabritanski Guardian.Po sodnem odloku mora Verizon takoNSA-ju kot FBI-ju dnevno posredovati informacije o vseh telefonskihpogovorih ne glede na to, ali gre za za domače ali mednarodne klice inne glede na to, ali je posameznik česa osumljen ali ne. Med podatki, kijih zbirajo, so podatki o kličočem in klicanem, lokaciji, času indolžini pogovora.Sam odlok tudi prepoveduje Verizonu, da bi nakakršen koli način opozoril svoje uporabnike, da se podatki o njihovihklicih predajajo obveščevalnim agencijam.Kot navajajo pribritanskem časniku, je sodni odlok neizpodbiten dokaz, da se tajninadzor prebivalcev nadaljuje tudi pod administracijo Baracka Obame.Gre za osamljeni primer?Odlokvarnostno-obveščevalnega sodišča (Fisa) dovoljuje zbiranje informacij vroku treh mesecev, ta rok se izteče 19. julija. Ni pa razvidno, ali jeto osamljeno dejanje oziroma ali gre le za eno izmed sodnih odločb, kiod Verizona in drugih telekomunikacijskih ponudnikov zahtevajo podatke.Pri Guardianuše pišejo, da je sam odlok precej nenavaden, saj sodišče Fisa sicerizdaja odloke, ki so usmerjeni v specifično tarčo ali tarče, ki je/soosumljeni, da so del kakšne teroristične skupine.Pri časniku sose obrnili na vse vpletene, a pri NSA, v Beli hiši, ministrstvu zapravosodje in Verizonu novice niso želeli komentirati.Množično zbiranje podatkov se je začelo pod Bushem http://images.24ur.com/media/images/600xX/Apr2013/61187709.jpg?89dc (Foto: Reuters)NSA, program, ki ga je skrivno odobril nekdanji ameriški predsednik George Bush 4. oktobra 2001, je zbiral podatke o telefonskih pogovorih in spletni pošti.Afera je izbruhnila leta 2006, ko je USA Today poročal, da NSA ''skrivoma zbira podatke o klicih več milijonov Američanov, ki so uporabniki AT&T, Verizon in BellSouth''.Spridobljenimi podatki so ugotavljali vzorce, da bi tako zaznaliteroristične aktivnosti. Do zdaj ni bilo indicev, da Obamovaadministracija nadaljuje s to prakso, dodajajo pri Guradianu. vir: http://www.24ur.com/ameriska-varnostna-agencija-zbira-podatke-o-klicih-milijonov-prebivalcev.html# 1 Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 7. junij 2013 Prijavi Deli 7. junij 2013 Tole sem pobral na 24ur http://www.24ur.com/novice/slovenija/jaklic-govori-o-zlorabi-prava-proces-oznacuje-za-skandal-prve-kategorije.html Pravnik Klemen Jaklič je prepričan, da bo eno izmed prizivnih sodišč sodbo v zadevi Patria prej ali slej razveljavilo, saj niso ugotovljeni niti čas, niti kraj, niti način storitve kaznivega dejanja. Lojze Ude pa pravi, da bomo vedeli, ali je sodba dovolj prepričljiva, šele ko bo spisana. Jaklič proces proti Janši ocenjuje kot škandal prve kategorijeJaklič opozarja, da so obtožnice, v katerih niso ugotovljeni niti čas niti kraj in način storitve kaznivega dejanja, po sodbi vrhovnega sodišča iz marca 2012 ter podobne mednarodne sodne prakse nične in jih ni dovoljeno vložiti, "kaj šele, da bi se o njih sodilo". "Takšno sojenje namreč ne omogoča poštene obrambe in gre za kršitev pravice do poštenega sojenja iz 6. člena Evropske konvencije človekovih pravic," Mene vse skupaj preveč spominja na sojenje Juliji Timošenko v Ukrajini. Podobnost pa vsekakor ni naključna. V času enopartijskega totalitarizma je bilo sodstvo ter tožilstvo pri nas itak zgolj podalšana roka partije, vsakdo si lahko pogleda, kako je delovalo, poglejte si sam dahavske in nagodetove procese. In ta dva procesa sta bila zgolj vrh ledene gore, podobnih primerov je ogromno. In ti sodniki so bili mentorji današnjih sodnikov. Ko pa je prišla večstrankarska demokracija, v sodstvu ni prišlo do nobene lustracije, nič se ni spremenilo, in sodstvo je kot "neodvisna veja oblasti" ostalo orodje v rokah enega političnega bloka, Seveda pa nihče ni bolj slep, kot tisti, ki noče videti, zato je lobij komunistične kontinuitete, s tihim soglasjem sodstva in tožilstva, lahko mirno privatiziral družbeno lastnino. