Skoči na vsebino

Politika

Silica

Recommended Posts

Anči, nič te ne razumem...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif

Pa problemčki so vedno dvoplastni, črno beli, saj pa so dvolični...

Zato rešitev leži v največji meri polarizacije pola.

No, tukaj pa raje počasi zaključujem. S tem sem namreč želela povedati le, da ni vsaka stvar črno-bela, dvoplastna, you name it.

Ponovno bom povedala, da je problem postov (pre)večkrat v tem, da nekdo nekaj napiše, pa ne napiše vsega ali le en vidik, drugi pa razume, kot sam gleda na stvar, in tako lahko hitro pride do popolnoma napačnega razumevanja in nepotrebnih konfliktov...

Pojasnjevati, kar sem že večkrat, se mi trenutno ne dahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/linktongue.gif

dReAM

Deli na socialnih omrežjih

Jah, vsak misli, da je pravično, da davek plača sosed, on pa nehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png . Kot že rečeno, problem je v prvi vrsti mentaliteta...

NUSZ seveda je, ampak je malo drugačen kot davek na nepremičnine.

Davek na prihodke je nekaj drugega kot davek na premoženje. Na prihodke (prirast) je že sedaj - obresti, dividende, najemnine, na premoženje pa ga niti ne poznamo. Tukaj strogo gledano ne gre za dvojno obdavčitev, čeprav si plačal že dohodnino ob plači in DDV ob nakupu opek in takso za gradbeno dovoljenje in še in še. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

če hočemo obdavčiti oboje - prihodke in premoženje tudi v redu, ampak potem bi verjetno bilo treba to nekako uskladiti. težka bo prihodke obdavčiti z 50 in več %, trošenje z 22% potem pa še premoženje. pri takih predpostavkah kot so zdaj je samo logično, da vsak ki lahko prihodke in premoženje pospravlja v države kjer je davkov manj.

moja logika: če me država kaznuje z davki na premoženje, ki ga ustvarjam z obdavčenimi prihodki, premoženja ne bom ustvarjal (oz. gotovo ne v tej državi). če mi država pa olajša ustvarjanje premoženja n.pr. z nižjimi davki na dohodke, bom pa premoženje ustvarjal in rade volje odvajal tudi davek na premoženje. saj lahko vsi izbiramo kje želimo delati in ustvarjati in služiti in odvajati davke (v eu čisto brez problema, sicer pa z nekaj več formalnosti). tako da, državo, ki bo po dohodki tolkla z 50 in več % davka, imela 22 ali več % ddv in potem obdavčila še premoženje (substanco - nimam nič proti obdavčevanju prirastka) bo vsak kolikortoliko fleksibilen državljan zapustil in šel nekam, kjer bo namesto 80% dal državi "samo" 60% ali 30%...in ostali bodo manj fleksibilni in taki ki itak ne ustvarjajo premoženja (in te bo potem potrebno še bolj obdavčiti, da bo kaj haska)

Konvencionalno imaš čisto prav, a v tem krogu se vrtimo že stoletja...

Enostavno ne gre drugače, poskušaj se postavit na glavo in vrtet v levo namesto v desno ali celo obratno...

Kaj pa vem, nič!

če hočemo obdavčiti oboje - prihodke in premoženje tudi v redu, ampak potem bi verjetno bilo treba to nekako uskladiti. težka bo prihodke obdavčiti z 50 in več %, trošenje z 22% potem pa še premoženje. pri takih predpostavkah kot so zdaj je samo logično, da vsak ki lahko prihodke in premoženje pospravlja v države kjer je davkov manj.

moja logika: če me država kaznuje z davki na premoženje, ki ga ustvarjam z obdavčenimi prihodki, premoženja ne bom ustvarjal (oz. gotovo ne v tej državi). če mi država pa olajša ustvarjanje premoženja n.pr. z nižjimi davki na dohodke, bom pa premoženje ustvarjal in rade volje odvajal tudi davek na premoženje. saj lahko vsi izbiramo kje želimo delati in ustvarjati in služiti in odvajati davke (v eu čisto brez problema, sicer pa z nekaj več formalnosti). tako da, državo, ki bo po dohodki tolkla z 50 in več % davka, imela 22 ali več % ddv in potem obdavčila še premoženje (substanco - nimam nič proti obdavčevanju prirastka) bo vsak kolikortoliko fleksibilen državljan zapustil in šel nekam, kjer bo namesto 80% dal državi "samo" 60% ali 30%...in ostali bodo manj fleksibilni in taki ki itak ne ustvarjajo premoženja (in te bo potem potrebno še bolj obdavčiti, da bo kaj haska)

dReAM

problem ki ga jst pr Slovencih vidim, je ta da skoraj vedno iz sebe gledajo na splošno. Torej, če sem jaz se celo življenje odrekal za betonski spomenik, so se verjetno tudi ostali s primerljivim betonskim spomenikom.

