vanja 13. marec 2003 Prijavi Deli 13. marec 2003 "Lazanja " po mojem receptu: skuhamo 5 kosov lazanje v osoljenem kropu 30 min nadev 1 : skuhamo olupljen krompir na rezine 1 cm debele (4-5 srednje)nadev 2 : na oje damo čebulo 2-3 in prepražimo tanke rezine narezano pomarančo ali mandarino, prepražimo dodamo še narezan na rezine ohrovt dcl belega vina vodo,dušimo in prilivamo do mehkega ko skuhamo dodamo strt česen po okusu V pekač damo 1. podlogo lazanje in nanjo krompih kuhan ter potrosimo z naribanim sirom ter malo polijemo z: 1 jajco zmešamo z 2 žlici majoneze, 3 žlice kisle smetane, pol žlice gorčice damo 2. podlogo in nanjo damo nadev z ohrovtom in tako izmenično dokler ne zmanjka vsega.(ohrovta ne mažemo z omakico) Vse skupaj povrhu in okrog namažemo še z ostankom omakice, damo v pečico na 200 stopinj in pečemo od 30-45 min (glej kaj se dogaja) Zraven pa kašen zrezek,piščanca ali pa brez zrezka in s solato. LP ! V! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
loncek1 13. maj 2003 Prijavi Deli 13. maj 2003 Testenine z morskimi sadežiSestavine: sesekljana čebula, na tanke trakove narezana paprika,(lahko dodaš na trakove narezan korenček), paradižnik (lahko pelati), morski sadeži, česen, peteršilj, sol, olivno olje,belo vino po okusu,veliko ljubezni, testenine Čebulo, papriko,(korenček), paradižnik dušiš na olivnem olju več kot 20 minut (paradižnik lahko dodaš kasneje), nato dodaš morske sadeže, vino in vse skupaj dušiš še 5 minut (po občutku). Na koncu dodaš stisnjen česen in sesekljan peteršilj.to omako zmešaš v testenine, ki si jih seveda skuhal v tem času. dober tek P.S. Minute so približne (kuhaš po občutku).Ne pozabi na veliko ljubezni, tako pravijo in drži. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
milenacs 20. maj 2003 Prijavi Deli 20. maj 2003 ZAJČJA JETRCA 1 kom. zajčjih jeter1 srednja čebula2 jajcičesen (1-2 stroka), kumina v prahu, sol, lahko tudi peteršilj - vse po okusu Rahlo zarumenimo čebulo, dodamo narezana jetrca in jih prepražimo. Zajčja jetra (še sploh, če so mlada), so hitro pražena, tako da moramo paziti, da jih ne delamo predolgo. Na koncu dodamo jajci, ki ju zmešamo z jetrci. Ko zakrknejo, vse skupaj solimo, dodamo kumino v prahu in nasekljan česen (po želji tudi peteršilj) ter dobro premešamo. Počakamo, da zadiši, odstavimo in ......... dober tek. Če jetrca niso prevelika (stvar se nam zdi kar precej nasitna), omenjen recept zadošča za samostojen obrok (zajtrk ali večerja) za eno osebo. Lahko pa jih skupaj s solato jemo tudi za kosilo. Milena Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
trixi 21. maj 2003 Prijavi Deli 21. maj 2003 Ni problema izdajati recepte, ki te kar zapeljejo.. Rada ustvarjam dobrote, sladkarije...Veliko je mojih, čisto unikatnih... RIBJI FILE Z MANDLJI Vzamemo file katerekoli ribice (tudi sami ga lahko naredimo) - ostriž, morski list, postrv,.... osolimo, malo stisnjenega česna in obvezno limonin sok. Popečemo na popularni teflonski ponvi na olivnem olju, predenemo na krožnik, na ostanku olja pa na hitro popražimo lističe mandljev... Zraven lahko samo solatka (motovilc, berivka ali radiček), lahko pa mladi krompir v koščkih potresen s peteršiljem.... Sedaj ko bo sezona jagod vam priporočam JAGODNI DŽEM! Ker sem ljubiteljica zdrave prehrane priporočam malo sladkorja (cca 20 - 30 dkg na kg jagod, diabetiki ga lahko naredijo z natrenom....Operem in očistim jagode, večje zrežem na kose, potresem s sladkorjem zmešanim z vrečko za želiranje in zavrem v