Skoči na vsebino

Politika

Silica

Recommended Posts

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/borzni-komentar/cerarjeva-nenaklonjenost-prodaji-telekoma-zbila-tecaj-delnic/339722

Kaj pravite na to?

kolk zagovornikov nacionalnega interesa bo padlo na ta ceneni populizem?

Ena stvar mi ni jasna..

Poskušajte si cenjeni sobravci , predstavljat, da ste družina, ki ni več likvidna, nima gnara več, in zdej kr vam kredite dajejo pod pogojem, da pa prodate, premoženje, ki ga še imate, si zdej vi zbirate, kaj boste prodal, pa rečete, eh družinske zlatnine, nam, srebrnine nam, ma tle bom prodal tale 20 letni šporhet...

In pol se čudite da kupca ni.. in da vam obresti na kredit letijo v nebo.

nekak tko dela Slovenija, ne bi prodala ničesar, za kar vlada zanimanje, temveč samo tisto, kar je nerentabilno, izgubaško, in posledično kar nikogar ne zanima..

a boste vi, ki hočete imet, novo Škodo octavi karavan, šli v Autocommerc, tam vam bodo pa hotel prodat, ne vem, fotelj iz odpisa..

Miro Cerar je s tem pri meni izgubil tisto malo kredibilnosti, ki jo taki slabiči ponavadi niti nimajo.

Da ima Ljudmila, več jajc k vsi deci v Sloveniji je pa žalostno..

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Deli na socialnih omrežjih

Slovenija je nelikvidna, brez permanentnega zadolževanja nima denarja niti za tekoče izplačilo plač

zadolžuje se da lahko plača stare dolgove..

To da je denar, še ne pomeni, da z njim država razpolaga, denar imajo varčevalci, torej je last fizičnih oseb.

Štekam pa da bi Križanič tole podržavil, tko kot smo že naredil v ljubljanski banki.

Ko smo preprosto devizne prihranke fizičnih oseb zasegli, ker so pravne osebe ljubljanski banki dolgovale bistveno več..

še vedno mi ni jasno, ali mi mislimo da smo edini pametni na tem svetu in vse okol nas neumno..

dokler ima dnar za plače politikov je likvidna ... ali pa imamo tudi politike na puf ???

in v tem je težava , ker če bi ob prvih znakih nelikvidnosti prenehali plačevat politike, bi se mogoče kaj spremenilo ... ampak le mogoče ...

žal imamo najmanj 50.000 politikov, ki si jih ne moremo privoščit ...

kje imamo te politke?

ceneni populizem, kolega...

Kot drugo, ko bo država nelikvidna, bo javni sektor brez plač, izvozniki in gospodarstvo, ki ne posluje izključno z državo, pa bodo plače še imeli..

Zato pa prodajamo vse kar se prodati da, kaj mislite da iz gole zabave?

v 20 letih obstoja se ne spomnim, da bi kdaj prihodki bili višji od odlivov..

Niti takrat ne, ko smo imeli sorazmerno vitko javno upravo oziroma javni sektor.

Solventen si toliko časa dokler se najde nekdo ki ti denar posoja.

Vendar tisti, ki posoja, postavlja tudi pogoje, mende, vsaj midva v tej državi to razumeva

In pogoj posojilodajalca je razprodaja državnega deleža v podjetjih, ne vseh in ne po vsako ceno.

toda ne razumem, kaj ima država za počet, v Heliosu, Cimosu, Mercatorju, Triglavu

nenazadnje, imela je šanso pa se ni izkazala kot skrben in dober gospodar..

In kdo je takrat blokiral prodajo državnega premoženja, ko je za to še bil cajt

SLS in SD združena v listo branilca slovenskega nacionalnega interesa

zato pa imamo Pivovarno laško tam kjer je in Interbrew tam kjer je..

sam to je zgodovina in zgodovina je nebodigatreba

Torej koryubudo

priznanje lastne nesposobnosti, in čustvene vpletenosti v nadzorne organe in management podjetij ki niso naša last..

nato prodaja le teh skrbnejšemu gospodarju

čist kamot je lahk Slovenec,naj si sam dnar nabav, brez da se zadolži tako da zavaruje stvar ki jo kupuje..

tralala ... vse napisano je ena velika špekulacija ... življenje na puf ... in bankam to po svoje paše ...

če nisi likviden tudi rentabilen ne moreš bit

rentabilen si šele takrat, ko za svoje storitve prejmeš plačilo, pokrivaš stroške in ustvarjaš profit ...

rentabilnost je profitonosnost ...

