Skoči na vsebino

Politika

Silica

Recommended Posts

Rimska škofija v primeru Rupnik zaključila preiskavo v centru Aletti

https://siol.net/novice/slovenija/rimska-skofija-v-primeru-rupnik-zakljucila-preiskavo-v-centru-aletti-615881

Rimska škofija je v luči obtožb zoper jezuitskega duhovnika in umetnika, patra Marka Rupnika, ki ga obtožujejo psihičnih in spolnih zlorab redovnic, zaključila preiskavo v rimskem Centru Aletti. Preiskava ni odkrila "posebnih kritičnih dejavnikov", opozarja pa, da se pojavljajo dvomi glede pravilnosti postopkov v povezavi z obtožbami proti Rupniku.

Pa,to je bilo jasno da ne bodo nič odkrili... e045.gif

Vrana vrani ne izkljuje oči... a0321.gif

s045.gif

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Deli na socialnih omrežjih

UGAŠANJE PROIZVODNJE HRANE - ISTA ZADEVA KOT EPIDEMIJA - MISLAV KOLAKUŠIČ

https://www.facebook.com/watch/?v=657036156528375&extid=NS-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&ref=sharing

No, tale HDZ na hrvaškem - isto kot SDS pri nas ...

Skratka da ne prevajam, ker nimam časa - upam, da razumete hrvaško povedano ;

HDZ je usmrtio preko 20.000 svinja u Slavoniji, bez ikakve analize, uništavajući i zdrave svinje i praktički istrijebio
proizvodnju kod malih uzgajivača. Uz zabranu uzgoja sljedećih godinu ili dvije, stotine proizvođača će odustati od proizvodnje.
HDZ
širi smrt, razaranje i uništenje, dokle će, ovisi o građanima.
Mi znamo,da mogu biti poraženi na sljedećim izborima,
a ako ne budu, za to neće biti kriv HDZ - nego mnogi koji licemjerno gledaju sa strane ili ne žele udruživanje radi pobjede nad čistim zlom.

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Seronje SDS-ovske res ... pa to so čist iz druzga planeta takile Pirkoviči ... ta folk je čist iz Whatever_anim.gif ...

... ma kaj sploh delajo na RTV- ju še ? ... lastoročno bi jih zabrisala v drugo orbito ... ne bi čakala niti sekunde ...icon_smile_dead.gif

Urška Klakočar Zupančič
Nastop v oddaji Arena na TVSLO 1, 18.9.2023
https://www.facebook.com/watch?v=834869798235918

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

Seronje SDS-ovske res ... pa to so čist iz druzga planeta takile Pirkoviči ... ta folk je čist iz Whatever_anim.gif ...

... ma kaj sploh delajo na RTV- ju še ? ... lastoročno bi jih zabrisala v drugo orbito ... ne bi čakala niti sekunde ...icon_smile_dead.gif

Urška Klakočar Zupančič

Nastop v oddaji Arena na TVSLO 1, 18.9.2023

https://www.facebook.com/watch?v=834869798235918

Kaj ima tole veze z S(D)S?

Razen da je bil voditelj totalni kreten in seronja, povsem v maniri S(D)S.

Bi bil bolj za Nora TV. pardon, Nova24 TV kot pa za na TV Slo 1.

Pirkovič... a015.gif

Ne poznam.

Se pa spomnim te prašičje face iz enega drugega intervjuja kjer je imel podobne debilne štose.

Če je član S(D)S to še enkrat potrjuje trditev da S(D)S ni stranka ampak psihiatrična diagnoza... k015.gif

Ker pa živimo(naj bi živeli) v demokraciji je pač treba nekako prenašat tudi take seronje in drekomešalce... e020.gif

Urška pa icon1_thumbup.gif icon1_thumbup.gif icon1_thumbup.gif a035.gif

k010.gif

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

Poslanec SDS je več let kršil zakon

https://siol.net/novice/slovenija/poslanec-sds-je-vec-let-krsil-zakon-615999

Krivec je v telefonskem pogovoru za Dnevnik dejal, da se je za odstop odločil po zahtevi, da se ponovno preveri, ali kot poslanec opravlja nezdružljivo funkcijo. Zatrdil je, da ni vedel, da krši zakon, in da bi se izognil "takšnim insinuacijam", zaprosil občino, da to preveri pri KPK.

Ni vedel, seveda... h056.gif

Tudi poslanec SDS Danijel Krivec plagiator?

https://siol.net/novice/slovenija/tudi-poslanec-sds-danijel-krivec-plagiator-291443

Kot navajajo Finance, so odkrili, "da so celi odstavki iz njegove diplome skoraj identični tistim v diplomi njegovega nekdanjega podrejenega v Elektru Primorska. Kljub identičnim odstavkom v dveh diplomskih nalogah Danijel Krivec, poslanec SDS in avtor poznejše naloge, trdi, da ni prepisoval."

S(D)S?

Nemogoče!