posodi, ki ima debelo dno. Kuham cca 15 minut oz. da se dovolj zgosti. No, kaj vam še izdam! ČOKOLADNO KREMO za biskvite ali torte? To a ne!Zavrem nesladkano smetano (za eno torto en liter) v kateri je nadrobljena jedilna čokolada (cca 30 dkg) na majhni temperaturi, da se ne prime. Na koncu dobro premešam z ročno metlico in močno ohladim.Priporočam en dan, preden potrebujete nadev. Čez noč naj bo v hladilniku.Tik pred uporabo stepem kot smetano in krema je nared... Lahko jo kombinirate s sadjem, specialisti pa se bodo mogoče naučili če to kremo preliti s čokoladnim prelivom. Težko ampak gre!!!! No naj bo to uvod v kuharske dobrote z moje strani.. Lahko vam izdam še recept za zelenjavno pizzo, dobro in preprosto paradižnikovo omako za testenine ali njoke, sirovo omako, dobre pečene ribe v pečici (tud kako se čistijo), polnjene bučke brez mesa!!!!, nadevane palačinke na hitro, paradižnikovo, špinačno ali blitvino juho, bučke v omaki, zelenjavno rižoto..... Pozdravček vsem .... Citiraj ......Jaz sem tu za vas.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
milenacs 21. maj 2003 Prijavi Deli 21. maj 2003 Trixi, jaz smetane s čokolado ne ohlajam toliko časa. Res pa je, da uporabljam rastlinsko smetano, ki ni tako občutljiva. Navadno jo samo ohladim v vodi in jo nato "zmiksam". Ko je gotova, ji lahko po želji dodamo tudi zmlete orehe, kar je še posebej mmmmmmmm pri sladolednih bombah. Milena Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
trixi 21. maj 2003 Prijavi Deli 21. maj 2003 Meni se je namreč zgodilo, da stepanje ni bilo uspešno. Jaz običajno kupim rastlinsko nesladkano - imajo jo v Intersparu.Drugače pa biskvit navlažim s kakšnim sokom, tudi premaz z džemom se obnese, potresem s sadjem ( jagodičevje.....) in kremo.. Citiraj ......Jaz sem tu za vas.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
č.v.e.k.a 22. maj 2003 Prijavi Deli 22. maj 2003 meni je pa tale ,moj,recept za makarone čisto všeč Na olivnem olju čisto malo popražim žafraniko in drobnjak...v vse to vlijem dve žlici sojine omake..popražim in v to dam makarone(ne špagete)...ko je dobro prepraženo ,lepo obarvano ,dodam skuto...še malce solim ,premešam in serviram.....poleg se prileže dober motovilec s fižolom v zrnju,zabeljen z bučnim oljem mmmmnjam Citiraj http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sagarmatha 23. maj 2003 Prijavi Deli 23. maj 2003 Za bolj sladkosnede nekaj enostavnega:2 cokoladna pudinga1/2 pecilnega praska1 jajce12 zlic sladkorja12 zlic moke12 zlic mleka10 zlic olja1 vanilij sladkor Pekac rahlo namastite z maslom ali margarino in ga potresete s krusnimi drobtinicami. Vse navedene sestavine zmesate/zmiksate v gosto maso, ki jo predenete v pekac. Pecete v pecici na cca 180 stopinj priblizno 20 minut. Jaz prebodem z nozem in ce se nic ne prime, je peceno. Se toplo potresete s sladkorno sipo in razrezete na kocke. Ponudite lahko toplo ali hladno, s smetano, sladoledom, vlozenim sadjem ipd.Sestavine lahko podvojite, potem pa potrebujete malo vecji pekac. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
