Brezo 29. junij 2014 Prijavi Deli 29. junij 2014 Preden začenjate omenjat kitajčke, se najprej malo pozanimajte...številke so kao v dolarjih...če preračunam je to malo več kot 5 centov/ dan...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.tradingeconomics.com/china/wages Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 29. junij 2014 Prijavi Deli 29. junij 2014 http://www.mladina.si/157409/gregorja-viranta-zamenjal-bojan-starman/ Mayita, ... tole je malo napamet ane? Kako lahko proizvodnjo oken, vrat in montaznih his preselis na Kitajsko, mi itak ni jasno. V Alpini pa Starman ni ze dvajset, ko je Alpino prevzel je bila v rdecih stevilkah, pustil jo je pa sanirano brez velikih odpuscanj. Sploh mu pa to priznavajo tudi njegovi levi in desni politicni nasprotniki. Ne delam pa nobene reklame za njega, sem absolutno za zdravo skepso, o kateri je govoril Korybudo. Pac Starman mi je padel na pamet kot primer na lapanje, da so vsi enaki, pa da so vsi lopovi, pa da nihce ni naredil nic. Ceres glej jaz se ne grem otroških igrc sama si rekla da je rešil alpino,če si mislila pred dvajsetimi leti je brez pomena zdaj resnično,ker so v ozadju igrice se mi jih ne da razlagat, če pa ga že omenjaš kako dober je bil pol bi pa lahko v tem kontekstu tudi jankoviču dal pohvalo koliko delavnih mest je ustvaril in kaj je naredil iz merkatorja,jao pa na kakšni ravni se tukaj pogovarjamo, pa sej.....se mi ne dadrugače pa ja vse proizvodnje so šle na kitajsko in ne vem zakaj se ne bi dalo tudi recimo montažnih hiš itd....veliko montažnih hiš je itak prej prišlo iz tujine.....čeprav za jelovico nimam pojma,kaj se dogaja z njo..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 29. junij 2014 Prijavi Deli 29. junij 2014 KB,prav gotovo se lahko veliko naučimo iz teh lepih idej in misli filozofije Bude,lahko tudi povsem prevzamemo načela, ki si jih naštel ampak na koncu bomoše vedno to kar smo danes ob prebiranju teh misli!Kaj bi rad povedal je, da je čisto vseeno, če se naš trak, ki mu pravimo UM vrti v levo ali desno,na koncu po pretrgan in se bo znašel v _______!Čist logično kaj misliš kaj je naš smisel, smisel ČLOVEŠTVA? Pozdravljena domoljubka, Za začetek bi se vam želel najlepše zahvaliti za vašo javno izraženo dobrodošlico. Kar se zadeva najrazličnejših komentarjev različnih uporabnic in uporabnikov mojih objav, ko sem postal malo aktivnejši na tem forumu, vam ne bi bilo potrebno kakor koli pojasnjevati bodisi dinamike uporabnic in uporabnikov na tem forumov bodisi vaše sprejetje slednjih. Namreč kot sem že v eni od svojih predhodnih objav, v neki drugi temi na tem forumu, izpostavil je ena izmed največjih ovir, s katerimi se soočamo vsi zahodnjaki, ki smo postali doshuji, pri našem predstavljanju in seznanjanju naših razmišljanj ter znanj in učenj Koryu Buda širšim zahodnim javnostim v tem, da se navzven skoraj v ničemer ne razlikujemo od ostalih predstavnic in predstavnikov zahodnih družb. Medtem ko se navznoter od njih zelo bistveno razlikujemo tako v našem načinu razmišljanja, izražanja, delovanja... kot tudi v naših prepričanjih in verovanjih. Omenjene razlike v dokaj kratkem času postanejo nadvse očitne slehernemu zahodnjaku, ki se odloči spoznavati in preučevati Koryu Budo v celoti, torej skozi njegovo spoznavanje in preučevanje tradicionalnih borilnih veščin. Medtem ko je skozi posamezne razprave potreben bistveno večji obseg časa, da postanejo vsaj malo bolj jasne in transparentne. A s tovrstnimi ovirami se posamezniki kot sem sam prav v noben pogledu ne obremenjujemo kakor koli. Kajti v končni fazi se zavedamo, da se mora sleherni posameznik vedno prvo uspešno dokazati, za kar pa je vedno potreben določen čas. Na drugi strani pa smo posamezniki kot sem sam tudi indoktrinirani, da med drugim sledimo tudi naslednjemu aksiomu Buda: "Tisti/a, ki opravlja delo ni pomemben/na, pomembno je zgolj opravljeno delo." Omenjeni