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 7. junij 2013 Prijavi Deli 7. junij 2013 Tako se ne morem načudit kaznim za dokazan zločin Črnigoja, Tovšakove, Zidarja.Oprostitev Tošića, ker naj bi Srbi dokaze pridobili na nedovoljen način (po naši zakonodaji).Medtem ko se enaka, identična stvar pri Janši ne upošteva.Ma nehi, tega ne moreš primerjat. Tošič je ja prijatu od Jankoviča, ki je ena vodilnih osebnosti moči komunistične kontinuitete v sloveniji. Pa ja nis prčakval, da ga bo obsodilo sodišče, ki ga je organizirala partija (zato, da ščiti njene interese)http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 7. junij 2013 Prijavi Deli 7. junij 2013 Stvar globalizacije je tudi poplava vseh mogočih informacij v neki bazi podatkov, kjer jih je toliko, da ti tudi slučajno ne pride na misel, da bi jih tudi zlorabljal. To je tako, kot Univerzum, kjer je vse zapisano, samo naše telepatske sposobnosti niso na nivoju, kjer bi nam bilo tudi dovoljen ta način komunicirati (nismo še dovolj visoko v našem jazu). Kaj pa je "net in android" drugega kot neka vzporednica univerzuma v namenu, da se naučimo živeti v globalnem vsevednem svetu. Mene prav nič ne moti, če striček google zapisuje vse kar počenjam na pcju ali na pametnem telefonu, temu se pač ne da več izogniti. Koga pa zanima kaj sem bral ali koga klical? Če imam čisto vest in nimam lumparij na glavi, me tudi skrbeti nima kaj. Po drugi strani pa tudi zanimiv nisem, če nisem kaj posebnega ali kako drugače ne izstopam iz normalne družbe. Zatorej me Google prav nič ne skrbi, saj nekoč v priihodnosti se bodo komunikacije odvijale samo telepatsko, tako kot se že danes pri nekaterih živalskih vrstah. Še za račun na banki me ne skrbi, ker imam "gorenjskega" in je premalo keša gor, da bi se kdo igral in skušal za teh nekaj fičnkov izpostavljat eventualni roki pravice. Skratka, če živiš normalno tako kot naj bi bilo prav, se nimaš kaj bati, da bi nekdo zlorabljal tvoje podatke. Kakor hitro se pa pojavlja dvom in strah okol tega, je pa že velika možnost, da se bo tudi zgodilo. Takrat se vprašaj, kaj je tisto, da se bojiš, kaj ti narobe gruntaš ali delaš, da bi bilo to nekomu lahko tudi v korist za zlorabo. Vedeti moramo, da ni splet samo zato da je, to je v bistvu podobna komunikacija, kot poteka v univerzumu. Splet nam je namenjen le zato, da se počasi razvijemo do tiste stopnje, kjer bomo resnično v poplavi informacij iz banke podatkov potegnili samo tisto, kar je naše in za namen našega programa (naše usode). Torej ne se bat zlorab vaših podatkov, če se ne boste bali, se tudi zgodilo ne bo...Prav noben pes te ne bo ugriznil, če se ga ne bojiš, pa če je ša tako napadalen, razen če te mora zato da se nekaj tudi na tem naučiš.... 1 Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 7. junij 2013 Prijavi Deli 7. junij 2013 ne samo ko gre za varnost ...ampak ko gre za interese nekoga ... zato prijatelčki ... ne se čudit, če kar čez noč in iz neznanih razlogov postanete mednarodno iskani terorist, ki želi posilit obaminega cucka ... če se izrazim v žargonu kekca ... tomažek ti si naivni cepecVeš, če bi se ne ukvarjal že več k 20 let prav s raziskavami na relaciji pretoka informacij "zavedno-nezavedno-univerzum", bi bil mogoče še malo prizadet, tako je to stvar vsakega posameznika, koliko v to "naivnost " verjame ali ne....jaz zase vem, da tako je in v to verjamem, ker sem na mnogih eksperimetntih skozi lastno zgodovino dobil potrditve, mojega "prav imeti".... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 7. junij 2013 Prijavi Deli 7. junij 2013 http://shrani.si/f/3x/j/2ZQgtuIG/934119459560234133969128.jpg Veliki vodja... http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a045.gif http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/g035.gif http://www.cosgan.de/images/midi/ekelig/e050.gif 1 Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 7. junij 2013 Prijavi Deli 7. junij 2013 Mene prav nič ne moti, če striček google zapisuje vse kar počenjam na pcju ali na pametnem telefonu, temu se pač ne da več izogniti. Koga pa zanima kaj sem bral ali koga klical? Če imam čisto vest in nimam lumparij na glavi, me tudi skrbeti nima kaj. Po drugi strani pa tudi zanimiv nisem, če nisem kaj posebnega ali kako drugače ne izstopam iz normalne družbe.Skratka, če živiš normalno tako kot naj bi bilo prav, se nimaš kaj bati, da bi nekdo zlorabljal tvoje podatke. Kakor hitro se pa pojavlja dvom in strah okol tega, je pa že velika možnost, da se bo tudi zgodilo. Takrat se vprašaj, kaj je tisto, da se bojiš, kaj ti narobe gruntaš ali delaš, da bi bilo to nekomu lahko tudi v korist za zlorabo. Vedeti