Skoči na vsebino

Politika

Silica

Recommended Posts

http://www.delo.si/zgodbe/sobotnapriloga/slavoj-zizek-ne-potrebujemo-vec-enotnosti-ampak-vec-razlike.html

"Alenka Zupančič je poudarila, da je sporočilo protestov »niti – niti«: ne Janši in njegovim, a hkrati ne tisti »levi« politiki, ki najde svoj raison d'être v nasprotovanju Janši. Sem sodijo kolumnisti, ki v neskončnost tekmujejo, kdo bo dovolj duhovito in sarkastično povozil Janeza Janšo, dražgoške komedije z odnosom do partizanstva kot glavnim kriterijem današnje levice. Milan Kučan, Danilo Türk, Igor Lukšič, Borut Pahor, Janez Stanovnik, Zoran Janković in tako dalje, razlike niso pomembne. Že pred skoraj dvajsetimi leti sem za Mladino napisal kolumno, v kateri sem odnos Kučana in Janše ponazoril z znanim Escherjevim vizualnim paradoksom, risbo dveh rok, ki rišeta druga drugo.

Glavni pomen tako imenovane vstaje je, da je vnesla prelom v to zrcalno igro dveh tekmujočih elit: pojavil se je nov element, ki zanika skupno podlago obeh polov dosedanje slovenske politike. To je dogodek v najbolj emfatičnem pomenu besede, praktični in hkrati miselni – se zavedamo, da se je zgodila prava eksplozija razmišljanja, na desetine ljudi je začelo pisati o tem, kaj je narobe z našo družbo in kako naprej. Glavna naloga zdaj je, da se ta novum ne porazgubi."

Samo en delček teksta, ker zelo dobro povzema bistvo sedanjega dogajanja.

Deli na socialnih omrežjih

Težava je v tem, da je sistem en velik chaos...

Nihče ga noče sanirat...Tudi ti protestniki ne...

Majhna prispodoba,

ti sistemi demokracij po širom sveta so po večini vsi

v komi in le umetna hrana jih še drži pri življenju...

Mogoče pa rabimo novo paradigmo,

sistem, ki združi vse nasprotujoče si frakcije v celoto.

Tudi ljudje se morajo začet zavedat, da so nas 20 let

manipulirali sem ter tja, z levimi in desnimi bombončki,

tega mora biti za večne čase konec...

No, kakšni predlogi???

http://www.delo.si/zgodbe/sobotnapriloga/slavoj-zizek-ne-potrebujemo-vec-enotnosti-ampak-vec-razlike.html

"Alenka Zupančič je poudarila, da je sporočilo protestov »niti – niti«: ne Janši in njegovim, a hkrati ne tisti »levi« politiki, ki najde svoj raison d'être v nasprotovanju Janši. Sem sodijo kolumnisti, ki v neskončnost tekmujejo, kdo bo dovolj duhovito in sarkastično povozil Janeza Janšo, dražgoške komedije z odnosom do partizanstva kot glavnim kriterijem današnje levice. Milan Kučan, Danilo Türk, Igor Lukšič, Borut Pahor, Janez Stanovnik, Zoran Janković in tako dalje, razlike niso pomembne. Že pred skoraj dvajsetimi leti sem za Mladino napisal kolumno, v kateri sem odnos Kučana in Janše ponazoril z znanim Escherjevim vizualnim paradoksom, risbo dveh rok, ki rišeta druga drugo.

Glavni pomen tako imenovane vstaje je, da je vnesla prelom v to zrcalno igro dveh tekmujočih elit: pojavil se je nov element, ki zanika skupno podlago obeh polov dosedanje slovenske politike. To je dogodek v najbolj emfatičnem pomenu besede, praktični in hkrati miselni – se zavedamo, da se je zgodila prava eksplozija razmišljanja, na desetine ljudi je začelo pisati o tem, kaj je narobe z našo družbo in kako naprej. Glavna naloga zdaj je, da se ta novum ne porazgubi."

Samo en delček teksta, ker zelo dobro povzema bistvo sedanjega dogajanja.

dReAM

Dvig DDVja bo pahnil revnejši sloj ne samo na rob ampak

dokončno v revščino, ki bo tako številčna, da bodo počasi

začeli nastajati favele.

DDV ne pomeni, da bo cena šla gor za 1-2%,

pač pa pomeni povod za višanje cen za 5-50% kjer je možno.

To bo ustvarilo inflacijo in bo znižalo kupno moč ljudem še dodatno,

cena goriv bo šla gor, in še in še...Bogati bodo še naprej bolj bogati,

revni pa dodatno revnejši...

TO PA VSE ZARADI JAVNEGA SEKTORJE KATERMU NE MOREJO ZMAJŠATI PLAČ VSAJ ZA 20%!!!!