če misliš, da si rentabilen, če ne poravnavaš sprotnih obveznosti ... to ni rentabilnost ... to je izigravanje in lopovščina ...

bojim se, da nimaš pojma o zdravi podjetnosti ...

Seveda paše zato tudi posojajo k dobijo za to velike obresti, od tega banke tudi živijo, dokler posojilojemalec tole odplačuje. k pa posojilojemalec jemlje kredit da lahko odplačuje obresti drugega kredita, potem je to znak za alarm povsod, razen pri Križaniču..

In mi že nekaj let, jemljemo kredite ravno za to, za plače pokojnine in odplačevanje obresti na kredite..

Če je to modus operandi nezadolžene in statistično obvladljive države, potem pa res ne vem..

Pričakujem komentar Domoljubke..

Toliko mladih zdravnikov sicer ne dobi službe...

Potem pa tale solidarna poteza......

banda!

...Se pardoniram moj dragi Pico...ampak nikdar nisem kimala nekemu trendu misli samo zato, ker tako želi nekdo po verjetnosti sploh zato, da prikazuje sprevrženo sliko ljudem .

(Tu mislim predvsem na medije, pisce člankov in kolumen, delovanje nekaterih strank, pa navsezadnje tudi posameznikov, ki jim je ta način skoraj edino orožje pri pridobivanju svojih "verskih fanatikov.")...

...Če gre za takšne predvolilne akcije likvidiranja "nasprotnikov "... ki smo jih nasploh začeli etično gojiti v naši deželi - zlasti in predvsem v času Janševih vladavin...mi gre pa dobesedno na bruhanje....

Ker je seveda zdaj potrebno onemogočit vse, ki ti lezejo pri tekmovalnih nožicah...pa dejmo zbrcat delo, osebnost, namene vsakega človeka, ki ogroža, al kako ?!

Sem že večkrat pisala, da tega naganjaškega, skrajno odvratnega stila ne prenašam ...mi odnese pokrov na vrh naših Gorjancev...in vsaka moja celica začne sprovajat- vsaj tisti del obrambnega Muay Thaija...

Torej, ker je potrebno dodobra umazati stranko Solidarnost...zlasti iz vrst nasprotnikov vstajniškega gibanja, ker so povzročile padec vodje hijenstva...je zdaj potrebno pljuvat po vsem kar je s tem v zvezi, a ne ? ...

Seveda je stranka Solidarnost moteča zlasti za tiste, ki se gredo zdaj na nož in ne šparajo niti sekunde časa ...saj jih ogroža predvsem večja stranka SD, ki se seveda krepi...

In ravno take obravnave bo seveda zdaj deležna tudi nova stranka Mirana Cerarja ...

In... ker v Solidarnosti ni veliko - teh strarih obrazov politikov...se je potrebno obesit na tista uboga dva, tri, ki so seveda zdaj edina tarča teh insinuacij.

Pa niso bili v nobeni korupciji...je pa potrebno zdaj iz miške risati tonskega slona...

To je zame tako poden taktika predvsem desnih strank...da jih ravno zato ne prenašam...

...Zato je nekdo rekel, da imamo v Sloveniji desne volilce in normalne...

S strani levih volilcev, strank in posameznikov... kaj takega ne bereš.

Pa bi zdaj lahko tudi ti lovili vsako besedo, ki jo izreka Ljudmila, Bogovič, Jerovšek, Pojbič Tanko, Grims... in razni štrcljni znotraj teh strank...

In to bi se šele dalo napihovati v javnost in jemati pod drobnogled...

To bi bil garant cel show !!!

Sem že večkrat povedala, da v takšnem pokvarljivem dopuščanju tega, človek kvari tudi svoj nivo.

In ravno to je tisto, ki izkrivlja realen pogled na dogodke, negativno vpliva na odločitve volilcev, kvari odnose in povezanost ljudi...

...Le ti bi morali v krizi raje razpoznavati probleme in jih s primernimi medsebojnimi odnosi reševati...

V takšni naganjaški družbi niso možne sprave, niti kompromisi niti reševanje države...

V tem je point neuspeha naše države..

Nismo dobronamerno povezovalni...

To je gnilo jajce te naše družbe...ta satanovski lahkomiselni, leni karakter, ki se je razbohotil čez vse meje !!!

