Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LN Foruma 2

Marsa

Recommended Posts

• Komentarji 449
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

xsrcx Mateja - ne morem ti dovolj nazorno povedati in pokazati, kako si me spravila v dobro voljo s svojim odnosom... xsrcx

:palec:

In jaz ne pozabim - se posebej pa ne dobrega.

Hvala za vse. x:Xx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Marsa...tako, kot pravi Aakhut...povej vsem jasno in glasno...

KLIKAJTE BANNERJE

to je edini način...da se vsaj nekaj zasluži...

in če bi vsak, ki pride na LN kliknil vsak dan vsaj nekajkrat... x^x

Mateja...cool...jaz sem pričakovala, da takoj, ko bo LN v novi obliki...bo treba nekaj plačati...

In zakaj ne, pravzaprav...

Astra

Per aspera ad astra

Marsa, življenje je kot kolo. Enkrat si zgoraj, nato pa spodaj. Na tehle forumih smo že obravnavali "naključja". Meni se je že večkrat zgodilo, da sem se znašel v povsem brezizglednem položaju, potem pa je nastopilo "naključje" in stvari so postale ponovno obvladljive. Prepričan sem, da se bo tudi tebi "zgodilo naključje" in da se bodo finančne težave razvozljale. Rešitev bo, morda bo prišla od tam, kjer to najmanj pričakuješ. Kot sem rekel - "naključje".

Marsa, zaupaj življenju! Pravkar smo praznovali jubilej LN in prepričan sem, da ni bil zadnji.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

aha

ja tole s sponzorji je treba bit pre...t previdn v epp ponudbah :eek:

glas ljudstva se hitro širi :palec:

jaa menim ,da bu treba res sponzorje najdet; bom kej probau na tem nardit in podučit :palec:

Dans je zanimiv dan; sem slišau že marsikej popularnega; naj se dan res konča popularno x:Dx

Sem kar žalostna postala zdele, ko sem prebirala te strani... Verjetno res vsi skupaj, ali večina jemlje -(mo) LN kar nekako samoumevno. Prav je, da si napisala Marsa svoje razmišljanje, čeprav tako zagrenjeno... .,prav gotovo ti je zdaj malo lažje, nam pa si malo 'odprla oči' in bomo verjetno začeli razmišljati tudi malo drugače ali se šele zdaj zavedli koliko nam pomeni LN. In kako lahko pomagamo... no, klikanje na bann erje pa res ni problem x;)x
strelka

Hvala vam, ej!

Kaj naj se recem? x:Ix

Najbrz ne bo placljiv... Forum... Skoraj ziher ne, no...

Saj v bistvu Forum soustvarjate obiskovalci - saj ce ne bi bilo vas, tudi foruma ne bi bilo..

Razmisljava tako kot prej, le da ne moreva vec vsega furati - kar se bo le dalo, bo zastonj... ce se bo dalo, bo se vedno vse zastonj.

To je zelo gibljivo in elasticno, zato natancne strategije ne moreva imeti in tako ne podajati...

Tako tudi se ne veva tocno, kako bova to resevala.

To z bannerji (da se klikajo) je sicer dbest, jasno, vendar najprej sploh morajo biti, tako ali tako pa je teh bannerjev itak premalo - samo stroskov (materialnih, najino delo in cas ni steto in tudi ne najini ostali stroski, ki so povezani z delom na LN) je cca 70 000 sit ali vec mesecno...povprecno pa LN z bannerji ne zasluzi toliko - ker slednji so ali niso. Slovenski oglasevalski prostor je majhen, poleg tega pa nimava sredstev za promocijo, pa se reklamirava skoraj izkljucno po sistemu 'Dobro blago se samo hvali', pa potem v primerjavi z nekaterimi nimava sans.

To je vse povezano s cashem...

Vsebina je avtorska, na velikem stevilu portalov pa ni, ampak gre za iskalnike ali pa je zbrana vsebina drugih avtorjev - z dovoljenjem ali brez, to zdaj ni predmet... pa je veliko lazje ustvariti velik portal s cashem in z vsebino drugih avtorjev, ki jo imajo ze lepo prikladno zbrano nekje - prav za tele prve...

Pa potem laufa, tudi se tam potem raje oglasuje, ker je 'vecji portal'...

In tako dalje...

Sicer pa je forum zelo majhen del LN (priblizno 10%) in ljudje, ki sodelujejo tu, itak v bistvu ze s svojim sodelovanjem na forumu dajo dolocen doprinos...