ŠE MALO MANJKA PA BO ZASEBNI SEKTOR VZEL PUŠKE V ROKE PA ŠEL PROTI JAVNEMU SEKTORJU...

To je bilo tako planirano,

ljudem je potrebno ustvariti napačno iluzijo nasprotinika,

pa se bodo med sabo poklali.

Medtem, ko arhitekti, lepo sedijo pri kavicah in

se smehljajo kako so inteligentni in pametni,

enako kot bogovi, oz. so praktično božja roka,

saj se igrajo z življenji ljudi, mar ne???

Da bomo znali ocent kdo ima prav.

Bom še enkrat podal svoje videnje slovenske jogurt revolucije.

Začela se je v MB izključno in samo zaradi radarjev in samopašnosti lokalnega šerifa Kanglerja. Če radarjev ne bi bilo, ne bi bilo revolta.

Revolt je bil nasilen, kar je v kavč ljubljancljnih spodbudilo komplekse inferiornosti, zato so se morali tudi sami dokazat z nasilnostjo.

Ljubljanski revolt je bil usmerjen izključno zoper vlado Janeza Janše, voden s strani , večnih demonstrantov slovenske ekstremne levice (Kurnik Brglez, Pirjevec, Mudadorfer in janković)

kateri so nasedli, besposličari, izpičuture, socialci, ter beri zgoraj fuzbal navijači in kakopak namenoma pridružili, prosveta in kulturniki saj se za njihove riti najbl gre.

Namen revoltov je destabilizirati desno strujo na oblasti in povrnitev situacije v status quo. prekiniti varčevanje in podpora nacionalnem interesu.

po padcu vlade JJ ni več nobenega razloga za proteste, da pa to ne bo preočitno se bo na naslednjih protestih zbrala stotnija, ispičutur, besposličarjev in socialcev, ne bo pa prosvete, kulturnikov..

skor grem stavt da bo tako http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

lahko pa me demantirate..

P.s

V javnem sektorju je baje denarja za izplačilo plač samo do maja...

tko da je dvig DDVja pravzaprav neizogiben.

dReAM

Slabo, slabo se piše za vse...Se vidi, da so vsi isti tam zgoraj in spodaj...

Današnji duh, nova embalaža stara vsebina...

Kako smo neumni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sam res, to lahko pomeni karkoli.

dReAM

Ni, ne, bo pa še slabše kot je blo...Ta špirala zadolževanja iz javnega sektorja bo pokopala

ne samo državo, podjetje Slovenijo z njenimi javnimi zaposlenimi ampak predvsem vse tiste,

ki delajo in ustvarjajo za te cepce...To je grški scenarij...pol pride prava mafija sem IMF in EU,

sicer nikoli nismo bili res samostojni ampak se vračamo spet v avstro-ogrsko in prej,

med hlapce, to najbolj znamo!!!

A prej je bilo pa boljše ....

drugače me pa zanima ...a bo JJ sedaj v parlamentu sedel, ...in če ja ..zakaj ravno tako on ne odstopi iz mesta politike ...tako kot je zahteva za jankoviča...?

dReAM

None, kaj zganjaš negativizem? Tisti prispevek govori o povsem drugih stvareh. Kako slabo se nam piše, je odvisno od zavesti kritične mase ljudi. Ti protesti so pomembni. Lahko pa kaj spremenijo, samo če bodo vztrajni, če ne bodo nasedali antijanšizmom in antikomunizmom. Če se bo vzpostavila komunikacija med ljudstvom in politično garnituro, kar ni nemogoče - nemogoče je samo, če je večina pasivna in vdana v usodo.

V ta kontekst sodi tudi boj proti privatiziranju vodnih virov, v prispevku Shamannama. Nekaj lahko spremeni samo dobro organizirana civilna družba, se strinjam.

dokler bo civilna družba, Žižek, Kurnik, Štrajn, Pirjevec, Kobal, Vezjak, Pribac, inu podobni..

Pa kje za vraga govorim, da ti osebki predstavljajo civilno družbo ali da so dejanska levica. Pa o čem jaz govorim? Obstaja del kvazi levice, ki bi se rad sedaj pripel na proteste in se zopet zavihtel v sedlo. Ampak o tem govori tudi Žižek, kakorkoli protislovna se zdi njegova pozicija.

To so samo besede,

odvisno kako jih razumeš, lahko realno, negativno, pozitivno...

Bojim se pa, da je kritična masa samo preobleka za nekaj čisto podobnega,

samo z drugimi imeni...Upam, da se motim, zelo upam...

Mogli bi se vsaj povezati med sabo!!!