Zato vsak, ki v tem sodeluje...sodeluje tudi v propadanju družbe...

Vsak pri tem odloča tudi sam...zato, ker ima možnost in lahko ...

To sem morala povedati, ker ves čas govorimo o nečem drugem...to pa kot jedro problema ostaja...

Ne premaknemo se nikamor.

No, torej O Solidarnosti imate tukaj eni pač indoktrinirano lastno mnenje...in s tem se boste morali sami spopasti.

Jaz sem vam o tem že razlagala...ampak brez haska.

Vse moje trditve, protiargumenti gredo mimo, ker ste vi na določen način in določenem kraju pridobili to svoje mnenje... svoje Okope2...iz katerih ne želite narediti niti Premik 1....

Torej tu se težko kaj naredi...

...Me pa moti tole veselo, privoščljivo natolcevanje v javnosti, ki nima realnih osnov.

Vse je že bilo povedano...tudi to, da zaradi nekega politika, kot Je Dušan Keber stranka nima veze z bivšim skorumpiranim delom LDS-a itd...

Ker dragi Pico, Dušan Keber je bil zame eden boljših zdravstvenih ministrov...izredno prijeten, dober poznavalec stroke, kritik družbenih in gospodarskih kiksov.

S konkretnimi idejami .

A zdaj naj bi bil vsak politik, ki je nekoč bil član neke stranke po tvoje kriv že zato, če je tam nekaj posameznikov znotraj solo delovalo...

Tako kot na strani SDS-a, Nsi-ja , Sls-a, ...ipd...!!! Čisto vse stranke imajo znotraj nekoga, ki ima prste pomočene v marmelado...zato je tole obsojanje brez neke trdne osnove brezvezno.

Potemtakem sploh ne bi smela obstajati niti ena stranka!!!

Sicer pa kakšne otročarije, ker ne najdejo drugega, no?!

Desne stranke se zelo trudijo v svojih programih pokojninske reforme povdarjati ravno skrajno podaljševanje delovne dobe slehernega državljana...in zdaj pazi -se mu v nekem članku očita, da kljub pokoju dela za skrajšan delovni čas...in odžira delo mladim zdravnikom...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif

In tole so začeli zdaj obsedeno napihovati kot ,da gre za ne vem kakšen najvišji prekršek in domala se mu s tem očita že kar -korupcija ?

Svašta od norosti res...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_rolleyes1.gif

In potem bereš pod člankom komentarje -tistih 24% opranih volilcev...da te kar nekam prime...

Torej v stranki Solidarnost ni primerkov, ki bi jih lahko povezovali s takšnim besednjakom in teksti..

Za vse tiste, ki pa se bodo nadalje lotevali populističnih neosnovanih napadov na dr. Dušana Kebra...pa en super intervju za prebrat ;

12.08.2010

http://www.mladina.si/51396/dr-dusan-keber-nekdanji-minister-za-zdravje/

Že leta 2010 je Dr. Dušan Keber opozarjal državljane in stroko takole;

Hočete reči, da se tajkunizacija lahko zgodi tudi novemu vodstvu Vzajemne, če do ukinitve zavarovalnice ne pride?

V te skušnjave so zaporedno prihajala vsa dosedanja vodstva. Zdi se,

da gre za neizogiben fenomen, nekakšno sproščanje naravnega gona, ki ga

imenujemo pohlep in ki pride na površje vsakokrat, kadar dobi

priložnost za to. Navsezadnje je pohlep vse bolj pozitivna vrednota.

Zelo redki so imuni pred tako skušnjavo.

in ,...

Ne glede na to, za kateri model gre, pa se oblast povsod po svetu

obnaša, kot da je denar, ki ga zbere s prispevki in davki, njen lastni

denar in ga pravzaprav poklanja zdravstvu (ali šolstvu ali socialni

dejavnosti), za kar ji moramo biti državljani neskončno hvaležni.

Resnica je prav obratna: ves denar, s katerim razpolaga država, je bil

na začetku zasebni denar državljanov, zato imajo državljani pravico

odločati, kako ga bodo porabili.

Saj to tudi počno prek svojih predstavnikov v parlamentu.