Pa oni so brez greha... k025.gif k026.gif

Pa... a045.gif d080.gif... a je v Sloveniji že kdaj kakšen politik kaj priznal?

k018.gif

Odlagališče radioaktivnega materiala na zemeljskem plazu

https://www.24ur.com/novice/slovenija/odlagalisce-radioaktivnega-materiala-na-zemeljskem-plazu.html

Rudnik so odprli leta 1982, ker je Jedrska elektrarna Krško potrebovala gorivo. Je pa tudi teorija, da zaradi želje po jedrskem orožju."O tem priča tudi delovanje treh jedrskih inštitutov v okviru nekdanje Jugoslavije," je za Preverjeno pred leti dejal nekdanji član predsedstva RS Dušan Plut.

Ker ni bilo ekonomske računice, so rudo prenehali kopati po osmih letih. Po več kot 30 letih pa rudnik še vedno ni zaprt in to kljub temu, da je šlo za to že približno 100 milijonov evrov. Zadnja od številnih obljub pa je, kot napoveduje Maver z Direktorata za naravo, da bodo rudnik zaprli prihodnje leto.

No comment... d010.gif

p020.gif

Kaj ima tole veze z S(D)S?

Razen da je bil voditelj totalni kreten in seronja, povsem v maniri S(D)S.

Bi bil bolj za Nora TV. pardon, Nova24 TV kot pa za na TV Slo 1.

Pirkovič... a015.gif

Ne poznam.

Se pa spomnim te prašičje face iz enega drugega intervjuja kjer je imel podobne debilne štose.

Če je član S(D)S to še enkrat potrjuje trditev da S(D)S ni stranka ampak psihiatrična diagnoza... k015.gif

Ker pa živimo(naj bi živeli) v demokraciji je pač treba nekako prenašat tudi take seronje in drekomešalce... e020.gif

Urška pa icon1_thumbup.gif icon1_thumbup.gif icon1_thumbup.gif a035.gif

k010.gif

Ja Pirkovič je čistokrvni SDS oproda ... že od nekdaj .

Celo Vida Petrovčič je ... Pa Možina, Svetina, Rosvita Pesek itd ... da ne govorimo o vodstvenih položajih Urbanij ipd. jajc ...

V epidemiološkem času, v času janševe invazije na RTV SLO so se razpasli po nacionalki ... in to vlečenje čigumija tam po stolčkih nima ničesar z demokracijo ...

Ozurpirali so medijski prostor - in se ga držijo kot pijanec plota - dokler ne bo narod popizdil ... ker poznam ogromno ljudi, ki kar ne morejo verjet, da se jih ne da odstranit ...

Ajd razen Vide ... bi vse te seronje strpala v zapor zaradi prenašanja laži po medijih ...

Ma kakšna NORA TV 24 ? Ta medij ne bi smel sploh obstajat.

Medij, ki lansira sovraštvo, laži, ščuvanje državljanov zame ni noben medij. To, da se na dnevni bazi lansirajo laži je nezakonito dejanje.

Tu ne gre za demokracijo, pluralnost ipd. jajca ... To je kriminalno dejanje. Pika.

Vsakemu "novinarju", ki širše in namerno lansira laži v javni prostor - bi jaz odvzela doživljenjsko licenco ...

Tukaj pri meni ni demokracije.

Zato pa ne vemo več kaj je res in kaj ni, v družbi vlada neaktivnost, apatičnost, ker je pač razširjen občutek nemoči v poplavi sovraštva eden do drugega

mad.gif

Ja Pirkovič je čistokrvni SDS oproda ... že od nekdaj .

Celo Vida Petrovčič je ... Pa Možina, Svetina, Rosvita Pesek itd ... da ne govorimo o vodstvenih položajih Urbanij ipd. jajc ...

V epidemiološkem času, v času janševe invazije na RTV SLO so se razpasli po nacionalki ... in to vlečenje čigumija tam po stolčkih nima ničesar z demokracijo ...

Ozurpirali so medijski prostor - in se ga držijo kot pijanec plota - dokler ne bo narod popizdil ... ker poznam ogromno ljudi, ki kar ne morejo verjet, da se jih ne da odstranit ...

Ajd razen Vide ... bi vse te seronje strpala v zapor zaradi prenašanja laži po medijih ...

Ma kakšna NORA TV 24 ? Ta medij ne bi smel sploh obstajat.

Medij, ki lansira sovraštvo, laži, ščuvanje državljanov zame ni noben medij. To, da se na dnevni bazi lansirajo laži je nezakonito dejanje.

Tu ne gre za demokracijo, pluralnost ipd. jajca ... To je kriminalno dejanje. Pika.

Vsakemu "novinarju", ki širše in namerno lansira laži v javni prostor - bi jaz odvzela doživljenjsko licenco ...

Tukaj pri meni ni demokracije.

Zato pa ne vemo več kaj je res in kaj ni, v družbi vlada neaktivnost, apatičnost, ker je pač razširjen občutek nemoči v poplavi sovraštva eden do drugega

mad.gif

Kaj bi ti naredila, kaj bi jaz naredil ni pomembno.

Zakonodaja je pač taka, ustava je pač taka da se pravno in zakonito ne da nič narediti.

In zato razni Pirkoviči pa S(D)S, Janša, Nora24 TV in podobna golazen obstajajo in bodo obstajali še naprej.

Pravnega, zakonitega načina za njihovo odstranitev torej ni.

