Marsa 22. december 2002 Prijavi Deli 22. december 2002 Zdi se mi primeren trenutek, da odpremo tole temo.. Semle bomo nizali recepte naših ultra specialnih specialitet Recepte tistih jedi, ki se nam najbolje posrecijo, ki jih npr. vsi hvalijo, ki so res TISTE NAJBOLJSE.Vseeno je, ali gre za sladice ali kaj drugega (tako nic ne de, ce sama ne bom otvorila tegale, kajti nocem otvoriti recimo ravno z joto -ali bognedaj celo s kosmicevo juho! -, ki bo pa prav kmalu zelo prav prisla... ;~)) Zdi pa se mi bolje, da se zacne s cim drugim, morda s specialno glavno jedjo ali s kaksno posebno sladico... Torej - vabljeni vsi Lunini kuharji! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 30. januar 2003 Prijavi Deli 30. januar 2003 Čakam, čakam... na specialitete.. Se mi zdi da smo se vsi ustrašli takega naziva.. hihihi.. no bo še mushika kterga počakala da prvi recept objavi... Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. januar 2003 Avtor Prijavi Deli 30. januar 2003 Mushi Jaz pa ze vneto schilila svincnik za napisat navduseno dobrodoslico prvemu hrabrezu v tejle temi! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 30. januar 2003 Prijavi Deli 30. januar 2003 Marsa, izgleda, da deluje telepatija! Ravno sem mislil objaviti še par dobrodošlih kuhinjskih zadev pa se mi ne da iskati po Forumu. Špageti pred katerimi padejo Italijani Sestavine: Špageti (Barilla) Šampinjoni Sladka smetana Peteršilj Česen Poper Malo bazilike Olivno olje(Kanec paradižnikove mezge) Šampinjone razrežeš na kolobarčke, vržeš jih na vroče olivno olje, jih dušiš cca 4-5 min, dodaš česen po okusu, peteršilj, dodaš celo sladko smetano, na majnem ognju segrevaš do zgostitve, posoliš, popopraš, malo bazilike (in dodaš čajno žličko paradižnikove mezge) . Hkrati pa začni kuhati špagete. Jami! Lep pozdrav! Kljuka Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
teja 30. januar 2003 Prijavi Deli 30. januar 2003 Jaz pa za sladico ledeno torto, ali pa šah biskvit, katerega recept sem že lani posredovala tuki. Je res slastno, če zdrži, je sveže in dobro en teden, torico pa lahko spečeš vnaprej in jo samo vzameš iz skrinje en dan prej. Imam še kakšno sladko, bom najprej počakala kakšno glavno jed. DOber tek, meni se že slin cedijo. Citiraj Lep nasmejan dan ti želimhttp://www.lunin.net/forum/blog/mavlica Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 30. januar 2003 Prijavi Deli 30. januar 2003 Spuntino ali prigrizek: Sestavine:francoska štrucaolivno olječesenčrne olive(obvezno),priporočam "Kalamata"solparmezan po želji Česen drobno narežeš in ga zmešaš z olivnim oljem.Francosko štruco narežaš na rezine in jih po eni strani namažeš z mešanico česna in olivnega olja, to daš v segreto pečico (180 st.C) in pečeš cca.5-10 min (pazi da se ne prepeče), vzameš iz pečice, rezine kruha obrneš in jih premažeš še po drugi strani. Znova v pečico z njimi, do 5 min(pazi da ne postanejo prepečenec), vzameš ven pustiš da se pohladi. Ta čas narežeš olive. Ko so kruhki hladni jih posoliš po želji in natreš z olivami (samo na eni strani), po želji lahko naribaš še parmezan. Br tek _________________________Glej naprej,če se le da... Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 30. januar 2003 Prijavi Deli 30. januar 2003 Bemti sveca ste se usul zdej, hihihi...Bom pa še jst za špagete bolonese napisala,hihii.. zdej količine tko mal po občutku veste verjetno bolj ko jst, ko ne kuham prav dolgo.. pa doberNa olivnem olju prepražimo čebulo (pol), dodamo pol kg mletega mesa, pražimo, nato dodaš česen (3, 4 stroke) da zadiši), zaliješ z dcl vina, dodaš žličko, dve sojine omake, konzervo paradižnikov ali olupiš in narežeš 3, 4 paradižnike. Vržeš noter začimbe baziliko, timijan, origano, peteršilj, poper, sol, malo muškatnega oreščka in dušiš. Skuhaš testenine.. mmm... barilla so men zakon.. Serviraš, zraven paše da naribaš sveži sir, jst ponavadi edamec, da se vleeeeče, pol si dam pa še parmezan. Odpreš steklenico rdečega vina.Dober tek!!!!!mushi Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 30. januar 2003 Prijavi Deli 30. januar 2003 Ko smo že glih pr Italijanih.. jojojjj.. kaj men tale tema dela..sem se spomnila, da lahk še napišem kaj ponavadi vse dam na pico. Ideja je padla ker je meni fina vegetarijanska, ko je tolk zelenjave gor, mi je všeč pa tud kraška, se pravi pršut, pa šunka je pa tak klasičen dodatek in pol vedno naročam vsepovsod kar vegetarijansko pico z dodatkom - šunke x:DxDoma pa tkole.. khm.. za testo ne bom pisala recepta, mi je pa fajni tisti ko je v knjižici od multipraktika.. res fino testo pride..Pol pa:raztegneš testo po pekaču, ga z vilicami napikaš, premažeš z kečapom, potreseš origano, al pa začimbe za pico, nato obložiš s šunko in s pršutom, potresem šampinjone, artičoke, (oboje se mi zdi fajn da je iz slanice, ker če so v kisu, tak čudno okus potegne),pol dodam olive, črne, zelene, svežo papriko rdečo, zeleno, koruzo, kolobarčke čebule, kjer je pršut pa sesekljan česen, ko je nekje na pol pečeno, potresem s sirom. Pečeni pici pa dodam še malo kisle smetane, kakšna dva kupčka. In to je pol res taka uau pica, pa konkretna, samo zase se mi je ne bi dalo delat. Sam se mi zdi Marsa da nisi imela takih specialitet v mislih, ampak za zagovor, zame je spec. x:Dx mushi Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 30. januar 2003 Prijavi Deli 30. januar 2003 Dober zrezek! V mesnici kupite junečji zrezek od stegna. Brez kakršnekoli obdelave ga daš peči v razgreto litoželezno ponev. Ko se na vrhnji strani pojavijo krvave kapljice, ga obrnite in pečite ravno toliko časa kot prvo stran. Potem pokrijte s pokrovko in dolijte cca. 1 dcl vode. Ponev mora biti pokrita, ker bo v ponvi zelo burna parna reakcija. Ko se zadeva umiri, posipajte zgornjo stran zrezka z željeno začimbo (sol, poper, pripravki Droge ali Kotanyija, česen, sir, čebula, ipd. ali kombinacije tega), pečete še malo časa, da se ponovno segreje ponev, vendar tekočina od dolivanja še ne izhlapi. Ponovno dolijte cca. 0,5 dcl vode, pokrijte, počakajte cca 10 sec. in zrezek vzemete iz ponve! Dober tek! Lep pozdrav! Kljuka Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zirosi 30. januar 2003 Prijavi Deli 30. januar 2003 Ni ga čez pečenega kralja živali (v mlajših letih), v skromnejših razmerah pa vsaj pečena krača s parkljem vred. Vsekakor nekaj za bogove - zraven pa vino pa kakšni žlikrofi kot priloga. Uživajte! Citiraj Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 1. februar 2003 Prijavi Deli 1. februar 2003 zirosi predvidevam, de si mislu pujsa ne leva pa radich chasa ni...je samo prostor in situacija Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zirosi 1. februar 2003 Prijavi Deli 1. februar 2003 Prašič je v naših krajih kralj živali. (ma kdo bi jedel nekega afriškega mačka). Uživajte! Citiraj Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 1. februar 2003 Prijavi Deli 1. februar 2003 hehejst pa poznam eno, k fantastichno kuha...za srne z olivnim olom pa radich chasa ni...je samo prostor in situacija Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MINI 10. februar 2003 Prijavi Deli 10. februar 2003 Po dolgem casu sem jo naredila in je njami - JETRNA PASTETA 1/2 kg kurjih jetrc, 2 cebuli, 2 trdo kuhani jajci, 5 dag masla (margarine), 10 strokov