Tudi to drži. To je eden od bistvenih razlogov, zakaj potrebujemo

državo, pri čemer mislim na državni aparat: da upravlja z denarjem

državljanov tako, da jim bo najbolj koristil. Obenem je to razlog za

nenehen spor državljanov s svojo državo: niso namreč prepričani, da

njihov denar uporablja najpametneje. Seveda večini državljanov manjka

globalni pogled. Če bi odločali neposredno, bi zanesljivo povečali delež

denarja za zdravstvo, zato takega referenduma nikoli ne bo. Vendar tudi

država pogosto ni dosti boljša. Kadar ji gre za nohte, po pravilu išče

krivca v pretiranih izdatkih za zdravstvo, šolstvo in socialne

dejavnosti, medtem ko je na mnogih drugih področjih svojega delovanja

bistveno bolj popustljiva. Pri ožemanju zdravstva jo vodi sprevržena

logika, da bodo ljudje za zdravje tako ali tako pripravljeni dati lastni

denar, medtem ko ga na primer za vojsko, če bi ji država privila pipo,

zanesljivo ne bi. Pri tem se v zadnjih desetletjih tako leve kot desne

vlade večine držav opirajo na »znanstvene« teorije neoliberalnih

ekonomistov o vitki državi, nevidni roki trga ter odgovornosti in

tekmovalnosti posameznika, ki se prav prozorno prikladno prilegajo

interesom kapitala. Če se bo ta ideologija nadaljevala, utegnemo

dočakati ponovno rojstvo elegantno »vitkih« držav, kjer davkoplačevalci

vzdržujejo le še represivni aparat, ta pa skrbi za to, da lastninska

razmerja med bogatimi in revnimi državami ter bogatimi in revnimi

državljani ostajajo nespremenjena.

Kako daleč je v to smer zakorakala Slovenija?

Zdravstvo je vzorčen primer. Medtem ko so v vseh razvitih državah

javna sredstva za zdravstvo v zadnjem desetletju rasla vsako leto za dva

do deset odstotkov hitreje kot BDP, so v Sloveniji vsako leto

zaostajala za dva odstotka. Zato je v tem obdobju Slovenija edina

zabeležila znaten upad deleža vseh sredstev za zdravstvo v BDP z 8,7 na

8,1 odstotka v letu 2008, v veliki večini razvitih držav pa so v tem

času zabeležili porast. Ob tem je treba dodati, da v Sloveniji ta delež

sredstev za zdravstvo vzdržujemo s povečevanjem deleža zasebnih sredstev

z 10,6 odstotka leta 1991 na 28 odstotkov leta 2007. Poleg dopolnilnega

zavarovanja, ki pomeni 13 odstotkov, so tu še neposredna plačila iz

žepa, ki predstavljajo kakih 15 odstotkov, pri čemer je slednji podatek

verjetno podcenjen, tako da zasebna sredstva prinašajo že več kot 30

odstotkov vseh sredstev. S tako visokim deležem zasebnih sredstev smo

pristali na dnu držav EU, saj je drugod, z redkimi izjemami, ta delež

med 20 in 25 odstotki.

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

draga moja Domoljubka prav v ničemer se ne ločiš od povprečnega volilca SDSa prav v ničemer, le da je nabor nedotakljivih pri teb mal širši http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Požarreport je objavil, UKC potrdil, Keber je v penziji in dela za UKC, medtem, ko ta ne zaposluje mladih zdravnikov..

Solodarnost v imenu in dejanju

Pa pusti zdej desnico in levico..

Gre za dejstvo

in to ni nobena malenkost

Okej je ker je tvoj..

Pivovarna Laško je tam kjer je zato, ker se je Šrot v prostem času šel tajkunski prevzem, asistiral mu je pa Janša in njegova vojakinja Adrijana Starina Kosem, ki je hotel priti do Dela in je bil zaradi zrezka - Dela pripravljen prodati kravo - Mercator in na isti mah tako se znebiti še Jankoviča, ki mu je potem iz poli paštete skočil na Magistratu.

Toliko pametni bi morali biti, da bi si priznali, da še ne znamo upravljati sami, in da v lastno dobro damo upravljanje tistim, ki znajo, in zato ne potrebujemo še vsega takoj prodajat. Vsaj ne infrastrukture.

Vse to je maslo SLSa in SDja Šrot je SDjevec, Starina Kosem pa plačanka, kdo da več,

Če ne bi nacionalni interes blokiral LDSovo namero da proda Laško Interbrewu, bi Šrot v štartu odpadel.. aha ta drugi Šrot pa glej ga zlomka SLSovc

kjer je smrad po nacionalnem interesu še posebej žveplen se pojavlja SLS...

zato s tako stranko noben pošten ne bi smel sklepat poslov.. en Podobnik direktor Telekoma, ta drug padalc v dragonjo

Najhujša napaka SDSa je da je s to stranko kadarkoli hodil v koalicijo.