So pa drugi načini, nezakoniti.

Enega sem opisal v moji objavi kako utišati Ruparja.

In do tega bo enkrat prišlo, ko bodo ljudje imeli poln k**** vsega tega sranja.

Če bo kdo razumel to kot poziv k nasilju je to njegov problem.

Nisem jaz tisti ki spodbuja nasilje, določeni ljudje in organizacije s svojim delovanjem v ljudeh zbujajo željo po nasilju.

RTV je pa že kar nekaj let gnezdo gnilobe.

Že dolgo niso sproducirali nič pametnega, zdaj so ukinili še edino kolikor toliko kvalitetno oddajo, Studio City.

Nekomu je šla očitno preveč v nos.

Od države dobivajo denar. folk gulijo za naročnino - če imaš televizor moraš plačat naročnino ali jih gledaš ali ne.

Finančno so preskrbljeni in to dobro, zakaj bi se torej trudili z neko kvaliteto?

Kar je bilo kvalitetnih novinarjev so že zdavnaj pobegnili drugam.

Ostal je le odpad, usedlina.

Edino kar obvladajo in to dobro, je borba za stolčke.

Ob tem se poraja vprašanje - ali nacionalno TV, tako kot je zdaj, sploh še rabimo?

Komu in čemu služi?

Moj odgovor na prvo vprašanje je - NE.

Kaj bi ti naredila, kaj bi jaz naredil ni pomembno.

Zakonodaja je pač taka, ustava je pač taka da se pravno in zakonito ne da nič narediti.

In zato razni Pirkoviči pa S(D)S, Janša, Nora24 TV in podobna golazen obstajajo in bodo obstajali še naprej.

Pravnega, zakonitega načina za njihovo odstranitev torej ni.

So pa drugi načini, nezakoniti.

Enega sem opisal v moji objavi kako utišati Ruparja.

In do tega bo enkrat prišlo, ko bodo ljudje imeli poln k**** vsega tega sranja.

Če bo kdo razumel to kot poziv k nasilju je to njegov problem.

Nisem jaz tisti ki spodbuja nasilje, določeni ljudje in organizacije s svojim delovanjem v ljudeh zbujajo željo po nasilju.

RTV je pa že kar nekaj let gnezdo gnilobe.

Že dolgo niso sproducirali nič pametnega, zdaj so ukinili še edino kolikor toliko kvalitetno oddajo, Studio City.

Nekomu je šla očitno preveč v nos.

Od države dobivajo denar. folk gulijo za naročnino - če imaš televizor moraš plačat naročnino ali jih gledaš ali ne.

Finančno so preskrbljeni in to dobro, zakaj bi se torej trudili z neko kvaliteto?

Kar je bilo kvalitetnih novinarjev so že zdavnaj pobegnili drugam.

Ostal je le odpad, usedlina.

Edino kar obvladajo in to dobro, je borba za stolčke.

Ob tem se poraja vprašanje - ali nacionalno TV, tako kot je zdaj, sploh še rabimo?

Komu in čemu služi?

Moj odgovor na prvo vprašanje je - NE.

Aja to pa spet ne ... to, da se ukine nacionalko ...clover.gif

To bi med drugim pomenilo, da je Janša končno v svojih dolgo mokrih sanjah naskočil najbolj množično gledan javni medij ...

Do tega se je poskušal najbolj dokopati v epidemiološkem času ... in že nekoliko prej v bistvu ...

Saj sem sproti pisla o tem.

V provizoriju tale hinavček pljuva po nacionalki ... v zakulisju pa grebe, praska in cvili med tem, ko prevzema RTV SLO ... ker se dobro zaveda pridobitve - (kaj bi to zanj pomenilo) ...wink.png ...

Medijev, dokler so še vsaj promil v lasti ljudstva - se ne izpušča iz rok !!!vitez.gif

V mojem paketu za tv je še nekaj bolj blesavih programov, kot je ta naša nacionalka.

Na nacionalki sama lahko še marsikaj zanimivega pogledam in slišim ... tudi novinarji niso vsi za odpad.

V epidemiološkem času res niso bili nič drugačni od ostalih MM - pa vendar je tu še vsaj neko upanje, da gledalci smemo vplivati na vsebine ...

Pa saj imamo državljani kar nekaj možnosti pritiskati na dogajanja. Z pravno službo vred ...

Kar se tiče Studia City - komot bi tu lahko tudi mi zabili "žebljico na glavico" ...

Sam folk se je namesto skupne akcije vedno odločal za anonimno jokcanje po socialnih omrežjih ...sleepy.gif

Toliko pa sem pluralna, da razumem, da ni vedno tako kot sama pričakujem ... sam ta samooklicana SDS golazen, ki rovari po nacionalki, pa naj se mi res odstrani izpred oči in ušes !!!..

Kar se meni poraja v dvom je pa to ; Kako lahko en Janše čez noč zamenja vse, ki niso njegovi podrepniki - z oddajami vred ... en Golob pa vsega tistega kar je nastalo nezakonito čez noč - ne more odstraniti kar eno, debelo, celo leto ???!!!

Ne verjamem, da se ne da !!! ... in da ni pravne možnosti po tem zločinu, ki se je izvršil na nacionalki!