aksiom Buda med drugim tudi predstavlja enega izmed temeljev doktrine Koryu Buda tako imenovano: ne-doktrino. Kar pa se zadeva zaupanja je moje osebno prepričanje, da si mora sleherni posameznik slednjega zaslužiti z njegovimi dejanji. Pri čemer mora delovati v skladu s predhodno omenjenim aksiomom Buda ter za svoje vestno opravljeno delo ne sme pričakovati kakor koli v zameno. Pri slehernem svojem opravljanju določenega dela, za katerega se odloči, da ga bo opravil, pa mora iskreno, odkrito in brezpogojno slediti 21 aksiomov, katere je Miyamoto Musashi predal bodočim človeškim rodovom in generacijam, v njegovem delu: Dokkodo ("Pot kako lahko hodiš sam" ali "Pot Samostojnosti"):Ne obrni svojega hrbta najrazličnejšim Potem tega sveta.Ne spletkari zaradi iskanja fizičnih užitkov.Ne zanašaj se na kar koli.Sebe smatraj lahkotno, svet smatraj preudarno.Nikoli ne razmišljaj pridobitno.Ne obžaluj ničesar v svojem osebnem življenju.Ne zavidaj tujega dobrega ali zlega.Nikoli ne žaluj za katero koli potjo, od katere se moraš posloviti.Ne pritožuj se in ne bodi zagrenjen zaradi sebe ali drugih.Ne goji hrepenenja po ljubezni.Ne goji naklonjenosti.Ne goji upanja za svoj osebni dom.Ne goji hrepenenja po dobri hrani.Ne nosi s seboj starin, ki so bile predane iz generacije v generacijo.Ne posti se do te mere, da začne to fizično vplivati nate.Ne bodi naklonjen materialnim stvarem, vojaška oprema je ločena zadeva.Ko slediš Poti, ne zameri smrti.Ne želi si, da bi na stara leta posedoval dragocenosti ali fevda.Spoštuj bogove in Bude, a se ne zanašaj na njih.Četudi se moraš odpovedati življenju, se nikoli ne odpovej časti.Nikoli ne skreni s Poti borilnih veščin......................... Lep pozdrav,KoryuBudo Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 29. junij 2014 Prijavi Deli 29. junij 2014 Preden začenjate omenjat kitajčke, se najprej malo pozanimajte...številke so kao v dolarjih...če preračunam je to malo več kot 5 centov/ dan...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.tradingeconomics.com/china/wagesglej sej številko sem si izmislila čeprav verjetno ne glih za veliko,kokr jaz poznam vsaj v nekaterih delih kakšne so delovne razmere tam,da ljudje kar v nekaterih fabrikah spijo da na koncu meseca sploh kaj prinesejo domov..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 29. junij 2014 Prijavi Deli 29. junij 2014 Zdaj pa na domače dogajanje:Spremljate kaj Volitve 2014?Bo Cerar stara nova liberalno usmerjena SLO z prizvokom etičnega? Sicer sem slišal,da je odličen in fair profesor na pravni, samo kaj to pomeni na političnem parketu?Vse drugo je zrelo za pod preprogo...Dejstvo je, da se je začelo na veliko prodajati državno premoženje tujcem, kar je znak,da k nam prihaja kapitalizem, ki bo iz nekaterih naredil neznosno bogate reveže, zvečino pa se bo brcalo nogomet...Kaj priporočate, kaj bi sami naredili? Ali nebi, če mislite, da še večina živi precej dobro.LE zakaj je vedno vse isto, status quo že 10K let, kaj delamo napačno!!! 1 Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 29. junij 2014 Prijavi Deli 29. junij 2014 Rabita sodnika?glej sej številko sem si izmislila čeprav verjetno ne glih za veliko,kokr jaz poznam vsaj v nekaterih delih kakšne so delovne razmere tam,da ljudje kar v nekaterih fabrikah spijo da na koncu meseca sploh kaj prinesejo domov..... Mayita.... katero delavno mesto je pa rešil Jankovič? Tisto, ko je njegovo podjetje dobivalo javni denar za gradnjo Stožic, najemalo pa podzivajalce, ki jih ni plačevalo? Da so ljudje delali samomore, propadala podjetja? In ja, pred dvajsetimi leti se je Alpina znašla pred izgubo jugo trga, kot marsikatero drugo podjetje in nekateri so znali iz tega kaj naredit. Menda nisi mislila, da je v vseh treh firmah bil prejšnji teden? In o čem sploh govoriš.... a nisi rekla, da veš iz prve roke? Sploh pa ne vem, kaj te je zdaj tako prizadelo.... moje mnenje o volivcih Jankoviča? Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 29. junij 2014 Prijavi Deli 29. junij 2014 Ceres glej jaz se ne grem otroških igrc sama si rekla da je rešil alpino,če si mislila pred dvajsetimi leti je brez pomena zdaj resnično,ker so v ozadju igrice se mi jih ne da razlagat, če pa ga že omenjaš kako dober je bil pol bi pa lahko v tem kontekstu tudi jankoviču dal pohvalo koliko delavnih mest je ustvaril in kaj je naredil iz merkatorja,jao pa na kakšni ravni se tukaj pogovarjamo, pa sej.....se mi ne dadrugače pa ja vse proizvodnje so šle na kitajsko in ne vem zakaj se ne bi dalo tudi recimo montažnih hiš itd....veliko montažnih hiš je itak prej prišlo iz tujine.....čeprav za jelovico nimam pojma,kaj se dogaja z njo..... To preprosto NI RES. To nikakor ne velja za vse proizvodnje, le za čisto določene panoge, npr. tekstilno industrijo. Na Kitajsko ni šla (in tudi ne kaže, da bo), na primer, farmacija, metalurgija, niti lesnopredelovalna industrija - v Sloveniji imamo na tem področju zelo uspešnega izdelovalca lesenih hiš Lumar, ki tudi ogromno izvaža in to po visokih cenah! Pretiravanje in posploševanje tudi ni ravno znak visokega nivoja razprave. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 29. junij 2014 Prijavi Deli 29. junij 2014 Tudi res, saj mešanica smo, hibrid!po 1000 letih življenja pod okriljem germanov, bi težko rekel koliko procentov smo še slovani ... Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 29. junij 2014 Prijavi Deli 29. junij 2014 ceres vse to vem zato pravim da so vsi glih.....jankovič je z merktorjem ustvaril veliko veliko delvnih mest samo to sem rekla....mura je pred štirinajstimi dnevi zprla svoja vrata......za kar nekj delavcev.....in ja točno tako pretiravanje in posploševanje ni visok nivo razgovora zato se tudi ne grem teh brezveznih igric.in tukaj sploh ne bom razpravljala več.jaz itak sem povedala vsi držijo skupaj čeprav vi mislite da ne in so zelo organizirana mafija in si brez veze skačete v lase,ker n koncu kogarkoli boste volili bo itak tisti na oblasti k ga bodo oni določili..... mene samo zanima kdo bo dal službo današnjim doktoriranim ljudem ali tehnikom ali komurkoli.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
KoryuBudo 29. junij 2014 Prijavi Deli 29. junij 2014 KB,prav gotovo se lahko veliko naučimo iz teh lepih idej in misli filozofije Bude,lahko tudi povsem prevzamemo načela, ki si jih naštel ampak na koncu bomoše vedno to kar smo danes ob prebiranju teh misli!Kaj bi rad povedal je, da je čisto vseeno, če se naš trak, ki mu pravimo UM vrti v levo ali desno,na koncu po pretrgan in se bo znašel v _______!Čist logično kaj misliš kaj je naš smisel, smisel ČLOVEŠTVA? Pozdravljen none, Kar se zadeva vaše zgoraj citirane objave se z njeno vsebino žal ne morem strinjati. Kajti ljudje se kot celota tako v psihološkem kot tudi psihičnem smislu primarno spreminjamo prav na osnovi naših izbir v odnosu do naših osebnih in strokovnih mnenj, stališč, pogledov, razlag, razmišljanj, idej, razlag posameznih vrednot in vrlin... ter prepričanjih in verovanjih. Prav tako se tako v psihološkem kot tudi psihičnem smislu nenehno spreminjamo s sleherno novo izkušnjo, izkustvom ali na novo pridobljenim znanjem, učenjem ali na novo osvojeno veščino, sposobnostjo. Kakor se tudi nenehno tako v psihološkem kot tudi psihičnem smislu spreminjamo preko najrazličnejših naših interakcij tako z ostalimi ljudmi, živalmi, rastlinami, neživimi predmeti... kot tudi z okoljem, v katerem se trenutno nahajamo. Vse okoli nas je na nek način živo in sveto ter nenehno spreminjajoče. V kolikor resnično verjamete v to, kar ste v zgoraj citirani objavi zapisali, lahko z vami zgolj sočustvujem, saj mora biti vaš svet nadvse tog, rigiden, brez slehernega globljega smisla in mrtev. Kar bi pomenilo, da se počutite nadvse odtujene tako od soljudi, živali, rastlin... kot tudi od