moramo, da ni splet samo zato da je, to je v bistvu podobna komunikacija, kot poteka v univerzumu. Splet nam je namenjen le zato, da se počasi razvijemo do tiste stopnje, kjer bomo resnično v poplavi informacij iz banke podatkov potegnili samo tisto, kar je naše in za namen našega programa (naše usode). Torej ne se bat zlorab vaših podatkov, če se ne boste bali, se tudi zgodilo ne bo...Prav noben pes te ne bo ugriznil, če se ga ne bojiš, pa če je ša tako napadalen, razen če te mora zato da se nekaj tudi na tem naučiš....Prvo je čisto napačno razmišljanje. Z našimi podatki se lahko naredi marsikaj. Pa niti ne govorim sedaj o teh "grdih Američanih" in kao teorijah zarote. Ne gre za to, da nič ne delaš narobe in ti nihče ne more nič. Nekdo se zlahka dokopa do tvojih podatkov in recimo ponaredi tvojo osebno izkaznico/potni list ter z njim naredi neko kriminalno dejanje. Ali gre v eno trgovino in kupi drago stvar na obroke, ki jih boš plačeval ti. Tiste stvari iz Ameriških filmov niso le zgodbica za ekranom, temveč resnica tudi v Sloveniji. Ni treba biti paranoičen, treba je biti zdravo previden. In ravno v tem času, ko je marsikaj dostopno marsikomu, se moramo tega toliko bolj zavedati... Se pa strinjam, da strah privabi to energijo in da se ti potem to lahko res zgodi... Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 7. junij 2013 Prijavi Deli 7. junij 2013 Prvo je čisto napačno razmišljanje. Z našimi podatki se lahko naredi marsikaj. Pa niti ne govorim sedaj o teh "grdih Američanih" in kao teorijah zarote. Ne gre za to, da nič ne delaš narobe in ti nihče ne more nič. Nekdo se zlahka dokopa do tvojih podatkov in recimo ponaredi tvojo osebno izkaznico/potni list ter z njim naredi neko kriminalno dejanje. Ali gre v eno trgovino in kupi drago stvar na obroke, ki jih boš plačeval ti. Tiste stvari iz Ameriških filmov niso le zgodbica za ekranom, temveč resnica tudi v Sloveniji. Ni treba biti paranoičen, treba je biti zdravo previden. In ravno v tem času, ko je marsikaj dostopno marsikomu, se moramo tega toliko bolj zavedati... Se pa strinjam, da strah privabi to energijo in da se ti potem to lahko res zgodi...Daj no, saj to lahko stori že danes vsak k se vsaj malo spozna na programsko opremo, pa ni treba bit google....Ja kaj pa bo z mojo indititeto, račun mam skoraj prazen, nisem pomembna osebnost (razen seveda zase in za moje najbližje). Saj ravno v tem je finta o kateri pišem, da bo poplava podatkov tako velika, da enostavno na te podatke ne boš več gruntal in vzel iz baze "skupne pameti" samo tisto, kar boš rabil za svojo rast in ne za materialno bogatenje, ki nikomur ne koristi, ravno nasprotno, samo probleme ustvarja. Povej mi kateri bogataš lepo umirjeno in sproščeno uživa v lifu...prav nobeden....medtem ko mi, ki smo si postlali z osnovnimi potrebami za funkcioniraje, razen tega materialno ne potrebujemo čisto nič več....ker so nam vrednote drugačne in najdemo naše zadovoljstvo v tistemu, kar nas ne obremenjuje.... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 7. junij 2013 Prijavi Deli 7. junij 2013 Daj no, saj to lahko stori že danes vsak k se vsaj malo spozna na programsko opremo, pa ni treba bit google....Ja kaj pa bo z mojo indititeto, račun mam skoraj prazen, nisem pomembna osebnost (razen seveda zase in za moje najbližje). Mogoče se ne razumeva. Sploh ne govorim o Googlu in takšnem zbiranju podatkov. Govorim o tem, da ne glede na to, da mislimo, da ne delamo ničesar narobe, se z osebnimi podatki lahko marsikaj naredi. In jih moramo skrbno varovati. Lahko ti nekdo ukrade identiteto in naredi neko kriminalno dejanje, če želimo dramatizirati, recimo da nekoga ubije (pustimo sedaj DNK in to ob strani). Lahko gre v trgovino in kupi kuhinjo za 40.000, tebi bodo pa obroke lepo trgali od pokojnine. Lahko naredi nekaj čudnega v tujini in ne moreš več potovati. Variant je mnogo in ja, dogajajo se tudi v Sloveniji. Mislim, da je vsak mesec ena kraja identitete za nakupe na obroke.... Se ne sliši veliko, a če si žrtev ti, je dovolj. 