Če je nekaj nezakonito pridobljenega - potem sigurno obstajajo pravni vzvodi za kaznovanje in odstranitev škodljivega - samo poiskati je potrebno strokovnjake, ki to znajo in želijo !!!

Ziher obstaja pravniška razlaga za to ! ... Sej tatu , ki vdre v tuj prostor - tudi takoj popokajo v pripor ... To kar je naredil Janše ni nič manjši kriminal in temu se v bistvu isto reče kriminal !!!...

Se pa bojim tudi, da paše nekomu ta razkol naroda ... da rabijo performanse brez epiloga ...wink.png

Zadnje čase močno opazujem tudi tole našo Eriko Žnidaršič ... madonca, čisto se je zasukala ... in lej ga zlomka, ravno v Janšetovem epidemiološkem času, ko je rovaril in ustrahoval novinarje ter ostale vodstvene delavce po hiši, odstranjeval oddaje ...

Se vprašam, kolko je zdaj težak njen prštofel, koliko se ji nagiba tista njena obleka do kolen ... tam pri žepih ??? ...wink.png ...

P.S.

In zaenkrat raje še plačam nacionalko - kot še eno lažnivo, ščuvaško Noro tv 24, ki bo vsak dan paradirala po 700 tisoč glavi rutinski množici ... ane ?icon1_rolleyes1.gif

Potrebno je paziti v ponavljanju teh desnih idej - (predvsem se iz njihovega tabora širijo želje po ukinitvi nacionalke zaradi tega ali onega ) - za tem čepi mastno hrepeneči zeko, ki s tresočim repkom poskuša zavajati in naščuvati folk ... (malo po malo) ... wink.pngexcl.png

Obdržat nacionalko samo zato da bi nagajali Janši je nesmisel.

Sicer pa nisem napisal da je ne potrebujemo, napisal sem da ne potrebujemo take kot je zdaj, polne nesposobnežev ki se pulijo za stolčke.

In polne Janševih podtaknjencev.

Kar je ostalo dobrih in sposobnih se utopi v nesposobnosti velike večine.

To je glavni razlog da sem nacionalko nehal gledat.

Nekdo bo moral krepko počistit in prečisti to zalego.

Zakaj Golob tega ne stori je dobro vprašanje.

Ne zna, noče, si ne upa?

Ne vem, ampak karkoli od tega je slabo.

Golobu ne zaupam preveč že od samega začetka.

Nacionalko torej rabimo.

Predvsem kot protiutež viru laži in dezinformacij kot je Nora24 TV.

Ampak taka kot je. rabi temeljito čiščenje.

Od vrha do tla.

In da bi bili "čistilci" strankarsko neopredeljeni.

Luka Svetina ne bo več voditelj Odmevov, Plaskan ne bo več vodila Dnevnika

https://siol.net/novice/slovenija/luka-svetina-ne-bo-vec-voditelj-odmevov-plaskan-ne-bo-vec-vodila-dnevnika-616223

Obdržat nacionalko samo zato da bi nagajali Janši je nesmisel.

Jah kuga ? ... Ne gre vse proti Janši samo zato, da mu kdo nagaja ... samo zato, ker to pa res on sam počne ves čas. Za to živi ta stvor - ne mi !

D ??? sleepy.gif

Kakšno nagajanje Janši - če ima ta že od zdavnaj načrt prevzeti najbolj množično gledan medij v Sloveniji ???

Sej si menda do zdaj že ukapiral - zakaj so mediji najbolj nevarno orožje v prevzemu oblasti, sistema ?

Misliš, da je Janševa želja le njemu lastna ?

Veš kdo vse stoji za temi mokrimi sanjami ?

Ena Nora tv 24 je naredila toliko škode, poneumila je več kot tretjino Slovenije, si lahko predstavljaš kakšno orožje zanj bi bila RTV SLO???

Tu sploh ne gre za protiutež - ampak nima se ta Nora tv24 s svojimi lažmi in sranji, s sovražnim govorom, s ščuvanjem nekšnih "kvazi mafijskih" pristranskih strokovnjakov - sploh nahajat v skupini medijev. Kdo je sploh lahko medij - obstaja definicija in zakon ... sem jo v tej temi enkrat že navedla ...

Gre samo zato, da smo zaspali, ko se je ta medij z Orbanovo pomočjo nasral v Sloveniji.

Ostali so pač spali, skomigovali ... niso takoj odreagirali na početje, niso tožili ves ta zdraharski hlev - pa so se razpasli po celotni eriji...

In isto se bo zgodilo zdaj, če ne bomo takoj ukrepali ... in se bomo šli nekašne demokrate ...

To pa res ni hec.

Vse to se napaja tudi iz skupnega državnega budžeta - dokler se temu reče medij.

Pejdi si prebrart - kdo vse ne more bit medij - in kdo vse nima pravice do skupnega budžeta ... Pustmo zdej ob strani deleže v procentih tiste njihove SDS mučke, Orbana in ostale v privatiziranju tega hleva ....

Jebela tale Nora tv24 je pa s frekvenco dosegljiva v vsak kozolec naokoli - vse tja na Hrvaško ...