Osebno sem pa mnenja, da se je za te enormne bajturine odrekalo zelo zelo malo ljudi.

povečini so recimo to ljudje ki imajo kmetije, ki tut zarad logistike niso mogli seb prvoščit daljše odsotnosti od rodne grude.

Ponavadi na dopuste ne hodijo tisti ki tudi nimajo neke bajne lastnine.

Potuje se večidel v študentskih časih. Poznam pa samo enega ki je prepotoval svet, a nima lastne nepremičnine, a je to njegova osebna izbira. Je pa UNI profesor.

Drgač pa v Sloveniji gre pogosto vse v paketu, potovanja, bajte luksuzi, ki si jih pa ne bomo pustili obdavčit. Zakaj ker smo vse že plačal, za vse garal, tut kradl pa reskiral, skratka naj plača nekdo drug, recimo sosed.

Zdej Tomaž da ne bo izpadlo da nate cikam, toda ali se mi samo zdi, ali si mi nekoč v mnogokterih forumskih kregih na nos vrgel tudi to, da jst za računalnikom ne morem ocent kakšen je svet, kot VI tisti, ki ste ga prepotoval in imate osebne izkušnje?. Če nisi bil ti se iskreno oproščam.

Bistvo vsega je pa to, da si vi k majte bajte ne boste pustil obdavčevat luksuza, une k se fukarjo ne bodo dopustile doplačila za kontracepcijo, mi ki imamo froce bomo proti zmanjšanju otroških dodatkov in podražitvi vrtcev, kmetje boo proti ovemu, kulturniki proti onemu, šolstvo proti vsemu..

Dnar pa bo padel od kod?

Zmeram to vprašam!

Pa ne z odgovori, vzemte tajkunom, bankam, tistim ki ne plačujejo že obstoječe davke ipd.

Ker mi boste moral namreč povedat kako to narest!

Ma saj se čist razumemo, tudi tvojo pripombo sprejemam. Res je, da v načelu več al manj še vedno dobro furamo naš life v primeru z mnogimi drugimi državami, opozoril se le na krivico, ki se bo z obdavčenjem nepremičnin naredila. Dejstvo je, da smo gradili in da je bilo to že obdavčeno vsaj nekajkrat in, da ni pravično, da zato, ker si nekaj ustvaril sedaj rešuješ državo z novim davkom...razumem uporabo stavbnega zemljišča, ne razumem pa da na tisto, od česar je cesar že pobral svoje, še dodatno plačujemo. Gradili smo domek in domek za otroke, sedaj moram tisti del prepisati na otroka, ponovno plačati davek na dararilo, zato, da bo mulc manj plačal, ker bo lastnik in uporabljal...sam če zračunaš davek na darilo in tisto kar bi m jaz več plačal zanj kot zase, sem spet na izgubi...Vglavnem kakor se obrneš je rita zadaj....

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Kot prvo politiki sploh ne vejo kaj hočejo in kako bi dobili denar...zato na vsakih par mesecev spreminjajo zakone...in noben pameten investitor pač ne bo vlagal večjega kapitala v državo kjer se čez noč vse spreminja...za večje vsote denarja se ponavadi zastavlja večletne načrte...in če nekdo ne ve kako bo čez par mesecev ne bo vložil 100 milijonov, ampak 10. pa da vidi kaj se bo dogajalo (kratkoročni načrti)...večjih investicij se pa pač s kratkoročnimi načrti ne da izvajat...to že kmečka logika pove...

Kot drugo pa država povišuje neke prispevke in davke tistim ki so zaposleni in delodajalcem...torej je samo vprašanje kdaj bodo začeli zapirat s.p.-je in d.o.o.-je in se šli črno ekonomijo...Za koji k**** mora recimo en s.p.-jevec (tudi zaposleni plačujejo približno isto, mu trgajo od plače) plačevat okol 190 ZPIZ, 105 ZZZS...če nekateri pri prostovoljnem plačevanju (ali so prijavljeni na zavodu ali ne) plačujejo 60 ZPIZ, 30 € obvezno zdr. zavarovanje...pa lahko še mutijo na črno...A ni bolj logično vsi isto al pa nič...in če bi tako malo plačevali še zaposleni, bi tako dobili od oka gledano 200 € več pri plači...Pa kje k*** je logika, da en plačuje 60 € v pokojninski fond in bo imel iste ugodnosti kot tisti ki plačuje 3x več (tako je bilo v preteklosti, zdaj mislim, da so nekaj spremenili)...skratka bolj se splača delat na črno, ne biti prijavljen nikjer in plačevati minimalne obveznosti, izkupiček je večji...in v tej smeri gre trend...vsaj kakor poslušam privatnike...