Pa kdo lahk voli to no?

draga moja Domoljubka prav v ničemer se ne ločiš od povprečnega volilca SDSa prav v ničemer, le da je nabor nedotakljivih pri teb mal širši http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Požarreport je objavil, UKC potrdil, Keber je v penziji in dela za UKC, medtem, ko ta ne zaposluje mladih zdravnikov..

Solodarnost v imenu in dejanju

Pa pusti zdej desnico in levico..

Gre za dejstvo

in to ni nobena malenkost

Okej je ker je tvoj..

...Naj te ne zmoti moj ton popiz... Vsebina in namen so vseeno čisto drugačni...

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

težava je, ker država pobira davke z nekim namenom ... recimo za pokojnine

pobran denar pa zapravi za kaj drugega ... recimo za visoke plače politikov ...

potem pa najame kredit za pokrivanje pokojnin ...

Se strinjam

toda bilo bi bl pošteno pa manj populistično reči, da ta denar, ki se ga nabira za pokojnine hodi v tekoče plače učiteljev uradnikov, policistov,

Da ta denar ki se ga porablja za pokojnino nikoli ni bil ustvarjen, ker nihče nikoli ni vplačal niti približno toliko dinarjev, da bi danes lahko imel 500 evrov penzije..

Seveda gre tut za politike, sam tile ob najbl optimističnem izračunu ne porabijo več k 10 miljonov evrov na leto za svoje plače

če upoštevaš da je Kramar dobil miljon odpravnine, se to ne zdi tako velik mar ne?

...Naj te ne zmoti moj ton popiz... Vsebina in namen so vseeno čisto drugačni...

ne ton me sploj ne moti, ravno nasprotno, seksi je

Moti me edino to, da relativiziraš grehe tistih, ki so ti simpatični in vse to pospremiš z enakim besednjakom, k ga imajo na desni, zarota, politična motiviranost, etc etc..

Od tebe pričakujem pa od vseh tukaj, da bodo presegli to čustveno vpletenost..

mater

vola

Kot smo že dejali, k ti v SLO nekdo razlaga da je pošten, drugačen, se primi za denarnico

ne ton me sploj ne moti, ravno nasprotno, seksi je

Moti

me edino to, da relativiziraš grehe tistih, ki so ti simpatični in vse

to pospremiš z enakim besednjakom, k ga imajo na desni, zarota,

politična motiviranost, etc etc..

Od tebe pričakujem pa od vseh tukaj, da bodo presegli to čustveno vpletenost..

mater

vola

Kot smo že dejali, k ti v SLO nekdo razlaga da je pošten, drugačen, se primi za denarnico

..Dej beri Pico.. V Zgornjem postu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/crossfingers.gif ...sem ti analizirala, secirala...zakaj tako mislim...

Ni čustveno nič...razen morda jeze, da si takšen način predvolilne taktike pri nas sploh kdo lahko dovoli in bohoti...

Pa tudi kaj od Kebra si preberi...preden ponavljaš nekaj kar so napisali desno usmerjeni populistični novinarji...

In če je čustvo to, da bi zabrisala iz RTV -ja tudi Rosvito Pesek...potem se teh čustev ne mislim izogibati...so na realno budno-analitični podlagi...

Itak je pa človek veredostojen v svojih trditvah takrat , ko se čustva združijo z umom...

In ne takrat, ko deluje samo nekaj od tega...

..Dej beri Pico.. V Zgornjem postu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/crossfingers.gif ...sem ti analizirala, secirala...zakaj tako mislim...

Ni čustveno nič...razen morda jeze, da si te takšen način predvolilne taktike pri nas sploh kdo lahko dovoli in se bohoti...

Pa tudi kaj od Kebra si preberi...preden ponavljaš nekaj kar so napisali desno usmerjeni populistični novinarji...

In če je čustvo to, da bi zabrisala iz RTV ja tudi Rosvito Pesek...potem se teh čustev ne mislim izogibati...so na realno budno-analitični podlagi...

Itak je pa človek veredostojen v svojih trditvah takrat , ko se čustva združijo z umom...

In ne takrat, ko deluje samo nekaj od tega...

Rosvito bi zabrisala zato, ker je priznala da je bl na desno, medtem ko ji strokovnosti ne moreš oporekati, tudi Bobovniku je nihče ne more, niti Gustinčiču pokojnemu pa je 100% komunist in to odkrit.