Resno.

Letos, ko sem bla na morju mi je šlo kar na bruhanje, ko sem mogla sosedovim Hrvatom razlagat, da tole ni običajna slovenska tv in kdo vse ga ima v lasti ... in kako izkoriščajo besedo "demokracija ".

Folk iz dolgčasa priklopi in posluša - misli da poslušajo običjne informacije iz Slovenije, pojma pa nimajo kdo stoji za tem programom ... in po tem med seboj debatirajo, prenašajo te lažne vsebine, ki jih niti ne razumejo ...icon1_sneaky1.gif

Že vsa leta tu povdarjam, kako so mediji prvo orožje v rokah sovražnikov države !!!

Pa vidim, da mnogim še resno ne ukapira ta povezava ....

Če pa še po vsem tem epidemiološkem času, v vsem kar so počeli MM po svetu, niste ljudje ukapirali, da ni tole hec ... pol nas naj pa hudič vzame.

Drugega nismo vredni.mellow.png

Nacionalka brez Janšetov je bila zmeraj normalna nacionalka...

Ni to amc al kar že ... nacionalka ni namenjena - samo filmom in serijam .

... Pogovorne oddaje, dokumentarne oddaje, kultura - glasba, gledališče, balet itd ... dnevne nepristranske informacije javnega značaja ...

Nič ne manjka - in ni manjkalo, dokler niso janšeti začeli zastrupljati nacionalko s političnimi razkoli in primitivizmi, nestrokovnimi debatami nestrokovnih idiotov, ukinjati oddaje kot so Studio City itd ... še kakšen zares dober film sem si kdaj ogledala, ki je bil špica v primerjavi s tistimi na Popu , A kanalu ipd šund ameriškimi sranji ... da ne rečem kaj vse od kriminala se pase po raznih neopotrebnih in brezveznih kanalih ....Whatever_anim.gif

Upam, da nam uspe sčistit to politično sranje, ki se je nabrkalo v teh nekaj letih iz nacionalke ... če ne, se nam pa slabo piše ...

Ampak pri tem ne mislim tako kot ti - od vrha do tal. Niti najmanj.

"Od vrha do tal" - je pa ravno ta slogan, ki ga tile stremuško, janšistično - sds packi zdaj ves čas trobijo po svojih trobilih ...

"Od vrha do tal" - je pa ravno ta slogan, ki ga tile stremuško, janšistično - sds packi zdaj ves čas trobijo po svojih trobilih ...

Če ga trobi S(D)S še ne pomeni da je slab.

Oni bi čistili, vem, ampak čistili tako da bi ostali samo njihovi.

Brez čiščenja "od vrha do tal" obstaja nevarnost da ostane kje skrit kakšen njihov podtaknjenec.

In dovolj je en sam na pravem mestu da bi delal škodo.

To sem imel v misli z "od vrha do tal".

Jasno mi je da nacionalka ne sme pasti v roke S(D)S in Janši.

S tem ne bi samo Janša dobil v roke močnega orožja za svoje mračne namene, na široko bi odprli tudi vrata njegovemu idolu in kameradu, Orbanu in njegovim idejam o Veliki Madžarski.

NE!

Nacionalka naj ostane.

Čiščenje pa res rabi.

In to temeljito.

Podgan se ne moreš znebiti tako da jih nekaj preženeš iz hiše.

Treba je potamanit vse, celo zalego, vse do zadnjega gnezda.

Mah ne da se mi okrog te teme nategovat.

Smo na referendumih povedali večinsko kako razmišljamo, kaj čutimo, kaj želimo, ane ?!

Ni več kaj dodati ...

Referendum je oblika glasovanja.
Glasujejo volivci.
Volivci so polnoletni prebivalci države,
ki imajo volilno pravico.
V Sloveniji ima volilno pravico skoraj
1 milijon 700 tisoč ljudi.
Vseh prebivalcev Slovenije je okoli 2 milijona.

Volivci so na referendumih odločali o:
- spremembi zakona o vladi,
- spremembi zakona o RTV-ju in
- zakonu o dolgotrajni oskrbi.

O zakonih si lahko preberete v drugem prispevku.
Več o zakonih smo napisali v članku
O čem bodo volivci na referendumih odločali.

Rezultati referenduma

Volivci so glasovali:
- ZA zakon o vladi,
- ZA novelo zakona o dolgotrajni oskrbi
- in ZA zakon o RTV Slovenija.

To pomeni,
da bodo vsi trije zakoni obveljali.

Največjo podporo ljudi pa je dobil Zakon o RTV.

Odzivi na rezultate referendumov

Vlada Slovenije je z rezultati zelo zadovoljna.
Zadovoljen je tudi velik del civilne družbe.

Nasprotniki zakonov pa so z rezultati nezadovoljni.
Nezadovoljni so v stranki SDS,
ki je referendum predlagala.