None, kaj zganjaš negativizem? Tisti prispevek govori o povsem drugih stvareh. Kako slabo se nam piše, je odvisno od zavesti kritične mase ljudi. Ti protesti so pomembni. Lahko pa kaj spremenijo, samo če bodo vztrajni, če ne bodo nasedali antijanšizmom in antikomunizmom. Če se bo vzpostavila komunikacija med ljudstvom in politično garnituro, kar ni nemogoče - nemogoče je samo, če je večina pasivna in vdana v usodo.

V ta kontekst sodi tudi boj proti privatiziranju vodnih virov, v prispevku Shamannama. Nekaj lahko spremeni samo dobro organizirana civilna družba, se strinjam.

dReAM

Tudi res, civilno družbo imajo zelo lepo pod kontrolo,

če ne drugače skozi načelnike mestnih četrti...

Ljudje se ne upamo izpostavljati, imamo ideje,

imamo motivacijo za spremembe,

tako so nas sprogramirali...Vsak mora iz te kože,

ki rad kaj spremenil, vsaj na zunaj...

Bistvena sprememba je pa možna le v vsakem od nas.

Boudika

Al si naivna al neumna, ker drugo zagotovo nisi, bo obveljalo prvo.

A si ti videla osebke slovenske civilne družbe?

A ti veš, kateri politični opciji, nekateri celo deklarirano, pripadajo?

dokler bo civilna družba, Žižek, Kurnik, Štrajn, Pirjevec, Kobal, Vezjak, Pribac, inu podobni..

potem njihova organizacija pomeni samo ekstremizacijo že tako precej ekstremnega "levega" pola

Levi pol sem dal v navednice, ker tile ljudje samo izkoriščajo nezadovoljstvo množic, da bi se pospeli tja, kjer so neprekinjeno vladali do leta 1990.

kar z levico nima kej dost za opravit.

In res, žal mi bo za Golobičem, Kresalovo in Pahorjem, kajti tole kar se sedaj nakazuje je poden vseh podnov..

A si res želimo krog ponovljanja v nedogled??

Lej jaz ga pa vidim kot enga velikega egoista ...

če bi on odstopil , bi dali na vrh drugega mandatarja ....in posli bi stekli ..

tko pa ne ..da ne omenjam kakšne pravljice je govoril na seji , ko je oprivičeval do kod mu denar..sadil rožicehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png.

naj veljajo za vse enaka merila..http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png , torej odstopit z vodstva stranke in pika ...in se več ne pojavljat v politike , dokelr se ne razjasnijo zadeve.

In to za vse velja.

Kdo so preprosti ljudje???

Po moje ni preprostih in ne preprostih, a so ti nekaj manj,

oz. neumni???

Za mene obstajajo samo informirani in neinformirani oz. delno manipulirani in popolno zmanipulirani...

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

JJ je baraba ...ki nateguje naivni folk -pomeni preproste ljudi...ima svoj procent volilcev, ki bi naredili vse kar on reče ...

dReAM

Brez zamere...

mislim , da sem bila dost jasna...preprostih ljudi ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

zdaj kaj ti razumeš pod preprosti ljudi ..pa bog pomagaj...

Pa rečmo zmanipulirani ...ampak ne ...to je zame nekaj drugega ..

Pa bog pomagej zakaj se jaz morem vedno, ko kaj napišem na forumih ukvarjat s svojo in pametjo drugih ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wacko.png

to ni moj namen ....

dReAM

Pod drobnogled so vzeli še magistrsko nalogo Alenke Bratušek, raziskujejo, če je bistveni del naloge ustrezno opremljen s citati. Vse skupaj spominja že na lov na čarovnice, zadeva dobiva patološke razsežnosti, izgublja se občutek za pravo mero http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png .

Ehhh..cicibani, dajmo rajši nekaj ustvarjat in ne uničevat kar je že ustvarjeno pa

glih, če ni vse po današnjih okvirih...Vsi pa vemo, da zaključna dela so enostavno

obveznost. Med plagijatom in ne...pa je zelo tanka črta in se jo vedno lahko zlorablja za to in tisto.

Pač znanost, alfa in omega, današnje družbe,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Pod drobnogled so vzeli še magistrsko nalogo Alenke Bratušek, raziskujejo, če je bistveni del naloge ustrezno opremljen s citati. Vse skupaj spominja že na lov na čarovnice, zadeva dobiva patološke razsežnosti, izgublja se občutek za pravo mero http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png .

dReAM

z vsem dolžnim spoštovanjem do ljudi z oh in sploh nazivi...

in med paleto intelektualci s poslanstvom samemu sebi namen so mi še posebno ljubi komunikologi. jebi ga, ne morem pomagat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif

sem se pa parkrat že resno uprašu, kako so si nekateri z dih jemajočimi titulami sploh uspeli zapomnit pot do šole, kolkor se mi zdi njihov IQ bližji sobni, kot telesni temperaturi. pa ajde... ene imajo usaj kjut ritke in jih ne šparajo in bi še nekak zastopil... ampak okej. moja paranoja pač.