celotnega stvarstva/narave. Po drugi strani pa bi se tudi ravno takšen posameznik ukvarjal z vprašanjem kaj je smisel človeštva. Odgovor na večno eksistencialno vprašanje o smislu obstoja tako posameznika samega kot tudi celotnega človeštva in stvarstva se nahaja v posameznikovem postopnem ozaveščanju prvih treh primarnih orodij njegovega sebstva: arhetip numine, neposredno izkustvo nečesa in dvom. Posameznikovo postopno ozaveščanje prvih treh primarnih orodij njegovega sebstva v sklopu analitične in globinske psihologije označujemo s strokovnim pojmom: deflacija jaza. Pri čemer se moramo zavedati, da bo odgovor za slehernega posameznika na omenjeno vprašanje drugačen in namenjen izključno njemu osebno. Enoznačni in splošni oziroma univerzalni odgovori na tovrstna eksistencialna vprašanja preprosto ne obstajajo. Kajti objektivna realnost se razkriva skozi mnogoterost, mnogovrstnost, raznoterost in raznolikost subjektivnih realnosti. "Without change something sleeps inside us, and seldom awakens. The sleeper must awaken." Frank Herbert, Dune "For what do you hunger, Lord? Moneo ventured."For a humankind which can make truly long-term decisions. Do you know the key to that ability, Moneo?""You have said it many times, Lord. It is the ability to change your mind." Frank Herbert, God Emperor of Dune Spoštovani none, svet je točno takšen v kakšnega si izberemo verjeti. Vse se vedno začne in konča z našo osebno izbiro, osebno voljo in osebno vero. Brez vere človek ne more ničesar doseči ter je obsojen na večni neuspeh in postopni propad. V kaj človek verjame pa je izključno v domeni njegove osebne izbire in osebne volje. Prav tako lahko človek na osnovi njegove osebne izbire in osebne volje kadar koli želi spremeni v kaj želi verjeti. Za sam konec bi vam želel zastaviti le še naslednje nadvse preprosto vprašanje, na katerega si odgovorite sami pri sebi: "V kaj vi osebno verjamete?" Lep pozdrav,KoryuBudo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 29. junij 2014 Prijavi Deli 29. junij 2014 po 1000 letih življenja pod okriljem germanov, bi težko rekel koliko procentov smo še slovani ...Germanov? A misliš avstrijce? A so avstrijci germani? Avstrijci imajo neprimerno več slovanske krvi, kot germanske, prav tako imajo več keltske krvi, kot germanske. V osnovi pa je avstrija (vshodna dežeja) nižina ob Donavi, danes razdeljena na zgornjo in spodnjo avstrijo, ki so jo osvojili bavarci. Pa tud bavarci so mešanci med kelti, germani in slovani. Mislm, a je po tvoje črnc, ki je rojen v nemčiji in govori nemško german, al je črnc. A so avstrijci zato, ker govorijo nemško, germani? Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 29. junij 2014 Prijavi Deli 29. junij 2014 Zelo izčrpno si to zapisal KoryuBudo,tudi sam menim, da je največja napaka naših voditeljev prav ta, da nas rinejo nekam kam ne spadamo.Še posebej MI Slovenci, ki niti nisem tako zelo prepričan,da spadamo v čisto skupino "slovanov". Verjetno smo nek hibrid, ki z svojo specifiko nikoli niživel v ekstremih.Predsem je izredno škodljivo (ne bom napisal napaka, ker eni to delajo zavedno in načrtno, in ne po pomoti) da nas rinejo med južne slovane. Predvsem zato, ker mi spoadamo med zahodne slovane, in smo bili skozi vso zgodovino tudi povezani z zahodnimi slovani (jantarna pot med jadranom in baltikom) dokler bavarci niso osvojili nižine ob donavi in jo poimenovali vshodna dežela (oster reich). Čehi, na primer, so ponosni, da so poleg slovanske tudi keltske krvi (boemi) in in česko (brez moravske) imenujejo boemija. Pri nas pa širjo neko bebavo teorijo o prihodu slovanov v šestem stoletju, ko naj bi prišli slovani in pobil vse staroselske kelte. Teorijo, ki so se jo izmislili veliko-neški nacionalisti, da bi upravičili svoj pohod do jadrana, in so jo prevzel tud rusi, da bi opravičeval pan-slavizem pod ruskim vodstvo, in jo še vedno zagovarjajo jugoslovenarsko