milenacs 2. julij 2003 Prijavi Deli 2. julij 2003 Meni se je namreč zgodilo, da stepanje ni bilo uspešno.Trixi, sedaj sem tudi jaz "naletela" na problematično rastlinsko smetano. Vedno sem uporabljala samo Hulala, s katero resnično ni nobenega problema, poleg tega ji lahko celo dodamo nekaj mleka ali soka ipd. Prejšnji teden pa sem vzela rastlinsko smetano od Pomurskih mlekarn in je skoraj nisem mogla stepsti, ker sem jo stepala potem, ko sem jo imela že eno uro izven hladilnika. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 25. julij 2003 Prijavi Deli 25. julij 2003 Moja zadnja ribja:RIBA V SOLI Najboljša je kakšna bolj mesnata kot je brancin,orada,... no v glavnem ribi ne smemo odstraniti lusk,jaz ji tudi drobovine ne odstranim,ker ko je pečena celotno drobovje zakrkne in ga preprosto odstraniš.Pečico segreješ na 150 st.C, medtem položiš ribico na alu-folijo po kateri si posipal na centimeter na debelo grobo mleto sol.S soljo ravno tako prekriješ še zgornjo stran ribe in jo zaviješ kot bonbonček,na vrhu pusti za centimeter široko in 4-5 cm dolgo režo,da se ribica zrači.Tako preparirano jo daš v pečico in jo na tej temperaturi pečeš 15 min,potem temperaturo povečaš na 180 st.C in pečeš nadaljnjih 15 min,potem temp.daš na 220 st.C in pečeš dokler ne zadiši (cca.15 min.).Ribo ven iz rora,odvit iz folije,sol odstraniš in kožico olupiš stran-ni užitna je preveč slana in uživaš v ribici.Kot prilogo sem pripravil maslen krompir v kosih potresen s svežim peteršiljem in pokapan z olivnim oljem + zelena solata s paradajzom in olivnim oljem pa brez kisa,ker ga paradajz za moj okus dovolj spusti.Polivka:sesekljan česen s peteršiljem in olivnim oljem.Pijača:vino po okusu posameznika ali belo ali pa črno.Desert:polsuhi šampanjček z ledeno mrzlo melono.Bon apetit Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 25. julij 2003 Prijavi Deli 25. julij 2003 Definitivno moram to poskusiti, sliši se nenormalno dobro pa še zahtevna priprava ni ! LP! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 25. julij 2003 Prijavi Deli 25. julij 2003 aquarius... tole pa mora bit dobrooooo... njami Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. julij 2003 Avtor Prijavi Deli 25. julij 2003 O, Aquarius! Pa glih zelo sta mi vsec tako orada kot brancin (a orada se bolj).Ja, mora biti res njami... Pa ce zraven res se vse takole spedenckas... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 29. julij 2003 Prijavi Deli 29. julij 2003 Še vas bom razvajal,.... Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 29. julij 2003 Prijavi Deli 29. julij 2003 A samo "na papirju"? Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 29. julij 2003 Prijavi Deli 29. julij 2003 Jaaaa, "peki papirju",... Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 29. julij 2003 Prijavi Deli 29. julij 2003 jaa, pršpari, ane Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 5. september 2003 Prijavi Deli 5. september 2003 Za skupno družinsko kosilo : Predjed : Ribja juha glavna jed: hobotnica na krompirju pečeno v pekaču (ker nimam peke), ki se pokrije tudi zgoraj (Hobotnica pod peko je recept ) Solata: mešana Sladica: kremne rezine prelite s čokolado (krema čokoladnega okusa) Aperitiv: domač višnjev liker (sem brala, da se ne postreže z žganimi kot to nekateri radi počno) Vino: domače belo iz muškata/rizling, ravno prav sladko-suho. LP! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 8. september 2003 Prijavi Deli 8. september 2003 Ribjo juho naredim čisto po svoje: por/korenček(kolobarji)/čebula/česen/petršilj/zelena, vsega dam veliko za 20 l juhe, velik lonec in ribo seveda (krap,klen,škarpena,oslič, katero pač imaš)in hobotnica ne sme manjkati. Vreješ počasi 15-20 min, hobotnica malo več, ostalo pobereš ven. Ohladiš in iz rib pobereš vse koščice, ribe mora biti za takšno količino 1 kg. Ko ven pobiraš potrebuješ za to 2 uri časa in še več. Vso zelenjavo razen korenčka