1 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 7. junij 2013 Prijavi Deli 7. junij 2013 Mogoče se ne razumeva. Sploh ne govorim o Googlu in takšnem zbiranju podatkov. Govorim o tem, da ne glede na to, da mislimo, da ne delamo ničesar narobe, se z osebnimi podatki lahko marsikaj naredi. In jih moramo skrbno varovati. Lahko ti nekdo ukrade identiteto in naredi neko kriminalno dejanje, če želimo dramatizirati, recimo da nekoga ubije (pustimo sedaj DNK in to ob strani). Lahko gre v trgovino in kupi kuhinjo za 40.000, tebi bodo pa obroke lepo trgali od pokojnine. Lahko naredi nekaj čudnega v tujini in ne moreš več potovati. Variant je mnogo in ja, dogajajo se tudi v Sloveniji. Mislim, da je vsak mesec ena kraja identitete za nakupe na obroke.... Se ne sliši veliko, a če si žrtev ti, je dovolj. Nikoli se ne moreš toliko zavarovati, da bi tisti, ki hoče pridobiti podatke, le te nebi dobil...bolj je vprašanje ali se mu to splača ali ne.....četudi imaš gesla na usb ključku ali preko dvojne zaščite kartičnega poslovanja, ti bo ukradel takrat ko boš ključ vtaknil...na miljone teh programčkov je na veb straneh in tud slučajno ne veš, kdaj s ga dol potegnil..tu ti ne pomaga ne malwerbite niti ne vem kak antivirusni program, ker predno ga oni obdelajo j že prepozno. Edina rešitev zaščite je neuporaba neta ali telefona....vse ostalo je bob ob steno in če je nekomu interes te bo tudi kloniral...Na tebi je, ali boš sprejel rizik ali ne, vendar zaščite ni in vse manj in manj jo bo....Ravno zato nam še ni dano, da bi bila v nas intuicija bolj razvita in da bi telepatija tudi zavestno lavfala, ker še nismo zreli za to, nismo še dorasli na tisti nivo, kjer bi lahko to nas filalo in bi bile zlorabe izločene, ker teh zlorab nihče ne bo potreboval...Drugače pa to kar si napisal je realno dejstvo trenutnega časa, ne bo pa večno.... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 7. junij 2013 Prijavi Deli 7. junij 2013 Tole sem pobral na 24ur http://www.24ur.com/novice/slovenija/jaklic-govori-o-zlorabi-prava-proces-oznacuje-za-skandal-prve-kategorije.html Pravnik Klemen Jaklič je prepričan, da bo eno izmed prizivnih sodišč sodbo v zadevi Patria prej ali slej razveljavilo, saj niso ugotovljeni niti čas, niti kraj, niti način storitve kaznivega dejanja. Lojze Ude pa pravi, da bomo vedeli, ali je sodba dovolj prepričljiva, šele ko bo spisana. Jaklič proces proti Janši ocenjuje kot škandal prve kategorijeJaklič opozarja, da so obtožnice, v katerih niso ugotovljeni niti čas niti kraj in način storitve kaznivega dejanja, po sodbi vrhovnega sodišča iz marca 2012 ter podobne mednarodne sodne prakse nične in jih ni dovoljeno vložiti, "kaj šele, da bi se o njih sodilo". "Takšno sojenje namreč ne omogoča poštene obrambe in gre za kršitev pravice do poštenega sojenja iz 6. člena Evropske konvencije človekovih pravic," Mene vse skupaj preveč spominja na sojenje Juliji Timošenko v Ukrajini. Podobnost pa vsekakor ni naključna. V času enopartijskega totalitarizma je bilo sodstvo ter tožilstvo pri nas itak zgolj podalšana roka partije, vsakdo si lahko pogleda, kako je delovalo, poglejte si sam dahavske in nagodetove procese. In ta dva procesa sta bila zgolj vrh ledene gore, podobnih primerov je ogromno. In ti sodniki so bili mentorji današnjih sodnikov. Ko pa je prišla večstrankarska demokracija, v sodstvu ni prišlo do nobene lustracije, nič se ni spremenilo, in sodstvo je kot "neodvisna veja oblasti" ostalo orodje v rokah enega političnega bloka, Seveda pa nihče ni bolj slep, kot tisti, ki noče videti, zato je lobij komunistične kontinuitete, s tihim soglasjem sodstva in tožilstva, lahko mirno privatiziral družbeno lastnino.Gospod Ddr Jaklič je izjavil, da je bil primer balkanski bojevnik sojen po črki zakona (to sem pobral pri Pogledih Slovenije). A to pomeni, da Matoz ni dovolj sposoben odvetnik? Potem pa še pravi, da je pri sojenju političnim prvakom treba biti še posebej pazljiv, da se vse razjasni, nič be pusti v temi ipd... a pri sojenju vsem ostalim pa se da iti mal od oka? Nisem dovolj pameten, da bi razumel, kaj se dogaja na Harvardu, ampak gotovo mi bo kdo pojasnil, kateri proces je bil montiran in kateri pristen. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 7. junij 2013 Prijavi Deli 7. junij 2013 Gospod Ddr Jaklič je izjavil, da je bil primer balkanski bojevnik sojen po črki zakona (to sem pobral pri Pogledih Slovenije). A to pomeni, da Matoz ni dovolj sposoben odvetnik? Potem pa še pravi, da je pri sojenju političnim prvakom treba biti še posebej pazljiv, da se vse razjasni, nič be pusti v temi ipd... a pri sojenju vsem ostalim pa se da iti mal od oka? Nisem dovolj pameten, da bi razumel, kaj se dogaja na Harvardu, ampak gotovo mi bo kdo pojasnil, kateri proces je bil montiran in kateri pristen. ker hodim na podobno partijsko šolo kot ti, kjer mislimo razmišljamo in se strinjamo stovariši profesorji.sem se dodatno pozanimal. Drgač pa se sicer čudim tvojem čudenju nad izjavo Jakliča.Namreč Tošiću se je de facto sodilo po črki zakona. A ti v sodbi Janši in Tošiću vidiš kakršnokoli podobnost? Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 7. junij 2013 Prijavi Deli 7. junij 2013 Namreč, jst osebno ne problematiziram oprostitve narkodilerja,ker se je sodilo po črki zakona in izvzelo sporno pridobljene dokaze, ene od policij tujih držav kjer ima pridobivanje dokazov mal drugače standarde.pa smo rekl, nezakonito pridobljeni dokazi se izločijo, zakonito pridobljenih pa kakopak ni, ker slovenska policija ni nikoli ničesar zbirala zoper Tošića, uglednega državljana in predvidevam volivca pozitivne Slovenije V sojenju Janezu Janši pa nezakonito pridobljenih dokazov, ki jih je zbrala policija države ki ima takisto bistveno ohlapnejše standarde za pridobivanje dokaznega gradiva niso izločili, temveč sodili samo in izključno na podlagi le teh. Ponavljam, brez da bi se dokazalo, kam je šel denar, kdo ga je dobil, koliko ga je dobil, in od koga ga je dobil.. Ostalo je na naj bi in po vsej verjetnosti. Mogoč ti je zdej jasna črka zakona pri balkanskemu bojevniku? Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Igmúwathogla 7. junij 2013 Prijavi Deli 7. junij 2013 Ponavljam, brez da bi se dokazalo, kam je šel denar, kdo ga je dobil, koliko ga je dobil, in od koga ga je dobil..na avstrijskem koroškem je bil lani obsojen na podobno kazen - mislim da tudi 2 leti zapora in visoko denarno kazen mislim da 100.000 EUR - vodja takrat na koroškem vladajoče stranke, ker je po telefonu omenil, da bi se zavzel za to, da bi nek ruski državljan dobil avstrijsko državljanstvo, če je pripravljen investirati določeno vsoto v koroško gospodarstvo, in prav tako je omenil po telefonu, da je pri "takih poslih" 3-5% "part of the game".se pravi: ni bilo posla (rus ni investiral in seveda ni dobil državljanstva, ni bilo nikjer nobenega denarja od in za nikogar) pa je bil politik obsojen zaradi samega namigovanja (ker je že to kaznjivo - vsaj v avstriji).ki se je dogajalo v enem enkratnem telefonskem klicu. zaporno kazen so višja sodišča kasneje sicer znižala in izrekla pogojno, denarna je ostala. politik je pa od trenutka ko je bil v sodnem postopku odstopil od vseh funkcij, po pravnomočni sodbi pa je "za vedno" zapustil politiko.tako da - bo potrebno počakati, kako sodnica obrazloži sodbo (predvidevam da JJ-ja ni obsodila zato ker bi prejemal kak denar, če ga ni), prej pa so to da je "bil obsojen brez vsakršnega dokaza" zaenkrat samo govorice...(ki lahko držijo, ali pa ne...) 2 Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 7. junij 2013 Prijavi Deli 7. junij 2013 Namreč, jst osebno ne problematiziram oprostitve narkodilerja,ker se je sodilo po črki zakona in izvzelo sporno pridobljene dokaze, ene od policij tujih držav kjer ima pridobivanje dokazov mal drugače standarde.pa smo rekl, nezakonito pridobljeni dokazi se izločijo, zakonito pridobljenih pa kakopak ni, ker slovenska policija ni nikoli ničesar zbirala zoper Tošića, uglednega državljana in predvidevam volivca pozitivne Slovenije V sojenju Janezu Janši pa nezakonito pridobljenih dokazov, ki jih je zbrala policija države ki ima takisto bistveno ohlapnejše standarde za pridobivanje dokaznega gradiva niso izločili, temveč sodili samo in izključno na podlagi le teh. Ponavljam, brez da bi se dokazalo, kam je šel denar, kdo ga je dobil, koliko ga je dobil, in od koga ga je dobil.. Ostalo je na naj bi in po vsej verjetnosti. Mogoč ti je zdej jasna črka zakona pri balkanskemu bojevniku?Počakmo, da pride vsa resnica na dan in ne rzpravljajmo o tistem kar SDS daje v medije za opravičevanje svojega prav imeti...po mojem mnenju je tale članek kar blizu resnice http://www.24ur.com/novice/slovenija/slovenija-zdaj-potrebuje-zaupanje-ne-pa-paranoidne-fantazije.html Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 