Tako da, kot je po eni strani to lepo in ganljivo in sva nadvse hvalezna za taksen odziv, je pa vendarle to veliko premalo... Ce bi 100 ljudi na forumu dalo 1000 sit, je to zelo majhna kapljica v morje - tako bova prisiljena obvladati si nek drug vir...

Ali bo zdaj to sponzriranje (das, kolikor zelis), ali neka majhna clanarina recimo za dobo pol ali enega leta... Morda pa bo cash prinesla ze Lunca in predvsem osebni horoskop.

To bo npr. placljiva usluga - Osebni horoskop. Razlaga. Izracun pa bo, ce se bo le dalo, se vedno zastonj - je ze narejen in celo online. Osnovni... Ono bo pa treba kupit -to bazo- in stane nevemkoliko francoskih frankov... in morda bova nekako 'zbirala prednarocila' za osebni horoskop - racunalniski izpis, a moji texti... tako da bo prav vse, pro in vse... texte sem ze zdavnaj (pred 2 leti) napisala, Mala sola je bila prvotno misljena za to, potem sva dala to pac gor, sicer pa so vse razlage... vendar je treba te loge nekatere pac kupit - sicer sva najela tudi programerja, ki nama to pedena, in ga tudi placujeva vsak mesec - kot tudi najem serverjev....

V bistvu gre tudi za sledece: nikakor ne moreva obnoviti Luninega neta, ker preprosto ni casa. Casa pa ni tudi zato, ker se morava vmes ukvarjati se z drugimi zadevami, da dobiva nekaj casha...

Tako da pravzaprav ravno za sajt, ki je najbolj najin, jedro tegale prostora in srce, sam LN, ki imava zanj ze narejeno vso astrolosko tekstovno bazo, vitamini so ze zdavnaj napisani, hrana, vse zivo, - do tega sploh ne prideva, ker se ukvarjava z drugimi stvarmi...

To je pa seveda vse skupaj itak teoreticno - ker vmes pa se lahko nenazadnje tudi skuriva.... Tole delo, ki ga midva tukaj delava, je delo, ki bi ga recimo 4 ljudje vsakodnevno opravljali 8-10 ur- 7 dni na teden.

Midva pa sva dva, pa delava 15 ur na dan - 7 dni na teden...

Morda pa bo ta scenarij: obvladava sponzorje, vse zalaufa, LN zacne nosit nemarno casha... a midva pa itak predhodno rikneva... ne uzijeva plodov svojega dela...

Morda pa naju bodo potem nekoc opevali kot velika umetnika in... ... morda pa tedaj ti termini sploh ne bodo vec aktualni...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Nocem bit egoist in zato ne bom rekla, da ne ukinjat...

Ker vaju itak ful obcudujem, da sta se spravla naredit nekaj tako velikega in zahtevnega in se zraven se zavedala, da ni nujno, da bosta imela kaj od tega.. materialno gledano. Pa to, da se pac od pozitivne energije, kakorkoli ze, ne da zivet., ceprav se lepo slisi...

Tud ne bom kej prevec ponujala svojih uslug... se zadnjic, ko sem jih, na koncu koncev ni bilo skoraj nic z mano in me tisti teksti se vedno cakajo na desktopu, da si vzamem cas zanje. In ne morem rect, da ga kdaj vmes nisem imela...

Samo to bi rekla... kul sta, obcudujem vaju, pa Lunin net tudi. Je postal en del mene.. vcasih bolj, vcasih manj... In je ena redkih stvari, pri katerih sem vztrajala vec kot par mesecev... In veliko sem se naucila tukaj gor...

Tko da, ce bo se ali pa ne vec... meni veliko pomeni.

x:Xx

Aliana

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Hoj, Aliana! x:)x

Levi ste se nekako ful dobro vklopili na forum, kar vsi, ki se vas takole iz glave spomnim... Ti pa si vedno 'in', ko je za kaj dobrega.

Nic hudega, ce se nisi onega - pravzaprav se boljse - ker itak nisva in ne bi stigla vsega - iz vseh zgoraj napisanih razlogov...

Stekam - saj tudi sama ne maram obveze.

Tole pa... je tako naneslo - z LN.

Midva sva v bistvu ze koledarcek delala nekako 'zaradi folka', ki sva ga nanj navadila. Potem pa je edino smiselno bilo to dat se na net, pa se je zgodil LN - potem pa je slo kot kepa, ki se vali...

Filozofija pa je vseskozi enaka - da bi bili vsi zadovoljni, nic ne de, ce midva s toliko manj... A zdaj pa preprosto sam LN zahteva tole 'hrano' - midva se vedno ne, midva se vedno goniva na zrak... vendar prostor na serverju pa adsl pa ne bova placala s pozitivno energijo in vsem...

