Skoči na vsebino

Politika

Silica

Recommended Posts

oprosti se ne strinjam.....pol mi pa povej zakaj so politiki tako bogati noben pa nima dodatne službe.....kaj jim da pravico da imajo tako velike plače,za vsako od njihovih plač bi dobili dober agregat in imajo 12 plač na leto in če zračunaš koliko jih je in da ko je enkrat agregat kupljen ga ni treba ponovno kupiti in denar ostane za kaj drugega in naslednji mesec za kaj drugega. ne ne zame ni računice tukaj.....

Tole s pokojninam je tudi nizka, koliko let moraš imeti delovne dobe,in zato vsakmesec plačuješ prispevke in davke državi vsak dan,ko kopiš karkoli je davek na to ki ga država vzame ali podjetju ali združbi ali kokrkoli.recimo delaš do 60leta a bošti pol živel naslednjih šesdeset let,ne ne boš eni imajo srečo če živijo še naslednjih 20 let vseh tistih 40 let ki si jih plačeval džavi se nekako razdeli na teh dvajset,s tem da ko si v upokoji vseeno vsak dan plačuješdavke državi tudi od pokojnine. tko da na koncu državi vseeno vstane denar od posameznika tko da ne ne in nese ne morem strinjat.....

Deli na socialnih omrežjih

nas še samo primitivna plemenska enakopravnost reši....države nikoli nismo niti rabili....enostavno so nam jo vsilili....ker naj bi bila sama po sebi umevna...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

No ti dam en bolj ilustrativni primer..

teta od moje drage je bila cel lajf državna uslužbenka.. pred upokojitvijo predvidevam, je imela plačo kakih 300 jurčkov, prej manj kot več

v evrih bi to zneslo jurja dvesto evrov..

danes ima pokojnine 1 400 evrov, mi znaš objasnit od kod?

In to velja za vse sedanje upokojence,ki so glavnino svoje penzije pridelal v Jugoslaviji..

vsi imajo danes pokojnino v evrih ki presega tedanjo plačp v tolarjih , da o dinarjih nanka govort.

Tole razliko, pokriva sedanja aktivna generacija in dejmo se tega zavedat..

Ko že govorimo o pokojninah.

kar se pa plač poslancev konkretno tiče

glej 90 jih je, če jih ukinemo bomo na letni ravni prišparali, kolk ene 7 do 8 miljončkov...

Sliši se velik, sam v resnici ni niti pljunek v vodo...

Poleg tega, lahk je tkole sodit pa pljuvat, sam mene zanima, kdo od nas, bi razpoložljiva sredstva tko zlo pravično razdelil da bi bili vsi zadovoljni.

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

država rabi nas....da lahko preživi...hecno pa je...da vsi mislimo da brez države....ki nam samo jemlje in govori kaj naj delamo...sploh ne moremo preživethttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

Lastnika prav gotovo ne rabimo! Potrebujemo pa skupnost - kakorkoli je že organizirana. To naravna stvar, imajo jo številna bitja od mravelj do ptičev in volkov, rabi jo tudi človek. Če si kdo domišlja, da gre brez, naj izvoli it v divjino in preživet popolnoma sam - zelo verjetno bo umrl v nekaj mesecih in/ali se mu bo zmešalo. Že par tednov popolne samote v naravi je težak zalogaj, kar poskusite. In vsaka skupnost rabi organizacijo, tudi volčja skupnost jo ima, na primer. Zdaj je samo vprašanje, kako je ta skupnost organizirana in kakšen je pretok energije znotraj skupnosti in z njenim okoljem.

OK, ne bova o volkovih, nima smisla, ker jih premalo poznaš.

Pojdi sam v resnično divjino za nekaj tednov, boš zagotovo izkusil, kaj v resnici pomeni pojem svoboda in človeška skupnost. Ni mi pa čisto jasno, zakaj skupnost nujno povezuješ z lastništvom? Ali si ti lastiš svojo ženo (al pa mogoče ona tebehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png )?

samo naše zavedanje se mora spremnit in prestopit na višji nivo...materialnost je le faza evolucije človeka...vsaka faza p a se enkrat konča....ko jo sprejmemo...in nam postane na nek način vsakdanjost...drugač pa....če bi bila zemlja organizirana po zdravi kmečki logiki...in po načelih...ne vem kak naj rečem...v 12 narekovajih...univerzalne ljubezni...(tolk narekovajev samo zato...da se ne bi kdo explicitno samo na to obesil)..... bi bilo vsega dovolj za vse...in še preveč...je pa res da je to težko razumet..sploh zdaj...v teh čudnih časih...ko delujemo po principu...več imaš..bolj te je strah..da boš še več izgubil...čeprav tega sploh nimaš....hehehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

Vsi mi nekam s to evolucijo...