cesna, sol, poper, majaron in druge zacimbe po zelji (npr. timijan, bazilika, svez petrsilj je the best...).Cebulo preprazimo z jetri in zacinimo. Ohlajeno damo v multipraktik (mixer), primesamo se preostale sestavine in dobro zmixamo. Pred postrezbo se dobro ohladimo. Mini Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 10. februar 2003 Prijavi Deli 10. februar 2003 Še malo MAMMA MIA'd Italia..... Malancani s sirom: za 4-5 (ali 2-3 osebi) - Dva (ali en) malancana - Dve (ali ena) manjša konzerva pelatov (ali ustrezno svežih)- Sir (lahko porabimo različne ostanke,ki se valjajo v hladilniku) - parmezan, česen, bazilika, olivno olje... Malancane narežemo in popečemo na malo olivnega olja Naložimo jih v nepregorno posodo (za 2 malancana in 2 dozi pelatov rabimo posodo, ki je malo manjša od A4 formata- ampak jed je izredno nasitna!) izmenoma z rezinami sira (kot strešnike, postrani ene na druge.... (TAKOLE: / / / / ) V drugi posodi na malo olivnega olja dušimo pelate, ki jim dodamo sol, VELIKO česna in ŠE VEČ bazilike, po možnosti sveže, ali pa kombinirano, (lahko tudi suho.... najboljše je s svežo). Paradižnikovo omako prelijemo čez malancane (malo privzdigujemo malancane, da steče še malo "vmes"), potresemo s parmezanom (sveže naribanim, tisti iz vrečke itak zanič) in pečemo v pečici 20 minut na 220 ˙C. Zelooooo dobro! Zraven se servira skledo solate... Jed paše tudi k mesu iz žara poleti.. Priprava je hitra in enostavna.Dodajajte minimalno olja, ker je masten že sir in je sicer vse skupaj premastno. Malancane se da popeči tudi na žaru ali v ponvi brez masti. daisy Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. februar 2003 Avtor Prijavi Deli 11. februar 2003 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. februar 2003 Avtor Prijavi Deli 11. februar 2003 Kljuka, Mushi, Teja, Aquarius, Mini, Daisy, .... Kuul. :>)VSE specialitete sem mislila (Mushi) - vse tako, kar stimamo doma in sami recemo: NJAMI! (*no, pa da morda se kdo... ... rece njami... in ne samo mi sami )... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 11. februar 2003 Prijavi Deli 11. februar 2003 Oooo... tile melancani tud švoh ne morjo bit. Zdej pa ena mehiška stvar in sicer je tole recept iz knjige 365 dni v kuhinji.. Tortilije s piščančnjim nadevom za 4 osebe: 250g moke, žlička soli, 80 ml olja, 100 ml, moka za posip delovne površine. V glavnem iz tega narediš testo, pustiš da počiva eno uro, namesto navadne moke je bolje uporabit koruzno. Nato razdeliš na dvanajst delov, vsakega razvaljaš v velikosti ponve, pečeš pol minute na vsaki strani in pol pokriješ tortilje z mokro krpo, da niso preveč trde in se jih da zvit pol kot palačinke. Nadev: velika čebula, 4 žlice olja, žlica moke, 800 g pelatov, 2 majhna čilija, sol poper, timijan, 250 g kuhanega fižola, 500 g piščančjih prsi, 150 g cheddarja. Namesto piščančjih prsi bolje kupit kar piščančje fileje, ker jih tko moraš na fileje narezat, posolit, popoprat in popeči v ponvi pribl. 3 minute na vsaki strani. Nato jih narežeš na tanke rezance. Omaka: na olju prepražiš čebulo, potem dodaš moko da zarumeni in nato streseš še pelate, dodaš začimbe, čili in kuhaš da dobiš gladko omako. Potem si pripraviš pekač, na dno vliješ tretjino omake, nanj začneš polagat tortilje: vsako namažeš z omako, potreseš (jst sem nadev potresla na 1/3 tortilje da se je pol fino zvila) s piščancem, fižolom, (dodala sem še koruzo, saj je v receptu tud alternativa, pač poljubna zelenjava je lahko ali meso, pa iz meh. restavracije se tko spomnim), pa sir sem dala tud noter, čeprav je v receptu samo povrhu potresen. Na ta način nadevaš vse. Nato povrhu