7. junij 2013 Prijavi Deli 7. junij 2013 na avstrijskem koroškem je bil lani obsojen na podobno kazen - mislim da tudi 2 leti zapora in visoko denarno kazen mislim da 100.000 EUR - vodja takrat na koroškem vladajoče stranke, ker je po telefonu omenil, da bi se zavzel za to, da bi nek ruski državljan dobil avstrijsko državljanstvo, če je pripravljen investirati določeno vsoto v koroško gospodarstvo, in prav tako je omenil po telefonu, da je pri "takih poslih" 3-5% "part of the game".se pravi: ni bilo posla (rus ni investiral in seveda ni dobil državljanstva, ni bilo nikjer nobenega denarja od in za nikogar) pa je bil politik obsojen zaradi samega namigovanja (ker je že to kaznjivo - vsaj v avstriji).ki se je dogajalo v enem enkratnem telefonskem klicu. zaporno kazen so višja sodišča kasneje sicer znižala in izrekla pogojno, denarna je ostala. politik je pa od trenutka ko je bil v sodnem postopku odstopil od vseh funkcij, po pravnomočni sodbi pa je "za vedno" zapustil politiko.tako da - bo potrebno počakati, kako sodnica obrazloži sodbo (predvidevam da JJ-ja ni obsodila zato ker bi prejemal kak denar, če ga ni), prej pa so to da je "bil obsojen brez vsakršnega dokaza" zaenkrat samo govorice...(ki lahko držijo, ali pa ne...) Ja, tudi v Sloveniji, je podlaga za obsodbo bila to, da je že obljuba (četudi neizpolnjena) kaznivo dejanje kadar gre za korupcijo.Problem je da niti konkretne obljube Janezu Janši niso dokazal.Zanima pa me kje pa so ostali akterji ki so bili direktno vpleteni v vso zdevo, če odmislim Wolfa ki se skriva v Kanadi.Kje je obrambni minister ki je podpisan pod posel? Počakmo, da pride vsa resnica na dan in ne rzpravljajmo o tistem kar SDS daje v medije za opravičevanje svojega prav imeti...po mojem mnenju je tale članek kar blizu resnice http://www.24ur.com/novice/slovenija/slovenija-zdaj-potrebuje-zaupanje-ne-pa-paranoidne-fantazije.html Seveda je pri Janši to igra, ker verjamem, da tut sam ne verjame v vse te komunajzarske zarote.Tukaj bo verjetno uporabljena tudi ta strategija, da gre pri vsej stvari za "utišanje opozicije".. Pač človek se brani koker se ve in zna, jaz bi se na njegovem mestu enako, pa tut ti ki privoščljivo ploskaš. Zanimiva je pa oprostitev Zorana Thalerja? Zakaj že? Zaradi protipravno pridobljenih dokazov. Pa imamo eksplicitni primer korupcije, zaradi katerega so obsodili poslanca v Avstriji, gospod Igumwhatla seveda ta del previdno zamolči Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Igmúwathogla 7. junij 2013 Prijavi Deli 7. junij 2013 Zanimiva je pa oprostitev Zorana Thalerja? Zakaj že? Zaradi protipravno pridobljenih dokazov. Pa imamo eksplicitni primer korupcije, zaradi katerega so obsodili poslanca v Avstriji, gospod Igumwhatla seveda ta del previdno zamolčihja, tega primera igmuwathogla sploh ne zamolči. bivši notranji minister je bil obsojen (zaenkrat tudi še ni pravnomočno) prav tako zaradi "ponujanja" korupcije.posnetek ki je sprožil postopek je bil mogoče "protipravno pridobljen" - obsojen pa ni bil zaradi posnetka, ampak so žurnalisti, ki jim je politik zagotovil "pomoč proti plačilu" pričali pred sodiščem (kar pa seveda ni več "protipravno").sploh ni vzroka, zakaj bi to zamolčal. pa še kar nekaj postopkov v avstriji proti politikom je "v teku" - skupno je vsem, da so vsi - brez izjeme - za čas sojenja zapustili vse svoje politične funkcije in se ne vrnejo če ne dosežejo pravnomočne oprostilne sodbe. 2 Citiraj Priporočam: slo.mindwizard.net , bioterapija.mindwizard.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 8. junij 2013 Prijavi Deli 8. junij 2013 hja, tega primera igmuwathogla sploh ne zamolči. bivši notranji minister je bil obsojen (zaenkrat tudi še ni pravnomočno) prav tako zaradi "ponujanja" korupcije.posnetek ki je sprožil postopek je bil mogoče "protipravno pridobljen" - obsojen pa ni bil zaradi posnetka, ampak so žurnalisti, ki jim je politik zagotovil "pomoč proti plačilu" pričali pred sodiščem (kar pa seveda ni več "protipravno").sploh ni vzroka, zakaj bi to zamolčal. pa še kar nekaj postopkov v avstriji proti politikom je "v teku" - skupno je vsem, da so vsi - brez izjeme - za čas sojenja zapustili vse svoje politične funkcije in se ne