Duhovnost nima nič s tem...Evolucijsko se bomo vedno vrteli okrog miselnih konceptov in to je to,

začetek in konec....Prav ta koncept je kriv za veliko težav v modernem svetu danes.

Kaj pa predstavlja razvoj? A ni to nekaj v tem smislu, danes sem Franček z osnovno šolo

jutri bom pa avtomehanik...Ali pa danes sem ateist jutri pa bom odkril jezusa...

Ali pa danes je na svetu 40% revežev jutri jih pa bo 50%...

Največji problem predstavljajo MISLI, ker v njih človek najde VARNOST...

Ampak a pol res živimo življenje ali pa življenje živi nas...V tem je problem...

samo naše zavedanje se mora spremnit in prestopit na višji nivo...materialnost je le faza evolucije človeka...vsaka faza p a se enkrat konča....ko jo sprejmemo...in nam postane na nek način vsakdanjost...drugač pa....če bi bila zemlja organizirana po zdravi kmečki logiki...in po načelih...ne vem kak naj rečem...v 12 narekovajih...univerzalne ljubezni...(tolk narekovajev samo zato...da se ne bi kdo explicitno samo na to obesil)..... bi bilo vsega dovolj za vse...in še preveč...je pa res da je to težko razumet..sploh zdaj...v teh čudnih časih...ko delujemo po principu...več imaš..bolj te je strah..da boš še več izgubil...čeprav tega sploh nimaš....hehehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

dReAM

Se ti res zdi, da je EU velik uspeh?

Osebno nimam res nič proti EU v smislu združevanja različnih narodov.

Problematično pa je le to, če je točno skopirano kot ZDA.

Poglej si malo ZDA in družbeno piramido kakšen delež je revnih in koncentracijo

bogastva med peščico ljudi v državi. To je pot po kateri se zgleduje EU,

v bistvu je EU na neo liberalistični ekonomiji temelječa družba kot jo vidimo v ZDA.

Poglej kako se vsepovsod krčijo socialni programi, javno zdravstvo, zmanjšujejo državni

deleži v ključnih podjetjih itd...To je paradigma, ki jo zelo rad zagovarjal Milton Friedman

in katera se zelo veselo poučuje in propagira na ekonomskih fakultetah. Torej vse kar je

privatno je zakon in vse kar je državno slabo...

To je tisto kar se mi ne zdi cool v EU, ker vse države članice le to morajo pridno

ubogati...Tudi centralna EU banka je privatna banka, kar je ista situacija kot v ZDA federal reserve...

Po vsej EU se krčijo delavske pravice, znižujejo plače! Povzdiguje se delodajalce in korporacije

ter propagira tržno gospodarstvo, ki bi naj delovalo samoregulativno...Kar je tabula raza...

Vsak polpismen ekonomist ve, da nikoli nimamo opravka z konkurenco na trgih...

V celotni operacijo gre samo za uničevanje držav!

jst osebno in konkretno od te Evrope tut nič nimam... Kenede?

Zdej pa to obrnimo tkole, a bi vam bilo všeč spet carine in zaprte meje, vize, kolone na mejah?

Pa če odmislimo tole, a vi veste, kolk dnarja je Slovenija prispevala in kolk dobila iz EU?

Pa tko če sodišča in represivne oblasti v eni državi jebejo narod v glavo, je tukaj EU da tovrstno početje prepreči in sankcionira, Konkretno sodišče v Strassbourgu.

Evropa je velik civilizacijski dosežek, ima pa seveda določene pomanjkljivosti, mislil sem da bodo veliko večje, glede na to, da so vse države v Evropi praktično bile v sporu s sosedo in v vojni z okolico. EU je garant nekega miru, ko se bo razpadla, nihče ne garantira novih konfliktnih žarišč..

če kje EU peša v zunanjih zadevah in recimo temu v nedemokratičnosti in jalovosti določenih EU institucij.