In potem se kao varčuje na vse možne načine pri plačah, zaposlenih, WC papirju, pisarniškemu papirju...za dokapitalizacijo NLB pa pol milijarde...pa TEŠ in ne vem kaj še vse...šparajo pri drobižu, stran pa bacajo krupne pare...Ja, kaj morem, to je značilnost SLO...in valjda, da marsikateremu tujcu (turistu ali vlagatelju) marsikaj ni jasno, saj še domačinom ni...še v banana republikah so nekatere stvari dorečene in se ve kaj in kako, pri nas pa še tega ne...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

(popravljeno)

Točno to. Najlaže je, da me obdavčijo kar s 100 %, potem pa tudi jaz ne bom več delalahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Problem je, ker se ljudje tega ne zavedajo in želijo, da se obdavči sosed (ali pa, kot je napisal Pico, sanjarijo, da se bo denar dobil od kao tajkunov)...

Anči, nič te ne razumem...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif

Hočem reči, da ne bi slučajno kdo sedaj razumel, da sem želela napisati, da so korporacije pa oh in sploh...

Gradili smo domek in domek za otroke, sedaj moram tisti del prepisati na otroka, ponovno plačati davek na dararilo, zato, da bo mulc manj plačal, ker bo lastnik in uporabljal...sam če zračunaš davek na darilo in tisto kar bi m jaz več plačal zanj kot zase, sem spet na izgubi...

Samo toliko, da smo si na jasnem - davka na dediščine in darila ni v 1. dednem redu, kar starš-otrok je. Treba je pa plačati morebitni davek na kapitalski dobiček, če je bila nepremičnina pridobljena po 1. 1. 2002 in če niso izpolnjeni pogoji za oprostitev. Tukaj pa lahko uveljavljate tudi odlog davčne obveznosti, ker gre za darilo starša otroku (in potem otrok plača davek na kapitalski dobiček ob morebitni odsvojitvi nepremičnine).

PS: Popravljam, ker pišem v naglici in sem se zmotila.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif. Če gre za darilo, davka na promet nepremičnin ni, je pa davek na dediščine in darila, ki v 1. dednem redu znaša 0.

Popravljeno -> anne

Life begins at the end of your comfort zone.

Točno to. Najlaže je, da me obdavčijo kar s 100 %, potem pa tudi jaz ne bom več delalahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Problem je, ker se ljudje tega ne zavedajo in želijo, da se obdavči sosed (ali pa, kot je napisal Pico, sanjarijo, da se bo denar dobil od kao tajkunov)...

Hočem reči, da ne bi slučajno kdo sedaj razumel, da sem želela napisati, da so korporacije pa oh in sploh...

Samo toliko, da smo si na jasnem - davka na dediščine in darila ni v 1. dednem redu, kar starš-otrok je. Treba je pa plačati davek na promet nepremičnin, ki je spet drug, transakcijski davek. In morebiti še davek na kapitalski dobiček, če je bila nepremičnina pridobljena po 1. 1. 2002. Tukaj pa lahko uveljavljate tudi odlog davčne obveznosti, ker gre za darilo starša otroku (in potem otrok plača davek na kapitalski dobiček ob morebitni odsvojitvi nepremičnine).

Ja kakorkoli bodo cveteli letos posli z nepremičninami, da se vsak reši tistega, kar nujno ne potrebuje...pismo pa ravno lani sem streho zamenjal...a ni škoda..za ta dnar b bil lohk nekaj let na tajskem užival,....

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

treba bi bilo

dobro - to je res tudi nekoliko naivno razmišljanje. tudi če bi ves "od tajkunov pokraden denar" tajkunom vzeli in porazdelili med vse slovence enakomerno, bi vak slovenec dobil mogoče nekaj tisoč eur.

čez 10 let pa bi bili tajkuni spet tajkuni in reveži bi ostali kar so.

Samo toliko, da smo si na jasnem - davka na dediščine in darila ni v 1. dednem redu, kar starš-otrok je. Treba je pa plačati davek na promet nepremičnin, ki je spet drug, transakcijski davek. In morebiti še davek na kapitalski dobiček, če je bila nepremičnina pridobljena po 1. 1. 2002. Tukaj pa lahko uveljavljate tudi odlog davčne obveznosti, ker gre za darilo starša otroku (in potem otrok plača davek na kapitalski dobiček ob morebitni odsvojitvi nepremičnine).

no, potem imate na premoženja itak že več davkov kot recimo v avstriji, kjer davka na dediščine in na darilne pogodbe sploh ni (tudi če deduje popolnoma "nesorodna" oseba).

vidim en problem v sloveniji (ki je sicer prisoten tudi drugod po svetu, pa očitno ne v tolikšni meri), da gre v politiko 3., 4. in 5. "zasedba" - prva in druga liga pa raje dela v zasebnem gospodarstvu (če koga to čudi - mene ne!).