Ni važno, kaj so napisali desni novinarji, kot tudi ni važno kaj so napisali levi novinarji, če zapisano odgovarja resnici

V primeru Kebra, simpatičen ali ne, je dejstvo, da je to, da je zaposlen na UKCju kljub temu, da je že v pokoju in ne sodi v deficitarni kader, da bi to bilo nujno, amoralno in ne v skladu z imenom Solidarnost..

namreč solidarnost pomeni, da se ti odrečeš nečemu kar imaš za nekoga drugega

Upam, da se tukaj razumeva

pa še nekaj :

recimo v nemčiji obstajajo 2 kategoriji ... penzije in rente

penzije prejemajo državni uslužbenci in so ponavadi višje od rent, ker država poskrbi za svoje lakaje ... ( učitelji, policaji, uradniki politiki in podobni ... )

rente pa prejemajo zaposleni v podjetjih in so odvisne od vplačanih zneskov ...

ja tudi to drži in je žal povsod enako....

očitno obstaja vobčeplanetarni konsenz, ki nagrajuje zveste vojščake...vseh oblasti in sistemov

izjema pri penzionu je če se ne motim Avstralija, tam vsi dobijo enako pokojnino ne glede na vplačilo, ker se predvideva, da nekdo ki je za aktivnega življenja imel velike dohodke, da si je že v tem obdobju dal nekaj na stran.

Rosvito bi zabrisala zato, ker je priznala da je bl na desno, medtem ko ji strokovnosti ne moreš oporekati, tudi Bobovniku je nihče ne more, niti Gustinčiču pokojnemu pa je 100% komunist in to odkrit.

Ni važno, kaj so napisali desni novinarji, kot tudi ni važno kaj so napisali levi novinarji, če zapisano odgovarja resnici

V primeru Kebra, simpatičen ali ne, je dejstvo, da je to, da je zaposlen na UKCju kljub temu, da je že v pokoju in ne sodi v deficitarni kader, da bi to bilo nujno, amoralno in ne v skladu z imenom Solidarnost..

namreč solidarnost pomeni, da se ti odrečeš nečemu kar imaš za nekoga drugega

Upam, da se tukaj razumeva

...Še kako bomo zaposlovali tudi ostarele napol čorave zdravnike vseh vrst...

Ker nam jiih manjka na vseh področjih strokovno - zdravstvenega kadra...

Naši mladi zdravniki gredo ob tej neoliberalistični politiki, ki smo jo terali v tujino, ker tu zaradi vsega kar se v zdravstvu dogaja ni delovnih mest zanje.

Zdravstvenega kadra pri nas zelo primanjkuje...

V našem zdravstvenem domu jih uvažamo predvsem iz Srbije in iz tujine nasploh....

Le kaj bi dala moja mama za njenega osebnega zdravnika , ki je šel v pokoj ...??? Marsikaj !!!

Zaposlujejo ceneno delovno silo, ki dela po zverinsko ubijalskih urnikih v škodo za paciente...

In vodstvo v zdravstvu krade in izkorišča...

Srečni bodimo, da je kakšen takšen dr. Keber še dejaven...da bo v politiki vsaj vedel o čemur govori in kaj bi spreminjal...

A si mogoče gledal kakšne zaplete imamo s pediatrično kardio stroko ?

To marsikaj pove...

÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

Glede Rosvite pa samo tole...

Strokovnost jaz nekomu pripišem , če je pošten, profesionalen, nepristranski ...

Ker, če je pristranski in podtalen ne more bit strokoven !!!

In v tem se razlikujeta Gustinčič in Rosvita...zato enemu lahko to pripišemo, drugemu pa ne !

ja sam pristranska in podtalna je po tvoji subjektivni čustveno vpleteni percepciji, medtem ko je za nekoga drugega neobjektiven recimo Bergant..