Sam itak državljani nočemo, da bi te institucije imele večje pristojnosti.

Tole sprenevedanje in jalovost je značilnost pretežnega dela evropske mentalitete, med ostalim predvsem naše srednjeevropske.

Američani tole znajo velik boljš izpeljat, po moško, brez cincanja, raje na gobec pa pl ugotovit, da si se zmotil pri subjektu, k da ga sam fašeš v ret.

dReAM

Glede razmer v BIH...zelo dobro povedano ;

Hmnja hmnja

Enako naj bi bilo tudi v Sloveniji, ste tukajšnji vstajniki razlagal nekoč.

Takrat ste rekl, da so nasilni demonstranti verjetno poslani s strani takratne vlade, da zruši samo sebe http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Resnica je pa ena sama, kjer je revolucija, kjer je vstaja, prevzame vajeti najbl krvoločna, zverinska, nevzgojena, zafrustrirana in neizobražena, lahko vodljiva drhal..

Vsaka vstaja, pa naj ima še tako plemenit namen, se izpridi, menjajo se samo ljudje na oblasti, oblast ostaja kontinuitrano enaka..

Iknee je krasno napisala črtico o tej zadevi.

In v Bosni je enako, povsem enako, namen je bil verjetno jeza in obup nad nastalo situacijo, bes se je iz kalil na zidovih in avtomobilih, steklih in ostalih predmetih, ki niso neposredno sodelovali v kraji naroda..

Zamenjal se bo Mujo, prišel bo Haso in vse po starem..

Srbi in Hrvati v demonstracijah ne sodeljujejo, sodeluje samo bošnjaška stran, čeprav predvidevam je beda povsem anacionalno enakomerno porazdeljena..

Velik je tle vprašanj, zaenkrat zelo malo odgovorov

V Tuzli pa sem bil jaz v vojski,sam en medklic http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

No ti dam en bolj ilustrativni primer..

teta od moje drage je bila cel lajf državna uslužbenka.. pred upokojitvijo predvidevam, je imela plačo kakih 300 jurčkov, prej manj kot več

v evrih bi to zneslo jurja dvesto evrov..

danes ima pokojnine 1 400 evrov, mi znaš objasnit od kod?

In to velja za vse sedanje upokojence,ki so glavnino svoje penzije pridelal v Jugoslaviji..

vsi imajo danes pokojnino v evrih ki presega tedanjo plačp v tolarjih , da o dinarjih nanka govort.

Tole razliko, pokriva sedanja aktivna generacija in dejmo se tega zavedat..

Ko že govorimo o pokojninah.

kar se pa plač poslancev konkretno tiče

glej 90 jih je, če jih ukinemo bomo na letni ravni prišparali, kolk ene 7 do 8 miljončkov...

Sliši se velik, sam v resnici ni niti pljunek v vodo...

Poleg tega, lahk je tkole sodit pa pljuvat, sam mene zanima, kdo od nas, bi razpoložljiva sredstva tko zlo pravično razdelil da bi bili vsi zadovoljni.

dej pico kar si tukaj navedel je pa višek malomarnosti,ti boš po eni ženski sodil se vidi da imaš polno rit vsega....dej razišči in ne poslušat samo čenč okoli... sploh pa od takih k imajo polno rit vsega in zagotovljeno prihodnost po starših,.upaj da ne boš resno zbolel in da ne boš moral nehati hoditi v službo.. veš v državi imamo tudi takie ki so se morali invalidsko upokojiti in od države prejemajo samo po 250e z šoloobveznim otrokom, imamo tudi take ki imajo pokojnino samo 450 e in teh je mnogo več kot tistih ki si jih ti omenjal...ne morem verjeti kako so eni arogantni,pol pa še pametujejo,dej kar slabo mi rata kako ljudje kar nekaj na pamet govorijo......

in 7do8 miljonov je bolše našparat kot biti v minuso,drugič pa s tem dnarjem lahko narediš mnogo..če ne bi imeli vsaj agregate in kakšen nevarno odsek ceste malo boljši.....

ne itak vi če bi bi imeli možnost bi bili vi v teh stolčkih in se ne brigal za drhal na cesti,,, Mislim.... glupo res....

kdo bi pravično razdelil,ti očitno ne,če to sprašuješ......

nočem se kregat res ne samo taka aroganca me pa pogreje in zaradi takih ki se vam ne da niti realne slike poiskat ali resnične se nič ne spremeni......

glupo da ne govorim da mi nismo volkovi mi smo ljudje nismo mravlje in nismo karkoli drugega smo ljudje.....da ne moremo preživeti v divjini,kdo tukaj govori o preživetju v divjini,želimo samo pravico in nič drugega, pa kar nekaj skačete in mešate druge stvari notri.Pravice NI IN NI IN NI PA VI BLUZITE O VSEM OSTALEM KOKR HOČETE IN SE DELAJTE PAMETNE.....