SDS namreč tem zakonom nasprotuje.
SDS je Slovenska demokratska stranka.
Predsednik SDS je Janez Janša.

https://www.rtvslo.si/enostavno/referendumi-2022/rezultati-referenduma/648979

wink.png

Tule ... naprimer samo ena od mučk in rošad .... 12. Oktober 2022

Na RTV Slovenija prihaja Janševa medijska operativka
https://www.zurnal24.si/slovenija/na-rtv-slovenija-prihaja-janseva-medijska-operativka-394704

no, 2019 ... pa so še bila podeljena Priznanja RTV Slovenija za leto 2018 - (nekatera imena RTV SLO, če smo jih že pozabili)
https://www.rtvslo.si/rtv/za-medije/sporocila-za-javnost/podeljena-priznanja-rtv-slovenija-za-leto-2018/483723

Poslanec SDS Ma(j)hnič je bil na ustavnem sodišču neuspešen

https://siol.net/novice/slovenija/poslanec-sds-mahnic-je-bil-na-ustavnem-sodiscu-neuspesen-616417

Ustavno sodišče v obravnavo ni sprejelo ustavne pritožbe poslanca SDS Žana Ma(j)hniča, poroča portal N1. Ma(j)hnič se je na ustavno sodišče obrnil, potem ko je bil po uvrstitvi na seznam prič razrešen kot član parlamentarne preiskovalne komisije, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank.

icon1_onfire.gif icon1_onfire.gif icon1_onfire.gif icon1_thumbup.gif icon1_thumbup.gif icon1_thumbup.gif

https://ibb.co/fQhK5pM

Ja, naši "domoljubi" in osamosvojitelji so se umaknili.

Ker so bolj kot domovino ljubili svoj žep,,, a038.gif

a015.gif

Nekdanja direktorica TV Slovenija ostro proti Mateju Toninu

https://siol.net/novice/slovenija/nekdanja-direktorica-tv-slovenija-ostro-proti-mateju-toninu-616641

V zadnjih dneh v javnosti odmevajo menjave na uredniških in voditeljskih mestih informativnega programa prvega programa RTV Slovenija. Potem ko se je oglasil predsednik NSi Matej Tonin, da tako grobega posega politike v medije in javno RTVS v zgodovini Slovenije še nismo doživeli, se je na njegov zapis ostro odzvala nekdanja odstavljena direktorica TV Slovenija Natalija Gorščak. Ta v svojem zapisu navede številne, tudi nezakonite posege, ki jim je bila priča na RTVS in ob katerih je Tonin ostal tiho. "Glede na to, da se na vse navedeno niste odzvali, zakaj se zdaj? Se vam ne zdi, da je to, da se oglašate zdaj, niste pa se oglašali prej, grobo poseganje politike v medije in javno RTV?!" ga sprašuje Gorščakova.

Pri tem je opozorila, da je o tem "poročal in tvital največji obrekovalec v državi" – najverjetneje je s tem mislila na Bojana Požarja –, ki je nato naslednji dan zapisal, "da sem zbežala na bolniško". "Imam za približno 60 strani poniževanj in podtikanj, zaradi katerih sem večkrat zbolela," je med drugim zapisala Gorščakova.

icon1_thumbup.gif icon1_thumbup.gif icon1_thumbup.gif icon1_onfire.gif icon1_onfire.gif icon1_onfire.gif

... Naj že kdo omogoči poročanje teh zavrtih župnikov, da se bo njihova muladara začela vrtet v pravo smer, namesto v smer teh satanističnih perverzarij ... ... Matr jim blesavo, na čem vse desci šparajo v lajfu, da se jim pol zblode ... icon1_sneaky1.gif

Katoliška gej orgija na Poljskem: Duhovniki jemali tablete za erekcijo, žigolo se zgrudil
https://insajder.com/magazin/katoliska-gej-orgija-na-poljskem-duhovniki-jemali-tablete-za-erekcijo-zigolo-se-zgrudil

V Svizu za 25. oktober napovedujejo protestni shod pred vlado

https://siol.net/novice/slovenija/v-svizu-za-25-oktober-napovedujejo-protestni-shod-pred-vlado-616684

Kot je po seji glavnega odbora povedala njegova predsednica Marjana Kolar, Sviz kategorično zavrača predlog vlade, ker ne odpravlja plačnih nesorazmerij, ampak jih ohranja in prenaša v nov plačni sistem. Na delovnih mestih s strokovnimi nazivi v vzgoji in izobraževanju ter kulturi pa obstoječa nesorazmerja celo povečuje.

Kaj oni štrudel, štrukelj, burek ali kaj je že, ni več predsednik?

Pa to sploh ni pomembno, bolj pomembno vprašanje je:

Zakaj je toliko stavk in groženj s stavko ko Janša oziroma S(D)S NI na oblasti?

Odgovor je znan.

https://ibb.co/fQhK5pM

Ja, naši "domoljubi" in osamosvojitelji so se umaknili.

Ker so bolj kot domovino ljubili svoj žep,,, a038.gif

a015.gif

Tole za Savudrijo itn ... sicer težko kaj rečem brez dokumentarnega gradiva in samo iz odseka objav nekoga xyz ...