itaq pa tut verjamem, da je med množico študentov veliko tudi takih, ki resno študirajo, so pametni, sposobni, polni entuziazma in energije in tele fore ala kangler so direkt v posmeh prav njim. sej nisem na tekočem, ampak, a so tisti, ki resno študirajo že kej po zdravju uprašal mentorje in predstojnike telih samoplačniških fakultet? jes bi prvo njih dal na gepl (menda je to ene vrste kmečka natezalnica al neki tacga). in če so se pustili podkupit, pol jih je itaq treba u nulo skenslat, če pa so svoje delo kot mentorji opravili slabo, pa tut.

sej valda bit bolj papežki od papeža se ne da, ampak useen no... pizda... govorimo o državnem zboru in poslancih naroda!!!

bratuškova mi je mim. sej je simpatična in deluje kul, ampak če o poročilu KPK, ki bi jo mogla spoštovat, se ji ne zdi niti vredno podvomit o šefu.... ej.... zame je to šah mat. seweda velja isto za vse sovernike u stranki, pa janšiste itaq isto. in ne morem se znebit občutka, da se grejo zdej gonjo proti njej pa lih tisti, k imajo med sabo člane, ki pa niti ne vejo, da je sploh treba se u šolo upisat, da dobiš kako diplomo. in taki glasujejo o milijardah in holdingih http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

in zdej, k noben niti več ne skriva, da so mnogi poslanci navadne butaste goljufive lopovske riti, k jim je interes samo čim dlje bit poslanec... kaj nas torej čaka?

vse se bo sprejemal brez resnih nepotrebnih problemov, (po predlogih bratuškove oz. njenih ideologov), da bo folk za silo pomirjen in dobil vtis, da vlada deluje. moj kurac bi oni tako gladko sprejeli pokojninsko reformo, če istočasno ne bi bile polne ulice protestov. in iti v parlament po nezaupnico čez eno leto, bo podoben špas teater, kot je šou janša v svojo stranko preverit zaupanje o vladi. itaq bi zaupnico dobila, ker se bi teli isti drekači poslanski hoteli zagotovit za nadaljne 2 leti svoje spoštovane službe, ki jih opravljajo na moč resno, strokovno, pošteno in odgoworno http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sing.gif .

uglavnem... nej najnujnejše hitr spedenajo in pol pa ne po zaupnico... ampak volitve. če se pa do takrat pobunjeniki ne bodo-bomo pametno organiziral in predstavli resne alternative, pol pa nej bo še naprej takale štala in pejmo kolektivno u p.m., ker drugega očitno nismo vredni. itaq ima narod vedno oblast, kot si jo zasluži. (btw. OBLAST= OB-LAST)

jest osebno bom podpru stranko, ki bo (ko bo, če bo) prioritetno imela u programu uzakonit, da gospodarski kriminal ne zastara in ki bo omogočal zaplembo protipravno ali koruptivno pridobljeno premoženje. tako npr. zoki, ko pravi, da se mu zadnja leta premoženje ni povečalo, bi moral imeti tudi zadovoljive odgovore, kako je prišel do 14 mio. ewrov vrednega premoženja pred nastopom javnih funkcij. in isto velja za vse in če se keš prenese na ženo ali otroke in je sumljivega izvora... jebi ga... pobrat in oba u čuzo. in da se še mal ponovim še izpred mesecov... samo to bo narodu vrnil malo optimizma v poštenje in da bomo lažje prenašal, kar nas še neizbežno sranja čaka u prihodnosti, ne glede na to, kdo bo vladal.

sodnikom pa tut mal bolj pod prste gledat. konec koncou izrekajo sodbe u imenu ljudstva.

uglavnem... če nau kej umes pršlo, zelo zna bit, da sem 9. marca dovzeten za vabilo na kako malo pivo u bližnji okolici parlamenta. upam, da se bodo vstaje worenk prebudile in dobro pognale s pomladjo :-)

aja. mentor bratuškove pri tej nalogi je bil veljko rus... sicer soavtor nove revije 57, če je kdo tolk star, da se še spomni.

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Upam, da mene nisi dal v ta predalček...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Janko

Ko sem delal lestvico najbolj inteligentih forumašev.. ( pazi, to nima veze s titulami, diplomami in postavljanjem vejic)

sem tebe postavil na prvo mesto.

Sej ne rečem, jih je še nekaj vrhunskih možgančkov tu notri, sam ti maš tkole najširši diapazon, pa nič ti ni treba citirat, k vse zgleda k da je iz tvojega zelnika zrastlo.

Skratka pohvalo izrekam

dReAM

Kaj si res prebivalstvo želi / želimo ?