ČE BI TENAR KI GA DAMO DRŽAVI ZA DAVKE IMELI ZASE BI BILI VSI EKSTREMNO BOGATI NE PA DA SO ENI NA ROBU PREŽIVETJA čeprav plačujejo davke. a veš koliko evrov povprečno na dan daš v davke?????

dej pico kar si tukaj navedel je pa višek malomarnosti,ti boš po eni ženski sodil se vidi da imaš polno rit vsega....dej razišči in ne poslušat samo čenč okoli... sploh pa od takih k imajo polno rit vsega in zagotovljeno prihodnost po starših,.upaj da ne boš resno zbolel in da ne boš moral nehati hoditi v službo.. veš v državi imamo tudi takie ki so se morali invalidsko upokojiti in od države prejemajo samo po 250e z šoloobveznim otrokom, imamo tudi take ki imajo pokojnino samo 450 e in teh je mnogo več kot tistih ki si jih ti omenjal...ne morem verjeti kako so eni arogantni,pol pa še pametujejo,dej kar slabo mi rata kako ljudje kar nekaj na pamet govorijo......

in 7do8 miljonov je bolše našparat kot biti v minuso,drugič pa s tem dnarjem lahko narediš mnogo..če ne bi imeli vsaj agregate in kakšen nevarno odsek ceste malo boljši.....

ne itak vi če bi bi imeli možnost bi bili vi v teh stolčkih in se ne brigal za drhal na cesti,,, Mislim.... glupo res....

kdo bi pravično razdelil,ti očitno ne,če to sprašuješ......

nočem se kregat res ne samo taka aroganca me pa pogreje in zaradi takih ki se vam ne da niti realne slike poiskat ali resnične se nič ne spremeni......

glupo da ne govorim da mi nismo volkovi mi smo ljudje nismo mravlje in nismo karkoli drugega smo ljudje.....da ne moremo preživeti v divjini,kdo tukaj govori o preživetju v divjini,želimo samo pravico in nič drugega, pa kar nekaj skačete in mešate druge stvari notri.Pravice NI IN NI IN NI PA VI BLUZITE O VSEM OSTALEM KOKR HOČETE IN SE DELAJTE PAMETNE.....

ČE BI TENAR KI GA DAMO DRŽAVI ZA DAVKE IMELI ZASE BI BILI VSI EKSTREMNO BOGATI NE PA DA SO ENI NA ROBU PREŽIVETJA čeprav plačujejo davke. a veš koliko evrov povprečno na dan daš v davke?????

Ker se z ignoranti ne da konstruktivno pogovarjat, bom debato zaključil tukaj in te stisnil na ignore. Ker najmanj kar rabim,da mi ljudje tvojega kova razlagajo kaj imam polno in ne.

Mayita mislim, da si zgrešila Picotov point. Preberi še enkrat brez alerije na aroganco http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

In ko smo ravno pri aroganci... kaj je to? Nihče ni vseveden torej, kdaj lahko uporabimo ta izraz?

ne nisem ga narobe razumela je pokazal z zadnjim postom, veš kaj ne rabiš biti vseveden......

če pa ne znate naravnost pisat in vedno neki dvoumno pol pa ja se sigurno narobe razume.....

ignoranca je to da te briga za druge dokler si sam ok.....pol pa še grdo o njih govoriš.

pisala sem o pokojninah ker jih je on naprej vrgel,pol pride pa s tako banalnim priperom... in ravno o tem govorim......to je verjetno en procent ljudi ti boš pa dajal to za primer pa čeprav ne verjamem da je tudi en procent, pol pa govorite o debatiranju pa kaj,je z vami narobe.....

halo..pa tu je ko v parlamenu...še malo in se bomo stepli....hehe..sicer pa se ne bi čudil..kakšna država...takšni ljudje...on the end...energy is all...what it ishttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

Hmnja hmnja

Enako naj bi bilo tudi v Sloveniji, ste tukajšnji vstajniki razlagal nekoč.