Tukaj v Sloveniji imamo precej sila neobjektivnih opinionistov, recimo Nežmah, Štefančič ,Tomšič, Miha Kovač, Boštjan M Turk, Miheljak, Repovž

ki jim strokovnosti tudi ne moremo oporekat, pač pa izjemno pristranskost.

stvar percepcije

berite Koryubuda, kje so napake in zablode zahodnega sveta

Ko bo zdravstvo postalo pola samoplačniško ali v celoti plačniško, bo folk več začel delati na preventivi...in posledično bomo rabili manj zdravstvenega kadra...Naši človečki tudi hodijo v tujino kot cenejša delovna sila, podobno kot jugoviči, romuni al pa bolgari v SLO...in valjda da že ptički čivkajo, da se v zdravstvu krade na veliko, ker sploh ni nobene evidence ne za material, ne za delovne ure...V bistvu nekaterim vodilnim take razmere ustrezajo in ni prave volje po spremembah...Mogoče bi si pa morali od hrvatov malo rentat Goli otok in tja poslat vodilne kadre kao na "delovno izobraževanje", ki bi seveda vključevalo tudi markentinško spoznavanje in prenašanje 50 kg skal iz enegaq konca na drugega...in po približno par letih, če bi se seveda izkazal pri učenju, bi dobili "diplomo" oz. "odpustnico" in možnost povratka nazaj v "firmo", če bi jih te še želeli...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

...Brezo, ko bo zdravstvo postalo samoplačniško...bomo mi ob teh mizernih plačah in nezaposlenosti izginili iz obličja tele zemljice...

Za preventivo moraš tudi imeti finančno podprto denarnico...če pa zbolimo zares, pa je ni te valute pri nas, ki ti bo pomagala do ozdravitve...

To si bo lahko privoščila le peščica ljudi...se ve katera...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Z ostalim se pa strinjam ...Goli otok za krajo na vodstvenih položajih...pa takele..http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/OK2.gif

...Brezo, ko bo zdravstvo postalo samoplačniško...bomo mi ob teh mizernih plačah in nezaposlenosti izginili iz obličja tele zemljice...

Za preventivo moraš tudi imeti finančno podprto denarnico...če pa zbolimo zares, pa je ni te valute pri nas, ki ti bo pomagala do ozdravitve...

To si bo lahko privoščila le peščica ljudi...se ve katera...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Z ostalim se pa strinjam ...Goli otok za krajo na vodstvenih položajih...pa takele..http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/OK2.gif

bi bilo pa prav, da ti izdajo račun, da vsaj približno veš kaj kej stane..

Četudi plača ZZZS

recimo jst za viagra moram plačat, teb za kontracepcija ni treba...

Nisem slišal Milice Antić Gaber, da bi kšno rekla o tej neenakosti..

Pa obstajajo alternativne metode za preprečevanje zanositva

za dvigavanje tiča pa anbena ta pacen

ZDRAVSTVENA PROBLEMATIKA ZAPOSLIVOSTI;

Draga brezposelnost Do leta 2018 bomo v Sloveniji porabili 320 milijonov evrov, da bomo izšolali 1400 novih specialistov medicine. Polovica utegne imeti težave ...pri iskanju službe.

http://www.mladina.si/151567/draga-brezposelnost/

Zdravstvene organizacije starejše nagovarjajo k solidarnemu odhodu. A
če nam ta trenutek primanjkuje zdravnikov, hkrati pa imamo izkušene, ki
so še pripravljeni delati, je poziv k temu nerazumen.
Starejši lahko s
svojimi izkušnjami pomembno prispevajo k vzgajanju novih rodov. Drži pa,
da brez sprememb pri plačah oboji hkrati ne morejo biti v sistemu.

Zdravnik začetnik je vsaj dvakrat cenejši od specialista pred
upokojitvijo. Dohodek tega se lahko s prehodom s plače na pokojnino več
kot prepolovi. Tu so možnosti za spremembe: zdravnik bi lahko ob
upokojitvi, v zameno za mentorstvo in občasno nadaljevanje dela, od
zdravstvenega zavoda prejel manjši honorar. Ker bi bil na mesečni ravni v
finančno boljšem položaju kot zgolj s pokojnino, bi bil za nadaljnje
delo motiviran. Zdravstveni zavod pa bi lahko zaposlil dodatnega
zdravnika. Tako bi imel nižje stroške dela, zaradi več manj obremenjenih
zaposlenih pa še boljše storitve in zadovoljnejše bolnike.