zato manjka stroke in vizij dogaja se pa en "avtogol" za drugim. recimo davek na nepremičnine (če ga ne bodo še adaptirali) ali dejstvo da od ljudi, ki so si poiskali službo izven slovenije živijo pa še v sloveniji (in seveda plačujejo dohodnino v tujini, trošijo dohodek pa v sloveniji) terjajo za razliko v davku (tisti delež ki bi ga več plačali v sloveniji, če bi tisto kar zdaj zaslužijo v tujini zaslužili doma) - efekt: vsak ki bo lahko se bo tudi preselil v tujino in tam tudi "zapravil" svoj dohodek in slovenija ga je mogoče "drapnila" za jurja ali dva (če komu "dosadi šele čez 10 let mogoče celo za 10 ali 20 tisoč) - koliko davkov pa slovenija s tem, da se taki potem dokončni odselijo, izgubi, pa očitno ne znajo izračunati (sicer takih bedarij verjetno ne bi delali). namesto, da bi bili srečni, da nekdo zunaj denar zasluži in ga tu porabi, ga raje preženejo...

meni je recimo slovenija zelo všeč - in imam tudi nepremičnino v sloveniji (pa se ne bojim da jo bom moral zaradi novih davkov prodati :-)) - in sem celo razmišljal, da bi se preselil v slovenijo s svojo firmo vred. ko sem pa prebral davčno zakonodajo in "poslovna pravila" - po moje bi lahko kak teden kuril svojo dnevno sobo z denarjem (fizično, s tem da bi sežigal bankovce! - ok, malo pretiravamhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png ), ki bi me taka preselitev v 10ih letih stala. pa sem raje tu za kak vikend - služim in davke plačujem pa drugod....

Ja kakorkoli bodo cveteli letos posli z nepremičninami, da se vsak reši tistega, kar nujno ne potrebuje...pismo pa ravno lani sem streho zamenjal...a ni škoda..za ta dnar b bil lohk nekaj let na tajskem užival,....

ja res si čudak, da zamenjaš streho na bajti v kateri ne živiš, ne ti, ne nihče od tvojih otrok ;)

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

treba bi bilo

dobro - to je res tudi nekoliko naivno razmišljanje. tudi če bi ves "od tajkunov pokraden denar" tajkunom vzeli in porazdelili med vse slovence enakomerno, bi vak slovenec dobil mogoče nekaj tisoč eur.

čez 10 let pa bi bili tajkuni spet tajkuni in reveži bi ostali kar so.

no, potem imate na premoženja itak že več davkov kot recimo v avstriji, kjer davka na dediščine in na darilne pogodbe sploh ni (tudi če deduje popolnoma "nesorodna" oseba).

vidim en problem v sloveniji (ki je sicer prisoten tudi drugod po svetu, pa očitno ne v tolikšni meri), da gre v politiko 3., 4. in 5. "zasedba" - prva in druga liga pa raje dela v zasebnem gospodarstvu (če koga to čudi - mene ne!).

zato manjka stroke in vizij dogaja se pa en "avtogol" za drugim. recimo davek na nepremičnine (če ga ne bodo še adaptirali) ali dejstvo da od ljudi, ki so si poiskali službo izven slovenije živijo pa še v sloveniji (in seveda plačujejo dohodnino v tujini, trošijo dohodek pa v sloveniji) terjajo za razliko v davku (tisti delež ki bi ga več plačali v sloveniji, če bi tisto kar zdaj zaslužijo v tujini zaslužili doma) - efekt: vsak ki bo lahko se bo tudi preselil v tujino in tam tudi "zapravil" svoj dohodek in slovenija ga je mogoče "drapnila" za jurja ali dva (če komu "dosadi šele čez 10 let mogoče celo za 10 ali 20 tisoč) - koliko davkov pa slovenija s tem, da se taki potem dokončni odselijo, izgubi, pa očitno ne znajo izračunati (sicer takih bedarij verjetno ne bi delali). namesto, da bi bili srečni, da nekdo zunaj denar zasluži in ga tu porabi, ga raje preženejo...

meni je recimo slovenija zelo všeč - in imam tudi nepremičnino v sloveniji (pa se ne bojim da jo bom moral zaradi novih davkov prodati :-)) - in sem celo razmišljal, da bi se preselil v slovenijo s svojo firmo vred. ko sem pa prebral davčno zakonodajo in "poslovna pravila" - po moje bi lahko kak teden kuril svojo dnevno sobo z denarjem (fizično, s tem da bi sežigal bankovce! - ok, malo pretiravamhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png ), ki bi me taka preselitev v 10ih letih stala. pa sem raje tu za kak vikend - služim in davke plačujem pa drugod....

Veš kako je rekla, ena baba iz MNZja, kar se teh politikov tretje četrte in pete kategorije tiče?

"Malo para malo muzike"

denar je v državnih podjetjih in pri županih.

Pa še odgovor Emanueli, na njegovo konstatacijo o 40% samooskrbi.