Takrat ste rekl, da so nasilni demonstranti verjetno poslani s strani takratne vlade, da zruši samo sebe http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Resnica je pa ena sama, kjer je revolucija, kjer je vstaja, prevzame vajeti najbl krvoločna, zverinska, nevzgojena, zafrustrirana in neizobražena,

lahko vodljiva drhal.. Vsaka vstaja, pa naj ima še tako plemenit namen, se izpridi, menjajo se samo ljudje na oblasti, oblast ostaja kontinuitrano enaka..

Iknee je krasno napisala črtico o tej zadevi.

In v Bosni je enako, povsem enako, namen je bil verjetno jeza in obup nad nastalo situacijo, bes se je iz kalil na zidovih in avtomobilih, steklih

in ostalih predmetih, ki niso neposredno sodelovali v kraji naroda..

Zamenjal se bo Mujo, prišel bo Haso in vse po starem..

Srbi in Hrvati v demonstracijah ne sodeljujejo, sodeluje samo bošnjaška stran, čeprav predvidevam je beda povsem anacionalno enakomerno

porazdeljena..

Velik je tle vprašanj, zaenkrat zelo malo odgovorov

V Tuzli pa sem bil jaz v vojski,sam en medklic http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Pico.. ...pa zanimivo mi je tvoje mnenje prebrat...že zato, ker imaš drugačne uvide kot jaz ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/blush.png ...sam pazi pa pri tem, ko me citiraš ali pa obnavljaš...ker tukaj mi pa ni všeč, če kdo moje besede ali misli obrača...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mad.gif

Zaenkrat se še zelo dobro spomnem kaj sem kdaj izjavila in napisala ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Veš, včasih tud kaj nalinkam ...tako brez besed...ker upam, da se itak vsak zase spomne kakšno mnenje je imel o čem...

Lahko bi sicer komot kdaj polenčkala, na takve in onakve spisane črtice...pa tole do zdaj ni bilo v moji navadi....

Zame je pomembno, da vsi skupaj jasno razpoznamo trenutno zakulisje in ukrepamo ....Vsak zase in v družbi, aktivno kjerkoli že smo...

Če si zatiskamo oči pred resnico in smo pristranski, ker rabimo nek klan za svojo moč in petelinčkanje ...potem pljuvamo še v lastno skledo...

...Zdej pa nekaj o tem, kar sem vedno razlagala...

Še sedaj sem istega mnenja kot takrat...da se brez vstaje ne bi premaknilo še toliko kot se je....

Je pa res, da se je vse skupaj ustavilo, ko bi se moralo malo bolj resno nadaljevati ...Pa se ni...Manjkala je večinska, vesoljna Slovenija ;

...Zaradi izgovorov, apatije, ležiranja, komotnosti, lenobe....

.

Ali se bo ta elita, ki bi do zdajšnih dni- očitno razumela samo svoj strah, res spreobrnila brez revolucije oz. brez bolj odločnih zahtev in enotnega boja ljudstva?

Vprašajmo se zares to!

Mar to ni res? ...vse se je ustavilo na 1/3 namer.

Zakaj? Zaradi razklanosti ljudstva in zaradi nepripravljenosti na resnični boj za spremembe...Slej kot prej, bomo na lastni koži občutili silno vsesplošno revščino in tako ali drugače zares izbruhnili...

Če se bo tako nadaljevalo ali je možno kako drugače zadeve pripeljati na boljše ?

(Pa bi bilo dobro, da bi pometli z vsem tem, ko je za to bil še čas...sedaj bi že mnogo bolje delali na spremembah kot so ; sodstvo, zakoni, ekonomija, gospodarstvo, politika, civilna družba )

Vsi ti umetni segmenti družbe so nastali s čoveškim faktorjem ...in tudi mi smo tisti, ki na to vplivamo s svojimi idejami in zahtevami.....

Zato ne razumem koga ali kaj se čaka ?... Vse kar imamo, je spremenljivo z našim delovanjem ali nedelovanjem .

Samo odločiti se je potrebno.