pobereš iz juhe in daš notri koščke ribe,lovor,baziliko,origano,eno kocko goveje juhe,eno zelenjavno, belo vino, 500 g pelatov ali mletega paradižnika in ker imam rada pekoče en pekoči feferon ali dva-prej poskusi, ker je že eden za večino dovolj. Vse prevreješ in seveda hobotnico poješ posebaj kot predjed. Krompir sem olupila narezala na podolgovate kose ,posolila, dala vseh začimb in hobotnico tudi začinila z baziliko, origanom,mediteranske začimbe in jo dala na krompir, pokrila pekač s pokrovom (lahko je jena posoda s pokrovom) in pekla na 230 stopinj približno dve uri. Vsi so si prste zraven skoraj pojedli ! Vse narediš po svojem okusu, eksperimentiraš, daš notri tisto kar je tebi všeč...recepti so na kulinarika.net , jaz pa sem jih malo prikrojila. LP! Poskusi, samo časa za juho moraš imeti veliko, se pa splača narediti cel lonec in dati malo zmrznat za drugič. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 12. september 2003 Prijavi Deli 12. september 2003 Za vas imam en tak enostaven in izredno okusen recept! Lahko ga naredite v sladki ali slani različici!Osnovne sestavine:150ml moke 100 ml sladke smetane 1 ščepec soli 250ml mleka 3 jajca Po pripravi osnovnega recepta slana različica:150g prekajene pancete zrezane na koščke 150g narbanega parmezana 2 žlici sesekljanega peteršilja Sladka različica:100ml sladkorja 1 vrečko vanili sladkorja 1 konzervo sadja iz kompota,ali sveže sadje,ali kandirano-suho sadje namočeno v rum Vse sestavine zmešamo in jim dodamo ostale sestavine glede na to za katero različico se odločite. Zmes(zelo tekoča)daste v okrogel ali pravokotni namaščen pekač in že v segreti pečici 200 oC, pečete 30 minut! Lahko postrežete vroče ali hladno! Pa dober tek! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 12. september 2003 Prijavi Deli 12. september 2003 Njam, njam, zgornji recept moram poskusiti vendar danes pečem makovo pecivo, ki je tudi tekoče in mak obožujem ! LP! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 23. september 2003 Prijavi Deli 23. september 2003 Prigrizek za h kozarcu vina... Očisti veliiiiko strokov česna, prelij z dobrim olivnim oljem, dodaj celi poper, lovorov list in nekaj očiščenih inčunov...Pokriješ in daš v pečico, kjer se "cmari" pri 120 stopinjah kakšno uro in pol... Kruh rahlo opeci...in dober tek... Mi smo zraven pili cabernet sauvignon...in koščke kruha pomakali v dišečo zmes... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 Astra, je možno tele inčune zamenjati z lignji? Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 Tina, mislim, da ne...ker inčuni se lepo raztopijo...sicer pa, poskusi... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. september 2003 Avtor Prijavi Deli 24. september 2003 Njami - jaz shizim na vse nasteto, blazno ze vse zivljenje shizim na incune. Kwa so dobre specialitete... Jaz nic takega ne stimam, da bi to zdaj bila specialiteta... ne maram tort in sladkarij, najraje imam preproste jedi, pa ne morem postniti recimo za Naso specialiteto spinacnih spagetov... Pa tudi nocem, da bi bilo ful enih komentarjev, ki samo komentirajo; da ne bi imeli teme 'Nase specialitete', notri pa bi bila dva recepta, pa 30 brezveznih postov, kimanj, strinjanj, navdusenj etc...Sicer pa sem bila zelo navdusena, ko ste na prejsnjih straneh za moj rojstni dan objavili ravno taksne jedi, ki jaz najbolj shizim... Pa, kot receno, nisem hotla samo tega komentirat... zdaj ko sem se pa ze vtaknila... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.