vrnejo če ne dosežejo pravnomočne oprostilne sodbe.Ja tako bi moralo biti povsod "skupno je vsem, da so vsi - brez izjeme - za čas sojenja zapustili vse svoje politične funkcije in se ne vrnejo če ne dosežejo pravnomočne oprostilne sodbe" , tudi pri nas. Samo kaj, ko je vsaka sodba politikov pri nas že v naprej prikazana kot "politično montiran proces", še posebno v članstvu SDS to najbolj ponavljajo. Iz naftalina se vleče tisto od včeraj, da bi se ja čim bolj zameglilo to od danes in prikazalo v smislu "kalimero". Samo resnično mi pa ne pride, kako lahko folk še naseda tem manipulacijam po vzorcu, ki ga poznamo še iz bivše Juge, ko so množice drvele na ulico po Miloševičevih diktatih. Ne morem soditi o krivdi, ker ne poznam vseh dejstev, lahko pa sodim o tistem, kar vidim in spremljam skozi našo bližnjo preteklost. Je pa napočil čas, da se počasi preneha s temi igricami in prav kriza je pripomogla, da so se začeli tudi klopčiči odvijati v namenu, da se bodo tudi politiki začeli zavedati, da za vsako "rito" svoja palca raste. Je pač resnica, da tako kot seješ tudi žanješ, če si pa premalo časa na svet, pa še tvoji potomci plačujejo tvoj dolg in tvoje "grehe". 1 Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 9. junij 2013 Prijavi Deli 9. junij 2013 Namreč, jst osebno ne problematiziram oprostitve narkodilerja,ker se je sodilo po črki zakona in izvzelo sporno pridobljene dokaze, ene od policij tujih držav kjer ima pridobivanje dokazov mal drugače standarde.pa smo rekl, nezakonito pridobljeni dokazi se izločijo, zakonito pridobljenih pa kakopak ni, ker slovenska policija ni nikoli ničesar zbirala zoper Tošića, uglednega državljana in predvidevam volivca pozitivne Slovenije V sojenju Janezu Janši pa nezakonito pridobljenih dokazov, ki jih je zbrala policija države ki ima takisto bistveno ohlapnejše standarde za pridobivanje dokaznega gradiva niso izločili, temveč sodili samo in izključno na podlagi le teh. Ponavljam, brez da bi se dokazalo, kam je šel denar, kdo ga je dobil, koliko ga je dobil, in od koga ga je dobil.. Ostalo je na naj bi in po vsej verjetnosti. Mogoč ti je zdej jasna črka zakona pri balkanskemu bojevniku?Gre za državo, ki sicer res ima ohlapnejšo zakonodajo v tem smislu, hkrati pa gre za državo z zelo dolgo demokratično tradicijo, v primeru tošič pa za srbijo, ki nima demokratične tradicije in ki je zaradi ekspanzije kriminala, ki ga ni mogla zajeziti, sprejela še precej bolj ohlapno zakonodajo v tem smislu.In kolikor mi je znano, pri JJ niso bili uporabljeni le finski dokazi.Kazenski zakonik za obstoj kaznivega dejanja ne zahteva, da kdo denar tudi dobi, lahko ga je le pričakoval, pa se je zapletlo......Mogoče bi pa bilo fajn prebrati tožilčev intervju v sobotni prilogi Večera..... 1 Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 10. junij 2013 Prijavi Deli 10. junij 2013 Ja tako bi moralo biti povsod "skupno je vsem, da so vsi - brez izjeme - za čas sojenja zapustili vse svoje politične funkcije in se ne vrnejo če ne dosežejo pravnomočne oprostilne sodbe" , tudi pri nas. Samo kaj, ko je vsaka sodba politikov pri nas že v naprej prikazana kot "politično montiran proces",Ja, to bi ti bilo všeč, da bi na ta način eliminiral iz politike vse, ki ne bi želeli delovati v korist komunistične politično-gospodarske-bančno-medijske kontinuitetehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png Kdor verjame, da dahavski in nagodetovi procesi niso bili politično montirani, naj to kar podpira http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Ropova vlada je državno Sistemsko tehniko za za majhen denar prodala Ropovemu osebnemu in strankarskemu prijatelju Zdenku Pavčku, prav tako je jasno, da je bilo že dogovorjeno, da Sistemska tehnika brez razpisa dobi posel dobave osemkolesnikov. Pa zato nobena KPK, še manj pa tožilstvo, niso nič ukrepali. Aja, saj res, tukaj je pa šlo za "naše ljudi"http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mellow.png Pa Rop je za nagrado dobu dobro službico v evropi, za cerka 20 do 25.000 evrov na mesechttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mellow.png 1 Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 10. junij 2013 Prijavi Deli 10. junij 2013 Ja, to bi ti bilo všeč, da bi na ta način