Ja, ja... zoprno...

Samo ce pogledas... se trdnejsi in z veliko vec budgeta so 'klonili' - medtem ko so propadali cajtengi, revije, tv hise in ostallo, je Lunin koledarcek ze 12 let na broju, dostopen (smesna cena)... samozalozba - podnajem - se pravi okoli 12 - 15 000 dem letno samo za LK in za najemnino (k sreci in hvala res Bogu se je to obdobje s temi strasnimi najemninami za nas koncalo, kajti nismo vec podnajemniki... sicer pa je res gaganje vse skupaj...)...

Da ne govorim o tem, da LK zahteva ful fizicnega dela - kaj dela, tezkega garanja - onega, ki nese skatlo 60 koledarckov v vale novak po celi miklosicevi, kot sama vsako leto nosim, castim pir.

:)

Picasso

Ma, Aakhut - tistega, ki takole dobrovoljno nese tudi brez pira, pa prav z veseljem castim pir! x^x

x;)x

velja potem - smo na zvezi decembra... ;)

Picasso

Draga Marsa,

najprej ti seveda čestitam za obletnico in triletno delovanje LN,

no, pa še za nov forum, hkrati pa ti ponovno

izražam moje spoštovanje do vajinega dela.

Tako po vsebinski plati kot tudi po obsegu.

Nekako te razumem, zato se tudi oglašam.

Pride trenutek ko pregorimo.

Ko se zdi, da nagrada še zdaleč ni primerna vložku,

ki ga vlagamo v neko stvar.

Tule pri tebi gre za denar.

Si pa nekje vmes omenila tudi zahvale in pohvale.

Skratka sama nagrada se zdi premajhna.

Dostikrat niti sami ne vemo točno kakšna naj bo ta nagrada,

le neko praznino in razočaranje občutimo ob tem.

Dostikrat potem iščemo krivce v zunanjih okoliščinah in

drugih ljudeh. Pa večino krivcev sploh ni.

Ker je odgovor preprost, enostavno pregorimo.

No, na srečo to stanje ne traja večno.

Kmalu se naše moči obnovijo in lahko vidimo

nove rešitve tako kot piše bigM.

Ne vem, glede denarja, veš, da je moje stališče malo drugačno.

Pogumno računaj svoje storitve, več kot dovolj kvalitetne so.

In brez dvoma bo tisti, ki bo plačal dobil povrnjeno več

kot bo vrednost denarja.

O tem, mislim, da se tukaj strinjajo vsi, saj o kvaliteti ni dvoma.

Pa saj nekaj si že začela z Lunco in nekaterimi storitvami.

Priporočam ti, da v to zakorakaš še bolj pogumno,

še bolj brez strahu. Predvsem s tvojimi avtorskimi izdelki

in storitvami, od tega boš imela tudi največ zadovoljstva.

Ko pregledjuem tudi tuje www strani vidim, da je to čisto običajno.

In da na veliko oglašujejo in ponujajo svoje storitve.

Mogoče pri nas to še ne gre, zakaj pa ne bi bila med prvimi.

Prvi si ponavadi odrežejo največji kos pogače.

Sploh pa imaš že take osnove, da si samo še korak od tega.

Brez zamere, menim, da te od tega koraka loči le še strah

in to strah pred neuspehom. Če prodaja storitev ne bo stekla

to ne pomeni, da nisi dovolj dobra, ti dve stvari sta čisto ločeni,

saj sama veš kaj vse ljudje uspešno prodajajo in kaj nekaterim ne uspe

pa če je še tako dobro. No, ampak poguma ti pa res ne manjka

to si tudi že ničkolikokrat dokazal!

Marsa, lahko bi ti sejal rožice za tvojo dušo,

malo sem tudi jih, saj tudi rožice potrebuješ,

sem pa ti poskušal še malo konstruktivno odgovoriti, da ne bodo samo rožice.

Lahko, da sem udaril čisto mimo, če je tako

pa si vzami le teh nekaj mojih minut namenjenih samo tebi.

Želim ti uspešno delo še naprej

Andrej - tole je pa zelo lepo, kar si tukajle napisal, in cenim, da si.

Nikakor pa se mi jasno ne zdi mimo - le kako bi se mi lahko?

Hotela sem ravno se postnit, da grem zdaj pa spat, pa vidim tvoj odgovor.

Saj sem se, ves, prejle spomnila nate - ko si ravno ti nekoc odprl temo denar - pa sem se danes na to spomnila... x:)x

Skratka - saj bo - saj je se vedno bilo...