Glej, jst se od tukajšnjih kmetov, že dve leti prizadevam kupit, kmetijsko zemljišče, 100 kvadratov mogoč kej več.. lahko tudi večjo zaključeno celoto.

De bi prispeval mal k samoooskrbi.

Te slučajno zanima, kakšen je odziv?

pa že dve leti opazujem kako se na teh zemljiščih ama baš nč ne dela, razen da pride nek kmet dvakrat letno tole pokosit..

In potem danes berem, da bo uvedba davka sprožila to , da bodo naša zemljišča pokupili tujci.

Kadar je treba ceneno furat populizem, smo ta prvi, od medijev do zbornic.

prvo leto sem se še čudil.

Zdej pa ne več.

Ker mi je zdej jasno zakaj imamo skor 300 občin .

Zgoraj sem popravila, sem malo zamuštrala, davka na promet nepremičnin pri darilni pogodbi ni.

Zanimivo pa mi je, da si tokrat odreagiral tako izjemno čustveno. Po tvojih postih se mi namreč zdi, da si doživel že marsikaj in da je to pač le še ena stvar, ki se človeku zgodi v življenjuhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Cvetelo z nepremičninami pa vprašanje, če bo tako velikohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png.

Sem pa malce misli vrtel in se sploh kdaj vprašamo,

kaj dejansko rabimo od države, katere storitve mi rabimo za življenje,

a nebi moralo biti glih obratno, od človeka k državi sistem narejen,

ne pa od fikcije k dejanski stvarnosti...

Človek je narava, je čudo sistema in delovanja ekonomizacije procesov v njem...

Zdaj pa ustvarjamo fikcijo, ki nam ustvarja konflikt, namesto uslužnosti...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif

dReAM

Ja halooooooooohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Problem je mentaliteta, saj ljudje pričakujejo, pravzaprav zahtevajo, da država poskrbi zanje. In če se izgubijo kak privilegij, to smatrajo kot da jim je nekdo nekaj vzel, namesto da so dobivali nek plus...

JFK: Ask not what your country can do for you. Ask what you can do for your country.

Sem res to mislil...???http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Ja halooooooooohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Problem je mentaliteta, saj ljudje pričakujejo, pravzaprav zahtevajo, da država poskrbi zanje. In če se izgubijo kak privilegij, to smatrajo kot da jim je nekdo nekaj vzel, namesto da so dobivali nek plus...

JFK: Ask not what your country can do for you. Ask what you can do for your country.

dReAM

Človek je narava, je čudo sistema in delovanja ekonomizacije procesov v njem...

Zdaj pa ustvarjamo fikcijo, ki nam ustvarja konflikt, namesto uslužnosti...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif

Ustvarjamo fikcijo, da se lahk nanjo sklicujemo in nanjo prelagamo krivdo za lastno stanje.

Država je že stoletja pojem za nekaj, kar stalno nekaj hoče in jemlje ubogemu človeki.

Tko so razmišljal v srednjem veku in tko razmišljamo tudi danes.

S to razliko da se takrat niso skliceval na državo če jim letina ni obrodila , če jim je bila deca gladna, če je pol familije pomrlo zarad kuge, ostali pa v soldatiji.

Takrat so se na satana in Boga.

Tak da, od države dejansko rabimo to da nanjo prelagamo odgovornost za vse tisto, kar sami nismo a bi morali iz sebe ali družbenega okolja narest.

Sem res to mislil...???http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

če ti kaj ne paše....se izrazi....tak da te ljudje.....razumejohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em45.gif

Pa še odgovor Emanueli, na njegovo konstatacijo o 40% samooskrbi.

Glej, jst se od tukajšnjih kmetov, že dve leti prizadevam kupit, kmetijsko zemljišče, 100 kvadratov mogoč kej več.. lahko tudi večjo zaključeno celoto.

De bi prispeval mal k samoooskrbi.

Te slučajno zanima, kakšen je odziv?

pa že dve leti opazujem kako se na teh zemljiščih ama baš nč ne dela, razen da pride nek kmet dvakrat letno tole pokosit..

In potem danes berem, da bo uvedba davka sprožila to , da bodo naša zemljišča pokupili tujci.

Kadar je treba ceneno furat populizem, smo ta prvi, od medijev do zbornic.

prvo leto sem se še čudil.

Zdej pa ne več.

Ker mi je zdej jasno zakaj imamo skor 300 občin .

To ti pa verjamem, da nihče noče nič prodat.

Je to na kmetih kar ena religija, v smislu, kar so predniki mukoma skup spravl, pa že ne bom prodajal.

Ljudje raj nikol na dopust ne gredo, kot da bi kaj prodal. Pa še misli si, mogoče bo pa kdaj zazidljiv, čeprav ve, da verjetno ne bo nikoli. tko kot tisti, ki loto igrajo, pa čakajo sedmico.