potreseš preostalo meso, fižol, koruzo kar, ti pač ostane, poliješ z omako. In pečeš pri 200 stopinj v pečici 20 minut. Sir sem dodala po vrhu po kakih 10 min. To je to! Pa kakega desperadosa zraven spit! Dober tek! mushi Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 11. februar 2003 Prijavi Deli 11. februar 2003 P.S. Pripomba za omako pri tortilijah.. Meni je dva mala chillija (kupijo se posušeni, pa celi v vrečkah, ni treba začimbe chilly) skoraj premalo, semena seveda odstraniš in jih na drobno naseckaš pa vržeš v omako, pa nč na jezik devat prej, tak ko moj lubi , skoraj premalo, tisti ki bi raje pikantneje še kr kakega dodat! mushi Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. februar 2003 Avtor Prijavi Deli 11. februar 2003 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 11. februar 2003 Prijavi Deli 11. februar 2003 Pa še zadnja opomba pr testu manjka pr 100 ml - VODA! Lahk se pa že kr take spečene kupijo. Ampak tak je bolj zabavno.Marsa čiliji pa dobesedno :vragec: ! x:Dxmushi Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 14. februar 2003 Prijavi Deli 14. februar 2003 No potem pa dajmo dve moji iznajdbi, meni so njam najam : MALANCANI POLNJENI (za dva manj lačna) 1 malancan1 čebula2 česna (stroka srednje velikosti)100-200 g posebne (piščančje)lahko tudi šunko ali katero koli podobnosol,poper tudi pol pločevinke koruze in malo mezge ali kislo smetano ali majonezo Malancane opereš in daš na polovico in jih izdolbeš,ostane samo obod 1 cm debel.Čebulo prepražiš,dodaš na kocke narezan malancan (sredica), na kocke narezano salamo malo posoliš in po-popraš ter mezgo če jo dodaš in koruzo. S tem nadevom napolneš polovički malancana in na vrh nadevaš še kislo smetano ali majonezo lahko tudi oboje na vsako stran.To daš v posodo in pečeš v pečici na 200 stopinj 30 min (malo glej kaj se dogaja).V POSODO NE DAJ NIČ OLJA, PEČE SE SUHO ! Zraven naredim malo poljubne omake ali pa kar solato. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. februar 2003 Avtor Prijavi Deli 14. februar 2003 Same dobre imate! Meni po okusu in vsec... Kaj nam bo se prav prisla tale tema, vidim... ;~))) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 14. februar 2003 Prijavi Deli 14. februar 2003 V prejšnem receptu (malancani) sem pozabila povedati da česen narezan na male kockice ne pražite ampak ga vmešate v maso na koncu preden napolnete malancan. KROMPIRJEVE PALAČINKE S PIZZA ŠUNKO. -naredite tekočo maso za palačinke (slano) za pet palačink v maso naribam (srednje luknje na ribežnu)surov krompir-razmerje moka/krompir je 50:50 tekoče, da se lepo zliva v ponvi-ko krompir vmešate do solite (malo bolj slano)-spečete palačinke-čez pečeno palačinko 4 rezine tanke pizza šunke ali podobno salamo-zvijete v rolo-date vse v pekač -1 jajco zmešate z žlico ali dve kisle smetane dodate po želji še majonezo in to prelijete preko palačink. -pečete 200 stopinj dokler masa na palačinkah ne zakrkne-jeste same palačinke ali pa s solato -polnete jih lahko s čimer-koli kar vam je všeč se vam kaj sline cedijo? njam, najm meni se. DOBER TEK Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 16. februar 2003 Prijavi Deli 16. februar 2003 TELEČJI MEDALJONI Telečje madaljone posoliš in natreš s timijanom.Na hitro jih popečeš na olivnem olju.Zaliješ skozarčkom dobrega konjaka.Flambiraš.Dodaš narezane zelene olive, malo popražiš in zaliješ z 2 dl sladke smetane.Pokuhaš, da postane omaka kremasta. Priloga:Narediš pire krompir, vmešaš malo parmezanain z vrečko iztisneš kupčke na pekač.V vroči pečici popečeš, da dobijo barvo. Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.