Res pa je, da sem zelo veliko sama kriva, ker imam dejansko zelo slampast odnos do denarja.

Nekoc v nekem zivljenju sem nemarno izkoristila svoj denarni bonus... pa se moram zdaj toliko bolj matrat... saj ne recem, da mi ni v uzitek...

samo...

:)

Skratka, Andrej - lepo, da si se oglasil, in s takimi dobronamernimi mislimi!

In Hvala za tvoje cestitke!

Picasso

:vragec:

tale tvoja izjava x:Dx

bl pashe u en drug forum...hehe

:vragec: pogresha vilo, misl pa na ono drugo

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Marsa,s samim navdušenjem počet stvari je res težko.S svojega stališča finančno res težko kakorkoli pomagam,vendar pa če rabita kakršnokoli pomoč in bo v moji moči bom rade volje pomagal. Prilagam :flower: za dobro voljo.
Glej naprej, če se le da,...

Aquarius - x:)x - thanx za podporo.

Je pa zdaj tako, da naju resi lahko samo cash... Sicer bi bila tiho se naprej... Je pa naenkrat ful stvari, ki so za placat, opreme treba nekaj nabavit...

Tako da delo je zdaj v bistvu najmanj - ker je pravzaprav ze vse narejeno. Zdaj pa bova morala izkasljat spet en ful velik cash, pa obracava variante, studirava, kaj cva, pa sva potem zacela razmisljati o temle... Saj prej ne ves, kdaj bo tisti trenutek, ko ti ne bo vec zneslo... se pac matras, furas... kaj cva jamrat skoz... saj gre, kao... midva pa se malo stisneva, si kje kaj sposodiva, pa gre... Zdaj so pa tile zalogaji preveliki.... :sick:

Najboljsa pomoc je tako, da se zrihtajo oglasi-sponzorji ali pa donatorji.

Sicer pa sva se ze pozanimala, kako to poteka in ce se to sploh sme takole in vse...

In imava ze zeleno luc in bova dala gor... racun, pa bo potem morda kdo kaj doniral.

Sicer pa npr. potrebujeva tudi opremo - Mitja ze pol leta dela na skvarjenem monitorju, ki utripa (zelo slabo za oci, vem, ker sem sama imela enako pokvarjenega, pa staknila nekaksno pego na ocesu zaradi nenehnega utripanja)... Ampak se preprosto ne da tega ustulit v proracun...

Da ne govorim o bojlerju (ja vem, je precej poceni, samo potem moras se nekoga placat, da ti to montira, poleg tega pa ti vse skupaj vzame nekaj dni, da se vse ven zbuta in potem pospravi, pa ne stigneva - ne moreva si vzet teh dveh dni) - ker ze pol leta pomivam posodo v ledeni vodi in tudi tusiram se s taksno...

Tako da prav zares je zdajle kriza... Saj pravim - saj je ze pol leta tako, le da se to sele zdajle ve.

In ko smo ze pri tem:

Zavod ARTISA

Smrtnikova 3, Ljubljana

ST TRR:

03100 - 1086945434

Sklic: 00 - 99999

Ce bo kdo kaj prispeval, naj tudi pove, ce zeli, da se ga vkljuci na listo donatorjev (stran, kjer bodo vsi donatorji), prav tako si lahko donacijo uposteva kot davcno olajsavo.

Donatorji bodo imeli tudi zastonj dolocene usluge, ki bodo sicer placljive - ko bo do tega prislo.

Picasso

Pogumno računaj svoje storitve, več kot dovolj kvalitetne so.

In brez dvoma bo tisti, ki bo plačal dobil povrnjeno več

kot bo vrednost denarja.

O tem, mislim, da se tukaj strinjajo vsi, saj o kvaliteti ni dvoma.

Pa saj nekaj si že začela z Lunco in nekaterimi storitvami.

Priporočam ti, da v to zakorakaš še bolj pogumno,

še bolj brez strahu.

Predvsem s tvojimi avtorskimi izdelki

in storitvami, od tega boš imela tudi največ zadovoljstva.

Ko pregledjuem tudi tuje www strani vidim, da je to čisto običajno.

x:)x Draga Marsa in Mitja! x8Dx

Popolnoma se strinjam z Andrejem in lepo Andrej, da si se oglasil! x^x

Ker tudi jaz včeraj nisem mogla komentirati v temi 3. rojstni dan Luninega neta,

sem potem v čestitke, sicer pa ni blema,

kdor hoče zbere energijo in voljo,

pa lahko na drugi način pove, kar želi.