usmerjeni slovenci, da upravičujejo, da so nas zbasal med južne slovane. Predvsem pa slovenci, za razliko od vseh drugih jugoslovanov, nismo dinaridi (pripadniki dinarske rase), ampak osrednje evropejci, in naša mentaliteta ni toliko različna od ostalih jugoslovanov, ker bi bil tolk močn germanski vpliv, temveč zato, ker v sloveniji ni vpliva hamidov (severno afriški narodi in arabci), kot na balkanu. Predvsem pa veliko-neška nacionalistična zgodovina ne priznava, da so bili veneti (zahodni) slovani, ker je bila venetska kultura svoje čase bolj razvita od germanske, poleg tega pa so veneti današnje območje med padom in donavo naselili že okrog 1300 let pred kristusom, in so prvi staroselci na našem območju, katerih potomci smo tako slovenci, kot v veliki meri tud avstrijci. Kelti so seveda prišli kasneje, in se asimilirali. Da ne omenjam benečije - veneto - ki še danes nosi me po venetih. Poleg tega pa je slovenščina med vsemi evropskimi jeziki najbližja sanskrtu, ki je pra indo - evropejski jezik. Slovenščina ima med slovanskimi jeziki največ ujemanj z vsemi ostalimi slovanskimi jeziki (so primerjal slovanske jezike vsakega z vsakim) in ohranjeno dvojino iz prastarih časov. 1 Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 29. junij 2014 Prijavi Deli 29. junij 2014 ..kot bi bral pokojnega Andreja Bajuka...živelv tujini in nato prišel pametovat in pomagat zahebat matično državo..http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gifSlovenijo ni zajebal Bajuk, ampak politični nasledniki KPS in njihovega podnladka ZSMS s svojimi sateliti. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 29. junij 2014 Prijavi Deli 29. junij 2014 Slovenijo ni zajebal Bajuk, ampak politični nasledniki KPS in njihovega podnladka ZSMS s svojimi sateliti.pomagal dečko, beri bolj počasi..se pa strinjam z napisanim, le da so bili vsi skupaj povezani z enim samim interesom - okoristiti samo sebe http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 29. junij 2014 Prijavi Deli 29. junij 2014 KoryBudo, z najvecjim uzitkom sem se spomnila tega dela nase zgodovine, ki ste ga osvetlili. Ne vem, kako zgleda lekcija zgodovine v osnovni in srednji soli danes, ko sem jaz hodila v solo, je izgledalo, da se je zgodovina Slovencev zacela na Cebinjah leta 1937, skoraj koncala leta 1980 s smrtjo velikega voditelja,To je v skladu z marxistično ideologijo, ki uči, da je vsa zgodovina zgolj priprava na komunizem, ki je končni cilj in smisel in kot tak opravičuje vsa sredstva, z masovnimi likvidacijami vredhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sad.png Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 29. junij 2014 Prijavi Deli 29. junij 2014 ceres vse to vem zato pravim da so vsi glih.....jankovič je z merktorjem ustvaril veliko veliko delvnih mest samo to sem rekla....Merkator je prevzel živila naklo, pa emono, loko in še več drugih slovenskih trgovcev. Zato pri povečanju števila zaposlenih v merkatorju ni šlo za nova delovna mesta, ampak prenešena iz trgovskih podjetij, ki jih ni več. Povedano drugače, kredit, ki ga je dala banka, in ki bi lahko ustvaril nova delovna mesta, je šel predvsem za prevzeme! Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 29. junij 2014 Prijavi Deli 29. junij 2014 Kar se pa domobrancev tiče - kolikor so bili množični poboji grozodejstvo in čeprav so bili vmes v manjšem delu tudi civilisti, se jih sistemsko gledano ne more enačiti z Indijanci (kolikor bi to Regovec želel), ker so bili od okupatorja financirana vojska, ki se je borila proti tistim, ki so se branili pred okupatorjevim genocidom. Tiste, ki jih je okupator napadel in koloniziral, lahko primerjamo z Indijanci, tiste, ki so pomagali okupatorju, pač ne moremo. To so zgodovinska dejstva. Domobranci so hitlerju po sili razmer prisegli leta 1944, drugače bi bili njihovi voditelji likvidirani, ostali pa poslani na vshodno fronto, komunisti