Edino skladu kmetiskih zemlišč so prodal velik zemlje, ko so jo potem za nisko najemnino nazaj dobil v najem, in na to gleda, kot da bi bilo še vedno njegovo.

Pa največ traktorjev na prebivalca mamo. Povprečna statost 22 let! Jest mam dva. Eden letnik 73, drugi 85, tega mam clo registriranga. Kar se kmetijstva tiče. nisem edini tega mnenja.

http://www.24ur.com/novice/slovenija/nepremicninski-davek-bi-lahko-unicil-slovenskega-kmeta.html

Ampak, po drugi strani je število ljudi v javni upravi od osamosvojitve naraslo od 60.000 na 160.000, pa 20% višje plače so, kot v gospodarstvu. Če mene vprašaš, nism zagovornik višnja davkov. Sploh pa ne podvajanja, najprej katastrski, potem pa še na lastništvo. Itak pa se obdavčuje dohodek, tako od dela, kot od kapitala, ne pa lastništvo samo. če imaš delnice, plačaš davek na devidende, pa na prodajo, ne pa še davek na lastništvo delnic samo. Pol naj uvedejo še davek na lastništvo vsega, kar kdo ima. na zlato, nakit, avtomobil, jahto, obleko, 1% letno na vse, kar uporabljaš, pa 2% na vse, kar ne uporabljaš. Ampak to je neumnost, plača se davek na dohodek, pa pri nakupu, ne pa na lastništvo, saj je bil davek že plačan. Tukaj vlada vidi sam možnost za filanje javnega sektorja in skorupiran biznis povezanih oseb, ki poslujejo z državo. Osebno sem pristaš vitkejše države in nizkih davkov, to je tud za gospodarstvo dobro, ne pa da eni politiki odločajo, komu bodo pomagal, komu pa ne. Za 20% zmanjšat število zaposlenih v javni upravi - sevede ne povsod isto, nekje ne bi nič manjšal, drugje pa bi lahko za 50% - pa 10% nižje plače v javni upravi in za toliko tud začasno nižja minimalna plača - pa ni potrebno nobenih novih davkov. Za vsak privarčevan % bi se gospodarska rast sicer začasno zmanjšala za 0,5%, pa bi bli proračunsko še vseen v plusu, pa gospodarstvo bi se s tem res razbremenilo in zagnalo, brezposelnost bi v prvi fazi sicer narasla, potem pa bi se zmanjševala, in tudi standard bi nam počasi rasel. Ampak ne, lažje je gledat kratkoročno, pa ščitit svoje kadre, da imaš lojalne volilce, pa čeprav gre počasi vse v maloro, to, kar sedaj počnejo, se ne more dobro končati !!!

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Ko ni nikjer več uzet.je treba pa na kmeta pritisnit. Zato, ker bo prodal svoje zadnje gate,

samo da bo zemljo obdržal. Zaradi navezanosti, tradicionalizma, ki so ga mu vtepli v glavo, zato, ker mu zemlja ni sam zemlja.

To, kdor je kmet..bo že razumel. Če in, kar se bojim da tud bo...tolk pritisnjen v kot, da bo/bom prisiljen prodat svojo zemljo..

se kdo vpraša..Komu? Sosedu, ki je na istem, ali mogoče malce na boljšem? Komu se bo prodajala.in v kakšen namen?..

A je kmet kriv, da davščine, ki jih je plačeval do sedaj..SLABEMU gospodarju niso več dovolj? Da bi še..še pa še....

me zanima..do kje..do kdaj bo dovolj?

Zdaj..davek na nepremičnine...se plačuje že zdaj. Nekdo..ki je vlagal svoj lajf v bajto, ker je bil priden, da si je neki

ustvaru..bo zdaj hudičevo žal, ker bo svojo pridnost spet plačeval. Obdavčeno minulo delo..drugi, ki je luftal,

k se mu ni dal..pa ni ustvaril nič..se prav...aleluja, Slovenija..tistmu vzem, ki zna delat, ki zna zaslužt (da ne bo pomote..

govorim o povprečnih Slovencih).

Kakšna je pa vrednost nepremičnin..govorim o zemljiščih..pa vsaka jim čast..kdo je to cenil, ocenjeval..

mam znanaca...milijonarja..http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif ..ker je z denacionalizacijo dobil nazaj zemljo..na papirju vredno milijon..

v resnic pa tud za miši past ni primerna..skalovje..in lep razgled..svašta.

Več nebi..o naših gospodarjih, gospodarstvenikih..predvsem pa bančnikih z milijonskimi odpravninami..pa nebi..

Če bi bili dobri...tapravi..kakršne si zaslužimo..bi jim bil moto...

Ne sprašujem se, kaj lahko ukradem, zapravim, zluftam..sprašujem se, kako razbremenit ljudi in jim omogočit delo, posledično

človeka vredno življenje.