Glede preteklih dogodov pa;

... Takratni vladi in največjemu zdraharju sedanje opozicije JJ-ju...vseslovenska ljudska vstaja s svojimi zahtevami valda ni ustrezala.

... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_rolleyes1.gif Sploh mi ni jasno, kaj takšni ljudje še delajo na položaju v opoziciji in v politiki, v državnemu zboru, v parlamentu, pri glasovanju in odločanju česarkoli in kakšna je to posebna sorta slovenceljnov, ki jih vedno znova voli, podpira...Bolno v samem jedru.

..Pa povezave z desničarskimi neonacisti (in baje so bili v zakulisju, v planu zelo črni scenariji )...o tem so kasneje tekle tudi razprave in kakšna oddaja . Tistim, ki jih je to zanimalo sem le -te prilinkala tudi na LF....

...Ni pa jim na srečo uspel ta poiskus vrinjenega nasilja, ker so bile takratne sile vstajnikov pozorne na ta pojav in so zelo hitro ukrepale na podtikanja in preusmerjanje delovanja vstajnikov, ki niso bile iz njihovih vrst.

Vstajniki v bistvu v svojem konceptu, niso imeli nobenih "agresivnejših" idej, čeprav , če bi se kakšnemu posmehljivcu takrat obrnilo hlače...pa tudi ne bi bilo odveč.....( trenutno mi ignorantska "miroljubnost" iz foteljev predstavlja večjo grožnjo za propad države ) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sssh.gif

Pojma nimam, kako se naj še s kom od teh luftarjev pogovarjamo ? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon26.gif

Posvetiti se moramo spremembi raznih zakonov, volitvam in postati odločni v zahtevah do konca...pa kar to že pomeni...Kar je potrebno... bo potrebno...Če nas bo kdo pri tem namenu oviral- cincanje levo desno ne bo pomagalo....

Nedelovanje samo poglabja revščino in ohranja barabinstvo vseh vrst na pomembnih pozicijah, ki verižno vplivajo na življenje posameznika v družbi.

Tudi, če se posamezniki izolirajo in delajo najboljše po svojih zmožnostih in prepričanjih, trčijo slej ali prej v oviro, ki jim diktira svobodo delovanja.

( Zato tukaj teza, da je samo od posameznika odvisen napredek - zmrzne na polni črti )...Če v vrhu družbe vlada korupcija, laži , nepoštenje...tudi v ostalih slojih ni dovoljeno in ni mogoče pošteno delovati... O tem govorijo mnogi, ki so to tako ali drugače, že dali čez...

Potrebna je sicer zavest posameznika na splošno...pomembno pa je tudi združiti moči proti vsemu plesnivemu. Eno brez drugega = O.

In tudi sem večkrat povedala, da bi si sama želela , da bi imeli v politiki in vrhu moralne in zavestne ljudi, ki bi na zahtevo ljudstva sami vedeli, kdaj se je potrebno umakniti in odstopiti.

To je najbolj osnovni pokazatelj poštenih namer in poštenega delovanja tistih, ki želijo mir v deželi ....sicer so glavni vzrok za nastalo situacijo...

In tudi tole vemo... da takšnih odgovornih ljudi v naši politiki sedaj skorajda nimamo...

Zato ljudem, ki nimajo za skorjo kruha in imajo zadosti tega pretvarjanja, gobezdanja , ignoriranja ... ne rečemo vandali, nizkotni primitivneži, krvoločneži, zverine, lahko vodljiva drhal...ampak prej tistim ignorantom in povzročiteljem tega stanja (kot slišim od folka ), rečemo skorumpirana gamad...ki jo je potrebno odstraniti..

...( navsezadnje so v Bosni, po teh izpadih, že v nekaj dnevih, Mujoti začeli odstopati...in zdaj je pač glede Hasotov potrebno misliti na najboljši izid)

Pri nas se pač ljudje radi ukvarjamo samo s prepiranjem med seboj, razpredanjem v prazno, nakladanjem , umetnikovanjem, lutkarstvom, koncerti....in imamo še zdaj isto koalicijo, ki postane ista opozicija ...pa tako v nedogled...

Svašta na budalaštini od folka, ki ne zna v svojih glavah nastopiti enotno in skupaj ...ter zakonsko urediti kazni in ukrepe za namerno in brutalno izkoriščanje, korupcijo ....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/w00t.gif ...