Skratka, naj na tem mestu izrečem

pohvalo za vajino kakovostno in nesebično delo

katerega sad je tudi Lunin net xokx in Lunin forum. xsrcx

x:)x Vesela sem, da sem lahko del naše "družine"

in na tem mestu ponudim svojo pomoč

če bi bilo karkoli za pomagati,

da bi Lunina stran še dalje cvetela in začela

roditi sočne jesenske plodove tudi v obliki denarja.

Res je, da samo od lepih besed in pohval se ne da živeti,

denar je nujno potreben,

da stvari v naši današnji družbi funkcionirajo.

Denar = naša energija

in tudi

Moj čas = denar (Time is money)

Sedaj pa - AKCIJA in od besed k dejanjem.

Skratka, tukaj sem,

doma imam na razpolago skener, pekač, računalnik,

karkoli, če bom lahko, bom pomagala,

saj imam ob popoldnevih čas.

Izvolita! :wub:

x:)x Helena x;)x

x:)x Naj začne pritekati - tolar na tolar xokkx

Helena

Najboljsa pomoc je tako, da se zrihtajo oglasi-sponzorji ali pa donatorji.

Sicer pa sva se ze pozanimala, kako to poteka in ce se to sploh sme takole in vse...

In imava ze zeleno luc in bova dala gor... racun, pa bo potem morda kdo kaj doniral.

x:)x Marsa in Mitja! x8Dx

Jaz imam en printer, ki ga ne potrebujem črno-bel. x8Dx

Potem pa mi povej kako naj zrihtam tele donatorje, x?x

ker ti sama v obliki denarja ne morem pomagati,

saj sem tudi sama v deficitu,

kot nisem bila še nikdar,

ampak ko smo na podnu, se lahko samo še dvignemo.

Sebe moramo ceniti in svoje storitve zaračunati,

slej kot prej se delo "ZASTONJ" NEHA.

x:)x Helena x;)x

x!x Za monitor se bom pozanimala,

printer pa lahko komot dam.

Helena

Marsa,

zdaj me je pa čisto noter potegnilo.

Si bom dovolil še malo komentirat denar.

Pomoje lahko brez zadržkov računaš svoje storitve.

Tudi, če je tako kot sedaj ko je vse zastonj tega itak noben ne verjame.

Ne vem če je danes še kje kdo, ki bi verjel, da se tako delo kot je tukaj dela zastonj.

Če se bo komu zdelo to napačno, je njegov problem in gre lahko drugam.

Tudi "duhovnost" je danes biznis.

Lahko tudi zelo uspešen. Le znebit se moramo tega mišlenja,

da je poduhovljeno tudi zastonj.

Jaz vedno na to gledam kot izmenjavo energij.

Ti svoje znanje in čas mi denar, ki smo ga tudi pridobili z vložkom naše energije in časa.

To ni nič slabega, je čisto normalno.

Saj imam tudi jaz enake probleme ko si ne upam računati svojih storitev toliko kot so vredne.

In kar je naslabše, ljudje, če ne računaš tudi ne cenijo, še več, sploh ne opazijo.

In konec koncev, kako pa naj vedo, da smo nekaj naredili, če jim ne povemo.

Če ne drugega jim povema, naredil sem ti to in to zastonj, toliko, da veš.

Mogoče potem rečejo vsaj hvala.

Malo nas baše bivši socializem, ko nismo znali z denarjem, malo pa še naša

krščanska tradicija. No cerkvi ni nič težko zahtevati še del davka od države.

Amapk tako je, taka je naša družba. Ko bomo znali drugače bomo tudi delali drugače.

Saj po mojem lajičnem mišlenju so možnosti za zaslužek na internetu, v tujini še celo zelo veliki.

Ne vem, mogoče za začetek napiši nekje na začetku na veliko,

klikajte na reklame s tem podpirate tole vsebino, drugače nas ne bo več.

Mi pa imamo tako možnost izbire, ali dodatno klikamo na reklame ali pa vsa ni več.

AMPAK MORAMO VEDETI DA JE TAKO!!!

ČE NE VEMO TUDI NIMAMO IZBIRE!!!

uff, spet sem se razpisal.

Marsa pogumno naprej, vidim, da se stvari že odvijajo.

Helena - hvala za konstruktivne predloge in ponudbe. xsrcx

Printer imava (sicer je nikakav, a je tu).

Tudi skener vcasih pride prav - se raje pa bi imela digitalca... x;)x

Kar pa se tice donatorstva...

Morda povprasaj v sluzbi, kjer delas - saj je kar dobro stojeca in si to komot privosci - taki firmi dati 50 000 je morda lazje kot posamezniku 1000 - placana pa bi bila sedmina softvera s tem cashem...

Picasso

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...