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

Viyola, Emanuel

Sej jst štekam vaš point.

Sam dejte zdej vi obrnt pogled iz svoje prizme in se poskušajte dat v kožo neke oblasti.

Desetletja futrajo naše otroke s parolo uči se uči se uči se da ti ne bo treba delat.

In naša deca se uče, in ne sam da jim ni treba delat, tudi morejo ne delat, ker dela ni.

Popravek, ni takega dela za kar so se oni pridno učili.

To kar so fakultete pridno reproducirale je nekdo moral zaposlit.

V socializmu je v tovarni namest 1000 ljudi bilo zaposlenih 5000. Koga briga dohodek, bo država minus pokrila, sam da do vsi zaposleni in da nimajo časa za neumnosti.

zaposlene in zakreditirane ljudi je namreč najlažje imet pod kontrolo.

In od tod toliko zaposlenih v javnem sektorju.

Zdaj pa točka dva.

kam pošilja npr kmet svoje otroke v šolo, kam k zdravniku..

Vsakdo izmed nas si prizadeva, da bi socialna država kar največ storitev imela zastonj.

In zastonj oziroma pod tržno ceno storitve lahko zagotavlja samo javni sektor

Slovenija ima veliko preveč zastonjkarskih storitev na glavo prebivalca, sploh glede na svoje zmožnosti.

In teh se nočemo odreči, niti za ceno bankrota

In ker se jim nočemo odreči imamo glomazen javni sektor.

P.S: Medtem ko to pišem je Matjaž Hanžek filozof in sociolog, še zmeraj zaposlen na UMARju, čeprav s svojo formalno izobrazbo tam absolutno nima kej za iskat.

Good point!!! Zdaj si poglej, šolal sem se za visoko izobrazbo,

delo je za srednjo...Bom rabil prekvalifikacijo, ki traja dve leti, da bom imel nižjo izobrazbo,

za nek poklic...

Ma naj se mi fuka tak stopničkasti zatekel šolski sistem formalne abstrakcije stvarnosti,

ki pa nič nima z realnim delom...

Sem že povedal, da rabimo drugačni šolski sistem,

ki ne bo produciral samo ovčke zabavljačke ampak ljudi,

ki znajo misliti in delovati čisto po svoji glavi!!!

Viyola, Emanuel

Sam dejte zdej vi obrnt pogled iz svoje prizme in se poskušajte dat v kožo neke oblasti.

Desetletja futrajo naše otroke s parolo uči se uči se uči se da ti ne bo treba delat.

In naša deca se uče, in ne sam da jim ni treba delat, tudi morejo ne delat, ker dela ni.

V socializmu je v tovarni namest 1000 ljudi bilo zaposlenih 5000. Koga briga dohodek, bo država minus pokrila, sam da do vsi zaposleni in da nimajo časa za neumnosti.

Zdaj pa točka dva.

Vsakdo izmed nas si prizadeva, da bi socialna država kar največ storitev imela zastonj.

Slovenija ima veliko preveč zastonjkarskih storitev na glavo prebivalca, sploh glede na svoje zmožnosti.

P.S: Medtem ko to pišem je Matjaž Hanžek filozof in sociolog, še zmeraj zaposlen na UMARju, čeprav s svojo formalno izobrazbo tam absolutno nima kej za iskat.

dReAM

None, tega je zdej veliko. Visokošolski kadri delajo prekvalifikacije za delo srednješolskih kadrov

in ko se bo prvi od teh prevaranih študentov spomnil in dobil tožbo zoper, fakulteto, ki se tako lepo reklamira, kot "prodajalka zaposljivega znanja"

Potem se bodo stvari obrnile na bolje.

Na naši fakulteti tako naklepno zavajajo bodoče študente.

pretvarjajo statistične podatke in jih tolmačijo sebi v prid.

Seveda, saj jim pa to kruh...paradoks, isto kot pacienti v bolnišnici,

več jih je vpisanih več denarja...

None, tega je zdej veliko. Visokošolski kadri delajo prekvalifikacije za delo srednješolskih kadrov

in ko se bo prvi od teh prevaranih študentov spomnil in dobil tožbo zoper, fakulteto, ki se tako lepo reklamira, kot "prodajalka zaposljivega znanja"

Potem se bodo stvari obrnile na bolje.

Na naši fakulteti tako naklepno zavajajo bodoče študente.

pretvarjajo statistične podatke in jih tolmačijo sebi v prid.

dReAM

Viyola, Emanuel

Zdaj pa točka dva.