pa so bili najtesnejši nemški sodelavci že pred napadom nemčije leta 1941, saj so aktivno delovali pri demoralizaciji jugoslovanske kraljeve vojske, in so bili skupaj z hrvati in bošnaki, ki jim je hitler dal marionetno NDH, glavni razlog za hiter zlom jugoslovanske vojske. In so potem tudi na vse načine podpirali in slavili nemce, dokler ni hitler napadel sovjetsko zvezo, potem pa so šli v boj proti nemcem, ampak očitno ne zato, ker bi bili proti nemški okupaciji slovenije, ampak zato, ker je hitler napadel sovjete, kar pa ni bilo v interesu komunistične internacionale. Poleg tega so komunisti izvajali kriminalne likvidacije proti vem, ki so bili proti uvedbi komunizma sovjetskega tipa v sloveniji. Kakšen pa je bil ta komunizem sovjetskega tipa, si pa lahko mal pogledate v zgodovinskih virih. Drgače pa so se domobranci razvili iz vaških straž, katerih namen je bil zagotavljati varnost pred komunističnimi terorističnimi kriminalce, ki so zaceli pobijati vse nasprotnike uveljavitve komunizma v sloveniji. In teh likvidacij ni bilo malo. 1 Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 30. junij 2014 Prijavi Deli 30. junij 2014 Grozljivo je, kako ljudje reagiramo, kadar nam sovraštvo, do posameznika, naroda, religije, politične barve, zamegli um in ostale čute.kadar recimo tkole prebiraš forume, se ne moreš načudit, kakšne kazni bi ljudje izrekali, če bi imeli možnost..Ko to bereš, ti je recimo jasno, kako lahko uglajen nemški gospod srednjih let z družino, zaposlen v Auschwitzu, takole vestno, brez moralnih zadržkov opravlja svojo nalogo morilca otrok žensk.... Saj je normalno, Judje so, oni so pa... bla,..... bla.... In tako polovica in več Slovenije, zaradi golega sovraštva do vodje SDSa ploska obsodbi .In se ne vpraša, ali je ta sodba, mislim, poštena, ali je pošteno, da vrhovno sodišče zavlačuje z izrekom sodbe, ker seveda, lahk si vzame cajta koker če, čeprav mora odločit samo o par spornih točkah ne o sami vsebini... ergo , dovolj mu je prebrati samo stran ali dve.. in zato, bo sedaj rabilo mesec dni ali več.. glih pred volitvami.. Evropska ljudska stranka je Slovenijo že opozorila, na nedopustnost takega ravnanja.. Sodi, presodi, če misliš da je v redu, sodbo potrdi, a ne se jajcat... ker tole bo vse stalo davkoplačevalce, in ne Branislava Maslešo. Mislim, a obstaja še kdo v tej državi, ki se vpraša, kaj pa če, bi jaz bil na njegovem Janšinem mestu.. Zgleda da ne.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 30. junij 2014 Prijavi Deli 30. junij 2014 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png a so ljudje, ki živijo tukaj in govorijo slovensko res čisti slovenci ... ?bodi resen no ...preveč se ukvarjaš s čisto raso ... in najbrž bi se prestrašil samega sebe, če bi vedel kakšen mišling si ti ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pngNo pred drugo svetovno vojno so večinoma bili. Predvsem po zaslugi bitke pri Sisku leta 1593 pred dobrimi 420-imi leti. Vsekakor pa se s tem ne sme opravičevati namernega izvajanja etnocita nas slovenci, in ustvarjanja neke nove bosne v sloveniji. Sicer pa nisi razumu poante, itak sem v grobem opisal, da je prihajalo do mešanja, ampak smisel povedanega je nekak v tem, da smo slovenci veliko bolj sorodni avstrijcem kot bosancem in srbom, ampak ne zato, ker naj bi bil pri nas močen vpliv germanstva, kot ti in tebi podobni lažno razlagate, temveč zato, ker je v bosni in srbiji zlo močan vpliv turkov !!! In to ne glede na jezik, ki se govori. Mimogrede, kje pa so masovno hodili na koncerte Avsenikov, v bosni, srbiji, makedoniji in hrvaški, ali v avsriji, na bavarskem in v švici? Kot pravjo, so največje bogastvo vsakega podjetja človeški viri, prav tako pa tudi vsake države. Tukaj se dela razlika. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 30. junij 2014 Prijavi Deli 30. junij 2014 D komunisti pa so bili najtesnejši nemški sodelavci že pred napadom nemčije Emanuel, moj komentar se sploh ni nanašal na komuniste, niti z besedo jih ne omenja. Omenjala sem tiste, ki jih je okupator napadel in koloniziral - s tem je bil mišljen celoten slovenski narod. Dokler ne bo razumevanja, da je okupacija slovenskega naroda bila temeljni razlog za vse nadaljnje dogajanje, da so vse delitve naroda posledica te okupacije (in preteklih koloniziranj), da smo Slovenci delili žalostno usodo mnogih koloniziranih ljudstev, pri katerih prihaja do notranjih delitev in sporov, do takrat bodo te notranje delitve in spori ostajali. Drug problem je tvoje poznavanje zgodovine, ampak res se mi več ne da na to temo. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 30. junij 2014 Prijavi Deli 30. junij 2014 Emanuel, moj komentar se sploh ni nanašal na komuniste, niti z besedo jih ne omenja. Omenjala sem tiste, ki jih je okupator napadel in koloniziral - s tem je bil mišljen celoten slovenski narod. Dokler ne bo razumevanja, da je okupacija slovenskega naroda bila temeljni razlog za vse nadaljnje dogajanje, da so vse delitve naroda posledica te okupacije (in preteklih koloniziranj), da smo Slovenci delili žalostno usodo mnogih koloniziranih ljudstev, pri katerih prihaja do notranjih delitev in sporov, do takrat bodo te notranje delitve in spori ostajali. In kdo je uzrupiral popolno oblast znotraj pritiimperialistične fronte in kasneje OF? Vso oblast so imeli komunisti, ki so bili del komunistične internacionale in katerih cilj je bil vspostavitev komunizma sovjetskega tipa. Zato so partizani tudi izvajali likvidacije nad vsemi, ki so bili antikomunisti. Kdor je bil partizan, se je boril hočeš nočeš, vede ali nevede, tudi ali predvsem za vspostavitev komunizma sovjetskega tipa!!! Finta je bila preprosta, parkrat so res ustrelil proti nemcem, potem pa rekl, kdor je proti nam, je za nemce, in večinoma je pri nas potekala državljanska vojna, ki so jo začeli komunisti, razlog za vse nadaljnje dogajanje, vse delitve naroda je posledica tega, da so eni bili za vspostavitev komunizma sovjetskega tipa (poglej si, kako je to izgledal) in so začel z likvidacijam, eni pa proti. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 30. junij 2014 Prijavi Deli 30. junij 2014 Emanuel, moj komentar se sploh ni nanašal na komuniste, niti z besedo jih ne omenja. Omenjala sem tiste, ki jih je okupator napadel in koloniziral - s tem je bil mišljen celoten slovenski narod. Dokler ne bo razumevanja, da je okupacija slovenskega naroda bila temeljni razlog za vse nadaljnje dogajanje, da so vse delitve naroda posledica te okupacije (in preteklih koloniziranj), da smo Slovenci delili žalostno usodo mnogih koloniziranih ljudstev, pri katerih prihaja do notranjih delitev in sporov, do takrat bodo te notranje delitve in spori ostajali. Drug problem je tvoje poznavanje zgodovine, ampak res se mi več ne da na to temo. Če prav razumem, ti smatraš tudi, članstvo EU, kot koloniziranje, med tem ko smo edino v SFRJ bili svobodni, od tu, pa da nisi komunistka in ne omenjaš komunizem, je glih toliko verodostojnosti, kot če bi nam Domoljubka zatrdila da voli SDS. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 30. junij 2014 Prijavi Deli 30. junij 2014 pa da navmo skoz zapadal v zgodovino, o kateri si nikoli ne bomo edini..Kaj menite o prodaji Mercatorja Agrokorj? Predvsem dajem naslednje iztočnice 1. ali bo odpuščanja več ali manj kot bi ga izvedel slovenski ali kak drug Nehrvat2. ali bodo dobavitelji še bolj stisnjeni v kot kot so sicer že bili doslej3. Zakaj se je za nakup Mercatorja zanimal od začetka le Agrokor in en anonimen sklad, ne pa tudi kakšna primerljiva trgovska veriga, kaj so o Mercatorju vedeli, česar mi ne vemo? 4. A je Janša kriv?5. kdo bo odgovarjal za razliko v kupnini 170 prej 85 zdaj? 1 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 30. junij 2014 Prijavi Deli 30. junij 2014 Ker nisem