1. Zaupnica v DZ-ju ali pred ljudmi?

Medtem ko "ulica" zahteva predčasne volitve, pa je Alenka Bratušek napovedala, da bo čez eno leto prišla po zaupnico v DZ.

Ona naj pride po zaupnico pred ljudi, ona in njena stranka, ki še vedno ni

obsodila ravnanja svojega liderja. Ona naj pride po zaupnico pred

ljudstvo.

Parlament ni prostor, kjer morajo politiki iskati zaupnico,

ampak so ljudje tisti, ki morajo dati legitimiteto oblasti - je dejal Lubej.

2. Če je bilo sporočilo ulice, da se morajo posloviti vse politične elite,

jih "prehodna" rešitev iz vrste Pozitivne Slovenije strogo vzeto ne bi

smela prepričati, da omilijo svoje zahteve.

Vsi, ki so protestiral na ulici, so protestirali za to, da pade Janševa vlada, in se spet (kot večino časa po osamosvojitvi) vspostavi vladavina komunistične politične kontinuitete, tako imenovane levice (PS in SD).

Samo, da eni tega niso razumel, ker so pač preveč naivni, in premal razumejo metode politične manipulacije. Taki bodo trdil, da so šli na proteste proti korupciji vseh baru in proti vsem političnim elitam. Ampak se motjo, ker pač ne razumejo, da so šli na proteste zato, ker jih je levica, ki je tud organizirala te takoimenovane "spontane" proteste, zmanipulirala za svoje cilje, ki jih je tud dosegla.

Ko bo jutri nova vstaja, bo na ulici veliko manj ljudi, kot prej, in politiki, ki sestavljajo novo vlado bodo zadovoljno rekli, poglejte, kolk manj ljudi je sedaj na protestih, in na tem legitimiralo novo vljado.

Pa tud, če bi bile jutri nove volitve, kakšnih velikih razlik ne bi bilo. Moč partiske politične kontinuitete obsoja Slovenijo na bipolarnost.

Saj jest sem bil tud zadovoljen, ko so se začel protesti v Mariboru, kakšne 2. ali 3. dni, pol pa mi je ratal jasn, kam pes taco moli.pa za kaj se gre. In se je potem stvar odvijala točn tko, kot sem si predvideval, saj drugač se tud ni mogla.

Za nekaj časa bodo protesti zamrli, oziroma postal bol medli, kot kakšna folklora.

Toda... (vedno je kakšen toda). Kdor seje vete, žanje vihar.

Upam, da se motim, ampak misli, da se bodo pri nas stvari še slabšle. In ko se bodo stvari dost poslabšale, bo protestni val pa v resnici ponovno udaril, še močnejše. Potem se ne bo dobro pisalo niti političnim strukturam, ki so za svoje cilje stal v ozadju tega, da so motiviral ljudi, da so šli na ulice.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Janko

Ko sem delal lestvico najbolj inteligentih forumašev.. ( pazi, to nima veze s titulami, diplomami in postavljanjem vejic)

sem tebe postavil na prvo mesto.

Sej ne rečem, jih je še nekaj vrhunskih možgančkov tu notri, sam ti maš tkole najširši diapazon, pa nič ti ni treba citirat, k vse zgleda k da je iz tvojega zelnika zrastlo.

Skratka pohvalo izrekam

ja hvala lepa sicer za pohvale.

ampak veš kako je z pametjo. bog jo je podelil zelo pošteno. vsi mislimo, da je imamo največ http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

kar pa pišem, je pa uglavnem res iz mojega zelnika, čeprav moram priznat, da velikrat kje pol kej preberem, kar se strinjam tko zlo, kot, da sem sam napisu. u bistvu so mi ene stvari tko samoumevne, da se mi itaq čudn zdi, da sploh kdo ne misli tako http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

politike pa leta nisem spremljal ama nič... ampak zadnje čase kiksam na ene par terenih in spet med drugim gledam mal televizjo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif

jeba je, če se politiki ukvarjajo sami s sabo, ves narod pa s politiko. po drugi strani je pa to dobro in nujno, ker šele takrat se lahko kej spremeni in pri nas se nujno res mora kej spremenit.

skratka... na bolje nam kaže http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

Vsi, ki so protestiral na ulici, so protestirali za to, da pade Janševa vlada, in se spet (kot večino časa po osamosvojitvi) vspostavi vladavina komunistične politične kontinuitete, tako imenovane levice (PS in SD).

Samo, da eni tega niso razumel, ker so pač preveč naivni, in premal razumejo metode politične manipulacije. Taki bodo trdil, da so šli na proteste proti korupciji vseh baru in proti vsem političnim elitam. Ampak se motjo, ker pač ne razumejo, da so šli na proteste zato, ker jih je levica, ki je tud organizirala te takoimenovane "spontane" proteste, zmanipulirala za svoje cilje, ki jih je tud dosegla.