Tud pred 20imi leti je kmet lahko poslal otroka v šolo in k zdravniku. Pa ni bilo v javnu upravi niti pol tolk ljudi, kot jih je danes. Kot sem napisal "Za 20% zmanjšat število zaposlenih v javni upravi - sevede ne povsod isto, nekje ne bi nič manjšal, drugje pa bi lahko za 50% - pa 10% nižje plače" Pa imamo tukaj prihranek pri masi plačKaj misliš, da ne bi mogli v javni upravi zmanjšat število zaposlenih za 20%, ne da bi odpustili niti enega zdravnika, policista, medicinske sestre, davčnega inšpektorja, in niti enega, ki je res potreben. To bi z lahkoto dosegle, pa pri tem ne bi niti za malenkost prizadeli storitve, ki jih javni sektor ponuja. To je nekako bistvo tega, kar sem hotu razložit. Zato se ni treba sprenevedat z otroci v šoli in pri zdravniku. Se zaposli masa svetovalcev v raznih agencijah, ko pa nekdo omeni, da gre preveč denarja za javni sektor, se takoj začne sprenevedanje, pa javni sektor so tud učitelji, pa zdravniki, pol bomo mel pa slabše zdravstvo. Saj ljudje nismo sami idioti. A če bi v neki brezvezni državni agenciji zmetal pol ljudi ven, bi pol mogl še pol medicinskih sestr, da bo pošteno, pa da bomo vsi enako nosil breme krize, al kaj? Saj medicinske sestre pošteno nosjo svoj delež bremena v tej družbi. Pri čemer je tud zdravnikom jasn, da je pri nabavi materiala v zdravstvu sama korupcija, spomni se primera z nabavo supr dragih operacijskih miz pred leti, ko je vsa zadeva obstala v predalih tožilstva, očitno so bili že ta pravi ljudje pri koritu, jih niso gnal na sodišče, tako kor so Janšo in njegovo klapo. Pa tud če bi jih, jih noben sodnik ne bi obsodil, ker ni v skladu s politično linijo sodišč.

Je pa tukaj bistvo nekje drugje. Večina balastnega kadra je v Ljubljani, kjer je sedež večine državnih agencij. In če bi tukaj varčevali, bi najbolj prizadeli Ljubljano, kje se še vedno dokaj dobro živi. Tudi na račun davkov, ki se plačujejo izven Ljubljane. In slovensko gospodarsvo ne bo moglo več vzdrževati tega stroška. Pravzaprav ga že več kot 4 leta ne more, večno pa se ne bomo mogli zadolževat.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Tud pred 20imi leti je kmet lahko poslal otroka v šolo in k zdravniku. Pa ni bilo v javnu upravi niti pol tolk ljudi, kot jih je danes. Kot sem napisal "Za 20% zmanjšat število zaposlenih v javni upravi - sevede ne povsod isto, nekje ne bi nič manjšal, drugje pa bi lahko za 50% - pa 10% nižje plače" Pa imamo tukaj prihranek pri masi plačKaj misliš, da ne bi mogli v javni upravi zmanjšat število zaposlenih za 20%, ne da bi odpustili niti enega zdravnika, policista, medicinske sestre, davčnega inšpektorja, in niti enega, ki je res potreben. To bi z lahkoto dosegle, pa pri tem ne bi niti za malenkost prizadeli storitve, ki jih javni sektor ponuja. To je nekako bistvo tega, kar sem hotu razložit. Zato se ni treba sprenevedat z otroci v šoli in pri zdravniku. Se zaposli masa svetovalcev v raznih agencijah, ko pa nekdo omeni, da gre preveč denarja za javni sektor, se takoj začne sprenevedanje, pa javni sektor so tud učitelji, pa zdravniki, pol bomo mel pa slabše zdravstvo. Saj ljudje nismo sami idioti. A če bi v neki brezvezni državni agenciji zmetal pol ljudi ven, bi pol mogl še pol medicinskih sestr, da bo pošteno, pa da bomo vsi enako nosil breme krize, al kaj? Saj medicinske sestre pošteno nosjo svoj delež bremena v tej družbi. Pri čemer je tud zdravnikom jasn, da je pri nabavi materiala v zdravstvu sama korupcija, spomni se primera z nabavo supr dragih operacijskih miz pred leti, ko je vsa zadeva obstala v predalih tožilstva, očitno so bili že ta pravi ljudje pri koritu, jih niso gnal na sodišče, tako kor so Janšo in njegovo klapo. Pa tud če bi jih, jih noben sodnik ne bi obsodil, ker ni v skladu s politično linijo sodišč.

Je pa tukaj bistvo nekje drugje. Večina balastnega kadra je v Ljubljani, kjer je sedež večine državnih agencij. In če bi tukaj varčevali, bi najbolj prizadeli Ljubljano, kje se še vedno dokaj dobro živi. Tudi na račun davkov, ki se plačujejo izven Ljubljane. In slovensko gospodarsvo ne bo moglo več vzdrževati tega stroška. Pravzaprav ga že več kot 4 leta ne more, večno pa se ne bomo mogli zadolževat.

Se strinjam...

Decentralizacija je edina prava smer...

dReAM

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...