prav pogosto v tej temi, mi je ušlo nekaj postov še na temo genocida Indijancev, Aboriginov in drugih podobnih ljudstev. Se mi pa zdi zadeva kar pomembna, pa še povezuje se Picovim postom mal nazaj. Torej, dejstvo je, da je bilo uničevanje Indijancev načrtno in sistematično in se je nadaljevalo še več kot stoletje po tem, ko so bili vojaško poraženi. O tem je, na primer, pisal neposredno po svojih opažanjih, ker je bil del tega sistema, španski dominikanski menih in kolon Bartolomeo de las Casas. V Severni Ameriki so se še v 19.stoletju, ko so evropski priseljenci že zdavnaj vojaško premagali Indijance in se naselili na njihovi zemlji, dogajali množični poboji (npr. znani poboj pri Ranjenem kolenu) in selitve Indijanskega civilnega prebivalstva v koncentracijska taborišča, kjer so životarili in umirali v skrajno bednih razmerah. Kako in zakaj se je to dogajalo? Odgovor se skriva v temle Picotovem odstavku: Grozljivo je, kako ljudje reagiramo, kadar nam sovraštvo, do posameznika, naroda, religije, politične barve, zamegli um in ostale čute.kadar recimo tkole prebiraš forume, se ne moreš načudit, kakšne kazni bi ljudje izrekali, če bi imeli možnost..Ko to bereš, ti je recimo jasno, kako lahko uglajen nemški gospod srednjih let z družino, zaposlen v Auschwitzu, takole vestno, brez moralnih zadržkov opravlja svojo nalogo morilca otrok žensk.... Saj je normalno, Judje so, oni so pa... bla,..... bla.... ... saj je normalno, saj so samo eni divjaki, manj razviti. V tem je rasizem, v tem je "moralno dovoljenje" za genocid, in to sistematičen in načrten genocid. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 30. junij 2014 Prijavi Deli 30. junij 2014 Ker nisem prav pogosto v tej temi, mi je ušlo nekaj postov še na temo genocida Indijancev, Aboriginov in drugih podobnih ljudstev. Se mi pa zdi zadeva kar pomembna, pa še povezuje se Picovim postom mal nazaj. Torej, dejstvo je, da je bilo uničevanje Indijancev načrtno in sistematično in se je nadaljevalo še več kot stoletje po tem, ko so bili vojaško poraženi. O tem je, na primer, pisal neposredno po svojih opažanjih, ker je bil del tega sistema, španski dominikanski menih in kolon Bartolomeo de las Casas. V Severni Ameriki so se še v 19.stoletju, ko so evropski priseljenci že zdavnaj vojaško premagali Indijance in se naselili na njihovi zemlji, dogajali množični poboji (npr. znani poboj pri Ranjenem kolenu) in selitve Indijanskega civilnega prebivalstva v koncentracijska taborišča, kjer so životarili in umirali v skrajno bednih razmerah. Kako in zakaj se je to dogajalo? Odgovor se skriva v temle Picotovem odstavku: ... saj je normalno, saj so samo eni divjaki, manj razviti. V tem je rasizem, v tem je "moralno dovoljenje" za genocid, in to sistematičen in načrten genocid. Bila tam in komaj preživela al kako? vse to dragi moji so zgodovinski zapiski, neobjektivnih zgodovinarjev, tisti, na zmagovalni strani so seveda dobil domicil v učbenikih, tisti poraženi, pa imajo ustna izročila, ki zaidejo med njihove simpatizerje ali redke ljudi, ki se z njih tegobami imajo voljo ali željo ukvarjati Tako imamo v Sloveniji kot povsod drugod zmagovalno zgodovino in zgodovino poražencev, In žal jaz že nekaj desetletij zgodovine ne enih ne drugih ne obrajtam več, tudi živih prič, glede na moja izkustva o subjektivnem poročanju o enem dogodku iz več subjektivnih pogledov, ne jemljem resno, dokler niso sposobne, a niso, priznati tudi svoj delež krivde, oziroma izgube...oziroma ne pretiravati čisto v vsaki zadevi, če jim je v korist ali škodo. tako jaz bi s tem počasi zaključil, ker meni se pa resnično več ne da pričkati z ljudmi, ki imajo vedenja iz učbenikov oziroma od še živečih subjektivno pogojenih izpovedovalcev pričevanj ki niso njihova. Nasvidenje v naslednji vojni.. do takrat pa dejmo stvari, ki se tičejo nas trenutno tu in zdaj.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.