..Glede BIH pa;.... Ali so sprožili vstajo bošnjaki ali pa srbi, se zdaj menda na veliko polemizira...

Bog ga v resnici vedi, če je kaj na tem...ampak resnica pa je predvsem ta, da so vstajniki ljudje živeči v revščini... v bistvu vseh narodnosti...

In sveta jeza je zagrabila slehernega ...ne samo določene....hja, nekdo pa bo morda res vse skupaj poiskusil izkoristiti.

O tem se je razpisal tudi naš slavni Slavoj Žižek, ki pravi:

Slavoj Žižek za britanski Guardian občasno pokomentira svetovne dogodke.

Tokrat se je lotil bosanskih protestov. Njegova teza je, da so Bosanci končno spregledali etnične laži svojih politikov. "Na eni izmed

fotografij iz protestov vidite protestnike, ki mahajo s tremi zastavami, drugo ob drugi: bosansko, srbsko in hrvaško. S tem izražajo željo, da ignorirajo etnične razlike."

http://www.siol.net/novice/svet/2014/02/zizek_bih.aspx

pa še en članek;

Ljudi bez 54 plače;

"Neobična ideja, da bih ljudi koji nisu primili 54 (pedeset i četiri) plaće, imali bilo kakvih obzira prema urbanizmu i povijesnoj baštini... može nastati samo u krajnje psihopatskoj svijesti državnih aparatčika.

Jednako kao i malograđansko zgražanje nad pljačkom, jer potpuno je prirodno, da ljudi koji su opljačkani i više ništa nemaju i sami krenu otimati i krasti."

http://blog.hrt.hr/ljudi-bez-pedeseticetiri-place

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Draga moja Domy

Sej midva nisva tko zelo narazen kar se svetonazorskih pogledov tiče.

Imava le eno drobno razliko, medtem ko jaz(pristaš desnice) jasno vidim , vse grehe, zablode, svinjarije, bedarije tki. desnih strank. Ti, žal, zaenkrat tega nisi sposobna uvideti za tki. leve stranke.

Pri tem mojem desnem svetonazorju, moram povedat, da sem pristaš desnice v slovenski politiki, da bi verjetno v britanski bil pristaš laburistov, ker se moji pogledi od striktno desnih ločujejo v bistvenih pogledih.

Na primer, ne maram državnih simbolov niti nobene podobne simbolike ne, poslušam Jazz elektronsko glasbo, ki jo desnica ne posluša, nimam ekspanzionističnih tendenc, ne smatram tuja ozemlja za svoja, ne maram narodnih herojev, ne ovih ne onih, ko svira himna(sploh tale naša pijanska) mi ne gredo kocine pokonci, podpiram geje, new age, multikulturalnost, nimam cerkvenih zakramentov(razen krsta) in sem iz mešanega zakona.

je pa tkole

Kar se vstaj tiče, bodi dovolj, saj smo povedal in popljuval že vse kar se je dalo.

Samo en kratek medklic...

Če so v Ljubljani na demonstracije se vrinili desničarji, so to storili izključno zaradi tega, da se lahk pol hvalijo med sabo kaj so ga biksal.

Gre za čredni kolektivni nagon, ki ga lepo opisuje tale bosenski filozof. Niti pod razno zraven ni bil vpleten establishment, in tudi za BiH predvidevam, da je enako. V Mariboru so divjali pretežno levi anarhisti, pa predvidevam, tisti, ki jih jaz itak ljubkovalno imenujem drhal..

Zgodba o tem, da nekdo namenoma z nasiljem hoče odvzeti kredibilnost demonstracijam, je kar se mene tiče v kategoriji teorij zarote.

Namreč, teorija pravi eno, realnost pa nekaj čist drugega, gibanje in obnašanje množic je zmeraj nepredvidljivo in iracionalno, tudi mirna množica podivja, če se v njej nahajata dva nasilna predstavnika..

Mi ki smo delal na tekmah diskačih, lokalih, veselicah vemo, kako to zgleda, sociologi, filozofi pa pač vedo kar piše v bukvah....

Na sploh, ko govorimo o ekstremistih, se sedaj poskuša spet vnest nek strah in zmedo med ljudi.

V strahu je najlažje vladat

politik bi moral imeti zakonsko podprto....pravico do največ dveh stavkov... s tem se da vse povedat...več pa itak noče noben prebrat...kaj šele slišathttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...