Ko bo jutri nova vstaja, bo na ulici veliko manj ljudi, kot prej, in politiki, ki sestavljajo novo vlado bodo zadovoljno rekli, poglejte, kolk manj ljudi je sedaj na protestih, in na tem legitimiralo novo vljado.

Pa tud, če bi bile jutri nove volitve, kakšnih velikih razlik ne bi bilo. Moč partiske politične kontinuitete obsoja Slovenijo na bipolarnost.

Saj jest sem bil tud zadovoljen, ko so se začel protesti v Mariboru, kakšne 2. ali 3. dni, pol pa mi je ratal jasn, kam pes taco moli.pa za kaj se gre. In se je potem stvar odvijala točn tko, kot sem si predvideval, saj drugač se tud ni mogla.

Za nekaj časa bodo protesti zamrli, oziroma postal bol medli, kot kakšna folklora.

Upam, da se motim, ampak misli, da se bodo pri nas stvari še slabšle. In ko se bodo stvari dost poslabšale, bo protestni val pa v resnici ponovno udaril, še močnejše. Potem se ne bo dobro pisalo niti političnim strukturam, ki so za svoje cilje stal v ozadju tega, da so motiviral ljudi, da so šli na ulice.

hahaha. sej si kr dober politik. ene par opcij si predvidel in ena bo že ta prava.

sam pazi še tole: (kar sem pobarval tvojega)

zdej bo cel zbor za republiko prikrito podpiral in hodil na demonstracije, ki jih bo potem despot analiziral tako, da so se pravi protesti začeli šele, ko je narod pogruntu, da se spet obeta leva oblast, hahahahahahah

...Hja.....

V tem, da so vsi protestirali na ulici zaradi Janše ...je kisla kumarica desničarjev...ker se pač radi počutijo ali kot junaki ali pa kot žrtveno jagnje....

... Janša je bil za začetek upravičeno na tapeti...in ve se zakaj.......

Sama sem ves čas razlagala , da ne gre samo za Janšo...ampak za vso politično kompanijo, ki se pase po parlamentu....

...In tega razumevanja med ljudmi in protestniki je veliko več...kot si mislijo elitneži....in ostali, ki jim podrepno sledijo v izjavah in namerah.

Imam srečo , da poznam nekatere aktiviste in tiste, ki si zato prizadevajo...

V bližini sem bila tudi, ko se je spisal predlog za spremembo zakonov...zato ti lahko mirne duše oporekam... in povem,da tile delujoči niso sprovocirani s strani strankarskih levičarjev...

Tako, da ...marsikaj zdaj kroži naokrog..in se tudi ve zakaj...

S takšnim širjenjem člankov želijo doseči pri protestnikih in ljudeh, ki se odločajo biti aktivni...apatično stanje ....stanje nedelovanja...

...Vsak človek se nagiba ali k takšnemu ali drugačnemu mišljenju...

...Pa to nima veze s tem ..... pomembno je to, kar ljudje zahtevamo...ne pa sedaj kateri opciji neka misel slučajno pripada...na vseh straneh se najde kaj pametnega in uporabnega.

Mnoge zdaj zanima samo to ...kar smo si zadali...

in Janko je zadnjič perfektno razložil...misel vsakega zdravega državljana...pa kot si lahko mislim... ni vrhovni poglavar leve stranke....

In isto je z ostalimi državljani...ki so na protestih.

Tisti pobudniki protestov, ki jih jaz poznam in so do danes že marsikaj pokazali so zelo realni, razgledani in načelni ljudje, ki imajo zelo trdne argumente proti tej eliti, ki se za zdaj še vedno s kremplji oklepa oblasti...

V tem kaj ta elita sedaj počne...in kako nam meglijo pogled, nas umirjajo in spravljajo v red ... pa si lahko tukaj mislimo vsi, ki malo bolj spremljamo te dogodke....

...Ozadja vseh vpletenih res ne moremo poznati ...je pa dejstvo , da so se protesti začeli z ozaveščenimi pobudniki iz vrst ljudstva in ne z nekimi skritimi levimi političnimi opcijami...kot nekateri mediji sedaj radi pišejo pa ponavljajo..oz razlagajo...

Kako se bo pa odvijalo naprej in ali je to protestno gibanje tako močno kot smo si želeli in ali so Slovenci iz pravega testa...pa še malo počakajmo...

Upam, da se tvoja prognoza ne bo uresničila ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_rolleyes1.gif ...