Se je pa marsikaj dogajalo ... v marsičem dokazi so ... orožje iz Slovenije se je preprodajalo za bratomorno vojno ... in kdo je bil najbolj zagret šeftlač orožja se tudi že ve ...wink.png

Incident na Kongresnem trgu: izpulili zastavice v spomin nerojenim otrokom

https://siol.net/novice/slovenija/incident-na-kongresnem-trgu-skupina-deklet-potrgala-zastavice-v-spomin-otrokom-umrlim-med-splavom-617008

Pred sobotnim pohodom za življenje so organizatorji na Kongresnem trgu postavili zastavice v spomin na otroke, ki se ne rodijo zaradi umetne prekinitve nosečnosti. Kmalu zatem je skupina deklet zgornje dele zastavic izpulila. Na družbenem omrežju X (nekdanji Twitter) se je glede opisanega incidenta vnela burna razprava.

Seveda se je na X oglasil Janša s svojo neprecenljivo modrostjo, in Jasmina Držanič(ne poznam).

Oglasil se je tudi a040.gif Tonin a040.gif in nekaj bluzil o strpnosti in spoštovanju različnih mnenj.

k025.gif

Pravi govori o strpnosti... s010.gif

Zanimivo da so vsi trije uporabili isti video uporabnice X Urše Cankar(tudi ne poznam)

Temu bi dodal samo:

Človekove pravice posameznika, skupine ali naroda sežejo samo tako daleč dokler ne kršijo človekovih pravic drugih posameznikov, skupin ali narodov.

Po Niki Kovač nad Pirc Musarjevo še Levica

https://siol.net/novice/slovenija/nika-kovac-nad-pirc-musarjevo-to-je-tiho-in-sistematicno-nasilje-o-katerem-predsednica-ne-govori-617078

icon1_thumbup.gif icon1_thumbup.gif icon1_thumbup.gif

Jutri v Ljubljani pohod za življenje, razrešena aktivistka vabi na protishod

https://siol.net/novice/slovenija/jutri-v-ljubljani-pohod-za-zivljenje-razresena-aktivistka-vabi-na-protishod-617237

V soboto bosta v Ljubljani potekala dva shoda, poleg pohoda za življenje, ki ga organizirajo nasprotniki splava, še protishod "Za avtonomijo naših teles", na katerega vabi tudi razrešena aktivistka Sara Štiglic.

V zadnjih dneh je številne odzive sprožil ponedeljkov incident na Kongresnem trgu, ko je skupina deklet izpulila zgornje dele zastavic, ki so jih organizatorji pohoda za življenje postavili v spomin nerojenim otrokom. Ker je bila v dogodek vpletena zdaj že nekdanja članica predsedničinega Mladinskega posvetovalnega odbora Sara Štiglic, jo je po pogovoru Pirc Musarjeva razrešila. Predsednica republike Nataša Pirc Musar je svojo odločitev pojasnila z besedami, da mora biti kultura dialoga na najvišji možni ravni in da je šlo v tem primeru za nespoštljivo komunikacijo.

Pobudniki "Shoda za življenje" ne zaslužijo spoštljive komunikacije.

Ne zaslužijo sploh nobene komunikacije.

Podprti verjetno s strani RKC in S(D)S. morda še s strani a040.gif Tonina a040.gif in NSi hočejo Slovenijo poriniti tam nekam v srednji vek.

Kamor moralno in intelektualno sami spadajo.

Gospa predsednica bi morala temeljito razmisliti o svojih vrednotah in pogledih.

Tudi odstranjevanje zastavic je izražanje mnenja.

Če mora biti, po predsedničinem in a040.gif Toninovem a040.gif mišljenju vsako mnenje spoštovano, zakaj potem gospa predsednica ne more spoštovati tudi tega?

Ja, premislek o vrednotah je pomembnejši od strahu komu se zameriti... a046.gif

m032.gif

"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."

Jutri v Ljubljani pohod za življenje, razrešena aktivistka vabi na protishod

https://siol.net/novice/slovenija/jutri-v-ljubljani-pohod-za-zivljenje-razresena-aktivistka-vabi-na-protishod-617237

V soboto bosta v Ljubljani potekala dva shoda, poleg pohoda za življenje, ki ga organizirajo nasprotniki splava, še protishod "Za avtonomijo naših teles", na katerega vabi tudi razrešena aktivistka Sara Štiglic.

V zadnjih dneh je številne odzive sprožil ponedeljkov incident na Kongresnem trgu, ko je skupina deklet izpulila zgornje dele zastavic, ki so jih organizatorji pohoda za življenje postavili v spomin nerojenim otrokom. Ker je bila v dogodek vpletena zdaj že nekdanja članica predsedničinega Mladinskega posvetovalnega odbora Sara Štiglic, jo je po pogovoru Pirc Musarjeva razrešila. Predsednica republike Nataša Pirc Musar je svojo odločitev pojasnila z besedami, da mora biti kultura dialoga na najvišji možni ravni in da je šlo v tem primeru za nespoštljivo komunikacijo.

Pobudniki "Shoda za življenje" ne zaslužijo spoštljive komunikacije.

Ne zaslužijo sploh nobene komunikacije.

Podprti verjetno s strani RKC in S(D)S. morda še s strani a040.gif Tonina a040.gif in NSi hočejo Slovenijo poriniti tam nekam v srednji vek.

Kamor moralno in intelektualno sami spadajo.

Gospa predsednica bi morala temeljito razmisliti o svojih vrednotah in pogledih.