eliminiral iz politike vse, ki ne bi želeli delovati v korist komunistične politično-gospodarske-bančno-medijske kontinuitetehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png Kdor verjame, da dahavski in nagodetovi procesi niso bili politično montirani, naj to kar podpira http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Ropova vlada je državno Sistemsko tehniko za za majhen denar prodala Ropovemu osebnemu in strankarskemu prijatelju Zdenku Pavčku, prav tako je jasno, da je bilo že dogovorjeno, da Sistemska tehnika brez razpisa dobi posel dobave osemkolesnikov. Pa zato nobena KPK, še manj pa tožilstvo, niso nič ukrepali. Aja, saj res, tukaj je pa šlo za "naše ljudi"http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mellow.png Pa Rop je za nagrado dobu dobro službico v evropi, za cerka 20 do 25.000 evrov na mesechttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mellow.png A tudi ti opažaš, objektivnost leve politične opcije?Sistemska tehnika je leta in leta zmagovala na prirejenih natečajih. Ker je Zdenči Pavči bil visok funkcionar stranke LDS, povezave z Bandljem Bavčarjem, Ropom, kakopak ni moč opaziti.Moram pa sedanjo levo garnituro vseeno pohvalit, da se zna tudi odreč svojim skorumpirancem.Na žalost SDS tega še ne zna, pa pri tem ne mislim na Janšo, temveč na Vitoslava Tuerka, brata slavnega nam bivšega predsednika. Kar se politične higiene tiče, bi moral Janša kakopak odstopiti s funkcij predsednika stranke, dokler se zadeva ne razčisti.Toda, desni pol nima politika ki bi imel karizmo Janeza Janše zato se krčevito oklepa svojega despota.Levica pa ve, da je desnica brez Janše, ekneš pekneš v rit ga vtekneš nasprotnik. Tko da neki strategije v eliminaciji Janše mora bit. So poskušal z zadrogiranim Kunstljem, ki je pol napadel še Kresalovo, kadar ni bil na metadoni.Zdej pa se poslužujejo zvestega sodstva Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 10. junij 2013 Prijavi Deli 10. junij 2013 Ja, to bi ti bilo všeč, da bi na ta način eliminiral iz politike vse, ki ne bi želeli delovati v korist komunistične politično-gospodarske-bančno-medijske kontinuitetehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png Kdor verjame, da dahavski in nagodetovi procesi niso bili politično montirani, naj to kar podpira http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Ropova vlada je državno Sistemsko tehniko za za majhen denar prodala Ropovemu osebnemu in strankarskemu prijatelju Zdenku Pavčku, prav tako je jasno, da je bilo že dogovorjeno, da Sistemska tehnika brez razpisa dobi posel dobave osemkolesnikov. Pa zato nobena KPK, še manj pa tožilstvo, niso nič ukrepali. Aja, saj res, tukaj je pa šlo za "naše ljudi"http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mellow.png Pa Rop je za nagrado dobu dobro službico v evropi, za cerka 20 do 25.000 evrov na mesechttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mellow.pngTežko komentiram zadeve, ki jih ne poznam. Zagotovo pa nihče, ki je v nekem sodnem postopku nima kaj iskati na politični funkciji, dokler se zadeve ne razjasnijo....kako pa to drugje to lahko laufa, a drugje tudi na ta način izločajo nasprotnike. Daj no, saj če ni ognja tudi dima ni.... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 10. junij 2013 Prijavi Deli 10. junij 2013 Težko komentiram zadeve, ki jih ne poznam. Zagotovo pa nihče, ki je v nekem sodnem postopku nima kaj iskati na politični funkciji, dokler se zadeve ne razjasnijo....kako pa to drugje to lahko laufa, a drugje tudi na ta način izločajo nasprotnike. Daj no, saj če ni ognja tudi dima ni....No, recimo v ukrajini, pa recimo rusiji in podobnih državah vsekakor tud na ta način izločajo nasprotnike. Če pa to drugje smatraš zahodne demokracije, ki demokracijo nimajo od 91, ampak imajo večstrankarski pluarizem že od 45, pa Slovenije s temi državami niti približno ne moreš primerjati, tradicija sodstva je tam po letu 45 povsem drugačna, kot v Sloveniji. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 10. junij 2013 Prijavi Deli 10. junij 2013 Pozitivna Slovenija je kot lazanja z "govejim mesom" na ovitku piše Bratušek - notri je pa Zoki! Tole misel, sem si danes sposodil, rahlo predrugačeno. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.