Bi si želela boljšega epiloga...tako kot je zadnjič povedal Janko ;

....in zdej, k noben niti več ne skriva, da so mnogi poslanci navadne butaste goljufive lopovske riti, k jim je interes samo čim dlje bit poslanec... kaj nas torej čaka?

vse se bo sprejemal brez resnih nepotrebnih problemov, (po predlogih bratuškove oz. njenih ideologov), da bo folk za silo pomirjen in dobil vtis, da vlada deluje. moj kurac bi oni tako gladko sprejeli pokojninsko reformo, če istočasno ne bi bile polne ulice protestov. in iti v parlament po nezaupnico čez eno leto, bo podoben špas teater, kot je šou janša v svojo stranko preverit zaupanje o vladi. itaq bi zaupnico dobila, ker se bi teli isti drekači poslanski hoteli zagotovit za nadaljne 2 leti svoje spoštovane službe, ki jih opravljajo na moč resno, strokovno, pošteno in odgoworno http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sing.gif .

uglavnem... nej najnujnejše hitr spedenajo in pol pa ne po zaupnico... ampak volitve. če se pa do takrat pobunjeniki ne bodo-bomo pametno organiziral in predstavli resne alternative, pol pa nej bo še naprej takale štala in pejmo kolektivno u p.m., ker drugega očitno nismo vredni. itaq ima narod vedno oblast, kot si jo zasluži. (btw. OBLAST= OB-LAST)

jest osebno bom podpru stranko, ki bo (ko bo, če bo) prioritetno imela u programu uzakonit, da gospodarski kriminal ne zastara in ki bo omogočal zaplembo protipravno ali koruptivno pridobljeno premoženje. tako npr. zoki, ko pravi, da se mu zadnja leta premoženje ni povečalo, bi moral imeti tudi zadovoljive odgovore, kako je prišel do 14 mio. ewrov vrednega premoženja pred nastopom javnih funkcij. in isto velja za vse in če se keš prenese na ženo ali otroke in je sumljivega izvora... jebi ga... pobrat in oba u čuzo. in da se še mal ponovim še izpred mesecov... samo to bo narodu vrnil malo optimizma v poštenje in da bomo lažje prenašal, kar nas še neizbežno sranja čaka u prihodnosti, ne glede na to, kdo bo vladal.

sodnikom pa tut mal bolj pod prste gledat. konec koncou izrekajo sodbe u imenu ljudstva.

uglavnem... če nau kej umes pršlo, zelo zna bit, da sem 9. marca dovzeten za vabilo na kako malo pivo u bližnji okolici parlamenta. upam, da se bodo vstaje worenk prebudile in dobro pognale s pomladjo :-)

aja. mentor bratuškove pri tej nalogi je bil veljko rus... sicer soavtor nove revije 57, če je kdo tolk star, da se še spomni.

...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif ....

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Radio Ga-ga 8. marec 2013;

(mal razmišljanja o tem in onem..kako bo jutri na protestu... kako osmislit človeka in vrniti etiko v politiko,...)

http://www.rtvslo.si/mojvideo/avdiovideo/radio-ga-ga-08-mar-2013-telefonski-klic-uros-lubej-1-del-3-7/23168/

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

4. VSESLOVENSKA VSTAJA ....9. 3.2013...OB 15h- 22h

Glede na zadnje dogodke postaja čedalje bolj
očitno, da politična elita še vedno ni dojela legitimnih zahtev
državljank in državljanov. V soboto, od 15. do predvidoma 22. ure, bo v
Ljubljani zato potekala 4. vseslovenska ljudska vstaja.
Osnovna
zahteva protestov ostaja neizpolnjena. Zahtevamo odstop nesposobnih in s
korupcijo prepredenih političnih elit v Republiki Sloveniji. Zahtevamo

predčasne volitve. Od morebitne prehodne
vlade vnaprej zahtevamo, da takoj določi datum volitev
.
Dokler naša
osnovna zahteva ne bo izpolnjena, se bo vstajniško gibanje nadaljevalo
na ulicah in trgih.
Poleg tega želimo s shodom spodbuditi
državljanke in državljane k še bolj aktivni državljanski drži.
Politična
elita dokazuje, da ni sposobna narediti bolj temeljitih sprememb
zgrešene politiki niti se ni sposobna očistiti korupcije, klientelizma
in nepotizma. Zato bo moral narod sam prevzeti odgovornost za svojo
usodo.

Začetek zbiranja je ob 15. uri na Kongresnem trgu. Sledil bo
pohod po ulicah Ljubljane, na katerem bo prišlo do ljudske pravnomočne
obsodbe tajkunov in politikantov, ki so okradli Slovenijo v zadnjih
dvajsetih letih. Pohod se bo zaključil na Kongresnem trgu v Ljubljani
(in ne na Trgu republike!), kjer bomo prebrali Zahteve Vseslovenske
ljudske vstaje in Pomladno deklaracijo Vseslovenske ljudske vstaje.