PEDIATROV NI DOVOLJ ZA VSE

http://www.zurnal24.si/pediatrov-ni-dovolj-za-vse-clanek-211987

NE VARČUJTE NA BOLNIKIH

http://www.radiokrka.com/poglej_clanek.asp?ID_clanka=187208

Pozdravljeni,

Moram priznati, da mi je nadvse zanimivo občasno spremljati razvoj in nadvse burno čustveno dinamiko svojih sonarodnjakinj in sonarodnjakov, kadar poteka kakršna koli razprava o politiki. V kateri je moč preučevati najrazličnejše mentalne, psihološke in psihične procese in pojave, kateri vnaprej onemogočajo kakršno koli obliko konstruktivno usmerjene odprte in transparentne razprave. V kateri je moč preučevati izrazito močen čustveni naboj, iracionalnost in najrazličnejše nezavedne projekcije, katere se prepletajo z analitično-razumskim načinom razmišljanja, ter na takšen način ustvarjajo nadvse plodna tla za porajanje najrazličnejših oblik iracionalnih in izrazito kaotičnih razprav. V katerih večina udeleženih posluša drug drugega, medtem ko se dejansko ne slišijo. Na osnovi njihovega nezavednega oklepanja njihovih subjektivnih in parcialnih razlag ene in edine 'objektivne resnice'. Pri čemer pa na nezavedni ravni nenehno pozabljajo, da se objektivna realnost razkriva v mnogoterosti in raznovrstnosti subjektivnih realnosti.

Opazovanje tovrstnih razprav me v določenem pogledu vedno znova spomni na sporočilno vrednost anekdote, v kateri so trije slepi modreci, vsak iz svojega zornega kota, preučevali slona ter se kasneje zapletli v nadvse burno dinamiko njihovih čustev, iracionalnosti in najrazličnejših nezavednih projekcij njihove razprave o tako imenovani: objektivni/stvarni naravi slona. Medtem ko na drugi strani tudi vsakič malo bolje razumem najrazličnejše intelektualne fundamentaliste, ki zagovarjajo načelo, da ima narod takšno vlado, kakršno si jo zasluži. V katerem se vsekakor nahaja več kot le zrno resnice.

A dejansko s preučevanjem najrazličnejših tovrstnih razprav zgolj utrjujem svoje strokovno in osebno prepričanje, da je potrebno v sklopu našega naroda še ogromno postoriti na področju njegove prosvete, izobraževanje in ozaveščanja najrazličnejših tematik na najrazličnejših področjih strokovnega preučevanja, udejstvovanja in delovanja. Kar še posebno velja za najrazličnejša področja, katera obravnavajo dejanske temelje sodobnih demokratičnih in pluralističnih družb. Upoštevajoč, da konstruktivno usmerjena odprta in transparentna razprava o dejanskih temeljih sodobnih demokratičnih in pluralističnih družb ter o tem na kakšen način lahko spoštovane predstavnice in predstavniki našega naroda začnejo aktivno sodelovati pri razreševanju najrazličnejših aktualnih družbenih problematik, s katerimi se sooča naš narod, v trenutni temi, iz takšnih ali drugačnih razlogov, ni uspela zaživeti, vas v bodoče ne nameravam na kakršen koli način nadaljnje 'obremenjevati' s to, iz vaše strani, nadvse 'nezaželeno' tematiko. Na osnovi česar se tudi do nadaljnjega umikam iz vaše, drugače nadvse simpatične, razprave o politiki.

Lep pozdrav,

KoryuBudo

Pozdravljeni,

Opazovanje tovrstnih razprav me v določenem pogledu vedno znova spomni na sporočilno vrednost anekdote, v kateri so trije slepi modreci, vsak iz svojega zornega kota, preučevali slona ter se kasneje zapletli v nadvse burno dinamiko njihovih čustev, iracionalnosti in najrazličnejših nezavednih projekcij njihove razprave o tako imenovani: objektivni/stvarni naravi slona. Medtem ko na drugi strani tudi vsakič malo bolje razumem najrazličnejše intelektualne fundamentaliste, ki zagovarjajo načelo, da ima narod takšno vlado, kakršno si jo zasluži. V katerem se vsekakor nahaja več kot le zrno resnice.

Lep pozdrav,

KoryuBudo

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Ti kot strokovnjak seveda točno veš kakšna je objektivna/stvarna narava slona.

Kaj je rilec in kaj rit.

In kaj pride ven na kakšnem koncu... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sing.gif

http://www.cosgan.de/images/midi/frech/k010.gif

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Janša zna blazno manipulirat z vlogo žrtve in demoniziranjem nasprotnika, na tem temelji njegova kariera praktično od samih začetkov. Brez negativiziranja nasprotnika in ustvarjanja fantomov (komunistične oblasti, povojnih pobojev) ne bi zmogel vzpostaviti svoje identitete.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...