Tudi odstranjevanje zastavic je izražanje mnenja.

Če mora biti, po predsedničinem in a040.gif Toninovem a040.gif mišljenju vsako mnenje spoštovano, zakaj potem gospa predsednica ne more spoštovati tudi tega?

Ja, premislek o vrednotah je pomembnejši od strahu komu se zameriti... a046.gif

m032.gif

No, sama ne razumem splav kot nekaj o čemur se ne bi niti debatiralo.

Splav naj bi bila res odgovorna tehtna odločitev vsake ženske, ki bi morala biti navsezadnje v osnovi podprta s stroko v širšem kontekstu razumevanja problematike.

Prav je zato,da se slišimo, debatiramo o tej tematiki ... ker skrajnosti obstajajo na obeh straneh pola mišljenj ...

Bolj svobodna kot je družba, manj se sliši o načinih odgovornosti za to odločitev ...

Dobro je imeti v mislih spremembe in vzorce družbe, mladih - socilane problemtike družbe itd...

Vse je povezano med seboj in nič ni tako samoumevnega, da se ne bi večkrat morali vprašati o vzorcih in jih sproti družbeno regulirat.

Če bi kdo sprožal razprave v to smer - potem sem za strpen diaog, katerega cilj bi bil izboljšava družbenih razmer z razumevanjem odgovornosti, osveščenosti do pravice do splava.

Vsekakor pa je nedospustno, da se je v to tematiko zavozlal del politične opcije s cerkvijo na čelu, ki bi želel omejevati neodtuljivo pravico žensk do lastnega telesa.

Tu se del civilne družbe žal neustrezno politično odziva ... kot topovska hrana tem nazadnjakom ...

Na te politično inicirane sprožilce bi bilo potrebno modro in učinkovito odreagirati tudi s poglobljenimi debatami civilne in strokovne družbe - javno ... v katerih bi izključili te zdraharje, ki izkoriščajo tematiko.

Upajmo, da politika Levice intereakcijo na te dogodke pomika v to smer ;

Za avtonomijo naših teles
sobota, 7. oktober, 9.15, Miklošičev park, Ljubljana
V soboto, 7. oktobra 2023, bo ob 9.30 na Prešernovem trgu v Ljubljani potekal shod, ki zahteva ukinitev pravice do splava.
Iskra se skupaj s sorodnimi feminističnimi kolektivi odziva s spontanim feminističnim protishodom.
Zberemo se ob 9.15 v Miklošičevem parku in se ob 9.30 skupaj premaknemo do Prešernovega trga.

Organizatorke opozarjajo, da delujmo samozaščitno, zato na protishod pridimo v rutah,

kapah in v temnih oblačilih: naši obrazi niso predmet njihovega sovraštva! Poleg tega organizatorke prosijo, da na shod ne nosimo strankarskih zastav in večjega promo materiala (značke, predvsem s feminističnimi sporočili, so priporočljive).

No ja ... kam smo prišli ... icon1_rolleyes1.gif wink.png

No, sama ne razumem splav kot nekaj o čemur se ne bi niti debatiralo.

Splav naj bi bila res odgovorna tehtna odločitev vsake ženske, ki bi morala biti navsezadnje v osnovi podprta s stroko v širšem kontekstu razumevanja problematike.

Za avtonomijo naših teles
sobota, 7. oktober, 9.15, Miklošičev park, Ljubljana
V soboto, 7. oktobra 2023, bo ob 9.30 na Prešernovem trgu v Ljubljani potekal shod, ki zahteva ukinitev pravice do splava.
Iskra se skupaj s sorodnimi feminističnimi kolektivi odziva s spontanim feminističnim protishodom.
Zberemo se ob 9.15 v Miklošičevem parku in se ob 9.30 skupaj premaknemo do Prešernovega trga.

Organizatorke opozarjajo, da delujmo samozaščitno, zato na protishod pridimo v rutah,

kapah in v temnih oblačilih: naši obrazi niso predmet njihovega sovraštva! Poleg tega organizatorke prosijo, da na shod ne nosimo strankarskih zastav in večjega promo materiala (značke, predvsem s feminističnimi sporočili, so priporočljive).

No ja ... kam smo prišli ... icon1_rolleyes1.gif wink.png

Točno tako.

Splav naj bi bil odgovorna in tehtna odločitev vsake ženske.

Vsake ženske.

Ne nekih od RKC in desnozašraufanih strank napumpanih "aktivistov" z opranimi možgani in z glavami v srednjem veku.

Ne bi smel biti predmet zakonske prepovedi.

In ne bi smel biti predmet nobene razprave.

Splav je in naj ostane izključna odločitev vsake posamezne ženske.

Politika, stranke, RKC, razni aktivisti in "aktivisti" in ostali se tu nimajo kaj vmešavat.

To je moje mnenje.

Če se kdo z njim ne strinja, njegov problem.

Glede tega kam smo prišli - poišči mojo od Boga in ljudi pozabljeno temo Kam gremo(če sploh še obstaja).

Tudi sam sem nehal objavljati v tej temi.

Nikogar ne zanima.

Ne kam gremo ne kam smo smo prišli.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...