NEKATERE PODROBNOSTI SHODA
Zbiranje na Kongresnem trgu se bo začelo ob 15. uri in bo trajalo do
15.30. V času zbiranja bodo odprti manjši govorniški odri, odvijal se bo
otroški program.
Sledil bo pohod po ulicah Ljubljane. Odpravili se
bomo po Slovenski cesti, do Trga OF (Železniška postaja), zavili po
Miklošičevi cesti do Sodišča.
Tam bomo izvedli „Pravnomočno ljudsko
obsodbo tajkunov in politikantov“, kar pomeni, da bomo na simbolni ravni
kaznovali vse, ki so zadnjih 20 let ropali in opustošili našo skupno
državo.
Zahtevali bomo transparentnost in neposredno odgovornost za
storjena dejanja in odstop vseh, ki so v kakršnih koli sodnih postopkih.

Po Tavčarjevi ulici bomo prišli nazaj na Slovensko cesto in se po njej
vrnili na Kongresni trg. Na odru na Kongresnem trgu tokrat ne bo
govorov. Vstajnik in vstajnica bosta prebrala Zahteve Vseslovenske
ljudske vstaje in Pomladno deklaracijo Vseslovenske ljudske vstaje.
Namesto govorov bodo lahko udeleženci v potujoči mikrofon povedali jasno
in jedrnato zahtevo, rešitev ali osvetlili problem, ki tare slovensko
družbo.

Izvedena bo tudi posebna novinarska konferenca. Na oder bomo
povabili novinarke in novinarje, ki bodo z odra lahko postavljali
vprašanja ljudstvu.
Uprizorili bomo tudi Politične igre brez meja. Šlo
bo za žoganje z napihnjenimi politiki, ki jih v tem tednu izdelujejo v
okviru Protestivala.
Celotno dogajanje bodo z zvočnim udarom
ojačale številne glasbene skupine, med drugim tudi MI2, Brina, Murat
& Jose, Buldogi + Kombinatke, Dan D, Jani Kovačič, Gušti, Srečna
Mladina, Tide, Pink Panker, Mablita, Sonček, PPZ, Zaklonišče, Kvali,
Fake, Roza, Kvali, Ulice Pozabe, Kite za Elite, Riki b.b.,
Crazed Farmers (Prosimo za razumevanje, saj program ni povsem potrjen, tako da lahko pride do manjših sprememb.)
4. vseslovenska ljudska vstaja poteka s sodelovanjem Protestivala.

hahaha. sej si kr dober politik. ene par opcij si predvidel in ena bo že ta prava.

sam pazi še tole: (kar sem pobarval tvojega)

zdej bo cel zbor za republiko prikrito podpiral in hodil na demonstracije, ki jih bo potem despot analiziral tako, da so se pravi protesti začeli šele, ko je narod pogruntu, da se spet obeta leva oblast, hahahahahahah

Aja, a ene par opcij si opazil, v bistvu sem navedel sam eno. Katere opcije si pa še opazil?

Kar se pa tiče zbora za republiko, ni šlo za proteste, ampak za zborovanje, in ne bo nobene podpore protesto. Pravi protesti pa se bodo ponovno začeli, ko se bodo za ljudi razmere še občutneje poslabšale. Osebno pa itak na protestih, kjer se maha z rdečimi pa jugo zastavami in rdečo zvezdo in prepeva jugo musko in in joče za rajno jugoslavijo res nimamkaj počet. To je zgolj vtrenje v krogu.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Aja, a ene par opcij si opazil, v bistvu sem navedel sam eno. Katere opcije si pa še opazil?

Kar se pa tiče zbora za republiko, ni šlo za proteste, ampak za zborovanje, in ne bo nobene podpore protesto. Pravi protesti pa se bodo ponovno začeli, ko se bodo za ljudi razmere še občutneje poslabšale. Osebno pa itak na protestih, kjer se maha z rdečimi pa jugo zastavami in rdečo zvezdo in prepeva jugo musko in in joče za rajno jugoslavijo res nimamkaj počet. To je zgolj vtrenje v krogu.

u bistvu sem ti hotu povedat, da karkoli se bo zgodilo, bo janša iterpretiral kot mu bo pasal, njegovi verniki pa mu bodo verjel.

kot prvo opcijo si reku, da so bli protesti samo zato, da se zruši janšo, pol si predvidu, da bodo protesti jutri slabši, pol da bodo zamrli, pol pa da bo šele worenk udarilo.

jes pa sem prepričan oz. upam, da bodo že jutri tut zelo obiskani :-)

Radio Ga-ga 8. marec 2013;

(mal razmišljanja o tem in onem..kako bo jutri na protestu... kako osmislit človeka in vrniti etiko v politiko,...)

http://www.rtvslo.si/mojvideo/avdiovideo/radio-ga-ga-08-mar-2013-telefonski-klic-uros-lubej-1-del-3-7/23168/

no... ewo... ewo....

kuuuullll....

da gospodarski kriminal ne zastara http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylsuper.gif

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...